Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Sa mancam sanatos! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11894)

the_Listener 29.07.2011 13:30:26

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 383422)
M-am exprimat eu în viteză. Da, boabele trebuie fierte.

Cu dragoste dezinteresată,
Ionuț :)

daca nu te contraziceam si nu explicam lucrurile CLAR cineva de aici ar fi putu sa te creada si sa manince boabe crude si cine crezi ca ar fi fost vinovatul daca acel om se imbolnavea ? si ce s-ar fi blamat pentru greseala ta ? iti raspund eu ... intreaga stiinta a vegetarianism =veganism .....asadar pe viitor combate-ma dar nu mai fa greseli copilaresti .....
multa iubire

Florin-Ionut 29.07.2011 13:51:42

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383530)
daca nu te contraziceam si nu explicam lucrurile CLAR cineva de aici ar fi putu sa te creada si sa manince boabe crude si cine crezi ca ar fi fost vinovatul daca acel om se imbolnavea ? si ce s-ar fi blamat pentru greseala ta ? iti raspund eu ... intreaga stiinta a vegetarianism =veganism .....asadar pe viitor combate-ma dar nu mai fa greseli copilaresti .....
multa iubire

Mai întîi și-ar fi spart dinții singur... :4:

maria32 29.07.2011 13:52:41

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 383546)
Mai întîi și-ar fi spart dinții singur... :4:

ei nu musai ca pot fi si inghitite pe nemestecate :)

vsovivi 29.07.2011 13:59:43

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 383527)
intr-adevar imi place sa gatesc si de fiecare data cand intru in bucatarie si scot oalele si cutitul spun "Ajuta-ma Doamne si lucreaza tu cu mainile mele", intotdeauna inchin mancarea inainte s-o bag in cuptor, peste aluaturi modelez semnul sfintei cruci, iar in timp ce o prepar spun Tatal Nostru.
Asa am invatat de la bunici si asa consider ca este bine sa facem.

Cat despre faptul ca ar fi poate si datoria altora sa gateasca nu prea inteleg ce vrei sa zici, esti bun te rog sa-mi explici? ca nu as vrea sa interpretez gresit.

Multumesc.

Nu-s bun, păi se cuvine ca cine nu muncește nici să nu mănânce, dar e vorba despre munca Duhovnicească și despre munca de mână... și mă referam la obiceiul pe care îl deprindem în familie că cică unii sunt cu mofturile și pretențiile iar ceilalți cu obligațiile și cu lucrul... la asta mă gândeam că nimeni nu e dator să care în spate trântori piloși care au pe față întotdeauna acelaș rânjet viclean că cică ei sunt din categoria ''teologi'' ori dintre ''cei foarte apostoli'' ori tot felul de semizei sau zmei sau alte categorii teroriste cu legi preferențiale, cu privilegii cum ar veni...

Dar zic asta nu ca să te apuci să judeci și să cauți dreptatea ci să o lași în seama Domnului că nimeni nu va rămâne nepedepsit dacă va lua numele Domnului în deșert.

Deci ai de grijă și cum faci desertul... ca nu cumva încet încet luxul să li se urce la cap.

Zic și eu așa, dar nu după mine păcătosul hulpav trebuie să te iei... că doar ce știu eu altceva decât să dau lecții sau indicații prețioase ori să bag de vină și să lansez nemulțumirea în eter? Știți voi mult mai bine Calea decât scrântiții cei cu mintea înnodată și cu sufletul ca un ghemotoc de păr amestecat cu rășină, beți de sine.

Cu plăcere... plăcerea Lui Dumnezeu.

Melissa 29.07.2011 14:16:03

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 383490)
cred ca este o parere subiectiva cea legata de Dl Ovidiu Bojor. A nu se intelege ca sunt vreun fan al domniei sale si al stilului de alimentatie si de viata promovat de dansul. Nu-l contest dar nici nu-l sustin, insa, in privinta a cum arata, mie mi se pare ca arata de 70 si ceva de ani nu de 97. si daca are 87 (nu stiam pana acum) mie mi se pare ca arata f bine.

Pai uita-te si tu la Ovidiu Bojor de 87 de ani in comparatie cu acesti japonezi de 100 de ani, care nu vor sa se pensioneze..

Nu trebuie sa compari numarul de riduri, dar priveste atitutinea, tinuta, privirea si apoi aspectul fizic..Si ai sa vezi ca Ovidiu Bojor arata mai batran ca acesti domni japonezi care au 100 de ani :-) ( deci am fost indulgenta cu 97, trebuia sa spun 115 :-)...)

Florin-Ionut 29.07.2011 15:47:14

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 383570)
Pai uita-te si tu la Ovidiu Bojor de 87 de ani in comparatie cu acesti japonezi de 100 de ani, care nu vor sa se pensioneze..

Nu trebuie sa compari numarul de riduri, dar priveste atitutinea, tinuta, privirea si apoi aspectul fizic..Si ai sa vezi ca Ovidiu Bojor arata mai batran ca acesti domni japonezi care au 100 de ani :-) ( deci am fost indulgenta cu 97, trebuia sa spun 115 :-)...)

Aș fi vrut să văd cum ar fi arătat acei japonezi dacă ar fi trăit în România în aceeași perioadă cu Ovidiu Bojor. Probabil că ar fi fost morți demult.

Melissa 29.07.2011 15:50:41

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 383614)
Aș fi vrut să văd cum ar fi arătat acei japonezi dacă ar fi trăit în România în aceeași perioadă cu Ovidiu Bojor. Probabil că ar fi fost morți demult.

Diferenta dintre Ovidiu Bujor si japonezi este ca primul a descoperit insulina vegetala in castravetele amar(pentru care trebuia sa premiul Nobel) iar ultimii consuma castravete amar (Goya) de la 1 an :-))

the_Listener 29.07.2011 16:06:58

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 383614)

irelevant .... ovidiu bojor ar fi trebuit sa se uite in oglinda si la cei din jur ca sa vada DIFERENTELE ..... asadar sa nu imi spui ca comunismul la facut pe ovidiu bojor sa arate asa ca nu te cred( de vreo 20 de ani nu mai sutem in el si daca era vegetarian complet crede-ma ca arata altfel .... ....si inca ceva ... tu traiesti cumva pe vrema lui ovidiu bojor ? daca e nu atunci UPDATEAZA-TE si UITA-TE la cei care ARATA ce fac pe corpurile lor ... ca de vorbit toti vorbesc ....
multa iubire
ps si vad ca esti religios , atunci asculta ce scrie in biblie .... geneza 1.29
29. Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră.
30. Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Și a fost așa.

asadar SCRIE CLAR ce sa maninci
multa iubire

the_Listener 29.07.2011 17:32:01

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 383506)
Vouă chiar vă place soia? Păi are gust de carne și dacă mesteci cu băgare de seamă parcă ai roade buruieni... Mie îmi vine să vomit și numai dacă mă gândesc la felurite preparate din soia...

Păi n-ai voie să faci din legume și fructe sau din cereale, să dregi preparate de parcă ai mânca toată cărnăria și urâciunile pământului... e păcat în închipuire...

Însă cel mai tare te spurci dacă înjuri la masă sau mânci în stare de supărare sau de mânie pe cineva... în loc de mâncare îți faci depozite de păcate care vor răbufni rodind roadele mândriei.

Și nu ai voie să mănânci mâncare pentru trup mai înainte de a spune măcar o vorbă curată sau o rugăciune către Dumnezeu... e ca și cum ai sluji pântecului și Dumnezeu ar fi pe ultimul plan, e ca și cum ai îngrășa fiarele care crescând te vor rupe în bătăi sau între colți... de Dumnezeu.

Nu e doar despre ce mănânci ci și despre cum mănânci și despre ordinea firească a lucrurilor... înainte și după mâncare...

Dar mai bine lăsați mâncarea trupească de tot... uitați de ea cât mai mult posibil.

soia se prepara .. gustul il preia in functie de vegetalele in care il faci ... si te intreb eu .. tie iti place carnea ? si atentie ce raspunzi ca este o intrebare capcana ..... hmmmm si uite daca maninci CE TREBUIE IL PUI PE DUMNEZEU pe primul loc
29. Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră.
30. Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Și a fost așa.

asadar CE A ZIS DUMNEZEU ? si daca asculti DE CE A ZIS , mai il pui pe ultimul loc? e ok sa spui o rugaciune , dar spurci rugaciunea daca maninci carne , lapte brinza oua peste ..... asadar ce faci in situatia asta? hmmm
multa iubire

the_Listener 29.07.2011 17:36:45

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383311)
eu unu nu as incerca asa ceva...eliminarea trebuie sa fie lenta (pachetele de toxine trebuie sparte elegant si eliminate treptat) ...organismul nu trbuie sa simta socul...eu unul in timpul detoxifierii am avut mici crize (intepaturi la ficat)

tu ai avut mici crize in timpul detoxifierii pentru ca MAI MINCAI toxine .... asadar nu ai cum sa ai criza la ficat daca ELIMINI TOXINELE MINCATE PRIN ALIMENTE si nu il mai incarci cu altele .... organismul atunci este pregatit sa le elimine pe cele DIN INTERIOR si le face foarte elegat DACA SI NUMAI DACA nu mai este SUPRASOLICITAT de altele din exterior .... asadar de asta unii nu au crize , iar altii au .....
multa iubire

Dumitru73 29.07.2011 17:38:50

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383681)
soia se prepara .. gustul il preia in functie de vegetalele in care il faci ... si te intreb eu .. tie iti place carnea ? si atentie ce raspunzi ca este o intrebare capcana ..... hmmmm si uite daca maninci CE TREBUIE IL PUI PE DUMNEZEU pe primul loc

asadar CE A ZIS DUMNEZEU ? si daca asculti DE CE A ZIS , mai il pui pe ultimul loc? e ok sa spui o rugaciune , dar spurci rugaciunea daca maninci carne , lapte brinza oua peste ..... asadar ce faci in situatia asta? hmmm
multa iubire

vrei sa spui ca Dumnezeu ne spune sa nu mancam carne?!

the_Listener 29.07.2011 17:46:42

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 383684)
vrei sa spui ca Dumnezeu ne spune sa nu mancam carne?!

DUMNEZEU A ZIS .... ce a zis ? hmmmm .... nu o spun eu CI DUMNEZEU ....si atentie sa nu faci greseala intre INGADUINTA de a minca carne cu PRETUL SCURTARII VIETII , si din iubirea MARe a lui fata de noi si SPUSELE LUI .... asadar poti minca carne ,INGADUIESTE DUMNEZEU dar in anumite conditii si intr-un anumit fel DAR BAZA ADEVARULUI ESTE SA NU MANINCI CARNE , LAPTE , BRINZA . OUA, PESTE asta la un nivel foarte inalt .......
asadar de la inceput creatia era VEGETARIANA( VEGANA) .....
multa iubire
PS a gusta un lucru O DATA nu inseamna a minca acel lucru .....
multa iubire

ovidiu b. 29.07.2011 17:56:24

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383683)
tu ai avut mici crize in timpul detoxifierii pentru ca MAI MINCAI toxine .... asadar nu ai cum sa ai criza la ficat daca ELIMINI TOXINELE MINCATE PRIN ALIMENTE si nu il mai incarci cu altele .... organismul atunci este pregatit sa le elimine pe cele DIN INTERIOR si le face foarte elegat DACA SI NUMAI DACA nu mai este SUPRASOLICITAT de altele din exterior .... asadar de asta unii nu au crize , iar altii au .....
multa iubire

neg afirmatia "MAI MANCAI" (ai stat langa mine sa vezi ce mananc?)....mai departe nu are rost sa discutam avand o ipoteza gresita

the_Listener 29.07.2011 18:10:52

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383692)
neg afirmatia "MAI MANCAI" (ai stat langa mine sa vezi ce mananc?)....mai departe nu are rost sa discutam avand o ipoteza gresita

tu poti nega cit vrei ... e de ajuns sa se citeasca '' recomandarile tale '' si sa se priceapa ca informatia de acolo O APLICAI atunci .... si uppps INCARCAI FICATUL CU TOXINE .... asadar amice ce am spus ramine valabil .....scuza_ma ca gindesc si analizez CE SPUI .... sau te contrazici si esti confuz ? ha ha ha
multa iubire

the_Listener 29.07.2011 18:12:17

[ne ocupam si de alimentatie si biblie daca e cazul
multa iubire

the_Listener 29.07.2011 18:14:08

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 383616)
Diferenta dintre Ovidiu Bujor si japonezi este ca primul a descoperit insulina vegetala in castravetele amar(pentru care trebuia sa premiul Nobel) iar ultimii consuma castravete amar (Goya) de la 1 an :-))

corect
multa iubire
anumite alimente din biblie

plante alimentare cu boabe - lintea
fac 25
30 Și a zis Isav către Iacov: "Dă-mi să mănânc din această fiertură roșie, că sunt flămând!" De aceea Isav s-a mai numit și Edom.
31. Iacov însă i-a răspuns lui Isav: "Vinde-mi mai întâi dreptul tău de întâi-născut!"
32. Și Isav a răspuns: "Iată eu mor. La ce mi-e bun dreptul de întâi-născut?"
33. Zisu-i-a Iacov: "Jură-mi-te acum!" Și i s-a jurat Isav și a vândut lui Iacov dreptul său de întâi-născut.
34. Atunci Iacov a dat lui Isav pâine și fiertură de LINTE și acesta a mâncat și a băut, apoi s-a sculat și s-a dus. Și astfel a nesocotit Isav dreptul său de întâi-născut.

sa vedem un pic pe scurt calitatile
* Aliment nutritiv important in situatii care necesita consum energetic crescut sau in stari de convalescenta
* Benefica in anemia feripriva
* Fibrele solubile scad nivelul de glucoza si colesterol din sange
* Fibrele insolubile ajuta la prevenirea constipatiei
* Prin continutul de antioxidanti ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor de inima ca multe alte vegetale
*contine estrogeni vegetali
*cea mai buna susrsa de L-dopa care se foloseste adesea pentru tratarea bolii lui Parkinson si care stimuleaza erectiile puternice si sanatoase la barbati
*toate tipurile de fasole (lintea ) bogate in lecitina si colina care maresc concentratiile de acetilcolina din creier si imbunatatesc memoria

ce alte pasaje ati mai gasit?
multa iubire

coralina 29.07.2011 18:49:33

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383688)
DUMNEZEU A ZIS .... ce a zis ? hmmmm .... nu o spun eu CI DUMNEZEU ....si atentie sa nu faci greseala intre INGADUINTA de a minca carne cu PRETUL SCURTARII VIETII , si din iubirea MARe a lui fata de noi si SPUSELE LUI .... asadar poti minca carne ,INGADUIESTE DUMNEZEU dar in anumite conditii si intr-un anumit fel DAR BAZA ADEVARULUI ESTE SA NU MANINCI CARNE , LAPTE , BRINZA . OUA, PESTE asta la un nivel foarte inalt .......
asadar de la inceput creatia era VEGETARIANA( VEGANA) .....
multa iubire
PS a gusta un lucru O DATA nu inseamna a minca acel lucru .....
multa iubire

Deci Iisus a "gresit" cand a hranit oamenii cu peste?!
Cum poti sa scrii asa ceva?

the_Listener 29.07.2011 19:08:25

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 383706)
Deci Iisus a "gresit" cand a hranit oamenii cu peste?!
Cum poti sa scrii asa ceva?

nu te pripi in concluzii ... da_mi versetele si vedem .....
multa iubire

coralina 29.07.2011 19:18:21

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383711)
nu te pripi in concluzii ... da_mi versetele si vedem .....
multa iubire

15. Iar când s-a făcut seară, ucenicii au venit la El și I-au zis: locul este pustiu și vremea iată a trecut; deci, dă drumul mulțimilor ca să se ducă în sate, să-și cumpere mâncare.
16. Iisus însă le-a răspuns: N-au trebuință să se ducă; dați-le voi să mănânce.
17. Iar ei I-au zis: Nu avem aici decât cinci pâini și doi pești.
18. Și El a zis: Aduceți-Mi-le aici.
19. Și poruncind să se așeze mulțimile pe iarbă și luând cele cinci pâini și cei doi pești și privind la cer, a binecuvântat și, frângând, a dat ucenicilor pâinile, iar ucenicii mulțimilor.
20. Și au mâncat toți și s-au săturat și au strâns rămășițele de fărâmituri, douăsprezece coșuri pline.
21. Iar cei ce mâncaseră erau ca la cinci mii de bărbați, afară de femei și de copii.
(Matei 14)

the_Listener 29.07.2011 19:40:52

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 383715)
15. Iar când s-a făcut seară, ucenicii au venit la El și I-au zis: locul este pustiu și vremea iată a trecut; deci, dă drumul mulțimilor ca să se ducă în sate, să-și cumpere mâncare.
16. Iisus însă le-a răspuns: N-au trebuință să se ducă; dați-le voi să mănânce.
17. Iar ei I-au zis: Nu avem aici decât cinci pâini și doi pești.
18. Și El a zis: Aduceți-Mi-le aici.
19. Și poruncind să se așeze mulțimile pe iarbă și luând cele cinci pâini și cei doi pești și privind la cer, a binecuvântat și, frângând, a dat ucenicilor pâinile, iar ucenicii mulțimilor.
20. Și au mâncat toți și s-au săturat și au strâns rămășițele de fărâmituri, douăsprezece coșuri pline.
21. Iar cei ce mâncaseră erau ca la cinci mii de bărbați, afară de femei și de copii.
(Matei 14)

ok ... asadar sa analizam pe text .
versetul 15 seara +ucenici +multime +plecare in sat +mincare sa isi cumpere .... asadar multimea era infometata si apostolii nu aveau cu ce sa ii hraneasca
versetul 16 . iisus +multimea oprita sa plece +apostolii sa ii hraneasca .... aici e de discutat la ce hrana se refere iisus , daca era numai cea materiala sau si cea spirituala ....
versetul 17. 5 paini si 2 pesti .... asadar cantitatea de paine este DE 2 ORI JUmate mai multa decit pestii .... ce reiese de aici ? ca proportia intre cereale si peste sa fie F MARE ....si ce mai reiese ? ca nu aveau DECIT aceasta hrana atunci .....
versetul 18 . sa le aduca la el
versetul 19savarsirea MINUNII si nu indemnul de a minca peste .....ci ingaduinta CACI APOSTOLII ERAU PESCARI si sa nu uitam ca ei prindeau peste si il mincau DAR iisus le.a spus ca ii va face pescari de oameni .... sa intelegem de aici ca era iisus de acord sa mincam oameni ? desigur ca NU ... ASADAR DIN NOU NU EXISTA NICI UN INDEMN DE A MINCA PESTE .....
si sa nu uitam ca A BINECUVINTAT hrana IISUS .... asadar vreau sa vad si eu cAti duc pestele la preot sa fie biNecuvintat inainte ca sa fie mincat ..... hmmmm?
asadar iisus nu a facut nici o greseala FACIND MINUNEA si A ARATAT INGADUINTA fata de pacatosi .... dar stim ca isi asculta Tatal si in geneza 1.29 . si 1.30 DUMNEZEU SPUNE

asadar pentru neascultare Dumnezeu A INGADUIT sa se manince carne si a spus SI CUM SA SE FACA , dar A PREVENIT ce se va intimpla cu cei care o fac .... pe evreii chiar ia pedepsit pentru ACESTE DORINTE ... stii unde? sau o sa iti dau eu versetele ....
multa iubire
ps asadar NU FA CONFUZII INTRE INGADUINTA LUI DUMNEZEU CA NE IUBESTE ENORM SI ADEVARUL LUI .....
multa iubire

coralina 29.07.2011 19:55:14

Asadar, daca privim gestul mesianic drept o ingaduinta, putem manca peste, insa nu trebuie sa abuzam? Cum stim care e buna masura in aceasta privinta?

Daca Dumnezeu a dat tuturor fiarelor si pasarilor de pe pamant iarba drept hrana, cum se explica multitudinea animalelor carnivore?

the_Listener 29.07.2011 20:03:52

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 383721)
Asadar, daca privim gestul mesianic drept o ingaduinta, putem manca peste, insa nu trebuie sa abuzam? Cum stim care e buna masura in aceasta privinta?
?

gresit ... daca iei in calcul si alte versete ai vedea ca NU ITI E DE FOLOS desi iti e ingaduit .... stii versetele sau le dau eu ? asadar nu exista masura in astfel de lucruri , ea este ZERO .... asadar sfintii parintii erau vegetarieni .... adam si eva la fel si stim cit au trait nu ? peste 900 ani si mai stim ca vegetarienii au viata fffff lunga ..... asadar biblia este corecta si stiinta demonstreaza asta ......

Citat:

Daca Dumnezeu a dat tuturor fiarelor si pasarilor de pe pamant iarba drept hrana, cum se explica multitudinea animalelor carnivore?

simplu ... adincirea in pacat a oamenilor .... pe barca lui noe ele erau vegetariene , acum pot fi vegetariene DACA SUNT BLINDE sau LE IMBLINZESTI .... si sfintii parintii au demonstrat ca SI ANIMALELE LI SE SUPUN .... asadar ascultarea de Dumezeu In TOTaLITATE determina ascultarea animalelor fata de tine ..... este duhul sfint care lucreaza ... si intreaga creatie i se supune ....
multa iubire

the_Listener 29.07.2011 20:15:57

Citat:

. iisus a inmultit pestii si painile pentru ca aia exista atunci in locul acela . si a fost o minune ca sa arate divinitatea nu ca sa spuna ca e bun pestele si e favoritul lui . sau imi dai si mie versetul unde iisus a poruncit sa maninci peste in cinstea lui?
multa iubire

Melissa 29.07.2011 20:18:14

Citat:

Asta e ca si cand ne-am intreba: daca Dumnezeu a dat porunca IUBIRII intre oameni, de unde atata ura intre ei? La fel ca si animalele, oamenii incep sa se manance intre ei. Deocamdata numai la figurat..( cu exceptia canibalilor desigur)..Cauza este aceeasi : NEASCULTAREA!!

AlinB 29.07.2011 20:48:14

Nene Listener, ca sa fim clari, aia e mancarea din Rai, postul este o actualizare a acelei situatii, de la cadere incoace lucrurile s-au mai schimbat (sunt versete pe care tu le ignori) si actualemente omul poate sa-si bage coltii si in carnitza de dobitoace.
La aia de om inca are oprire dar din pacate omul nu prea stie unde sa se opreasca.

Si mancarea se binecuvanteaza per total, nu separat ce e vegetala si carnea pe alaturi.

Sau poate esti matale destul de istet sa zici de ce nu a inmultit/binecuvantat Hristos doar painea si a facut disparut pestele?

Ca se puteau satura respectivii si cu paine la o adica, nu?

the_Listener 29.07.2011 21:01:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 383738)
Nene Listener, ca sa fim clari, aia e mancarea din Rai, postul este o actualizare a acelei situatii, de la cadere incoace lucrurile s-au mai schimbat (sunt versete pe care tu le ignori) si actualemente omul poate sa-si bage coltii si in carnitza de dobitoace.
La aia de om inca are oprire dar din pacate omul nu prea stie unde sa se opreasca.

Si mancarea se binecuvanteaza per total, nu separat ce e vegetala si carnea pe alaturi.

Sau poate esti matale destul de istet sa zici de ce nu a inmultit/binecuvantat Hristos doar painea si a facut disparut pestele?

Ca se puteau satura respectivii si cu paine la o adica, nu?

amice sa fim seriosi ... parca era in biblie un verset undeva unde se spune '' fiti desavarsiti precum si tatal vostru este '', nu? si ce a spus tatal in geneza 1.29 ? si era mincarea din rai "? ai si versete la asta ? ha ha ha
astept versetele acelea SA ITI DEMONSTREZ CA NU LE PRICEPI ... ha ha ha ... le stiu dar le astept ca argumente ca sa purtam un dialog si sa nu vorbesc singur ... te incumeti ? ha ha ha
nu amice .. A BINECUVINTAT si atunci pestele obtine niste lucruri care contracareaza efectele negative IN organism , nu intru in amanunte ca te pierd pe drum .... asadar CITI DIN CEI CARE MANINCA PESTE MERG LA PREOT SA IL BINECUVINTEZE ? hmmm si pun pariu ca daca ar trebui sa mearga la preot de cite ori maninca peste SE LASA DE PESTE ..... asadar INGADUINTA * DEZLEGAREA LA PESTE nu inseamna trebuinta de a mica peste ....
toate ni sunt ingaduite DAR NU TOATE DE FOLOS ... STII CINE A SPUS ASTA , NU? HA H HA
multa iubire
ps inmultirea pestilor era legat de ''pilda'' pescarului care va '' pescui '' oameni, NU PESTI .si daca intelegi INMULTIREA PESTILOR BINECUVINTATI vei inteege ca nu mai sunt pesti prinsi * sunt schimbati ... ti/am dat un indiciu sa intelegi ca biblia este ffffffffffff profunda ..... si de o intelepciune DATA DE DUHUL SFINT ...... TE CUTREMURI cit de frumoasa este ..... si TOT ADEVARUL este in ea ....

Florin-Ionut 29.07.2011 21:45:55

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383717)
ok ... asadar sa analizam pe text .
versetul 15 seara +ucenici +multime +plecare in sat +mincare sa isi cumpere .... asadar multimea era infometata si apostolii nu aveau cu ce sa ii hraneasca
versetul 16 . iisus +multimea oprita sa plece +apostolii sa ii hraneasca .... aici e de discutat la ce hrana se refere iisus , daca era numai cea materiala sau si cea spirituala ....
versetul 17. 5 paini si 2 pesti .... asadar cantitatea de paine este DE 2 ORI JUmate mai multa decit pestii .... ce reiese de aici ? ca proportia intre cereale si peste sa fie F MARE ....si ce mai reiese ? ca nu aveau DECIT aceasta hrana atunci .....
versetul 18 . sa le aduca la el
versetul 19savarsirea MINUNII si nu indemnul de a minca peste .....ci ingaduinta CACI APOSTOLII ERAU PESCARI si sa nu uitam ca ei prindeau peste si il mincau DAR iisus le.a spus ca ii va face pescari de oameni .... sa intelegem de aici ca era iisus de acord sa mincam oameni ? desigur ca NU ... ASADAR DIN NOU NU EXISTA NICI UN INDEMN DE A MINCA PESTE .....
si sa nu uitam ca A BINECUVINTAT hrana IISUS .... asadar vreau sa vad si eu cAti duc pestele la preot sa fie biNecuvintat inainte ca sa fie mincat ..... hmmmm?
asadar iisus nu a facut nici o greseala FACIND MINUNEA si A ARATAT INGADUINTA fata de pacatosi .... dar stim ca isi asculta Tatal si in geneza 1.29 . si 1.30 DUMNEZEU SPUNE

asadar pentru neascultare Dumnezeu A INGADUIT sa se manince carne si a spus SI CUM SA SE FACA , dar A PREVENIT ce se va intimpla cu cei care o fac .... pe evreii chiar ia pedepsit pentru ACESTE DORINTE ... stii unde? sau o sa iti dau eu versetele ....
multa iubire
ps asadar NU FA CONFUZII INTRE INGADUINTA LUI DUMNEZEU CA NE IUBESTE ENORM SI ADEVARUL LUI .....
multa iubire

Facerea 9
3. Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde.
4. Numai carne cu sângele ei, în care e viața ei, să nu mâncați.

Luca 24
42. Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un fagure de miere.
43. Și luând, a mâncat înaintea lor.

ovidiu b. 29.07.2011 21:54:56

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383695)
tu poti nega cit vrei ... e de ajuns sa se citeasca '' recomandarile tale '' si sa se priceapa ca informatia de acolo O APLICAI atunci .... si uppps INCARCAI FICATUL CU TOXINE .... asadar amice ce am spus ramine valabil .....scuza_ma ca gindesc si analizez CE SPUI .... sau te contrazici si esti confuz ? ha ha ha
multa iubire

sa ne facem intelesi de la inceput ...de cand am inceput regimul nu am mai consumat carne/branza/lapte/oua deci FICATUL NU AM AVUT CU CE TOXINE SA IL INCARC...dar iarasi tragi cocluzii pripite asa acum ai facut si cu recomadarile mele... dar daca vrei revenim si la ele...daca vrei iti fac si o lista cu ce aveam in meniu in primele 6 luni de regim (am rabadare) si am sa te rog dupa sa concluzionezi ce TOXINE am introdus in corp...tu poti PRICEPE ce vrei...dar te rog nu concluziona asa cum te taie capul

the_Listener 29.07.2011 22:11:19

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 383763)
Facerea 9
3. Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde.
4. Numai carne cu sângele ei, în care e viața ei, să nu mâncați.

Luca 24

bravo ... le asteptam .... acum SA LE GINDIM ok ? poti sa le pregatesti si pe celelalte ... ha ha ha
4. Numai carne cu sângele ei, în care e viața ei, să nu mâncați. fac 9,3-4)
asadar ce spune acolo????? ha ha ha
multa iubire

41. Iar ei încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis: Aveți aici ceva de mâncare?
asadar a mincat peste si fagure DEOARECE nu exista altceva acolo de mincare . asadar unde INDICA ca asta sa va fie hrana? ITI SPUN EU UNDE SPUNE

uite aici ... GENEZA 1.29
29. Apoi a zis Dumnezeu: ................ . Acestea vor fi hrana voastră.

asadar unde e carnea , lapte brinza oua in asta? SE CONTRAZICE BIBLIA sau nu intelegi tu versetele ? eu merg pe a doua varianta , tu ?
multa iubire
ps astept sa iti sustii si mai aprig argumentele ASTEA .... ca sa le explic si mai IN PROFUNZIME .... si la final o sa te astept si cu altele
multa iubire

coralina 29.07.2011 22:17:57

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383722)
gresit ... daca iei in calcul si alte versete ai vedea ca NU ITI E DE FOLOS desi iti e ingaduit .... stii versetele sau le dau eu ? asadar nu exista masura in astfel de lucruri , ea este ZERO .... asadar sfintii parintii erau vegetarieni .... adam si eva la fel si stim cit au trait nu ? peste 900 ani si mai stim ca vegetarienii au viata fffff lunga ..... asadar biblia este corecta si stiinta demonstreaza asta ......

simplu ... adincirea in pacat a oamenilor .... pe barca lui noe ele erau vegetariene , acum pot fi vegetariene DACA SUNT BLINDE sau LE IMBLINZESTI .... si sfintii parintii au demonstrat ca SI ANIMALELE LI SE SUPUN .... asadar ascultarea de Dumezeu In TOTaLITATE determina ascultarea animalelor fata de tine ..... este duhul sfint care lucreaza ... si intreaga creatie i se supune ....
multa iubire

Eu nu pot sa cred ca Iisus Hristos a facut un gest NEFOLOSITOR, desi ingaduit. Dincolo de toate versetele pe care sunt convinsa ca le poti aduce drept "dovada", sta Insusi Mantuitorul, Fiul lui Dumnezeu iar El ne este noua model in toate. Imi pastrez opinia exprimata initial, omului ii este permis consumul de carne si peste.
Cum te raportezi atunci la zilele de post randuite de biserica? De ce mai e necesar postul (abtinerea de la a manca lactate, oua si carne) daca "din start" omului nu i-ar fi permisa carnea? Biserica nu pare a recunoaste acest lucru. Ba chiar da dezlegari la peste in unele zile de post.

Nu am inteles deloc argumentatia ta referitoare la animalele carnivore. De ce-ar avea influenta pacatele omului asupra animalelor din jur, care e suportul biblic al acestei afirmatii?
Sfintii Parinti au supus animale salbatice, insa nu le-au transformat din carnivore in ierbivore; cu alte cuvinte le-au imblanzit instinctele de vanatoare insa nu le-au dotat cu stomac tipic rumegatoarelor si limba aspra buna la pascut iarba...

coralina 29.07.2011 22:24:26

The Listener, iti citesc mesajele de la topicul asta si vad ca persisti in acelasi tip de argumentatie defectuoasa. Ipotezele tale sunt presupuneri (nu exista alt tip de hrana in zona) care nu pot genera concluzii trainice.
Unde nu mai punem la socoteala faptul ca opinia Bisericii este cu totul alta; carnea este permisa omului spre consum.
Faptul ca pustnicii sau calugarii foarte inaintati pe cale devin vegani este o caracteristica ce tine strict de statutul lor. Insa calugaria (cu ale ei) si viata lumeasca nu sunt trase la indigo; le pretuim pustnicilor invatatura, insa ne traim viata asa cum a fost ea randuita pentru mireni.

the_Listener 29.07.2011 23:15:06

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 383773)
Eu nu pot sa cred ca Iisus Hristos a facut un gest NEFOLOSITOR, desi ingaduit. Dincolo de toate versetele pe care sunt convinsa ca le poti aduce drept "dovada", sta Insusi Mantuitorul, Fiul lui Dumnezeu iar El ne este noua model in toate. Imi pastrez opinia exprimata initial, omului ii este permis consumul de carne si peste.
Cum te raportezi atunci la zilele de post randuite de biserica? De ce mai e necesar postul (abtinerea de la a manca lactate, oua si carne) daca "din start" omului nu i-ar fi permisa carnea? Biserica nu pare a recunoaste acest lucru. Ba chiar da dezlegari la peste in unele zile de post.
...

modelul este IISUS HRISTOS , FIUL LUI DUMNEZEU ..... stai ca inca nu am terminat iar opinia ta FARA ARGUMente NU ESTE ADEVAR .... si sa continui ca vad ca versetul geneza 1.29 nu va place ha ha ha
sa vedem ce mai gasim in geneza , poate astea o sa va dea de gindit ( daca nu nu e bai o sa continui , ca am rabdare , sa vedem cit de ortodocsi sunteti voi ), ca sa nu existe dubii sunt ortodox ca sa nu avem discutii de secte si alte bazaconii ....
si ca tot spunea cienva pe aici ca hrana vegetariana era in rai ia uite aici unde era .....
17. Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el în toate zilele vieții tale!

ce reiese de acolo ? sa te hranesti DIN el ... vrea sa vad si eu ce animal CRESTE in el ( pamint ????? eu stiu ca TOATE SEMINTELE din pamint dau fruct si cereale , si uite cum geneza 1.29 este sutinuta DE O PORUNCA ..... upsss adica sa mincam vegetarian e o porunca ? DA ....

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 383773)
Nu am inteles deloc argumentatia ta referitoare la animalele carnivore. De ce-ar avea influenta pacatele omului asupra animalelor din jur, care e suportul biblic al acestei afirmatii?
Sfintii Parinti au supus animale salbatice, insa nu le-au transformat din carnivore in ierbivore; cu alte cuvinte le-au imblanzit instinctele de vanatoare insa nu le-au dotat cu stomac tipic rumegatoarelor si limba aspra buna la pascut iarba...

DE CE a fost facut pamintul CU TOT CE E PE EL si PENTRU CINE ca sa FACA CE ? hmmmm
dupa ce raspunzi la aceste intrebari o sa GINDIM sa vedem care e raspunsul la intrebarea ta ( desi l-am dat il mai aprofundam )
multa iubire

the_Listener 29.07.2011 23:27:23

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 383775)
The Listener, iti citesc mesajele de la topicul asta si vad ca persisti in acelasi tip de argumentatie defectuoasa. Ipotezele tale sunt presupuneri (nu exista alt tip de hrana in zona) care nu pot genera concluzii trainice.
Unde nu mai punem la socoteala faptul ca opinia Bisericii este cu totul alta; carnea este permisa omului spre consum.
Faptul ca pustnicii sau calugarii foarte inaintati pe cale devin vegani este o caracteristica ce tine strict de statutul lor. Insa calugaria (cu ale ei) si viata lumeasca nu sunt trase la indigo; le pretuim pustnicilor invatatura, insa ne traim viata asa cum a fost ea randuita pentru mireni.

PERMISA , NU FOLOSITOARE ... aici NU FACI TU SI RESTUL DIFERENTE ....exemplu .... iti permit sa iei droguri , ca exista lege pentru asta in unele tari DAR NU E FOLOSITOR PENTRU TINE .... intelegi ? asadar nu tot ce e permis este folositor , iar carnea este una din acele NEFOLOSiTOARE ( PAVEL ) ....
multa iubire
ps si ca sa vedem daca pustnici au dreptate ca sunt vegani si ca nu tine strict de ei uite aici UN PROFET ... asta desigur daca citesti biblia si O CREZI .... daca nu atunci eu orice spun este in van ... ha ha ha
asadar sa luam text biblic si sa vedem ce vei spune 'daniel 1
5. Și să-i învețe pe ei vreme de trei ani, după trecerea cărora să intre în slujba regelui. Pentru aceasta, regele le-a rânduit să li se dea în fiecare zi bucate din bucatele lui și vin din vinul lui.
6. Printre ei se aflau din fiii lui Iuda: Daniel, Anania, Misael și Azaria.
7. Și căpetenia famenilor le-a dat nume și a chemat pe Daniel, Beltșațar, pe Anania, Șadrac, pe Misael, Meșac și pe Azaria, Abed-Nego.
8. și Daniel și-a pus in gând să nu se spurce cu bucatele și vinul regelui și a cerut voie căpeteniei famenilor să nu se pângărească.
9. Și Dumnezeu i-a dat să afle înaintea căpeteniei famenilor bunăvoință șl îndurare.
10. Și a zis căpetenia famenilor către Daniel: "Mă tem numai de domnul meu, regele, care v-a rânduit mîncărurile și băuturile; pentru ce să vadă el mai trase chipurile voastre decât ale tinerilor celor de o vârstă cu voi? Voi puneți în primejdie capul meu înaintea regelui.
11. Și a grăit Daniel către supraveghetorul pe care căpetenia famenilor îl pusese peste Daniel, Anania, Misael și Azaria:
12. "Încearcă o dată cu servii tăi timp de zece zile și dă-ne să mâncăm bucate din zarzavaturi și să bem apă!
13. Apoi să te uiți la chipurile noastre și la chipul tinerilor care mănâncă din bucatele regelui și cum ți se va părea, așa fă cu supușii tăi!"
14. Atunci el le-a ascultat această rugăminte și a încercat timp de zece zile.
15. Și după un răstimp de zece zile, ei arătau mai frumoși și mai grași la trup decât toii tinerii care mâncau din bucatele regelui.
16. Atunci supraveghetorul le-a înlocuit mâncarea lor și vinul - băutura dor - și le-a dat mâncăruri de legume.
17. Și acestor patru tineri le-a dat Dumnezeu știință și pricepere în oricare scriere, precum și înțelepciune, încât Daniel putea să tâlcuiască vedeniile și visele.
18. Și după acel răstimp hotărât de rege ca să-i aducă, i-a înfățișat căpetenia famenilor înaintea lui Nabucodonosor.
19. Și a grăit regele cu ei, dar n-a aflat pe nimeni printre ei toți ca pe Daniel, Anania, Misael și Azaria. Și ei au început să slujească pe rege.
20. Și în toate întrebările, asupra cărora regele le cerea dezlegarea, când era vorba de înțelepciune și de pricepere, îi găsea pe ei de zece ori mai isteți decât magii și prezicătorii din tot regatul lui.

asadar pasajul asta ce iti spune?

asadar ce minca daniel SI CUM ERA IN COMPARATIE CU CEILALTI ? si se aplica asta la vegetarieni . DA ... haide ca va astept sa IGNORATI si asta .... sau ? verseetele 15-20 te vor lamuri ..... asadar ce spuneati ca nu conteaza ce bagi in gura ? ooooohoooo conteaza mult .... si pun pariu ca nici acele versete nu le pricepeti ..... asadar nu rastalmaci ca sectarii ......
multa iubire

the_Listener 30.07.2011 00:37:18

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383766)
sa ne facem intelesi de la inceput ...de cand am inceput regimul nu am mai consumat carne/branza/lapte/oua deci FICATUL NU AM AVUT CU CE TOXINE SA IL INCARC...dar iarasi tragi cocluzii pripite asa acum ai facut si cu recomadarile mele... dar daca vrei revenim si la ele...daca vrei iti fac si o lista cu ce aveam in meniu in primele 6 luni de regim (am rabadare) si am sa te rog dupa sa concluzionezi ce TOXINE am introdus in corp...tu poti PRICEPE ce vrei...dar te rog nu concluziona asa cum te taie capul

dar ce ai consumat ? cafea ? tigari ? zahar ? paine alba? ulei de floarea soarelui ? etc etc etc ... asadar lasa-ma sa ma indoieesc ok? :4:
multa iubire
ps ti-am spus ca nu sunt usor de prostit si nici credul
multa iubire

the_Listener 30.07.2011 00:52:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 383738)
Nene Listener, ca sa fim clari, ......

ca tot ziceai ca sa fim clari uite aici :78::21:

si sa vedem un pasaj unde se intimpla datorita carnii ce se intimpla . http://media.roportal.ro/forum/cache...fault/grin.gif
numeri 11
4. Străinii, dintre ei, începură să-și arate poftele și ședeau cu ei și fiii lui Israel și plângeau, zicând: "Cine ne va hrăni cu carne?
5. Căci ne aducem aminte de peștele, pe care-l mâncam în Egipt în dar, de castraveți și de pepeni, de ceapă, de praz și de usturoi;
6. Acum însă sufletul nostru tânjește; nimic nu mai este înaintea ochilor noștri decât numai mana".
7. Iar mana era ca sămânța de coriandru și înfățișarea ei era ca înfățișarea cristalului.
8. Poporul se ducea și o aduna, o râșneau în râșnițe sau o pisau în piuă, o fierbeau în căldări și făceau din ea turte; iar gustul ei era ca gustul turtelor cu untdelemn.
9. Când cădea noaptea roua pe tabără, atunci cădea peste ea și mana.
10. Moise însă auzea cum plângea fiecare prin familiile sale și la ușa cortului său, și s-a aprins tare mânia Domnului și s-a mâhnit Moise.
11. Atunci a zis Moise către Domnul: "De ce întristezi pe robul Tău și de ce oare n-am aflat milă înaintea ochilor Tăi, căci ai pus asupra mea sarcina a tot poporul acesta?
12. Oare eu am zămislit tot poporul acesta și oare eu l-am născut, de-mi zici: Ia-l în sânul tău, cum ia doica pe copil, și-l du în pământul pe care cu jurământ l-am făgăduit părinților lui?
13. De unde să iau și să dau eu carne la tot poporul acesta? Căci plâng înaintea mea și. zic: Dă-ne carne să mâncăm!
14. Eu singur nu voi putea să duc tot poporul acesta, că acest lucru este greu pentru mine.
15. Dacă faci așa cu mine, atunci mai bine omoară-mă, de am aflat milă înaintea ochilor Tăi, ca să nu mai văd necazul acesta".
16. Atunci Domnul a zis către Moise: "Adună-Mi șaptezeci de bărbați, dintre bătrânii lui Israel, pe care-i știi tu că sunt căpetenii poporului și supraveghetorii lui, și du-i la cortul adunării, ca să stea cu tine acolo.
17. Că Mă voi pogorî acolo și voi vorbi cu tine și voi lua din duhul care este peste tine și voi pune peste ei ca să ducă ei cu tine sarcina poporului și să nu o duci numai tu singur.
18. Iar poporului spune-i: Să vă curățiți pentru ziua de mâine și veți avea carne, deoarece ați plâns în auzul Domnului și ați zis: Cine ne va hrăni cu carne? Că ne era bine în Egipt; că are să vă dea Domnul carne să mâncați și veți mânca;
19. Și veți mânca nu numai o zi, nici numai două sau cinci zile, nici numai zece sau douăzeci de zile,
20. Ci o lună întreagă veți mânca până vă va da pe nas și vă veți scârbi de ea, pentru că ați disprețuit pe Domnul, Care este între voi, și v-ați plâns înaintea Lui și ați zis: La ce trebuia să ieșim noi din Egipt?"

33. [COLOR=#000000]Dar carnea era încă în gura lor și nu isprăviseră încă de mâncat, când se aprinse mânia Domnului asupra poporului, și a lovit Domnul poporul cu bătaie foarte mare[/COLOR].
34. Și s-a pus numele locului aceluia: Chibrot-Hataava, adică mormintele poftei, căci acolo [COLOR=#000000]au îngropat [/COLOR]pe poporul cel aprins de poftă.

ce parere ai alin ? este asta o dovada ca a nu minca carne este neplacut Domnului ? sau e invers? http://media.roportal.ro/forum/cache...fault/grin.gif
multa iubire

ovidiu b. 30.07.2011 00:58:07

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383816)
dar ce ai consumat ? cafea ? tigari ? zahar ? paine alba? ulei de floarea soarelui ? etc etc etc ... asadar lasa-ma sa ma indoieesc ok? :4:
multa iubire
ps ti-am spus ca nu sunt usor de prostit si nici credul
multa iubire

:4: paine de secara, ulei de masline....in felul acesta eu zic ca nu are sens discutia...eu iti aduc la cunostinta niste fapte ...iar tu tragii concluziile tale PRIPITE...te la las cu ele...asa nu vad nimic constructiv in discutia aceasta...si in a incerca sa te "prostesc" nu am de ce, departe imi este gandul

maria32 30.07.2011 01:21:55

The Listener, nu ai raspuns la intrebarile Coralinei privind pozitia Bisericii in legatura cu alimentatia si cum te raportezi tu la zilele de post.

reiau eu intrebarea si te rugam sa ne raspunzi: pentru ce mai sunt necesare zilele de post daca oricum nu avem voie sa mancam NICIODATA dupa cum spui tu, carne, peste, branza, oua, lapte, etc.?

Greseste Biserica?

the_Listener 30.07.2011 01:22:16

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383827)
:4: paine de secara, ulei de masline....in felul acesta eu zic ca nu are sens discutia...eu iti aduc la cunostinta niste fapte ...iar tu tragii concluziile tale PRIPITE...te la las cu ele...asa nu vad nimic constructiv in discutia aceasta...si in a incerca sa te "prostesc" nu am de ce, departe imi este gandul

bingo ... ce fel de ulei de masline ? paine de secara facuta unde ? vad ca incet spui tot ... si incet vedem intoxicarea :21:
multa iubire

ovidiu b. 30.07.2011 01:29:50

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383831)
bingo ... ce fel de ulei de masline ? paine de secara facuta unde ? vad ca incet spui tot ... si incet vedem intoxicarea :21:
multa iubire

ulei de masline presat la rece de casa - nu e din comert (am o sursa din italia)...painea de secara o fac la mine in bucatarie

the_Listener 30.07.2011 01:32:45

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 383830)
The Listener, nu ai raspuns la intrebarile Coralinei privind pozitia Bisericii in legatura cu alimentatia si cum te raportezi tu la zilele de post.

reiau eu intrebarea si te rugam sa ne raspunzi: pentru ce mai sunt necesare zilele de post daca oricum nu avem voie sa mancam NICIODATA dupa cum spui tu, carne, peste, branza, oua, lapte, etc.?

Greseste Biserica?

pai nu mai sunt necesare ... zilele de post sunt facute CA SA VA POTOLITI DE A MAI FACE RAU ŽŽ TEMPLULUI LUI DUMNEZEU ŽŽ .... asta vorbind de mincare ... ca postul este pe linga mincare si de alt tip , desi daca mincarea e de calitate se tine post usor si in alte privinte .....
si am sa raspund si cu versete si sa vedem ce reactii au avut ca nu au mincat carne si nu au baut vin
daniil 1
16. Atunci supraveghetorul le-a înlocuit mâncarea lor și vinul - băutura dor - și le-a dat mâncăruri de legume.
17. Și acestor patru tineri le-a dat Dumnezeu știință și pricepere în oricare scriere, precum și înțelepciune, încât Daniel putea să tâlcuiască vedeniile și visele.
18. Și după acel răstimp hotărât de rege ca să-i aducă, i-a înfățișat căpetenia famenilor înaintea lui Nabucodonosor.
19. Și a grăit regele cu ei, dar n-a aflat pe nimeni printre ei toți ca pe Daniel, Anania, Misael și Azaria. Și ei au început să slujească pe rege.
20. Și în toate întrebările, asupra cărora regele le cerea dezlegarea, când era vorba de înțelepciune și de pricepere, îi găsea pe ei de zece ori mai isteți decât magii și prezicătorii din tot regatul lui.

asadar au mincat legume si au fost mai intelepti de zeci de ori decit altii? uite cum apare legatura dintre post(fara lapte branza carne oua peste ) si intelepciune . si daca e sa o luam si stiintific , alimentele vegetale au mari beneficii asupra creierului
multa iubire

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:22:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.