Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   eutanasierea cainilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14162)

catalin2 11.12.2011 18:43:37

Sa facem un exercitiu de imaginatie, sa presupunem ca toti "iubitorii de animale" (pun in ghilimele pentru ca doar ei se considera adevaratii iubitori) s-ar aduna in cartiere separate si toti cainii comunitari ar fi adunati doar in acele cartiere. Dupa o scurta perioada in care vor fi iubitori si ii vor hrani cu cate ceva, vor constata cu stupoare ca ei ataca oamenii si e chiar mai rau daca sunt hraniti. Ce vor face? Se vor sacrifica din dragoste lasandu-si copii sau ei sa fie muscati, un fel de sacrificiu. Din orgoliu vor spune ca e foarte bine, iubesc animalele? Sau se vor muta in cartierele in care nu sunt caini (sa presupunem ca nu vor lua situatia in maini otravind cainii din jurul locuintei)?

DragosP 11.12.2011 19:22:20

Este un exercițiu tendențios.

mihai07 11.12.2011 20:37:24

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 414149)
Mihai si Dragos,cred ca nu va impiedica cineva sa ne povestiti pe forum despre actiunile voastre concrete in prevenirea avortului (ma refer in afara de datul cu parerea, care se pare ca a devenit sport national in Romania :) )
O seara frumoasa va doresc!

Ce folos ai tu sau eu ce folos am eu daca iti povestesc?
Stii vorba aia: sa nu stie stanga ce face dreapta. Nu am de gand sa trambitez pe forum ce fac eu.

Yasmina 11.12.2011 21:19:40

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 414195)
Sa facem un exercitiu de imaginatie, sa presupunem ca toti "iubitorii de animale" (pun in ghilimele pentru ca doar ei se considera adevaratii iubitori) s-ar aduna in cartiere separate si toti cainii comunitari ar fi adunati doar in acele cartiere. Dupa o scurta perioada in care vor fi iubitori si ii vor hrani cu cate ceva, vor constata cu stupoare ca ei ataca oamenii si e chiar mai rau daca sunt hraniti. Ce vor face? Se vor sacrifica din dragoste lasandu-si copii sau ei sa fie muscati, un fel de sacrificiu. Din orgoliu vor spune ca e foarte bine, iubesc animalele? Sau se vor muta in cartierele in care nu sunt caini (sa presupunem ca nu vor lua situatia in maini otravind cainii din jurul locuintei)?

Acum,daca exercitiul de imaginatie presupune ca in acele cartiere sa existe numai iubitori de animale,atunci este prea simplu.Acei iubitori vor face ceva concret pt ca acele animale sa nu se mai inmulteasca necontrolat si chiar sa mai adopte dintre ei sa nu mai fie atatia in strada.Sau fac niste asociatii,strang niste bani,cand sunt multi se gasesc solutii.Iar cartierul acesta ar trebui imprejmuit si pazit sa nu existe transporturi clandestine de caini abandonati asa cum se practica.
Ar fi minunat.

Multi spun ca sunt iubitori de animale doar pt ca s-au dus intr-o duminica la Zoo sa priveasca niste tarcuri in vitrina.
Exact cum multi spun ca sunt credinciosi,au casa plina de icoane si se inchina cand vorbesc,insa faptele lor si felul in care abordeaza alti semeni de-ai lor nu are nimic in comun cu milostenia si cu iubirea specific crestineasca,sfecifice lui Iisus.

DragosP 12.12.2011 12:00:40

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 414174)

O poveste drăguță, dar... atât.
Noi ortodocșii nu credem că ne vom reîntâlni cu animalele (noastre de companie) în cer.
Că dacă ar fi așa, treaba ar fi nasoală rău, numai la câți porci/pești/oi am mâncat.

maria40 12.12.2011 12:20:55

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 414275)
Noi ortodocșii nu credem că ne vom reîntâlni cu animalele (noastre de companie) în cer.
Că dacă ar fi așa, treaba ar fi nasoală rău, numai la câți porci/pești/oi am mâncat.

Hahahahaha! Nu te dezminti! Esti spiritual ca de obicei. Cred ca de la Dunare ti se trage asta...
Doamne ajuta!

adaria 12.12.2011 12:46:21

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 414195)

Sa fim seriosi.....Nimic nu poate fi mai cumplit decat semenii nostri inzestrati cu ratiune, care bine hraniti material si spiritualse tarasc precum serpii si musca atunci cand nici nu gandesti, mult prea des chiar pe cei care le sunt apropiati...Cainii sunt tot creatie divina, iar asa zisa lor rautate se datoreaza chiar oamenilor ce se pretind umani....Suntem in prag de sarbatori si ca buni crestini ce ne pretindem, sa incercam sa alcatuim o frumoasa pledoarie pentru unii din cei mai devotati prieteni necuvantatori, pentru CAINI ! Fie ca Domnul in marinimia Sa sa ii ocroteasca in primul rand de rautatea omeneasca si apoi de orice alt rau! Iar celor care ii prigonesc , ii chinuiesc sunt convinsa ca le va fi dat de Sus, exact ce trebuieste ! Doamne ajuta, iar voi fratilor fiti va rog umani !

catalin2 12.12.2011 14:29:11

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 414234)
Acum,daca exercitiul de imaginatie presupune ca in acele cartiere sa existe numai iubitori de animale,atunci este prea simplu.Acei iubitori vor face ceva concret pt ca acele animale sa nu se mai inmulteasca necontrolat si chiar sa mai adopte dintre ei sa nu mai fie atatia in strada.Sau fac niste asociatii,strang niste bani,cand sunt multi se gasesc solutii.Iar cartierul acesta ar trebui imprejmuit si pazit sa nu existe transporturi clandestine de caini abandonati asa cum se practica.
Ar fi minunat.

Asta e si problema, ca nu prea exista solutii, mai ales pentru Bucuresti, cu 50 de mii de caini. Cel mai simplu e sa se mute toti in orasul meu, ca aici s-a rezolvat problema, fac parte din cartierul, orasul in care nu sunt caini. :) (dar s-au si bagat bani).

Yasmina 12.12.2011 14:45:14

Logica de clasa a treia

Citat:

Nu am auzit inca de cazuri in care animalele de companie sunt consumate/mancate.
Faci niste confuzii grave.
In schimb,cei care cresc animale pt hrana:vaci/capre/oi/pesti le numesc domestice.
Deci avem animale de companie si animale domestice.

DragosP 12.12.2011 14:48:51

Numai tu te puteai gândi să-ți papi pet-ul.
Unde am scris eu ce zici matale? :39:

Yasmina 12.12.2011 15:12:11

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 414291)
Numai tu te puteai gândi să-ți papi pet-ul.
Unde am scris eu ce zici matale? :39:

Heaven a postat o istorioara draguta referitoare la loialitatea dintre prieteni,fie ei si din lume necuvantatoarelor.
La aceasta ai replicat,ca acest lucru"ar fi nasol" sa se intample(sa-ti intalnesti animalele de companie in Cer deoarece la cate ai mancat...si apoi le enumeri:porci/pesti/oi.
Pot sa-ti fac si o schema cu un mic desen.

DragosP 12.12.2011 15:14:23

În schema aia pe care o desenezi, ce rol ar avea parantezele puse de mine? Așa, după părerea dumitale?

heaven 12.12.2011 15:19:59

Citat:

Va asigur ca este imposibil ca dvs sa reprezentati toti ortodocsii pentru a vorbi in numele lor,dovada ca nici aici pe forum nu sunt toti de acord cu dvs.
Puteti vorbi cel mult in numele propriu si al altor cateva persoane ce va impartasesc ideile.
Eu cunosc si preoti care sunt mari iubitori de animale,iar curtea manastirii e plina de catei si pisici.
Si stiu foarte multi ortodocsi care cred in faptul ca animalele au suflet si in posibilitatea reintalnirii cu ele in lumea in care vom trece dupa ce vom pleca de aici.
Generalizarea este o capcana,e bine sa va feriti sa cadeti in ea!

DragosP 12.12.2011 15:24:24

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 414299)
Eu cunosc si preoti care sunt mari iubitori de animale,iar curtea manastirii e plina de catei si pisici.

Roagă-i te rog pe acei preoți să-ți spună ce părere au despre istorioara ta din punct de vedere ortodox.
Și despre sufletul animalelor versus sufletul oamenilor din punct de vedere ortodox.
Asta dacă tot o dăm în bingo.
Despre ce era topicul și la ce s-a ajuns!:106:

heaven 12.12.2011 15:26:41

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 414225)
Ce folos ai tu sau eu ce folos am eu daca iti povestesc?
Stii vorba aia: sa nu stie stanga ce face dreapta. Nu am de gand sa trambitez pe forum ce fac eu.

Judecand dupa cele de mai sus,nici dvs nu aveti de unde cunoaste ce fac acei oameni in viata lor,in ce masura se implica pentru cei din jur si in ce mod.
E usor amuzant,cand vezi cum se pot contrazice anumite persoane cateodata,direct sau indirect si asta doar de dragul de a avea ultimul cuvant...

heaven 12.12.2011 15:37:05

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 414301)
Roagă-i te rog pe acei preoți să-ți spună ce părere au despre istorioara ta din punct de vedere ortodox.
Și despre sufletul animalelor versus sufletul oamenilor din punct de vedere ortodox.
Asta dacă tot o dăm în bingo.
Despre ce era topicul și la ce s-a ajuns!:106:

Versus,mai prejos,mai presus...draga Dragos,este o constructie pur rationala si usor egocentrica.Nimic nu este mai presus,mai prejos,nimic nu este contra ceva,totul este in armonie si asa cum e lasat sa fie,doar ca omul din prea marea sa trufie refuza sa inteleaga asta.
Dumnezeu nu isi distruge propria Creatie,ci el este Creator,iar noi oamenii suntem facuti dupa Chipul si asemanarea Sa!Acei oameni pe care i-am cunoscut,manifestau chipul Lui Dumnezeu prin smerenia,blandetea si iubirea pe care le aveau chiar si fata de necuvantatoare.
Unele lucruri nici macar nu merg teoretizate,se vad in fapte si se simt in suflet.

DragosP 12.12.2011 15:42:43

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 414306)
Versus,mai prejos,mai presus...

Cine a făcut vreo comparație? Eu am spus doar să întrebi.

Dumitru73 13.12.2011 10:03:24

Peste 1.500 de maidanezi traiesc regeste la Bacau. Hraniti cu o tona de carne pe zi

Nu sunt un sustinator al eutanasierii, dar nici asa.
Credeti oare ca tara asta, isi permite in momentul de fata asa ceva?
O tona de carne pe zi aruncata la caini ... la propriu.

http://www.cancan.ro/actualitate/int...zi-197759.html

AlinB 13.12.2011 16:41:55

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 414462)
Nu sunt un sustinator al eutanasierii, dar nici asa.
Credeti oare ca tara asta, isi permite in momentul de fata asa ceva?
O tona de carne pe zi aruncata la caini ... la propriu.

http://www.cancan.ro/actualitate/int...zi-197759.html

Stai tu linistit ca nu e aia carne vandabila.

Perfect de acord cu varianta asta si este o solutie viabila si o alternativa fericita la eutanasiere.
De ce?
Cainii au spatiu suficient, nu sunt chinuiti intr-o cusca nici obligati sa se manince intre ei, mancarea provine din sponsorizari - implicarea bugetului local este minima.

Dar din pacate nu cred a toate orasele au la dispozitie un astfel de spatiu sau sponsorizarile..

Desi la cata mancare trebuie sa se arunce prin cantinele si supermarket -urile din orase (expirata) ca sa nu mai vorbim de abatoarele din judet..

AlinB 13.12.2011 16:47:36

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 414234)
Ar fi minunat.

Si daca ei sunt lasati peste noapte la marginea gardului?
Ce au sa faca iubitorii de caini? Au sa-i trimita in suturi cat mai departe de minunatul lor cartier?
Sau au sa extinda patrulele pe o raza de 30km in jur sa fie sigur ca nu o sa le pice peste noapte sub ochii milostivi noi jigodii?

Si ia sa dam putin gardul la o parte, si mai punem in cartierul ala si nu-neaparat-iubitori-de-caini.
Creste numarul cainilor? Scade?

Eu zic ca ramane la fel. Ceea ce arata ca doritorii de a infia caini vagabonzi este fff. mic, deci daca i-am adunat pe toti din tara probabil ar fi vreo 10.000 si 50.000 caini.
Nu stiu cat de mare ar trebui sa fie dragostea lor sa locuiasca cu 5 caini in apartament.

Citat:

Exact cum multi spun ca sunt credinciosi,au casa plina de icoane si se inchina cand vorbesc,insa faptele lor si felul in care abordeaza alti semeni de-ai lor nu are nimic in comun cu milostenia si cu iubirea specific crestineasca,sfecifice lui Iisus.
Exact la asta ma gandeam si cu iubitorii de caini.
Vorbesc de dragoste, mila, dar blesteama pe cei care s-au saturat sa fie muscati de caini ca vezi Doamne, urasc cainii degeaba, sa le dea Dumnezeu dupa sufletul lor uracios ca nu vor sa se mai lase sfasiati de caini dupa cum binenteles ca merita fiind rai fara doar si poate iar cainele saracu' simte si da lovituri preemptive.

mihai07 13.12.2011 19:16:11

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 414302)
Judecand dupa cele de mai sus,nici dvs nu aveti de unde cunoaste ce fac acei oameni in viata lor,in ce masura se implica pentru cei din jur si in ce mod.
E usor amuzant,cand vezi cum se pot contrazice anumite persoane cateodata,direct sau indirect si asta doar de dragul de a avea ultimul cuvant...

unde vezi contradictia?
ei trambiteaza in media ce fac pentru animale. ii vezi zilnic cu lacrimile in ochi pentru saracii catelusi. sunt pline televizoarele de ei. daca ar fi facut ceva in lupta impotriva avortului nu ratau ocazia sa apara la tv.

Yasmina 13.12.2011 19:57:51

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 414600)
unde vezi contradictia?
ei trambiteaza in media ce fac pentru animale. ii vezi zilnic cu lacrimile in ochi pentru saracii catelusi. sunt pline televizoarele de ei. daca ar fi facut ceva in lupta impotriva avortului nu ratau ocazia sa apara la tv.

Eu zic sa vezi jumatatea plina a paharului,adica se folosesc de media ca sa ajunga la inimile si constiinta a mai multor oameni.In felul acesta se mai mobilizeza cativa,putini,multi... depinde de disponibilitatea,prejudecatile sau educatia fiecaruia.
Daca ei trambiteaza si numeni nu vrea sa miste un deget,ce sa faca?

Eu cred ca este foarte jenant ca intr-o tara preponderent crestin ortodoxa,sa se vorbeasca de campanii anti avort!Este un fel de esec spiritual,ca sa zic asa.
Alte religii,considerate de ortodocsi "pagane"isi lasa copiii sa se nasca,chiar daca traiul material nu este printre cel mai de soi.Defapt paradoxul consta tocmai aici,cel mai adesea romani instariti sau in ascensiune sociala recurg la planning familial.

AlinB 14.12.2011 12:00:43

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 414606)
Eu zic sa vezi jumatatea plina a paharului,adica se folosesc de media ca sa ajunga la inimile si constiinta a mai multor oameni.In felul acesta se mai mobilizeza cativa,putini,multi... depinde de disponibilitatea,prejudecatile sau educatia fiecaruia.
Daca ei trambiteaza si numeni nu vrea sa miste un deget,ce sa faca?

Pai tocmai, ei sunt cu trimbita pentru caini si cam atat, de ce nu trambiteaza cum zicea si Mihai mai sus in privinta avortului?
Simplu, pentru ca pentru ei, un caine este mai importat ca un om.
Pentru ei, mai bine sa moara N oameni sfasiati de caini decat sa moara cateva mii sau zeci de mii de caini.

Astia sunt oameni doar in aparenta, iar asa zisa lor dragoste n-are nimic de a face cu dragostea de oameni, ce sa mai astepti sa ia atitudine impotriva avortului.

De fapt nu e greu de intuit ca in spatele lor se afla mafia celor care traiesc de pe urma cainilor vagabonzi - cred ca nu se fac in toata Romania atatea sterilizari si vaccinari cate se irosesc pe cainii vagabonzi ca pe urma sa mai ai si cateva mii de cazuri de oameni muscati de caini, imbolnaviti de caini, omorati de caini.

Citat:

Eu cred ca este foarte jenant ca intr-o tara preponderent crestin ortodoxa,sa se vorbeasca de campanii anti avort!Este un fel de esec spiritual,ca sa zic asa.
Aiurea tara preponderent ortodoxa, aia este tot mass media si manipulare.
Cateodata, e drept, se face pentru o cauza buna si poate nu e atat o manipulare cat o emfaza folositoare, atunci cand de ex. s-a pus problema scoaterii icoanelor in scoli.

Desi realitatea e diferita, si anume ca pe majoritatea nu-i deranjeaza icoanele ba chiar vor sa ramana acolo, si majoritatea au botezul ortodox, nu inseamna ca majoritatea sunt ortodocsi.

Citat:

Alte religii,considerate de ortodocsi "pagane"isi lasa copiii sa se nasca,chiar daca traiul material nu este printre cel mai de soi.Defapt paradoxul consta tocmai aici,cel mai adesea romani instariti sau in ascensiune sociala recurg la planning familial.
Nu este deloc un paradox.

In tarile sarace, oamenii au nevoie de copii ca viitoare forta de munca si ajutor la batranete si binenteles pentru a face fatza mortalitatii infantile ridicate.

Acolo unde exista servicii medicale, pensii asigurate, trai bun cu munca putina - oamenii nu mai au nevoie de copii ca o polita de asigurare pentru viitor, dimpotriva copii sunt vazuti ca o povara si ca un minus la nivelul de trai.

In ambele cazuri e vorba practic de instinct.

AnnaKarenina90 14.12.2011 12:25:41

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 414806)
Pai tocmai, ei sunt cu trimbita pentru caini si cam atat, de ce nu trambiteaza cum zicea si Mihai mai sus in privinta avortului?
Simplu, pentru ca pentru ei, un caine este mai importat ca un om.
Pentru ei, mai bine sa moara N oameni sfasiati de caini decat sa moara cateva mii sau zeci de mii de caini.

Astia sunt oameni doar in aparenta, iar asa zisa lor dragoste n-are nimic de-a face cu dragostea de oameni, ce sa mai astepti sa ia atitudine impotriva avortului.

De ce s-a ajuns de la caini vagabonzi la avort? De ce in loc sa "trambiteze" impotriva eutanasierii, ar trebui sa o faca impotriva avortului? In ce fel sunt conectate sau au legatura avortul si eutanasierea? Nu sunt proportionale in niciun fel, nu se afecteaza reciproc. Sunt doua chestii paralele. Unii oameni sustin drepturile animalelor. Altii sustin drepturile homosexualilor s.a.m.d. Vrei sa spui ca toti ar trebui sa lase deoparte ceea ce fac, pentru ca milita impotriva avortului? De ce? Sunt destui care o fac, fiecare cauza are nevoie de sustinatorii sai. Nici eu nu sunt de acord cu eutanasierea in masa a cainilor vagabonzi. Si am semnat petitii in directia aceasta. Asta nu inseamna insa ca sunt pro-avort. De fapt, viziunea mea vis-a-vis de avort nu a influentat cu nimic viziunea mea vis-a-vis de uciderea unor animale care ii incurca pe unii sau pe altii.

Nu inteleg deloc aceasta tendinta general crestina de a indrepta totul spre nevoile si viziunile oamenilor credinciosi. Pentru ca ortodocsii sunt impotriva avortului, orice alta cauza e lipsita de sens? Adica daca eu militez pentru cauza mea, trebuie sa o las balta si sa ma apuc de convins femeile sa nu faca avort, pentru ca asa vrei TU? Sau daca am eu cauza mea, din motive pur personale, care nu are nimic de-a face cu avortul, TU ma judeci pe MINE si imi spui ca nu sunt iubitoare de oameni? Nu crezi ca ar trebui sa renunti putin la ochelarii de cal?

AnnaKarenina90 14.12.2011 12:29:26

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 414606)
Defapt paradoxul consta tocmai aici,cel mai adesea romani instariti sau in ascensiune sociala recurg la planning familial.

Scuza-ma, dar planning-ul familial nu e sinonim cu avortul, deci nu e niciun paradox aici. La planning familial apeleaza cei care au nevoie de ajutor in diferite probleme ce tin de viata lor sexuala, inclusiv conceperea si nasterea de copii, precum SI avortul. Dar e o chestiune mai larga, deci nu vad de ce e "paradoxal" ca familiile instarite apeleaza la planning familial. Cat despre informatie in sine, as vrea sa iti stiu sursa, pentru ca mi se pare o bazaconie faptul ca majoritatea celor care apeleaza la aceste servicii provin din familii instarite.

Raoul 14.12.2011 12:58:03

Ia uitati:

O elevă a fost sfâșiată de câini. Soarta maidanezilor se decide azi la CCR

Acum intrebare: va e mai mila de oameni sau de caini?? Va rog,raspundeti clar,fara explicatii si fabulatii.

lore86 14.12.2011 12:59:08

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 414809)
Scuza-ma, dar planning-ul familial nu e sinonim cu avortul, deci nu e niciun paradox aici. La planning familial apeleaza cei care au nevoie de ajutor in diferite probleme ce tin de viata lor sexuala, inclusiv conceperea si nasterea de copii, precum SI avortul. Dar e o chestiune mai larga, deci nu vad de ce e "paradoxal" ca familiile instarite apeleaza la planning familial. Cat despre informatie in sine, as vrea sa iti stiu sursa, pentru ca mi se pare o bazaconie faptul ca majoritatea celor care apeleaza la aceste servicii provin din familii instarite.

paradoxul consta in faptul ca cei care au posibilitatea sa creasca copii nu o fac, apeland la planning. Mai usor ii gaseste saracul hainute si paine ptr 5 copii, decat bogatul care vrea sa isi creasca singurul copil(sau maxim doi) cu icre negre, caviar si hainute doar de la Chico.

AnnaKarenina90 14.12.2011 13:00:44

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 414818)
Ia uitati:

O elevă a fost sfâșiată de câini. Soarta maidanezilor se decide azi la CCR

Acum intrebare: va e mai mila de oameni sau de caini?? Va rog,raspundeti clar,fara explicatii si fabulatii.

De ambii. Nu am spus ca acei caini maidanezi trebuie lasati aiurea pe strazi. Doar ca se poate gasi si o solutie care sa nu includa uciderea lor in masa. Daca le facem asta, cu ce suntem mai buni decat ei, care au facut ce i-au facut bietei fete? Diferenta e ca noi gandim, ei nu. Ceea ce ne face si mai rai.

Raoul 14.12.2011 13:16:01

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 414821)
Doar ca se poate gasi si o solutie care sa nu includa uciderea lor in masa.

Stai asa,inca nu s-au gasit solutii pentru oameni (ca sunt atatia bolnavi ce au nevoie de ajutor,atatia saraci,nevoiasi,cu probleme etc.) si noi cautam solutii pentru caini?? Adica,le-am rezolvat mai intai pe ale noastre ca sa ne ocupam si de altii? E ca si cum te-ai angaja sa-ti mai faci credit pentru o casa,cand tu abia iti platesti ratele si la asta care o ai... cam asa ar veni comparatia. Stiu,solutii ar exista,insa nu acum,nu in conditiile actuale si problemele cu care ne confruntam momentan!

AnnaKarenina90 14.12.2011 13:26:57

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 414825)
Stai asa,inca nu s-au gasit solutii pentru oameni (ca sunt atatia bolnavi ce au nevoie de ajutor,atatia saraci,nevoiasi,cu probleme etc.) si noi cautam solutii pentru caini?? Adica,le-am rezolvat mai intai pe ale noastre ca sa ne ocupam si de altii? E ca si cum te-ai angaja sa-ti mai faci credit pentru o casa,cand tu abia iti platesti ratele si la asta care o ai... cam asa ar veni comparatia. Stiu,solutii ar exista,insa nu acum,nu in conditiile actuale si problemele cu care ne confruntam momentan!

E foarte frumos cum gandesti. "Hai intai sa ma ocup de mine si apoi de altii". Asa te-a invatat duhovnicul tau ca e bine?
Stiu ca exista multe probleme in lumea asta. Mereu vor exista. Dar mai stiu ca exista cate cineva pentru fiecare. Pentru boli avem medici si specialisti care incearca mereu sa gaseasca noi tratamente sau sa le imbunatateasca pe cele existente deja. Pentru saraci, nevoiasi, exista biserici, exista oameni cu suflet, asociatii, organizatii care se implica si incearca sa ajute. Desigur, daca te referi la bani si la felul in care statul ii imparte intre aceste probleme... stai linistit, ca banii oricum nu ajung unde trebuie. Daca ar spune cineva "uite, nu dam banii statului pe caini, dar ii dam la spitale si unde este nevoie" nu as zice nimic. Dar stii la fel de bine ca mine ca in tara noastra banii ajung tocmai acolo unde nu ar trebui. Si imi sustin teoria conform careia fiecare cauza are nevoie de sustinatorii ei. Cred ca suntem destui oameni in lume incat sa putem lupta pentru fiecare din problemele cu care ne confruntam. Si mai exista si libertatea de a alege.

AlinB 14.12.2011 14:10:30

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 414808)
De ce s-a ajuns de la caini vagabonzi la avort? De ce in loc sa "trambiteze" impotriva eutanasierii, ar trebui sa o faca impotriva avortului? In ce fel sunt conectate sau au legatura avortul si eutanasierea? Nu sunt proportionale in niciun fel, nu se afecteaza reciproc. Sunt doua chestii paralele. Unii oameni sustin drepturile animalelor. Altii sustin drepturile homosexualilor s.a.m.d. Vrei sa spui ca toti ar trebui sa lase deoparte ceea ce fac, pentru ca milita impotriva avortului? De ce? Sunt destui care o fac, fiecare cauza are nevoie de sustinatorii sai.

Pentru ca fiind un forum crestin problema s-a pus la modul ca dragostea de caini si cea de oameni, credinta in Dumnezeu, merg mana in mana.
Ori, asa cum ai observat si tu, nu se amesteca una cu alta.

Citat:

Nici eu nu sunt de acord cu eutanasierea in masa a cainilor vagabonzi. Si am semnat petitii in directia aceasta. Asta nu inseamna insa ca sunt pro-avort.
Nu, binenteles, esti pro-oameni muscati de caini, oameni omorati de caini.

Citat:

TU ma judeci pe MINE si imi spui ca nu sunt iubitoare de oameni? Nu crezi ca ar trebui sa renunti putin la ochelarii de cal?
Nu pentru ca nu militezi impotriva avortului ci pentru ca militezi ca oamenii sa fie muscati de caini si sa se cheltuiasca miliarde de lei pentru a se perpetua aceasta situatie la nesfarsit.

AnnaKarenina90 14.12.2011 14:19:11

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 414854)
Pentru ca fiind un forum crestin problema s-a pus la modul ca dragostea de caini si cea de oameni, credinta in Dumnezeu, merg mana in mana.
Ori, asa cum ai observat si tu, nu se amesteca una cu alta.

Nu, binenteles, esti pro-oameni muscati de caini, oameni omorati de caini.

Nu pentru ca nu militezi impotriva avortului ci pentru ca militezi ca oamenii sa fie muscati de caini si sa se cheltuiasca miliarde de lei pentru a se perpetua aceasta situatie la nesfarsit.

Ori nu intelegi ce iti spun eu, ori nu vrei sa intelegi si nu stiu care varianta e mai rea.

Nu sunt pro-oameni muscati de caini si alte porcarii pe care le-ai insirat tu acolo. Sunt pro-gasirea de solutii care sa nu includa luarea unor vieti, indiferent ca e vorba de animale sau de oameni. Adaposturi, sterilizari, vaccinuri s.a.m.d. Solutii sunt destule, numai ca din pacate exista prea multi oameni ca tine, care in loc sa faca ceva, stau cu bratele incrucisate, improasca cu noroi pe cei care nu sunt de acord cu el si apoi merg la biserica si se cred mari crestini.

AlinB 14.12.2011 14:26:47

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 414821)
De ambii. Nu am spus ca acei caini maidanezi trebuie lasati aiurea pe strazi. Doar ca se poate gasi si o solutie care sa nu includa uciderea lor in masa. Daca le facem asta, cu ce suntem mai buni decat ei, care au facut ce i-au facut bietei fete? Diferenta e ca noi gandim, ei nu. Ceea ce ne face si mai rai.

Asta este solutia standard care se aplica in tarile care noi le consideram civilizate.
Si unde societatile care lupta pentru drepturile animalelor sunt mult mai active si chiar mai agresive decat la noi.

AlinB 14.12.2011 14:35:03

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 414863)
Nu sunt pro-oameni muscati de caini si alte porcarii pe care le-ai insirat tu acolo. Sunt pro-gasirea de solutii care sa nu includa luarea unor vieti, indiferent ca e vorba de animale sau de oameni. Adaposturi, sterilizari, vaccinuri s.a.m.d.

Ai idee cat costa sa sterilizezi cativa zeci de mii de caini si sa-i vaccinezi?
Unele vaccinari trebuie facute anual.
Pentru boli care le raspundesc, paraziti intestinali in special, nu exista vaccinuri.

Adaposturi inseamna ori custi de 2mp, ceea ce practic este imposibil, ori tzarcuri de cateva hectare dar daca se imbolnaveste un caine, se imbolnavesc toti si tot la eutanasie se ajunge.

Citat:

Solutii sunt destule,
Si bani sunt destui? Sau ar trebui sa se mai faca un imprumut pentru asta?

Ti se pare normal ca un copil sa cereasca cativa zeci de mii de euro pentru o operatie care i-ar putea salva viata in timp ce cu milioane de euro s-a intretine caini?

Citat:

numai ca din pacate exista prea multi oameni ca tine, care in loc sa faca ceva, stau cu bratele incrucisate, improasca cu noroi pe cei care nu sunt de acord cu el si apoi merg la biserica si se cred mari crestini.
Scuze, sunt oameni ca TINE care spun ca "trebuie sa se faca ceva" dar n-au nici o solutie practica, efectiva, realizabila pentru problema asta.

Faptul ca am criticat persoane care sustin ca e mai bine ca sa moara un om decat un caine, nu se numeste "improscat cu noroi".

AnnaKarenina90 14.12.2011 14:49:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 414872)
Ai idee cat costa sa sterilizezi cativa zeci de mii de caini si sa-i vaccinezi?
Unele vaccinari trebuie facute anual.
Pentru boli care le raspundesc, paraziti intestinali in special, nu exista vaccinuri.

Adaposturi inseamna ori custi de 2mp, ceea ce practic este imposibil, ori tzarcuri de cateva hectare dar daca se imbolnaveste un caine, se imbolnavesc toti si tot la eutanasie se ajunge.

Si bani sunt destui? Sau ar trebui sa se mai faca un imprumut pentru asta?

Ti se pare normal ca un copil sa cereasca cativa zeci de mii de euro pentru o operatie care i-ar putea salva viata in timp ce cu milioane de euro s-a intretine caini?

Scuze, sunt oameni ca TINE care spun ca "trebuie sa se faca ceva" dar n-au nici o solutie practica, efectiva, realizabila pentru problema asta.

Faptul ca am criticat persoane care sustin ca e mai bine ca sa moara un om decat un caine, nu se numeste "improscat cu noroi".

Dar eu nu am sustinut niciodata asa ceva si inceteaza sa-mi mai pui vorbe in gura. Am mai spus o data: daca banii statului ar merge la oameni si i-ar ajuta cu ceva, nu as spune nimic. Dar oricum nu merg nicaieri, asa ca argumentul tau nu e numai invalid ci de-a dreptul stupid. Cat despre operatiile copiilor, scuteste-ma, te rog. Du-te la Directia de Asistenta Sociala si vezi cate astfel de cazuri sunt intr-adevar aprobate si cat sunt cerseli de la niste mizerabili care apoi isi fac case sau isi cumpara bautura pe banii oamenilor milosi si naivi.

AlinB 14.12.2011 14:55:11

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 414878)
Dar eu nu am sustinut niciodata asa ceva si inceteaza sa-mi mai pui vorbe in gura. Am mai spus o data: daca banii statului ar merge la oameni si i-ar ajuta cu ceva, nu as spune nimic. Dar oricum nu merg nicaieri,

Oricum nu merg nicaieri, hai sa-i dam la caini, ce logica stralucita.
Nu mersi, prefer ca din 100 lei cheltuiti, chit ca intra 50 in buzunarul clientelei politice, sa intre 50 in sanatate de ex., aia pentru oameni, nu cea pentru caini.

Citat:

Du-te la Directia de Asistenta Sociala si vezi cate astfel de cazuri sunt intr-adevar aprobate si cat sunt cerseli de la niste mizerabili care apoi isi fac case sau isi cumpara bautura pe banii oamenilor milosi si naivi.
Serios? Ai o statistica si dovezi in acest sens?
Sau vorbesti ca sa te afli in treaba.

AnnaKarenina90 14.12.2011 14:58:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 414882)
Serios? Ai o statistica si dovezi in acest sens?
Sau vorbesti ca sa te afli in treaba.

Da, am. Daca vrei, iti las o adresa unde sa ma cauti in fiecare marti si joi intre 14-17 si iti arat.

AnnaKarenina90 14.12.2011 14:59:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 414882)
Oricum nu merg nicaieri, hai sa-i dam la caini, ce logica stralucita.
Nu mersi, prefer ca din 100 lei cheltuiti, chit ca intra 50 in buzunarul clientelei politice, sa intre 50 in sanatate de ex., aia pentru oameni, nu cea pentru caini.

Nu asta am zis. Ti-am explicat doar ca banii statului nu merg nici la sanatate, oricat ai visa tu. Si ca nu e cazul sa te simti amenintat de acei caini, ca nici ei si nici noi nu mancam banutii contribuabililor.

AlinB 14.12.2011 15:42:57

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 414883)
Da, am. Daca vrei, iti las o adresa unde sa ma cauti in fiecare marti si joi intre 14-17 si iti arat.

E un forum public, sunt discutii publice, asa ca posteaza informatiile public.
In felul asta mai multi oameni vor sti cum stau lucrurile.

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 414886)
Nu asta am zis. Ti-am explicat doar ca banii statului nu merg nici la sanatate, oricat ai visa tu. Si ca nu e cazul sa te simti amenintat de acei caini, ca nici ei si nici noi nu mancam banutii contribuabililor.

Ba uite ca merg, de bine de rau, cu toate spagile si hotiile, ca altfel n-ar fi spitalul plin de oameni saraci, ar fi dati afara imediat cum ar pasi pe poarta, n-ar fi medicamente compensate iar vizita la medicul de familie ar costa 50 ron ca la cabinetele particulare, nu 5.

Asa putin si prost, ceva din banii dati de oameni se mai intorc la oameni, nu cred ca e cazul sa fie aruncati la caini.

Eu nu ma simt amenintat ca nu mi-e frica de ei, ma simt latrat (ca ii vad si aud, au unii o agresivitate si prostie de poveste) dar nu in dreptul meu sunt de acord cu eutanasierea ci a celor catorva mii de oameni muscati in fiecare an sau a celor omorati de cainii vagabonzi.
Sunt de acord in dreptul copiilor, care ar putea lua un parazit de caine de care sa nu scape toata viata sau sa nu scape cu viata deloc.

Daca eutanasiind 50.000 caini s-ar salva viata unui singur om, as fi de acord fara doar si poate.
Tu preferi invers?
Pe ce baza?

DragosP 14.12.2011 15:44:40

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 414883)

It's a date? :39:

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:03:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.