Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14420)

osutafaraunu 20.01.2012 22:53:25

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 423606)
Vad ca iti alegi doar ceea ce iti convine in discutie - esti foarte selectiv. Nu prea ai argumente legate de istorie si credinta?

Sunt selectiv stimate interlocutor, căci m-am săturat de discursuri sforăitoare legate de istorie și credință. Ajunge Parlamentul, hai să nu umplem și forumul cu așa ceva!

Citat:

Nu ti-am adresat vreun mesaj direct - faptul ca te-ai identificat cu unul din "cei doi papagali" totusi spune ceva.

Ce să spun? Era și dificil să fac identificarea pe un topic despre "rătăciții" adventiști, unde singurii adventiști eram în număr de doi!

Citat:

A poza in cel intelept nu e lucru mare dragul meu - incearca sa fii mai subtil pe viitor. Dar vad ca o cauti cu lumanarea.

O să încerc pe viitor a poza în cel precaut care suflă-n iaurt. Dacă fraza din final era o amenințare. Dacă nu, o să suflu-n lumânare [când cu gene ostenite].
O noapte bună!

iuliu46 20.01.2012 22:56:23

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423608)
Pentru ultima dată: nu eu, ci apostolul Pavel!

Ai reușit să mă pui în încurcătură! Sincer nu știu cum e cu îngerii dacă sunt suflete, respectiv dacă au suflete (după concepția voastră). Din câte știu, Scriptura zice despre ei doar că sunt ”duhuri slujitoare” (Evrei 1,14). Poate ai tu o explicație mai bună.:106:

Ce inseamna duhuri slujitoare ? Suflari de viata ? Fiinte de larga respiratie intergalactica ? Au libertatea de a alege ca si oamenii ?

ovidiu b. 20.01.2012 22:56:26

Domnu 66 va doresc in continuare succes in dezbaterile dmv. exemplare. Discursurile care te incomodeaza observ ca devin sforaitoare pentru tine - dupa cum spuneam diversiunea ta sta la loc de cinste.

osutafaraunu 20.01.2012 22:59:58

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423617)
Ce inseamna duhuri slujitoare ? Suflari de viata ? Fiinte de larga respiratie intergalactica ? Au libertatea de a alege ca si oamenii ?

Eu așteptam o explicație din partea ta, de ce mă iei la întrebări? Nu mă crezi nici când îmi declar ignoranța? Hai, acum e momentul tău... explică-ne!

osutafaraunu 20.01.2012 23:04:43

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 423618)
Domnu 66 va doresc in continuare succes in dezbaterile dmv. exemplare.

Mulțumesc, somn ușor!

P.S. Cred că nu aveți de gând să dormiți tot așa cu capul în jos...

iuliu46 20.01.2012 23:10:46

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423621)
Eu așteptam o explicație din partea ta, de ce mă iei la întrebări? Nu mă crezi nici când îmi declar ignoranța? Hai, acum e momentul tău... explică-ne!

Pai este clar dupa mine ca au libertatea de a alege.Oare ce inseamna duhuri necurate ? Inseamna niste duhuri in care s-a salasluit pacatul sau nu ? Pot fi "suflari de viata " necurate ? Dar tu cand il auzi pe Iisus ca spune pipaiti-ma sa vedeti ca nu sant un duh nu crezi ca un "duh"poate fi tot o fiinta asa ca trebuie sa gasesti singur o interpretare pentru ce sant ingerii care sa se incadreze in tiparul pe care deja il ai pentru cuvantul duh.:1:

I.Calin 21.01.2012 05:43:23

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423602)

Dacă nu-mi era adresat, atunci precis era "cu adresă". Ați folosit pluralul, ori eu văd pe aici doar doi adventiști. Mai există totuși posibilitatea ca să fi vorbit în termeni atât de măgulitori despre mormonii de pe topic, în acest caz îmi cer spășit scuzele de rigoare.

A doua dvs. valoroasă contribuție la elucidarea problemei de pe topic, indică faptul că vă pasă, iar faptul că mă numiți frate (chiar dacă rătăcit oi fi) mă mișcă până la lacrimi, căci chiar vă pasă să mă aduceți pe calea cea dreaptă. Îmi permit totuși să vă dau o mică sugestie: pentru a reuși va trebui să renunțați la caracterizări precum cea încadrată la minciună ori proorocie falsă. Și trebuie ca dumneavoastră să faceți încadrarea, eu n-am de unde să știu la care aspect v-ați gândit.

Ei, aici ați făcut a doua greșeală. Întrucât nu mă cunoașteți, era mai precaută afirmația "în foarte multe cetăți" și atât, iar eu vă felicitam sincer! Și vă mai dau un pont: nu adventiștii merg "cu revistele în mâini, prin trenuri..." Poate vă va folosi în "recuperarea" altor rătăciți, pe noi doi ne-ați ratat.
Acesta însă da, acum nu mai puteți da înapoi.
Respectele mele [totuși]! O noapte liniștită!

Măi, frate, îmi pasă de dvs. în măsura în care sunteți creația lui Dumnezeu și ca atare vă respect și vă doresc succes pe calea mântuirii.
În rest, sunteți doar un rătăcit, adică un eretic. Doctrinele neoprotestanților le-am studiat mai bine de trei decenii (inclusiv adventiști de oricare zi ar fi ei) și am mers suficient de mult prin bisericile lor (nu a fost chiar timp pierdut, am mai văzut și eu tipologii umane). "revistele prin mâini" era o modalitate de a spune că voi, neoprotestanții (de fapt niște victime ale culturii de consum americane, mi-e milă de voi), vă creați tot timpul ocazii de a vă susține afirmațiile, dar numai pe baza unor situații și stări conflictuale.

În concluzie, chiar vă cunosc suficient de bine ca să mai însemnați ceva pentru mine dpv spiritual.
N-am ce să discut cu dvs. despre Creator, Preasfânta Treime și despre Scripturi. N-am cu cine și sunt mult prea ocupat (V-am urmărit postările: sunt doar veșnicile clișeuri neoprotestante pe care le aud de la vârsta de 10 ani și chiar a trecut mult de atunci).

Dar dacă pot să fac ceva pentru dvs. (mă refer în calitatea noastră de frați întru Adam fiindcă Dumnezeul vostru nu este și al meu) am să o fac cu dragă plăcere.

În rest, nu încercați să provocați discuții, m-am lăsat demult de sportul cu neoprotestanții.

Doamne ajută! Și roagă-te, frate, mulțumește că mai ai încă ceva vreme și roagă-te, frate, roagă-te...

P.S. "Acesta însă da, acum nu mai puteți da înapoi." Doamne, câtă micime duhovnicească dovedește afirmația asta!

nutucutu 21.01.2012 07:42:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423605)
http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1249.gif

Nu cred că-mi stă în putere, rătăciți ne-ați considerat și înainte de topicul acela, deci fiți liniștită logica dumneavoastră nu are fisuri. De vină e doar prejudecata.

Intr-adevar, daca inainte va consideram rataciti doar pentru ca asta imi spunea biserca mea, acum m-ati convins cu totul: la niste intrebari simple nu mi-ati dat nici un raspuns. Semn ca nici nu-l aveti, iar concluzia la care am ajuns e corecta. Va doresc ca Dumnezeu sa va lumineze si sa se indure de dumneavoastra.

osutafaraunu 21.01.2012 08:07:10

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423626)
Pai este clar dupa mine ca au libertatea de a alege.Oare ce inseamna duhuri necurate ? Inseamna niste duhuri in care s-a salasluit pacatul sau nu ? Pot fi "suflari de viata " necurate ? Dar tu cand il auzi pe Iisus ca spune pipaiti-ma sa vedeti ca nu sant un duh nu crezi ca un "duh"poate fi tot o fiinta asa ca trebuie sa gasesti singur o interpretare pentru ce sant ingerii care sa se incadreze in tiparul pe care deja il ai pentru cuvantul duh.:1:

Spuneam că e momentul tău, dar uite că l-ai ratat! În loc să-mi explici pedagogic ce și cum, îmi pui iarăși trei întrebări. Asta cu liberul arbitru am înțeles-o, iar aceea cu "fantasma" (nu cu ”duhul”) credeam că ai înțeles-o tu. O fantasmă (fantomă, strigoi, arătare) este la fel de "ființă" reală precum balaurul cu șapte capete. Rămâne să ne luminezi ce înțelegi tu prin duhuri (spirite) necurate. Să nu-mi spui iarăși că sunt suflete, că-mi iau jucăriile și mă mut pe topicul celălalt. Cu papagali cu tot!

osutafaraunu 21.01.2012 08:15:28

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 423660)
Intr-adevar, daca inainte va consideram rataciti doar pentru ca asta imi spunea biserca mea, acum m-ati convins cu totul: la niste intrebari simple nu mi-ati dat nici un raspuns. Semn ca nici nu-l aveti, iar concluzia la care am ajuns e corecta.

După modelul acesta și eu aș putea să vă consider rătăcită ori de câte ori nu mi-ați răspuns, ori mi-ați răspuns pe alt topic. Și aceasta, fără să-mi spună biserica mea, ci doar gândind cu mintea proprie.:58:

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 423660)
Va doresc ca Dumnezeu sa va lumineze si sa se indure de dumneavoastra.

Domnul Se îndură de toți, mai ales de cei rătăciți. Cu cei cei ce debordează de atotsuficiență și sunt "prea ocupați" e mai greu. Greu de ajuns cu prăjina:44:

P.S. Nu vă faceți probleme, persoanele de față se exclud (rătăciții și nerătăciții)... O zi (din întâmplare a 7-a) bună!

iuliu46 21.01.2012 10:39:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423662)
Spuneam că e momentul tău, dar uite că l-ai ratat! În loc să-mi explici pedagogic ce și cum, îmi pui iarăși trei întrebări. Asta cu liberul arbitru am înțeles-o, iar aceea cu "fantasma" (nu cu ”duhul”) credeam că ai înțeles-o tu. O fantasmă (fantomă, strigoi, arătare) este la fel de "ființă" reală precum balaurul cu șapte capete. Rămâne să ne luminezi ce înțelegi tu prin duhuri (spirite) necurate. Să nu-mi spui iarăși că sunt suflete, că-mi iau jucăriile și mă mut pe topicul celălalt. Cu papagali cu tot!

Pai nu trebuie sa-ti explic eu nimic.Tu trebuie sa-ti raspunzi singur la intrebari.
Cat priveste minciuna aia cu fantasma aia sa i-o spui lu mutu.Nici macar in codexul ala nu scrie fantasma acolo unde Iisus scrie Pipaiti-ma sa vedeti ca nu sant un duh, scrie tot pneuma.Dar asa esti tu ai copiat alt verset si ni l-ai servit ca pe un adevar.Si mai zici ca vrei sa "dezbati" cu altcineva.Pai ramai in minciuna ta si crezi ce vrei si despre ingeri si despre draci. Momentul tau a trecut de mult.

petrut-angel 21.01.2012 11:38:50

Raspuns:

[quote=grasu77;422777]Chiar acum am in mana o carte a martorilor lui Iehova, despre Domnul Iisus Hristos (intitulata "Cel mai mare Om care a trait vreodata"). Nici in aceasta carte si nici in alte invataturi ale martorilor lui Iehova nu am gasit ceea ce sustineti dvs. Tind sa cred ca dumneata ai aruncat o minciuna pentru a-i denigra pe adventistii de ziua a saptea (prin asocierea lor cu martorii lui Iehova).

Inseamna ca dvs nu cunoasteti invatatura Martorilor lui Iehova.....cititi cartea "Sa aducem Argumente din Scripturi" editata de catre ei si va ve-ti convinge.De asemenea exista si f multe brosuri ale lor in care spun clar ca Arhanghelul Mihail este Domnul Iisus Hristos.....mai documentati-va!!!

osutafaraunu 21.01.2012 14:26:51

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423679)
Pai nu trebuie sa-ti explic eu nimic.Tu trebuie sa-ti raspunzi singur la intrebari.

E și asta o metodă de a da explicații cand nu le ai: punând întrebări...

Citat:

Cat priveste minciuna aia cu fantasma aia sa i-o spui lu mutu.Nici macar in codexul ala nu scrie fantasma acolo unde Iisus scrie Pipaiti-ma sa vedeti ca nu sant un duh, scrie tot pneuma.

N-au trecut decât 10 zile și ai uitat. Ți-am dat atunci dovada concretă că în Codex nu scrie nimic de duh, în schimb scrie de fantasma. În tot pasajul, nu doar în versetul pe care-l agiți în disperare de cauză. Ghici cine-i mincinosul?

Citat:

Dar asa esti tu ai copiat alt verset si ni l-ai servit ca pe un adevar.Si mai zici ca vrei sa "dezbati" cu altcineva.Pai ramai in minciuna ta

Am copiat trei versete, nu unul, chiar și în versiunea latină, care la fel zice de fantasmă și nu de duh. Minciuna are picioare scurte!

Citat:

Momentul tau a trecut de mult.

Acum e momentul tău să-ți ceri scuze pentru dezinformare. Nu mie, ci întregului forum pentru că ai încercat să-i prostești pe toți.

iuliu46 21.01.2012 16:02:22

99 acolo scrie Pneuma si uite o sa-ti dovedesc :

http://i42.tinypic.com/210lfk1.jpg

Acolo unde este semnul si in greceste si in latina este prescurtarea cuvantului pneuma.
Uite aici din Marcu cap I doar putin mai jos : (versetele 10-12)

http://i39.tinypic.com/2drxnkp.jpg

osutafaraunu 21.01.2012 17:14:27

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423723)
99 acolo scrie Pneuma si uite o sa-ti dovedesc :

http://i42.tinypic.com/210lfk1.jpg

Acolo unde este semnul si in greceste si in latina este prescurtarea cuvantului pneuma.
Uite aici din Marcu cap I doar putin mai jos : (versetele 10-12)

http://i39.tinypic.com/2drxnkp.jpg

Am înțeles, nu vrei să-ți ceri scuze de la userii forumului. Dar te rog, nu mai îngroșa minciuna! N-ai scris care e sursa facsimilelor, însă este evident faptul că e vorba de un document mult mai târziu (există despărțire între cuvinte și despărțire între versete, nemaiamintind faptul că textul e tipărit).
Eu ți-am postat un document cel puțin cu un mileniu mai vechi. Nu ne lăsăm prostiți chiar așa de ușor de încercările acestea penibile de a apăra... ce? În definitiv o erezie!

Erethorn 21.01.2012 18:06:33

Back on topic. Pentru poveștile nemuritoare despre sufletul muritor aveți alt topic.

Topicul acesta este despre povestea nemuritoare despre "arhanghelul Iisus".

Tudor Alexandru 21.01.2012 18:34:05

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 422747)
Câți dintre voi știau că adventiștii de ziua a șaptea au susținut, asemenea Martorilor lui Jehova, că Iisus Hristos ar fi nici mai mult nici mai puțin decât.... Arhanghelul Mihail ?!

Am discutat si eu cu ei insa acest lucru nu l-am auzit.

CU MULTUMIRI,
Alexandru TUDOR,
INSPECTOR DE SPECIALITATE

PATRIARHIA ROMANA
CENTRUL DE PELERINAJ “SF.AP.PAVEL”
Romanian Patriarchate Pilgrimage Center
Calea Victoriei nr. 45 (lânga Magazinul Muzica)
Tel (+4) 021.313.37.45 / 021.313.37.46
(+4) 0724.393.888
www.pelerinaj.ro

iuliu46 21.01.2012 18:38:39

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423726)
Am înțeles, nu vrei să-ți ceri scuze de la userii forumului. Dar te rog, nu mai îngroșa minciuna! N-ai scris care e sursa facsimilelor, însă este evident faptul că e vorba de un document mult mai târziu (există despărțire între cuvinte și despărțire între versete, nemaiamintind faptul că textul e tipărit).
Eu ți-am postat un document cel puțin cu un mileniu mai vechi. Nu ne lăsăm prostiți chiar așa de ușor de încercările acestea penibile de a apăra... ce? În definitiv o erezie!

Care document vechi de cel putin 1000 de ani mai 99 ? ce tu mi-ai spus sursa materialului ?ce tu mi-ai spus unde pot gasi chestia aia ? ce eu stiu elineste sa citesc ce scrie acolo ? :24:
Dar spre deosebire de tine eu m-am documentat dupa ce ai facut tu "marea descoperire" ca intr-un codex nu exista un anumit cuvant.si am cautat sa vad despre ce-i vorba.Am luat de bun ce mi-ai zis tu dar am vrut sa verific.Si adevarul este ca chiar si acolo in codexul ala al tau este scris cuvantul dar sub forma aratata de mine.Ti-am dat si un punct de referinta,Puteai citi ce scrie in Marcu 1:10-12.Scrie acolo pneuma ? Sau scrie la fel ca in "documentul pe care ti l-am aratat eu ?
Cine anume minte ? Cine a mintit tot timpul asta ? Eu macar mi-am cerut scuze cand am gresit dar tu nu ...ai descoperit pe dracu-n patru si o sa te duci cu el pana in iad.Nu te mai lepezi de minciuna.

Uite aici cartea de unde am luat capturile :

http://books.google.ro/books?id=Hgg-...ro&output=html

grasu77 21.01.2012 19:10:20

Citat:

În prealabil postat de petrut-angel (Post 423691)
Inseamna ca dvs nu cunoasteti invatatura Martorilor lui Iehova.....cititi cartea "Sa aducem Argumente din Scripturi" editata de catre ei si va ve-ti convinge.De asemenea exista si f multe brosuri ale lor in care spun clar ca Arhanghelul Mihail este Domnul Iisus Hristos.....mai documentati-va!!!

Cunosc destul de bine invatatura martorilor lui Iehova, dar nu in totalitate (cum este cazul cu invatatura despre Mihail). Mi-am recunoscut greseala si mi-am cerut scuze.

Ceea ce vroiam de fapt nu era sa discut despre martorii lui Iehova. Voiam sa evit total nepotrivita asociere, pe care d-l Erethorn a incercat sa o faca intre adventisti de ziua a saptea si martorii lui Iehova (in scopul de a ne denigra).

osutafaraunu 21.01.2012 19:11:01

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423737)
Care document vechi de cel putin 1000 de ani mai 99 ? ce tu mi-ai spus sursa materialului ?ce tu mi-ai spus unde pot gasi chestia aia ? ce eu stiu elineste sa citesc ce scrie acolo ? :24:
Dar spre deosebire de tine eu m-am documentat dupa ce ai facut tu "marea descoperire" ca intr-un codex nu exista un anumit cuvant.si am cautat sa vad despre ce-i vorba.Am luat de bun ce mi-ai zis tu dar am vrut sa verific.Si adevarul este ca chiar si acolo in codexul ala al tau este scris cuvantul dar sub forma aratata de mine.Ti-am dat si un punct de referinta,Puteai citi ce scrie in Marcu 1:10-12.Scrie acolo pneuma ? Sau scrie la fel ca in "documentul pe care ti l-am aratat eu ?
Cine anume minte ? Cine a mintit tot timpul asta ? Eu macar mi-am cerut scuze cand am gresit dar tu nu ...ai descoperit pe dracu-n patru si o sa te duci cu el pana in iad.Nu te mai lepezi de minciuna.

Uite aici cartea de unde am luat capturile :

http://books.google.ro/books?id=Hgg-...ro&output=html

Mda... 1864 http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1249.gif http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif

iuliu46 21.01.2012 19:17:38

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423743)

Mai 99 tu ai toti boii acasa ?Ce conteaza ca ai o carte din anul 400 inainte de Hristos sau din 1864 ? Sant cartile identice ? Asta e ce conteaza.
Au adaugat altii care au copiat codexul chestia aia ? Ai comparat Marcu sa vezi daca gasesti acolo cuvantul ? Nu trebuie sa te documentezi inainte sa faci o afirmatie ? Cate asemenea "descoperiri " or fi fost de-a lungul timpului ?

grasu77 21.01.2012 19:40:03

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 423731)
Topicul acesta este despre povestea nemuritoare despre "arhanghelul Iisus".

1. Nu am inteles care a fost rolul dvs. in aceasta discutie. Doar sa deschideti topicul si sa faceti niste afirmatii in stil avocatesc (adica, lipsit de onestitate)?

2. Sunt sufieciente argumente care au aratat ca invatatura adventista (dezbatuta in acest topic) este credibila (nu si crezuta de toti - ceea ce este normal). Se pare ca rautatea si lipsa dvs. de onestitate v-a indemnat sa numiti "invataturi incredibile" ceea ce poate fi argumentat si deveni credibil. Daca invatatura despre Domnul Iisus Hristos si Mihail vi se pare incredibila, ma intreb cum numiti o invatatura ca cea despre purgatoriu.

iuliu46 21.01.2012 19:51:27

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423712)

Am copiat trei versete, nu unul, chiar și în versiunea latină, care la fel zice de fantasmă și nu de duh. Minciuna are picioare scurte!

http://i41.tinypic.com/o8i5qq.jpg

stefan florin 21.01.2012 22:56:50

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423749)
1. Nu am inteles care a fost rolul dvs. in aceasta discutie. Doar sa deschideti topicul si sa faceti niste afirmatii in stil avocatesc (adica, lipsit de onestitate)?

2. Sunt sufieciente argumente care au aratat ca invatatura adventista (dezbatuta in acest topic) este credibila (nu si crezuta de toti - ceea ce este normal). Se pare ca rautatea si lipsa dvs. de onestitate v-a indemnat sa numiti "invataturi incredibile" ceea ce poate fi argumentat si deveni credibil. Daca invatatura despre Domnul Iisus Hristos si Mihail vi se pare incredibila, ma intreb cum numiti o invatatura ca cea despre purgatoriu.

credibila poate pt voi adventistii. Inca nu mi-ai raspuns daca Tatal Ceresc (Yahve Savaot )este arhanghelul Mihail sau nu? Doamne ajuta!

grasu77 22.01.2012 09:32:48

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423793)
credibila poate pt voi adventistii.

Credibila pentru multi (pentru ca este argumentata), crezuta de putini. Nu faceti confuzie intre credibil si crezut.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 423793)
Inca nu mi-ai raspuns daca Tatal Ceresc (Yahve Savaot )este arhanghelul Mihail sau nu? Doamne ajuta!

Ba, ti-am raspuns aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=262

stefan florin 22.01.2012 11:26:21

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 423900)
Credibila pentru multi (pentru ca este argumentata), crezuta de putini. Nu faceti confuzie intre credibil si crezut.

Ba, ti-am raspuns aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=262

ai scris o fraza in care nu ai spus nimic. UNDE E RASPUNSUL?

stefan florin 24.01.2012 20:05:45

Pana acum NICI UN ADVENTIST nu a venit cu versetul biblic in care sa scrie ca arhanghelul Mihai e Iisus Hristos. Doamne ajuta!

osutafaraunu 24.01.2012 20:48:09

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 424562)
Pana acum NICI UN ADVENTIST nu a venit cu versetul biblic in care sa scrie ca arhanghelul Mihai e Iisus Hristos. Doamne ajuta!

Peste tot unde scrie "Arhanghelul Mihail", adică Cel Ce este Comandantul Îngerilor și este Asemeni lui Dumnezeu. Îngerii nu-și pun nume blasfemice cum mai fac pe ici-pe colo unii oameni (în special hispanicii).

stefan florin 24.01.2012 21:05:30

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424574)
Peste tot unde scrie "Arhanghelul Mihail", adică Cel Ce este Comandantul Îngerilor și este Asemeni lui Dumnezeu. Îngerii nu-și pun nume blasfemice cum mai fac pe ici-pe colo unii oameni (în special hispanicii).

pe bune? Adica Tatal ceresc este arhanghelul Mihail? Doamne ajuta!

iuliu46 24.01.2012 21:36:22

99 dar ce a vrut sa spuna Iuda dupa parerea ta cand s-a referit la Arhanghelul Mihail ? Cum traduceti voi ce scrie acolo ? Cum adica n-a indraznit ? Si ce inseamna sa te certe (sau mustre ) pe tine Domnul ? Exista ceva anume ce Iisus nu ar indrazni ?
Cum compari textul acela cu asta ? "Și cu adevărat, mare este taina dreptei credințe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălțat întru slavă."
Sau asta :
"Iar duhurile cele necurate, cînd Îl vedeau, cădeau înaintea Lui, și strigau zicând: Tu ești Fiul lui Dumnezeu."
insasi textul din Iuda ar trebui sa te puna pe ganduri.Cum adica n-a indraznit si "sa te certe pe tine Domnul " ? [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Hades/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-4.png[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Hades/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-3.png[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Hades/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Hades/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Hades/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-2.png[/IMG]

osutafaraunu 24.01.2012 22:40:16

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 424579)
pe bune? Adica Tatal ceresc este arhanghelul Mihail? Doamne ajuta!

Adică Dumnezeu Tată este Dumnezeu Fiul?:33:

osutafaraunu 24.01.2012 22:44:08

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424596)
99 dar ce a vrut sa spuna Iuda dupa parerea ta cand s-a referit la Arhanghelul Mihail ? Cum traduceti voi ce scrie acolo ? Cum adica n-a indraznit ? Si ce inseamna sa te certe (sau mustre ) pe tine Domnul ? Exista ceva anume ce Iisus nu ar indrazni ?
Cum compari textul acela cu asta ? "Și cu adevărat, mare este taina dreptei credințe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălțat întru slavă."
Sau asta :
"Iar duhurile cele necurate, cînd Îl vedeau, cădeau înaintea Lui, și strigau zicând: Tu ești Fiul lui Dumnezeu."
insasi textul din Iuda ar trebui sa te puna pe ganduri.Cum adica n-a indraznit si "sa te certe pe tine Domnul " ?

Te afli iarăși pe o pistă greșită. Citește cu atenție versetul:

"Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!" " (Iuda 1,9 - versiunea Sinodală)

Hristos nu S-a încumetat să rostească cuvinte injurioase, adică să vorbească așa cum nu-I stă în caracterul Lui divin. Termenul [βλασφημίας] folosit aici ar fi trebuit să-ți spună totul...

iuliu46 24.01.2012 22:51:47

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424612)

"Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!" " (Iuda 1,9 - versiunea Sinodală)

Hristos nu S-a încumetat să rostească cuvinte injurioase, adică să vorbească așa cum nu-I stă în caracterul Lui divin. Termenul [βλασφημίας] folosit aici ar fi trebuit să-ți spună totul...

Adica s-a ferit sa-i zica vreo 2 pe romaneste ? :1:
Ce inseamna sa te certe pe tine Domnul ? Care Domn ?
Din ce vad eu acolo cuvantul e blasfemie.Ce inseamna asta ?

osutafaraunu 24.01.2012 23:07:11

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424613)

Cam așa ceva...

Citat:

Care Domn ?

Acesta:

"Zis-a Domnul Domnului Meu: "Șezi de-a dreapta Mea, până ce voi pune pe vrăjmașii Tăi așternut picioarelor Tale". " (Psalm 109,1 - versiunea Sinodală)

Citat:

Din ce vad eu acolo cuvantul e blasfemie.Ce inseamna asta ?

Nu cunoști sensul termenului?

grasu77 25.01.2012 08:19:43

Citat:

Ce inseamna sa te certe pe tine Domnul ?

Alaturi de Iuda 1:9, pune si versetul din Zaharia 3:2 (care a mai fost postat - dar nu l-ai observat):
"si a zis Domnul cãtre Satana: "Ceartã-te pe tine Domnul, diavole," (Zaharia 3:2).
"Mihail Arhanghelul, cand se impotrivea diavolului ... a zis: "Sã te certe pe tine Domnul!"(Iuda 1:9)
Observi asemanarea intre personaje (Domnul si Arhanghelul Mihail)? Ti se pare "incredibila" aceasta asemanare?

stefan florin 25.01.2012 09:17:12

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424612)

Dar de Yahve Savaot ai auzit? Ce inseamna Savaot? Ai auzit cumva de Mihail Savaot?
Daca noi 2 ne certam amice, cum ar suna ca eu sa-ti spun: Sa te certe pe tine Seful? Asta in contextul in care eu as fi Seful (vorbind ipotetic)? Nu suna ciudat? Eu stiu ca Biblia este o carte in care logica primeaza pentru ca este cuvantul lui Dumnezeu. Doamne ajuta!

osutafaraunu 25.01.2012 09:21:53

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 424660)
Dar de Yahve Savaot ai auzit? Ce inseamna Savaot? Ai auzit cumva de Mihail Savaot?
Daca noi 2 ne certam amice, cum ar suna ca eu sa-ti spun: Sa te certe pe tine Seful? Asta in contextul in care eu as fi Seful (vorbind ipotetic)? Nu suna ciudat? Eu stiu ca Biblia este o carte in care logica primeaza pentru ca este cuvantul lui Dumnezeu. Doamne ajuta!

De ce puneți aceleași întrebări, voi nu citiți ce răspund celorlalți interlocutori? Spam, spam și iarăși spam... http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1220.gif

stefan florin 25.01.2012 09:27:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424661)
De ce puneți aceleași întrebări, voi nu citiți ce răspund celorlalți interlocutori? Spam, spam și iarăși spam... http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1220.gif

pai tocmai CA NU RASPUNZI, te intreb din nou. Intrebarea asta am pus-o si celuilalt adventist, prietenul Grasuu77. El mi-a raspuns zicand ca sunt lucruri delicate despre dumnezeire...SI ATAT. Ti se pare ca asta ar fi un raspuns? Doamne ajuta!

osutafaraunu 25.01.2012 09:48:45

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 424662)
pai tocmai CA NU RASPUNZI, te intreb din nou. Intrebarea asta am pus-o si celuilalt adventist, prietenul Grasuu77. El mi-a raspuns zicand ca sunt lucruri delicate despre dumnezeire...SI ATAT. Ti se pare ca asta ar fi un raspuns? Doamne ajuta!

Dacă erai atent, chiar două postări mai sus era răspunsul: Domnul îl numește "Domn" pe Domnul. Sunt multe exemple în Sfânta Scriptură în care Hristos Îl numește "Domnul" pe Tatăl și chiar câteva exemple în care Tatăl Îl numește "Domn" pe Fiul. E chiar atât de greu de acceptat acest lucru?
Cât privește "Domnul Savaot", de asemenea am mai răspuns: atât Tatăl, cât și Fiul pot primi acest Nume, la fel ca și titulatura de Iehova.

stefan florin 25.01.2012 10:21:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424665)
Dacă erai atent, chiar două postări mai sus era răspunsul: Domnul îl numește "Domn" pe Domnul. Sunt multe exemple în Sfânta Scriptură în care Hristos Îl numește "Domnul" pe Tatăl și chiar câteva exemple în care Tatăl Îl numește "Domn" pe Fiul. E chiar atât de greu de acceptat acest lucru?
Cât privește "Domnul Savaot", de asemenea am mai răspuns: atât Tatăl, cât și Fiul pot primi acest Nume, la fel ca și titulatura de Iehova.

pe bune? Unde scrie in NT de Iisus Savaot? Unde scrie in Biblie de Mihail Savaot?
Si unde e logica din versetul din Iuda? Te mai intreb o data: Nu e o exprimare ciudata si fara noima? Asta in cazul in care Mihail ar fi Dumnezeu. Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:08:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.