Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sa mai si radem ,apropo de protestele din capitala !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14407)

TunsDiana 19.01.2012 12:08:26

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 423183)
Desigur că aceste măsuri sunt discriminatorii față de cei care nu sunt țigani.

Ati punctat foarte bine! Sunt de acord cu asta, nici macar nu m-am gandit la aspectul invers, e de fapt discriminare fata de romani si alte nationalitati!

maria32 19.01.2012 12:29:45

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 423195)
Daca ati fi fost atenta ati fi vazut ca am scris intre ghilimele.

initial era scris fara ghilimele, ulterior ati editat mesajul.

DragosP 19.01.2012 12:33:36

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 423201)
Ati punctat foarte bine! Sunt de acord cu asta, nici macar nu m-am gandit la aspectul invers, e de fapt discriminare fata de romani si alte nationalitati!

Offtopic la offtopic:
Dragii mei frați creștini, nu cumva pentru noi, "discriminare" (că-i pozitivă sau nu) ar trebui să nu însemne ceva?

Lucian008 19.01.2012 12:34:29

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 423210)
initial era scris fara ghilimele, ulterior ati editat mesajul.

E greu sa acceptati ca ati gresit, nu? Poate imi spuneti cum am reusit sa editez dupa ce ati postat dvs, pentru ca in mesajul dvs unde citati postarea mea e tot cu ghilimele.

maria32 19.01.2012 12:34:46

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 423211)
Offtopic la offtopic:
Dragii mei frați creștini, nu cumva pentru noi, "discriminare" (că-i pozitivă sau nu) ar trebui să nu însemne ceva?

eu una nu inteleg intrebarea... poate sunt eu prea obosita, dar poate o reformulare ar fi binevenita.

maria32 19.01.2012 12:35:33

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 423212)
E greu sa acceptati ca ati gresit, nu? Poate imi spuneti cum am reusit sa editez dupa ce ati postat dvs, pentru ca in mesajul dvs unde citati postarea mea e tot cu ghilimele.

se poate sa se updateze mesajul citat peste tot. nu imi e greu sa accept cand gresesc, insa nu cred ca am facut-o.

Lucian008 19.01.2012 12:37:41

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 423211)
Offtopic la offtopic:

In calitate de crestini ar trebui. Dar noi traim intr-o societate si ne adaptam la regulile si criteriile ei imperfecte. Nu e ceva de dorit, dar asta se intampla. Daca e sa reducem la credinta noastra corecta ar presupune ca topicul de fata este inutil. Nu ar trebui sa ne intereseze situatia politica si nici protestul. Dar nu suntem perfecti.

Lucian008 19.01.2012 12:40:41

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 423216)
se poate sa se updateze mesajul citat peste tot. nu imi e greu sa accept cand gresesc, insa nu cred ca am facut-o.

Va rog modificati postarea acesta acum, sa vedem daca puteti. Daca reusiti inseamna ca asta am facut si eu.

maria32 19.01.2012 12:43:30

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 423218)
Va rog modificati postarea acesta acum, sa vedem daca puteti. Daca reusiti inseamna ca asta am facut si eu.

Domnule Lucian, nu am niciun interes acum sa pierd timpul incercand sa deslusesc chichite tehnice. Ideea este ca nu inteleg nici cu ghilimele nici fara de ce comparati faptul ca romanii aleg sa faca unul maxim doi copii cu multimea de copii ai tiganilor. nu vreau sa intru in dispute cu dvs, eu voiam doar sa subliniez ca invatatura crestina este alta.

lore86 19.01.2012 12:54:22

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 423220)
Domnule Lucian, nu am niciun interes acum sa pierd timpul incercand sa deslusesc chichite tehnice. Ideea este ca nu inteleg nici cu ghilimele nici fara de ce comparati faptul ca romanii aleg sa faca unul maxim doi copii cu multimea de copii ai tiganilor. nu vreau sa intru in dispute cu dvs, eu voiam doar sa subliniez ca invatatura crestina este alta.

Maria, cred ca voi sunteti doi oameni care vb aceeasi limba.Doar ca momentan nu va intelegeti.Amandoi spuneti acelasi lucru.
Lucian a subliniat"civilizatia" romanilor de a face 1-2 copii, comparativ cu normalitatea tiganilor de a face 5-6.
In privinta asta, romanii ar trebui sa mediteze la cuvantul :"civilizatie." si sa ajunga la normalitatea pe care o invata Biserica si culmea, o practica tiganii.
Nu are rost sa va risipiti energia cu amanunte....tehnice.

Lucian008 19.01.2012 13:08:50

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 423224)
Maria, cred ca voi sunteti doi oameni care vb aceeasi limba.Doar ca momentan nu va intelegeti.Amandoi spuneti acelasi lucru.
Lucian a subliniat"civilizatia" romanilor de a face 1-2 copii, comparativ cu normalitatea tiganilor de a face 5-6.
In privinta asta, romanii ar trebui sa mediteze la cuvantul :"civilizatie." si sa ajunga la normalitatea pe care o invata Biserica si culmea, o practica tiganii.
Nu are rost sa va risipiti energia cu amanunte....tehnice.

Multumesc. :)

TunsDiana 19.01.2012 13:43:49

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 423214)
eu una nu inteleg intrebarea... poate sunt eu prea obosita, dar poate o reformulare ar fi binevenita.

Sincer, nici eu nu o inteleg, ar trebui sa fiti umpicutz mai specific

Lucian008 19.01.2012 13:50:13

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 423235)
Sincer, nici eu nu o inteleg, ar trebui sa fiti umpicutz mai specific

Se refera la faptul ca anumite tratamente preferentiale pentru unii nu ar trebui sa ne intereseze pe noi in calitate de crestini. Hristos ne spune sa intoarcem obrazul. Pe noi ar trebui sa ne intereseze calea noastra spre mantuire si nu avantajele de care beneficiaza ceilalti.

TunsDiana 19.01.2012 14:53:30

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 423188)
Ba nu sunt discriminatorii. E normal. Sunt o categorie destincta. Si nu vorbim de etnie. Si ei trebuie integrati in societate. Daca le vom oferi sanse "egale" nu vom ajunge la nici un rezultat. Cand scoala a devenit gratuita, nu s-a gandit nimeni si la ei. Au fost lasati in "legea lor". Romanii erau majoritatea zdobitoare. Ei reprezentau un procent insignifiant. Dar in timp ce romanii s-au "civilizat" si au inceput sa faca 1-2 copii, ei au ramas la stadiul de a face 5-6. Si asa a crescut proportia lor. Si acum nu mai sunt de ignorat. Daca nu se va aplica acest tratament "discriminatoriu" in favoarea lor de suverit va avea intreaga societate.
Si asta era o discutie teoretica. Nu exista locuri de munca special pentru tigani. Locuri la institutiile de invatamant da, dar nu pentru angajare.

PS: Acum am vazut. Am 666 de mesaje. Ce o insemna? =))))))

O pura coincidenta!

Tin sa va contrazic. Si cand se fac anunturi se spune Bursa locurilor de munca pentru rromi, deci exista!

Parerea mea ca toti suntem rasisti intr-o mica sau mare masura, diferenta e ca unii recunosc si altii se ascund.

In teorie, toate sunt frumoase, practica ne omoara....

vsovivi 19.01.2012 14:57:56

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 423199)
Cică s-au dus în piața Universității: Ponta și Antonescu, Boc și Băsescu, Iliescu și Felix d'Jabba și Isărescu și ceilalți și cu toți împreună au cântat:.. viceversa vicentoarsa viceglobul pământesc.

Hahahahhhaaaaa.... :)))))))))

Ps:Nu există niciun glob pământesc!

Am impresia că voi n-ați înțeles poanta...

Nu e grea... sigur există pe undeva.

Hai pretenaș... mili-mili-Ion, bate la păcătele adică la păcănele și o să pricepi.

heaven 19.01.2012 16:41:41

Privesc la televizor,la aceasta mascarada de miting a fostilor comunisti,cu oameni platiti adusi cu autocare si microbuze si imi dau seama ca asistam la niste manipulari de proportii si fara precedent in Romania...Dumnezeu si Maica Domnului sa ne aiba in paza!
Sa ne rugam pentru tarisoara noastra pentru ca are mare nevoie de asta!

Magda M. 19.01.2012 17:09:32

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...romania-video/

Tot Parintele Parvu, despre proteste.

guardian knight 19.01.2012 18:12:23

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 423105)
Italienii nu sunt in masura sa judece faptele noastre. Tocmai ei care au comis atatea crime prin celebra mafie.

Si tiganii nostri au facut destule, oricum nu se compara cu cate au facut mafiotii, atat in Italia cat si in Statele Unite.

Partea de vina sa o recunoasca tiganii, noi ca romani nu avem de ce sa ne simtim vinovati pentru faptele lor, fiecare sa raspunda pentru faptele sale.

foarte corect !!!

guardian knight 19.01.2012 18:34:20

Guvernul usl din umbra !!!

DRAGI TOVARSI EU SUNT MAZARE,MARE FAN AL LUI FIDEL , SI PORT PE CAP O BASCA DE REVOLUTIONAR BOLIVIAN !

DORESC SA PREIAU PUTEREA PRIN ORICE MIJLOACE,PENTRU A AJUNGE LA CIOLAN EU SI GASCA MEA ,CARE AM FLAMANZIT PREA TARE DE CAND RABADAM DE FOAME IN OPOZITIE !!!

VA GARANTEZ CA VOI FACE UN GUVERN PE CINSTE ,PLIN DE BASTANI PSD-ISTI SI DIN PARTIDU LU DOMNU FELIX MOTANU-VOICULESCU !!!

1). PRIM MINISTRU---- JURISTUL PONTA, COPILOT DE RALIU, DECI CAPABIL SA CONDUCA SI O TARA

2).MINISTRU DE JUSTITIE----NEA' BOMBONEL, ALIAS ADRIAN NASTASE.,CEL PLIN DE OUA SI DE...CASE !!!

3). MINISTRU DE INTERNE----NEA' VANGNELIE MAREAN,CEL NEGRU CA DOS DE LIGNEAN, HAVELOS BAHTALOS RRRROMALESS !

4). LA SANATATE IL PUNEM PE DOCTORU' CIOMU, DOAR EL STIE DE UNDE SA TAIE PENTRU REFORMA SPITALELOR !!!

5). LA CULTURA SI CULTE VOI FI CHEAR EU, MAZARE,CA IO UMBLU PRIN LUME SI CUNOSC MULTE CULTURI !!!

6) LA ECONOMIE, PE DOM' PROFESOR DOCTOR DE ECONOMIE IN FINANTE NEA' DANUZ voiculescu,alias FELIX MOTANU, CUNOSCUT !!!

MAI VRETI...??? OAMENI AVEM, TOTI UNU SI UNU !!!

JOS, BASESCU, ALEGERI ANTICIPATE !!!

mihailt 19.01.2012 20:05:24

PDLul a vrut sa o coopteze pe dna Oana Zavoranu in PDL in 2008:
http://www.ziare.com/oana-zavoranu/s...de-pd-l-426359
:))
Cine rade la urma,rade mai bine.

mihailt 19.01.2012 20:09:26

Propun in acelasi stil pe mama Omida ca ministrul cultelor.

razvan_andrei 19.01.2012 20:17:47

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 423275)
Privesc la televizor,la aceasta mascarada de miting a fostilor comunisti,cu oameni platiti adusi cu autocare si microbuze si imi dau seama ca asistam la niste manipulari de proportii si fara precedent in Romania...Dumnezeu si Maica Domnului sa ne aiba in paza!
Sa ne rugam pentru tarisoara noastra pentru ca are mare nevoie de asta!

Nu, Romania are nevoie de-o schimbare, oricare ar fi aceasta. Si daca Romaniei nu o sa-i convina ce va veni, va trebui sa faca o noua schimbare. Trebuie sa ajungem la starea in care Statului sa-i fie frica de popor. Statul nu exista practic, nu este ceva concret, ceva palpabil. Statul este o mana de oameni pe care putem sa-i dizolvam oricand o iau pe aratura.

candles in the wind 20.01.2012 10:37:12

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 423311)
Nu, Romania are nevoie de-o schimbare, oricare ar fi aceasta. Si daca Romaniei nu o sa-i convina ce va veni, va trebui sa faca o noua schimbare. Trebuie sa ajungem la starea in care Statului sa-i fie frica de popor. Statul nu exista practic, nu este ceva concret, ceva palpabil. Statul este o mana de oameni pe care putem sa-i dizolvam oricand o iau pe aratura.

Asa este!
Aprob protestul sincer,pasnic,neindoctrinat pdl-istic sau usl-istic,si neintrerupt de noua specie de suporteri, ULTRASII BASISTI.

Lucian008 20.01.2012 11:14:21

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 423311)

Statul reprezinta poporul nu e entitate din afara care ar trebui sa se teama de popor. Statul nu e reprezentat de oameni picati aici. Din mijlocul nostru sunt si reprezinta o copie fidela a societatii. Sa nu ne mai imbatam cu apa rece ca suntem condusi de niste netrebnici si noi suntem buni. Nu e asa. Pestele se impute de la cap dar se curata de la coada. Inainte sa cerem sa se schimbe ceilalti ar trebui sa ne schimbam noi.
Romania e o tara democratica. Si chiar daca unii nu vor sa accepte asta e adevarul E corupta. E condusa de hoti, dar e democratica. Daca nu era asa nu puteau oamenii sa iasa si sa protesteze. Democatatia presupune accepatrea unui sistem. Sistem actual presupune un presedinte ales si un parlament ales. Guvernul este numit, dar poate fi schimbat oricand de parlament prin motiuni de cenzura. Democratia nu se face iesind in strada si cerand demisia celor pe care noi i-am ales. Aia e anarhie.
Si nu putem sa mergem din incercari in incercari ca poate o nimerim vreodata. Sa ne schimbam noi si sa ne impunem viziunea noastra pentru o societate mai buna.

Lucian008 20.01.2012 11:18:50

Citat:

În prealabil postat de candles in the wind (Post 423392)
Asa este!
Aprob protestul sincer,pasnic,neindoctrinat pdl-istic sau usl-istic,si neintrerupt de noua specie de suporteri, ULTRASII BASISTI.

Da, dar protestul a inceput fara un obiect. Iar scop nu are nici acum.
Demisia lui Arafat a fost un pretext si nu obiectul protestului. Obiect nu are nici acum. Dar se pare ca s-a format un scop: demisia lui Boc si a lui Basescu. Eu sunt de acord cu asta. Dar care e finalitatea scopului astuia. Cu cine vor fi inlocuiti? Avem alternative? Avem solutii atat pentru inlocuire cat si pentru imbunatatirea situatie din tara? NU. Atunci protestul e inutil. Nu puteam sa iesim in strada doar ca sa se vada ca existam.

stefan florin 20.01.2012 11:36:19

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 423408)
Demisia lui Arafat a fost un pretext si nu obiectul protestului. Obiect nu are nici acum. Dar se pare ca s-a format un scop: demisia lui Boc si a lui Basescu. Eu sunt de acord cu asta. Dar care e finalitatea scopului astuia. Cu cine vor fi inlocuiti? Avem alternative? Avem solutii atat pentru inlocuire cat si pentru imbunatatirea situatie din tara? NU. Atunci protestul e inutil. Nu puteam sa iesim in strada doar ca sa se vada ca existam.

cum prietene nu avem?! Nu avem "mantuitorii neamului" made in USL? Doamne ajuta!

Lucian008 20.01.2012 12:00:12

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423418)
cum prietene nu avem?! Nu avem "mantuitorii neamului" made in USL? Doamne ajuta!

Tocmai asta e. Ca alternativa, daca se poate numi asa, sunt altii "la fel de buni".

TunsDiana 20.01.2012 13:41:53

Citat:

Eu zic ca nu e bun nici fatalismul asta ca nu avem pe nimeni cu care sa il inlocuim ca doar nu e Basescu asa de bun sa nu poata fi inlocuit. Cimitirul e plin de oameni care nu au putut fi inlocuiti!

Exista alternative, cea mai buna solutie ar fii o teocratie.

TunsDiana 20.01.2012 13:49:45

Citat:

Scopul a fost sustinerea lui Arafat, intre timp scopul s-a schimbat in demiterea guvernului si presedintelui Basescu.

Lucian008 20.01.2012 13:53:32

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 423456)
Eu zic ca nu e bun nici fatalismul asta ca nu avem pe nimeni cu care sa il inlocuim ca doar nu e Basescu asa de bun sa nu poata fi inlocuit. Cimitirul e plin de oameni care nu au putut fi inlocuiti!

Dati exemple va rog.

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 423456)
Exista alternative, cea mai buna solutie ar fii o teocratie.

Sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa nu visam. Asta e o utopie irealizabila.
Eu vreau ca fiecare lege sa fie votata de tot poporul. Se poate? Atunci sa nu ne adaptam la realitatea concreta.

Lucian008 20.01.2012 13:55:11

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 423463)
Scopul a fost sustinerea lui Arafat, intre timp scopul s-a schimbat in demiterea guvernului si presedintelui Basescu.

Da? Uitati-va la mesajele si scandarile de dinainte de intoarcerea lui Arafat. Despre asta vorbim. Despre facptul ca nu au un tel, o idee, ci toti protesteaza. Fiecare in legea lui.

TunsDiana 20.01.2012 14:10:28

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 423467)
Da? Uitati-va la mesajele si scandarile de dinainte de intoarcerea lui Arafat. Despre asta vorbim. Despre facptul ca nu au un tel, o idee, ci toti protesteaza. Fiecare in legea lui.

Asa suntem noi. Exista cereri si toate au legatura cu ineficienta guvernului. Ideea e demisia presedintelui sia guvernului pentru a inlatura nemultumirile, o demisie de onoare ar fi cea mai buna solutie, numai ca nu se poate, ei tin cu dintii de ciolan

Teocratia nu e o utopie, nu trebuie sa fie o teocratie pura neaparat ci ar putea fi o monarhie teocratica, s-a mai vazut in istoria Romaniei cand a condus Mitropolitul Cristea, prim-ministrul tarii in perioada 38-39

mihailt 20.01.2012 14:16:42

Rog sa nu luatzi in seama atacurile mele referitor la cei de religie judaista,acum poate nu or fi aceia responsabili de situatia actuala.
(adica nu sunt,ca na nu or fi vandut dansii flota si nici gazele si petrolul la se stie cine pe nimic si altele ca acestea etc).

Sper ca guvernul sa mai lase oleaca pozitzia de fortza si sa mai asculte un pic pasurile oamenilor,poate mai mareste oleaca salariul minim net,pensie minima la vechime integrala,ajutorul social etc.

TunsDiana 20.01.2012 14:21:20

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 423475)
Rog sa nu luatzi in seama atacurile mele referitor la cei de religie judaista,acum poate nu or fi aceia responsabili de situatia actuala.
(adica nu sunt,ca na nu or fi vandut dansii flota si nici gazele si petrolul la se stie cine pe nimic si altele ca acestea etc).

Sper ca guvernul sa mai lase oleaca pozitzia de fortza si sa mai asculte un pic pasurile oamenilor,poate mai mareste oleaca salariul minim net,pensie minima la vechime integrala,ajutorul social etc.

Hahahaahha, ce gluma buna! Cum sa mareasca domnule, tocmai ei care au taiat totul, nu le pasa in nici un caz de oameni!

Lucian008 20.01.2012 14:39:20

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 423472)
Teocratia nu e o utopie, nu trebuie sa fie o teocratie pura neaparat ci ar putea fi o monarhie teocratica, s-a mai vazut in istoria Romaniei cand a condus Mitropolitul Cristea, prim-ministrul tarii in perioada 38-39

E o utopie.
Conditiile erau mult schimbata atunci. Stiti cate asasinate au avut loc in acea perioada?

philalex 20.01.2012 16:05:19

vai de tarisoara asta.....mereu probleme...

heaven 20.01.2012 16:39:25

Indemn la rugaciune

Astazi,la orele 17:00-18:00,cine doreste,sa aprinda o lumanare si sa inalte o ruga pentru mult prea incercata noastra Romanie,pentru ca Dumnezeu sa readuca printre noi pacea si sa lumineze acest popor,cat si pe conducatorii care sunt sau care vor veni in viitor!

http://farm4.static.flickr.com/3148/...5bea19fd37.jpg

maria32 20.01.2012 17:38:24

Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ne informează:

Întrucât situația actuală de profundă nemulțumire în care se află poporul român este deosebit de grea, ca urmare a crizei morale și economice din societate, în cadrul viitoarelor ședințe ale Adunării Naționale Bisericești și Sfântului Sinod ale Bisericii Ortodoxe Române din 15-16 februarie 2012 va fi dezbătută cu prioritate problema cum poate contribui Biserica, prin cuvânt și faptă, la schimbarea stării actuale de criză a societății românești.

Deși autonomă față de Stat (Constituția României, art. 29, alin 5) și neutră din punct de vedere politic, totuși Biserica nu poate fi indiferentă față de suferința poporului pe care îl păstorește pe calea mântuirii. Prin urmare, ea trebuie să-și exercite, în același timp, vocația de factor al păcii sociale (Legea cultelor, art. 7, alin. 1) și de apărătoare a demnității umane atunci când aceasta este umilită din cauza nedreptăților sociale, a sărăciei și neajutorării.

Ca atare, considerăm că în aceste momente dificile, trebuie să sporim rugăciunea, dialogul și cooperarea pentru a găsi împreună modalități practice de rezolvare a problemelor existente și de restabilire a încrederii în instituțiile cu responsabilitate maximă pentru viața societății românești, îndeosebi în contextul internațional prezent care este confuz și instabil. În pofida dificultăților existente, creștinii trebuie să cultive solidaritatea cu cei ce suferă și speranța că putem depăși criza actuală.

guardian knight 20.01.2012 17:49:19

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 423475)

poate OLEACA, mai si mergem pe la tara sa taiem buruienile inalte cat casa ce ne cresc pe tarlale !!!

poate oleaca,ne mai si miscam fundu de la domnia din bloc, la coada vacii la tara... !!!

CelMandru 20.01.2012 18:02:49

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 423515)
poate OLEACA, mai si mergem pe la tara sa taiem buruienile inalte cat casa ce ne cresc pe tarlale !!!

poate oleaca,ne mai si miscam fundu de la domnia din bloc, la coada vacii la tara... !!!

Nu zici tu rău, dar e greu fundu' aista, și nu vrem să ne murdărim mânușițele

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:52:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.