Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Fetele cuminti nu mai sunt la moda? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13666)

UNNOOM 10.11.2012 08:35:58

Citat:

În prealabil postat de Andra_07 (Post 480701)
....

Ai sugerat cam ce vroiam sa sugerez si eu dar tu ai reusit sa o faci mai bine!

La ce ai spus tu, as adauga si o situatie care apare des in adolescenta: masurbarea care daca e practicata intr-un anumit mod face sa dispara dovada "mult stimata" a virginitatii atat la barbati cat si la femei fara a implica relatii sexuale!

Virginitatea pare a fi un pretext al unor oameni slabi, nesiguri pe ei, care vor sa aiba garantia unui confort psihologic! In loc sa aiba grija de moralitatea lor, au grija de moralitatea celorlalti.

Andra_07 10.11.2012 11:50:12

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 480725)
Ai sugerat cam ce vroiam sa sugerez si eu dar tu ai reusit sa o faci mai bine!

La ce ai spus tu, as adauga si o situatie care apare des in adolescenta: masurbarea care daca e practicata intr-un anumit mod face sa dispara dovada "mult stimata" a virginitatii atat la barbati cat si la femei fara a implica relatii sexuale!

Virginitatea pare a fi un pretext al unor oameni slabi, nesiguri pe ei, care vor sa aiba garantia unui confort psihologic! In loc sa aiba grija de moralitatea lor, au grija de moralitatea celorlalti.

Da, exact. In al doilea rand, nu agreez deloc barbatii care cer cu atata ardoare o fata virgina si cand o gasesc ii spun: "Eu te iubesc si o sa ma casatoresc cu tine, nu e nicio problema daca o facem inainte de nunta, pentru ca tot a mea o sa fi prima oara si asta conteaza". Sunt atatia barbati care se dau crestini, dar cand chiar dau peste fecioara dorita, incearca prin toate tertipurile posibile sa o aduca in pat.
Pentru foarte multi e doar o chestiune de orgoliu. Sa nu fie comparat cu alti barbati, sa nu o mai fi cunoscut alt barbat, sa o simta doar a lui. Dar nu sunt dispusi sa astepte pana la noaptea nuntii, considerand suficient ca primul act sa fie petrecut impreuna. Ca sa nu mai zic, ca majoritatea barbatiilor cu astfel de pretentii, au avut inainte alte femei si in cazul lor principiul nu se mai aplica.

Cornel Urs 10.11.2012 11:53:11

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 480596)
"Sa fii cuminte cand te casatoresti"-era sfatul pe care adesea batranii il dadeau unei fete si nu insemna sa fie introvertita in ziua nuntii ci sa se pastreze fecioara pt sotul ei.

foarte bine ai spus !

Cornel Urs 10.11.2012 11:55:01

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 480725)

ei, aici se vede duhul lumii acesteia.

intr-adevar, in lume daca spui ca esti virgin te poti astepta la rasete si ridiculizari.
DAR ! crestinii nu fac parte din aceasta lume desacralizata !

ce ai scris mai sus este o invatatura contra principiilor ortodoxe.

UNNOOM 10.11.2012 14:08:00

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 480742)
ei, aici se vede duhul lumii acesteia.

intr-adevar, in lume daca spui ca esti virgin te poti astepta la rasete si ridiculizari.
DAR ! crestinii nu fac parte din aceasta lume desacralizata !

ce ai scris mai sus este o invatatura contra principiilor ortodoxe.

Nu am ras de niciodata pe seama virginitatii.

Nu am nimic impotriva virginitatii ci impotriva impunerii ei celorlalti. Unii isi pierd virginitatea prin masturbare in adolescenta cand mintea e necoapta (fara sa aiba relatii sexuale)... si nu vad cum pot fi invinovatiti astfel de oameni! Nu am dreptul moral atat din punct de vedere crestin cat si secular (a se intelege desacralizat) sa judec trecutul unui om.

Spune-mi te rog care sunt principiile ortodoxe cu privire la a pretinde virginitatea de la un/o potential partener/partenera?

Mihnea Dragomir 10.11.2012 14:54:53

Masturbarea, ca si curvia, sunt in aceeasi masura pacate de moarte. Nu are nici cea mai mica importanta daca ti-ai pierdut virginitatea curvind sau masturbandu-te.

Cornel Urs 10.11.2012 16:12:32

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 480770)
Spune-mi te rog care sunt principiile ortodoxe cu privire la a pretinde virginitatea de la un/o potential partener/partenera?

http://www.sfaturiortodoxe.ro/pr.arsenie.htm

UNNOOM 10.11.2012 16:48:27

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 480795)

Multumesc pentru link. L-am citit, este interesant si am considerat ca e util si pentru altii asa ca o sa-l dau mai departe.

Totusi in acest link nu este raspunsul la intrebarea mea:
"Spune-mi te rog care sunt principiile ortodoxe cu privire la a pretinde virginitatea de la un/o potential partener/partenera? "

Ideea pe care o sustin aici nu este impotriva virginitatii ci impotriva ideii de a avea pretentia ca trecutul moral al unui om sa fie impecabil. Virginitatea nu este un criteriu care trebuie sa conteze cand iti alegi un/o partener/partenera deoarece poti face sa pari foarte usor virgin(a). Sa pretinzi cuiva un trecut moral este o imoralitate (nu poti ridica o astfel de pretentie fara a judeca un biet om).

Andra_07 10.11.2012 20:11:53

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 480799)
Multumesc pentru link. L-am citit, este interesant si am considerat ca e util si pentru altii asa ca o sa-l dau mai departe.

"Spune-mi te rog care sunt principiile ortodoxe cu privire la a pretinde virginitatea de la un/o potential partener/partenera? "

Ideea pe care o sustin aici nu este impotriva virginitatii ci impotriva ideii de a avea pretentia ca trecutul moral al unui om sa fie impecabil. Virginitatea nu este un criteriu care trebuie sa conteze cand iti alegi un/o partener/partenera deoarece poti face sa pari foarte usor virgin(a). Sa pretinzi cuiva un trecut moral este o imoralitate (nu poti ridica o astfel de pretentie fara a judeca un biet om).

Aveti perfecta dreptate!

Laura19 10.11.2012 22:04:14

Citat:

Am sa incerc sa iti raspund, atat cat pot, bazandu-ma pe ce am citit/ascultat si experimentat.

In ortodoxie se foloseste termenul de feciorie, fecioara si fecior. Noi spunem Sfanta Fercioara Maria si nu Virgina Maria. Cand Maica Domnului a primit vestea de la Arhangelul Gavriil ca il va naste pe Domnul Iisus Hristos a spus mirata, cam asa:"cum se poate asa ceva, cand eu nu stiu de barbat?"-citat din memorie. Maica Domnului a fost si este de o puritate maxima sa zic asa, inocenta de copil. Nu a avut ganduri rusinoase, nu s-a gandit la casatorie si actul intim. Tocmai de aceea, Ea a fost aleasa de Domnul ptr. ai fi Maica.

Fecioria ortodoxa in primul si primul rand, se refera la fecioria sufleteasca, la mintea neimpatimita, la gandurile curate. Si evident ca se include si fecioria trupeasca. Termenul de virginitate, se refera mai mult la starea fizica, eventual si psihologica, omite complet sufletul. Si da, sunt si persoane fecioara pe acest pamant care nu s-au masturbat de ex., mai ales cele care au avut parinti ortodocsi. Este gresit sa faci doar doua categorii: cei care nu mai sunt virgini si virgini fizic, dar masturbandu-se si altele. Sunt tineri ortodocsi practicanti si in Romania si in Grecia, Rusia,Sarbia etc.

Insa, ortodoxia nu condamna pacatosul. Ci pacatul. Daca o femeie sau un barbat, a trait in desfranare, dar si-a dat seama ca a gresit si a inteles de ce este pacat si cum afecteaza sufletul desfranarea, isi poate redobandi fecioria sufleteasca. Cere putina munca si ambitie, nu pica nimic din cer. Problema se pune cand aflii ca este pacat, dar nu iti pare rau, cand nu simti cainta in sufletul tau si zici ca ai facut bine. Cand o femeie a desfranat, dar cunoscand ortodoxia, doreste sa vietuiasca ortodox si sa se rupa de ce facea in trecut, ii pare rau de ce a facut, se spovedeste, tine canon, se roaga, tine post si astfel isi recapata fecioria sufleteasca. Ce spovedanie este aceea cand nu iti pare rau cu adevarat ptr. ce ai facut?-nu conteaza ce pacat e.

Orice duhovnic ai intreba va spune importanta fecioriei inainte de casatorie. Se intelge, sper, de ce este importanta, si din punct de vedere fizic, si din punct de vedere sufletesc.
Insa, daca un om a pacatuit inainte, se pune mai mult problema daca s-a lepadat de acel comportament si doreste sa vietuiasca ortodox. Daca Dumnezeu i-a iertat pacatul, noi nu mai avem nimic de obiectat. Sper ca se intelege ce spun aici.

Nu stiu daca este neaparat vorba despre orgoliu cand vine vb. de a dori un partener feciorelnic, ca si tine. Poate in unele cazuri da, dar nu in toate. (sunt si barbati si femei care s-au pastrat ptr.casatorie, ii gasiti la Biserica si la Manastiri---chiar este o campanie infiintata de cei de la ortodoxia tinerilor intitulata asa: mii de tineri isi pastreaza fecioria;sunt acolo marturii si de fete si de baieti care sunt feciori si doresc sa ramana asa pana la casatorie, dar sunt si marturii a celor care si-au pierdut fecioria, dar s-au spovedit si tin acum o viata curata) Socotesc ca este vorba mai mult de a impartasii totul in mod egal cu partenerul. Sa inveti si sa descoperi impreuna cu el/ea. Asa cand fata e fecrioara si barbatul a avut 10 femei nu pot avea acelasi sentiment in noaptea nuntii asa cum au doi feciori. Noaptea nuntii este unul din momentele in care se formeaze o legatura intre cei doi soti.

Mai e o chestie. Multi zic: faca asta si dupa ma duc sa ma spovedesc, si gata. Inpac si capra si varza. Azi ma culc cu x, maine ma spovedesc; sapt. viitoare fac avort, a doua zi ma spovedesc si gata, am scapat si cu fapta si de pacat. Este de inteles motivul ptr. care se pune accent pe feciorie si ptr. vietuirea ortodoxa autentica, si nu este indulgenta prea mare cand vine vb. de chestiunile astea. Se intelege ca omul este slab si ca mai cade, dar nu se ingaduie pacatul si nu se gasesc scuze ptr. a gadali auzul, ci se gaseste medicament ptr. vindecare de patimti. Mie personal, imi plac duhovnicii mai duri, care spun pe nume pacatului si nu se sfiesc sa spuna adevarul asa cum este. M-am folosit mai mult de dansii, decat de cei care sunt indulgenti.

Am sa iti las un video despre feciorie, in care se expun si argumentele duhovnicesti si argumente din genetica cuantinca. Este un filmulet rusesc, mie mi-a placut f.mult:
Cine leagana copilul - 1 din 4

Si aceaste conferinte a Pr.Nicolae Tanase(cel de la Valea Prahovei, cu copii) sunt f.interesante. Daca ai timp, sa le asculti si poate asa vei intelege mai bine din ce punct de vedere vorbim.
Noaptea nuntii-Pr.Tanase

Soțul ideal, soția perfectă-Pr.Tanase
Femeia dincolo de sex-Pr.Tanase

Casatoria de proba-Pr.Tanase

Daca nu am fost clara, sa ma anuntati si voi incerca sa ma exprim mai bine.

bizantina 11.11.2012 09:38:33

Citat:

Religia ortodoxa, pe care tu nu o cunosti, pretinde fecioria pana la casatorie.

Mergi mintenas si discuta cu un preot !

UNNOOM 11.11.2012 11:35:29

Citat:

În prealabil postat de bizantina (Post 480980)
Religia ortodoxa, pe care tu nu o cunosti, pretinde fecioria pana la casatorie.

Mergi mintenas si discuta cu un preot !

Voi nu pricepeti ce intreb?

Cred ca o sa desenez:

1 .Avem individul X si individa Y.
2. Individul X face curte la individa Y.
3. Individul X vrea ca individa Y sa fie virgina
4. Individu X intreaba individa Y daca este virgina

Eu sunt de parere ca individul X face un gest imoral intreband individa Y daca este virgina. Asta am zis!

Nu am nimic impotriva virginitatii ci impotriva gestului de a judeca omul pe baza trecutului sau moral (mai ales in contextul in care din punct de vedere sexual orice om este vulnerabil) chiar si intreband un om daca "a facut-o sau nu a facut-o".

Nu mai chiuli te rog frumos de la cursul de logica aplicata! Cred ca ce este aici te poate ajuta:
https://www.coursera.org/course/intrologic

Andra_07 11.11.2012 11:45:52

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 480989)
Voi nu pricepeti ce intreb?

Cred ca o sa desenez:

1 .Avem individul X si individa Y.
2. Individul X face curte la individa Y.
3. Individul X vrea ca individa Y sa fie virgina
4. Individu X intreaba individa Y daca este virgina

Eu sunt de parere ca individul X face un gest imoral intreband individa Y daca este virgina. Asta am zis!

Nu am nimic impotriva virginitatii ci impotriva gestului de a judeca omul pe baza trecutului sau moral (mai ales in contextul in care din punct de vedere sexual orice om este vulnerabil) chiar si intreband un om daca "a facut-o sau nu a facut-o".

Nu mai chiuli te rog frumos de la cursul de logica aplicata! Cred ca ce este aici te poate ajuta:
https://www.coursera.org/course/intrologic

Adevarat si te sustin. Exact parerea asta o am si eu. Chiar nu stiu cum, ca barbat, poti afla despre o femeie daca este virgina sau nu. Dupa cum am mai spus-o, orice femeie cu demnitate s-ar simti jignita daca la prima, a doua intalnire, un barbat ii pune o astfel de intrebare. Logic, ca femeie, este sa te simti placuta/iubita pentru ceea ce ai in suflet si in minte, nu sa simti ca mandatorie pentru continuarea unei relatii este fecioria.
Apoi daca te indragostesti de o femeie si afli dupa un timp, in cadrul unei discutii naturale, ca nu este virgina, ce faci?
Multe persoane cred ca doar persoanele care nu mai sunt virgine gandesc asa. Dar rog, feciorii si fecioarele sa se gandeasca un pic. Cum te simti cand la prima intalnire esti intrebat la asa ceva? Cum te simti daca dupa ce raspunzi "Da, sunt virgin/a", ti se spune "Foarte bine, pentru ca eu vreau neaparat ca viitoarea sotie/viitorul sot sa fie virgin/a, altfel nu mai discutam". Cum te simti?

UNNOOM 11.11.2012 11:50:26

Citat:

În prealabil postat de Andra_07 (Post 480994)
Dupa cum am mai spus-o, orice femeie cu demnitate s-ar simti jignita daca la prima, a doua intalnire, un barbat ii pune o astfel de intrebare.

Daca raspunde la vreo intrebare similara la a 2-a, a 3-a... sau la a n-a intalnire ori e proasta ori e naiva!

bizantina 11.11.2012 11:51:31

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 480989)
Nu am nimic impotriva virginitatii

Da? ma bucur! inceputul este bun.

Dar stii, intotdeauna este mai bine sa previi decat sa tratezi. La fel si cu fecioria.

Andra_07 11.11.2012 11:59:05

Citat:

În prealabil postat de bizantina (Post 480997)
Da? ma bucur! inceputul este bun.

Dar stii, intotdeauna este mai bine sa previi decat sa tratezi. La fel si cu fecioria.

Si te-ai simti bine sa stii ca principala ta virtute in ochii unui barbat e fecioria? Te-ai simti bine sa stii ca a ajuns cu tine, doar pentru ca celelalte fete nu sunt fecioare? Te-ai simti bine sa nu fi intrebata ce ai studiat, ce carti iti plac, la ce Biserica mergi, ce duhovnic ai, ce oras preferat ai dar sa fi intrebata daca esti virgina? E de neinchipuit ca un barbat sa te intrebe de existenta himenului, dar sa nu stie ce nume de familie ai:)))

dumitrucelmare2000 11.11.2012 16:15:59

In studentie am intalnit astfel de cazuri referitoare la acest topic si unele din ele chiar m-au surprins. Imi amintesc de un caz in care un baiat din an mai mare avea prietena cu noi in an si dupa ce s-a culcat cu ea i-a spus ca nu se casatoreste cu ea pentru ca nu a fost virgina apoi povestea la toata lumea din facultate ca s-a culcat cu ea. Am cunoscut si un caz in care un tip ii cerea unei fete sa se culce cu el pentru ca i-a spus ca nu mai este virgina. Cel mai mult m-a impresionat insa cazul unui coleg cu un an mai mare si bun prieten care mi-a spus ca el daca doreste virginitate nu o cauta in alta parte ci o pasteaza pe a lui. Cu alte cuvinte voia sa nu se culce cu nici o fata pana nu se casatoreste. Si-a facut o prietena, i-a impartasit acesta dorinta a lui, nu a intrebat-o niciodata daca este virgina si dupa vre-o 2 ani de relatie s-au casatorit. Fiindu-mi prieten foarte apropiat mi-a spus ca fata nu a fost virgina, acest lucru nu l-a deranjat dar ca si-a dorit sa descopere asta doar dupa ce s-a casatorit.
Acum sunt fericiti si au impreuna un copil.

UNNOOM 11.11.2012 16:27:21

Citat:

În prealabil postat de dumitrucelmare2000 (Post 481036)
...

Frumos! Respectul e tot ce conteaza!

Andra_07 11.11.2012 17:08:37

Citat:

În prealabil postat de dumitrucelmare2000 (Post 481036)
In studentie am intalnit astfel de cazuri referitoare la acest topic si unele din ele chiar m-au surprins. Imi amintesc de un caz in care un baiat din an mai mare avea prietena cu noi in an si dupa ce s-a culcat cu ea i-a spus ca nu se casatoreste cu ea pentru ca nu a fost virgina apoi povestea la toata lumea din facultate ca s-a culcat cu ea. Am cunoscut si un caz in care un tip ii cerea unei fete sa se culce cu el pentru ca i-a spus ca nu mai este virgina. Cel mai mult m-a impresionat insa cazul unui coleg cu un an mai mare si bun prieten care mi-a spus ca el daca doreste virginitate nu o cauta in alta parte ci o pasteaza pe a lui. Cu alte cuvinte voia sa nu se culce cu nici o fata pana nu se casatoreste. Si-a facut o prietena, i-a impartasit acesta dorinta a lui, nu a intrebat-o niciodata daca este virgina si dupa vre-o 2 ani de relatie s-au casatorit. Fiindu-mi prieten foarte apropiat mi-a spus ca fata nu a fost virgina, acest lucru nu l-a deranjat dar ca si-a dorit sa descopere asta doar dupa ce s-a casatorit.
Acum sunt fericiti si au impreuna un copil.

Foarte elocvente toate exemplele. Mai ales ultimul, chiar m-a impresionat. Un om de mare caracter, prietenul dumneavoastra. Speram sa dam mai des peste astfel de persoane.

zaharia_2009 11.11.2012 18:20:39

Am sesizat ca se poarta discutii despre acelasi subiect pe mai multe threaduri paralele .
Asta insemneaza ca ori exista un interes atit de mare de nu mai poate fi stavilit ori ca multi surzi doresc neaparat sa vorbeasca intre ei .
Dar in esenta , asta este treaba fiecaruia .
Observ insa ca ispititorul se plimba prin acest fir dupa bunul lui plac , ba chiar imbracat in smoking si fumind havane daruite de crestini .

Se vede lesne de tot ca atunci cind omul este intrebat de pacatele lui (pierderea virginitatii in desfriu- ca altfel nu se pierde) se aprinde f. tare , se minie rau . Cade intr-o stare de greta indubitabila si incepe sa cugete in felul lumii : este nepoliticos sa te interesezi de asa ceva ! cum poti suporta o asemnea intrebare ? ; de ce nu ma intreaba ce carti citesc? ; daca merg la biserica ? etc.
Nu amestecati inteligenta si preocuparile culturale cu fundul omului ! Si nici biserica cu preocuparile cazute ale omului indiferent !
Sunt destui inteligenti si eleganti care desfrineaza de rup , dar cu perdea , cica cu "eleganta"; cu cit urci pe scara sociala , cu atit perversiunile si desfrinarea are forme mai accentuate si mai frecvente .
Multi dintre ortodocsii care merg la biserica si care au un duhovnic , cad mereu in tot felul de pacate (ca daca nu s-ar intimpla astfel , intr-un an acestia ar ajunge sfinti , ori nu este chiar asa pt. ca cei mai multi murim fiind tare departe de sfintenie), iar desfrinarea este unul dintre ele fara a fi foarte rar, ci din contra.
Desfrinarea este cea mai mare plaga a umanitatii din toate timpurile . Ba au fost timpuri , si acum este iar timpul, cind aceasta a fost ridicata la mare cinste !
Nu este o garantie ca daca esti un curatel si un igienic, un citit si un cult , un manierat si un pedant nu esti si un desfrinat sau macar ca uneori nu mai cazi in acest pacat !
Numai cine nu a avut de furca cu pacatul desfrinarii nu stie ce inseamna acesta !
Dracul desfrinarii este unul f. prezent in viata omului, mai ales tinar, si il chinuie pina la batrinete in multe feluri .
Pe acesta , spun parintii patericului, ca nu l-a invins nimeni pina in ziua de astazi luptindu-se cu el, ci doar fugind de el !
Daca nu fugi de el mincind pamintul si vrei mai intii sa fi elegant , politicos , manierat , crezind ca poti stapinii orice situatie care te invirte pe linga desfriu te trezesti azvirlit in defrinare exact atunci cind te astepti mai putin !

Omul, in obiceiul lui curent, face pacate cum vrea el si pe care le vrea ! Se pune de bunavoie in situatii penibile , facind aceste pacate, se umple de ridicol dar , culmea lipsei smereniei si a credintei indubitabile, ar vrea ca nimeni sa nu il intrebe de asa ceva ! Ar vrea ca lumea sa uite aceste situatii iar el sa para acelasi om de onoare si pe deasupra si bun crestin . Adica sa minta (din desfriul neasumat, nepocait, dracul il impinge in alt pacat , al minciunii si al fariseismului !)
Numai ca lumea , dupa ce afla pacatele tale , ti le va aminti ori de cite ori vrea ea , fara a te intreba pe tine daca iti place sau nu !
Lumea nu te-a intrebat nici cind ai savirsit pacatul si nu te intreaba niciodata nici daca iti convine sa te tina ca famat cit vrea ea .
Sa ti minte frate cresti , ca atita timp cit traiesti printre oameni va trebui sa iti si suporti public pacatele pe care le faci fiindca asa voiesti tu sa le savirsesti, sa ti le asumi ! Sa ti minte ca crucea ta se duce la vedere si nu in ascuns !
Ia ginditi-va ca la inceputul crestinismului (primele 200 de ani) spovedania era publica , adica se facea cu voce tare .
Cum te-ai simti daca si astazi ar fi la fel cind tu doresti sa apari in fata lumii altfel decit esti tu ?

Daca ai ajuns frate crestin sa te rusinezi de pacatele tale , este un lucru bun , caci poate insemna ca te-ai horarit sa pui capat pacatelor ; astazi la unul , miine la altul , poimiine la inca unul si tot asa pina ce vei prinde miros de crestin adevarat .
Dar daca rusinea ta nu este duhovniceasca ci este draceasca si te indeamna sa minti, sa te ascunzi , sa te dai atins chipurile ca esti afrontat, atunci sa sti ca nu ai nici un cistig pe calea mintuirii si inca esti robit de siretlicurile satanei .

Este adevarat ca despre pacatele noastre (toate si nu numai despre lipsa virginitatii) nici nu procedam si nici nu admitem sa discutam cu usurinta (pt. ca avem legaturi de la ispititorul) dar atunci cind fratietatea arata sansa imprietenirii mai strinse (exceptind o casatorie)sau chiar cind se pregateste intrarea in casatorie acestea trebuiesc vorbite, discutate, fara rezerve indiferent ce parere isi face celalalt despre noi .
Dac nu procedezi astfel si prietenia si cu atit mai mult casatoria se cladeste pe nisip netrainic !

Este mult mai de pret sa marturisim totdeauna Adevarul si dreptatea si sa ne asumam pacatele facute,pt. ca asa am vrut noi , decit sa inteleaga fratii , si lumea toata, ca noi nici nu am inceput sa fim crestini, adica nici macar nu ne-am invatat ce ste si cum se marturiseste intotdeauna numai adevarul !

Yasmina 11.11.2012 19:00:23

Citat:

În prealabil postat de Andra_07 (Post 480994)
Adevarat si te sustin. Exact parerea asta o am si eu. Chiar nu stiu cum, ca barbat, poti afla despre o femeie daca este virgina sau nu. Dupa cum am mai spus-o, orice femeie cu demnitate s-ar simti jignita daca la prima, a doua intalnire, un barbat ii pune o astfel de intrebare. Logic, ca femeie, este sa te simti placuta/iubita pentru ceea ce ai in suflet si in minte, nu sa simti ca mandatorie pentru continuarea unei relatii este fecioria.
Apoi daca te indragostesti de o femeie si afli dupa un timp, in cadrul unei discutii naturale, ca nu este virgina, ce faci?
Multe persoane cred ca doar persoanele care nu mai sunt virgine gandesc asa. Dar rog, feciorii si fecioarele sa se gandeasca un pic. Cum te simti cand la prima intalnire esti intrebat la asa ceva? Cum te simti daca dupa ce raspunzi "Da, sunt virgin/a", ti se spune "Foarte bine, pentru ca eu vreau neaparat ca viitoarea sotie/viitorul sot sa fie virgin/a, altfel nu mai discutam". Cum te simti?

Va simtiti jignita deoarece virginitatea nu inseamna nimic pt dvs,nu-i intelegeti rostul si deci prin urmare se reduce la un nimic nefolositor.
Ar fi si culmea ca in fata acestui sentiment de inutilitate ,cineva sa mai si fie interesat de acest aspect!
Din acest punct de vedere se intelege supararea dvs.

Dar uniunile matrimoniale se cladesc pe niste baze;faptul ca ele uneori se cladesc pe baza fecioriei nu ar trebui sa va necajeasca.
Daca avem un barbat virgin care isi doreste o sotie pe masura,cu ce poate supara el masele intr-atata???
Ati spus ca este sub demnitatea femeii sa fie intrebata daca mai este virgina sau nu??!!

Eu cred ca este sub demnitatea femeii sa fie invitata sa participe la niste acte sexuale si perversitati de toti aceia care o poftesc trupeste insa nu vor sa se angajeze pe drum lung in vreo relatie cu ea!

glykys 11.11.2012 19:46:49

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 481052)

Eu cred ca este sub demnitatea femeii sa fie invitata sa participe la niste acte sexuale si perversitati de toti aceia care o poftesc trupeste insa nu vor sa se angajeze pe drum lung in vreo relatie cu ea!

De luat aminte!

Patrie si Credinta 11.11.2012 20:39:10

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 480916)
Am sa iti las un video despre feciorie, in care se expun si argumentele duhovnicesti si argumente din genetica cuantinca. Este un filmulet rusesc, mie mi-a placut f.mult:
Cine leagana copilul - 1 din 4

Telegonia nu mai este o teorie valida din secolul XIX. Cu celelalte idei sunt cam de acord.

Andra_07 11.11.2012 21:49:47

Citat:

Va simtiti jignita deoarece virginitatea nu inseamna nimic pt dvs,nu-i intelegeti rostul si deci prin urmare se reduce la un nimic nefolositor.
Ar fi si culmea ca in fata acestui sentiment de inutilitate ,cineva sa mai si fie interesat de acest aspect!
Din acest punct de vedere se intelege supararea dvs.

Dar uniunile matrimoniale se cladesc pe niste baze;faptul ca ele uneori se cladesc pe baza fecioriei nu ar trebui sa va necajeasca.
Daca avem un barbat virgin care isi doreste o sotie pe masura,cu ce poate supara el masele intr-atata???
Ati spus ca este sub demnitatea femeii sa fie intrebata daca mai este virgina sau nu??!!

Cand am zis ca virginitatea nu inseamna nimic pentru mine? Lasa-ma sa ghicesc....Ai dedus tu:)

UNNOOM 11.11.2012 22:11:56

Citat:

Cum afli daca o fata e sau nu virgina din moment ce este usor de falsificat aceasta virginitate? O duci la rumpolog?

E cam... trista abordarea asta cu verificarea trecului moral (in cazul de fata cel sexual) al unui om. Daca pacatul este de domeniul trecutului... chiar trebuie reactualizat?

itatiana 11.11.2012 22:40:33

Fata cuminte!

Totusi de ce suntem tratate urat daca suntem cuminti

itatiana 11.11.2012 22:43:36

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 481114)
Cum afli daca o fata e sau nu virgina din moment ce este usor de falsificat aceasta virginitate? O duci la rumpolog?

E cam... trista abordarea asta cu verificarea trecului moral (in cazul de fata cel sexual) al unui om. Daca pacatul este de domeniul trecutului... chiar trebuie reactualizat?

E imposibil sa nu-ti dai seama daca esti un pic sensibil din reactiile ei!

Patrie si Credinta 11.11.2012 23:13:13

Citat:

În prealabil postat de itatiana (Post 481121)
Totusi de ce suntem tratate urat daca suntem cuminti

asa e societatea. Nici voi, nici noi nu o ducem bine, din punctul asta de vedere.

Patrie si Credinta 11.11.2012 23:14:09

Citat:

În prealabil postat de itatiana (Post 481122)
E imposibil sa nu-ti dai seama daca esti un pic sensibil din reactiile ei!

hihi, acum vreti sa intelegem femeile? Nu a reusit nimeni sa faca asta.

bizantina 12.11.2012 08:58:10

Citat:

În prealabil postat de Andra_07 (Post 480999)
Si te-ai simti bine sa stii ca principala ta virtute in ochii unui barbat e fecioria?

Este o virtute, una foarte importanta, asa ne invata la Biserica. Bineinteles, nu singulara.

dar se pare ca tu nu dai doi bani pe virginitate, cel putin asa se deduce din tot ceea ce scrii.

Daca continui pe linia aceasta, imi pare rau, eu discut cu persoane crestin-ortodoxe si cred ca o sa incetez sa mai raspund, ba chiar cred ca voi pleca de pe acest forum deoarece este ca un sat fara caini si nimeni nu prea mai afirma valorile Ortodoxiei.

UNNOOM 12.11.2012 09:03:18

Citat:

În prealabil postat de bizantina (Post 481150)
Este o virtute, una foarte importanta, asa ne invata la Biserica. Bineinteles, nu singulara.

dar se pare ca tu nu dai doi bani pe virginitate, cel putin asa se deduce din tot ceea ce scrii.

Daca continui pe linia aceasta, imi pare rau, eu discut cu persoane crestin-ortodoxe si cred ca o sa incetez sa mai raspund, ba chiar cred ca voi pleca de pe acest forum deoarece este ca un sat fara caini si nimeni nu prea mai afirma valorile Ortodoxiei.

..."pui in gura unui om cuvinte pe care nu le-a rostit"...

Deci raspunde prin DA sau NU (ca sa stim cu cine stam de vorba): Ti se pare normal ca un barbat sa intrebe o femeie/fata daca este sau nu este virgina?

bizantina 12.11.2012 09:28:02

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 481151)
Deci raspunde prin DA sau NU (ca sa stim cu cine stam de vorba): Ti se pare normal ca un barbat sa intrebe o femeie/fata daca este sau nu este virgina?

DA, in cazul in care tanarul/tanara are intentii matrimoniale.

NU, in absenta acestor intentii.

UNNOOM 12.11.2012 09:31:38

Citat:

În prealabil postat de bizantina (Post 481154)

Multumesc pentru raspuns. Va respect opinia. Am dreptul la o alta opinie.

Andra_07 12.11.2012 13:45:48

Citat:

În prealabil postat de bizantina (Post 481150)

Te agiti prea mult pentru ceva ceea ce eu am exprimat. Incearca sa te linistesti si hai s-o dam la pace.

writer 13.11.2012 12:40:26

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 481156)
Multumesc pentru raspuns. Va respect opinia. Am dreptul la o alta opinie.

sigur, ai dreptul la iad ! ai tot dreptul, dragă ! :)))))))))))))))))))))))

Andra_07 13.11.2012 12:57:13

Citat:

În prealabil postat de bizantina (Post 481154)

NU, in absenta acestor intentii.

Exista vreun barbat normal pe lumea asta care sa cunoasca o femeie azi la ora 13.00 si la ora 13.30 sa realizeze ca vrea sa se insoare cu ea, astfel incat la 14.00 sa o intrebe daca e sau nu virgina? Rog barbatii sa-mi raspunda, daca se vad intr-o asemenea postura.

zaharia_2009 13.11.2012 13:45:07

Eu nu stiu daca as indeplini standardul pt. un barbat ca sa imi pot spune parerea , dar indrasnesc sa spun ca de multe ori m-am gindit ca cunoasterea a doi oameni este un lucru tare anevoios .
Cunoasterea nu inseamna sa o vezi ca este blonda sau satena , ca are ochii verzi sau albastrii, ca are par de abanos si ochi de mura,, ca este catifelata la temperament, ca atunci cind te saruta esti aproape de lesin, ca te simti bine cind iti este in preajma , ca...
Sigur, conteaza si acestea dar alegerea unui partener de viata nu se face in primul rind somatic .
Poate sa fie zina de frumoasa/frumos dar daca sufletul este diferit de ceea ce astepti si poti sa duci tu (accepti/rabzi), atunci totul este de prisos.
Sa il cunosti pe om inseamna sa te lase in intimitatea lui , in mijlocul sufletului lui , acolo unde este el cel adevarat, acolo unde exista si lucrurile f. bune dar si cele nebune, acolo unde ii vezi legaturile si limitele, acolo unde temperamentul lui este liber de titrare si unde caracterul il poti vedea in toata slava lui , acolo unde nu mai este minciuna si unde nu se mai poate ascunde sau macar pune aminare pe lucruri si fapte . Acolo unde el este el si unde toate perdelele si manusile au cazut !

Dar ca cineva sa te lase sa ii intri in suflet este nevoie de mult timp , sau de multa sinceritate sau in primul si primul rind de dragoste absolut sincera si dezinteresata .
In ziua de astazi , partenerul te lasa mai lesne sa il cunosti pe dinauntru decit direct in suflet !

Este o targedie ca tinerii zilelor noastre se aleg mai ales dupa criterii somatice, corporale, si dupa tendinta de fronda pronuntata la valorile morale eterne .
Dar socul apare abia cind descopera ca sufleteste au prea putin in comun, ca dpv caracterial se deosebesc mult . Atinci, chiar daca s-ar potrivi de minune trupeste , nu pot duce crucea pacatelor unuia altuia. Crucea celuilalt nu i-o vezi decit in suflet. Dar mai in gluma mai in serios, putem spune ca chiar si in timpul clipelor intime sufletul se fereste sa nu se ajunga la el deoarece acolo este omul simplu, gol de meschinarie si perdele , omul asa cum este el de la Dumnezeu !
Iar sufletul nu si-l arata omul decit greu de tot ! Cum spuneam , mai repede se dezgoleste la trup decit la suflet !

De aceea , a cunoaste cu adevarat pe cineva se intimpla de multe ori , tirziu, tirziu dupa casatorie , putind fii chiar socant !

Cei ce au ajutorul si binecuvintarea lui Dumnezeu se cunosc bine de la incepuut nici nu stiu cit de mul sunt iubiti de El
Scopul ancestral al logodnei, de exemplu, este pt. cunoasterea tinerilor si nu o garantie ca daca s-au intimizat se si vor casatori . De aceea , pe perioada logodnei acestia stau impreuna , in aceiasi casa , mai putin dormitul sub acelasi acoperis .
Tinerii care au dorinta de a asculta de asemenea povete si se supun intocmai implinind poruncile Domnului , mult bine vor stringe la vremea secerisului .
Cei care au gresit si nu au facut intocmai, bine ar fi ca sa poata indrepta degraba acest pacat si sa se opreasca de la intimitati pina la cununie , si in felul acesta si ei vor avea parte de bun seceris .

Am mai amintit , ca exista un site numit "ortodoxiatinerilor" iar acolo gasiti articole deosebit de frumos scrise si si interesante despre pastrarea fecioriei . Veti vedea fete si femei care au practicat sau nu castitatea antemaritala si ce pareri au despre asta !
Celor interesati , buna lectura !

writer 13.11.2012 13:46:22

Citat:

În prealabil postat de Andra_07 (Post 481480)
Exista vreun barbat normal pe lumea asta care sa cunoasca o femeie azi la ora 13.00 si la ora 13.30 sa realizeze ca vrea sa se insoare cu ea, astfel incat la 14.00 sa o intrebe daca e sau nu virgina? Rog barbatii sa-mi raspunda, daca se vad intr-o asemenea postura.

chiar n-are nicio legatură !

bizantina nu o spus ce ai afirmat tu mai sus, dar mi se pare firesc ca în cadrul cunoașterii reciproce în vederea căsătoriei, să vină această întrebare legitimă.

dacă tu nu ții cont de acest aspect, sunt creștini care țin cont.

Andra_07 13.11.2012 13:46:27

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 481501)
Eu nu stiu daca as indeplini standardul pt. un barbat ca sa imi pot spune parerea , dar de multe ori m-am gindit ca cunoasterea a doi oameni este un lucru anevoios .
Cunioasterea nu inseamna sa o vezi ca este blonda sau satena , ca are ochii verzi sau albastrii, ca are par de abanos si ochi de mura,, ca este catifelata la temperament, ca atunci cind te saruta esti aproape de lesin, ca te simti bine cind iti este in preajma , ca...
Sigur, conteaza si acestea dar alegerea unui partener de viata nu se face in primul rind somatic .
Poate sa fie zina de frumoasa dar daca sufletul este diferit de ceea ce astepti si poti sa duci tu (accepti/rabzi), atunci totul este de prisos.
Sa il cunosti pe om inseamna sa te lase in intimitatea lui , in mijlocul sufletului lui , acolo unde este el cel adevarat, acolo unde exista si lucrurile f. bune dar si cele nebune, acolo unde ii vezi legaturile si limitele, acolo unde temoperamentul lui este liber de titrare si unde caracterul il poti vedea in toata slava lui , acolo unde nu mai este minciuna si unde nu s emai poate ascunde sau macar pune aminare pe lucruri si fapte . Acolo unde el este el si unde toate perdelele si manusile nu mai exista !

Dar ca cineva sa te lase sa ii intri in suflet este nevoie de mult timp , sau de multa sinceritate sdau in primul si primul rind de dragoste absolut sincera si dezinteresata .
In ziua de astazi , partenerul te lasa mai lesne sa il cunosti pe dinauntru decit direct in suflet !

Este o targedie ca tinerii zilelor noastre se aleg mai ales dupa criterii somatice, corporale, si dupa tendinta de fronda pronuntata la valorile morale eterne .
Dar socul apare abia cind descopera ca sufleteste au prea putin in comun, ca dpv caracterial se deosebesc mult . Atinci, chiar daca s-ar potrivi de minune trupeste , nu pot duce crucea pacatelor unuia pe a altuia. Crucea celuilalt nu i-o vezi decit in suflet. Dar mai in gluma mai in serios, putem spune ca chiar si in timpul clipelor intime sufletul se fereste sa nu se ajunga la el deoarece acolo este omul simplu, gol de meschinarie si perdele , omul asa cum este el de la Dumnezeu !
Iar sufletul nu si-l arata omul decit greu de tot ! Cum spuneam , mai repede se dezgoleste la trup decit la suflet !

De aceea , a cunoaste cu adevarat pe cineva se intimpla de multe ori , tirziu, tirziu dupa casatorie , putind fii chiar socant !

Este adevarat si ceea ce spuneti dumneavoastra.

stefan florin 13.11.2012 14:59:56

Citat:

În prealabil postat de Andra_07 (Post 481480)

nu cred ca exista un barbat cu mai mult de 2 neuroni care sa-si intrebe partenera daca este sau nu virgina, ci astepta ca femeia iubita sa-i spuna acest lucru fara sa fie intrebata. Mi se pare penibil ca un barbat sa intrebe partenera: draga mea, esti sau nu virgina?

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:48:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.