![]() |
Citat:
|
Citat:
Citat:
2.Ia analizează un pic "blândețea" din următoarele apelative folosite de Domnul când avea de-a face cu ipocriți și aflători în treabă: "Fățarnicilor, bine a proorocit Isaia despre voi ....." (Matei 15:7 și urm.) "Un neam viclean și preacurvar cere un semn...." (Matei 15:4) "Vai de voi cărturari și farisei fățarnici...." (Matei 23:13 și urm.) " Șerpi , pui de năpârci ......." (Matei 23:33) Și mai sunt. Atenție când vorbești despre ceva, asigură-te că ai cât de cât habar. |
Citat:
|
Citat:
Ceea ce ne abate de la mantuire se numeste mai degraba pacat. |
Citat:
Cei care au introdus aceste adaugiri cred ca erau foarte grabiti sa o faca. Scoala crestina nu include ansusirea acestor injurii. Militantismul asta nu te face un bun crestin |
Citat:
Sincer, ai un mare avantaj... te cunoaște toată lumea și ești liniștit, pe mine nu mă știe nimeni ...în lucrările ortodoxiei ești as. Eu nu pot să spune despre mine mai nimica, poate se milostivește Domnul de mine, păcătosul! |
Explicatia nu-mi apartine, am preluat-o dintr-o carte despre erezii (da citesc carti despre erezii si vad cu groaza ca si eu sunt afectata de idei eretice contemporane.. cand imi fac ordine in concepte, poate deschid un topic despre apostazia contemporana).
Si mi se pare ca explica destul de bine lupta impotriva ereziilor.. cei care au luptat impotriva lor nu au luptat pentru idei, ci chiar pentru viata. Daca nu ar fi fost atat de daunatoare incat sa ameninte maintuirea, biserica nu ar fi luptat atat impotriva lor. Pacate? Pai cad, ma ridic (cu ajutorul lui Hristos), iar cad, iar ma ridic... Dar daca o sa cred idei eretice.. cum mai vad ca sunt in pacat? Cine ma ridica (daca nu ma smeresc)? etc.. vai de sufletele noastre. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Te mai ajuta Moshe in demersul asta.. hihihi LOL, tu sa fii sanatos, Andrei, ca pe toate le ai: esti bogat, te-ai imbogatit si nimic nu-ti lipseste. (Dumnezeu sa te apere. Si pe noi toti) |
Sunt pentru curatenie generala!!!
Citat:
Sunt de acord 100% cu fratele Mihailc!!!SUNT PENTRU CURATZENIE GENERALA!!! /una e sa sfatuiesti iubitori de Adevar, care vor sincer sa afle si alte pareri ca intr-un tarziu sa se edifice (acestia fiind 10%) si ALTA e sa polemizezi in van cu mishtocarii , SMECHERII FARA ACOPERIRE/ zefemitorii (90%) care bruiaza, si zapacesc cu buna stiintza pe cei 10 % bineintentionati! Degeaba le sugerezi ce carti sa citeasca , degeaga le faci trimiteri /sinteze /referate/site-uri similare PUR SANGE ORTODOXE ca ei tot nu le citesc caci nu ii intereseaza, merirea lor (voluntara sau involuntara ) de a sminti ORICUM E DERANJANTA SI DELOC PRACTICA! am toata rabdarea din lume cu cei smeriti care isi doresc sa fie luminati ,dar devin involburat (caci sunt un ortodox incepator) cand vad ignorantza agresiva!!! Sunt care posteaza pe acest forum de 4-5 ani si TOT RATACITI SUNT , SI TOT SEAMANA SCAIETZI SI BURUIENI / si o fac cu mare verva si cu maxim de obraznicie... POATE IMI SPUNE SI MIE CINEVA CUI FOLOSESC ASEMENEA PREZENTZE???pai 5 ani de iubit aproapele nu sunt indeajuns??? adica daca voiau nu se dumireau care e credintza adevarata, randuielile adevarate??? Nu e limpede din ce increngatura fac parte?... Ortodoxia nu are nevoie de prozelitism/ noi nu batem din usa in usa/si nu agresam lumea pe strada ca sa dobandim enoriashi! VIN EI SINGURI CEI DE BUNA CREDINTZA!ARE GRIJA BUNUL DUMNEZEU! Doamne ajuta! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:27:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.