![]() |
Pentru că tot vorbiți de vânzare-cumpărare, iată cum descrie Cuvântul lui Dumnezeu tranzacțiile pe care le face sitemul religios decăzut al Babilonului mistic: Apocalips 18,10-13. După această trecere în revistă a tranzacțiilor cu mărfuri, îngerul spune că Babilonul a tranzacționat și sufletele oamenilor. O concluzie cum nu se poate mai potrivită la topicul acesta al botezului cu de-a sila. Va veni însă și vremea scadențelor când religia coruptă a "Babilonului" se va prăbuși, apelul îngerului pentru toți credincioșii sinceri fiind:
"Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei" (Apoc.18,4) |
doamne ajuta
a aparut si lupul cel ratacitor
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Tu nici macar traducerea ortodoxa a Sf Scripturi nu o stii si te lansezi in acuze ca traducerea Cornilescu e mincinoasa. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
verifica scriptura cand sustineti aberatii personale si doctrine omenesti!nebiblice!
citeste 1 Petru 3:21 oricare din voi si astept comentarii dupa ce va explica ce e botezul in apa.Va recomand o rugaciune inainte ca sa judecati duhovniceste:)
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Unde este logica?
Dupa logica ta, toti copiii vaccinati ar trebui sa fie feriti de toate bolile?
Citat:
|
Citat:
|
mai multe...
Spun unii aici că botezul ar trebui să aibă acceptul celui care va fi botezat. Părinții mei dimpreună cu preotul și nașii s-au ocupat de botezul meu când eram prunc. Le mulțumesc pentru asta! Cred că toți creștinii (indiferent de confesiunea religioasă) care postați aici nu regretați faptul că ați fost botezați. Ca o paranteză: de vreo câțiva ani se auzea la știri despre un individ slab de înger care Îl dădea în judecată pe Dumnezeu pentru restituirea banilor care s-au dat pentru că a fost botezat, dar și alte minunății...
Alții spun aici că Sfintele Taine sunt obligatorii la ortodocși - și faptele bune sunt obligatorii la toți creștinii (deci participăm la ele cu drag). Apoi Sfânta Taină a Preoției nu este obligatorie dacă nu te simți vrednic a o împlini. După ce particip la Sfintele Taine ale Mărturisirii, Cuminecătorii, Mirungere, Maslu, mă simt mult mai bine, mai ușurat de patimi și cu dorință mai mare de a mă îndrepta. Doamne ajută-ne!!! |
Cât despre unii care au fost botezați de prunci și au ales să trăiască în păcate, se știe că Dumnezeu nu obligă pe nimeni. Fiecare va răspunde de faptele sale la Judecata particulară a sufletului, dar și la Judecata de Apoi. Chestia cu cei care trăiesc în păcate nu apare doar la ortodocși, poate să apară și la cei de la alte confesiuni religioase (toți suntem oameni și păcătuim). Păcatele unora le știm, dar nu trebuie să-i judecăm (deoarece pocăința nu le-o știm), ci trebuie să ne rugăm bunului Dumnezeu pentru ei ca să le dea înțelepciune pentru îndreptare și nouă să ne dea smerenie pentru ca să vedem păcatele noastre (și să ne îndreptăm pe noi înșine).
Doamne, ajută-ne! |
Buna ziua tuturor!
Observ cu intristare ca discutia a degenerat in mesaje contondente peste limita normalului. Ultima data cind am postat parea mai liniste. Pina si onorabilul Tricesimusseptimus nu e in apele lui, citind din Apocalipsa si vrind sa faca o paralela ciudata intre botezul "cu de-a sila" (zice el) si tranzactionarea sufletului. Redau partial citatul lui. Citat:
Ca totdeauna, analogiile interpretative au doar valoarea pe care le-o confera cel ce le propune. Trebuie sa marturisesc ca admir aceasta subtila interpretare care sugereaza ca Biserica tranzactioneaza suflete atunci cind boteaza copii si ca, prin urmare, cu voie de la inger au aparut cultele ce protesteaza impotriva acestei practici neconforme Scripturii. Insa e doar o interpretare, cu valoarea oricarei interpretari ce emana de la un om: relativa. Nici ca se putea interpretare mai fals intemeiata pe Scriptura a aparitiei culturilor protestatare: o analogie rapida si asumata pe nerasuflate a botezului de mic cu tranzactionarea, o trimitere la ingerul Apocalipsei si la indemnul lui de separare, o sugestie ca Biserica e Babilonul mistic si gata, avem "demonstrarea": Biserica a decazut, traiasca noul popor al lui Dumnezeu. Super. Dupa parera mea, acest topic si-a cam epuizat vlaga, daca pina si Tricesimusseptimus propune interpretari ale Scripturii dupa propria parere. Il preferam totusi pe Tricesimusquintus: el macar era mai onest, avansa de-a dreptul afirmatii fara nici un suport scripturistic despre cum mintuieste Dumnezeu copii nebotezati. |
Citat:
Citat:
Si ai dreptate, fiecare va da socoteala de ce-a facut. Insa sa nu mai numim crestini pe cei care fac parte dintr-o biserica dar care traiesc ca dracii. Citat:
Citat:
|
Citat:
promisiunea pastorului ca esti DEJA mantuit dupa ce spui ca crezi in Hristos si te botezi, matur fiind, nemai asteptand sa duci si o viata in conformitate cu acea credinta pe care o afirmi, cum e? Nu stiu daca se aplica la toate denominatiunile aceasta viziune a mantuirii, dar stiu ca exista unele care spun ca e cea adevarata. (apropo, d-le licorcrist, am admirat partida dvs cu trice terminata cu mat pe tabla) Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
|
Citat:
Nici un pastor nu iti va spune sa nu duci o viata in conformitate cu voia lui Dumnezeu, asta nu veti gasi in cultele NP. Botezul la NP nu inseamna ca "gata am facut-o si pe asta de acum is mantuit si traiesc ca cel rau". Un om nascut din nou e un om care asculta de Dumnezeu nu un om care traieste in razvratire si neascultare. Botezul e tocmai marturia faptului ca il urmez pe Hristos. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pilda semanatorului vorbeste despre niste categorii de oameni care aparent par credinciosi dar de fapt nu sunt. O persoana care se declara crestina trebuie sa se sfinteasca, sa creasca , ori daca in loc sa creasca se departeaza de Dumnezeu....e cam clar. Presupunand ca afirmatia ta e adevarata, unde se face delimitarea?Cand poti spune despre un om,gata, si-a pierdut mantuirea?Mai poate fi mantuit daca se pocaieste? |
Citat:
Ma bucur ca ai avut rabdare sa urmaresti toata confruntarea mea cu Tricesimusquintus si sa retii concluzia. Tricesimus nu a recunoscut ca a pierdut partida, insa nici nu ma asteptam. Pentru mine a fost suficient sa pot arata celorlalti mebri ai forumului cum inseala el oamenii introducind pareri personale fara acoperirea Scripturii, insa pozind in mare aparator al literei si duhului Scripturii. Doamne ajuta! |
Citat:
Dar, pentru ca verva dvs. de "razboinic al luminii" sa nu scada, tin sa va spun ca si eu "sunt incredintat" ca Dumnezeu ii va mantui pe copiii nebotezati. " Lãsati copiii si nu-i opriti sã vinã la Mine, cã a unora ca acestia este împãrãtia cerurilor." - spunea Mantuitorul, facand referire la niste copii nebotezati. |
Citat:
Citatul invocat de tine chiar bate apropo pentru botezul pruncilor, pentru ca le-a zis parintilor sa ii lase sa vina la El - fara voia copiilor. Deci copii stiau exact pentru ce vin ?... Dupa parinti nu prea stiau ce fac. Copii credeau ca Iisus este Mantuitorul; asa copii cum erau Il marturiseau: vroiau sa vina la El dar voia parintilor ii oprea. Inseamna ca si copii pot crede in Dumnezeu,in taina lor, deci se bot boteza prunci fiind. Iti mai dau un citat din Biblie sa vezi cum un prunc isi manifesta credinta in Dumnezeu: Luca 1: 41. Iar când a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a săltat în pântecele ei și Elisabeta s-a umplut de Duh Sfânt, Deci pruncul Ioan Botezatorul s-a inchinat Mariei si prin intermediul ei s-a inchinat si Lui Hristos in acelasi timp (pentru ca Duhul Sfânt S-a pogorat peste ea și puterea Celui Preaînalt a umbrit-o, astfel incat sa poarte in pantece pe Mantuitorul lumii), astfel recunoscand-o ca Nascatoare de Dumnezeu. Deci un prunc poate sa creada si sa slaveasca pe Dumnezeu inca din pruncie ... intr-o anumita taina pe care nimeni nu o intelege. Deci se bot boteza si pruncii pentru a li se da posibilitatea sa ajunga la desavarsire si despatimire cum au fost creati Adam si Eva inainte de caderea lor. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii! |
Citat:
- fetitele pot fi botezate, daca, dupa modelul iudaic, doar baietii erau "botezati"? - pruncii de parte barbateasca, din parinti evrei, se nasteau evrei si trebuiau taiati imprejur; dupa cum se vede, acesti prunci nu aveau de ales - se nasteau evrei, indiferent de voia lor; este valabila aceeasi lipsa de alegere si in cazul botezului crestin? te nasti crestin, vrei- nu vrei? Citat:
"Tainele" acestea au rol de "ceata". Cand ceva nu este limpede, si nu se potriveste cu voia lui Dumnezeu (care este deslusita), zicem ca este "o taina". Multa "ceata" si mult misticism, dau bine la impresia artistica si pot acoperi multe idei incalcite. |
Citat:
1. Dar pruncii / copiii care au venit la Hristos pt binecuvântare, aduși de părinți, au știu la ce vin? Și ce, Hristos i-a oprit? Nu, ci chiar le-a zis să vină și nu cumva să fie opriți! Botezul nu este o diplomă pt cei care au absolvit "cursurile de creștinism" (așa cum reiese din teza voastră), ci o împărtășire a harului, de care nu trebuie să fie privați copiii. Aveau ei o anumita determinare sa ii convinga sa vina la Hristos? Se pare ca da ... intr-o anumita masura si copii pot crede in Dumnezeu, atat cat le permite constiinta de viata, constiinta formata din pantecele mamei copilului, exemplul lui Ioan Botezatorul. 2. Pruncii evreiești erau conștienți la 8 zile că prin tăierea împrejur se fac membri ai religiei iudaice? Nu! Și iată că Dumnezeu anume așa a rânduit! |
Citat:
A fost o singura partida. Campionatul continua baieti :)) Meciul a fost interesant intr-adevar dar nici vorba de mat pe tabla. De ce sa nu lasam noi arbitrul sa se pronunte? Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Stim bine ca Hristos facea referire la botez pentru ca El a zis : Matei 11: 25. Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului și al pământului, căci ai ascuns acestea de cei înțelepți și pricepuți și le-ai descoperit pruncilor. Deci nu oamenilor maturi intelepti si priceputi care sa marturiseasca credinta, ci pruncilor ... Si chiar Hristos ne indeamna sa fim precum ei: Matei 18: 3. Și a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor. Daca Hristos ne indeamna sa fim precum pruncii, observ ca unii vor sa devina "intelepti si priceputi", exact opusul. Nu putem priva de har, cum faceti voi , pe pruncii nou nascuti. Pentru noi botezul nu reprezinta un proces de mantuire incheiat precum fac unii, ci reprezinta un nou drum spre despatimire precum erau Adam si Eva inainte de cadere. Biblia nu a fost scrisa pentru prunci, ei fiind in grija parintilor, care pot auzi, intelege si crede. In plus, mai trebuie facuta o distinctie importanta intre botezul copilului si cel al adultului : adultul trebuie sa se pocaiasca in timp ce pruncul, neavand greseli personale, nu are pacate pentru care sa se pocaiasca. Din moment ce nu si-a inchis inima printr-o respingere voita a vointei lui Dumnezeu, inima lui este deschisa si capabila de a primi harul lui Dumnezeu. Gandeste-te, daca am urma acelasi rationament, din ceea ce citim in 2 Tesaloniceni 3:10 "Daca cineva nu vrea sa lucreze, nici sa nu manance" ar reiesi ca trebuie sa ne infometam copiii, pentru ca nu vor sa munceasca. Desigur ca nu este asa, copiii putand primi hrana chiar daca nu muncesc. Verbele "a se pocai", "a munci" se refera la cei care sunt capabili sa faca aceste lucruri. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:30:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.