Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10532)

alexander228 08.10.2012 20:53:28

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475322)
Si tu esti protestant din ala pacalit de "pastori" cu textul "noi avem Biblia ei au Sfanta Traditie"?

De parca Biblia nu din Sfanta Traditie e furata.

Nu va certati cu mine , eu nu am facut decat sa spun ca nu aveti un dialog ci o cearta. Sfanta traditie a cui ?

osutafaraunu 08.10.2012 20:54:48

Citat:

Si tu esti protestant din ala pacalit de "pastori" cu textul "noi avem Biblia ei au Sfanta Traditie"?

Stii ce se intampla cand furi ceva fata de care o ai o ignoranta desavarsita si refuzi sa folosesti manualul de utilizare?
Te frigi!

Tu chiar sincer crezi că Biserica Ortodoxă a scris Scriptura și pe alocuri a chiar inspirat-o! Poate că ai dreptate (pe alocuri) în privința inspirației, că de scris.... ne-am cam lămurit (a se vedea topicul despre diferențe între versiunile Scripturii).

AlinB 08.10.2012 20:56:43

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475325)
Nu va certati cu mine , eu nu am facut decat sa spun ca nu aveti un dialog ci o cearta. Sfanta traditie a cui ?

A Bisericii.
"The One & Only".

AlinB 08.10.2012 20:57:30

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475324)
Repet pentru a suta oară (fără unu): Întreaga Scriptură.

Daca nu poti sa explici, las-o balta.
Schema cu "Scriptura se interpreteaza singura o stim".
Ai una noua?

Citat:

Fiecare înțelege altceva, inclusiv ce înseamnă "practicant" ori ba...
Probabil.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475326)
Tu chiar sincer crezi că Biserica Ortodoxă a scris Scriptura și pe alocuri a chiar inspirat-o! Poate că ai dreptate (pe alocuri) în privința inspirației, că de scris.... ne-am cam lămurit (a se vedea topicul despre diferențe între versiunile Scripturii).

Nici prin cap nu mi-a trecut asemenea formulare.

osutafaraunu 08.10.2012 20:57:32

Citat:

Ooops! Asta ce a vrut să fie? Cred că ar fi necesare unele clarificări...

osutafaraunu 08.10.2012 21:00:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475329)
Daca nu poti sa explici, las-o balta.
Schema cu "Scriptura se interpreteaza singura o stim".
Ai una noua?

Nu. E aceeași dintotdeauna:

"Și începând de la Moise și de la toți proorocii, le-a tâlcuit lor, din toate Scripturile cele despre El." (Luca 24,27 - versiunea ortodoxă)

Citat:

Probabil.

Precis.

Citat:

Nici prin cap nu mi-a trecut asemenea formulare.

E de înțeles că în iureșul reply-urilor se mai fac și greșeli de exprimare...

alexander228 08.10.2012 21:01:22

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475330)
Ooops! Asta ce a vrut să fie? Cred că ar fi necesare unele clarificări...

Chiar mai multe

osutafaraunu 08.10.2012 21:03:02

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475332)
Chiar mai multe

Eu zic să-l lăsăm să mai respire... să răspundă până mâine pe îndelete... O seară plăcută tuturor!

alexander228 08.10.2012 21:04:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475333)
Eu zic să-l lăsăm să mai respire... să răspundă până mâine pe îndelete... O seară plăcută tuturor!

Multumim.Sau cel putin multumesc

alexander228 08.10.2012 21:09:21

Citat:
În prealabil postat de AlinB
Daca asta este intrebarea, raspunsul este nu.

Dar, daca prin nevointa din timpul vietii, s-a apropiat destul de mult de mantuire, s-ar putea sa-l ajute.

Cititi catehismul ortodox ca scrie clar pentru cine se fac aceste eforturi post-mortem.
Si daca nu il ajuta ce se intampla cu sufletul bietului om ? inca mai astept raspuns la intrebare

AlinB 08.10.2012 22:10:19

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475331)
Nu. E aceeași dintotdeauna:

"Și începând de la Moise și de la toți proorocii, le-a tâlcuit lor, din toate Scripturile cele despre El." (Luca 24,27 - versiunea ortodoxă)

"Și îndelunga-răbdare a Domnului nostru socotiți-o drept mântuire, precum v-a scris și iubitul nostru frate Pavel după înțelepciunea dată lui,
Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.
Deci voi, iubiților, cunoscând acestea de mai înainte, păziți-vă, ca nu cumva, lăsându-vă târâți de rătăcirea celor fără de lege, să cădeți din întărirea voastră,"

1 Petru 3:15-17

AlinB 08.10.2012 22:11:41

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475335)
Si daca nu il ajuta ce se intampla cu sufletul bietului om ? inca mai astept raspuns la intrebare

Dumnezeu stie... :)

alexander228 08.10.2012 22:15:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475349)
Dumnezeu stie... :)

Imi pare ciudat. Cred ca ramane acolo.Din cate am inteles acolo, in purgatoriu e un fel de iad mai "rece".

AlinB 08.10.2012 22:26:01

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475351)
Imi pare ciudat. Cred ca ramane acolo.Din cate am inteles acolo, in purgatoriu e un fel de iad mai "rece".

La partea cu purgatoriul trebuie sa-i consulti pe romano-catolici.

Noi credem ca Iadul are mai multe locuri, ca si Raiul de altfel, pe specificul starii duhovnicesti a fiecaruia.

Nu stiu de ce romano-catolicii au trebuit sa inventeze un loc separat, cu un nume aparte.

alexander228 08.10.2012 22:27:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475359)
La partea cu purgatoriul trebuie sa-i consulti pe romano-catolici.

Noi credem ca Iadul are mai multe locuri, ca si Raiul de altfel, pe specificul starii duhovnicesti a fiecaruia.

Nu stiu de ce romano-catolicii au trebuit sa inventeze un loc separat, cu un nume aparte.

În religia ortodoxă nu este recunoscut purgatoriul, acesta fiind unul din motivele pentru care a eșuat sinodul al doilea din Lyon din 1274.

Cornel Urs 09.10.2012 11:19:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475359)

pe langa purgatoriu, mai au un loc si pt copii, numit "limbo".

alexander228 11.10.2012 00:34:23

Citat:

Inca nu mi-ai explica ce ai vrut sa spui aici si ai ramas dator. Sper ca nu a fost decat o ratacire si nu crezi asta.

AlinB 12.10.2012 21:49:45

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 475465)
pe langa purgatoriu, mai au un loc si pt copii, numit "limbo".

Mai multe chiar, de fapt:

http://en.wikipedia.org/wiki/Limbo

Illuminatu 12.10.2012 22:44:33

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475862)
Inca nu mi-ai explica ce ai vrut sa spui aici si ai ramas dator. Sper ca nu a fost decat o ratacire si nu crezi asta.

Tu ce crezi, cum a fost scrisa Biblia?
Cum a fost scrisa, de exemplu, Evanghelia dupa Matei?
A stat Sf.Evanghelist Matei cu creionul si cu papirusul (hartia) langa Mantuitorul Hristos scriind tot ce spunea Acesta?
Ce crezi tu, cum s-a scris Sf.Evanghelie dupa Matei?

klamath 28.05.2013 08:10:11

Am vazut pe un program de neoprotestanti ieri o stire ca prin Pakistan (sau pe acolo pe undeva) niste adventisti sunt prigoniti de musulmani. Nu intru in detalii ca nu are importanta. M-am uitat cam 1 minut la stire. Cica adventistii aia ziceau ca ei au incredere in Dumnezeu care ii va proteja. Se mai spunea ca au aia pe acolo scoala, spital, etc.

Ce parere aveti, un adventist (care pt noi ortodocsii e eretic) care moare pentru Dumnezeu se mantuieste? Ca pana la urma nu doar la ortodocsi isi da lumea viata pentru Dumnezeu. Daca un om din alt cult crestin isi da viata pentru Dumnezeu ce va fi cu el?

BINEINTELES CA RASPUNSURILE LA ACEASTA INTREBARE VOR FI DOAR PARERI PERSONALE.
SINGURUL CARE STIE SI POATE DA RASPUNSUL CORECT E DUMNEZEU.

Dalian 03.06.2013 15:13:08

Citat:

În prealabil postat de klamath (Post 520470)

Ce parere aveti, un adventist (care pt noi ortodocsii e eretic) care moare pentru Dumnezeu se mantuieste?

Niciodată. Ereticii vii sau ereticii morți sunt tot o apă și un pământ. Tot în iad vor ajunge. In afara bisericii nu este mantuire. Biserica este una singura: Biserica Ortodoxă.

Citat:

Ca pana la urma nu doar la ortodocsi isi da lumea viata pentru Dumnezeu.

Da, si islamicii isi dau viata pentru dumnezeul lor.
Noi nu avem acelasi Dumnezeu cu musulmanii sau cu sectarii. Ei au alt dumnezeu, alt hristos, alta evanghelie.

Citat:

Daca un om din alt cult crestin isi da viata pentru Dumnezeu ce va fi cu el?

Va pieri pentru o vesnicie în chinurile iadului. Asa ne invata sfanta credinta.

AlinB 03.06.2013 23:06:51

Citat:

Ce parere aveti, un adventist (care pt noi ortodocsii e eretic) care moare pentru Dumnezeu se mantuieste? Ca pana la urma nu doar la ortodocsi isi da lumea viata pentru Dumnezeu. Daca un om din alt cult crestin isi da viata pentru Dumnezeu ce va fi cu el?

Dar tu poti sa raspunzi la o intrebare mult mai simpla?
Dumnezeul adventistilor este acelasi cu Cel al ortodocsilor?

EzioAuditore 03.06.2013 23:53:24

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 521244)
Dar tu poti sa raspunzi la o intrebare mult mai simpla?

Daca aveti titlu de proprietate asupra lui Dumnezeu ati putea sa faceti o astfel de comparatie, "care are dumnezeul mai tare", asa cum tonomatul din pipera da lectii de la racoare. Nu contest "ka krestinul" are un dumnezeu, chiar daca el se regaseste mai mult in lectura, traditie, vorbe si mai putin in fapte dar pana la al timbra pe Dumnezeu si al expedia catre un anumit cult de inchinare depaseste limitele maimutei primordiale. chiar si asa cu ingeri si sfinti , neamuri si relicve, biserici si colive

AlinB 05.06.2013 12:13:51

Ezio nene, la ce "level" ai mai ajuns?

Dalian 05.06.2013 22:38:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 521244)

Nicidecum.
Fiecare sectă are dumnezeul ei.

Dumitru73 06.06.2013 17:55:23

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 521494)
Nicidecum.
Fiecare sectă are dumnezeul ei.

detaliază, te rog.

Dalian 06.06.2013 21:09:11

Nu dialoghez cu necredincioșii.
Tu ești creștin-ortodox?

Dumitru73 06.06.2013 22:34:03

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 521612)
Nu dialoghez cu necredincioșii.
Tu ești creștin-ortodox?

sunt ceea ce sunt.
dar tu ce ești?

Illuminatu 06.06.2013 23:34:54

Citat:

Am vazut pe un program de neoprotestanti ieri o stire ca prin Pakistan (sau pe acolo pe undeva) niste adventisti sunt prigoniti de musulmani. Nu intru in detalii ca nu are importanta. M-am uitat cam 1 minut la stire. Cica adventistii aia ziceau ca ei au incredere in Dumnezeu care ii va proteja. Se mai spunea ca au aia pe acolo scoala, spital, etc.

BINEINTELES CA RASPUNSURILE LA ACEASTA INTREBARE VOR FI DOAR PARERI PERSONALE.
SINGURUL CARE STIE SI POATE DA RASPUNSUL CORECT E DUMNEZEU.

Exista un canon apostolic - daca nu ma insel - in care se marturiseste de catre chiar Sf.Apostoli ca sacrificiul sectarilor nu se socoteste a fi UN MARTIRIU. Ca urmare, sacrificiul suprem al unui sectar se considera a fi o intarire, o marturisire cu sange a ceea ce ei au propovaduit in timpul vietii: adica au continuat in moarte minciuna propovaduita in timpul vietii!! E cam trista aceasta concluzie, dar asa inteleg eu acest canon apostolic!

Theodore_of_Mopsuestia 22.06.2013 19:48:07

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 521189)
Niciodată. Ereticii vii sau ereticii morți sunt tot o apă și un pământ. Tot în iad vor ajunge. In afara bisericii nu este mantuire. Biserica este una singura: Biserica Ortodoxă.

Da, si islamicii isi dau viata pentru dumnezeul lor.
Noi nu avem acelasi Dumnezeu cu musulmanii sau cu sectarii. Ei au alt dumnezeu, alt hristos, alta evanghelie.

Va pieri pentru o vesnicie în chinurile iadului. Asa ne invata sfanta credinta.

Din seria "hai cu ai nostri; jos cu ceilalti" Primitiv, intolerant, autolimitativ. Mod de gindire care, in functie si de cine l-a manipulat sau pus in practica, a facut miliarde de victime in istoria, scrisa si nescrisa deopotriva, a lumii oamenilor. :31::31::31:

DragosP 22.06.2013 19:55:08

.........Zici?

Illuminatu 22.06.2013 23:22:36

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 523832)
Din seria "hai cu ai nostri; jos cu ceilalti" Primitiv, intolerant, autolimitativ. Mod de gindire care, in functie si de cine l-a manipulat sau pus in practica, a facut miliarde de victime in istoria, scrisa si nescrisa deopotriva, a lumii oamenilor. :31::31::31:

Primitiv?... poate, dar cine mai poate astazi sa spuna ce e primitiv si ce e civilizat? Astazi a-ti "planifica" familia prin avort se cheama "civilizatie". Dar, de fapt, avortul este punctul culminant al crimei cu premeditare: mai rau de atat crima cu premeditare nu poate evolua.

Intolerant?... aici e vorba de intoleranta fata de minciuna. In acest caz, a fi intolerant cu minciuna e o virtute binecuvantata de Dumnezeu.

Autolimitativ?... a incerca sa fugi de minciuna te impinge spre evolutie: nu o evolutie a ratiunii, ci una a Comuniunii.

Theodore_of_Mopsuestia 22.06.2013 23:37:08

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 523869)
Primitiv?... poate, dar cine mai poate astazi sa spuna ce e primitiv si ce e civilizat? Astazi a-ti "planifica" familia prin avort se cheama "civilizatie". Dar, de fapt, avortul este punctul culminant al crimei cu premeditare: mai rau de atat crima cu premeditare nu poate evolua.

Intolerant?... aici e vorba de intoleranta fata de minciuna. In acest caz, a fi intolerant cu minciuna e o virtute binecuvantata de Dumnezeu.

Autolimitativ?... a incerca sa fugi de minciuna te impinge spre evolutie: nu o evolutie a ratiunii, ci una a Comuniunii.

Mai intai va felicit pentru victoria asupra propagandistilor adventisti. V-am urmarit ducerea luptei celei bune. Acum, la obiect: cautati in postarile mele unde gasiti ceva pro-crima jegoasa numita sec avort. Cit priveste intoleranta si autolimitarea...va spun doar un lucru: acum 170-200 de ani, daca traiati in neoprotestantul "Vest Salbatic", si i-at fi atact dur si eficient, ca aici pe forum, pe tot feul de sectanti ciudatei de atunci, v-ati fi trezit pe post de subiect al aplicarii legii lui Lynch. Ei bine, toleranta, in acest sens, este un progres. Astazi, un misionar al nepeilor nu va fi facut harcea-parcea intr-un sat gruzin sau rusesc, nici dvs. nu ati fi spinzurat intr-u orasel din Nevada sau Alaska.
Poate stiti ce crima a facut cloaca "divino-umana" de la Roma, cu cruciadele si "ereticii" arsi pe rug. (A propos, nimicirea fizica, prin metode dureroase si infamante, a adversarilor politicilor si/sau a dizidentilor religiosi a fost in vigoare deopotriva in Imperiul Bizantin, ca si in Roma, Avignon, Geneva, Kiev sau Moscova. ;) Si va fi, din pacate, din nou pe val, chiar foarte curind).
La aceasta nuanta si acest aspect m-am referit.

Illuminatu 23.06.2013 00:06:27

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 523873)
La aceasta nuanta si acest aspect m-am referit.

Eram sigur ca la aceasta "nuanta" si "aspect" v-ati referit (am reusit sa va intuiesc cat de cat profilul spiritual), dar totusi am indraznit sa va raspund din dorinta de a-l apara pe Dalian, de a cauta sa-i justific acele afirmatii "juste" luand in considerare pasiunea pe care o pune in slujba apararii Adevarului.
Adevarul ca principiu al Comuniunii este o conditie esentiala a Invierii - conform cu credinta ortodoxa. Adevarul nu e doar un instrument ajutator in realizarea Comuniunii - asta ar insemna ca fiinta Comuniunii este mai presus de Adevar, ceea ce lasa loc multor speculatii care vor duce la concluzia "Adevarului de dupa Adevar", deci a relativizarii Adevarului.
Adevarul este Fiinta Comuniunii, de aceea si Mantuitorul se numeste pe Sine ca fiind Adevarul, Adevarul e Persoana. Ca urmare, adevarul de credinta este esential in refacerea Comuniunii, deci in Mantuirea omului. Si concluzia aceasta sunt sigur ca nu va este straina.

De aceea, eu inteleg "revolta" lui Dalian la adresa sectarilor, a celor care nu aleg calea Adevarului. Dar revolta lui Dalian izvoraste tot dintr-o grija a sa fata de fratele sau intru credinta, din grija ingrijoratoare ca fratele sau ortodox va ceda in fata argumentelor sectare.
Afirmatiile lui, insa, nu sunt agresive, ci mai degraba niste concluzii personale... si nu numai.

Dalian 27.06.2013 23:55:02

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 523879)
De aceea, eu inteleg "revolta" lui Dalian la adresa sectarilor

Uitați si voi ce muzică satanică se cântă în sinagogile sectare: http://www.youtube.com/watch?v=noehcEeLNbU

stefan florin 28.06.2013 09:22:21

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 524749)
Uitați si voi ce muzică satanică se cântă în sinagogile sectare: http://www.youtube.com/watch?v=noehcEeLNbU

de ce consideri tu acest cantec satanic? Ce anume are in el diabolic?

Floryan9 28.06.2013 11:36:45

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 524771)
de ce consideri tu acest cantec satanic? Ce anume are in el diabolic?

Nici eu nu gasesc nimic satanic, ma rog, nu intru in detalii.
De muzica satanista nu ducem lipsa, dar nu despre asta vreau sau discutam
I-a priviti ce fac musulmanii crestinilor. Pina sa vedem cat e fiecare de , de drept credincios si iubitor de Hristos, sa facem un mic exercitiu, cat dintre noi este capabil de mucenicie? Eu sincer, slab in credinta, m-am cutremurat, iar ziua intreaga dupa ce am vazut acele orori, nu am fost bun de nimic. Dv?

http://carteromaneasca.wordpress.com...-musulmanilor/

bluester 28.06.2013 13:37:17

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 524749)

asta e melodie "moderna".... sa vezi cand o sa intalnesti si melodii care sunt a muzica de carciuma

Patrie si Credinta 28.06.2013 14:25:02

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 523879)
De aceea, eu inteleg "revolta" lui Dalian la adresa sectarilor, a celor care nu aleg calea Adevarului. Dar revolta lui Dalian izvoraste tot dintr-o grija a sa fata de fratele sau intru credinta, din grija ingrijoratoare ca fratele sau ortodox va ceda in fata argumentelor sectare.
Afirmatiile lui, insa, nu sunt agresive, ci mai degraba niste concluzii personale... si nu numai.

In fraza cam rezonez si eu cu Theodor.
Desigur, noi ne punem poalele in cap pentru ca "ailalti" nu inteleg cum vine de fapt treaba.
Iar veninul nu e venin, e dragoste invorata dintr-un imperativ moral de a arata ce e de fapt corect, ce este realitatea, "for the greater good", ca sa il elibereze pe celalalt dintr-o sclavie falsa, si sa spuna adevarul.
E transreligios.

Nu ma crezi?
Uite, intra pe youtube sau pe un forum generalist, si daca vezi o persoana dintr-un grup care spune chestii urate despre alt grup si il intrebi de ce face asta, o sa zica ca o face pentru ca viziunea adversarului e o abominatie si trebuie starpita prin dialog.
Fie ca e atei vs teisti, sola scripturisti vs non-sola scripturisti, crestini vs musulmani.
p.s.: si ei o sa zica ca o fac din grija pentru ceilalti.

Illuminatu 28.06.2013 23:26:03

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 524805)
In fraza cam rezonez si eu cu Theodor.
Desigur, noi ne punem poalele in cap pentru ca "ailalti" nu inteleg cum vine de fapt treaba.
Iar veninul nu e venin, e dragoste invorata dintr-un imperativ moral de a arata ce e de fapt corect, ce este realitatea, "for the greater good", ca sa il elibereze pe celalalt dintr-o sclavie falsa, si sa spuna adevarul.
E transreligios.

Nu ma crezi?
Uite, intra pe youtube sau pe un forum generalist, si daca vezi o persoana dintr-un grup care spune chestii urate despre alt grup si il intrebi de ce face asta, o sa zica ca o face pentru ca viziunea adversarului e o abominatie si trebuie starpita prin dialog.
Fie ca e atei vs teisti, sola scripturisti vs non-sola scripturisti, crestini vs musulmani.
p.s.: si ei o sa zica ca o fac din grija pentru ceilalti.

Cum se impaca postarea ta cu citatul acesta:
"Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted." care se pare ca e tot al tau?
Poate ne luminezi putin si pe noi!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:04:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.