Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   INTREBARE....adventist (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=871)

vasinec 18.09.2008 15:27:08

Citat:

În prealabil postat de Iustin32
Asta e marea voastra problema, a traditiei si invataturilor primite de la Miller si White pe care le negati a fi traditii, negand si Sfanta Traditie a Bisericii Ortodoxe.

Atata timp cat avem Sfanta Scriptura, nu avem nici o mare problema. Daca ni se va lua Sfanta Scriptura, atunci chiar am avea o foarte mare problema.

vasinec 18.09.2008 15:36:54

Citat:

Tu care zici ca te intereseaza numai Biblia nu vrei sa recunosti ca toata invatatura care o ai si modul adventist de talcuire al Bibliei le-ai primit-o in cadrul adunarii tale care are doi intemeietori dovediti ca s-au inselat pe ei insisi si pe cei pe care i-au atras (Miler si White), dar nu vrei sa recunosti asta. Spui ca nici nu te intereseaza. Inseamna ca-ti renegi istoria asa scurta cum e.

Criteriul dupa care eu apreciez o biserica este apropierea de Sfanta Scriptura. Nu ma intereseaza nici asa zisa istorie, nici asa zisa vechime. Te ghidezi dupa Cuvantul lui Dumnezeu, este foarte bine; te ghidezi dupa altceva, este foarte rau. Restul sunt lucruri de umplutura, care fac loc la tot felul de speculatii si minciuni.

Adevarul ne este descoperit in Cuvantul lui Dumnezeu.

Iustin32 18.09.2008 22:11:02

Citat:

În prealabil postat de vasinec
Citat:

Tu care zici ca te intereseaza numai Biblia nu vrei sa recunosti ca toata invatatura care o ai si modul adventist de talcuire al Bibliei le-ai primit-o in cadrul adunarii tale care are doi intemeietori dovediti ca s-au inselat pe ei insisi si pe cei pe care i-au atras (Miler si White), dar nu vrei sa recunosti asta. Spui ca nici nu te intereseaza. Inseamna ca-ti renegi istoria asa scurta cum e.

Criteriul dupa care eu apreciez o biserica este apropierea de Sfanta Scriptura. Nu ma intereseaza nici asa zisa istorie, nici asa zisa vechime. Te ghidezi dupa Cuvantul lui Dumnezeu, este foarte bine; te ghidezi dupa altceva, este foarte rau. Restul sunt lucruri de umplutura, care fac loc la tot felul de speculatii si minciuni.

Adevarul ne este descoperit in Cuvantul lui Dumnezeu.

,,Adevarul ne este descoperit in Cuvantul lui Dumnezeu.,,

Pe care necalauzit (precum au fost Miler si White) il poti rastalmaci spre pierzarea ta si a multora precum ati si facut-o. Dovada- miile de secte asazis crestine, fiecare cu doctrina si invatatura ei diferita spre bucuria diavolilor arhiconi care le calauzasc.

Ce dovada mai clara vrei cand fiecare din aceste mii de secte (si a ta impreuna cu ele) isi aroga atat talcuirea corecta a Bibliei, cat si exclusivitatea mantuirii?!

vasinec 19.09.2008 09:23:52

Citat:

Ce dovada mai clara vrei cand fiecare din aceste mii de secte (si a ta impreuna cu ele) isi aroga atat talcuirea corecta a Bibliei, cat si exclusivitatea mantuirii?!

In aceasta categorie, a celor care-si aroga talcuirea corecta a Bibliei, intrati si dvs. Este o greseala sa-i crezi pe adventisti, pe ortodocsi, pe catolici, etc. Important este sa cauti "Adevarul". Faptul ca eu fac parte din biserica adventista, nu are nici o importanta pentru mine. As fi ramas ortodox, dar nu am gasit mediul propice pentru a invata cat mai multe despre Dumnezeu, din Sfanta Scriptura.

mihai07 19.09.2008 11:57:25

Citat:

Citat:

In aceasta categorie, a celor care-si aroga talcuirea corecta a Bibliei, intrati si dvs. Este o greseala sa-i crezi pe adventisti, pe ortodocsi, pe catolici, etc. Important este sa cauti "Adevarul". Faptul ca eu fac parte din biserica adventista, nu are nici o importanta pentru mine. As fi ramas ortodox, dar nu am gasit mediul propice pentru a invata cat mai multe despre Dumnezeu, din Sfanta Scriptura.

Stau si ma intreb, oare cum nu ai putu gasi "mediul propice" pentru a invata cat mai multe despre Dumnezeu? Problema e ca cele mai multe persoane care au trecut la secte nici nu au studiat ortodoxia. Erau ortodocsi cu numele. Ai stat vreo data sa studiezi sa vezi ce vrea ortodoxia? Mai acum cateva zile am intrebat niste martore daca au studiat ortodoxia inainte de a trece la aceasta secta. Raspunsul a fost ca au studiat o biblie, dar ca era evanghelista. Deci trageti si voi concluzia de cat de informatii sunt oamenii astia. Si acum blameaza ortodoxia si spun ca la ei este adevarul, fara macar sa stie despre ce vorbesc, interpreteaza Scripturile dupa bunul lor plac. Voi sectarii chiar va credeti asa luminati incat sa puteti talcui Scripturile. Am vazut de multe ori in ce hal interpretati voi. Fiecare dupa voia lui, fara a cere nici un fel de indrumare.

vasinec 19.09.2008 14:01:12

Citat:

În prealabil postat de mihai07
Citat:

Citat:

Stau si ma intreb, oare cum nu ai putu gasi "mediul propice" pentru a invata cat mai multe despre Dumnezeu? Problema e ca cele mai multe persoane care au trecut la secte nici nu au studiat ortodoxia. Erau ortodocsi cu numele. Ai stat vreo data sa studiezi sa vezi ce vrea ortodoxia? Mai acum cateva zile am intrebat niste martore daca au studiat ortodoxia inainte de a trece la aceasta secta. Raspunsul a fost ca au studiat o biblie, dar ca era evanghelista. Deci trageti si voi concluzia de cat de informatii sunt oamenii astia. Si acum blameaza ortodoxia si spun ca la ei este adevarul, fara macar sa stie despre ce vorbesc, interpreteaza Scripturile dupa bunul lor plac. Voi sectarii chiar va credeti asa luminati incat sa puteti talcui Scripturile. Am vazut de multe ori in ce hal interpretati voi. Fiecare dupa voia lui, fara a cere nici un fel de indrumare.

Stiu despre ortodoxie ca nu pune accentul pe studierea Cuvantului lui Dumnezeu. Am stat de vorba cu preoti care nu cunosteau Biblia sau care nu aveau respectul cuvenit pentru Cuvantul lui Dumnezeu.
Pe vremea cand eram ortodox, i-am marturisit unui preot renumit ca imi place sa citesc Sfanta Scriptura. Mi-a spus "sa las Biblia". Inca mai am in urechi acele cuvinte.

Zilele trecute, citind "Pravila Bisericeasca" am gasit niste adevaruri clare (referiri la alte grupuri de credinciosi). Daca si in "Pravila Bisericeasca" gasesti neadevaruri, ce dorinta de a mai cunoaste Biserica Ortodoxa poti sa mai ai?

Referitor la ceea ce am fost sau ce sunt. Am incercat si incerc sa fiu un bun crestin. Ca ma numesc ortodox sau adventist, asta nu are nici o importanta. La judecata nu am sa ma prezint cu vre-o eticheta pe frunte ci cu credinta si faptele mele, izvorate din credinta.

mihai07 19.09.2008 15:49:23

Aoleu, dar cum ai ajuns tu la concluzia ca ortodoxia nu pune accentul pe Cuvantul lui Dumnezeu. Stiai ca este recomandat sa citim cel putin un capitol pe zi din Biblie. (PENTRU INCEPATORI SE RECOMANDA MAI INTAI CITIREA NOULUI TESTAMENT APOI VECHIUL TESTAMENT TOCMAI CA SA NU SE CADA IN EREZIE - TOTUL SE FACE SUB INDRUMAREA DUHOVNICULUI). La noi in oras exista cel putin doua biserici pe care le stiu eu care au o zi cel putin pe saptamana in care fac cateheze (dupa slujba li se explica enoriasilor Biblia pe capitole.)Asadar "evanghelizare" se face si la noi, dar cine ia in seama acest lucru? .Zici ca sunt preoti care nu cunosc Scriptura, sau ca nu au respect pentru Cuvantul lui Dumnezeu, dar la voi in secta sunteti toti perfecti?. Sau uiti cumva ca suntem oameni. Vezi tu mandria la aruncat pe Lucifer in iad. Am observat ca la voi sectantii e o moda mandria asta excesiva. Si crede-ma ca vorbesc in cunostinta de cauza. In legatura cu ce ai citit in Pravila Bisericeasca sa imi arati si mie acele neadevaruri.

danyel 19.09.2008 17:46:53

Citat:

. Am observat ca la voi sectantii e o moda mandria asta excesiva. Si crede-ma ca vorbesc in cunostinta de cauza.

Imi amintesc ca am ascultat o predica in care predicatorul spunea ca la cunostinte biblice se poate pune cu 100 de preoti si tot nu-l intrec, oare cunoasterea pederost a Scripturii ne v-a mantui? si diavolul stie toata Scriptura pe dinafara, cuvant cu cuvant

vasinec 20.09.2008 09:49:50

Citat:

Am observat ca la voi sectantii e o moda mandria asta excesiva. Si crede-ma ca vorbesc in cunostinta de cauza.

Adventistii nu spun si nici nu cred ca biserica lor este mantuitoare. Nu-i considera eretici pe cei care fac parte din alte confesiuni religioase. In prima predica pe care am ascultat-o in biserica adventista, pastorul a spus: "dragii mei, zilele trecute stateam de vorba cu o doamna, BUNA CRESTINA DAR DE ALTA RELIGIE". Mi-a placut mult expresia "buna crestina, dar de alta religie". Dvs. ati putea sa o rostiti, in dreptul unei persoane neortodoxe? Daca nu, ce va impiedica? Nu cumva mandria?

mihai07 20.09.2008 14:41:34

Citat:

Citat:

Am observat ca la voi sectantii e o moda mandria asta excesiva. Si crede-ma ca vorbesc in cunostinta de cauza.

. In prima predica pe care am ascultat-o in biserica adventista, pastorul a spus: "dragii mei, zilele trecute stateam de vorba cu o doamna, BUNA CRESTINA DAR DE ALTA RELIGIE". Mi-a placut mult expresia "buna crestina, dar de alta religie". Dvs. ati putea sa o rostiti, in dreptul unei persoane neortodoxe? Daca nu, ce va impiedica? Nu cumva mandria?

Atata timp cat nu se leaga de credinta mea si nu ma streseaza cu doctrinele lor nu am nimic cu nimeni... sa stii ca nu am catalogat nicio data un om dupa religie. Am prieteni buni care sutn musulmani, am prieteni care sunt din Israle, altii care sunt protestanti...si nu am nimic cu ei. Dar cand vin cate unii sa atace ortodoxia, fara sa vada barna din ochiul lor atunci stam altfel de vorba.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:05:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.