Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   cand e bine sa te impreunezi cu sotia ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=90)

ARHANGHELUL 18.01.2007 22:48:22

Oricum am gandi noi creatia este perfecta dar ne este cam greu sa intelegem care e treaba, si ne trezim ca stim noi cand si unde trebuie sa facem copii.
Daca ati uitat sa stiti ca ni sa dat putere aspra creatiei si mai depinde si de noi cand se fac copiii.
DUMNEZEU na randuit nici o zi cand se fac copii sau se face dragoste(sex).

iosif 18.01.2007 22:54:00

Ba da, frate. Femeia nu poate zamisli copii decat numai in anumita zi!

ARHANGHELUL 18.01.2007 23:31:17

Citat:

În prealabil postat de iosif
Ba da, frate. Femeia nu poate zamisli copii decat numai in anumita zi!

Incorect.
Anumita perioada.
Nu ma refeream cand o anumita femee poate face copii.

ancah 19.01.2007 09:29:21

Dragii mei, cred ca este cazul sa rectificam putin topicul si anume: Cand este permis sa te impreunezi..., iar raspunsuri s-au dat cu prisosinta.
In ceea ce priveste " Cand e bine sa..." stie oricine, chiar si un ortodox.

ory 19.01.2007 10:10:53

Incorect,ARHANGHELUL,femeia poate zamisli copii doar intr-o anumita zi din luna,intr-o singura zi pe luna femeia elimina un ovul,si pentru ca aceasta zi nu se stie cu certitudine,atunci timpul de zamislire este incadrata intr-o perioada,si anume din a 10 a zi de la menstruatie,timp de 10 zile.In mod normal femeia are temperatura usor ridicata in perioada ovulatiei.Luand temperatura corpului in fiecare zi la prima ora,timp de 3 luni de zile,aceste date fiind scrise in prealabil intr-un grafic,se poate determina mai cu precizie perioada,sau ziua ovulatiei,adica atunci cand in fiecare luna,in intervalul unor zile sigure,temperatura corpului creste.Aceasta metoda.insa,nu poate fi luata ca sigura si,deci nu poate fi neaparat calculata pentru o situatie anume.

Negroponte 19.01.2007 12:04:40

:)Marius,abstinenta poate da dureri testiculare,dar nu la toti.Vise umede exista la cei care practica abstinenta.Dar depinde si de mancare,bautura,condimente,dormitul pe spate,gandurile si imaginile din timpul zilei si bineinteles si ispita de la diavol.Solutia la toate acestea ar fi:impacarea cugetului cu un fel crestinesc de vietuire,si evitarea factorilor favorizanti excitatiei.Decat apa rece mai buna este miscarea,sportul si mai ales cel duhovnicesc,adica metaniile.Doamne ajuta!

dan73 19.01.2007 12:14:33

Am vazut ca se recomanda in mare parte martea si joia. Asta ar insemna ca in celelalte zile traim ca "sfintii" sau dimpotriva ca niste straini, iar in cele doua zile ca "niste casatoriti". Cred ca este necesara o alta intrebare: Cum ma raportez eu la celalalt in aceste zile? Daca vad in el o persoana care doar imi satisface dorintele, atunci trebuie marturisit ca celelalte zile sunt fara rod.

Negroponte 19.01.2007 14:27:33

:)Dragostea care implineste este cea sufleteasca si ea nu trebuie sa lipseasca sotilor nici in cele doua zile sau mai ales martea si joia:D

dannsan 27.01.2007 21:57:52

Nici mie nu-mi este frica de faptul ca pamantul ar ramane nelocuit. Ca vorba ceea : doar o treime din locuitori sunt crestini, si o mica parte dintre ei sunt ortodoxi, si o si mai mica parte dintre ei sunt romani. Dar incercam sa fac o discutie prin reducerea la absurd a fenomenului.
Intre noi fie vorba: nu cred ca BOR ar dori o viata in asceza a tuturor adeptilor crestini-ortodoxi. Ca nu ar mai incasa bani. Si atunci ar deveni o afacere neprofitabila a statului roman si, poate, ar fi oferita spre privatizare. Si nu as vrea sa fiu in pielea preotilor care ar trebui sa se reprofileze spre alte meserii: (strungar-dulgher-fierar-betonist, sapator santuri, secretara-magazioniera, paznic-incarcator marfuri periculoase, s.a.). Ca nu ar fi demn.

ancah 27.01.2007 23:04:07

Chestia cu reducerea la absurd ti-a reusit.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:00:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.