Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Despre atei si scopul lor pe acest forum (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13678)

EmaSimona 04.09.2011 13:49:30

Citat:

În prealabil postat de Sara I (Post 396554)
Salut,

Parerea mea e ca ateii, fie pe acest forum fie pe altundeva, Il cauta pe Dumnezeu. Ateul este om, deci prin creatie are Tata, Facator, si Il cauta pe El, fie ca isi da seama, fie ca nu.

Pentru ca probabil au auzit ca la Dumnezeu se ajunge numai prin Isus Hristos, cauta se sa apropie de cei care pretind ca Il cunosc pe El, si care se numesc crestini.

Fie ca harul Duhului Sfant sa ne deschida ochii inimii, si sa intelegem cat de maret si inalt este acest nume, de ''crestin'', si ce responsabilitate uriasa implica pentru cel care vrea sa-l poarte.

Nimeni nu poate fi crestin fara harul Duhului Sfant. A fi crestin implica sa-L cunosti pe Hristos, sa vrei sa urmezi Lui in toate sferele vietii tale, si, prin puterea data omului de Duhul Sfant, sa traiesti/sa aplici invataturile Lui.

A fi crestin implica doua fundamente:
1. Sa cunosti Adevarul.(pe Hristos)
2. Sa iubesti cum a iubit Hristos.

Sa ai mila, compasiune, dorinta fierbinte pentru mantuirea aproapelui tau, pana acolo incat aproape doresti sa fii tu lepadat, numai sa se mantuiasca el..Or astea nu le produce omul, ci sunt roadele lucrarii Duhului Sfant in inima omului...

Altfel, riscam sa devenim pietre de poticnire pentru cei care Il cauta pe El, riscam sa fim asemeni fratelui mai mare din pilda lui Hristos, care gelozeste si invidiaza pe cel mic, (cum adica Tatal il iarta si primeste si pe el,(ateii, de ex) ba inca il si iubeste..), riscam sa cauzam ca numele Lui si calea Adevarului sa fie hulite intre oameni.

Very great!!! Cam asemănător gândeam și eu, mă bucur c-o spun mai mulți, tu, Theodor...

Sara I 04.09.2011 14:11:34

Eu am cu adevarat respect si onoare pentru toti care vor sa apere dreapta credinta,(femei,barbati,tineri,varstnici,monahi,mi reni,pustnici,artisti,femei de serviciu,medici,presedinti,cersetori,etc), credinta data sfintilor odata pentru totdeauna,care este lasata noua de Insusi Mantuitorul.

Dar sa ne amintim ca tot soborul sfintilor ne invata ca cel mai bine dreapta credinta se apara traind-o, si proclamand-o doar daca cineva intreaba ca de ce traiesti tu asa.

Iarasi, fara Duhul Sfant, Duhul Adevarului, care ne da intelepciune si pricepere, si ne descopera toate cele necesare, nu ne putem descurca, si nu vom sti cine e prieten si cine e dusman, in ce sa lovim si ce sa aparam...

Si, un adevarat "maestru" al manuirii Sabiei Duhului, un "as" al razboiului duhovnicesc, ne invata ca un crestin nu va lovi cu pumnul in vant, nu va lupta cu omul(trup de carne si sange), ci lupta lui este cu "duhurile rautatii si vicleniei", cu stapanitorii acestui veac intunecat....cu patimile si pacatele care s-au cuibarit in el insusi.

Metoda lui de lupta a fost: "Biruiti raul prin BINE", prin necontenita partasie si incredere in Mantuitor..

Vorbesc de "apostolul neamurilor", sf.ap. Pavel

Fie ca Duhul lui Dumnezeu sa ne talcuiasca fiecaruia care dorim, concret si specific,si in toate imprejurarile din viata noastra zilnica,ce inseamna sa biruim raul prin bine.

Doamne-ajuta!

N.Priceputu 04.09.2011 14:18:20

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 396527)
Eu nu te-am judecat pe tine global, ca persoana,ci mai degraba am judecat gestul tradarii,asemanandu-l cu gestul lui Iuda !

Frate, nu cred că înțelegi ce înseamnă trădare. A stabili ordinea, a apăra dreptatea, moralitatea - pe forum sau în societate - înseamnă să-ți pese, să nu fii indiferent, să ai atitudine atunci când vezi răul manifestându-se lângă tine și afectându-i pe alții.

A sta pasiv, a fi indiferent atunci când vezi făcându-se o nedreptate - ăsta e păcat și e chiar trădare față de victimă, pe care ești dator să o aperi.

Dacă pe stradă vezi un act de violență ce faci? Te faci că nu vezi, ca să nu-l trădezi pe agresor, făcându-te complice cu el în felul ăsta? Sau suni la 112?
Ce spune cavalerul păzitor din tine că ești dator să faci?

neica_nimeni_altul 04.09.2011 14:45:21

Despre reguli si libertate

Multi au impresia ca respectarea unor reguli le ingradeste libertatea. Eu cred ca de fapt este exact pe dos, libertatea mi-o pot exercita doar atunci cand respect o regula simpla, aceea de a nu-l deranja pe cel de langa mine.

Toti cei care au iesit din tara au observat imediat ca diferenta dintre noi ca romani si restul tarilor "civilizate" nu consta in cat de destepti si frumosi sunt acei oameni, ci cat de rigurosi sunt in respectarea legilor si a regulilor pe care singuri si le-au impus.

Acest forum crestin ortodox pe langa regulile generale ale oricarui forum, suplimentar are si o regula exprimata foarte clar
"Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa". Desi este foarte clara, multi se fac ca nu inteleg ce anume inseamna.

In societate, este foarte clar ca oameni cu viziuni si credinte diferite coopereaza si convietuiesc fara probleme
dintr-un motiv foarte simplu - respecta niste reguli! Pe acest forum de ce nu ar trebui sa fie la fel ?

Ca romanilor nu prea le place sa respecte regulile, ca au tendinta mereu sa se opuna la orice fel de ingradire, ca nici macar regulile de circulatie acestia nu le mai respecta, este clar, dar la fel de clara este si directia in care ne indreptam ... ne indepartam tot mai mult de civilizatie.

Propunerea mea referitoare la schimbarea regulilor pe acest forum nu este in principal indreptata impotriva ateilor (eu insumi am fost ateu in tinerete) ci impotriva tuturor celor care se impotrivesc ideii de dialog "civilizat", bazat pe logica si argumente.

Adriana98 04.09.2011 15:06:50

Citat:

În prealabil postat de EmaSimona (Post 396541)
Care este diferenta dintre atitudinea lui Cioran si a lui Dumitru? Nu l-am văzut niciodată să-si impună arogant conceptiile, să ne denigreze credinta, si-a exprimat propriile sale opinii. Dacă nu puteti să-i faceti un bine, măcar nu-i mai fiti pietre de poticnire, de unde stiti voi că în subconstient sau chiar constient nu-L caută pe Dumnezeu??? Ateu perfect nu există. Denigrându-l îl faceti doar să se întoarcă din drum si să i se confirme că alegând ateismul, a ales calea cea bună. Doamne fereste să-L cauti pe Dumnezeu si să dai peste crestini „binevoitori”!

Îmi cer scuze pentru tonul aspru!

Draga EmaSimona,

Raspunsul meu se adresa lui Dumitru care pusese urmatoarea întrebare:
Citat:

În prealabil postat de Dumitru73
am uitat sa pun intrebarea principala.
daca afirm ca, dupa parerea mea, "Dumnezeu nu exista", inseamna ca am jignit crestinismul, ortodoxia etc.?
De aceea, te-as ruga sa-mi arati cuvintele prin care l-as fi denigrat pe Dumitru. As dori însa, sa aflu si impresia lui Dumitru despre raspunsul meu.
Citat:

Îmi cer scuze pentru tonul aspru !
Si mie mi se întâmpla, chiar destul de des, sa am o atitudine ferma pe care-o exprim printr-un ton aspru. Însa în cazul acesta, nu tonul ma preocupa, ci niste acuzatii pe care eu le consider nefondate. Sau sunt eu cea care se înseala? Posibil, oricum intentia mea pe acest forum nu este aceea de a denigra, ci dimpotriva, daca este necesar, de a combate denigrarea si aici ma refer la cea mai grava dintre denigrari: cea a lui Dumnezeu si a tot ce este sfînt pentru crestini.

stefan florin 04.09.2011 15:12:14

Citat:

În prealabil postat de Sara I (Post 396554)
Salut,

Parerea mea e ca ateii, fie pe acest forum fie pe altundeva, Il cauta pe Dumnezeu. Ateul este om, deci prin creatie are Tata, Facator, si Il cauta pe El, fie ca isi da seama, fie ca nu.

Pentru ca probabil au auzit ca la Dumnezeu se ajunge numai prin Isus Hristos, cauta se sa apropie de cei care pretind ca Il cunosc pe El, si care se numesc crestini.

Fie ca harul Duhului Sfant sa ne deschida ochii inimii, si sa intelegem cat de maret si inalt este acest nume, de ''crestin'', si ce responsabilitate uriasa implica pentru cel care vrea sa-l poarte.

Nimeni nu poate fi crestin fara harul Duhului Sfant. A fi crestin implica sa-L cunosti pe Hristos, sa vrei sa urmezi Lui in toate sferele vietii tale, si, prin puterea data omului de Duhul Sfant, sa traiesti/sa aplici invataturile Lui.

A fi crestin implica doua fundamente:
1. Sa cunosti Adevarul.(pe Hristos)
2. Sa iubesti cum a iubit Hristos.

Sa ai mila, compasiune, dorinta fierbinte pentru mantuirea aproapelui tau, pana acolo incat aproape doresti sa fii tu lepadat, numai sa se mantuiasca el..Or astea nu le produce omul, ci sunt roadele lucrarii Duhului Sfant in inima omului...

Altfel, riscam sa devenim pietre de poticnire pentru cei care Il cauta pe El, riscam sa fim asemeni fratelui mai mare din pilda lui Hristos, care gelozeste si invidiaza pe cel mic, (cum adica Tatal il iarta si primeste si pe el,(ateii, de ex) ba inca il si iubeste..), riscam sa cauzam ca numele Lui si calea Adevarului sa fie hulite intre oameni.

Doamna mea, parca mi-ati citit gandurile! Felicitari pentru acest mesaj. Doamne ajuta!

stefan florin 04.09.2011 15:19:56

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396566)
Multi au impresia ca respectarea unor reguli le ingradeste libertatea. Eu cred ca de fapt este exact pe dos, libertatea mi-o pot exercita doar atunci cand respect o regula simpla, aceea de a nu-l deranja pe cel de langa mine.

Toti cei care au iesit din tara au observat imediat ca diferenta dintre noi ca romani si restul tarilor "civilizate" nu consta in cat de destepti si frumosi sunt acei oameni, ci cat de rigurosi sunt in respectarea legilor si a regulilor pe care singuri si le-au impus.

Acest forum crestin ortodox pe langa regulile generale ale oricarui forum, suplimentar are si o regula exprimata foarte clar
"Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa". Desi este foarte clara, multi se fac ca nu inteleg ce anume inseamna.

In societate, este foarte clar ca oameni cu viziuni si credinte diferite coopereaza si convietuiesc fara probleme
dintr-un motiv foarte simplu - respecta niste reguli! Pe acest forum de ce nu ar trebui sa fie la fel ?

Ca romanilor nu prea le place sa respecte regulile, ca au tendinta mereu sa se opuna la orice fel de ingradire, ca nici macar regulile de circulatie acestia nu le mai respecta, este clar, dar la fel de clara este si directia in care ne indreptam ... ne indepartam tot mai mult de civilizatie.

Propunerea mea referitoare la schimbarea regulilor pe acest forum nu este in principal indreptata impotriva ateilor (eu insumi am fost ateu in tinerete) ci impotriva tuturor celor care se impotrivesc ideii de dialog "civilizat", bazat pe logica si argumente.

Tocmai asta e prietene, cei se afara si-au impus ei singuri anumite reguli, pe cand pe acest forum TU vrei sa impui reguli altora! Din cate stiu acest forum are anumite reguli care pana acum s-au respectat. Doamne ajuta!

neica_nimeni_altul 04.09.2011 15:26:33

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 396578)
Tocmai asta e prietene, cei se afara si-au impus ei singuri anumite reguli, pe cand pe acest forum TU vrei sa impui reguli altora!

Stefan, tu chiar te faci ca nu observi ca pentru schimbarea acestui regulament mai sunt si altii in afara de mine ?

Miha-anca, I.Calin, laurastifter, costel, lore86, Mihnea Dragomir, glykys, vintage, Florin Constantin Ilie, Postelnicu, bogdan81, Paduraru, CarareaImparatiei, eduardd, Adriana98

Pana in acest moment sunt 16 crestini care doresc acest lucru ... si vor mai fi si altii ... Un drum lung incepe cu primul pas ...

Dumitru73 04.09.2011 15:30:03

Citat:

În prealabil postat de Adanna (Post 396478)
Sunt sanatosi la cap acei care baga in seama un user banat de nenumarate ori?

http://www.crestinortodox.ro/forum/member.php?u=36491

.. si asta nu e singurul user name.

probabil asta este motivul inversunarii sale.
el, marele crestin, a fost dat afara iar unuia ca mine i se permite in continuare accesul.

stefan florin 04.09.2011 15:31:11

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396581)
Stefan, tu chiar te faci ca nu observi ca pentru schimbarea acestui regulament mai sunt si altii in afara de mine ?

Miha-anca, I.Calin, laurastifter, costel, lore86, Mihnea Dragomir, glykys, vintage, Florin Constantin Ilie, Postelnicu, bogdan81, Paduraru, CarareaImparatiei, eduardd, Adriana98

Pana in acest moment sunt 16 crestini care doresc acest lucru ... si vor mai fi si altii ...

Putini, foarte putini in comparatie cu numarul total al celor inscrisi pe forum. Doamne ajuta!

Adanna 04.09.2011 15:31:53

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396581)

Pana in acest moment sunt 16 crestini care doresc acest lucru ... si vor mai fi si altii ... Un drum lung incepe cu primul pas ...

16 din cati?

neica_nimeni_altul 04.09.2011 15:38:03

Citat:

În prealabil postat de Adanna (Post 396588)
16 din cati?

Si apostolii au fost doar 12 la inceput (nu consider ca noi am fi asa ceva) si uite unde s-a ajuns ...

stefan florin 04.09.2011 15:40:37

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396592)
Si apostolii au fost doar 12 la inceput (nu consider ca noi am fi asa ceva) si uite unde s-a ajuns ...

Cam nefericita comparatia, nu crezi? Doamne ajuta!

Adanna 04.09.2011 15:40:49

O fiinta care incalca regulile forumului urla sa fie schimbate? Asta e ca faza cu hotul care striga "Prindeti hotul!"

neica_nimeni_altul 04.09.2011 15:46:15

Citat:

În prealabil postat de Adanna (Post 396595)
O fiinta care incalca regulile forumului urla sa fie schimbate? Asta e ca faza cu hotul care striga "Prindeti hotul!"

Adanna, o fiinta esti tu si cu familia ta de urlatoare ... te rog sa te exprimi "civilizat" ! De cei de teapa ta vreau sa deratizez acest forum, capisci ?

neica_nimeni_altul 04.09.2011 15:49:38

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 396594)
Cam nefericita comparatia, nu crezi? Doamne ajuta!

Stefan, m-ai convins ca nu poti interpreta propozitii simple ... nu cred ca te va ajuta Dumnezeu la acest capitol, mai trebuie sa studiezi si singur ... sa inveti sa citesti si printre paranteze!

Miha-anca 04.09.2011 16:55:12

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 396223)
Nu amenint pe nimeni, credinta mea imi interzice asta, si nici strcutura mea nue potivita pentru ura. Pe dumneata te privesc cu compasiune oarecum, recunosc, violenta verbal pentru ca esti fanatic si nu ai respect privind oameni, semeni de ai nostri, cu alte convingeri decat tine. Si, ca sa raspund la obiect, nu, nu te amneint, repet. Nu e legal si mai ales moral/crestinesc. Doar ca stiu foarte bine ca in anii ce vin, cel mult cinci, oamenii cu convingeri religioase fanatice vor fi scosi legal in afara societatii. Din nou, nu ascund ca asta imi place. Bineinteles, si eu sunt credincios, dupa credinta mea, dar nu fanatic. NU am insultat vreodata ortodoxia, intrebati-o pe d-na Miha-anca cum m-am exprimat despre ortodoxie intr-un dialog cu domnia ei. Am zis asa: "ortodoxia e minunata". Caci este!!! E perfecta, cu exceptia absentei comuniunii cu Sfantul Parinte. Dar, asa e deja off-topic. Fanaticii, de orice parte ar fi si orice credinta ar tine, sunt problema. O problema ce se cere, dupa parerea mea, eliminata social. Punct.
P. S. Nu mai ataca atat sanatatea mentala a interlocutorului de alta credinta sau alte convingeri. Chiar medic de ai fi, ceea ce ma indoiesc. Devii gretos cu asa exprimari care sunt cea mai acuta forma de atac la persoana.

Multumesc ca mi-ati raspuns la intrebare.
Si cine va stabili, care este fanatic, si care nu? Inchizitia sau Politia?
Fratilor, ne asteapta vremuri grele, care au fost proorocite de sfintii nostri ortodocsi. Deci e adevarat!
Asta nu ne sperie, domnule Theodor... Totusi, trebuie sa remarcati faptul, ca ortodocsii nu au fost niciodata teroristi, ca sa fie inclusi in legea respectiva; sau se inentioneaza doar o simpla privare de liber arbitru?!? Si asta va bucura?!?

Miha-anca 04.09.2011 17:05:00

Citat:

În prealabil postat de Adanna (Post 396226)
Sa dea Bunul Dumnezeu sa nu intrati niciodata in conflict cu un adevarat "bolnav la mansarda" . Ca nu v-as vedea bine...

P.S. Unii psihiatrii sunt oameni de valoare.. altii sunt neica nimeni.

Literatura pe aceasta tema:
Jean-Caude Larchet: Terapeutica bolilor mintale

Miha-anca 04.09.2011 17:16:19

Citat:

În prealabil postat de Adanna (Post 396250)
Domnule doctor Neica Nimeni. Astept un p.m. cu adresa cabinetului dumneavoastra. Eu chiar am nevoie de ajutor si desi nu am un svant in buzunar sunt sigura ca Mihnea Dragomir va face o cheta pentru intrajutorarea unui ortodox. Chiar daca domnia sa e catolic. Spuneti-mi si tariful pe care il practicati ca sa stiu la ce suma sa se ridice donatia.

P.S. Am incredere doar in puterile dumneavoastra tamaduitoare.

Asemenea mesaje sunt OFF-TOPIC si nu au ce cauta pe forum, ci mai degraba pe MP.

Miha-anca 04.09.2011 17:25:19

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 396304)
nu vreau sa te contrazic. poate ai dreptate.
dar mi se pare ca anumite cuvinte sun folosite peiorativ.
cuvintele, termenii folositi, sunt niste conventii.
tu intelegi ceva, eu poate dau alte nuante cuvintelor.
daca esti sectant intr-o tara majoritar ortodoxa si ti se spune "sectarule", este o jignire.
daca tu ai fi tigan, iar eu ti-as spune "bai tigane", cum ti s-ar parea?

Si daca tu intelegi altceva, ce vina am eu, care am scris?
Daca sunt tigan, spune-mi tigan. Unde e jignirea?

Miha-anca 04.09.2011 17:29:29

Citat:

În prealabil postat de EmaSimona (Post 396255)
Bine grăiești, Cătălin, dar ești prea serios pentru subiectul acestui topic, mai bine deschizi altul.

Am remarcat si eu neseriozitatea de pe acest topic. Poate ar fi bine, ca sa fie mai multi seriosi, asa cum ii sta bine oricarui om. Am insa impresia ca media de varsta a celor care scriu este de 15-16 ani, de unde si tonul mistocaresc...

Miha-anca 04.09.2011 17:55:16

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 396330)

Admin-ul a intervenit de fiecare dată când a fost cazul - fie atunci când spiritele s-au încins peste măsură, fie când s-au adus jigniri, blasfemii și altele asemenea. Mai mult de atât ce ar trebui să facă? Să stea non-stop cu ochii în monitor, cititnd fiecare postare și intervenind la fiecare ironie?

N.Priceputu, zici ca a intervenit de fiecare data cand a fost cazul? Deci nu este necesar sa intervina adminul cand unii catolici, neoprotestanti, etc fac afirmatii nelalocul lor la adresa ortodoxiei?!?
Se simte clar nevoia unui moderator, care sa intervina promt si cu profesionalism, caci adminul are alte probleme de rezolvat.

N.Priceputu 04.09.2011 18:09:27

Rolul moderatorului îl jucăm fiecare dintre noi, semnalând admin-ului mesajele jignitoare, atacurile la persoană, blasfemiile și alte exprimări incompatibile cu dialogul.
De aceea am spus că a intervenit, pentru că eu, unul, am sesizat abaterile de la regulament (motiv pentru care unii au considerat că am făcut un act de trădare similar cu al lui Iuda).

Miha-anca 04.09.2011 18:21:49

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 396458)
Jignirile produse de handicapatul anonim aka neica_nimeni_altul:

"Referitor la oameni si la libertate, sunt de acord ca oamenii sanatosi sa fie lasati in libertate si sa se exprime liber daca folosesc un limbaj articulat si un ton civilizat, sunt insa si foarte multi "bolnavi mintali" care ar trebui internati, deoarec sunt extrem de periculosi si iresponsabili. Foarte multi misuna si pe acest forum".
Te gandeai la tine, larva comatoasa?

Vad ca se depaseste orice LIMITA!
Il voi parafraza pe Iov si voi spune: Admin, dormi?

Miha-anca 04.09.2011 18:26:51

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 396638)
Rolul moderatorului îl jucăm fiecare dintre noi, semnalând admin-ului mesajele jignitoare, atacurile la persoană, blasfemiile și alte exprimări incompatibile cu dialogul.
De aceea am spus că a intervenit, pentru că eu, unul, am sesizat abaterile de la regulament (motiv pentru care unii au considerat că am făcut un act de trădare similar cu al lui Iuda).

Nu, ca tocmai de aceea s-a ajuns la aceasta situatie scandaloasa pe acest forum. Mesajele moderatorului trebuie sa ne lumineze, sa fie corecte din punct de vedere crestin.

Miha-anca 04.09.2011 18:38:03

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396566)

Nu ai venit cu nici o noutate, propunerile tale fiind practic vechiul Regulament al forumului. Forma actuala a regulamentului e f noua, de nici un an.

razvan_andrei 04.09.2011 18:52:58

Nu este nevoie de niciun nou regulament. Cel care exista este f bun. Si daca regulamentul s-ar schimba intr-unul mai exigent, tot degeaba, lucrurile vor ramane la fel. Este nevoie de o administrare mai buna a forumului, adica de moderatori pe fiecare subforum. Ei vor fi cei care vor sterge sau modifica postarile ce incalca regulamentul si tot ei vor fi cei care vor face sesizarile necesare catre admin. Adevarul este ca la un forum atat de mare si cu o asemenea activitate, admin singur nu poate face fatza. Acesta este singurul forum fara moderatori pe care l-am vazut pana acum. Pe alte forumuri multi dintre noi ar fi primit warn, si nu din cauza unui limbaj necivilizat etc., ci din cauza ca se foloseste 'quote' in prostie. Daca cineva vrea sa comenteze la ultima postare de pe topic nu are voie sa foloseasca 'quote'(un asemenea lucru atrage dupa sine warn si chiar banare). Deci un regulament nou, oricat de bun ar fi, este de prisos.

Miha-anca 04.09.2011 19:00:14

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 396638)

Eu vorbeam de profesionalism, caci suntem pe un forum crestin-ortodox. Uitati-va la primele topicuri: ce atmosfera crestina! Nici urma de jigniri; doar cuvinte frumoase si invataturi ortodoxe. De ce a trebuit sa fie invadat acest spatiu, spre distrugere? De catre cine, stim...
Si ortodocsii merg pe alte forumuri, dar repede li se arata usa, daca nu convine ceea ce spun ei. Cam asa ar trebui sa fie si pe acest forum.
Am ajuns sa ne pierdem timpul cu aceste confruntari tot mai dese si mai virulente, in loc sa ne ocupam, asa cum ar trebui, de lucruri cu adevarat importante. Macar de ar da rezultat, dar...

Miha-anca 04.09.2011 19:06:17

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 396654)
Nu este nevoie de niciun nou regulament. Cel care exista este f bun. Si daca regulamentul s-ar schimba intr-unul mai exigent, tot degeaba, lucrurile vor ramane la fel. Este nevoie de o administrare mai buna a forumului, adica de moderatori pe fiecare subforum. Ei vor fi cei care vor sterge sau modifica postarile ce incalca regulamentul si tot ei vor fi cei care vor face sesizarile necesare catre admin. Adevarul este ca la un forum atat de mare si cu o asemenea activitate, admin singur nu poate face fatza. Acesta este singurul forum fara moderatori pe care l-am vazut pana acum. Pe alte forumuri multi dintre noi ar fi primit warn, si nu din cauza unui limbaj necivilizat etc., ci din cauza ca se foloseste 'quote' in prostie. Daca cineva vrea sa comenteze la ultima postare de pe topic nu are voie sa foloseasca 'quote'(un asemenea lucru atrage dupa sine warn si chiar banare). Deci un regulament nou, oricat de bun ar fi, este de prisos.

Fiecare are dreptul la o parere. Aceasta este parerea ta personala, Razvan- Andrei. Altii cred altceva...

N.Priceputu 04.09.2011 19:11:44

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 396644)
Nu, ca tocmai de aceea s-a ajuns la aceasta situatie scandaloasa pe acest forum. Mesajele moderatorului trebuie sa ne lumineze, sa fie corecte din punct de vedere crestin.

Personal nu cred că e nevoie pe forum de o persoană competentă, atestată, care să spună fiecăruia cum e corect să gândească și ce să scrie. Cine vrea să înțeleagă, cu întrebarea va călători. Cine nu are întrebări nu e pregătit să primească răspunsuri.

Motivele pentru care intrăm pe forum se pare că diferă de la un utilizator la altul; dar cred că principalul motiv trebuie să fie dialogul pe teme care au legătură cu dreapta credință. Însă nu putem avea pretenția ca toți cei care își exprimă opiniile pe forum să fie competenți, să fie atestați din punctul de vedere al doctrinei ortodoxe. Pentru că în cazul ăsta, ar trebui să rămână doar 2-3 utilizatori (atestați de către cine?), iar restul să fim spectatori.

Nu pierdeți din vedere faptul că acest forum este o anexă a saitului creștinortodox.ro. Ceea ce se publică pe sait este trecut printr-un filtru al redactorilor saitului, pentru a nu se abate de la învățătura ortodoxă. Cine vrea să învețe câte ceva despre ortodoxie, o poate face acolo.

Dar aici, pe forum, consider că discuțiile trebuie să fie libere, să nu prezinte un singur punct de vedere. Gândiți-vă că în viața de zi-cu-zi punctul de vedere creștin-ortodox nu poate fi impus nimănui; prin urmare, nici aici nu trebuie impus.

Avantajul de a discuta pe forum rezidă în faptul că noi, cei ce ne numim creștini ortodocși, ne putem simți la noi acasă. Mă întreb, însă, dacă atunci când primești un oaspete în casă nu-i vei da voie să spună liber ce gândește.

Edit: Cât privește atmosfera încinsă, irespirabilă uneori, de vină pentru ea sunt cei care nu au respect pentru interlocutor, iar aceștia nu sunt deloc doar din rândul ateilor sau al celor de alte confesiuni. Însuși neica_nimeni, care revendică ortodoxia, luptă pentru un forum mai curat, fără jigniri și atacuri la persoană, jignindu-i pe toți cei ce îndrăznesc să nu fie de acord cu el

razvan_andrei 04.09.2011 19:12:54

Da, este parerea mea personala, insa o consider justa si bine argumentata. Sunt si eu admin unui forum (mult mai mic decat acesta), insa am moderatori la fiecare subforum. Nu pot sa stau acum sa citesc fiecare postare si sa corectez unde e nevoie, ar fi greu. Regulamentul este stabilit de mine, moderatorii il stiu si atunci cand este nevoie imi spun care este problema si intervin. Mesajul meu de mai sus vine din punctul de vedere al unui alt admin.

neica_nimeni_altul 04.09.2011 19:20:32

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 396654)
Este nevoie de o administrare mai buna a forumului, adica de moderatori pe fiecare subforum. Ei vor fi cei care vor sterge sau modifica postarile ce incalca regulamentul si tot ei vor fi cei care vor face sesizarile necesare catre admin. Adevarul este ca la un forum atat de mare si cu o asemenea activitate, admin singur nu poate face fatza. Acesta este singurul forum fara moderatori pe care l-am vazut pana acum.

FALS, la un forum atat de mare nu exista 1 singur administrator sau 1 singur moderator, ca nu vorbim de o firma de apartament, Razvane, eu cred ca nu stii despre ce este vorba, firma care administreaza acest forum are cca 200 de angajati, stiai acest lucru ?

Este vorba despre - http://www.activesoft.ro/

Nu este vorba nici de lipsa de timp si nici de dezinteresul adminului, este vorba de o politica a acestui forum. Faptul ca tu cauti argumente in sprijinul regulamentului actual si scuzi indirect adminul dovedeste fie ca esti partinitor (admin la admin nu-si scoate ochii) fie ca nu-ti pasa de atitudinea utilizatorilor fata de denigrarea credintei ortodoxe.

In regulamentul valabil scrie clar: "12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa !"

Tu ai vazut ca se respecta acest lucru, si daca da, dupa ce criteriu, dupa criteriul strict subiectiv al unor administratori, pe ce reguli se bazeaza ei, doar pe ce le dicteaza constiinta ?

Uite aici o explicatie foarte clara si neinterpretabila pentru "Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa":

Se interzice jignirea religiei, a credintei in Dumnezeu si a credinciosilor, nu se admit glumele cu substrat religios, generalizarile si cuvintele licentioase la adresa lor. Nu este permis atacul la persoana si folosirea unui limbaj necivilizat, obscen, antisemit sau rasist. Sunt interzise injuriile, afirmatiile vulgare, ironia de prost gust si fara sens, sau orice mesaj care il poate afecta pe oricare dintre membrii acestui forum crestin ortodox.

Despre asta este vorba, fie ca la unii le convine sau nu, aceasta mentiune trebuie explicit continuta in regulament.

Miha-anca 04.09.2011 19:26:56

RAzvan_Andrei, problema nu e prezenta heterodocsilor pe forum, ci faptul cca ei vor sa se impuna cu puntul lor de vedere, dand astfel razboi Sfintilor Parinti, din care se inspira ortodocsii, in raspunsurile lor.
In decursul celor 6 ani de forum am primit multe insulte la simpla citare a Sfintilor Parinti. Ti se pare normal acest lucru pe un Forum Crestin-Ortodox?
Si unde ai vazut pe lumea asta, ca lucrurile functioneaza in regim de anarhie? Regulamentul este necesar; si daca e nevoie, atat de detaliat pe cat posibil, fara a jena insa activitatea forumului.
Cea mai buna lege e aceea, pe care, respectand-o, nu o simti.

Problema e, ca nici regulamentul nu e respectat, ceea ce transforma forumul intr-un camp de bataie.

Consideri ca actualul regulament contine linii directoare in ceea ce priveste modul de adresare pe forum? Nu.

Detaliile din regulamentul propus au fost exrtrase din regulamentul initial, deci nu ii apartin lui "neica".

Dumitru73 04.09.2011 19:43:10

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 396631)
Daca sunt tigan, spune-mi tigan. Unde e jignirea?

intreaba-i pe liderii tiganilor.
in America daca ii spui unui negru "negrule" risti puscaria.

razvan_andrei 04.09.2011 19:59:30

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396675)
FALS, la un forum atat de mare nu exista 1 singur administrator sau 1 singur moderator, ca nu vorbim de o firma de apartament, Razvane, eu cred ca nu stii despre ce este vorba, firma care administreaza acest forum are cca 200 de angajati, stiai acest lucru ?

Este vorba despre - http://www.activesoft.ro/

Nu este vorba nici de lipsa de timp si nici de dezinteresul adminului, este vorba de o politica a acestui forum. Faptul ca tu cauti argumente in sprijinul regulamentului actual si scuzi indirect adminul dovedeste fie ca esti partinitor (admin la admin nu-si scoate ochii) fie ca nu-ti pasa de atitudinea utilizatorilor fata de denigrarea credintei ortodoxe.

In regulamentul valabil scrie clar: "12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa !"

Tu ai vazut ca se respecta acest lucru, si daca da, dupa ce criteriu, dupa criteriul strict subiectiv al unor administratori, pe ce reguli se bazeaza ei, doar pe ce le dicteaza constiinta ?

Uite aici o explicatie foarte clara si neinterpretabila pentru "Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa":

Se interzice jignirea religiei, a credintei in Dumnezeu si a credinciosilor, nu se admit glumele cu substrat religios, generalizarile si cuvintele licentioase la adresa lor. Nu este permis atacul la persoana si folosirea unui limbaj necivilizat, obscen, antisemit sau rasist. Sunt interzise injuriile, afirmatiile vulgare, ironia de prost gust si fara sens, sau orice mesaj care il poate afecta pe oricare dintre membrii acestui forum crestin ortodox.

Despre asta este vorba, fie ca la unii le convine sau nu, aceasta mentiune trebuie explicit continuta in regulament.

Bun, are 200 de angajati, insa eu nu le vad activitatea pe acest forum. Intrebarea este, daca se va face un nou regulament f bine detaliat, el va fi respectat in primul rand de admin? Va interveni atunci cand este necesar? Daca da, atunci f bine, dar daca nu inseamna ca exista o problema si in administrare. Am spus ca forumul are un singur admin deoarece nu vad la niciun subforum mentionat vreun moderator (in mod normal asa se face). Consider ca forumurile trebuie sa aibe o structura bine definita: admin, moderatori la fiecare subforum(mentionati!), regulament clar si obiectiv care sa fie respectat in primul rand de cei ce conduc forumul, pt a se purta discutii civilizate si corecte.

Miha-anca 04.09.2011 20:23:52

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 396679)
intreaba-i pe liderii tiganilor.
in America daca ii spui unui negru "negrule" risti puscaria.

Nu am ce sa-i intreb. Din cate am auzt la TV exista o hotarare oficiala, care spune ca numele lor e tigan, nu de rrom.
Negru se refera laculoarea pielii; deci o discriminare din cauza culorii. De aceea trebuie sa spunem afro-american, pentru a indica locul de bastina al acestor oameni, asa cum spenem român, celor din Romania, si german, celui din Germania, etc. Deci comparatia nu e valabila.

ai2 04.09.2011 20:50:52

Ceausescu scrisese pe un zid ca revine in 5 minute dar nu credeam ca o sa fie ortodox pe fata si sa-si spuna neica nimeni altul!

catalin2 04.09.2011 21:23:18

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 396670)
Da, este parerea mea personala, insa o consider justa si bine argumentata. Sunt si eu admin unui forum (mult mai mic decat acesta), insa am moderatori la fiecare subforum. Nu pot sa stau acum sa citesc fiecare postare si sa corectez unde e nevoie, ar fi greu. Regulamentul este stabilit de mine, moderatorii il stiu si atunci cand este nevoie imi spun care este problema si intervin. Mesajul meu de mai sus vine din punctul de vedere al unui alt admin.

Destul de corect ce spui, asta am spus si eu mai demult, dar nu s-a intamplat nimic. Acum nu stiu daca e foarte bine sa fie multi admini si daca nu o sa se contrazica intre ei, dar daca sunt persoane corect e bine.
Dar uite ca nu se vrea asta, pare a se dori de conducere mai mult un primat papal decat o conducere sinodala (desi se stie ca aceasta din urma e forma corecta).
In privinta regulamentului fiecare trebuie sa cunoasca limitele minime, pentru ca daca fiecare se intinde cat ii este plapuma unii au o plapuma mult mai mare decat ceilalti.
Pe mine de exemplu nu ma deranjeaza discutiile in contradictoriu cu eterodocsi sau chiar atei pana ce acestia nu devin mai agresivi si incearca sa-si impuna conceptiile mai mult prin forta decat prin argumente. Prin aceasta inteleg nu doar limbaj mai vulgar ci discreditare de genul minti, tu esti fanatic, esti impotriva crestinismului, etc.

catalin2 04.09.2011 21:27:16

Citat:

În prealabil postat de zzzzzz (Post 396537)
nu sunt stilist.tu esti ignorant.

Da, am vazut.Nu contest ca sunt ignorant in multe lucruri, intre timp am dat si raspunsul la ce credea tu ca e ignoranta (de fapt ignoranta era sa fii de acord cu noul calendar). Mesajul tau de acolo e concludent: "Din pacate majoritatea puiutilor astia se dau mari aparatori ai Ortodoxiei dar nici nu stiu ce e, ce a fost si ce invata in intregime Biserica Ortodoxa... pun pariu ca in situatia asta sunt cam 90% din useri... Mai Ortodocsi ca ei suntem noi "ateii" cu ghilimelele de rigoare... Problema mare e ca unii habar nu au ce reprezinta Ortodoxia ."

Dumitru73 04.09.2011 21:39:57

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 396687)
Nu am ce sa-i intreb. Din cate am auzt la TV exista o hotarare oficiala, care spune ca numele lor e tigan, nu de rrom.
Negru se refera laculoarea pielii; deci o discriminare din cauza culorii. De aceea trebuie sa spunem afro-american, pentru a indica locul de bastina al acestor oameni, asa cum spenem român, celor din Romania, si german, celui din Germania, etc. Deci comparatia nu e valabila.

nu tin sa te contrazic.
dar legea propusa de Prigoana, prin care institutiile statului ar fi folosit termenul de "tigan" si nu "rrom" ca acum, nu a trecut de parlament.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:15:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.