vasinec |
19.09.2008 14:01:12 |
Citat:
În prealabil postat de mihai07
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Ce dovada mai clara vrei cand fiecare din aceste mii de secte (si a ta impreuna cu ele) isi aroga atat talcuirea corecta a Bibliei, cat si exclusivitatea mantuirii?!
|
In aceasta categorie, a celor care-si aroga talcuirea corecta a Bibliei, intrati si dvs. Este o greseala sa-i crezi pe adventisti, pe ortodocsi, pe catolici, etc. Important este sa cauti "Adevarul". Faptul ca eu fac parte din biserica adventista, nu are nici o importanta pentru mine. As fi ramas ortodox, dar nu am gasit mediul propice pentru a invata cat mai multe despre Dumnezeu, din Sfanta Scriptura.
|
Stau si ma intreb, oare cum nu ai putu gasi "mediul propice" pentru a invata cat mai multe despre Dumnezeu? Problema e ca cele mai multe persoane care au trecut la secte nici nu au studiat ortodoxia. Erau ortodocsi cu numele. Ai stat vreo data sa studiezi sa vezi ce vrea ortodoxia? Mai acum cateva zile am intrebat niste martore daca au studiat ortodoxia inainte de a trece la aceasta secta. Raspunsul a fost ca au studiat o biblie, dar ca era evanghelista. Deci trageti si voi concluzia de cat de informatii sunt oamenii astia. Si acum blameaza ortodoxia si spun ca la ei este adevarul, fara macar sa stie despre ce vorbesc, interpreteaza Scripturile dupa bunul lor plac. Voi sectarii chiar va credeti asa luminati incat sa puteti talcui Scripturile. Am vazut de multe ori in ce hal interpretati voi. Fiecare dupa voia lui, fara a cere nici un fel de indrumare.
|
Stiu despre ortodoxie ca nu pune accentul pe studierea Cuvantului lui Dumnezeu. Am stat de vorba cu preoti care nu cunosteau Biblia sau care nu aveau respectul cuvenit pentru Cuvantul lui Dumnezeu.
Pe vremea cand eram ortodox, i-am marturisit unui preot renumit ca imi place sa citesc Sfanta Scriptura. Mi-a spus "sa las Biblia". Inca mai am in urechi acele cuvinte.
Zilele trecute, citind "Pravila Bisericeasca" am gasit niste adevaruri clare (referiri la alte grupuri de credinciosi). Daca si in "Pravila Bisericeasca" gasesti neadevaruri, ce dorinta de a mai cunoaste Biserica Ortodoxa poti sa mai ai?
Referitor la ceea ce am fost sau ce sunt. Am incercat si incerc sa fiu un bun crestin. Ca ma numesc ortodox sau adventist, asta nu are nici o importanta. La judecata nu am sa ma prezint cu vre-o eticheta pe frunte ci cu credinta si faptele mele, izvorate din credinta.
|