![]() |
Citat:
|
smile you're on camera :)
2 atașament(e)
Eu momentan am scapat de melci si de limacsi.
Am acest minunat vizitator nocturn care curata curtea de insecte(oposomul mananca chiar si serpi veninosi fiind imun la veninul lor). Din cand in cand,ii mai las afara capsuni sau bucati de banana,pe care le infuleca cu placere,ei fiind si mari amatori de fructe :) |
1 atașament(e)
Prima recolta din gradina:rosii cherry,rosii galbene si brune;castraveti si vinete japoneze.
Din rosii si castravete,am facut o supa rece la care am adaugat un avocado,ceapa,frunze de telina,un gogosar in otet,un strop de sos iute si sucul unei lamai.Le-am mixat pe toate. Foarte bun! Vinetele,le voi pune pe gratar,cu putin ulei si mirodenii. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Postul este o rânduială bisericească pentru zilele de post, iar înfrânarea de fiecare zi este ... o poruncă pentru orice creștin. |
Citat:
|
Stai linistita. el are un talent special de a intelege totul aiurea si a da raspunsuri pe masura.
|
Citat:
Ai putea deschide o afacere cu astfel de pesticide "bio". :)) P.S. Se pare ca e mai docil ca un caine sau o pisica. Ai putea sa incerci sa faci cu el asta: https://www.youtube.com/watch?&v=21XBFaG5zGY |
Pesticide bio :))
Ah, de ce nu si asa legumele modificate genetice sunt la moda si se numesc "bio". **** Sunt curioasa. Yasmina, poti sa colectezi semintele de la legume si sa le plantezi in viitorul sezon? Sau acele legume nu mai produc seminte ci trebuie sa cumperi iar de la producatori? |
Citat:
Am niste seminte bune,de la o ferma din Romania,care cultiva bio de zeci de ani;acum,am de asteptat pana la anul sa le plantez(cum vrea Domnul). |
Citat:
Exact ca si cu pisicile astea fandosite,plictisite care se uita la soareci cu uimire"ce-or mai fi si astia?" Nu stiu cum de se posteaza asemenea clipuri pe youtube,este interzis sa faci animale de companie din animalele salbatice in USA. Sincer,imi pare trist sa dresezi oposomi,veverite,vulturi,caprioare sau sa-i tii inchisi in patru pereti cand ei sunt facuti pt salbaticie.Nu sunt de accord cu domesticitul speciilor care traiesc in salbaticie si independent de om! Numai ca nevoile afectiv-bolnavicioase ale unora iau forme nebanuite. Cred ca exemplarul meu traieste sub deck,dar este alegerea lui,daca I-a placut locatia si I-a inspirat incredere,n-are decat! |
Citat:
Revenind on-topic, am o casa de vacanta linga Cimpina, si nu am folosit vreodata mizerii chimice pentru a "controla" populatiile de "daunatori". (Iti amintesti? L. N. Tolstoi: "Cit vor fi abatoare, vor fi si cimpuri de lupta". Astazi oamenii considera daunatori fiintele care nu fac decit sa vina inapoi sa isi ia ce li s-a luat; maine, unii vor culege struguri cu botnite la gura, pentru stapinii lor). Insa livada de meri si pruni ma intimpina de fiecare data cu drag, tradus in limbaj vegetal cu darul fructelor. :) Nu fac decit sa plivesc si prasesc putin, lasind restul in seama reglajelor fine al Naturii, aceasta icoana vie a lui Dumnezeu. |
Citat:
Caci multi ma indeamna sa gonesc sobolanul ala din curte,pe motiv ca este purtator de boli. Pardon,oposumul este marsupial nu rodent! In plus,temperatura corpului mai scazuta nu permite gazduirea multor virusuri intalnite prin salbaticie. Felicitari pt casa cu livada,trebuie sa fie foarte frumos si relaxant. Poate ne delectezi si cu niste poze candva, Numai bine! |
Citat:
Stii ca sunt rugaciuni ptr. recolta, da? :) |
Citat:
Dar sunt multumita de bogatia de anul asta,avem rosii multe,multe...ciorchine. |
Romania trece printr-o perioada de cernere: oile de o parte, caprele de cealalta.
Nu vedeti ca a inceput sa funcioneze justitia? incet, incet vor intelege oamenii, ca a fura e un pacat si se ajunge la inchisoare. DAr sa revenim la topic. Am cules si eu primii cartofi noi, mazarea, dovlecei, castraveti, marar, leustean. Anul trecut am pus samanta de fasole si culoarea florilor a fost de un portocaliu aprins; anul acesta, cu seminte din recolta de anul trecut, florile sunt albe, dar plantele sunt la fel de vanjoase ca si cele de anul trecut. Sunt curioasa cum vor fi pastaile anul acesta, caci anul trecut au fost foarte lungi si fragede: cele mai bune pastai mancate de mine vreodata. Am vazut in piata Matache asemenea boabe pestrite si mari, ca cele folosite de mine. |
Citat:
|
Citat:
Dar in rest e simpaticutz. De util se pare ca nu mai trebuie spus. Cine nu are sa-si cumpere. Invidiosii... |
Citat:
Important e sa nu-i dai atat de mult incat sa nu mai caute in natura (la fel si cu pisicile semi-domestice). Citat:
Am auzit ca unii au tot felul de ciudatenii, chiar crocodili si serpi. Citat:
Dar chiar si asa sa-l tii inchis in apartament, chiar daca il scoti de 2-3 ori pe zi la plimbare nu cred ca e ok. Citat:
|
Citat:
"bio" tine de o metoda de cultivare, nu de originea/tipul semintelor. |
Citat:
|
Citat:
Cred ca nu le e usor. |
Citat:
|
Citat:
Ce altceva se poate înțelege? Tu cum ai înțeles? |
Pentru a înțelege corect, pune accentul pe regim: „postul nu este regim (fără carne, ouă, brânză), ci înfrânare”.
Iar înfrânarea este altceva și mai mult decât regimul: nu se rezumă la niște alimente. |
Citat:
Pentru a înțelege corect, spune, te rog, o altă practică ce poate fi considerată postitoare, însă n-ar fi inclusă în smerenie sau înfrânare, care sunt zilnic creștine, nu numai miercuri și vineri. Postul, eu aș spune că este, nu înfrânare (nici ”regim”), ci jertfă; minoră pentru unii, majoră pentru mulți. |
Din tainele cultivării trandafirilor
"Trandafirii sunt unele din cele mai frumoase și apreciate flori, atât pentru aspectul lor, cât și pentru parfumul unic. Flori cu un parfum distins ce inspiră eleganța, trandafirii sunt minunați pentru a completa aspectul unei grădini.
Cultivarea rozelor nu este foarte pretențioasă, dar trebuie îndeplinite anumite condiții. Astfel, potrivit site-urilor de specialitate care au ca obiect horticultura, trandafirii au nevoie de 8-10 ore pe zi de soare. Soarele de dimineață este foarte important, lumina de după-amiază este și ea benefică. În privința aerului, curenții ușori fac ca roua și ploaia să se zvânte repede, împiedicând astfel apariția bolilor. Vara, prea mult vânt poate dăuna frunzelor, iarna, poate dăuna tulpinilor. Puteți proteja trandafirii plantându-i lângă un zid, lângă un gard sau acoperindu-i cu ceva. Pământul prea umed duce la uscarea trandafirilor. Pentru a verifica terenul pentru plantare, săpați o groapă de circa 45 cm și umpleți-o cu apă. Aceasta ar trebui să se golească în câteva ore. Dacă nu aveți altă zonă pentru a sădi trandafirii, improvizați drenajul prin săpare sau amenajați straturi. În privința compoziției solului, trandafirii sunt toleranți. Toate tipurile de sol pot fi repede ameliorate cu îngrășăminte organice. Cele mai potrivite sunt mușchiul de turbă sau compostul din frunze putrezite, dar și alte tipuri de îngrășământ organic. Trebuie de asemenea îndepărtate toate pietrele până la adâncimea de 45 cm. Modalitatea de plantare pas cu pas a trandafirilor este următoarea: se sapă o groapă cât rădăcina trandafirilor, se adaugă un fertilizator care se amestecă în pământul scos, se pune trandafirul în groapă și se mai adaugă pământ (în afară de cel fertilizat), apoi se udă. Dacă primiți rădăcina sau dacă ați păstrat-o peste iarnă, este bine să o puneți în apă cu câteva ore înainte de plantare. Dacă a fost ținută în borcane, nu mai este nevoie să o puneți în apă. Fertilizatorul folosit trebuie să fie din oase, iar îngrășământul obligatoriu organic. Este o sursă de fosfor ce face să crească rădăcina. Umpleți groapa și asigurați-vă că rădăcina este complet acoperită. Înainte să puneți ultima cantitate de pământ, udați planta și lăsați să se usuce terenul, apoi bătătoriți-l cu piciorul. Adâncimea de plantare depinde foarte mult de climatul locului. Dacă zona este rece se plantează ceva mai adânc. Un trandafir cu o singură rădăcină se plantează la o adâncime mai mică. Aceasta variază de la zonă la zonă. Tradafirii nu se plantează prea aproape de pomi, căci se vor bate pe lumină, apă și hrană. De asemenea, nu trebuie plantați în locuri unde se pot acumula ploaia, zăpada sau gheața. Este de preferat să îi sădiți în locuri unde se pot vedea zilnic. Astfel se combină delectarea și practicul. Puteți avea mai bine grijă de plante, veți vedea primele semne de boli și le veți putea trata și nu veți uita să le udați. Dacă se înlocuiește o tufă veche, este important ca pământul din jur să fie înlocuit cu altul nou. Aceste plante pot crește în orice climat, dar iarna trandafirul are nevoie de mai multă atenție. Într-un climat mai cald plantele trebuie forțate, ca pe întreaga perioadă a iernii, să se mențină într-o stare latentă pentru a-și recăpăta energia consumată în timpul sezonului de înflorire. În zonele cu climă rece vor ajunge la starea de „hibernare“ în mod natural, având nevoie de protecție împotriva frigului și înghețului. Nu există un tratament specific pentru toți trandafirii. Zona este cea care impune condițiile de îngrijire toamna sau iarna. Aceștia trebuie protejați de vânturile reci și uscate care ar putea deteriora tulpina. Înainte de a proteja trandafirii, trebuie lăsați să ajungă la punctul latent ce va dura întreaga iarnă. Acest lucru se întâmplă de regulă în luna noiembrie, înainte de înghețarea solului. În această perioadă nu se înlătură florile uscate pentru a permite formarea semințelor." (sursa: Ziarul Lumina) http://ziarullumina.ro/sites/default...trandafiri.jpg |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:10:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.