Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Membrii plecati , membrii disparuti si membrii "renascuti" , ai forumului nostru ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13620)

Miha-anca 22.09.2011 13:36:22

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 402331)
bine punctat.
eu daca dau restart acum la calculator si intru iar pe forum am alt IP.
mi s-a intamplat sa incerc sa intru pe forum si sa observ ca aveam ban pe IP.
am dat restart si dupa, m-am conectat fara probleme.
admin tu ar trebui sa stii cel mai bine ca IP-ul nu este relevant in aceasta problema, deoarece acesta se schimba la fiecare restart. maine chiar eu pot avea IP-ul lui neica-nimeni.

Multumim, Mihai, ca ne-ai luminat cu privire la IP-uri.

DragosP 22.09.2011 13:40:28

Nu e chiar așa, să nu exagerăm.
Eu am același IP de ani buni și sunt la un provider mare.
Se schimbă des IP-urile când se intră pe conexiuni gen dial-up sau 3g/hspda, dar când e vorba de adsl sau modem de cablu IP-urile, chiar dacă în principiu sunt dinamice, se schimbă din an în Paște.
Iar Mihai nu putea să intre cu IP-ul lui neica-nimeni decât dacă eventual e din zona Constanța și are același provider de net.

catalin2 22.09.2011 13:46:06

Citat:

În prealabil postat de George.m (Post 402371)
Slava lui Dumnezeu, exista numerosi useri in cadrul acestui forum care odihnesc prin postarile lor, scotand cele bune din vistieriile inimilor, oameni care iradiaza bucurie, optimism, credinta, Duh. Acestia nu dezbina, nu au duh de cearta, nu indeamna - in mod penibil - la razmerite, nu-L lauda pe Hristos, in timp ce stropesc cu murdarie si venin in jurul lor. Ei, chiar daca aleg, din diverse motive, sa paraseasca forumul, nu lasa in urma lor dezbinare, ci dragoste si unitate. Au inteles ca Hristos nu ne cheama sa-L slujim cu pumnul, ci cu inima.

E adevarat ce spui, dar nu inteleg de ce cei ce nu participa decat la discutii restranse spun si ce se intampla la celelalte discutii, din moment ce nu le cunosc. E ca si cum eu as spune ca acolo unde lucrezi e cel mai bun loc si e pace si liniste. Si spun asta doar pentru ca acolo unde lucrez eu e asa. Nu stiu cum e la tine, dar daca la mine e asa insemna ca si la tine trebuie sa fie. Are logica?

Scotland The Brave 22.09.2011 13:47:43

Cataline,scurt si la obiect :) Aveti idei fixe cu ecumenismul.Pe mine ma doare-n posterior de el.Ca si pe multi,extrem de multi,alti vestici.Nu ma baga in oala data in clocot a motivatiilor de acest gen.Sunt prea lenes ca sa ma info despre ce d**u este vorba.Motivatia mea,ref la Parintele Gheroghe era simpla,public spusa:am crezut,si cred in continuare,ca ar fi putut oferi multe explicatii la sectiunea Patristica unde,coincidenta sau nu,am si eu un interes in sensul ca doresc explicatii in detaliu pe anumite aspecte.Daca dansul a considerat altfel asta este,nu este treaba mea.Daca asta inseamna ecumenism atunci ma duc d**u pe o insula pustie si trimit mesaje-n sticla umanitatii,acolo cu cine d***u sa ma unesc?Eu cu mine insumi?:)

Ecumenism,cipuri,conspiratii oculte,orice de acest tip.Nu figureaza pe agenda prioritatilor mele.Prin urmare,te rog,inceraca sa intelegi ca nu orice interes,fie si doar intelectual,trebuie sa fie si suspect,ecumenist.O sa inebuniti frate pe teoria conspiratiei..unde ceea mai buna conspiratie-constipatie este teoria in sine :)

Multumesc pt intelegere.Am alergie la teorii de acest tip.

speranta 22.09.2011 13:47:51

Parintele Gheorghe sa retras de pe acest forum ...citesc in liniste si imi pare rau...as vrea sa transmit admin.ca acest om nu a fost intentionat sa faca rau nimanui.

glykys 22.09.2011 13:55:26

Eu sunt foarte intristata de ceea ce se intampla pe forum.

Fratilor, nu mai indemnati la dezbinare! Sunt oameni extraordinari pe acest forum; si eu am luat teapa de la un forumist, dar asta e, merg mai departe, nu imi pare rau ca am fost credula, pentru ca intentiile mele au fost bune. Stati aici, verticali, si spuneti ce aveti de spus, ca fiecare ii dam socoteala lui Dumnezeu, nu semenilor nostri, pentru ce facem!

Miha-anca 22.09.2011 14:00:43

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 402335)
sunt intristata vazand ce s-a intamplat pe aici in ultimele zile.
intradevar, se simte o lupta puternica si la nivel virtual.
Dar e justificata.In crestinism intotdeauna au fost lupte. IAr tulburarea aceasta cred eu, are la baza 2 motive:
1. spiritual, deoarece forumul este un mijloc de socializare: eu de ex am cunoscut oameni minunati de pe acest forum, atat din timisoara(chiar voi fi nasa copilului unui forumist, fetita nascuta de 3 zile), cat si din Bucuresti. am aflat cuvinte de folos, precum si stiri utile.
2. economic,deoarece siteul ocupa locul 1 in categoria spiritualitate. Iar pentru a detrona acest record, se merge pe arhicunoscutul slogan:"Divide et impera".asadar, daca nu se poate dinafara,hai sa producem razboi dinauntru. Iar daca promoterii poarta haine rosii, negre sau violete, asta nu are nici o importanta.

am nadejdea ca daca acest site va fi de folos cuiva, Domnul il va lasa sa dainuiasca atat timp cat vom avea nevoie de el!

Ce vrei sa spui cu "Divide et impera", Lore? Nu inteleg ce vrei sa spui, atata timp cat s-au ridicat probleme reale, care cer o solutionare rapida.
Deja s-a miscat ceva, prin infintarea topicului "Banari", care a fost cerut de multa vreme, caci e frustrant sa constati, ca o persoana, care face parte din marea noastra familie, e banata dintr-odata si fara avertisment (vizibil).

lore86 22.09.2011 14:07:06

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 402411)
Ce vrei sa spui cu "Divide et impera", Lore? .

Incurajarea publica, cat si pe privat a unor useri de a parasi forumul o incadrez perfect in aceasta categorie

adam000 22.09.2011 14:17:44

Mie imi pare nespus de rau de faptul ca Pr Gheorghe nu mai este pe forum. Este un om pe care il pretuiesc.
Nu am fost atent pina acum si nu am stiut ce s-a intimplat, abea acum am vazut, insa este o pierdere pt noi.

MariS_ 22.09.2011 14:30:47

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 402405)
Cataline,scurt si la obiect.Aveti idei fixe cu ecumenismul.Pe mine ma doare-n posterior de el.Ca si pe multi,extrem de multi,alti vestici.Nu ma baga in oala data in clocot a motivatiilor de acest gen.Sunt prea lenes ca sa ma info despre ce d**u este vorba.Motivatia mea,ref la Parintele Gheroghe era simpla,public spusa:am crezut,si cred in continuare,ca ar fi putut oferi multe explicatii la sectiunea Patristica unde,coincidenta sau nu,am si eu un interes in sensul ca doresc explicatii in detaliu pe anumite aspecte.Daca dansul a considerat altfel asta este,nu este treaba mea.Daca asta inseamna ecumenism atunci ma duc d**u pe o insula pustie si trimit mesaje-n sticla umanitatii,acolo cu cine d***u sa ma unesc?Eu cu mine insumi?:)

Ecumenism,cipuri,conspiratii oculte,orice de acest tip.Nu figureaza pe agenda prioritatilor mele.Prin urmare,te rog,inceraca sa intelegi ca nu orice interes,fie si doar intelectual,trebuie sa fie si suspect,ecumenist.O sa inebuniti frate pe teoria conspiratiei..unde ceea mai buna conspiratie-constipatie este teoria in sine :)

Multumesc pt intelegere.Am alergie la teorii de acest tip.

Exista o grupare radicala formata din clerici si mireni din toate bisericile ortodoxe si care lupta cu obstinatie impotriva ecumenismului. Nu spun ca pana aici e ceva rau. Dar nu se opresc la a se impotrivi ADOPTARII unor asemenea idei, ci trec mult mai departe si incearca un IZOLATIONISM ortodox, promovand un soi de ultra-ortodoxie. Userul CZ4000 a facut cunoscuta o lista sumara cu acestia. Ei au aderenti si sustinatori peste tot, sunt chiar oameni pusi sa "patruleze" pe thread-uri si sa faca "corectiile" de rigoare oriunde observa un "IZ" de ecumenism. Acestia au "lucrat" bine-merci si pe acest site, dar, la un moment dat, s-a dorit "cucerirea" situ-lui de catre sustinatorii acestui curent. Parintele Gheorghe s-a raliat acestui curent, dintr-o ravna buna, zic eu, dar s-a invartosat tot mai mult si din cauza noastra, ca am lasat subiecte inflamatoare, cum a fost cel despre credinta preotilor, sa curga nestanjenite, si chiar imi fac o vina ca n-am intervenit atunci, iar frustarea acumulata a dus la acea decizie reprobabila si neinteleapta de-a recurge la metode neortodoxe de boicotare a situ-lui si admin-lui. Aceasta grupare ultra-ortodoxa a celor ce-si zic "Adevarati-ortodocsi" va incerca si in viitor sa preia conducerea Ortodoxiei si in final VOR REUSI. Asta este previziunea mea. Dar nu numai in Ortodoxie se va petrece acest fenomen, ci si in interiorul celorlalte confesiuni. Radicalismul va fi optiunea viitorului, incrancenarea si lupta fraticida intre crestini va fi motivata de "sustinerea adevaratei credinte". Crestinii se vor lupta intre ei pentru Adevar, nu cu necrestinii sau cu alte religii, decat in secundar. Credinciosii blanzii vor fi indepartati si inlocuiti cu "credinciosii corecti". Despre primii se va spune ca sunt ecumenisti, ceilalti considerandu-se ADEVARATI, iar PALMA Sf. Nicolae exemplu demn de urmat, desi sfantul a utilizat-o doar ca ULTIMA reduta in fata SCHIMBARII dogmei, iar Sf Marcu al Efesului nici macar pe aceasta, ci a PLECAT atunci cand TREBUIA SA SEMNEZE schimbarea dogmei. Noi ne scuipam si ne palmuim inca in discutii si pareri, fara sa fie vorba de nicio schimbare sau adoptare a vreunei dogme, dar ne credem mari si drepti aparatori ai credintei noastre.
Har, smerenie si jertfa de sine.

Miha-anca 22.09.2011 14:36:38

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 402412)
Incurajarea publica, cat si pe privat a unor useri de a parasi forumul o incadrez perfect in aceasta categorie

Oare am inceput sa confundam acest forum cu Biserica?!? Daca DA, atunci e grav!

Miha-anca 22.09.2011 14:44:22

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 402417)
Exista o grupare radicala formata din clerici si mireni din toate bisericile ortodoxe si care lupta cu obstinatie impotriva ecumenismului. Nu spun ca pana aici e ceva rau. Dar nu se opresc la a se impotrivi ADOPTARII unor asemenea idei, ci trec mult mai departe si incearca un IZOLATIONISM ortodox, promovand un soi de ultra-ortodoxie. Userul CZ4000 a facut cunoscuta o lista sumara cu acestia. Ei au aderenti si sustinatori peste tot, sunt chiar oameni pusi sa "patruleze" pe thread-uri si sa faca "corectiile" de rigoare oriunde observa un "IZ" de ecumenism. Acestia au "lucrat" bine-merci si pe acest site, dar, la un moment dat, s-a dorit "cucerirea" situ-lui de catre sustinatorii acestui curent. Parintele Gheorghe s-a raliat acestui curent, dintr-o ravna buna, zic eu, dar s-a invartosat tot mai mult si din cauza noastra, ca am lasat subiecte inflamatoare, cum a fost cel despre credinta preotilor, sa curga nestanjenite, si chiar imi fac o vina ca n-am intervenit atunci, iar frustarea acumulata a dus la acea decizie reprobabila si neinteleapta de-a recurge la metode neortodoxe de boicotare a situ-lui si admin-lui. Aceasta grupare ultra-ortodoxa a celor ce-si zic "Adevarati-ortodocsi" va incerca si in viitor sa preia conducerea Ortodoxiei si in final VOR REUSI. Asta este previziunea mea. Dar nu numai in Ortodoxie se va petrece acest fenomen, ci si in interiorul celorlalte confesiuni. Radicalismul va fi optiunea viitorului, incrancenarea si lupta fraticida intre crestini va fi motivata de "sustinerea adevaratei credinte". Crestinii se vor lupta intre ei pentru Adevar, nu cu necrestinii sau cu alte religii, decat in secundar. Credinciosii blanzii vor fi indepartati si inlocuiti cu "credinciosii corecti". Despre primii se va spune ca sunt ecumenisti, ceilalti considerandu-se ADEVARATI, iar PALMA Sf. Nicolae exemplu demn de urmat, desi sfantul a utilizat-o doar ca ULTIMA reduta in fata SCHIMBARII dogmei, iar Sf Marcu al Efesului nici macar pe aceasta, ci a PLECAT atunci cand TREBUIA SA SEMNEZE schimbarea dogmei. Noi ne scuipam si ne palmuim inca in discutii si pareri, fara sa fie vorba de nicio schimbare sau adoptare a vreunei dogme, dar ne credem mari si drepti aparatori ai credintei noastre.

Pe ce se bazeaza cele de mai sus, ma refer la acel "curent", MariS? Daca doar pe presupuneri sau pe jumatati de masura, atunci ceea ce scrii e doar clevetire.
Ti-am citit postarile si pe Catolica.ro; si acolo esti f impaciuitor in ceea ce priveste, ca sa dau si un exemplu, purcederea din Fiul.

glykys 22.09.2011 14:53:07

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 402418)
Oare am inceput sa confundam acest forum cu Biserica?!? Daca DA, atunci e grav!

Sa-mi fie cu iertare, dar mie mi se pare ca unii chiar se cred in biserica. Vine un user cu numele pr. Gheorghe (o fi preot, nu zic nu, eu personal cred ca este, dar este credinta mea, pe internet nu te poti baza numai pe asta), le spune forumistilor sa plece alaturi de el si se gasesc 4-5-6, crezand ca asa se "face ascultare" de preot, pe forum. Unde mai e discernamantul crestinului?

Miha-anca 22.09.2011 14:58:39

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 402331)
bine punctat.
eu daca dau restart acum la calculator si intru iar pe forum am alt IP.
mi s-a intamplat sa incerc sa intru pe forum si sa observ ca aveam ban pe IP.
am dat restart si dupa, m-am conectat fara probleme.
admin tu ar trebui sa stii cel mai bine ca IP-ul nu este relevant in aceasta problema, deoarece acesta se schimba la fiecare restart. maine chiar eu pot avea IP-ul lui neica-nimeni.

Admin, cred ca aceasta e o greseala: "
Userul "rezadiniran" a fost banat. Este acelasi user: "LaPetiteMoc", "Soaree". "

Nu o vad pe Gabriela deschizandu-si un alt cont, a doua zi dupa banare. E prea demna, ca sa faca asa ceva.
De aceea cred, ca ar trebui gasita o metoda mai buna de detectare, abandonandu-se metoda IP-ului, care e incerta si dauneaza credibilitatii. Parerea mea.

dorinastoica14 22.09.2011 14:59:36

Citat:

Cred că este o ideie împrumutată care ți-a plăcut. Nu cred că există așa ceva. Fiecare se stăduiește pentru mântuirea sa și a celor apropiați iar biserica este locul unde face aceasta.
Eu personal nu agreez egumenismul deoarece îmi iubesc mult credința în care m-am născut și doresc să rămână așa cum a făcut-o Sfinții Părinți. Intervin, dar o fac pentru că așa cred eu, nu câ m-ar pune cineva.

Te rog să-mi fie cu iertare dar de ce scrii pe pagina ta la biografie "sărac cu duhul?" Te rog mult de tot să-mi explici.

anita 22.09.2011 15:01:52

Citat:

Credinciosii blanzii vor fi indepartati si inlocuiti cu "credinciosii corecti". Despre primii se va spune ca sunt ecumenisti, ceilalti considerandu-se ADEVARATI, iar PALMA Sf. Nicolae exemplu demn de urmat, desi sfantul a utilizat-o doar ca ULTIMA reduta in fata SCHIMBARII dogmei, iar Sf Marcu al Efesului nici macar pe aceasta, ci a PLECAT atunci cand TREBUIA SA SEMNEZE schimbarea dogmei. Noi ne scuipam si ne palmuim inca in discutii si pareri, fara sa fie vorba de nicio schimbare sau adoptare a vreunei dogme, dar ne credem mari si drepti aparatori ai credintei noastre.

Un scenariu SF .
Biserica lui Hristos va ramane biruitoare pana la sfarsitul veacurilor.
Credinciosii blanzii=credinciosii caldicei in aceasta postare.
Credinciosii blanzi sunt cu adevarat puternici.
Noi il luam ca exemplu pe sf.Maxim Marturisitorul care nu s-a lasat induplecat in convingeri pana a murit.
Maris ,in Banat si in Ardeal se vede din pacate o influenta a Occidentului si in biserica.
Parintele meu spunea ca Dumnezeu nu poate fi modernizat ,schimbat cum nici apa ,desi e veche nu s-a schimbat ,la fel si aerul.
Sunt impotriva ecumenismului ,chiar si a dialogului depre credinta cu alte religii ,secte ,confesiuni.
Nu vad cu ce mi-ar ajuta la mantuire.

lore86 22.09.2011 15:07:05

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 402425)
Un scenariu SF .

nu am inteles unde e scenariul SF?

NeInocentiu 22.09.2011 15:07:25

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 402425)
Biserica lui Hristos va ramane biruitoare pana la sfarsitul veacurilor.

Problema este cati credinciosi vor mai fi in Biserica lui Hristos la sfarsitul veacurilor.
Din cate stiu si Iisus se intreba daca la venirea sa va mai fi credinta pe pamant.

anita 22.09.2011 15:11:25

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 402427)
nu am inteles unde e scenariul SF?

In ce am selectat din afirmatiile lui.
Cum sa se intample asa ceva ,ce credincios in gandire si in fapta isi exclude fratele din biserica?
Sunt antiecumenista ,in sensul actual ,nu cel vechi ,dar nu ma consider radicala.
Nu imi place sa fac conversatie despre Dumnezeu cu cei de alta credinta.
Timp pierdut.

MariS_ 22.09.2011 15:20:28

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 402423)
Cred că este o ideie împrumutată care ți-a plăcut. Nu cred că există așa ceva. Fiecare se stăduiește pentru mântuirea sa și a celor apropiați iar biserica este locul unde face aceasta.
Eu personal nu agreez egumenismul deoarece îmi iubesc mult credința în care m-am născut și doresc să rămână așa cum a făcut-o Sfinții Părinți. Intervin, dar o fac pentru că așa cred eu, nu câ m-ar pune cineva.

Te rog să-mi fie cu iertare dar de ce scrii pe pagina ta la biografie "sărac cu duhul?" Te rog mult de tot să-mi explici.

Sarac cu duhul, Dorina draga, in sensul de incultura. Recunosc ca sunt incult, nu in sensul ca n-am citit nimic, ci in sensul ca am citit mult prea putin decat s-ar cuveni. Nu am o cultura bogata, am o formatie mai mult tehnica, ca sa spun asa, pe partea reala, nu umanista. Nu am nimic de comentat la ceea ce spui, nici nu cer sa fiu crezut, acelea sunt ceea ce simt eu. Ideea nu este imprumutata, nu spun nimic daca nu am ingerat mai intai, e posibil sa o impartaseasca si altii, nu zic nu, dar ea vine din ceea ce simt eu.

@anita,
si eu sunt impotriva ecumenismului, dar a aceluia care MODIFICA ceva in dogme sau invataturi, nu sunt impotriva discutiilor si intelegerii interconfesionale. Sf Marcu s-a dus sa discute si sa se inteleaga, dar A PLECAT doar atunci cand TREBUIA SA SEMNEZE si nu dat nicio palma.

lore86 22.09.2011 15:30:32

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 402430)
In ce am selectat din afirmatiile lui.
Cum sa se intample asa ceva ,ce credincios in gandire si in fapta isi exclude fratele din biserica?

O da, asta este o realitate care se intampla deja,la scara redusa, dar va lua proportiii intr-un viitor. Cei care se vor declara antiecumenisti, anti acte biometrice vor fi exclusi din viata Bisericii. Nu in mod direct, nu vor fi luati si scosi pe poarta afara ci vor simtii ei ca nu mai au ce cauta intr-un astfel de loc.
Si nu vorbim de credinciosiii adevarati, ci de acei caldicei, care se impaca de minune cu toate avantajele si compromisurile din lume si cu religia(atentie, a nu se confunda cu credinta ortodoxa)
Citat:

Sunt antiecumenista ,in sensul actual ,nu cel vechi ,dar nu ma consider radicala.
Nu imi place sa fac conversatie despre Dumnezeu cu cei de alta credinta.
Timp pierdut.
care e sensul actual si care e sensul vechi al cuvantului ecumenist?

anita 22.09.2011 15:35:20

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 402436)
O da, asta este o realitate care se intampla deja,la scara redusa, dar va lua proportiii intr-un viitor. Cei care se vor declara antiecumenisti, anti acte biometrice vor fi exclusi din viata Bisericii. Nu in mod direct, nu vor fi luati si scosi pe poarta afara ci vor simtii ei ca nu mai au ce cauta intr-un astfel de loc.
Si nu vorbim de credinciosiii adevarati, ci de acei caldicei, care se impaca de minune cu toate avantajele si compromisurile din lume si cu religia(atentie, a nu se confunda cu credinta ortodoxa)

Ecumenismul se referea in Bizant la relatiile si dialogul bisericii ortodoxe cu biserica armeana si copta .
In prezent se incearca o amestecare a tuturor religiilor .

Adriana Cluj 22.09.2011 15:38:23

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 402158)
Corect, dar d-le admin e posibil ca IP-ul parintelui de dinainte de a fi sters sa fi fost altul? Adica puteti detecta IP-ul vechiului cont si sa ne spuneti daca e acelasi cu IP-ul noului cont al parintelui? Ca daca e acelasi atunci e clar ca s-a folosit de dubla identitate, dar e posibil sa nu fie acelasi si atunci inseamna ca userul neica-nimeni si-a facut inca un cont pe numele PrGheorghe, dupa ce acesta s-a retras, si acest user, neica-nimeni, e cel cu dubla fata, cu dubla identitate si nu parintele Gheorghe cel adevarat. Puteti sa realizati aceasta? Ar fi bine pentru lamurirea problemei.
Cu consideratie, MariS.

Parintele Gheorghe din Techirghiol avea ID-ul "Pr. Gheorghe". Aici vad scris "PrGheorghe". Fara punct si fara pauza. Este o diferenta. Sunt convinsa ca Parintele Gheorghe nu ar fi putut sa isi ia dubla identitate. . Un preot nu ar face asa ceva.

Nu cunosc discutia in intregime, dar deduc niste lucruri care ma intristeaza.

Am citit la o alta tematica despre blocarea ID-urilor LaPetiteMoc, soaree si razadiniran, care ar apartine aceleiasi persoane.
Hai ca nu mai inteleg nimic, ce ar vrea oare aceste persoane, oare, care pozeaza in "diversi", cu opinii contrare, cu interventii belicoase, etc?
Chiar ca-mi vine sa renunt la a mai citi pe forum, in aceasta situatie. Am crezut, naiva cum sunt, in sinceritatea tuturor, chiar daca opiniile sunt contradictorii, sau nu se potrivesc perfect unele cu altele, dar macar sa fie sincere. O lume bolnava?

Miha-anca 22.09.2011 15:40:23

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 402421)
Sa-mi fie cu iertare, dar mie mi se pare ca unii chiar se cred in biserica. Vine un user cu numele pr. Gheorghe (o fi preot, nu zic nu, eu personal cred ca este, dar este credinta mea, pe internet nu te poti baza numai pe asta), le spune forumistilor sa plece alaturi de el si se gasesc 4-5-6, crezand ca asa se "face ascultare" de preot, pe forum. Unde mai e discernamantul crestinului?

Draga glykys, esti sigura ca nu ai scapat ceva din vedere?
Te rog mai citeste odata postarea Pr. Ghorghe si vezi din ce motiv indeamna sa avem grija de mantuirea noastra. El nu cheama la nu stiu ce organizatie antiecumenica, cum afirma MariS, ci se refera strict la un paragraf din "Termeni si Conditii", adica din instructiunile de folosire ale acestui site. Cine activeaza pe forum, subscrie automat la acel paragraf, indiferent ca l-a citit sau nu.
Gasesc de aceea ca e mai normal sa multumim unui user, care "vine" si ne atentioneaza, spre binele nostru. Eu, de ex, citisem si acel regulament, dar abia acum l-am citit mai cu luare aminte.

In curand se implinesc 5 ani de cand sunt pe acest forum si nu imi e indiferent ce se intampla cu el; dar nici cu mantuirea mea. :103:

lore86 22.09.2011 15:41:21

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 402437)
Ecumenismul se referea in Bizant la relatiile si dialogul bisericii ortodoxe cu biserica armeana si copta .
In prezent se incearca o amestecare a tuturor religiilor .

Cred ca la nivel de substantiv comun exista o diferentiere. Daca in trecut, in situatia amintita de tine, vorbim de parinti ecumenici, astazi acele persoane care imbratiseaza ecumenismul se numesc ecumenisti
Atunci vorbeam de sinoade ecumenice, acum daca se va reusi organizarea acelui sinod asa-zis pan ortodox el va fi cu siguranta ecumenist.

dorinastoica14 22.09.2011 15:41:57

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 402433)
Sarac cu duhul, Dorina draga, in sensul de incultura. Recunosc ca sunt incult, nu in sensul ca n-am citit nimic, ci in sensul ca am citit mult prea putin decat s-ar cuveni. Nu am o cultura bogata, am o formatie mai mult tehnica, ca sa spun asa, pe partea reala, nu umanista. Nu am nimic de comentat la ceea ce spui, nici nu cer sa fiu crezut, acelea sunt ceea ce simt eu. Ideea nu este imprumutata, nu spun nimic daca nu am ingerat mai intai, e posibil sa o impartaseasca si altii, nu zic nu, dar ea vine din ceea ce simt eu.

@anita,
si eu sunt impotriva ecumenismului, dar a aceluia care MODIFICA ceva in dogme sau invataturi, nu sunt impotriva discutiilor si intelegerii interconfesionale. Sf Marcu s-a dus sa discute si sa se inteleaga, dar A PLECAT doar atunci cand TREBUIA SA SEMNEZE si nu dat nicio palma.

Dragul meu Marius nu despre pregătire personală și profesie este vorba.

Sărăcia cu duhul este o vitrute pe care puțini dintre sfinți au dobândit-o .
ori să spui despre tine că ești sărac cu duhul este ca și cum ai spune "eu am ajuns la fericirea sfinților". Așa că din dragoste îți spun citește, documntează-te asupra seminficației teologice a Fericirilor și apoi poți scrie ce dorești la biografie.
Iartă-mă că ți-am spus nu am făcut-o din răutate.
Doane ajută.

DragosP 22.09.2011 15:42:58

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 402438)
O lume bolnava?

Nu lumea, o parte a viețuitorilor ei.

lore86 22.09.2011 15:43:36

Citat:

Parintele Gheorghe din Techirghiol avea ID-ul "Pr. Gheorghe". Aici vad scris "PrGheorghe". Fara punct si fara pauza. Este o diferenta. Sunt convinsa ca Parintele Gheorghe nu ar fi putut sa isi ia dubla identitate. . Un preot nu ar face asa ceva.

daca citesti cu atentie, o sa vezi ca parintele a recunoscut ca a facut asa ceva, precum si motivele ptr care a facut-o.
aici gasesti http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=13620&page=25,

zaharia_2009 22.09.2011 15:45:05

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 402419)
Pe ce se bazeaza cele de mai sus, ma refer la acel "curent", MariS? Daca doar pe presupuneri sau pe jumatati de masura, atunci ceea ce scrii e doar clevetire.
Ti-am citit postarile si pe Catolica.ro; si acolo esti f impaciuitor in ceea ce priveste, ca sa dau si un exemplu, purcederea din Fiul.

Rasfoind forumul aflu noutati socante .
Prima a fost cea despre LapetitMoc , iar acum constat (asa cum am prezis de multa vreme) ca si userul MariS nu este f. departe de ea .
Cam cu vreo 3 luni in urma am cenzurat si criticat sustinut atitudinea si substanta postata de MariS in mod repetat precum si crizele de smerenie si bunavointa precum si sacii de binecuvintari aruncate in stinga si dreapta ca duhnind de falsitate .
Astazi aflu ca pe siteul catolic face la fel si cu aceia renuntind insa la marturisirea ortodoxa ...
Cind l-am criticat , pe baza celor postate, sora Melissa (care nu stiu pe unde o mai fi si ea daca nu cumva o fi si fost banata !) s-a umplut toata de fronda si cerea adminului sa ma baneze pe motiv cum ca indrasnesc sa atac un asa smerit ortodox . Iata cine era smeritul ortodox ... prrecum si sora mult partinitoare .
Cita falsitate si meschinarie si cit de machiavelic/dracesc ascunsa ! Si cite manevre nu se desfasoara pe forum fara ca multi sa prindem chiar de veste !

Ia aduceti-va aminte fratilor forumisti despre inteventiile mele periodice privitoare la caliatea postarilor si a useruilor , la criticile pe care le faceam si la manevrele cu care eram intimpinat de catre acestia la acele momente ... cine avea dreptate ? Unde este adevarul ? Acum aveti ocazia sa vedeti singuri cum sta treaba cu balta de bunavointa si sarm a celor mai activi si mai dedicati useri la un moment dat !

dorinastoica14 22.09.2011 15:45:34

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 402439)
Draga glykys, esti sigura ca nu ai scapat ceva din vedere?
Te rog mai citeste odata postarea Pr. Ghorghe si vezi din ce motiv indeamna sa avem grija de mantuirea noastra. El nu cheama la nu stiu ce organizatie antiecumenica, cum afirma MariS, ci se refera strict la un paragraf din "Termeni si Conditii", adica din instructiunile de folosire ale acestui site. Cine activeaza pe forum, subscrie automat la acel paragraf, indiferent ca l-a citit sau nu.
Gasesc de aceea ca e mai normal sa multumim unui user, care "vine" si ne atentioneaza, spre binele nostru. Eu, de ex, citisem si acel regulament, dar abia acum l-am citit mai cu luare aminte.

In curand se implinesc 5 ani de cand sunt pe acest forum si nu imi e indiferent ce se intampla cu el; dar nici cu mantuirea mea. :103:

Nu te grăbi Anca. Mai rămâi puțin. Mai gândește-te și adă-ți aminte ce a însemnat acest forum pentru tine.

DragosP 22.09.2011 15:45:56

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 402443)
daca citesti cu atentie, o sa vezi ca parintele a recunoscut ca a facut asa ceva, precum si motivele ptr care a facut-o.

Eu aș fi un pic rezervat, cineva care s-a dat drept Părintele Gheorghe a spus că a făcut și a dres.
E o mică diferență.

MariS_ 22.09.2011 15:46:54

Citat:

Am citit la o alta tematica despre blocarea ID-urilor LaPetiteMoc, soaree si razadiniran, care ar apartine aceleiasi persoane.
Hai ca nu mai inteleg nimic, ce ar vrea oare aceste persoane, oare, care pozeaza in "diversi", cu opinii contrare, cu interventii belicoase, etc?
Chiar ca-mi vine sa renunt la a mai citi pe forum, in aceasta situatie. Am crezut, naiva cum sunt, in sinceritatea tuturor, chiar daca opiniile sunt contradictorii, sau nu se potrivesc perfect unele cu altele, dar macar sa fie sincere. O lume bolnava?

Din pacate asa este, sora draga. Traim intr-o lume bolnava in care si cei ce se cred "sanatosi" si cred ca apara ADEVARUL o fac, de multe ori, cu metodele neadevarului. Constiinta nu ne mai mustra ca folosim neadevarul ca lance de atac si scut de aparare exact pentru ... ADEVAR.

Adriana Cluj 22.09.2011 15:49:34

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 402443)
aici gasesti http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=13620&page=25,

Da, am citit acum o parte, nu am apucat sa citesc tot, sper sa inteleg.
Daca intr-adevar a postat sub mai multe identitati, dumnealui in mod sigur a avut un motiv temeinic.
Ce sa zic eu? Nimic.
Taca-i buna! Vorba unui unchi de-al meu! (adica "tacerea")
Doamne-ajuta!

Am avut si eu o alta identitate EugeniaG, dar am declarat ca mi-am uitat parola si am postat sub acest al doilea ID.

anita 22.09.2011 15:50:17

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 402440)
Cred ca la nivel de substantiv comun exista o diferentiere. Daca in trecut, in situatia amintita de tine, vorbim de parinti ecumenici, astazi acele persoane care imbratiseaza ecumenismul se numesc ecumenisti
Atunci vorbeam de sinoade ecumenice, acum daca se va reusi organizarea acelui sinod asa-zis pan ortodox el va fi cu siguranta ecumenist.

Ai dreptate ,am gresit intr-adevar.
Asta era sensul la care m-am gandit dar exprimarea era alta.Una este ecumenic ,alta ecumenist.

lore86 22.09.2011 15:51:48

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 402446)
Eu aș fi un pic rezervat, cineva care s-a dat drept Părintele Gheorghe a spus că a făcut și a dres.
E o mică diferență.

se poate sa fie cum spui tu.
Nu ma mai preocupa problema asta. A adus destula tulburare .Doar ca din postare am recunoscut stilul parintelui .
dar se poate ca cineva sa-i fi copiat si stilul.
Eu as propune sa lasam balta discutia, ca oricine are momente de cadere, incepand cu un mirean si terminand cu vladica.
Deci nu e de nici un folos. Parintele, daca a fost el, a recunoscut si si-a exprimat atitudinea.Ca unii o impartasim si altii nu, e o chestiune personala.
Dar e pacat ca acest incident sa ne abata de la alte chestiuni mai importante.

Miha-anca 22.09.2011 15:54:15

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 402436)

Avem proorocii ale sfintilor ortodocsi in aceasta privinta. Dar, draga mea, din pacate nu cei caldicei vor fi exclusi. Mai citeste!

MariS_ 22.09.2011 15:56:16

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 402441)
Dragul meu Marius nu despre pregătire personală și profesie este vorba.

Sărăcia cu duhul este o vitrute pe care puțini dintre sfinți au dobândit-o .
ori să spui despre tine că ești sărac cu duhul este ca și cum ai spune "eu am ajuns la fericirea sfinților". Așa că din dragoste îți spun citește, documntează-te asupra seminficației teologice a Fericirilor și apoi poți scrie ce dorești la biografie.
Iartă-mă că ți-am spus nu am făcut-o din răutate.
Doane ajută.

Am inteles. Greseala imi apartine, trebuia sa pun ghilimelele. O sa fac acest lucru, eventual pun langa semnificatia, incult. Multumesc de atentionare. Fericirile le stiam, de acolo am si luat-o, dar am crezut ca se subintelege tonul autoironic, de-aia am pus si la ocupatie "necajesc calculatoru". Dar o sa modific ca sa nu mai fie dubii. Numai bine, sora draga.

Adriana Cluj 22.09.2011 15:58:11

Citat:

Ultima remarca nu se refera nicidecum la Parintele Gheorghe, ci la ceillati useri pe care i-am amintit, ale caror postari m-au nedumerit-putin spus, erau certuri in toata regula- de multe ori.
Dimpotriva, de pe urma postarilor Parintelui Gheorghe, "Pr. Gheorghe", pe care le-am citit-in mod sigur nu pe toate- am avut folos. Drept pentru care eu una ii multumesc.

dorinastoica14 22.09.2011 16:01:09

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 402452)
Am inteles. Greseala imi apartine, trebuia sa pun ghilimelele. O sa fac acest lucru, eventual pun langa semnificatia, incult. Multumesc de atentionare. Fericirile le stiam, de acolo am si luat-o, dar am crezut ca se subintelege tonul autoironic, de-aia am pus si la ocupatie "necajesc calculatoru". Dar o sa modific ca sa nu mai fie dubii. Numai bine, sora draga.

"Când ai ceva a zice, spune simplu ce-ai de spus / căci privighetoarea cântă așa cum i-e dat de sus"(folclor)
Cu plăcere, să-ți fie de folos.

Miha-anca 22.09.2011 16:04:37

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 402445)
Nu te grăbi Anca. Mai rămâi puțin. Mai gândește-te și adă-ți aminte ce a însemnat acest forum pentru tine.

Dorina draga, nu am plecat; cantaresc lucrurile, ca sa nu gresesc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:23:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.