![]() |
Citat:
|
Citat:
Pasajul este din ultima sa apariție, recentă, "Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste" E rândul tău. |
Citat:
Deci: "Vrand deci Cuvantul mestesugar sa arate si un vietuitor alcatuit din amandoua, adica din natura vazuta si nevazuta, ceeaza pe om. Si luand de la materia care preexista trupul, iar de la Sine Insusi asezand il el suflarea (pe care Cuvnntul Scripturii o stie ca fiind sufletul intelegator si chipul lui Dumnezeu), il pune pe pamant ca o alta lume mare in cea mica, ca un alt inger, inchinator mixt, vazator al creatiei vazute si initiat in cea inteligibila, imparat al ceor de pe pamant si imparatit de sus, pamantesc si ceresc, vremelnic si nemuritor, vazut si nevazut dar inteles cu mintea, la mijloc intre maretie si umilinta, acelasi duh si trup: duh pentru har si trup pentru inaltarea lui; (..)" |
Sf. Maxim Marturisitorul? :39:
|
Nu, dar e adevarat ca seamana si a spus si el lucruri asemanatoare.
Sfantul Grigorie teologul. |
"Postiti? Aratati-mi-o prin fapte. Cum? De vedeti un sarac, aveti mila de el; un dusman, impacati-va cu el; un prieten inconjurat de un nume bun, nu-l invidiati; o femeie frumoasa, intoarceti capul. Nu numai gura si stomacul vostru sa posteasca, ci si ochiul, si urechile, si picioarele, si mainile voastre, si toate madularele trupului vostru. Mainile voastre sa posteasca ramanand curate si de hrapire si de lacomie. Picioarele, nealergand la privelisti urate si in calea pacatosilor. Ochii, neprivind cu ispitire frumusetile straine"...
|
Citat:
|
Citat:
Asteptam urmatorul citat. |
"Fiindca pentru Omul cel nou a fost alcatuita firea omului, iar mintea si pofta au fost facute spre Acela. Am primit, asadar, gandire ca sa-L cunoastem pe Hristos, pofta ca sa alergam spre El, memorie ca sa-L purtam pe El, fiindca El a fost arhetipul nostru atunci cand am fost creati. Fiindca nu Adam cel vechi este modelul celui nou, ci Adam cel Nou este modelul celui vechi."
|
Citat:
Cumva Sfantul Grigorie de Nyssa??? :29: |
Citat:
|
Offf greu de tot...
Nu am ghicit,asa ca mai puneti un citat. |
"Sper ca se va realiza un progres Miscarea Ecumenica, de apropiere intre Biserici. Aceasta apropiere se va realiza mai intai intre ortodoxie si catolicism, care nu sunt despartite prin deosebiri esentiale."
(unii o sa se mire de cine este asta; citatul intreg este foarte interesant dar e cam lungut ca sa-l copiez acum) |
Citat:
|
Citat:
Citatul continua cu ce aspecte ale teologiei actuale la catolici si protestanti se apropie de ortodoxie, si cum ortodoxia poate juca rolul de unificator. Este frumos desi cred ca este putin prea optimist (din pacate). Daca am timp il copiez pe tot. |
Mai dau un citat.
"Toate functiile vietii sunt asumate de Biserica si, sfintite, functioneaza corect: ajuta viata omului, si plenar: depasesc limitele spatiului si ajuta viata omului, si plenar: deppasesc limitele spatiului si timpului concret si il initiaza pe om in infinit, adica sunt ridicate la rang de taina." |
Nimeni? De maine ma retrag de pe forum o vreme, probabil..
|
Citat:
|
Citat:
Este tot Panaiotis Nellas, Omul naimal indumnezeit (cartea pe care o ras-rontai eu acum, si pe care v-o recomand cu toata caldura). Dar nu mai dau alt citat acum, una ca ma retrag pentru post, si alta ca am dat deja prea multe si mai trebuie sa las si pe altii ;-) Este un topic foarte frumos! Am invatat multe de pe el! Multumesc! |
Pot da eu un citat?
|
Sigur. Cineva trebuie să continue jocul.
|
Unul nu foarte usor, dar nici prea greut...
"Concepția altor religii diferă față de creștinism prin aceea că vor să scape de suferință. În ortodoxie, numai prin suferință scapi de suferință". Nu trisati! :D |
Parintele Arsenie Papacioc?
|
Citat:
|
Citat:
|
"In fata lui Dumnezeu, geniul e var primar cu idiotul."
... Vesnica sa-i fie pomenirea! |
Citat:
|
Eeeii,asta a fost usor. Inconfundabil stil.
Petre Tutea :) |
Citat:
|
Ok,sa reluam
"Sa stiti ca numai patimile si pacatele sunt ale noastre.Orice bine pe care il facem este de la Dumnezeu si orice neghiobie pe care o facem este a noastra.Fie si pentru putin sa ne paraseasca harul lui Dumnezeu si nu mai putem face nimic. in viata fizica,daca Dumnezeu ne ia pentru putin oxigenul,indata murim,tot astfel si in viata duhovniceasca,daca se retrage pentru putin harul dumnezeiesc,s-a terminat,ne-am pierdut."
|
Un citat tare folositor. Cred ca este Parintele Paisie Aghioritul.
|
Citat:
Parintele este un scump,imi place foarte mult umorul dansului. |
Si eu ma folosesc tare mult de cuvantul Parintelui, sunt impresionata de marea sensibilitate si marinimia de suflet pe care le-am intalnit la Parintele Paisie Aghioritul.
Postez mai departe un citat de la un Sfant Parinte important al Bisericii noastre: "Unele dintre patimi pricinuiesc necumpatare; altele ura; si iarasi altele si necumpatare si ura. Multa mancare si mancarea cu placere sunt pricini de necumpatare; iubirea de argint si slava desarta sunt pricini de ura fata de aproapele. Iar maica acestora: iubirea trupeasca de sine este pricina a amandurora. Iubirea trupeasca de sine este iubirea patimasa si nerationala fata de trup. Ei i se impotriveste iubirea si infranarea. Cel ce are iubirea trupeasca de sine e vadit ca are toate patimile." |
Incercarea moarte n-are...
Sovai... E destul de greu... Sa fie din Siria? Sa fie Isaac, sa fie Efrem?
Zic Isaac Sirul - macar dupa stil. |
Da, am gresit... Poti sa nu spui cine e. M-am corectat, dar acum se cade sa tac. Lasa pe altcineva sa incerce...
|
Citat:
|
Citat:
|
Pentru cei care inteleg limba Spaniola, o gluma in spiritul jocului:
EL JAPONESITO Un niño japonés llega a Estados Unidos y el papá lo inscribe en la escuela. El primer día de clase, la maestra presenta a Susuki, hijo de un empresario japonés, a los chicos de sexto grado. Luego la maestra les dice a los alumnos : -"Hoy empecemos repasando un poco de historia de América del norte y del sur... ¿Quién dijo "Denme la libertad o denme la muerte"? La clase se quedó callada, excepto Susuki: - "Lo dijo Patrick Henry,1775" -"Muy Bien!. - ¿Quién dijo "el gobierno del pueblo para el pueblo, no debe desaparecer de la faz de la tierra"? - De nuevo, ninguna respuesta de la clase, salvo Susuki: - "Abraham Lincoln, 1863". La maestra, asombrada, les dice: - "Chicos, debería darles vergüenza. Susuki que es nuevo en nuestro país, sabe más de nuestra historia que ustedes". La maestra alcanza a escuchar un susurro: "¡A la mierda con los malditos japoneses!". ¿Quién dijo eso?, preguntó la maestra. Nuevamente Susuki levanta su mano y dice: -"General Mc Arthur, 1942". La clase queda muda y uno de los chicos alcanza a decir: "Voy a vomitar". La maestra trata de ver quién fue el irrespetuoso: - "Ya basta… ¿quién dijo eso? Y Susuki dice: -"George Bush padre, al Primer ministro japonés, 1991". Uno de los alumnos, furioso, le grita al japonés desde el fondo: -"Chupame ésta!". Susuki, casi saltando en su silla, le dice a la maestra: - "Bill Clinton a Mónica Lewinsky.- 1997” . El que era el número uno de la clase gritó: -"Estaba primero hasta que llego este japonés de mierda. " Y Susuki Contesta: -"Mario Vargas Llosa - Elecciones peruanas, 1990". La clase entra en un estado de histeria. La maestra se desmaya, cunde el caos. Mientras los chicos se arremolinan alrededor de la desvanecida maestra, uno de ellos –exclama: "¡Mierda, la cagamos, ¿ y ahora cómo salimos de este desastre sin que se den cuenta que fuimos nosotros?... . " Y Susuki responde: -*"Cristina Fernández de Kirchner,*Buenos Aires, 2012 * * * * * * ** |
Un citat celebru. Și motivant în același timp :
"Le sunt recunoscator tuturor celor care m-au refuzat în viață. Datorită lor am reușit pe cont propriu." |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:45:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.