Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Romania. 18300 de biserici, 425 de spitale . (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10292)

Pr.Gheorghe 30.08.2010 20:00:02

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 283677)

Hristos ne-a iubit cu mizeria noastra, cu lipsa conditiilor MEDIULUI in care lucrezi, cu puroaie, cu flegme, cu tusiri in fata si varsaturi. Conditiile MEDIULUI erau sub orice critica. Lumea murdara tragea de el il murdarea pe haine cu singe si puroi. Cei mai saraci dintre saraci nu erau aruncati in strada ci se lucra cu ei, si nu 5 minute, cu o binecuvintare...ci trebuie sa stai cit trebuie.

Oare chiar sa nu existe nimeni dintre preoti care sa faca in adevar toate acestea? Eu sigur nu le fac, dar sunt oameni care le fac, chiar mai mult. Dar tu le pui pe toate si pe toti intr-un sac. Idealismul (cand este folosit ca arma) este o sabie cu doua taisuri: trebuie sa implinesti tu mai intai cele ce soliciti de la ceilalti. Realitatea este ca nu lipsa idealismului te sperie ci posibilitatea existentei lui. Din intunericul lui, diavolul a strigat: nu exista lumina!.
Nu are rost sa sustii ca Biserica Ortodoxa este slaba fiindca nu are o opera sociala de amploarea celei occidentale; tu nu vrei sa lucrezi, oricum. Nu are rost sa acuzi preotii ca se invart prin Altar; tu nu crezi in "invarteala" lor, oricum. Nu are rost sa te erijezi in aparatorul ortodoxiei in fata nemernicilor de preoti; tu nu esti ortodox (ura te vadeste)! Nu are rost sa continuam aceasta discutie; nu-ti foloseste.

Pentru stiinta ta: Hristos nu aceasta mizerie pe care o prezinti tu a cautat sa o curateasca; vorbesti de lucruri ce iti sunt straine si astfel nu poti sa vezi esenta.

andreicozia 30.08.2010 20:12:03

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 283699)

Pentru stiinta ta: Hristos nu aceasta mizerie pe care o prezinti tu a cautat sa o curateasca; vorbesti de lucruri ce iti sunt straine si astfel nu poti sa vezi esenta.

Oare?
Esti de-a dreptul amuzant.
Tu cind esti cu piciorul rupt si-ti iese osul crapat prin piele oare de ce ai nevoie...de predici ale nemuririi sufletului si a salvarii lui sau de o tija si de cineva care sa se murdareasca pe miini cu singe pentru a ti-o fixa?..eh, parca nu prea mai iti pasa de ESENTA in acele momente? oare nu-i asa? tu crezi ca nenorocitii care-l inconjurau de predici aveau nevoie sau sa fie spalati si ingrijiti? si scapati de buboie? tu crezi ca ele trec de la sine, daca da, poate-mi arati si mie cum se face acest lucru aici pe pamint repetind "minunea"

Oare Hristos a saturat multimile continuind cu predicile la nesfirsit sau LA UN MOMENT DAT OPRINDU-SE si saturindu-i cu piine si peste? fii sigur ca a realizat perfect ce trebuie facut...

Eu sunt ortodox convins dar de tip nou, si in bun acord cu duhovnicul meu, si fii fara nici o grija ca nu am nevoie sa fiu pe placul tau...nu suport ipocrizia si minciuna si mai ales fatarnicia cu fata lunga...

Si din nou lasa-ma tu pe mine. Eu lucrez in planul meu cu oamenii tu insa ESTI PREOT!..nu eu

Pr.Gheorghe 30.08.2010 21:11:08

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 283706)
Oare?

Eu sunt ortodox convins dar de tip nou, si in bun acord cu duhovnicul meu, si fii fara nici o grija ca nu am nevoie sa fiu pe placul tau...nu suport ipocrizia si minciuna si mai ales fatarnicia cu fata lunga...

Si din nou lasa-ma tu pe mine. Eu lucrez in planul meu cu oamenii tu insa ESTI PREOT!..nu eu

Slava Domnului ca nu sunt ortodox de tip nou; trebuia sa schimb toate icoanele din casa! De cea a Sfantului Nicolae (el e foarte vechi, a trait demuuult!) mi-ar fi parut foarte rau!

Ma ispitesti si profiti de faptul ca nu ma pot abtine de la a fi ironic atunci cand vad Prostia si Badarania incercand sa se imbrace elegant, pentru a se da drept Intelepciunea si Cunostinta.
Omule, vai de noi, amandoi! Dar stii ce? Eu mai am o sansa, fac pocainta, ma smeresc si tac, chiar de acum. Dumneavoastra (ei, vezi!) ce veti face?

cocacoc 31.08.2010 07:12:40

In tara cu 90% ortodocsi sunt 1,9 medici la mia de locuitori. Raportul 1,9/1000 este mai mic decat in tari precum Moldova, Bulgaria, Ucraina .

anita 31.08.2010 08:51:10

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 283646)
hmmm,
Par Gheorghe, citesc si ma intristez....
Imi pare rau pentru tine ca gindesti asa...."Mediul acesta (TBC) este unul din cele mai degradante nu numai pentru pacient dar si pentru personalul din aceste spitale" si ca nu ai recunoscut in acestea o posibilitate de a te mintui si tu si sotia ta prin lucrarea inimi in actiune...ACESTEA sunt SANSELE pe care vi le-a dat Dumnezeu pentru a te sfintii, sa ajutati bolnavii de TBC prin actul "IUBIRII IN ACTIUNE"...

UITI DE HRISTOS, omule a lui Dumnezeu!...Hristos cind s-a bagat printre leprosi, paduchiosi si handicapati si bolnavi urit mirositori si "degradanti" NU a cerut beneficii si protectie sociala si NU s-a plins de batjocura!

Gindeste-te bine de ce ti-ai ales aceasta meserie de preot, tu si alti preoti care se ascund pe aici sub alte pseudonime nastrusnice!..oare este doar pentru a primi oameni la spovada, si a te foi toata ziua prin altar?...nu cred! Eu nu zic ca toti sunt capabili de dragoste pentru cel nemernicit si urit mirositor ca Maica Theresa, dar macar sa nu ne plingem ca nu cistigam CIT TREBUIE

..si mai vorbim ca s-a apostaziat Occidentul. GRESIT! Occidentul a trecut de la vorbe la fapte, de la ritualuri seci si ne-productiva in multe cazuri(dar buna la teschelie), la iubirea aproapelui in actiune(dar aia doare si pute)!..prin respect la toate nivelele de guvernamint. La ei religia iubirii s-a revarsat in afara..a parasit biserica, nu a ramas in cladire.
Da, intradevar occidentaliiin parte au parasit bisericile, dar au umplut societatile de caritate si de voluntari prin spitalele de bolnavi terminali, isi deschid usile si inimile tuturor nevoiasilor. Priveste doar ce fac cu tiganii si alti saraci goniti de noi..pe care nici nu-i lasam sa intre in biserica.

De la aceasta mentalitate stagnanta, din pacate, treburile merg in jos

Andrei se stie foarte bine ca in Statele Unite sistemul de asigurari are multe hibe si la total populatie sunt multi care nu isi permit sa plateasca aceste asigurari care sunt foarte scumpe.
Nu mai lauda sistemul occidental care se ocupa de trup ,ca dovada ca occidentalii au parasit bisericile.
Noi suntem roboti?
O sa ajungem sa pretindem ceva in schimb pentru ca am ajutat daca nu Il avem pe Hristos ,si asta se va intampla in Occident mai ales ,deoarece in lipsa lui Dumnezeu oamenii se vor impietri cu inima.
Ne dadea parintele acum ceva timp un exemplu ,o actrita americana care face fapte de binefaceri ,dar care e o persoana cu o moralitate dubioasa.
Pai degeaba faci fapte bune daca dai exemplu prost in alte privinte ,poti trage dupa tine in iad mii de tinere pentru ca e trendy sa te distrezi in dreapta si in stanga si apoi mergi prin tari sarace.
Esti ca cel care cara apa cu o galeata gaurita ,faptele bune se pierd.
Cum e posibil ca in Statele Unite sa fie atatea inchisori si fiecare cetatean sa fie considerat un posibil infractor?
Eu nu spun ca nu sunt si parti bune acolo pentru ca e mai mult respect pentru lege dar ce s-a intamplat in timpul uraganului Catrina acum cativa ani dovedeste ca sistemul e putred.
Si vor mai veni dovezi.
Si lasa tu preotii nostri ,sa multumim Domnului ca la veniturile care le au mai accepta sa imbratiseze aceasta meserie.
Eu ma uit la Trinitas ,la Viata parohiilor ,niste preoti minunati si ma bucur ca in vremurile pe care le traim mai avem asemenea traitori.
Dumnezeu sa te lumineze sa te straduiesti si tu un pic pentru sufletul tau.
p.s.Am si e o curiozitate ,pana acum nu am mai auzit ,cum adica "ortodox de tip nou"?

cocacoc 01.09.2010 13:20:38

Legat de numarul de biserici ...

"Dupa 1989, in medie, Romania s-a ales cu 200 de biserici noi pe an, in timp ce numarul scolilor a scazut cu peste 1.000 pe an.

Locurile din spitale au scazut cu aproape 4.000 pe an.

Romanii au de doua ori mai multe biserici decat institutii in care se pot educa sau isi pot ingriji sanatatea"

I.Calin 01.09.2010 13:33:16

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 284347)

"Dupa 1989, in medie, Romania s-a ales cu 200 de biserici noi pe an, in timp ce numarul scolilor a scazut cu peste 1.000 pe an.

Romanii au de doua ori mai multe biserici decat institutii in care se pot educa sau isi pot ingriji sanatatea"

O falsă problemă. Actualmente, educația nu face parte din prioritățile politicienilor români. Și nici starea de sănătate a acestei nații.
Iar creșterea numărului bisericilor ține de BISERICĂ și nu de statul român.
Și apoi, votul nu vinde de la copii sub 18 ani (școli) și nici de la bolnavi (spitale), care de cele mai multe ori nu votează, ci vine de la credincioși fie ei practicanți sau nu.

anita 01.09.2010 13:35:17

Citat:

De sanatatea sufleteasca nu vorbeste nimeni.
Sunt spitale care s-au inchis pentru ca nu aveau un numar suficient de bolnavi internati ,in mediul rural vorbesc.
Iar cu educatia ,ce sa spun ,daca doar cladirile ne educa ar fi bine .Dar nu am auzit de copii care nu invata pentru ca nu au scoli .
Din pacate numarul de copiii a scazut drastic si asta tot o consecinta a lipsei de educatie religioasa ,au crescut avorturile.
De avorturi nu scrie nimeni nicaieri.

TreciLaRugaciune 01.09.2010 13:58:33

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 283706)
Oare?
Esti de-a dreptul amuzant.
Tu cind esti cu piciorul rupt si-ti iese osul crapat prin piele oare de ce ai nevoie...de predici ale nemuririi sufletului si a salvarii lui sau de o tija si de cineva care sa se murdareasca pe miini cu singe pentru a ti-o fixa?..eh, parca nu prea mai iti pasa de ESENTA in acele momente? oare nu-i asa? tu crezi ca nenorocitii care-l inconjurau de predici aveau nevoie sau sa fie spalati si ingrijiti? si scapati de buboie? tu crezi ca ele trec de la sine, daca da, poate-mi arati si mie cum se face acest lucru aici pe pamint repetind "minunea"

Oare Hristos a saturat multimile continuind cu predicile la nesfirsit sau LA UN MOMENT DAT OPRINDU-SE si saturindu-i cu piine si peste? fii sigur ca a realizat perfect ce trebuie facut...

Asa se vorbeste cu un parinte bai nesimtitule ? Pe vremuri pentru obraznicia asta te omora lumea , te bateau cu pietre si te spanzurau. Nu-i de mirare ca traim din ce in ce mai greu, ca meritam totul cu varf si indesat, stiti sa va plangeti si sa va certati dar sa faceti un lucru bun nu stiti. Iti da un parinte un sfat care e nemasurat mai intelept si mai traitor ca un mirean de rand si tu esti marele praslea si stii totul.Taci si asculta ca nu stii nimic, daca te crezi stiutor , stii foarte bine cine te faci sa crezi asta. Vai de capul nostru.....

Traditie1 01.09.2010 14:21:46

Citat:

Copiezi ce ai citit într-un articol de ziar imbecil în loc să gândești care e cauza acestor date (dacă sunt reale, că pot fi exagerate, folclorul e în floare pe internet și în presă).

Înainte de revoluție structura societății românești era cu totul alta, la sate și în orașe erau numeroși copii. De pildă la o școală obișnuită din București pentru elevii din același an clasele puteau ajunge până la litera H, adică 8 clase. În prezent dacă te uiți în aceeași școală vei vedea că abia se umple o clasă sau două de elevi în același an. La sate situația e și mai drastică, tinerii au migrat la oraș sau în străinătate, copii mai sunt câțiva sau deloc așa că multe școli sătești s-au închis.

În sănătate e vorba de o reformă a sistemului. Comuniștii construiseră prea multe spitale pentru că atunci oamenii se îmbolnăveau mai ușor datorită foamei, frigului, lipsei medicamentelor etc sau pur-și-simplu fiindcă era politică de stat să se construiască spitale în localitățile mai mari. În prezent acele spitale nu mai sunt necesare, nu există un număr de bolnavi care să solicite existența atâtor paturi de spital. Spitalele din România nu sunt aglomerate așa cum ar trebui să fie dacă numărul de paturi ar fi insuficient.

Apoi, despre faptul că se ridică numeroase biserici: acest lucru corespunde unei cereri care există pentru astfel de lăcașe. Ele nu stau goale ci se umplu de obicei la slujbe.

Dumitru73 01.09.2010 14:28:11

Citat:

În prealabil postat de TreciLaRugaciune (Post 284362)
Asa se vorbeste cu un parinte bai nesimtitule ? Pe vremuri pentru obraznicia asta te omora lumea , te bateau cu pietre si te spanzurau. Nu-i de mirare ca traim din ce in ce mai greu, ca meritam totul cu varf si indesat, stiti sa va plangeti si sa va certati dar sa faceti un lucru bun nu stiti. Iti da un parinte un sfat care e nemasurat mai intelept si mai traitor ca un mirean de rand si tu esti marele praslea si stii totul.Taci si asculta ca nu stii nimic, daca te crezi stiutor , stii foarte bine cine te faci sa crezi asta. Vai de capul nostru.....

Se pare ca tanjesti dupa acele vremuri barbare ...
"te omora lumea , te bateau cu pietre si te spanzurau" - si dupa tine astea erau vremurile cand oamenii erau apropiati de Dumnezeu ... halal vremuri, halal apropiere ...

Pr.Gheorghe 01.09.2010 14:29:56

Citat:

Dragul meu TreciLaRugaciune (Amin! Amin! Amin!), multumesc din inima ca te arati tare aparator al unei randuieli ce nu se regaseste decat foarte rar astazi (ma refer la respect si nu la bataia cu pietre :9:), dar, crede-ma, nu iese nici un bine! Eu ma mandresc, tu te mahnesti, cel pe care-l certi se "contreaza" si iesim toti imputinati duhovniceste. Lasa-l in plata Domnului ca nu stie ce zice! Si apoi, pentru pacatele mele patimesc, nu? Slava lui Dumnezeu pentru toate. Eu m-am "tinut" de capul dansului doar, doar o pricepe ceva, ziceam eu, din dragoste! Vai mie de pacatos! Cred ca am fost cam desfranat: am "facut dragoste" cu cine nu era permis! Acum ma caiesc, dar tot am aflat ceva: exista ortodocsi vechi si ortodocsi noi! Este de studiat, serios!

Sa fii sanatos si fratia ta si "batausii mei"! Ma rog pentru ei, ca le sunt dator. Amin si Doamne ajuta(-ma)!

IonelS 01.09.2010 14:30:22

Fratilor, pastrati-va cumpatul ca ne facem de rasul crestinismului !

valentin.viliga 01.09.2010 14:32:59

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 283824)
In tara cu 90% ortodocsi sunt 1,9 medici la mia de locuitori. Raportul 1,9/1000 este mai mic decat in tari precum Moldova, Bulgaria, Ucraina .

cocacoc...faptul ca in romania sunt 1,9 medici la mia de locuitori si ca sunt 18900 de biserici si 400 si ceva de spitale nu are a face cu faptul ca sunt 86,7% de ortodocsi, pentru ca nu e vina BOR pt asta, astia 86,7% ortodocsi sunt platitori de taxe si impozite(si slava Domnului sunt destule) catre Stat, care are datoria de a face scoli, spitale, gradinite, autostrazi, cai ferate, etc., sa numai punem la socoteala miliardele de euro bani de la UE care se intorc inapoi datorita faptului ca cei abilitati nu fac proiecte pt a atrage acei bani, proiecte pe care nu le fac nu din lene ci pt simplul fapt ca nu pot sa-i fure, asa ca prefera sa faca sali de sport de sute de milioane de euro in locul spitalelor...au facut un salon de 2 milioane de euro la Giulesti...si au reusit sa omoare 5 copii, desigur nu e motiv sa numai facem spitale, dar nici sa dam vina pe faptul ca se construiesc biserici, care se fac mai degraba din donatii, daca primeste preotul bani de biserica o construieste, daca nu o lasa la stadiul de fundatie si trage 20 de ani sa o ridice...intr-o tara civilizata cred ca de la bugetul statului ar trebui facut un spital nu prin teledon, cum s-a intamplat cu sectia de pediatrie de la Marie Curie...bine ar fi ca fiecare casa din tara asta sa fie o biserica, atunci ar fi cu siguranta mult mai putine furturi, talharii, crime, violuri, fraude, inseleciuni si tot felul de delicte...dar cum nimic nu e cum ar trebui sa fie probabil ca si oamenii Bisericii ar trebui sa ia atitudine impotriva a ceea ce Statul face cu oamenii si poate s-ar mai schimba ceva si in lumea asta, dar pana atunci...you can't change the world only with courage and will...
Cat despre medici nu e vina Bisericii ca statul nu deblocheaza posturi pt medici si ca nu le ofera salarii decente, ca nu se poate spune ca s-a ales sacrificarea posturilor de medic si asistente medicale in favoarea celor de preot si diacon, intrucat clerici tineri la nivel de patriarhie daca se angajeaza pana in 300, si aici desigur e vina celor de se ocupa de bunul mers al Bisericii, insa sa nu acuzam Biserica pentru toate relele care intampla in tara asta ca nu e chiar asa, caci uneori un preot in parohia lui face mai mult decat un politician in circumscriptia lui electorala, fara sa astepte laude si voturi de la cineva, daca nu ma credeti mergeti la Valea Plopului sa vedeti ce a facut acolo preotul Nicolae Tanase, care intrun satuc a ridicat peste 10 biserici, asa ca nu faptul ca se construiesc biserici e problema, problema e una mai acuta, dar preferam sa cautam vinovati decat solutii...deh meteahna romanului sa planga, dar sa nu faca nimic sa-si depaseasca conditia, cine e de vina ca 5 milioane de oameni au dat votul un marinar care a pus in fruntea guvernului o sluga? Sa fie tot Biserica?

TreciLaRugaciune 01.09.2010 14:35:42

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 284374)
Se pare ca tanjesti dupa acele vremuri barbare ...
"te omora lumea , te bateau cu pietre si te spanzurau" - si dupa tine astea erau vremurile cand oamenii erau apropiati de Dumnezeu ... halal vremuri, halal apropiere ...

Nu ma refer sa se face asemenea lucru, ci pur si simplu voiam sa scot in evidenta evlavia si iubirea de Dumnezeu a crestinilor de pe acea vreme... Acum daca il huleste cineva pe Dumnezeu in toate felurile nu are tupeu sa scoata un cuvant, ca na, e la casa lui nu are el nevoie de probleme.

Dumitru73 01.09.2010 14:51:37

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 284371)
Spitalele din România nu sunt aglomerate așa cum ar trebui să fie dacă numărul de paturi ar fi insuficient.

ha, ha, ha ... scuza-ma ... dar esti de ras ...
Cum poti sa afirmi asa ceva? Cand stau bietii oameni si cate 2 in pat ...

Pr.Gheorghe 01.09.2010 14:53:31

Fratilor, satana care se ascunde in spatele cuvintelor si care semneaza cocacoc, are ceva cu Biserica, sigur va-ti dat seama! Nu-l doare pe el de spitale, ca doar nu-i atat de prost (sau...? Nu, nu cred; vad ca stie sa citeasca!) incat sa nu stie ca nu Biserica raspunde de spitale si nu statul face biserici. Este doar diversiune pe considerentul ca avem constiintele sensibile din cauza dramei sistemului sanitar + evenimentul de la maternitate. Nu-l mai bagati in seama ca ii faceti jocul si va incarcati si voi de pacate!

Am zis satana din cauza modului de operare: "tatal minciunii", indemnator la razvratire, hulitor de Biserica, etc.

Sa-i fie de cap! :68: Ooops! Sa-i vina mintea ce buna la cap, adica!

Dumitru73 01.09.2010 14:55:40

Citat:

În prealabil postat de TreciLaRugaciune (Post 284384)
Nu ma refer sa se face asemenea lucru, ci pur si simplu voiam sa scot in evidenta evlavia si iubirea de Dumnezeu a crestinilor de pe acea vreme... Acum daca il huleste cineva pe Dumnezeu in toate felurile nu are tupeu sa scoata un cuvant, ca na, e la casa lui nu are el nevoie de probleme.

Aia numesti tu evlavie si iubire de Dumnezeu??????????
Esti cam extremist baiete.
Apropo, de ce nu zici "HaiLaRugaciune" si spui poruncitor "Treci..."????
Spune multe despre tine, doar si acest lucru ...

Dumitru73 01.09.2010 14:57:00

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 284395)
Fratilor, satana care se ascunde in spatele cuvintelor si care semneaza cocacoc, are ceva cu Biserica, sigur va-ti dat seama! Nu-l doare pe el de spitale, ca doar nu-i atat de prost (sau...? Nu, nu cred; vad ca stie sa citeasca!) incat sa nu stie ca nu Biserica raspunde de spitale si nu statul face biserici. Este doar diversiune pe considerentul ca avem constiintele sensibile din cauza dramei sistemului sanitar + evenimentul de la maternitate. Nu-l mai bagati in seama ca ii faceti jocul si va incarcati si voi de pacate!

Am zis satana din cauza modului de operare: "tatal minciunii", indemnator la razvratire, hulitor de Biserica, etc.

Sa-i fie de cap! :68: Ooops! Sa-i vina mintea ce buna la cap, adica!

Parinte ... devii cam agresiv ...

TreciLaRugaciune 01.09.2010 15:02:28

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 284396)
Aia numesti tu evlavie si iubire de Dumnezeu??????????
Esti cam extremist baiete.
Apropo, de ce nu zici "HaiLaRugaciune" si spui poruncitor "Treci..."????
Spune multe despre tine, doar si acest lucru ...

Oare ai auzit de indemn prietene? Tu zici personal ca esti ateu nu ai ce cauta pe forumul asta, ai musca dintr-o felie de pizza dar ai muscat doar din blat, din coca, nu ai avut rabdare sa se raceasca si ai zis ca nu-ti place, dar nu ai gustat deloc ceea ce era bun. asa ai facut tu cu credinta si acum vi si te dai intelept....fugi prietene de aici ca ne apuca rasu cand vedem oameni ca tine..

ai2 01.09.2010 15:03:00

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 284379)
cocacoc...faptul ca in romania sunt 1,9 medici la mia de locuitori si ca sunt 18900 de biserici si 400 si ceva de spitale nu are a face cu faptul ca sunt 86,7% de ortodocsi, pentru ca nu e vina BOR pt asta, astia 86,7% ortodocsi sunt platitori de taxe si impozite

Marea majoritate a taxelor sunt platite de un numar infim de oameni care lucreaza intr-un numar iarasi foarte mic de companii. Gogorita cu crestinii care platesc taxe e inca un argument ilogic made in BOR.
Daca tot vorbim de taxe intr-o tara eminamente ortodoxa, de ce evaziunea fiscala este atat de mare? De ce crestinu' roman nu-si plateste taxele din care s-ar contrui si alte biserici?
Si daca 86% sunteti ortodocsi, de ce nu dati direct bani la biserica? Sumele ar fi considerabil mai mari. Bunica-mea a fost pradata de mai bine de jumatate din pensie de catre preotul din sat la ultima vizita.
Clar lucrurile nu stau cum spui si de aceea BOR cauta tot felul de subterfugii pentru a-si umfla buzunarele.

ai2 01.09.2010 15:07:41

Citat:

În prealabil postat de TreciLaRugaciune (Post 284401)
Oare ai auzit de indemn prietene? Tu zici personal ca esti ateu nu ai ce cauta pe forumul asta, ai musca dintr-o felie de pizza dar ai muscat doar din blat, din coca, nu ai avut rabdare sa se raceasca si ai zis ca nu-ti place, dar nu ai gustat deloc ceea ce era bun. asa ai facut tu cu credinta si acum vi si te dai intelept....fugi prietene de aici ca ne apuca rasu cand vedem oameni ca tine..

Ce-mi plac crestinii care desi habar n-au despre ce vorbesc cred ca le stiu pe toate.

PS: ca fapt divers indemnul si ordinul sunt chestii diferite.

Dumitru73 01.09.2010 15:08:36

Citat:

În prealabil postat de TreciLaRugaciune (Post 284401)

esti praf ...

Pr.Gheorghe 01.09.2010 15:08:40

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 284398)
Parinte ... devii cam agresiv ...

Iarta-ma, fiule, de te-am mahnit cu ceva. Eu am pe Dumnezeu de tata si Biserica de mama. Si daca cineva imi batjocoreste fara simt si fara dovezi, doar cu rautate, mama, nu cred ca sunt atat de tare incat sa pot rabda la nesfarsit. Ma gandesc cu spaima ce as face daca aceasta s-ar intampla "fata catre fata". Sunt slab, asa e! Dar mama tot mama ramane.
Sa ai parte doar de prieteni! Sau mai bine nu... sa fii crestin adevarat si sa fii tare sa faci fata dusmanilor lui Hristos! Amin!

Dumitru73 01.09.2010 15:13:35

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 284408)
Iarta-ma, fiule, de te-am mahnit cu ceva. Eu am pe Dumnezeu de tata si Biserica de mama. Si daca cineva imi batjocoreste fara simt si fara dovezi, doar cu rautate, mama, nu cred ca sunt atat de tare incat sa pot rabda la nesfarsit. Ma gandesc cu spaima ce as face daca aceasta s-ar intampla "fata catre fata". Sunt slab, asa e! Dar mama tot mama ramane.
Sa ai parte doar de prieteni! Sau mai bine nu... sa fii crestin adevarat si sa fii tare sa faci fata dusmanilor lui Hristos! Amin!

Parinte, acum depinde fiecare ce intelege prin batjocura.
Vis-a-vis de biserica, acest concept a mai evoluat.
Sa nu uitam ca pana nu de mult, erai ucis pentru lucruri care acum ne starnesc rasul, iar atunci erau considerate pacate imense, de neiertat.

Pr.Gheorghe 01.09.2010 15:21:08

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 284411)
Parinte, acum depinde fiecare ce intelege prin batjocura.
Sa nu uitam ca pana nu de mult, erai ucis pentru lucruri care acum ne starnesc rasul, iar atunci erau considerate pacate imense, de neiertat.

In contextul celor discutate pana acum, batjocura la adresa Bisericii am considerat acuzatia ca Biserica este vinovata de crima sociala ce se petrece acum in Romania. Dar poate sunt eu prea sensibil, fireste!

The_Fallen 01.09.2010 15:22:17

Citat:

Cum poti sa Il iubesti pe Dumnezeu si sa urasti omul asa de mult?Nu a fost creat in imaginea Lui?

larisa maria 01.09.2010 15:23:10

"Apropo, de ce nu zici "HaiLaRugaciune" si spui poruncitor "Treci..."????
Spune multe despre tine, doar si acest lucru ... "

da...asa se intampla cand nu avem argumente solide..ne luam de alte lucruri nesemnificative...
scuza-ma..dar si despre tine spune multe faptul ca esti ateu..Dumnezeu sa ne ierte :)

Dumitru73 01.09.2010 15:23:21

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 284416)
In contextul celor discutate pana acum, batjocura la adresa Bisericii am considerat acuzatia ca Biserica este vinovata de crima sociala ce se petrece acum in Romania. Dar poate sunt eu prea sensibil, fireste!

Eu nu am afirmat asa ceva ...

Pr.Gheorghe 01.09.2010 15:30:44

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 284411)

Iar afirmatia asta este gresita. Ce stii dumneata despre Biserica? Probabil doar ceea ce ai apucat sa vezi in mod aleatoriu pe cine stie ce canale (nu de TV, ci la modul figurat) improprii unei analize duhovnicesti. Cine a "gustat" Biserica nu uita gustul sfant nici chiar daca dispare din el si cea mai mica urma de credinta in Dumnezeu. Este deja atins de Aripa Invierii. Poate nu mai crede dar nici nu huleste sau sta impotriva!

Cred ca este suficient aici. Daca vreti sa mai "discutam" pe teme duhovnicesti (nu pe tema spital vs. biserica) fie deschideti un topic nou cu propunerea dumneavoastra fie ma contactati in privat. Despre tema topicului de fata, eu nu mai sunt prezent, iertati!

Dumitru73 01.09.2010 15:32:04

Citat:

În prealabil postat de larisa maria (Post 284418)
"Apropo, de ce nu zici "HaiLaRugaciune" si spui poruncitor "Treci..."????
Spune multe despre tine, doar si acest lucru ... "

da...asa se intampla cand nu avem argumente solide..ne luam de alte lucruri nesemnificative...
scuza-ma..dar si despre tine spune multe faptul ca esti ateu..Dumnezeu sa ne ierte :)

Si ce spune despre mine faptul ca sunt ateu?

Dumitru73 01.09.2010 15:34:40

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 284426)
Iar afirmatia asta este gresita. Ce stii dumneata despre Biserica? Probabil doar ceea ce ai apucat sa vezi in mod aleatoriu pe cine stie ce canale (nu de TV, ci la modul figurat) improprii unei analize duhovnicesti. Cine a "gustat" Biserica nu uita gustul sfant nici chiar daca dispare din el si cea mai mica urma de credinta in Dumnezeu. Este deja atins de Aripa Invierii. Acela nu mai crede dar nici nu huleste sau sta impotriva!

Cred ca este suficient aici. Daca vreti sa mai "discutam" pe teme duhovnicesti (nu pe tema spital vs. biserica) fie deschideti un topic nou cu propunerea dumneavoastra fie ma contactati in privat. Despre tema topicului de fata, eu nu mai sunt prezent, iertati!

Parinte ... vorbiti ca un "vazator cu duhul" ...
Cu o mica diferenta ...
Va inselati total, total, total ...

Pr.Gheorghe 01.09.2010 15:45:28

Citat:

În prealabil postat de larisa maria (Post 284418)
"

Bine ati venit! Multe veti "vedea" si multe veti "auzi"! Sa nu va smintiti si sa aveti... rabdare.

Răul se face "de la sine", binele este ca o floare minunata: creste greu, are nevoie de dragoste si de... rabdare!

Cand va veti simti incurcata de parerile celorlalti, sau mahnita de uraciunile aparute, faceti semnul Sfintei Cruci peste chip si spuneti cu ochii la icoana Maicii Domnului si sufletul la pruncul Iisus: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, milueste-ma pe mine, pacatoasa si da-mi rabdare!

"Ce este credinta? Rabdare, rabdare... Si mai ce? Si iar... rabdare!" (Parintele Ilie Cleopa)

Domnul sa va ocroteasca!

valentin.viliga 01.09.2010 16:13:11

Daca tot vorbim de taxe intr-o tara eminamente ortodoxa, de ce evaziunea fiscala este atat de mare? De ce crestinu' roman nu-si plateste taxele din care s-ar contrui si alte biserici?
Si daca 86% sunteti ortodocsi, de ce nu dati direct bani la biserica? Sumele ar fi considerabil mai mari.

Iti voi raspunde precum mi-ai raspuns, doar la o parte din mesaj. Noi astia 86% statistic(desi statisticile sunt precum costumele de baie) avem o porunca: Da-ti Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce e alui Dumnezeu, sau precum ne spune apostolul Pavel, "celui cu plata, plata, celui cu vama, vama, celui cu teama, teama..."
Iar evavaziunea fiscala nu are a face nici cu credinta nici cu ateismul, dar iar ne uitam la forma nu la fond...
Se pare insa ca ne intorcem in timpul Bisericii primare cand crestinii erau invinuiti pentru orice dupa cum zicea marele scriitor bisericesc Origen: "daca Tibrul isi iese din matca, daca Nilul nu se revarsa crestinii sunt de vina" sau pt vremurile de azi: "Daca se face evaziune fiscala, daca nu se construiesc spitale, scoli, autostrazi, cai ferate, crestinii sunt vinovati"

cocacoc 01.09.2010 16:46:36

Citat:

Pe vremuri pentru obraznicia asta te omora lumea , te bateau cu pietre si te spanzurau.

Alea da vremuri , probabil le regreti .

cocacoc 01.09.2010 16:47:54

Citat:

evlavia si iubirea de Dumnezeu a crestinilor de pe acea vreme...

Adevarata iubire.

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 284351)
O falsă problemă. Actualmente, educația nu face parte din prioritățile politicienilor români. Și nici starea de sănătate a acestei nații.
Iar creșterea numărului bisericilor ține de BISERICĂ și nu de statul român.

Absolut de acord cu tine la toate punctele , inclusiv prima propozitie .

Dumitru73 01.09.2010 16:55:46

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 284463)
Se pare insa ca ne intorcem in timpul Bisericii primare cand crestinii erau invinuiti pentru orice dupa cum zicea marele scriitor bisericesc Origen: "daca Tibrul isi iese din matca, daca Nilul nu se revarsa crestinii sunt de vina" sau pt vremurile de azi: "Daca se face evaziune fiscala, daca nu se construiesc spitale, scoli, autostrazi, cai ferate, crestinii sunt vinovati"

Nu stiu cui te adresezi. Dar daca este vorba de mine, iti spun am inceput sa comentez, recunosc uneori destul de aspru, atunci cand un forumist a spus ca spitalele si scolile mananca banii cu care ar trebui/s-ar putea (nu mai retin exact) construi biserici.
O asemenea declaratie de un fanatism extrem nu ar trebui sa fie facuta de un crestin ...

ai2 01.09.2010 17:53:40

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 284463)
Si daca 86% sunteti ortodocsi, de ce nu dati direct bani la biserica? Sumele ar fi considerabil mai mari.

Iti voi raspunde precum mi-ai raspuns, doar la o parte din mesaj. Noi astia 86% statistic(desi statisticile sunt precum costumele de baie) avem o porunca: Da-ti Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce e alui Dumnezeu, sau precum ne spune apostolul Pavel, "celui cu plata, plata, celui cu vama, vama, celui cu teama, teama..."
Iar evavaziunea fiscala nu are a face nici cu credinta nici cu ateismul, dar iar ne uitam la forma nu la fond...

Eu spusesem altceva. Macar daca raspunzi la o parte din mesaj (asta inseamna un forum pana la urma) nu schimba sensul celor spuse de mine.
Crestinii nu-si platesc taxele asa cum pretind BOR-ii. Banii vin de la putini si se cheltuie in interesul multora. Comunism frate!

arwein 02.09.2010 12:53:07

pentru ai2

Mai capitalistule, sa te vad eu cum trimiti acasa de la o policlinica/ spital pe a aceia care nu sunt angajati, nu isi platesc contributiile si cel mult vin cu o tidula de la administratia financiara ca au platit ceva pentru asigurari de sanatate (foarte putin in comparatie cu ceea ce consuma in mateire de serviciu platit); sau pe femeia care nu lucreaza- lucreaza sotul, sotia e co- asigurata, au si copii (totul gratuit). Si stii cati sunt asa/ Si astia sunt amaratii, nu "pestii mari" care castiga de rup si platesc asigurari 3 lei. Sanatatea trebuie sa fie accesibila tuturor, sa functioneze solidaritatea sociala. Nu stiu de ce trebuie bagata religia in asta, reiese ca crestinii fenteaza statul si in schimb se trateaza pe banii ateilor.

IonelS 02.09.2010 14:37:27

Pierderile vin si din neplata taxelor, dar grosul este furat de smecherii din sistem

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:59:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.