Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Forumul nostru - forum de educatie crestina??? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7614)

cristiboss56 30.12.2009 09:44:23

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 195145)
Multumesc mult Miha-anca, 2010 sa-ti aduca toate cele bune!

Sănătate, cumpătare, înțelegere, răbdare, chibzuință , dragoste , bucurii și nu în ultimul rând multă credință în Dumnezeu și în Biserica Ortodoxă , d'le Langu . Mulți ani fericiți !

Langu 30.12.2009 10:09:02

N-am vrut sa supa pe nimeni

N-am vrut sa supar pe nimeni,a fost doar o invitatie la un dialog mai putin agresiv.Cred ca m-am grabit putin.VA DORESC UN AN NOU PLIN DE IMPLINIRI!

Langu 30.12.2009 10:12:05

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 195146)
Sănătate, cumpătare, înțelegere, răbdare, chibzuință , dragoste , bucurii și nu în ultimul rând multă credință în Dumnezeu și în Biserica Ortodoxă , d'le Langu . Mulți ani fericiți !

Va multumesc mult Cristi,la fel si dumneavoastra.Regret insa ca "intersectarile" va produc neplaceri.

cristiboss56 30.12.2009 10:22:34

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 195151)
Va multumesc mult Cristi,la fel si dumneavoastra.Regret insa ca "intersectarile" va produc neplaceri.

Ținerea de minte a răului , a neplăcerilor, a micilor furtuni , nu-i bună și nici folositoare ! Viața merge înainte, cu bune și cu mai puțin bune, important să le culegem pe cele bune ! Doamne ajută !

sergiu 30.12.2009 10:34:00

Pentru mine acest forum este in primul rand un loc pentru schimb de pareri si informatii cu privire la Credinta. Ar fi bine ca in al doilea rand sa fie un loc de legat relatii de prietenie intre crestini dar nu prea este. Ai spus bine ca nu suntem uniti nici pe forum nici in viata de zi cu zi. Motivele sunt multe dar izvorasc toate din unul. Nu prea va fi unitate pentru ca majoritatea care scriu pe aici sunt cu studii si in consecinta "speciali". Fiecare nu stie cum sa arate mai "special" si sa-i faca pe ceilalti sa inteleaga ca el de fapt este cel care a reusit sa inteleaga ce e cu Dumnezeu si deci ar trebui sa stea cuminti si sa asculte. Poate gresesc, cine stie. Cred ca pana la urma majoritatea dintre noi sunt crestini mai mult cu denumirea decat cu traiul. Pe de alta parte crestinismul este un drum nu un punct fix, deci avem sanse daca inaintam in credinta...

Langu 30.12.2009 11:04:41

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 195156)
Ținerea de minte a răului , a neplăcerilor, a micilor furtuni , nu-i bună și nici folositoare ! Viața merge înainte, cu bune și cu mai puțin bune, important să le culegem pe cele bune ! Doamne ajută !

Daca nu tinem minte raul cum ne ferim de el? Doar ca intrebare,nu este cazul dialogului nostru.Numai ca m-a durut putin pt ca in realitate vroiam doar un raspuns.,dar in acelasi timp am gandit ca formularea intrebarii n-a fost cea mai buna.Ce va pot asigura este ca sunt crestin convins,iubesc Romania si trebuie sa lucram mult atat pt tara cat si pt.biserica.Doamne ajuta!

Langu 30.12.2009 11:27:16

Citat:

În prealabil postat de sergiu (Post 195158)
Pentru mine acest forum este in primul rand un loc pentru schimb de pareri si informatii cu privire la Credinta. Ar fi bine ca in al doilea rand sa fie un loc de legat relatii de prietenie intre crestini dar nu prea este. Ai spus bine ca nu suntem uniti nici pe forum nici in viata de zi cu zi. Motivele sunt multe dar izvorasc toate din unul. Nu prea va fi unitate pentru ca majoritatea care scriu pe aici sunt cu studii si in consecinta "speciali". Fiecare nu stie cum sa arate mai "special" si sa-i faca pe ceilalti sa inteleaga ca el de fapt este cel care a reusit sa inteleaga ce e cu Dumnezeu si deci ar trebui sa stea cuminti si sa asculte. Poate gresesc, cine stie. Cred ca pana la urma majoritatea dintre noi sunt crestini mai mult cu denumirea decat cu traiul. Pe de alta parte crestinismul este un drum nu un punct fix, deci avem sanse daca inaintam in credinta...

Sunt de acord cu tine Sergiu,exceptind motivul unic-studii.Cel care este cult de-adevaratelea este intotdeauna deschis dialogului,dispus sa imparta cunostintele cu ceilalti,colaboreaza in cunoastere;in schimb cel"citit"nu poate accepta "modificari de la norma iar norma doar el o stie.Daca ne amintim bine,Domnul IIsus a spus ca atunci cand ne rugam sa spunem asa:-TATAL nostru...
Ulterior au aparut o multime de rugaciuni astfel incat azi avem rugaciuni pt fiecare sfant,pt fiecare zi,pt dimineata.prinz ,seara...Aceasta este un fel de evolutie s-au nu ?Aceasta tendinta de a despica firul in patru lipita de dorinta de a contrazice ne trimite la multiplicarea formei si felului de exprimare in asa masura incat cu greu se poate ajunge la un echilibru.Putem doar daca vrem.

mistefania 30.12.2009 12:25:01

Desi nu prea scriu pe acest forum vreau sa il linistesc pe Geo spunind ca eu personal am invatat multe lucriri noi din cele scrise aici chiar si din "scandalurile dinter membrii asa ca vreau sa va multumesc tuturor ca va puneti gindurile aici si va doresc La multi ani si Doamne ajuta !

OmuBun 30.12.2009 12:28:54

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 195140)
Eu citesc multa superficialitate in calitatea crestinului, permanent speriat de propriile lucruri, de propria natura si indatorire, de parca Dumnezeul Cerului si al Pamantului, ar fi doar al cerului....

Ei, vezi tu, ory, cum, fara sa-ti dai seama, cazi in aceeasi greseala precum a celor de sub propria-ti lupa!... De multe ori ma surprind pe mine insumi procedand la fel, dar nu-i corect. In general fiecare isi creeaza propria imagine despre ce inseamna in (sub)constientul lui BINE si ADEVAR; tot ce este in afara imaginii tabloidului sau, nu este important si este viciat. Si eu si tu si fiecare dintre noi suntem subiectivi si in mod normal, nu trebuie sa ne afecteze prea mult pozitia celorlalti, decat ca o initiere si o receptare a valorilor sau a experientelor altora. Dar noi ne-am obisnuit sa ne consideram in mijlocul unui Adevar, iar de acolo raportam totul. Astfel se nasc discutiile contradictorii, disputele, rautatile, dusmaniile. Omul smerit (nu neaparat crestinul, fiindca lumea nu se limiteaza doar la crestinism si mi-e ciuda ca motivatia de a fi crestin - cu predilectie ortodox - ne da acel sentiment de preamarire, de parca suntem deja alesii Mantuitorului Iisus, iar noi nu trebuie sa facem mare lucru pentru asta, ci doar sa spunem "Cred Doamne si marturisesc!", chiar daca imediat dupa aceea ne uitam chioras la cel care este de alta confesiune, avand certitudinea ca... se duce "dracului"!), omul smerit, deci, trebuie sa se inteleaga mai intai pe sine. Iar daca o face, nu va mai judeca pe nimeni, ci eventual se va ruga pentru ceilalti.

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 195142)
Sunt mult oameni care intra si raman pe forumul acesta fiindca le pasa de credinta, de Dumnezeu, altfel nu ar intra, insa isi manifesta acesta in mod diferit, fiindca suntem caractere diferite, iar Dumnezeu ne judeca dupa particularitatea fiecaruia interioara si exterioara , nu dupa " propovaduire ", dupa inimasi fapte .

Nu prea inteleg ce inseamna "fapte" pentru tine? Oare nu cumva tot la fapte se incadreaza si aceasta "propavaduire"? Depinde insa cum o intelege fiecare. Spre exemplu, de cand sunt pe acest forum am descoperit multe, iar la randul meu, dau mai departe ceea ce inteleg eu ca inseamna "Cuvantul Lui Dumnezeu". Astfel am gasit varianta audio a cartii Pelerinul rus Am ascultat cu sufletul la gura, apoi am cumparat CD-uri si am downloadat integral in 7 exemplare a cate 8 CD-uri, pe care le voi duce duminica la biserica, iar parintele le va da celor care au in acasa sau in masina un CD-PLAYER, si au ceva in comun cu credinta. Intentionez sa fac la fel si cu Sfanta Evanghelie , si cu Filocalia , si cu multe altele. Am mai procedat astfel cu unele dintre predicile Parintelui Teofil Paraian, caut inca muzica bisericeasca deosebita (am gasit ceva, dar insuficient pentru a completa 60-80 de minute) si voi oferi gratuit bisericii. Oare asta nu unseamna tot un gen discret de propavaduire? Oare aceste fapte nu pot fi trecute la aceasta categorie?
Eu stiu ca sunt pacatos. Stiu ca nu sunt intotdeauna in stare sa ma rog cat si cum ar trebui. Sunt destul de orgolios cand de fapt ar trebui sa fiu smerit, dar am observat ca smerenia mea serveste altora drept incuviintare si acord pentru ceva cu care nu pot fi! Ofer obrazul celalalt o singura data, iar daca ai avut tupeul sa lovesti din nou, iti blestemi singur zilele! Dar incerc totusi sa fac ceva cu care sa pot echilibra balanta la ziua judecatii! Eu asa vad lucrurile!

cristiboss56 30.12.2009 12:29:35

Citat:

În prealabil postat de mistefania (Post 195203)
Desi nu prea scriu pe acest forum vreau sa il linistesc pe Geo spunind ca eu personal am invatat multe lucriri noi din cele scrise aici chiar si din "scandalurile dinter membrii asa ca vreau sa va multumesc tuturor ca va puneti gindurile aici si va doresc La multi ani si Doamne ajuta !

La mulți ani cu sănătate și numai bucurii ! Da, este cel mai bun site și forum creștin și asta nu o spun eu ci cei de la TRAFIC . Are cea mai mare audiență dintre toate celelalte zeci și zeci de forumuri și site-uri creștine ! La mulți ani crestinortodox.ro ! ! !

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:09:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.