Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13129)

stelian26 22.08.2011 19:59:33

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 392416)
Foarte corect până aici. Dar între noi și Iisus?

Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău!
Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.
(Ioan 19: 26, 27)

Mă întreb, de ce oare a luat-o Ioan pe Maica Domnului "la sine". Ceilați pretinși copii nu mai erau în stare să-i poarte de grijă mamei lor?

destul de clar spune in scriptura ca proprii lui frati din segele mamei LUI nu lau recunoscut ca mantuitor,si iti spun sincer ca in BIBLIE nu pomeneste ca MAMA LUI fiind mijlocitor intre noi si EL,nu vreau sa te supar,dar eu ma refeream doar la acele versete in care releateaza destul de clar ca MARIA a avut copii cu IOSIF,IAR domnul isus frati de sange,EL este fratele tuturora inca de la intemeierea lumii,EL ESTE DINAINTEA NOASTRA SI A SFINTEI MARIA,EL a stat alaturi DE TATAL la creatie,cum DUMNEZEU ne numeste copii ai LUI ca si pe DOMNUL ISUS,inseamna ca santem frati,dar de mama nu pomeneste nimica,de ce?DOMNUL ISUS trebuia sa vina pe pamant in trup si sange,iar DUMNEZEU a aleso PE MARIA,care era fara prihana si sfanta in umblarea ei,adevarat,dar dupa ce s-a nascut SFANTUL NOSTRU,ea s-a impreunat cu iosif,ce e asa greu de inteles,si daca sustii cu tarie ceea ce tu intelegi,cu tot respectu fata de tine si MARIA,de ce nu s-a coborat ea de la cer gata insarcinata cu DOMNUL ISUS SI DUPA NASTERE SA SE URCE INAPOI,stiu ca suna dur,nu am scris sa-mi bat joc de cineva sfant al LUI DUMNEZEU,si DOMNUL sa ma mustre daca am gresit spunand aceste cuvinte,amin si DUMNEZEU FIE LAUDAT

stelian26 22.08.2011 20:04:04

Inca odata scriu ca nu am intentia sa va jignesc credinta,sa jignesc,pe maria,sau sa aveti impresia ca o fac curva si pacatoasa,nu a fost asa,ea a ramas si inca e sfanta acolo sus in cer,si-a castigat mantuirea prin nasterea sfantului sfintilor,slujind slujind dumnezeului viu alaturi de ingeri arhangheli si ucenicii dinaintea noastra

Mihailc 22.08.2011 20:30:58

Stelian26, gândești prea mult de unul singur chestiuni despre care Biserica s-a pronunțat de foarte multă vreme. Până acum 500 de ani oamenii s-au mântuit în Biserică crezând ce crede toată Biserica . Ulterior, au venit câțiva tipi care au început să învețe că fiecare se mântuiește după capul lui.
Și capetele protestante și neoprotestante au început să gândească în circuit închis și a rezultat o mulțime de opinii personale ridicate la rang de învățătură pentru mai mulți, apoi o mare parte dintre ăia mulți au început și ei să gândească singuri și tot așa mai departe.
Nu-ți mai istovi mintea cu lucruri mai presus de minte, cum ar pururea fecioria Maicii Domnului și alte taine insondabile pentru judecata (și mai ales, prejudecata omului). Asta nu înseamnă să renunți la gândire ci să dai prioritate relației și experienței ce decurge din relație.

Câteva probleme punctuale: nu m-ai convins de ce Ioan a trebuit să o "adopte" la îndemnul Domnului, când în textele invocate de (neo)protestanți pentru a acredita existența altor fii se spune că clar că "mama și frații lui Iisus" umblau împreună???? Că teza că ar fi fost abandonată e o făcătură neconvingătoare.
E adevărat că în Biblie nu se spune explicit că Maica Domnului mijlocește, dar nu spune că suntem datori să ne rugăm unii pentru alții? Eu dacă vin la tine și te rog să mijlocești în rugăciune pentru mine, nu e rugăciunea ta valabilă?

stelian26 22.08.2011 20:41:03

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 392428)
Stelian26, gândești prea mult de unul singur chestiuni despre care Biserica s-a pronunțat de foarte multă vreme. Până acum 500 de ani oamenii s-au mântuit în Biserică crezând ce crede toată Biserica . Ulterior, au venit câțiva tipi care au început să învețe că fiecare se mântuiește după capul lui.
Și capetele protestante și neoprotestante au început să gândească în circuit închis și a rezultat o mulțime de opinii personale ridicate la rang de învățătură pentru mai mulți, apoi o mare parte dintre ăia mulți au început și ei să gândească singuri și tot așa mai departe.
Nu-ți mai istovi mintea cu lucruri mai presus de minte, cum ar pururea fecioria Maicii Domnului și alte taine insondabile pentru judecata (și mai ales, prejudecata omului). Asta nu înseamnă să renunți la gândire ci să dai prioritate relației și experienței ce decurge din relație.

Câteva probleme punctuale: nu m-ai convins de ce Ioan a trebuit să o "adopte" la îndemnul Domnului, când în textele invocate de (neo)protestanți pentru a acredita existența altor fii se spune că clar că "mama și frații lui Iisus" umblau împreună???? Că teza că ar fi fost abandonată e o făcătură neconvingătoare.
E adevărat că în Biblie nu se spune explicit că Maica Domnului mijlocește, dar nu spune că suntem datori să ne rugăm unii pentru alții? Eu dacă vin la tine și te rog să mijlocești în rugăciune pentru mine, nu e rugăciunea ta valabilă?

ai dreptate ca trebuie sa mijlocim unul pt celalalt in rugaciuni sa ne sustinem cu tarie sa ne rugam unii pt alti,dar ce am vrut eu sa zic nu mai inteles si ai trecut la alt subiect frate,dar nu mai vad un rost sa continuiam discutia cand vad ca fiecare cu care ma vb tot spune despre taine,sant intradevar taine scrise in bibli care nu pot fi descoperite oamenilor,dar la ce te referi tu nu are cum sa fie tainuit,dupa cate m-a invatat un preot pe cand eram un crestin ortodocs,TAINA inseamna SECRET,iar din cate imi spui tu nimic nu e secret,sincer iti spun ca sant la un inceput de drum pe care l-am ales cu draga inima si convingere pt mantuirea mea,iar la capitolul acela nu am ajuns inca sa am pricepere despre el asa ca nu te pot lamuri dar daca ai tu bunavointa accept cu draga inima o lamurire din partea ta,DOMNU S TE BINECUVANTEZE

Stefan23 22.08.2011 20:51:48

Eu nu inteleg rostul acestor asa zise ”dialoguri” cu sectantii. Cel mai bine ar fi sa fie inchise. Nu vad nici un castig pentru nimeni... Credeti ca putem noi singuri sa-i convingem de ceva? Mai bine ar fi sa ne rugam pentru ei pentru ca doar Bunul Dumnezeu poate sa-i intoarca la Adevarata Credinta. Putem sa scriem mult si bine cum am vazut si la alte subiecte asemanatoare cate 200 de pagini, si tot nu se ajunge la nimic. "De omul eretic (sectar) după întâia și a doua mustrare depărtează-te" (Tit 3, 10), si noi stam si discutam cu ei zeci si sute de pagini... Mai rau e ca din raspunsurile unora care nu sunt in masura sa dea sfaturi, ei isi fac o parere gresita despre Credinta Ortodoxa, intarindu-se astfel in ”credinta” lor...

ioanna 22.08.2011 20:54:07

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 392416)
Mă întreb, de ce oare a luat-o Ioan pe Maica Domnului "la sine". Ceilați pretinși copii nu mai erau în stare să-i poarte de grijă mamei lor?

Buna observatie, mai ales ca prin lege femeia trebuia incredintata unui barbat(tutore) din familia ei ; ma indoiesc ca Iisus ar fi incalcat legea.

@Stelian26
Avem pareri diferite. Intelesul semantic al cuvantului "frate", nu sa opreste doar la legatura de sange, in Noul dar si Vechiul Testament, cuvantul "frate" are mai multe sensuri. In Matei 23:8 Iisus ne indeamna sa ne spunem "frati" unii altora, deci pot sa-i spun lui Iacob frate al Domnului, chiar daca n-are legatura de sange cu El, fiind fiul lui Alfeu. De asemenea Lot si Avraam apar ca frati (Facere 13:8), cu toate ca Lot era nepotul lui Avraam. La evrei cuvantul "frate" se folosea si pentru verisor si pentri nepot. Analizand intreaga Scriptura, eu spun ca aceia nu puteau fii fratii de sange a Lui Iisus. Apoi mai e o problema: Maria a fost logodita cu Iosif, fapt mentionat in Biblie, insa nu se spune nimic despre o casatorie a lor, deci ei n-au fost casatoriti, numai logoditi, ceea ce implica traiul in sfintenie.

catalin2 22.08.2011 20:59:31

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 392350)
Asta e tare...

Dar eu te-am mai rugat sa nu mai vorbesti decat in nume propriu iar tu m-ai rugat sa incetam discutia.
Nu ai vrea sa ne ascultam reciproc rugamintile?
Eu, da.

Eu nu te-am rugat, a fost doar o constatare ca nu are rost sa pierdem timpul pentru ca orice s-ar intampla tot ideile tale o sa le sustii. Si nici tu nu m-ai rugat, mi-ai spus doar ca as fi un fel de taliban.
Nu-ti pot respecta rugamintea pentru ca in primul rand nu incerc intotdeauna sa nu scriu doar parerile mele personale, ci cele ale BO, pentru ca altfel as fi impotriva invataturii BO, logic. Iar in al doilea rand nu pot scrie doar ce este cuiva pe plac. Pe un forum penticostal probabil nu as putea sa scriu prea multe adevaruri pentru ca as fi banat, pe un forum ortodox sper ca pot.

catalin2 22.08.2011 21:02:24

Citat:

În prealabil postat de Stefan23 (Post 392432)
Eu nu inteleg rostul acestor asa zise ”dialoguri” cu sectantii. Cel mai bine ar fi sa fie inchise. Nu vad nici un castig pentru nimeni... Credeti ca putem noi singuri sa-i convingem de ceva? Mai bine ar fi sa ne rugam pentru ei pentru ca doar Bunul Dumnezeu poate sa-i intoarca la Adevarata Credinta. Putem sa scriem mult si bine cum am vazut si la alte subiecte asemanatoare cate 200 de pagini, si tot nu se ajunge la nimic. "De omul eretic (sectar) după întâia și a doua mustrare depărtează-te" (Tit 3, 10), si noi stam si discutam cu ei zeci si sute de pagini... Mai rau e ca din raspunsurile unora care nu sunt in masura sa dea sfaturi, ei isi fac o parere gresita despre Credinta Ortodoxa, intarindu-se astfel in ”credinta” lor...

O observatie buna, marea problema e ca pe forumuri vin si persoane de alta credinta, incep sa-si crie conceptiile si nu prea ai ce face, trebuie sa raspunzi ca altfel pare ca ei spun adevarul. Depinde de politica forumului cat se tolereaza si at nu. Marea problema e ca unii de alte credinte sunt si mai agresivi, incercand sa-si impuna conceptia gresita nu doar prin idei.

Scotland The Brave 22.08.2011 21:12:53

Maica Domnului,biblic vorbind,a experimentat si momente familiale extrem de dure.In Marcu 3:21 se spune: ,,Rudele lui Isus, cand au auzit cele ce se petreceau, au venit sa puna mana pe El. Caci ziceau: "Si-a iesit din minti." Este teribil sa ii vezi pe cei din neamul tau intorsi contra Fiului tau.Aici probabil ca a simtit inceputul la ceea ce i-a proorocit Simeon din Ierusalim: ,,Și prin sufletul tău va trece sabie, ca să se descopere gândurile din multe inimi"(Luca 2:35).Ulterior acestui episod ,,Atunci au venit mama si fratii Lui si, stand afara, au trimis sa-L cheme."(Marcu 3:31).Probabil Maica a dorit sa reconcilieze cumva conflictul aparut,este o presupunere.Multimea sedea in jurul Lui, i-a spus Mantuitorlui ca: "Iata ca mama Ta si fratii Tai sunt afara si Te cauta." (Marcu 3:32). Insa Hristos a aratat ca nu legatura de sange conteaza in fata Lui ci implinirea cu fapta a voii Domnului,criteriul fiind simplu:

,,El a raspuns: "Cine este mama Mea si fratii Mei?" Apoi, aruncandu-Si privirile peste cei ce sedeau imprejurul Lui: "Iata", a zis El, "mama Mea si fratii Mei! Caci oricine face voia lui Dumnezeu, acela Imi este frate, sora si mama."

Frate si Mama ii sunt toti cei ce traiesc in voia Domnului,nu doar rudele naturale care,unele dintre ele,nota bene,l-au respins crunt in acel moment.Acest aspect este din nou accentuat de Mantuitor in Luca 11;27-28,unde,fara a micsora cu nimic meritele Maicii Sale,a spus:,,Așa este, dar fericiți sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-l păzesc.".Se poate discuta in acest context si de episodul incredintarii Maicii la Cruce catre Ioan,ucenicul care,din punct de vedere spiritual,era ,,cel mai iubit".

Insa ramine indemnul cel mai important,din perspectiva mea,pe care Maica Domnului l-a adresat umanitatii,din punct de vedere biblic,cu privire la Fiul Sau: ,,Faceți orice vă va spune."(Ioan 2:5).Un indemn in deplina concordanta cu firea ei smerita, buna, iubitoare, cu dragostea ei de mama,dragoste de mama pe care chiar Cel de Sus o da ca si exemplu: ,,După cum mama își mângâie pe fiul ei și Eu vă voi mângâia pe voi" (Isaia 66:13).

catalin2 22.08.2011 21:14:27

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 392352)
Ideea pe care eu o avansam era ca a sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie este un lucru bun in cazul in care penticostalul traieste o viata imorala, nu se roaga, nu citeste Biblia si practic, e doar un penticostal cu numele.
Dar in realitate este un necrestin.

Dar a atrage la BO un penticostal care il iubeste pe Hristos, isi iubeste semenii si traieste Scriptura, este un furt de oi.

Asta e parerea mea.
Pe care o sustin, o promovez si ... cu ea defilez.
E ceva incorect aici?

Bun, ne-ai spus parerea ta, din punct de vedere penticostal. Si tot in conceptia penticostala nu prea sunt elemente negative la penticostali, deci niciun penticostal nu trebuie sa treaca la ortodocsi.
Acum fara sa te superi la randul tau vei auzi si parerea ortodoxa. Din punctul de vedere al BO nu exista Sfinte Taine la penticostali, nici macar botez. Prin Sfintele taine se primeste harul, deci cultul penticostal e o adunare de simpatizanti ai Bibliei. Problema e ca fac si prozelitism si incearca sa atraga ortodocsi, la recensamantul din 2002 declarandu-se penticostali peste 330.000 de persoane.
O alta problema fata de alte culte neoprotestante este pretinsa vorbire in limbi, o manifestare asemanatoare mediumilor din spiritism.
Asadar un penticostal se poate mantui doar in Biserica Ortodoxa, dar in general nu are cum sa ajunga in ea desi poate observa ca sunt minuni in Biserica Ortodoxa la fel ca la inceputul crestinismului. Pentru ca si in cazul evreilor Iisus a facut minuni, dar tot nu L-au acceptat.

stelian26 22.08.2011 21:19:46

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 392434)
Buna observatie, mai ales ca prin lege femeia trebuia incredintata unui barbat(tutore) din familia ei ; ma indoiesc ca Iisus ar fi incalcat legea.

@Stelian26
Avem pareri diferite. Intelesul semantic al cuvantului "frate", nu sa opreste doar la legatura de sange, in Noul dar si Vechiul Testament, cuvantul "frate" are mai multe sensuri. In Matei 23:8 Iisus ne indeamna sa ne spunem "frati" unii altora, deci pot sa-i spun lui Iacob frate al Domnului, chiar daca n-are legatura de sange cu El, fiind fiul lui Alfeu. De asemenea Lot si Avraam apar ca frati (Facere 13:8), cu toate ca Lot era nepotul lui Avraam. La evrei cuvantul "frate" se folosea si pentru verisor si pentri nepot. Analizand intreaga Scriptura, eu spun ca aceia nu puteau fii fratii de sange a Lui Iisus. Apoi mai e o problema: Maria a fost logodita cu Iosif, fapt mentionat in Biblie, insa nu se spune nimic despre o casatorie a lor, deci ei n-au fost casatoriti, numai logoditi, ceea ce implica traiul in sfintenie.

nu avem pareri diferite stiu la ce se refera,dar vad ca aiki se pleaca de la un anumit puct si cand cineva se poticneste in a da un argument puternic la a cotrazice ce am spus eu,se trece imediat la altu,si a fi logodit nu este oare cam acelasi lucru ca si cum ai fi casatori?sa-ti pastrezi puritatea nu inseamna doar sa nu faci sex,implica mai multe situati,ca si acea de a nu locuii sub acelasi acopersi,pe cand maria si iosif,DUMNEZEU SA MA IERTE,au fost de nedespartit de la vestirea NASTERII,nu intelege ca vreau sa o fac de rusine pe maria,adevarat ca ea a trait pana la moartea trupeasca,pt ca exista viata dupa moarte,in sfintenie si fara pacat,dar nu mai are rost sa lungim discutia,cine a spus ca nu vem ce cauta noi,acestia,care nu sant de aceasi religie cu voi pe acest forum,are dreptate,degeaba ajungem la un acord pt moment,asa ne aducem numai osandire,dar inainte sa parasesc acest forum raspunde-mi te rog,ti se pare corecta inchinarea la icoane?,acum ca stim sa citim,ti se pare sfintirea lucrurilor materiale normala?,acum cand stim adevarul,si ne invata cuvantul sa nu tanjim dupa ele,ti se pare normal sa inalti prea sfintesti un preot?acum cand DOMNUL ISUS ne-a invatat sa ne smerit,ti se pare normal ca tot ce se intampla acum in lume e exact ce s-a intamplat in vechime?cand IUSUS NE-A INVATAT SA NE IUBIM SI TOLERAM indiferent de ce santem sau cum santem,
mi-am spus si eu puctul de vedere ca oricare altu de pe acest forum,cu ce am gresit?

penticostalul 22.08.2011 21:20:24

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 392442)
niciun penticostal nu trebuie sa treaca la ortodocsi.

Agreez in ultima instanta si parerea ta frate Catalin.

Dar tu singur ai zis ca nu are rost sa mai discutam.
Eu, sunt intru-totul, dar asa... cu desavarsire intru-totul de acord cu tine in aceasta privinta.

Iarta-ma ca te intreb: te-ai razgandit?

Neaguu 22.08.2011 21:21:15

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 392349)
Prietene Neaguu, (hai ca te-am iertat ca vad ca ai intors-o ca la Ploiesti), ai afirmat intr-o postare anterioara ca eu atac ortodoxia. Acum zici ca am jignit.

Poti sa selectezi si sa-mi arati si mie unde am atacat ortodoxia si unde am jignit?
Am observat ca imi cunosti toata istoria: de cate ori am intrat pe forum de cate ori am iesit...Ai voie sa selectezi chiar si din existentele mele anterioare...

Sunt tare curios de fel. Raman dator. Hai, fa o incercare!

Hai sa vedem :
Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 391631)
1. Cazul unu - E o facere de bine sa-l inviti pe un penticostal sa treaca in BO
Da, e bine sa sfatuiesti un penticostal sa treaca la ortodoxie. Toti penticostalii hoti, betivi, curvari, excroci, batausi si plini de astfel de nelegiuri, penticostalii care nu-L cunosc pe Domnul si nici nu vor sa il intalneasca in Biserica Penticostala pot fi sfatuiti sa vina sa cunoasca mantuirea in Biserica Ortodoxa.

2. Cazul doi - E o nelegiuire sa-l inviti pe un penticostal sa treaca in BO
Penticostalii care il iubesc pe Hristos si pe semenii lor, citesc Biblia si se roaga in fiecare zi, se feresc de pacat si cauta sa implineasca poruncile lui Dumnezeu ar trebui sa fie respectati si incurajati sa-si traiasca viata de crestin in Biserica lor.
Ortodocsii care incearca sa-i atraga pe acesti crestini in BO nu practica decat un prozelitism murdar si furt de oi.
Sa ne pazeasca Dumnezeu de asemenea nelegiuire.

Eu as spune ca minti dar mai degraba ca esti inselat. Poate iti ceri scuze si recunosti totusi ca ai gresit...deci ai jignit biserica ortodoxa in principa spunand ca se pot duce in ea toti nelegiuitii!(Toti penticostalii hoti, betivi, curvari, excroci, batausi si plini de astfel de nelegiuri, penticostalii care nu-L cunosc pe Domnul si nici nu vor sa il intalneasca in Biserica Penticostala pot fi sfatuiti sa vina sa cunoasca mantuirea in Biserica Ortodoxa.). Eu as zice ca daca tu nu ai jignit nici eu nu jignesc indrumand sa se duca in biserica penticostala toate animalele incepand cu porci. Acum vezi??

catalin2 22.08.2011 21:23:33

Citat:

În prealabil postat de stelian26 (Post 392369)
sant penticostal,dar fi in pacea DOMNULUI ISUS nu am venit pe acest forum sa fac propaganda sa jignesc sau sa vorbesc despre istorie,daca stam si ne ingrijoram pt trecut si viitor cu ce santem mai in castig ca un ateu?te inteleg ca ai ceva impotriva protestantiilor si eu am avut,am si luptat impotriva lor i-am urat mai mult ca tine,dar cu cat ura crestea se intrezarea o dragoste imensa pt ADEVAR,un adevar pe care nu l-am descoperit niciodata intr-o BO,sa-ti spun o marturisire a unui preot ortodocs cand in conversatia mai amanuntita despre credinta si religie mi-a spus ca pt el preotia e un servici ca oricare altul,explicami tu dar cum suna aceasta afirmatie?......si inca ceva:ce parere ai despre preotii care s-au botezat la protestanti?

Stii cum se spune, ca daca urasti ceva ajungi ca ceea ce urasti, nu trebuie sa uram pe nimeni, mai ales om dupa chipul lui Dumnezeu. Aceasta e si diferenta, in niciun caz nu urasc pe vreun penticostal sau cineva de alta credinta, dimpotriva, din dragoste fata de adevar si mai ales fata de alti oamnei din alte culte le spun sau le spunem adevarul, ca exista doar Biserica Ortodoxa. Observi ca am spus ca doar spun adevarul, nu sa conving in mii de discutii sau sa oblig pe cineva. Pentru ca vrem ca toti sa se mantuiasca, asa cum spune Mantuitorul, si ne pare rau ca unii nu au nici macar sansa sa afle adevarul.

In BO preotii sunt doar slujitori, unii sunt nevrednici, asta nu afecteaza Biserica. Daca nu-mi place un preot ma pot duce la altul, doar n-o sa-l aleg tocmai pe acela care mie nu-mi place din cei cateva mii de preoti. Un preot nu este un sfant, e un om ca noi toti.
Preotii care s-au botezat la protestanti (eu nu am auzit de asemenea cazuri), sunt fosti credinciosi care au parasit BO, nu am ce parere sa am in plus.

catalin2 22.08.2011 21:25:55

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 392400)
...zise in deplina cunostiinta de cauza si fara pic de respect "medicul ginecolog" Stelian 26.

Maica Domnului L-a purtat in Ea pe Cel-neincaput si e prin excelenta Palatul Duhului Sfant. Dupa o asemenea experienta coplesitoare de a-L fi purtat in faptura Ei pe Cel ce a facut Cerul si pamantul, e cea mai mare impietate si aroganta luciferica sa insinuam noi altceva, noi, niste fire de praf care nu intelegem bine nici macar lucrurile la indemana, d-apoi asa o taina!

Chiar si oameni obisnuiti care au o simpla revelatie sau parte de o mica minune se schimba, unii devenind calugari, deci lepadand placerile lumesti.

penticostalul 22.08.2011 21:28:27

M-ai dezamagit Neaguule. Sunt aproape gata sa plang.
Am crezut ca vei aduce macar un cuvant prin care am denigrat ortodoxia.

Iar tu, batman, vii cu o postare in care eu, generos, afirm ca sunt situatii in care trecerea unor penticostali la ortodocsi ar fi chiar binevenita.

Selecteaza din toata postarea mea cuvintele sau propozitia in care am atacat, am jignit sau am denigrat ortodoxia!

ioanna 22.08.2011 21:29:32

Stelian26, argumentele tale nu sunt puternice, chiar deloc. N-am dorit sa aduc in discutie alte scrieri istorice autentice, pentru ca voi respingeti absolut orice ce nu e canonic, insa vreau sa te intreb ceva: tu in locul lui Iosif ai fi putut avea copii cu Fecioara Maria? Eu nu-mi pot inchipui pe Fecioara Maria si Iosif avand copii. Iosif ne apare ca un drept credincios, El a primit direct mesajul divin ca Maria va naste pe Fiul lui Dumnezeu, Maria stia de asemenea cine e Iisus, deci ei mereu au trait constienti de prezenta lui Dumnezeu intrupat langa ei. Cum sa „profaneze” Iosif trupul Mariei- templul Domnului, sau se gandeasca la carnal, lumesc? Ei aveau o viziunea superioara, scopul lor era altul si-au dedicat viata cresterii si educarii Fiului Domnului, El trebuia sa fie in centrul preocuparilor lor,nu?

stelian26 22.08.2011 21:29:47

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 392442)
Bun, ne-ai spus parerea ta, din punct de vedere penticostal. Si tot in conceptia penticostala nu prea sunt elemente negative la penticostali, deci niciun penticostal nu trebuie sa treaca la ortodocsi.
Acum fara sa te superi la randul tau vei auzi si parerea ortodoxa. Din punctul de vedere al BO nu exista Sfinte Taine la penticostali, nici macar botez. Prin Sfintele taine se primeste harul, deci cultul penticostal e o adunare de simpatizanti ai Bibliei. Problema e ca fac si prozelitism si incearca sa atraga ortodocsi, la recensamantul din 2002 declarandu-se penticostali peste 330.000 de persoane.
O alta problema fata de alte culte neoprotestante este pretinsa vorbire in limbi, o manifestare asemanatoare mediumilor din spiritism.
Asadar un penticostal se poate mantui doar in Biserica Ortodoxa, dar in general nu are cum sa ajunga in ea desi poate observa ca sunt minuni in Biserica Ortodoxa la fel ca la inceputul crestinismului. Pentru ca si in cazul evreilor Iisus a facut minuni, dar tot nu L-au acceptat.

te inseli amarnic daca crezi ca nu exista botezi,si de ce numesti ceva de care stie toata lumea ca e o TAINA,cat despre minuniile din BO iti spun si eu parerea mea si dupa aia nu mai deranjez,cand DOMNUL ISUS a spus ca doar TATAL POATE VIDECA,CHIAR EL vindeca in TATALUI SI AL DUHULUI SFANT,intradevar ca are si acum putere DOMNUL ISUS DE VIDECARE PT CA E FIUL LUI DUMNEZEU SI TOATA PUTEREA E INSUFLATA IN EL,atunci de ce in fiecare an de "sf paraschiva "se aduna 2mil de oameni sustinant ca trupul conservat ii vindeca si scoate duhuri rele din ei,oare prin afirmatiile astea nu-L FACE MINCINOS PE ISUS si-L desconsidera pe DUMNEZEU CA FIND UNICUL MEDIC PT TOTI

catalin2 22.08.2011 21:31:08

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 392446)
Agreez in ultima instanta si parerea ta frate Catalin.

Dar tu singur ai zis ca nu are rost sa mai discutam.
Eu, sunt intru-totul, dar asa... cu desavarsire intru-totul de acord cu tine in aceasta privinta.

Iarta-ma ca te intreb: te-ai razgandit?

Citatul dat de tine nu corespunde cu ceea ce am scis eu, l-ai scos din context, eu am spus ca in conceptia penticostala un penticostal nu trebuie sa treaca la ortodocsi. Dar sunt sigur ca ai inteles.
Nu m-am razgandit, comentez doar ce se scrie, daca scrii ceva la care sa raspund eu scriu si raspunsul. Pentru ca nu suntem doar noi doi care citim si dialogam.

stelian26 22.08.2011 21:38:05

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 392454)
Stelian26, argumentele tale nu sunt puternice, chiar deloc. N-am dorit sa aduc in discutie alte scrieri istorice autentice, pentru ca voi respingeti absolut orice ce nu e canonic, insa vreau sa te intreb ceva: tu in locul lui Iosif ai fi putut avea copii cu Fecioara Maria? Eu nu-mi pot inchipui pe Fecioara Maria si Iosif avand copii. Iosif ne apare ca un drept credincios, El a primit direct mesajul divin ca Maria va naste pe Fiul lui Dumnezeu, Maria stia de asemenea cine e Iisus, deci ei mereu au trait constienti de prezenta lui Dumnezeu intrupat langa ei. Cum sa „profaneze” Iosif trupul Mariei- templul Domnului, sau se gandeasca la carnal, lumesc? Ei aveau o viziunea superioara, scopul lor era altul si-au dedicat viata cresterii si educarii Fiului Domnului, El trebuia sa fie in centrul preocuparilor lor,nu?

intradevar ca ne contrazicem pe anumite chesti,dar eu in a 2a parte a mesajului ma refeream si la zilele noastre,orsicum nu ajungem la un numitor comun,fiecare cu invataturiile noastre si credinta noastra,SPUN CA DOMNUL SA TE BINECUVANTEZE SI SA AI PARTE DE DRAGOSTEA LUI PE VECIE,intradevar sti multe cunosti biblia asa cum am cunoscut-o eu,doar din biserica si confesiuniile preotiilor,dar daca ai o invatatura mai aparte,ma opresc ca nu cumva sa par un om fara capatai,recunosc ca mai am multe de invatat,doar m-am nascut din nou,ceea ce unii nu cunosc ce inseamna a 2a nastere,si daca va fi voia DOMNULUI sa capat inteleciune in asa fel incat sa pot raspunde la tot,atunci voi revenii pe acest forum,DOAR CU VOIA DOMNULUI,DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PE TOTI CARE VA INCREDETI IN EL,AMIN AMIN

ioanna 22.08.2011 21:38:33

Citat:

Penticostalii care il iubesc pe Hristos si pe semenii lor, citesc Biblia si se roaga in fiecare zi, se feresc de pacat si cauta sa implineasca poruncile lui Dumnezeu ar trebui sa fie respectati si incurajati sa-si traiasca viata de crestin in Biserica lor.
Am inteles ca sunteti un viitor preot. Va rog sa le transmiteti MEREU acest sfat fratilor d-voastra, sa lase in pace pe omul linistit si impacat, care crede in Hrisotos si in Ortodoxie. Asa cum ati spus, daca e un curvar, betiv etc... cu sfaturi il poate aduce pe o cale buna, iar acel om, va debeni interesat de biserica lui, cea penticostala. Nici pana in ziua de azi nu pot sa uit prozelitismul agresiv facut de o sora de-a dmv. care a traumatizat-o pe bunica mea in ultimele zile ale vietii, ea fiind o femeie credincioasa si de buna credinta. In fine, in lumea asta exista oameni si oameni, dupa vin impartirile dupa credinta.

penticostalul 22.08.2011 21:42:44

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 392447)
Hai sa vedem :

...deci ai jignit biserica ortodoxa in principa spunand ca se pot duce in ea toti nelegiuitii!(Toti penticostalii hoti, betivi, curvari, excroci, batausi si plini de astfel de nelegiuri, penticostalii care nu-L cunosc pe Domnul si nici nu vor sa il intalneasca in Biserica Penticostala pot fi sfatuiti sa vina sa cunoasca mantuirea in Biserica Ortodoxa.).

Vad ca ai completat la postarea ta. Iti voi raspunde:

Fiule, esti departe rau de ceea ce este biserica, de sarcinile si responsabilitatile ei. Da rau de tot, nu asa. La sute de kilometri departare.

Pai mai Neaguule, exact asta e ceea ce trebuie sa faca orice biserica: sa se ocupe de toti nelegiuitii: de hoti, de curvari, de excroci, de batausi si betivi.

Biserica e un spital mai Neaguule.
Si nu cei sanatosi au trebuinta de doftor ci cei bolnavi. Stii cine a spus asta?

Biserica ii ia in bratele ei pe nelegiuitii de mai sus, ii inconjoara cu dragoste si ii invata neprihanirea. Iar ei, apropiindu-se de Hristos si de biserica Sa sunt tranformati, spalati si albiti.

Nu e nimic jignitor in afirmatia mea.

stelian26 22.08.2011 21:44:54

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 392449)
Stii cum se spune, ca daca urasti ceva ajungi ca ceea ce urasti, nu trebuie sa uram pe nimeni, mai ales om dupa chipul lui Dumnezeu. Aceasta e si diferenta, in niciun caz nu urasc pe vreun penticostal sau cineva de alta credinta, dimpotriva, din dragoste fata de adevar si mai ales fata de alti oamnei din alte culte le spun sau le spunem adevarul, ca exista doar Biserica Ortodoxa. Observi ca am spus ca doar spun adevarul, nu sa conving in mii de discutii sau sa oblig pe cineva. Pentru ca vrem ca toti sa se mantuiasca, asa cum spune Mantuitorul, si ne pare rau ca unii nu au nici macar sansa sa afle adevarul.

In BO preotii sunt doar slujitori, unii sunt nevrednici, asta nu afecteaza Biserica. Daca nu-mi place un preot ma pot duce la altul, doar n-o sa-l aleg tocmai pe acela care mie nu-mi place din cei cateva mii de preoti. Un preot nu este un sfant, e un om ca noi toti.
Preotii care s-au botezat la protestanti (eu nu am auzit de asemenea cazuri), sunt fosti credinciosi care au parasit BO, nu am ce parere sa am in plus.

ai dreptate cand spui despre preoti ca sant simplii oameni,dar nu chiar atata de simpli sa sti,ce m-a durut de am facut afirmatiile astea,am vazut cat noroi se arunca si cat de pacatosi sant cei de religia mea in ochii vostrii,stai linistit ca nu te judec,judecat voi fi eu,toti santem simpli oameni ai spus si tu asta,cauta pe youtube si ai sa vezi fosti preoti sau fosti studenti de la teologie trecuti la religia de penticostali,sau spre placerea multora SECTA,

catalin2 22.08.2011 21:50:12

Citat:

În prealabil postat de stelian26 (Post 392455)
te inseli amarnic daca crezi ca nu exista botezi,si de ce numesti ceva de care stie toata lumea ca e o TAINA,cat despre minuniile din BO iti spun si eu parerea mea si dupa aia nu mai deranjez,cand DOMNUL ISUS a spus ca doar TATAL POATE VIDECA,CHIAR EL vindeca in TATALUI SI AL DUHULUI SFANT,intradevar ca are si acum putere DOMNUL ISUS DE VIDECARE PT CA E FIUL LUI DUMNEZEU SI TOATA PUTEREA E INSUFLATA IN EL,atunci de ce in fiecare an de "sf paraschiva "se aduna 2mil de oameni sustinant ca trupul conservat ii vindeca si scoate duhuri rele din ei,oare prin afirmatiile astea nu-L FACE MINCINOS PE ISUS si-L desconsidera pe DUMNEZEU CA FIND UNICUL MEDIC PT TOTI

Eu am spus doar conceptia ortodoxa, daca vrei iti pot spune si concret, cu exemple nu doar din punct de vedere ortodox, valabile pentru ambele culte. Neavand timp sa detailez voi spune pe scurt: prezenta harului e adeverita de prezenta minunilor. In general la cultele neoprotestante nu sunt minuni, iar cele cu vorbitul in limbi si poate si unele vindecari sunt caracteristice altor religii pagane. Dar asta tine de deosebirea duhurilor, o discutie mai lunga.

Sfintele moaste nu sunt trupuri neputrezite sau conservate (sunt sigur ca nu stii, exista si sfinte moaste ale Apostolilor sau ale sf. Maria Magdalena, de exemplu). Vezi cum ai ajuns la penticostali fara sa stii prea multe din ortodoxie?
Daca vrei sa inveti acum, eu am mai scrie de foarte multe ori pe forum si nu ma pot repeta tot timpul. Sfintele moaste au niste caracteristici speciale care nu exista decat in ortodoxie si in primul mileniu. Nu exista la trupurile conservate artificial sau neputrezite din cauze naturale. Au o culoare proprie, galben auriu spre brun, sunt foarte usoare si mai ales au un miros asemanator mirului. Sunt asa pentru ca in ele se pastreaza harul Duhului Sfant, exista foarte putine ocazii sa simtim harul pe viu. Cauzele de neputrezire pe scurt aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou39.htm

In legatura cu minunile, Domnul a spus in Ioan 14 "12.Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl."
Neoprotestantii spun asta pentru ca nu au sfinti si facatori de minuni, asa cum sunt in ortodoxie.
Niciun sfant nu face minuni de la el, ci Dumnezeu face minunea, prin acel sfant, exact cum spune Mantuitorul. De exemplu tu rogi pe cineva sa se roage pentru tine, iti este bine si doar nu spui ca acela care s-a rugat te-a ajutat, ci Mantuitorul, nu-i asa? Noi ne rugam sfintilor ca sa se roage pentru noi la Mantuitor, ei avand mai mare putere de rugaciune decat noi.

ioanna 22.08.2011 21:50:44

@Neaguu
Bodo de la Proconsul- celebru betiv si curvar a trecut la penticostali, deci e valabil si invers. Ceea ce a spus Penticostalul mi se pare un sfat bun, orice ajuta un om sa-si schimbe viata in bine e binevenit. Daca acel om se regaseste intr-o biserica,atunci mai bine sa o frecventeze, caci sigur mai rau decat ii este acum, nu-i poate fi . Daca incepe sa o frcventeze, preocuparile lui devin si spirituale, iar daca Domnul voieste, il lumineaza si-i indica calea cea dreapta. Bunatate exista in toate cultele, toate iti insufla principii morale, deci pentru viata asta lumeasca in principiu sunt bune toate, "problemele" apar cand vine vorba de viata de dincolo, de mantuire, unde intervine in ecuatie adevarul :)

catalin2 22.08.2011 21:53:10

Citat:

În prealabil postat de stelian26 (Post 392465)
ai dreptate cand spui despre preoti ca sant simplii oameni,dar nu chiar atata de simpli sa sti,ce m-a durut de am facut afirmatiile astea,am vazut cat noroi se arunca si cat de pacatosi sant cei de religia mea in ochii vostrii,stai linistit ca nu te judec,judecat voi fi eu,toti santem simpli oameni ai spus si tu asta,cauta pe youtube si ai sa vezi fosti preoti sau fosti studenti de la teologie trecuti la religia de penticostali,sau spre placerea multora SECTA,

S-a discutat despre un film de pe youtube cu un preot, parerea era ca acela nu a fost preot, unii spun asa ca sa-i impresioneze pe ortodocsi.
Desi n-am auzit, daca exista cazuri nu poate decat sa ne para rau de ei.

penticostalul 22.08.2011 21:53:27

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 392457)
... comentez doar ce se scrie, daca scrii ceva la care sa raspund eu scriu si raspunsul.

Bine, daca te-ai razgandit, ne impacam si continuam discutiile, desigur.
Este o onoare pentru mine...:77:

stelian26 22.08.2011 21:54:51

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 392461)
Am inteles ca sunteti un viitor preot. Va rog sa le transmiteti MEREU acest sfat fratilor d-voastra, sa lase in pace pe omul linistit si impacat, care crede in Hrisotos si in Ortodoxie. Asa cum ati spus, daca e un curvar, betiv etc... cu sfaturi il poate aduce pe o cale buna, iar acel om, va debeni interesat de biserica lui, cea penticostala. Nici pana in ziua de azi nu pot sa uit prozelitismul agresiv facut de o sora de-a dmv. care a traumatizat-o pe bunica mea in ultimele zile ale vietii, ea fiind o femeie credincioasa si de buna credinta. In fine, in lumea asta exista oameni si oameni, dupa vin impartirile dupa credinta.

peste tot sant oameni cu gandiri si mai abstracte,zelosi si prea zelosi in credinta lor,fin in PACEA DOMNULUI ISUS,ca nicio o religie cult sau comunitate nu e scutita de asemenea oameni,pacatul e al acelei surori daca a ajuns sa-i provoace leziuni psihice bunicii tale,intradevar nu trebuia sa faca asa ceva,se ajunge la un moment dat cand tre sa renunti la a mai face ceva daca vezi ca nu iasa nimic bun,sau daca provoci rau,nu santem noi in masura sa judecam,pt ca vom fi judecati mai aspru,asa ma opresc si eu,si recunosc pt ca nu mi-e rusine dar nu renunt,cand voi fiu mai intelept voi revenii pe orum si voi sta cu mare placere de vb cu voi,sant si oameni minunati,cu intentii bune pe acest forum,DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PE TOTI

ioanna 22.08.2011 21:58:19

Citat:

@Neaguu
Bodo de la Proconsul- celebru betiv si curvar a trecut la penticostali, deci e valabil si invers. Ceea ce a spus Penticostalul mi se pare un sfat bun, orice ajuta un om sa-si schimbe viata in bine e binevenit. Daca acel om se regaseste intr-o biserica,atunci mai bine sa o frecventeze, caci sigur mai rau decat ii este acum, nu-i poate fi . Daca incepe sa o frcventeze, preocuparile lui devin si spirituale, iar daca Domnul voieste, il lumineaza si-i indica calea cea dreapta. Bunatate exista in toate cultele, toate iti insufla principii morale, deci pentru viata asta lumeasca in principiu sunt bune toate, "problemele" apar cand vine vorba de viata de dincolo, de mantuire, unde intervine in ecuatie adevarul :)
Am dorit sa spun: mai bine sa frecventeze o biserica, decat o carciuma, e o evolutie, nu? :) Acolo in acea biserica, isi poate regasi echilibrul interior, invata , iar daca evolueaza spiritual, poate chiar sa revina la un moment dat la biserica lui originara, pe care a tratat-o cu indiferenta toata viata.

stelian26 22.08.2011 22:00:11

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 392468)
Eu am spus doar conceptia ortodoxa, daca vrei iti pot spune si concret, cu exemple nu doar din punct de vedere ortodox, valabile pentru ambele culte. Neavand timp sa detailez voi spune pe scurt: prezenta harului e adeverita de prezenta minunilor. In general la cultele neoprotestante nu sunt minuni, iar cele cu vorbitul in limbi si poate si unele vindecari sunt caracteristice altor religii pagane. Dar asta tine de deosebirea duhurilor, o discutie mai lunga.

Sfintele moaste nu sunt trupuri neputrezite sau conservate (sunt sigur ca nu stii, exista si sfinte moaste ale Apostolilor sau ale sf. Maria Magdalena, de exemplu). Vezi cum ai ajuns la penticostali fara sa stii prea multe din ortodoxie?
Daca vrei sa inveti acum, eu am mai scrie de foarte multe ori pe forum si nu ma pot repeta tot timpul. Sfintele moaste au niste caracteristici speciale care nu exista decat in ortodoxie si in primul mileniu. Nu exista la trupurile conservate artificial sau neputrezite din cauze naturale. Au o culoare proprie, galben auriu spre brun, sunt foarte usoare si mai ales au un miros asemanator mirului. Sunt asa pentru ca in ele se pastreaza harul Duhului Sfant, exista foarte putine ocazii sa simtim harul pe viu. Cauzele de neputrezire pe scurt aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou39.htm

In legatura cu minunile, Domnul a spus in Ioan 14 "12.Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl."
Neoprotestantii spun asta pentru ca nu au sfinti si facatori de minuni, asa cum sunt in ortodoxie.
Niciun sfant nu face minuni de la el, ci Dumnezeu face minunea, prin acel sfant, exact cum spune Mantuitorul. De exemplu tu rogi pe cineva sa se roage pentru tine, iti este bine si doar nu spui ca acela care s-a rugat te-a ajutat, ci Mantuitorul, nu-i asa? Noi ne rugam sfintilor ca sa se roage pentru noi la Mantuitor, ei avand mai mare putere de rugaciune decat noi.

FRATE nu cred ca DUMNEZEU,nu pot si iartama,sa faca minuni printr-un mort,lemn sau icoana,ISUS le-a spus aceste vb trupurilor moarte,sau nu stiu eu asa cum ai spus tu?eu la asta ma refer,te rog spune-mi daca gresesc

stelian26 22.08.2011 22:11:38

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 392471)
S-a discutat despre un film de pe youtube cu un preot, parerea era ca acela nu a fost preot, unii spun asa ca sa-i impresioneze pe ortodocsi.
Desi n-am auzit, daca exista cazuri nu poate decat sa ne para rau de ei.

sant prietene destui care au fost respinsi de mari conducatori,am avut ocazia sa cunosc unul personal si mi-a facut placere sa stau de vb cu el,credema ca si eu am invatat sa merg la liceul teologic sau seminar cum se numeste ca nu mai stiu,dar cand am citit biblia pe vremea acea ffff putin,nu vreau sa para o lauda ca acum citesc ffff des,nu am gasit in ea despre semnul crucii ca este normal sa-l facem pe trupul nostru(toti avem crucea noastra de purtat),nu am gasit pasaje care sa ma invete ca e obligatoriu pt mantuirea mea sa ma inchin la icoane,sa pup mana preotului,sa ma rog cu o lumanare in mana,sa port obiecte crezand ca ma salveaza de cel rau,sa pangaresc sufletele sfintiilor inchinanduma la ei,sa fac matanii sa citesc diferite carti si acatiste,doar una singura CUVANTUL LUI DUMNEZEU,si sa tin diferite sarbatori si tradii,pe care sant bucuros ca ammai uitat din ele,sincer cum scrie si i biblie,de ce ne facem din zilele de lucru sarbatori si nu santem in stare sa le tinem in curatire si sfintenie?intr-un singur loc am gasit lamurirea la toate acestea si ma bucur asa cum si tu te bucuri de credinta ta,DOMNU SA NE BINECUVANTEZE PE TOTI

Mihailc 22.08.2011 22:14:46

Citat:

În prealabil postat de Stefan23 (Post 392432)

Bun sfatul tău și demn de urmat!

stelian26 22.08.2011 22:19:27

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 392454)

sti cum e si cu scrieriile istorice,sant transmise de oamnei pt a fi scrise din intamplari adevrate sau inflorite,dar UNUL E CUVANTUL CARE E INSUFLAT DE LA DUMNEZEU CREATORUL NOSTRU

stelian26 22.08.2011 22:21:55

In sfarsit plec si eu scapati de un incompetent pt voi,va las sa discutati in liniste si pace,ma retrag la locul meu,asa ar trebuii sa faca toti fratii penticostali de pe acest forum,vor intelege ei daca vor medita bine,domnu sa va binecuvanteze pe toti

ioanna 22.08.2011 22:29:49

Citat:

În prealabil postat de stelian26 (Post 392492)
sti cum e si cu scrieriile istorice,sant transmise de oamnei pt a fi scrise din intamplari adevrate sau inflorite,dar UNUL E CUVANTUL CARE E INSUFLAT DE LA DUMNEZEU CREATORUL NOSTRU

Unul e cuvantul, dar dumneavoastra NU PUTETI pretinde ca aveti logica lui Dumnezeu, ci aveti una umana, limitata, de aceea sunt "n-spe" culte neo-protestante,nu? capacitatea omului de a intelege e diferita.

Citat:

In sfarsit plec si eu scapati de un incompetent pt voi,va las sa discutati in liniste si pace,ma retrag la locul meu,asa ar trebuii sa faca toti fratii penticostali de pe acest forum,vor intelege ei daca vor medita bine,domnu sa va binecuvanteze pe toti
Ne-a facut placere sa va avem printre noi. Numai bine!

Neaguu 22.08.2011 22:40:57

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 392453)
Selecteaza din toata postarea mea cuvintele sau propozitia in care am atacat, am jignit sau am denigrat ortodoxia!

Domnule chiar nu vreti sa vedeti sau sunteti orb? pai daca scrii
Citat:

În prealabil postat de penticostalul
Da, e bine sa sfatuiesti un penticostal sa treaca la ortodoxie. Toti penticostalii hoti, betivi, curvari, excroci, batausi si plini de astfel de nelegiuri, penticostalii care nu-L cunosc pe Domnul si nici nu vor sa il intalneasca in Biserica Penticostala pot fi sfatuiti sa vina sa cunoasca mantuirea in Biserica Ortodoxa.
Ortodocsii care incearca sa-i atraga pe acesti crestini in BO nu practica decat un prozelitism murdar si furt de oi.
Sa ne pazeasca Dumnezeu de asemenea nelegiuire.

Pe bune tu mai poti gandi sau esti deja leguma!?!

Neaguu 22.08.2011 22:49:52

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 392463)
Vad ca ai completat la postarea ta. Iti voi raspunde:

Fiule, esti departe rau de ceea ce este biserica, de sarcinile si responsabilitatile ei. Da rau de tot, nu asa. La sute de kilometri departare.

Pai mai Neaguule, exact asta e ceea ce trebuie sa faca orice biserica: sa se ocupe de toti nelegiuitii: de hoti, de curvari, de excroci, de batausi si betivi.

Biserica e un spital mai Neaguule.
Si nu cei sanatosi au trebuinta de doftor ci cei bolnavi. Stii cine a spus asta?

Biserica ii ia in bratele ei pe nelegiuitii de mai sus, ii inconjoara cu dragoste si ii invata neprihanirea. Iar ei, apropiindu-se de Hristos si de biserica Sa sunt tranformati, spalati si albiti.

Nu e nimic jignitor in afirmatia mea.

Nu am completat nimic draga. Apoi si eu iti dau voie sa convertesti toti porci din Romania. In afara ca spui ca biserica face o nelegiuire daca ar converti un penticostal! Pe de alta parte faci pe naivul dar daca voi ne dati toate rebututrile voastre voi ce fel de spital de suflete mai sunteti? sau prin asta aratati ca sunteti incompetenti? Nici nu vindecati si nu puteti avea bolnavi deoarece nu puteti vindeca (normal). Deci nu sunteti biserica adevarata!

ioanna 22.08.2011 22:50:09

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 392502)
Domnule chiar nu vreti sa vedeti sau sunteti orb? pai daca scrii
Pe bune tu mai poti gandi sau esti deja leguma!?!

Pentru mine campioni la prozelitismul murdar/agresiv sunt penticostalii, ca tot veni vorba,Martorii lui Iehova te respecta mai mult. Domnul Penticostalul e liber sa spuna ce doreste, insa ar face bine sa analizeze (si) situatia din Biserica dansului, deci cand mai vorbeste de "furt de oi" sa-si includa si fratii, daca doreste ca mesajul sa fie CORECT inteles. ( care in principiu a fost bun)

Neaguu 22.08.2011 22:57:28

Nu ne intereseaza Ioana ce fel de prozelitism fac in acest moment sau aici! Important e ca nu vede ca a jignit biserica ortodoxa!Si prin ea pe membrii sai! Da ei sunt asemanatori iehovistilor in privinta prozelitismului si dupa mine ei se aseamana cu spiritistii dar cu fete crestine...Dupa mine si dupa alti mari oameni ortodocsi (vezi Serafim Rose)

penticostalul 22.08.2011 23:30:56

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 392505)
Domnul Penticostalul e liber sa spuna ce doreste, insa ar face bine sa analizeze (si) situatia din Biserica dansului, deci cand mai vorbeste de "furt de oi" sa-si includa si fratii, daca doreste ca mesajul sa fie CORECT inteles. ( care in principiu a fost bun)

Cine a vrut sa inteleaga mesajul meu l-a inteles. Corect.
Cine nu a putut, Dumnezeu cu mila. Fiecare intelege atat cat ii este dat.

Eu insa deja mi-am inclus fratii cand am vorbit de "furt de oi".
Am spus in mod repetat ca ceea ce afirm sa aplica si lor.
Dar dumneavoastra nu mi-ati putut citi postaile din pricina unora care nu au nimic de spus dar stiu sa se certe.

Redau postarile aici:
Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 391700)
Da, mai dragii mei, furtul de oi este furt de oi.
Indiferent ca fura un ortodox sau un penticostal tot furt se numeste.

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 391732)
Ideea pe care eu am lansat-o este urmatoarea: [b]daca un crestin evanghelizeaza un necrestin e o fapta buna daca „fura o oaie” dintr-o alta biserica savarseste un pacat.
Cine fura oi hot se numeste. E valabil si pentru ortodocsi si pentru penticostali si pentru adventisti si pentru catolici si pentru cine mai vrei tu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:42:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.