![]() |
Sfantul Ioan Maximovici - Cinstirea Maicii Domnului in traditia ortodoxa
Traducere de Cuv. Serafim Rose
Cei dintai potrivnici ai cinstirii Maicii Domnului Cu cat credinta in Hristos se intindea si numele Mantuitorului era slavit in tot pamantul, iar impreuna cu el si cea care primise sa Ii fie Maica, cu atat mania potrivniclor lui Hristos crestea impotriva ei. Maria a fost Mama lui Iisus. Ea a aratat o nemaiauzita curatie, si mai mult, fiind acum in cerestile locasuri este un sprijin pentru toti crestinii. Prin urmare, toti cei care il urau pe Iisus Hristos si care nu credeau in El, cei care nu-I intelegeau invataturile, sau mai bine spus, nu vroiau sa le inteleaga asa cum le-a inteles Biserica, cei care doreau sa puna in locul dumnezeiestilor invataturi ale lui Hristos, propriile judecati omenesti, toti acestia si-au atintit ura pentru Hristos, pentru Evanghelie si pentru Biserica, asupra Preacuratei Fecioare. Au urmarit sa-i stirbeasca cinstea, pentru ca in acest fel sa poata distruge si credinta in Fiul sau. Au dorit sa-i stirbeasca cinstirea printre oameni pentru a putea sa schimbe din temelii intreaga invatatura crestina. In pantecele Fecioarei s-a intalnit omul cu Dumnezeu. Ea a fost cea aleasa a-I slujii Fiului lui Dumnezeu, ca scara pentru a se pogori El din Ceruri. A defaima cinstirea sa inseamna a smulge crestinismul din radacini, a-l distruge din insasi temeliile sale." |
Raspuns pentru osutafaraunu
MAICA DOMNULUI este Mireasa Tatălui, Maica Cuvântului și Biserica Duhului Sfânt! Prin Maica Domnului, Dumnezeu S-a pogorât până la noi și firea noastră s-a ridicat până de-a dreapta măririi întru cele înalte, până de-a dreapta lui Dumnezeu-Tatăl. Ea pururea sta in genunchi si se roaga Prea Sfintei Treimi, pururea se roagă Mântuitorului Hristos pentru noi toți. In ziua judecății vor vedea toate neamurile ceea ce spune la Psalmul 44: De față a stătut împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată (vers. 11). Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi ! "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim! " |
@Simo
Simo, nu te mai obosi ca nu merita!!!
|
Iubirea de Mama a Sfintei Fecioare o indeamna sa sara imediat in ajutor acolo unde este chemat si cinstit Prea Sfantul Nume al Fiului ei Cel Unul Nascut si acolo unde fiii ei dupa har - credinciosii ravnitori - o cinstesc si pe Ea ca pe o adevarata Maica a Domnului.
Asadar, cand suntem tulburati de necazuri, bantuiti si arsi de patimi, sa ne indreptam cu incredere mai ales catre Maica Domnului, care este si Mama noastra, a pamantenilor, stiind ca rugaciunea mamei mult poate inaintea Fiului ei. Sa ne rugam cu umilinta, zicand catre Dansa asa: Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, care ai adus pe pamant Lumina intregii zidiri, lumineaza intunericul mintii si al inimilor noastre, ca sa ne cunoastem pacatele, sa ne caim pentru ele si ca sa nu le mai savarsim. Maica Domnului - simbolul Bisericii ,Tu, care ai nascut cu trup pe Imparatul pacii, sadeste in noi pacea Fiului tau si goneste din sufletele noastre viforul patimilor. Tu, care esti izvor nesecat de vindecari, tamaduieste neputintele noastre si ne alina durerile, ca toate le poti cate le voiesti, ca o Maica a Celui Atotputernic. Amin |
@acest citat mi-a adus aminte de ...
Citat:
|
BOGATUL NEMILOSTIV SI PEDEAPSA LUI
Intr-o sambata seara, pe cand Cuviosul Nifon se afla in biserica Sfantului Anastasie, vede deoadat ca apare in mijlocul poporului Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, insotita de Sfintii Apostoli. Parea ca cerceta sa vada cu ce virtuti se impodobeste fiecare crestin. O vede ca se bucura si se veseleste fata de multi, cunoscand ca se straduiesc cu mult osteneala pentru mantuirea lor. Fata de altii, insa, lacrima, si dadea din cap cu magnire, vazandu-i ca nu se ingrijesc de sufletele lor. S-a oprit langa unul dintre acestia si a ridicat mainile catre "Cel nascut dintr-insa", rugandu-se cu lacrimi pentru pocainta lui. Nifon a fost adanc miscat si s-a minunat, cum Preacurata Nascatoare de Dumnezeu nu paraseste pe crestini nici zi, nici noapte, ci necontenit se straduieste pentru drepti si pentru pacatosi, ca nici unul sa nu piara. La urma, dupa ce a trecut pe la toti, Preacurata vede la usa un dregator de la care multime de saraci cereau ajutor, dar el nu a dat nimanui nimic. Atunci, Preacurata Maica Domnului s-a apropiat de ingerul lui pazitor si l-a intrebat: - Spune-mi, Evtheel, are omul acesta mult aur in casa lui? - Are, Stapana, pentru ca este iubitor de argint si moare pentru un ban. Asupreste fara mila pe bietii lui slujitori, ii omoara cu foamea si, in acelasi timp, ii sileste sa munceasca din greu. - Si din ce pricina nu da milostenie la saraci? "Vine diavolul mereu, Preabuna mea Stapana, si ii zice: "In curand ai sa imbatranesti, ai sa te imbolnavesti si ai sa zaci in pat pana la cea din urma suflare. Nu da deci nimic, ca atunci o sa-ti lipseasca toate si ai sa zici: Cum de mi-am impartit din averea mea la saraci? Insa, ai sa te caiesti in zadar, caci va fi prea tarziu atunci". Acestea i le spune, Doamna mea, mereu, necuratul si inselatorul diavol. Iar el crede tot ce-i spune si ramane impietrit si nesimtitor fata de nefericirea celorlalti. - Asa, a zis cu asprime Maica Domnului, atunci va patimi asa cum crede! Si intr-adevar, dregatorul, care credea in inselaciunea satanei ca se va imbolnavi, a cazut in dureri ingrozitoare si era de nevindecat. Astfel, si-a cheltuit toata averea pe la doctori. Cu toate acestea starea sanatatii lui, nu numai ca nu s-a imbunatatit, ci a mers tot mai rau si s-a stins din viata ca fumul. A murit si trupeste si sufleteste. Astfel, s-au implinit cu el cuvintele dumnezeiesti: Iata omul care nu si-a pus nadejdea lui in Domnul; ci a nadajduit in multimea bogatiei lui si s-a sprijinit in puterea mainilor lui. De aceea si noi - sfatuia pe asculatorii sau Nifon - sa luam aminte sa nu fim batjocoriti de cel viclean. Si mai ales, sa nu fim nemilostivi si neindurati fata de saraci, mai ales daca suntem bogati. Ca sa nu facem neindurat pe Domnul Cel drept si sa nu ne pagubim si trupul si sufletul; caci vom pierde si lumea aceasta si imparatia cerurilor. |
Citat:
Citat:
Deci Psalmul 44 face legătura cu aparent poetica exprimare "Maica Domnului este Mireasa Tatălui", în realitate o exprimare cât se poate de blasfemică cu conotații incestuoase. Desigur, textul Psalmului 44 din Septuaginta (45 în originalul ebraic) este departe de a avea asemenea intenții, el fiind o descriere romantică a unei nunți împărătești fiind proiecția unei descrieri mesianice în același timp. Nu vreau să intru în amănunte ce vor fi socotite incendiare, de aceea rog un binevoitor să-mi răspundă la cele două întrebări fundamentale nesoluționate de opt luni deja pe topicul Despre cinstirea Maicii Domnului și care sunt direct legate de problema aceasta. Am în vedere în mod pecial postarea #358 și #399. Mulțumesc. |
Icoana Paramythia(Mangaietoarea) http://vatopaidi.files.wordpress.com...pg?w=256&h=350
Această icoană preafrumoasă este o frescă din secolul al XIV-lea care s-a aflat în pridvorul bisericii mari (catoliconului) mânăstirii Vatopedi, iar după săvârșirea minunii a fost strămutată într-un paraclis închinat Maicii Domnului Mângâietoarea (Paramythia). Exista în trecut obiceiul ca, ieșind monahii din catolicon dupa săvârșirea slujbei utreniei, să se închine la icoana Maicii Domnului în privdor și acolo egumenul să înmâneze portarului cheile de la poarta închisă decuseară a mânăstirii spre a o descuia. Tradiția spune că la 21 ianuarie 1320, când egumenul dădu portarului cheile, icoana s-a însuflețit deodată ! |
Pr. Sofian Boghiu - O "intamplare "
http://www.fericiticeiprigoniti.net/...l-medalion.JPGSa va spun o mica istorioara de la inchisoare. Cineva a fost inchis si a stat 20 de ani in inchisoare, un tanar imbatranit in suferinte. Intr-o ancheta extraordinar de grea, i s-a terminat rabdarea si si-a pus in gand sa gaseasca un mijloc ca sa-si curme viata. Si-a adus aminte insa, ca in tinerete, cand era liber, bunica ii spunea : "Cand ai un necaz mare, sa te rogi Maicii Domnului !".
Si-a adus aminte de acest lucru, si spunea el: "Catre Mantuitorul n-aveam curajul sa ma rog - pentru ca a avut si el greselile lui - dar catre Maica Domnului, care a fost si ea pamanteana ca si noi, m-am rugat !" Scurt. O rugaciune la disperare: "Maica Domnului, nu mai pot suporta durerile si presiunile care mi se fac aici! Ajuta-ma!" Se ruga in celula. Si peste cateva clipe vede intrand prin usa inalta a celulei o faptura in alb cu un Prunc in brate: "M-ai chemat ! Am sa te ajut. Fii in pace !" Si a plecat mai departe. Nu l-au mai chemat dupa aceea la ancheta. L-au mutat intr-un alt loc, la Polul Nord undeva, si toata viata lui de dupa aceea - ca a trait inca multi ani in inchisoare - a avut o viata foarte linistita in sufletul lui, desi suferintele din afara erau destul de grele din cand in cand. Maica Domnului l-a ajutat in momentul urmator dupa rugaciunea sa. Aceasta intamplare o stiu de la cel care a patit-o. El mi-a spus-o. Si in inchisoare nu se minte ! In inchisoare spune fiecare ce are curat in inima lui. Mi-a spus bietul om ce a patit si cum i s-a rezolvat problema lui. Asa face Maica Domnului cea "grabnic ajutatoare"! Insa rugaciunea sa fie facuta cu tot dorul, cu toata fiinta, cu toata puterea, cu toata increderea, chiar cand suntem la disperare. Si rugaciunea se implineste in momentul urmator. Nu trebuie timp si rugaciuni prea lungi, uneori. Cateodata, insa, avem nevoie de rugaciuni lungi, ca sa ne potolim noi, sa ne adunam noi, sa ne concentram catre Dumnezeu. Alteori, in momente ca acestea foarte grele, pe loc iti raspunde. |
Maica Domnului - parintele Arsenie Boca!
https://lh5.googleusercontent.com/-M...senie-Boca.jpg Iubirea de mama intoarce asprimea dreptatii lui Dumnezeu din nou in iubire. Moise se ruga stramtorand pe Dumnezeu (Iesirea, cap. 32): -Inceteaza ,Doamne, urgia Ta si potoleste -Ti mania si socoteste cu blandete gresalele poporului Tau. Adu-Ti aminte de robii Tai: Avraam, Isaac, si Iacov! -Nu! a raspuns Dumnezeu. Lasa-ma sa-i zdrobesc caci cu urgie M-am maniat asupra lor si vreau sa-i prapadesc! -Daca nu-i ierti, sterge-ma si pe mine din cartea Vietii! Si a incetat urgia lui Dumnezeu si pentru rugaciunea lui Moise i-a iertat pe ei. Cine-i Moise, si cine-i Maica Domnului? Cand te-a lepadat Dumnezeu si nici Sfintii nu se mai roaga pentru tine, a mai ramas cineva care nu te-a parasit: e Maica Domnului, iar Maica Domnului e ascultata. |
O , Măicuță Precurată!
Sf. Ioan Iacob Hozevitul https://lh6.googleusercontent.com/-U...maicutapic.jpg O , Măicuță Precurată, Dacă Tu n-ai mijloci Sus la Fiul Tău cu lacrimi Oare cîți s-ar mântui ? Dacă Tu Măicuță sfântă Pentru noi n’ai suspina, Dacă n’ai cere Tu milă , Domnul cât ne-ar mai răbda ? Dacă glasurile noastre Tu nu le-ai fi auzit , Dacă nu cereai Tu milă , Oare câți am fi pierit ? Că ne-am adâncit în rele Și nu știm să ne rugăm, Că și-n sfintele biserici , Noi pe Domnul-l supărăm . Dar când Tu sfântă Fecioară , Te rogi grabnic pentru noi, Fiul Tău cu drag Te-ascultă Și ne scoate din nevoi . Că-n iubirea ce Ți-o poartă Nu te poate refuza Fiul Tău și Domnul nostru Și’mplinește ruga Ta. Pentru’aceasta noi creștinii Maică sfântă-Ți mulțumim Și cu inima curată, Î-Ți cântăm și Te slăvim . |
Citat:
aceasta e cu siguranta o greseala strecurata din neatentie,Mantuitorul n-a avut nicio gresala,niciun pacat. |
Citat:
|
Citat:
Evr. 4:15. Ca nu avem Arhiereu care sa nu poata suferi cu noi in slabiciunile noastre, ci ispitit intru toate dupa asemanarea noastra, fara de pacat. |
Doamna Maria
Nu mai raspundeti acestui om lipsit de simtire , plin de ura impotriva credintei Ortodoxe si mai cu seama plin de ura impotriva Maicii lui Dumnezeu !
Acest individ are complet alte probleme , si nu merita ca Maica Domnului sa fie terfelita , doar pentru a-i da satisfactie acestui om bolnav ! Intelegeti , ca diavolul salasuit ii face aceste jocuri murdare ! Uitati postarea mea , daca tot veni vorba de ea : "Superba marturia ta , Mihaela , despre ajutorul dat tie de Maica Domnului , ajutor pe care-l simt neancetat , si mai ales de la prima mea Spovedanie facuta cu adevarat in urma cu niste ani , cand am plans ca niciodata in fata Icoanei ei si m-am rugat sa ma intareasca , sa ma ajute , sa prind curaj , sa depasesc clipele grele de deznadejde in care ma aflam . M-a ajutat , m-am ridicat , am prins curaj , am fost salvat si miluit de nenumarate ori de atunci , dar tot ea m-a pedepsit acum doi ani si jumatate cand am gresit chiar de praznicul ei . Am fost tulburat , mahnit din cale afara , dar am inteles ca vina este numai si numai a mea , si sunt sigur ca la vremea si timpul potrivit imi va ridica "pedeapsa " primita din partea ei , caci mult mai bine este in a ne 'pedepsi" ea decat Dumnezeu , caci poate atunci greutatea pedepsii ar fi mult mai grea . O simt neancetat , dar ea ramane mai presus de toata mintea si de tot cuvantul . Avem nevoie de Acoperamantul ei , mai ales cand suntem in noroiul pacatelor si al patimilor pierzatoare de suflet . Din cauza aceasta nu cutezam sa cerem direct iertare si tamaduire pentru ranile nevindecate , dar tot El ne-a daruit-o ca mijlocitoare si ca maica a tuturor , pe Preasfanta Fecioara ! Ea este singurul nostru ajutor direct , cel mai apropiat de noi cei de aici , caci ea este liman , acoperamant , ocrotire si indrumare spre viata vesnica . Ce ne-am face fara Maica Domnului care destrama norii intristarii , incetosarea si tulburarea gandurilor si departeaza de la noi viforul si tulburarea patimilor . Ea ne ajuta , bineanteles cine accepta ajutorul ei , sa ne infatisam in fata Mirelui pregatiti si ingrijiti ca la o mare si importanta intalnire ! Asa sa ne rugam mereu inainte de culcare , in fata Sfintei sale Icoane " O preasfanta doamna , stapana , fecioara , Nascatoare de Dumnezeu , primeste nevrednica noastra rugaciune si pazeste-ne de moarte napraznica si da-ne pocainta inaintea sfarsitului nostru . Amin ! Sa ne bucuram si sa-i spunem ei : Bucura-te , ca tu poti sa ceri tot ce vrei de la Fiul tau , Hristos , Dumnezeul nostru ! Bucuria ei in veci nu se sfarseste , si sa ne ajute Dumnezeu prin ea si prin toti Sfintii , ca si bucuria noastra sa fie vesnica !" http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=10821&page=26 Postarea 253 |
Apel !
Citat:
Cred ca indemnul lui Antonia este bine de urmat ! Doamne ajuta ! |
O minune a Maicii Domnului publicata in paginile de pe Comunitatea siteului
O minune a Maicii Domnului din zilele noastre DescriereMarturia urmatoare este primita de la o cititoare a site-ului, relatand minunea incontestabila si uluitoare savarsita de Maica Domnului cu ea insasi, in copilarie, in urma cu 19 ani:..slava domnului..
Dragul meu cititor, probabil cand iti vei arunca privirea asupra titlului simplu, clar si la obiect, nu-ti va starni interesul mai deloc. Probabil vei zice: “eh… minuni… si iar minuni… am mai auzit…. o minune nu tine decat 3 zile…etc“. Ai perfecta dreptate, ne-am obisnuit cu atatea minuni incat le-am pierdut valoarea, avem impresia ca e ceva ce ni se cuvine, ceva normal. Cat despre durata de doar “3 zile”, adevarul este ca noi nu-i permitem un timp mai indelungat de supravietuire. Te vei intreba: cum oare? Iar eu iti voi spune ca atata timp cat credinta in acea minune este mai mare si mai puternica cu atat minunea va persista mai mult timp atat in inima cat si in viata noastra. Poate vei spune, ca “nu exista minuni”, tu, cel care, sper ca ti-am starnit curiozitatea cat de putin sa frunzaresti aceste umile randuri, dar care poate ca te vor induiosa pana la lacrimi… O, cat de dezinteresat si prea preocupat de grijile acestei lumi nesatisfacatoare este omul!… Cum nu-si da seama de minunile de la tot pasul, care-l inconjoara?… Cum nu vede toate minunatiile ramase firimituri din Raiul lui Adam?… Cum ramane atat de rece si de neclintit la sursurul dulce graitor al apelor, la ciripitul incantator al pasarilor, la multitudinea de culori ce imbraca muntii, dealurile, campiile si sesurile, la azurul minunat al cerului, la culorile calde si increzatoare ale curcubeului, la mirosul parfumat si imbatator al florilor? Se tot vorbeste despre cele 7 mari minuni ale lumii antice si cele 7 minuni ale lumii contemporane… Cum poate omul sa ramana uimit si placut surprins de aceste “minuni artificiale” facute de mana omului iar in fata celor facute de Creatorul intregului Univers sa ramana nepasator? O, cata rabdare si cata dragoste are Dumnezeu pentru noi pentru ca ar putea sa ne lipseasca de darurile pe care le-a lasat ca marturie vie unor simpli muritori de rand! Poate, atunci, pierzand toate acestea vom ajunge sa pretuim ce-am avut… dar asta este firea omului. Si pentru ca nu vreau sa te plictisesc, dragul meu cititor, cu toata aceasta filosofie despre viata, creatii si Creator am sa incep prin a-ti demonstra ceea ce am enuntat mai sus. Minunea despre care vreau sa-ti vorbesc a avut o evolutie neasteptata in viata personajului principal si anume: a durat “3 zile” (durata nu este reala, a supravietuit aproximativ 11 ani), apoi o perioada destul de indelungata (este vorba de 7 ani) a fost ingropata, cu mici exceptii, cand a mai fost scoasa la iveala de alte persoane, care au fost martore si, acum, se pare, voia lui Dumnezeu este ca ea sa fie scoasa din nou la suprafata. Acesta este motivul pentru care eu ma aflu scriind aceste randuri, in speranta ca cele ce voi povesti, daca nu vor patrunde adanc in inima ta, macar vor reusi sa stoarca o lacrima, fie ea si plapanda, din ochii tai. Acum 18 ani, in cartierul romanesc craiovean, Rovine, Maica Domnului a mai salvat o viata omeneasca, pe cea a unei fetite in varsta de 4 anisori. Iata cum s-au petrecut lucrurile: intr-o insorita si placuta dimineata de Duminica, 13 mai 1990, parintii fetitei respective au plecat la piata sa-i cumpere odraslei cirese (ii placeau foarte mult), lasand copila singura acasa dormind. Aceasta familie locuia la etajul 4 al unui bloc cu doua camere semidecomandate (un amanunt semnificativ). Fetita s-a trezit in jurul orei 10 si, vazandu-se singura in dormitor, a plecat sa-si caute parintii prin casa. A traversat sufrageria in goana pentru a ajunge la bucatarie, unde stia ca petrece mai mult timp mama sa, fiind sigura ca o va gasi acolo. Mare i-a fost dezamagirea cand a observat ca de fapt era singura acasa. A fost cuprinsa de teama de singuratate la fel ca orice copil de varsta ei. Atunci i-a venit un gand “salvator” cum sa scape de singuratate: a hotarat sa iasa afara sa se joace, insa cheile nu erau pe nicaieri. Au urmat niste momente de plans inabusit plin de durerea si tristetea abandonarii din partea parintilor cat si de lipsa de incredere a acestora: “daca tot au plecat de ce nu mi-au lasat macar cheile?”, gandea micuta copila si o gramada de astfel de intrebari, ce-i cuprindeau mintea ei frageda de doar 4 anisori, nu-si gaseau raspunsuri. La un moment dat, un zambet i-a luminat fata: “daca nu am chei sa deschid usa sa ies afara, ce-ar fi sa sar pe geam?” Zis si facut. S-a urcat incaltata pe pervazul geamului de la bucatarie hotarata sa sara. Geamul de la bucatarie era prevazut cu un raft exterior confectionat din lemn, unde se pastrau alimentele la rece. In acea zi lemnul era umed pentru ca plouase cu vreo 2 zile inainte si nu avusese suficient timp sa se usuce, avand in vedere ca blocul era umbrit de cativa castani uriasi ce-si inaltau falnicele ramuri catre etajele superioare. Copila a iesit afara pe geam tinandu-se cu mainile de acel raft. Corpul ii atarna incovrigat in exteriorul gemului agatata fiind cu mainile si picioarele de marginile raftului. Uitandu-se in jos a fost cuprinsa de frica: “dar daca nu cad in picioare, asa cum m-am gandit?” Aceasta indoiala a determinat-o sa vrea sa intre in casa, insa nu a mai apucat. Ce se intamplase? Lemnul fiind umed, cand copila a incercat sa intre pe geam in casa, i-a alunecat unul dintre picioare si, astfel, dezechilibrandu-se a cazut in gol. S-a agatat in sarmele de rufe exterioare balconului vecinului de la etajul 3, incetinindu-i intr-un fel viteza caderii. Fetita a cazut in gradina vecinului de la parter cu jumatatea corpului de la brau in sus pe pamant, iar cealalta jumatate de la brau in jos pe ciment. Minunea a fost ca, in urma cu o zi, vecinul de la parter, in gradina caruia a aterizat “micul avion” taiase gardul de sarma ghimpata ce inconjura gradina, astfel copila nu a fost sfartecata de la mijloc in doua. Si cea mai mare minune a fost ca fetita a scapat cu viata, fiind dusa in stare de inconstienta la spital de catre vecinul de la parter. Ce se intamplase? In tot acest timp in care lucrurile se petreceau cu rapiditate, fetita se afla intr-o stare de veghe, nici lucida, dar nici constienta. In momentul caderii copila a fost prinsa de bratul drept al unei “Doamne” (asa cum sustinea fetita) mult prea luminoasa, imbracata in alb cu ” ceva colorat” pe cap si tinand pe bratul stang un Prunc de varsta foarte frageda. Amandoi erau invaluiti intr-o lumina orbitoare si o caldura cereasca izvora din fiinta lor. “Doamna” tinand pe bratul sau stang pe al Ei Prunc si pe bratul drept pe copila “parasutista” a lasat-o incet pe pamant dupa care, acele Fiinte Ceresti s-au ridicat la cer, invaluite in slava divina. CONTINUARE : http://www.crestinortodox.ro/comunit...p?group_id=359 |
Salvare neașteptată
Natașa stătuse peste două săptămâni la părintele Arsenie. Întorcându-se de la Moscova, adusese un pachet de scrisori, pe care trebuia să le împartă cât mai repede la frați și surori.
Timpurile erau grele și împărțirea de scrisori era o întreprindere deosebit de primejdioasă. Mulți dintre ai noștri fuseseră arestați. Părintele Arsenie nu fusese încă dus în lagăr, dar se afla, ca și toți ceilalți frați, sub strictă supraveghere. Casa mea, îmi spuse Natașa, era supravegheată de securiști deghizați. Fuseseră chemați la secție gospodina casei și toți vecinii, pentru instrucțiuni. Când veneam cu trenul, am băgat de seamă că doi ochi mă privesc continuu. Atenția mi-a fost atrasă de o femeie suspectă, care mereu se învârtea în jurul meu, în tot timpul călătoriei… Ce se va întâmpla cu scrisorile, dacă mă prind? Acest lucru m-a preocupat tot timpul călătoriei, dar nu puteam să mă gândescla nimic. Mă întemeiam însă pe asigurarea dată de Parintele Arsenie în clipa despărțirii: "Dumnezeu să fie cu tine și să te păzească. Nu te teme, toate vor ieși cu bine". Când m-am coborât din tren nu mă mai gândeam că sunt urmărită. Mă liniștisem. Poate că era o singură închipuire produsă de frică. În noaptea aceea am rămas la Natașa. Până la miezul nopții am stat de vorbă despre părintele Arsenie, despre planurile și despre viața lui... Jumătate din scrisori le primisem de la el ca să le distribui. La orele 7 dimineața, am ieșit din casă afară. Era Duminică. Străzile aproape pustii. Mergeam bucuroasă. O scrisoare înțeleptă a părintelui răspundea la multe din întrebările mele, risipise temerile și întărise încrederea în sufletul meu. Dar abia făcusem vreo 50 de metri și am simțit că cineva merge în urma mea. M-am întors și am văzut o femeie necunoscută. "Mă urmărește?", m-am întrebat fulgerător. M-am hotărât să verific acest lucru. Am mărit pașii și m-am întors după primul colț de stradă. Ea m-a urmat. M-am întors iarăși la primul colț. M-a urmat și aici. O sudoare rece mă scălda. Da, mă urmărește! Și aveam asupra mea atâtea scrisori! Dacă mă prind voi avea pe conștiință o mulțime de suflete. Vai de mine! La capătul străzii m-am întors la dreapta și am trecut de cealaltă parte a drumului. Femeia era permanent în urma mea, la distanță de 60-70 metri. Inima îmi bătea să se spargă. La un moment dat, m-am gândit să arunc undeva scrisorile și să le calc în picioare. Dar dacă le găsește? Apoi mă văzuse ieșind din casa Natașei. M-am străduit să-mi păstrez cumpătul. Mi-am încetinit pasul. Am început să merg fără grabă și mă rugam la Maica Domnului. "Maica Domnului! Numai în tine îmi pun nădejdea. În ajutorul tău mă încredințez. Ia-mă sub acoperământul tău! Mântuiește-mă!" Neliniștea și frica mi-au dispărut. Sufletul mi s-a liniștit, la gândul că nu sunt singură. Maica Domnului se află lângă mine. Orice se va întâmpla va fi voia Domnului. Pasul femeii se auzea tot mai aproape. Eu mergeam încet și fără să mă mai gândesc unde merg. Am ajuns la o întretăiere de străzi. Mi-am făcut cruce și am luat-o la dreapta și atunci… Atunci văd o femeie, cam de vârsta mea, mergând lângă mine și potrivindu-și pașii după mersul meu. Nu-mi venea să cred ochilor. Semăna uimitor cu mine, ai fi zis că îmi era o sora geamănă. Purta aceeași haină, același palton, aceeași basma pe cap. Ba și în mână ținea aceeași geantă. Doamne miluiește! Am aruncat ochii asupra ei. Nu puteam însă să-mi țin privirea pentru că chipul ei era scăldat în lumină, într-o lumină stralucitoare și neobișnuită. Mergeam alături. Mii de întrebări năvăleau în mintea mea și inima mi se umpluse de o mare și străină bucurie. Pașii celeilalte femei care venea în urma mea deveniseră acum neregulați și nervoși. La următoarea răscruce, însoțitoarea mea se întoarse și mă privi. Lumina feței sale aproape că mă orbea. – Tu rămâi aici, îmi zice ea hotărât, dar liniștit. Eu merg mai departe. M-am oprit în marginea drumului. Ea a plecat repede. "Oare visez? " m-am întrebat. Am văzut atunci un al doilea eu, identic ca formă, ca siluetă, ca haină, în toate, îndepărtându-se. Incredibil! Femeia care mă urmărea, ajunsese deja lângă mine. S-a oprit scurt și m-a privit chiorâș. Privirea ei, o privire întunecoasă, răutăcioasă, hidoasă, era numai îndoială și mirare. Apoi, după o clipă de ezitare, a pornit dupa însoțitoarea mea, care iuțise pasul. Pironită în pământ, le-am văzut pierzându-se după prima cotitură. Am rămas câtăva vreme nemișcată, ca o statuie, buimăcită, pierdută. "M-a salvat Maica Domnului!" Trezită de acest gând, mi-am revenit. Inima mea revărsa de bucurie și recunoștință pentru marea minune. M-am întors, am luat direcția opusă. Până la orele două dupa masă predasem toate scrisorile. Un an mai târziu am fost și eu arestată. La interogatoriu eram stăruitor întrebată: Cine era femeia care mergea lângă mine în acea dimineață. Anchetatorul, un sublocotenent, chemase și pe femeia care mă urmărise. – "Ce să spun, tovarășe sublocotenent, a început ea, lucru misterios. Eu am mers în urma ei și ea se întorcea după fiecare colț, desigur ca să-mi scape. Și deodată, în strada Cazacof, au devenit două! Era să înnebunesc! Cele două erau identice în toate: basma pe cap, pantofi, palton, geantă…Aceeași haină, același mers cu capetele plecate…Nu mai puteam deosebi care era cea pe care o urmăream de acasă și cea care apăruse pe drum. La un moment, una s-a oprit, iar cealaltă continua să meargă cu pași mai grăbiți. Ce să fac? Am urmărit pe cea care mergea și ce am pățit? Zece minute am mers în urma ei și deodată, din mijlocul drumului, a dispărut! Nu glumesc tovarășe sublocotenent!. Da, ca și cum s-ar fi deschis pământul și ar fi înghițit-o! Întrebați-o . Trebuie să recunoască. Să explice ea cum s-a întâmplat. Numai la circ se întâmplă așa ceva. Ce puteam să răspund? La fiecare întrebare a lui, răspunsul meu era același: Nu știu! Mi-a tras o puternică lovitură în cap. Atunci n-am mai răbdat. – Nu m-am ascuns nicăieri, am strigat eu, nici nu mă pricep la scamatorii sau trucaje. Maica Domnului m-a salvat. În tot timpul drumului m-am rugat, am cerut ajutorul ei… Sublocotenentul a râs batjocoritor. Totuși se îmblânzise și nu m-a mai lovit. M-au condamnat la pedeapsă ușoară: trei ani exil și interdicție de intrare în zona de 100 km din jurul Moscovei. Cu părintele Arsenie m-am întâlnit abia în 1958. I-am povestit întâmplarea. – Oare ce s-a întâmplat, l-am intrebat eu. A venit însăși Maica Domnului? A trimis pe vreo sfântă? Sau poate a poruncit îngerului păzitor să mă scoată din acea grea situație? – Ce să spun? Sigur este că Maica Domnului a răspuns la rugăciunea ta și prin această minune a izbăvit o mulțime de suflete de arestare, de închisoare, de exil. Închipuește-ți ce s-ar fi întâmplat dacă te prindea cu atât de multe scrisori! Nemărginită este mila lui Dumnezeu! Mare este Harul Prea Curatei Fecioare! Povestire preluata de pe http://www.munteleathos.com/Pagina/A...re_neasteptata |
Citat:
Eu de fiecare data am un soc, cand mai ajung sa citesc aceste postari ratacite. Aici se ajunge cand fiecare interpreteaza Biblia dupa cum il taie capul si cand se urmareste numai sensul literal al Bibliei, in urma spalarii pe creier sistematice care se pare ca e practicata la secte. Domnule Osutafaraunu, v-a spus pastorul cate nivele de citire a Bibliei exista? Sau doar asa, ca fiecare sa citeasca si sa inteleaga cum il taie capul, apoi sa le explice si altora mai saracuti la minte sau mai poeti din fire, care nu sunt in stare sa sesizeze ce scrie negru pe alb, inclusiv ortodocsilor? |
Citat:
nu ati observat ca *99 nu raspunde tuturor intrebarilor? *99 nu se inchina Fecioarei Maria, nu pentru ca asa s-a convins citind Scripturile, ci pentru ca asa e invatatura cultului lor adventist, si el nu vrea sa se puna rau cu pastorul, deoarece risca sa fie excomunicat si in felul asta nu mai poate face rost de ajutoare. |
Citat:
|
[quote=osutafaraunu;495282]Ei uite, că chiar dacă nu merit, totuși s-a meritat! Vă mulțumesc doamnă Simona Toader că m-ați luminat acolo unde domnul boss Cristi - CelDegrabăAruncătoriuCuIcoaneSpreȘiÎntruDespielița reaEreticuluiOsutăfărdeunu m-a băgat în negură!
Maica Domnului sa va lumineze!!!! Daca nu sunteti crestin ortodox sunteti departe de adevar! Maica Domnului este pururea Fecioara (a fost Fecioara inainte de nastere, in nastere si dupa nastere) si singurul ei Fiu a fost Mantuitorul Hristos! Mantuitorul pe Sf Cruce ne-a lasat-o ca Mama a tuturor si mijlocitoare neobosita la D-zeu! Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi! |
Citat:
Bucuria ei in veci nu se sfarseste , si sa ne ajute Dumnezeu prin ea si prin toti Sfintii , ca si bucuria noastra sa fie vesnica !" |
Citat:
Am sa incep eu treptat, daca nu este suparare, din partea nimanui. In primul rand as dori sa va spun ca daca de 8 luni nu ati primit un raspuns aici pe forum la intrebarile dvs asta nu inseamna ca raspunsul nu exista sau ca cineva nu stie sa il spuna, prin Slava lui Dumnezeu. In al doilea rand as dori sa va mai spun ca sunt ortodocsi care induc in eroare din nestiinta, si talcuiesc citind in dreapta sau in stanga pe net si apoi postand. Asta nu inseamna ca dogma ortodoxa este ceea ce un ortodox sau mai multi posteaza. Asa se face ca am vazut pe acest topic foarte multi ortodocsi care au postat interpretari conform dogmei catolice fara sa stie acest lucru sau chiar neoprotestante. In al treilea rand as dori sa va spun ca eu am lipsit aproape un and e pe forum si inca mai am de citit pe acest topic. Deci va rog fiti ingaduitor daca raspunsurile mele vor veni mai incet. In plus le scriu direct fara copy paste ceea ce necesita un oarecare timp de scriere. Acum, postarea 358 din topicul Cinstirea Maicii Domnului. Vin si va spun asa: In talcurile din cartea „Psaltirea în tâlcuirile Sfinților Părinți” - Cuviosul Eftimie Zigabenul, -Sfântul Nicodim Aghioritul - Editura Egumenița la Psalmul 5 avem talcuit asa: "întru sfârșit, despre cea moștenitoare. Arată aceasta suprascriere întru sfârșit s-a spus mai înainte, la Psalmul 4. însă unii zic că se referă la zilele cele din urmă întru care Domnul S-a făcut om, pentru că atunci a luat sfârșit umbra legii, iar acest cuvânt îl adeverește David din cele următoare prin aceea că face acest psalm în fața Bisericii celor ce întru sfârșit s-au făcut creștini, deși el se potrivește și la starea lucrurilor din vremea lui David. Insă, după Hrisostom, moștenitoare o numește pe Biserică, fiindcă aceasta a fost înfiată prin Sfântul Botez, iar moștenirea ei sunt bunătățile pe care ochiul nu le-a văzut și urechile nu le-au auzit, și la inima omului nu s-au suit, precum zice Pavel (cf. l Cor. 2: 9). Despre această mireasă a zis tot Pavel: V-am logodit pe voi unui bărbat, dorind a vă înfățișa lui Hristos, fecioară curată (2 Cor. 11: 2). Iar loan zice: Cel ce are mireasă este mire (In. 3: 29). Și tot David zice undeva: Stătut-a de față împărăteasa, de-a dreapta Ta (Ps. 44: 9). Iar moștenitoare a numit-o pe Biserică, și nu ca pe una care [deja] a moștenit, ci pentru că ea va moșteni în veacul viitor, ori pentru că totdeauna moștenește și niciodată nu încetează." Dupa cum vedem versetul 11 din psalmul 44 ce apare in aceasta talcuire spune clar ca imparateasa este mostenitoarea care este Biserica si de fapt, care sunt dreptii ce vor ajunge sa vada raiul. Stiu ca majoritatea (inclusiv eu in urma cu vreun an am si postat aceasta predica) au folosit ca talcuire la acest psalm o predica a a Sf. Nicolae Velimirovici insa predica nu se refera la tot psalmul 44 ci doar la un singur verset: Toata Slava fiicei imparatului este inauntru. In aceasta predica Sf. Nicolae Velimirovici spune clar: fiica imparatului este Biserica in primul cuvant si apoi Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu in al doilea cuvant. Tot despre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu spune ca are haina aurita si preainfrumusetata referindu-se la virtutile ei care sunt haina aurita. De aici toti (inclusiv eu la momentul de atunci) am tras concluzia ca Maica Domnului ar fi si imparateasa. Insa cuvintele Sf. Nicolae Velimirovici sunt cat se poate de clare, haina sufletului Fecioarei Maria este aurita si preainfrumusetata ceea ce arata toate virtutile minunate ce sunt tesute in sufletul ei si nicidecum ca ar fi Imparateasa. "Fecioria, blîndețea, milostivirea, sfințenia, evlavia, supunerea desăvîrșită față de voia lui Dumnezeu, și toate celelalte virtuți, au fost ca niște alesături cusute cu fir scump pe această haină aurită." Ista nu inseamna ca trebuie sa o identificam cu Imparateasa care este clar Biserica lui Dumnezeu. Asadar Mireasa Tatalui este Biserica lui Dumnezeu, adica toti dreptii care poarta haina aurita si preainfrumusetata ce semnifica virtutile sufletului cu care pasesc in fata Tatalui. Acum cum de Biserica lui Dumnezeu este si Imparateasa si Fiica imparatului foarte simplu: imparateasa dupa judecata si fiica in acest veac. Fiica in acest veac conform Sf. Nicolae Velimirovici "Biserica lui Dumnezeu este fiica împăratului. Oricît de săracă și de lipsită de farmec ar putea ea părea celor care o privesc cu ochiul trupesc, din afară, oricît de prigonită sau de umilită, ea este plină de strălucire regală și de frumusețea dinlăuntru." si imparateasa dupa judecata cand sade de-a dreapta conform Sf. Nicodim Aghioratul, Ps. 44. |
Citat:
|
Nu am spus asa ceva, eu ma refer strict la versetul din psalmul 44 si atat. Fecioara Maria este si va fi Imparateasa noastra. Stiu, va convine ca si catolic sa vedeti ortodocsi alunecand in Comceptia Imaculatta dar lucrurile trebuie bine intelese.
De aceea ati si venit cu aceasta remarca atacand. Si de asemenea Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu va fi mereu mijlocitoare pentru toti crestinii. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu va fi de asemenea cinstita cu cinste mare de toti ortodocsii asa cum se cuvine unui bun ortodox. Urmeaza sa postex domnule, sau doamne si despre Conceptia Imaculatta ca sa intelegm cu totii ce inseamna asta. Asa ca va rog sa nu va bucurati inainte de vreme atacand oamenii. Nimeni din ortodocsii de pe acest thread care au numit-o pe Fecioara Maria imparateasa nu au gresit, iar cand am spus ca unii ortodocsi au cgresit postand si lucruri care duc spre dogma catolica tocmai la conceptia imaculatta m-am referit si nu la cuvantul Imparateasa. |
As dori sa mai spun ca am folosit cele doua talcuiri ale celor doi sfinti, eu neadaugand absolut nimic de la mine. decat am copiat acestea.
Insa trebuie sa aratam ca dintr-o greseala de intelegere noi ortodocsii suntem atacati la infinit de catolici sau portestanti. |
Citat:
|
Citat:
sau despre Neprihanirea Fecioarei Maria? Cedeti ca am inteles perfect unde bateati? si ca va convine sa vedeti ortodocsi avand conceptia Imaculattei fara ca sa stie acest lucru? De ce profitati de naivitatea si nestiinta unor buni ortodocsi? Mie nu imi place sa ma contrazic deci va rog din suflet sa ma ignorati, pentru ca contrazicerea nu duce la nimic bun si atunci eu ma voi opri. Acum nu mai am timp ca trebuie sa scriu, nu pot copia texte cu copy paste, dar maine urmeaza despre Conceptia Imaculatta ca sa ne intelegem cum e cu neprihanirea in ortodoxie sau catolicism, despre ce fel de neprihanire vorbim, cum e cu cinstirea Maicii Domnului si cum e cu inchinarea la Dumnezeu. Asadar noi adevaratii crestini ortodocsi cinstim Maica Domnului , Nascatoare de Dumnezeu, ea este ajutorul nostru , alinarea noastra, sprijinul nostru. "Mult pot si sfintii lui Dumnezeu, dar nici unul cat Maica Domnului. Daca nu era Maica Domnului in ceruri, intre Sfanta Treime si noi, lumea asta se pierdea de mult. Ea pururea sta in genunchi si se roaga Preasfintei Treimi." Par. Cleopa Ati citit ce spune Par. Cleopa? Maica Domnului sta intre Sfanta Treime si noi , sta in genunchi si se roaga Preasfintei Treimi. Sta ea alaturea Sfintei Treimi? de-a dreapta? Imparateste ea in Ceruri impreuna cu Sfanta Treime? asa cum spun catolicii? iata aici erezia Apusului. Insa nu condamn oamenii ci pacatul. Deci nu catolicul ci catolicismul, nu protestantul si protestantismul, etc. Dar , maine despre Conceptia Imaculatta, ca cere timp sa scriu. va rog ignorati-ma. daca nu va place ce scriu nu cititi. Nu e obligatoriu. Ignorati postarile mele. Eu scriu pentru ortodocsi si pentru toti cei care vor sa citeasca. |
Citat:
|
acum cred ca intelege toata lumea de ce osutafaraunu, a cerut explicatii la acele doua postari? pentru ca stie de Conceptia Imaculatta, a citit, si a profitat de nestiinta unora dintre noi ca sa atace subtil ortodoxia.
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Domnul Dumnezeu si Preacurata Lui Maica si puterea Sfintei Cruci sa ne ajute noua pacatosilor sa ne ducem cu dragoste crucea, fie la piept, fie in miinile noastre si in toate faptele noastre si sa ne inchinam Crucii lui Hristos cu evlavie, caci este semn si arma de aparare si steag de la Dumnezeu lasat pentru crestini pe pamint. Iar crucea spirituala sa o avem pururea in minte si in inima, adica sa fim gata a suferi toate necazurile si incercarile acestei vieti trecatoare pentru mintuirea sufletelor noastre, ca sa fim adevarati urmatori ai lui Hristos si mostenitori ai imparatiei cerurilor. Amin”.
Parintele Ilie Cleopa https://lh5.googleusercontent.com/-3.../1LKaz-11A.jpg |
mpărăteasa Cerului, parfum de floare aleasă !
|
iarta cuvantul acesta al meu si nu te supara pe mine.
un citat din micul colaj postat de tine spune asa: "Zis-a Domnul Doamnei noastre: stai, iubita mea Maica, de-a dreapta mea, sfintenia si bunatatea ta Imi este placuta Mie. Drept aceea sa imparatesti cu MIne in veci. Pe sfantul tau cap sa fie cununa nemuririi, iar stralucirea si lumina ei nu se vor intuneca in veac. O, Maica Luminii, lumineaza-ne in intunericul pacatului cu sfintenia ta si revarsa asupra noastra intelepciunea si mintea invataturii lui Hristos." acesta este psalmul 109 din Psaltirea Maicii Domnului. "Dar despre Psaltirea Maicii Domnului, ce ne puteți spune? Față de Psaltirea lui David, cea închinată Maicii Domnului nu este o carte canonică. Această adunare de imnuri scrise în cinstea Preasfintei Fecioare Maria, ca și Prohodul Maicii Domnului, este de origine slavă și a fost compusă de-a lungul timpului din evlavie și dragoste pentru Împărăteasa cerului. Tradusă în ultima vreme și în limba română, Psaltirea Maicii Domnului este citită de unii credincioși cu evlavie, deși ea nu este generalizată în cultul Bisericii Ortodoxe Române. Trebuie să precizăm că pentru bunii creștini cu o evlavie deosebită către Maica Domnului, Biserica noastră dreptmăritoare are foarte multe acatiste, două paraclise, dar și o carte mai puțin cunoscută, Canoanele Maicii Domnului, care cuprinde un număr de 56 de canoane atribuite Sfântului Ioan Damaschin. La mănăstiri, aceste canoane sunt citite după rânduială în cadrul Pavecerniței. Canoanele Maicii Domnului sunt cântări de o frumusețe literară și o profunzime teologică deosebite. Citirea lor va aduce în sufletul credincioșilor alese bucurii duhovnicești, pace și binecuvântarea Maicii Domnului" -Arhim. Mihail Daniliuc - sursa Doxologia.ro Iata Sfantul Siluan Atonitul http://www.youtube.com/watch?v=VPlKc6yEMNU Despre Maica Domnului Acelasi sentiment l-am avut si eu cand ea a fost la capataiul meu: blandete, iubire, bunatate si smerenie desavarsita, mangaierea tuturor oamenilor. Dumnezeu insa este bun, iubitor si milos si in acelasi timp este Atotputernic si Stapanitor. Acestea se simt deopotriva ca un tot unitar , in egala masura. |
Citat:
Cuvintele postate sunt preluate de Parinte din cele lasate de un alt interviu realizat in urma cu niste ani cu Parintele Cleopa , deci sunt idei preluate , nimic nou sub soare , cum se spune . Tot doxologia a publicat un interviu cu Parintele Istrate care spune : silvia întreabă: Aș dori să știu dacă pot citi Psaltirea Maicii Domnului sau am nevoie de dezlegare de la preot (așa cum știu că e nevoie la Psaltirea lui David?) și aș vrea să știu dacă răspunsul îl primesc de la un preot...sau de la cine? Vă mulțumesc. Răspunsuri 5 Aprilie 2011 ioanistrati a răspuns: David a scris cea mai mare parte a Psaltirii. Maica Domnului nu a scris nici o psaltire. Cartea numită Psaltirea Maicii Domnului este o colecție de rugăciuni compuse în ultimele veacuri creștine. Puteți întreba orice preot duhovnic dacă e bine să citiți Psaltirea Maicii Domnului. Eu zic că da. Cu toate acestea, consider de mai mare folos Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Mântuitorului Hristos, Canonul de pocăință și Psaltirea lui David. Pr. I. Istrati http://www.doxologia.ro/consiliere/d...1-04-05-214311 Parerile sunt impartite , dar n-ai sa vezi o interzicere in a citi Psaltira Maicii Domnului , mai ales ca este citita in multe Manastiri , si exista inregistrari in acest sens ! Un alt aspect , toate cartile ce contin Psaltira Maicii Domnului , sunt tiparite in tipografiile Bisericii Ortodoxe si au binecuvantare la inceput de carte , precum este si editia ce o am si din care citesc cu mult drag , editie din anul2002 . editata de Editura Ortodoxa Alexandria , cu binecuvantarea Episcopilui Galaction . Niciodata nu cumpar carti fara binecuvantare si tiparite la edituri din afara B.O.R. Ce spui tu , este 100% valabil pentru " Visul Maicii Domnului " si "Braul Maicii Domnului " care nu au binecuvantare si sunt tiparite in majoritate de edituri neagreate de B.O.R. ! De acestea doua sa ne ferim , mai ales de " Visul Maicii Domnului " Psaltira Maicii Domnului , pe langa faptul ca are binecuvantare , este deosebit de bine realizata , intocmita , cu rugaciuni de exceptie ! Te asigur ca Psaltira Maicii Domnului , binecuvantata de biserica noastra , este extrem de folositoare , impreuna cu toate Acatistele si Paraclisele Maicii Domnului , mai putin acel " Vis al Maicii Domnului "! |
Psaltira Maicii Domnului - AUDIO
Siteul de fata ofera celor interesati . "Psaltira Maicii Domnului " ( audio ):
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...omnului-audio/ |
Citat:
Sigur , parerile sunt impartite. Insa o singura parere nu este impartita si nu va fi niciodata, aceea a sfintilor. Parintii, duhovnicii, noi crestinii putem avea pareri impartite insa nu putem sa punem la indoiala ceea ce au spus sfintii. Iar parerile care sunt impartite , cu siguranta ca au o parte adevarata si o parte falsa. Este Psaltirea Maicii Domnului canonica sau este necanonica? Aceasta este intrebarea la care trebuie cu totii sa stim raspunsul. Pentru ca sunt multe texte crestine necanonice care totusi sunt citite de crestini din evlavie. "Ce spune Biserica despre Maica Domnului, unde-i Maica Domnului? Intr-o alcatuire din 15 august, de la sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, se spune: "Pe Nascatoarea de Dumnezeu, cea intru rugaciuni si in folosinte neadormita, nadejdea cea neschimbata, mormantul si moartea n-au tinut-o. - De ce? - Caci ca pe Maica Vietii, la viata a mutat-o - cine? -Cel ce S-a salasluit in pantecele ei cel pururea fecioresc." Credinta noastra este ca Maica Domnului e ridicata cu trupul si cu sufletul la cer. Nu-i numai cu sufletul la cer, ci e inaltata la cer si cu trupul, inviat si preschimbat. Nu stim unde este locul Maicii Domnului, dar fata de noi stim ca locul Maicii Domnului este mai presus de ceea ce putem noi gandi. E indata dupa Domnul Hristos, asta-i invatatura Bisericii noastre." Parintele Teofil Paraian http://www.crestinortodox.ro/sarbato...oxa-68630.html La fel cred si eu, aceasta este si credinta mea, si anume: eu o furnica pacatoasa cinstesc pe Maica Domnului si ma rog ei sa ma miluiasca. Pentru mine care inca imi traiesc veacul ea este stapana mea si sunt intru totul de acord cu Parintele Teofil Paraian ca nu stiu unde este locul Maicii Domnului in ceruri, asta o pot spune doar sfintii, insa fata de pozitia mea de aici de pe pamant ea este mai presus de ce pot gandi. Cred de asemenea ca noi pacatosii de aici de pe pamant putem avea o mie de pareri impartite despre locul Maicii Domnului in ceruri, insa ar trebui sa recunoastem ca aceasta noi nu o putem spune. Singurii care au putut si vor putea sa o spuna sunt doar sfintii, prin revelatiile ce le-au avut. Niciun sfant parinte , nici un sfant al bisericii noastre ortodoxe nu a spus despre Maica Domnului ca ar fi Mireasa Tatalui si ca este Imparateasa in ceruri alaturi de Sfanta Treime. |
Citat:
Iata doar un mic fragment : "Ea este a patra fata duhovniceasca din ceruri. Intai este Tatal, Fiul si Duhul Sfant, adica Sfanta Treime, apoi a patra este Maica Domnului. Auziti cum canta Biserica : Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii... Ati auzit ? De ce ? Ea a purtat in pantecele ei pe cel ce a zidit serafimii si heruvimii din nefiinta. Ea n-a purtat un sfant in pantecele ei; ci pe Fiul lui Dumnezeu, pe Cel ce a facut heruvimii si serafimii numai cu gandirea, pe care L-a purtat in pantecele ei. Si ea n-are impartasire de Dumnezeu cu participare, cum au heruvimii sau serafimii sau preafericitele tronuri. Dumnezeu se odihneste pe tronuri cu darul, nu cu fiinta. Iar in preacuratele sangiuri, adica in pantecele Maicii Domnului si in bratele ei preasfinte, Dumnezeu nu se odihneste cu darul, ci cu fiinta. Toata dumnezeirea S-a unit cu toata omenirea din preacuratele sangiuri ale Maicii Domnului ! Pentru ca Cel ce era in bratele ei nu era numai om, era Dumnezeu desavarsit si Om desavarsit. De aceea Biserica intelege ca " ...pantecele tau s-a facut mai desfatat decat toate cerurile". Dumnezeu nu incape in toate cerurile, ca nu-L cuprinde nici o fiinta dar a incaput in pantecele Preacuratei Fecioare. Stiti voi cine-i Maica Domnului ? Ea este Imparateasa Heruvimilor, imparateasa a toata faptura; camara intruparii lui Dumnezeu Cuvantul ! Usa Luminii, ca lumina cea neapropiata ganditoare prin ea a venit in lume. Usa vietii, ca Viata Hristos prin ea a intrat ! Poarta cea incuiata prin care n-a trecut nimeni decat Domnul, cum spune Proorocul Iezechiel ( cap. 44, 2 ). Scara catre cer, pod catre cer; porumbita care a incetat pierderea sau potopul pacatelor, precum porumbila lui Noe a adeverit incetarea potopului. Cadelnita dumnezeiasca, ca a primit focul dumnezeirii si Biserica a Preasfantului Duh. Cine este Maica Domnului ? Este Mireasa Tatalui, Maica Cuvantului, si Biserica Duhului Sfant." Exemplele pot continua din Sfintii Parinti , dar sunt sigur ca le cunosti ! Deci : Este Mireasa Tatalui, Maica Cuvantului, si Biserica Duhului Sfant. Deci afirmatia ta :"Niciun sfant parinte , nici un sfant al bisericii noastre ortodoxe nu a spus despre Maica Domnului ca ar fi Mireasa Tatalui si ca este Imparateasa in ceruri alaturi de Sfanta Treime" , este complet eronata si chiar m-a surprins ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:13:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.