![]() |
Foarte multe vorbe,mult prea multe vorbe.Noi,adica cei din cartierul meu,am trecut la fapte,putin exasperati de viteza de melc a autoritatilor.De ceva vreme am inceput metodic curatarea cartierului de caini maidanezi si ieri,pentru prima data dupa multi ani,am avut strazi intregi fara maidanezi.I-am adunat pe toti(fara exceptie) cu hingherii si directia adaposturi sau unde ii mai duc ei.Macar pe acest aspect cartierul nu mai arata acum a periferie indiana,cu tot felul de maidanezi si adaposturi mizere,infecte si insalubre,o rusine.Si puterea exemplului a dat roade pt ca cei de pe partea opusa a strazii au trecut si ei la aceleasi masuri,probabil nu prea fericiti sa ramina doar ei cu maidanezi.Am curatat dupa ei si acum arata mai civilizat locul.Un lucru este cert,pe viitor nimeni de aici nu-i va mai accepta precum in trecut,oamenii au fost foarte clari.Deci oameni buni se poate si cand primari incapabili nu sunt in stare de nimic concret,pana la urma daca nu ne ajutam noi singuri nu ne ajuta nimeni.Numai bine!
|
Citat:
|
Citat:
|
Ioan&Decebal:meritul apartine tuturor oamenilor din cartier care,desi mai greu la inceput,finalmente au actionat.As dori sa le spun celor care iubesc maidanezii ca nici macar unul nu a fost ucis sau brutalizat,au fost prinsi foarte calm si eficient.Mai mult decat atat o doamna care pana acum ii iubea doar de la distanta,aruncandu-le resturi si crezand ca sunt fericiti asa,a trecut la o dragoste adevarata si a decis sa-i dea o sansa reala unuia dintre ei adoptandu-l si luandu-l la dansa acasa.Cele cateva doamne care la inceput s-au impotrivit au inteles si dansele finalmente si au mutat casutele de pe langa blocuri la diverse locatii unde au fost dusi cainii de catre hingheri,adaposturi sau locuri amenajate in acest sens.De dimineata,cand am iesit sa cumpar paine,am vazut ceva frumos:doamna il plimba cu o lesa frumoasa si cainele era spalat iar pe o straduta la noi,unde seara inainte era o haita si nu puteai intra,acum doua tinere plimbau de manuta o fetita care abia invata sa mearga.Totul este bine cand se termina cu bine,fie si aceasta picatura intr-un ocean de probleme :)
Decebal,ca sa incerc cumva sa-ti aduc o veste buna,majoritatea zdrobitoare a celor care au participat sunt ortodocsi,mai blanzi intradevar de felul lor :) dar de data asta au facut ceva concret si benefic pt toata lumea.Eu inteleg critica ta ca o durere a unui om care chiar isi iubeste credinta si care intelege sa spuna cum vede el situatia,poate mai aprins dar in aceste situatii trebuie sa te intrebi:dincolo de modul de prezentare are dreptate sau nu? Aceasta este intrebarea,ca sa ma exprim hamletian.Exista insa si clipe de incurajare si eu cred mult atat in puterea exemplului cat si intr-o veche vorba de la noi ,,lumea sa spuna ce are de spus si noi sa facem ce trebuie facut".Romanii pot multe lucruri bune,trebuie doar sa se trezeasca putin :) O zi frumoasa tuturor! |
Un primar de toata jena !!!
SALVAT DE FILMULEȚE. Iar s-a pitit edilul Oprescu. ASPA și Primăria Capitalei rezolvă problema câinilor maidanezi doar din vorbe
(La trei zile după ce EVZ a relatat că maidanezii agresivi adoptați riscă să ajungă iarăși în stradă, și a prezentat cazul concret al unui astfel de câine, procurorii au dispus blocarea adopțiilor și verifi că sterilizările. În ultimele zile, atenția opiniei publice a fost acaparată de înregistrările în care micuțul Ionuț sfârșea atacat de o haită de comunitari, în zona Parcului Tei. Nimeni n-a mai amintit despre responsabilitatea edilului-șef, cel care trebuie să gestioneze câinii fără stăpân. Și nici primarul general n-a mai avut nicio reacție, după ce a încercat, teatral, să verse câteva lacrimi pentru copilul de patru ani. La trei zile după moartea tragică a lui Ionuț, când s-a întors din vacanță. 1 /2. Cazul "Ionuț" a scos la iveală cât de gravă este problema maidanezilor și cât de superficiali sunt mai marii Capitalei, când vine vorba să gestioneze această problemă. Câinii agresivi, din nou liberi După ce "Evenimentul zilei" a dezvăluit că reprezentanții Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) au continuat să facă adopții pe bandă rulantă, fără să se asigure că cei care iau câinii au unde să îi țină, și după ce Ionuț, băiatul de patru ani, a fost ucis de maidanezi adoptați și lăsați pe stradă de un ONG, procurorii au dispus sistarea adopțiilor și a sterilizărilor. Mai grav, EVZ a prezentat un caz concret care demonstrează indolența autorităților: la câteva zile de la demararea adopțiilor în masă, după ce Ionuț a fost ucis, un câine agresiv, luat de hingheri dintr- un parc pentru că a mușcat mai multe persoane, a reapărut și a făcut o nouă victimă. Contactat de EVZ, șeful hingherilor, Răzvan Băncescu, a explicat că este posibil să fie din cei adoptați și a trimis hingherii privați pe urmele lui. Trei bărbați trimiși la fața locului s-au chinuit o jumătate de zi să îl prindă și nu au reușit. Acum, procurorii au blocat adopțiile și sterilizările de la adăpostul Mihăilești și au ridicat fișele medicale ale patrupedelor, iar Băncescu s-a întâlnit ieri, din nou, cu aceștia. Potrivit surselor EVZ, procurorii verifică dacă sterilizările au fost făcute, într-adevăr, cum s-au făcut adopțiile dar și cum a fost gestionată problema câinilor fără stăpân de către mai marii ASPA. În tot acest timp, consilierii generali spun că trebuie pusă în aplicare hotărârea, aprobată acum aproximativ două săptămâni, care obligă ASPA să aplice Legea 227/2002: maidanezii sunt prinși, ținuți 14 zile în adăpost, timp în care pot fi revendicați sau adoptați, în caz contrar fiind eutanasiați. Citiți mai mult: ASPA și Primăria Capitalei rezolvă problema câinilor maidanezi doar din vorbe - București > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/opre...#ixzz2fW4rxGlZ EVZ.ro |
Parere !!!
Nu sunt adeptul teoriilor conspirationiste, dar incep incet, incet sa cred,ca problema cainilor maidanezi e deja una de securitate nationala !!!
Nu stiu ,daca nu cumva, unele puteri europene (care desigur, aplica eutanasierea pe banda rulanta la ei acasa !) nu doresc,in mod secret,mentinera cainilor pe strazi, ca factor suplimentar de stresare a populatiei si asa saracite si apasate de viata de zi cu zi ! Poate maidanezii sunt un element care intra si ei in calcul,acolo in cancelariile serviciilor secrete ale marilor puteri, in vederea subminarii societatii romanestri, si a dezbinarii ei !!! O trara slabita de lupte interne si neunita social, poate usor cadea prada dezmembrarii !!! Voi credeti ca Rosia Montana nu o vor si altii ??? Chiar credeti ca e batuta in cuie pe veci, in Romania ??? In istorie ,NIMIC, nu e batut in cuie pt vecie !!! Eu zic ca e o ipoteza de luat in vedere !!! Razboiul tacut,sau din umbra, exista si va exista cat ai lumea !!! |
Citat:
In religiile orientale multe animale sunt considerate sacre (sfinte). Omorarea lor este considerata un mare pacat, echivalentul omorarii unui om. Chiar si soarecii (si sobolanii) au un templu inchinat lor. Aceasta intelegere provine si credinta lor panteista, divinitatea fiind efectiv in toate fiintele, omorarea lor e un pacat mare. Chiar observam in mesajele trecute ca unii din media se opun eutanasierii invocand aceleasi argumente din religiile orientale. Am scris in mesajul precedent, daca cineva se opune strangerii cainilor si acestia omoara un singur om, nu e vorba de omor din culpa (neintentionat)? Chiar daca se ascunde in spatele unor vini colective (fiind mai multi care se opun). De asemenea, sa lasi pe altii sa moara de foame hranind cu banii aceia cainii maidanezi, sau sa nu ajuti bolnavii (ma refer la sumele ce ar trebui alocate de stat pentru ingrijirea cainilor in adaposturi) este tot un pacat. Pacat in crestinism este sa nu manifesti sadism fata de animale, nu ca omori un tantar sau un soarece. Daca te ataca un lup si nu te aperi nu e martiraj, ci sinucidere. Am vazut acum pe alt topic ca esti Nae, deci ne stim de vreo 5 ani, de pe forumul catolic. Ti-am scris toate acestea stiind ca si tu ai unele inclinatii spre new-age si religiile orientale. De asemenea, stiu ca stai in Canada, cum rezolva ei problema cainilor? Am gasit o statisitica, in fiecare an in Canada sunt eutanasiati 7.644 câini și 40.790 pisici. Daca voi omorati si pisici, de ce ii judeci pe romani ca vor sa scape de cainii de pe strazi? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
-care sunt problemele reale:SATANISMUL SUB ORICE FORMA (MAGIE,VRAJITORIE,SECTE SATANICE,NEW AGE,ECUMENISM,MASONERIE,COMUNISM,SCOATEREA SUFLETULUI DIN OAMENI SI CONTROLUL CORPULUI FIZIC SI AL MEMORIEI LOR manipulare,control psihic..),distrugerea economiei,.. astea sunt probleme reale si foarte grave -PROBLEMA CEA MAI GRAVA ESTE CA SUNT ROMANI SATANISTI (CHIAR "ORTODOCSI" SAU CARE MERG LA BISERICA-unii) CARE ISI FAC LOR RAU SI ALTORA . -PROBLEMA CEA MAI GRAVA ESTE RAZBOIUL PSIHOLOGIC SI SUFLETESC SI CU OCULTA DAR SUNT ROMANI SATANISTI CARE FAC RAU ALTOR ROMANI ASTA E PROBLEMA! CINE II OBLIGA SA FIE SATANISTI SAU CHIAR CRIMINALI (NU DE TRUP CI DE SUFLET) ? NIMENI.ASA VOR EI,NU-I OBLIGA NICI MASONERIA ,NICI ALTCINEVA,DOAR CA LE-A LUAT DRACUL MINTILE SI SUFLETUL SI AU DEVENIT SATANISTI ,CA ALTA EXPLICATIE NU AM. |
Citat:
Serios acum, nu e clar ca Domnul stie tot? |
am gasit si eu pe facebook un text care mi-a placut:
" Iubitorii de animale... dupa preferinte, nu-i asa ? Dupa cum bate vantu' ... sau... dupa cum ne duce capul , nu ? https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...08288587_n.jpgHai sa precizam, ca trebuie. Nu doreste nimeni vanatoare de caini, macel. Poate daca ai fi vreun dezaxat mintal, da. Un om normal vrea doar o lege , aplicabila, ca in afara. Curatenie si ordine. Sa-ti faca placere sa iesi pe strada fara sa risti sa fi muscat, fara sa calci in rahati de caini, fara sa te trezesti in latrati de caini la 3 noaptea . Deci ceva trebuie facut. oricat de greu este ! deci trebuie precizat, ca vor fi multi prosti care vor spune ca am ceva impotriva cainilor. Am impotriva oamenilor de fapt, dar si a situatiei. A ajuns mult prea departe, si necesita masuri extreme. Si din pacat dureroase. Dar... i-as intreba pe latraii aia cu pancarde de latra pe strazi sa salvam maidanezii si sa-i lasam in pace... as intreba parvenitilor astora de pe facebook, care peste noapte sunt cei mai mari iubitori de animale, salvatorii omenirii si cei mai buni crestini... CE AI MANCAT BRE ASEARA ? Fu buna ceafa aia de porc la gratar ? Dar puiu la cuptor de acu 2 zile ? pastrama aia de miel de sambata e ca a mers de minune cu vinul ala rosu ? Pff... la fix a inntrat hamburgaru' ala aseara, este ? Dar.. ti-a stat in gat vreo secunda ideea ca hamburgaru ala de aseara si grataru de duminica a avut si ala un sufletzel ? Sau chiar daca te-ai gandi, te-ar durea undeva? Pai atunci ce vrei ma "activistule" ? Mai... iubitorule de animale care esti tu iubitor de animale ? Pai atunci de ce le mananci ma ? Alea nu au suflet ? Puiutzul ala galbel ce face piu piu si e atat de scump de te jucai tu cand erai mic la mata mare in gradina... ala e fripturica aia pe care o mananci aproape zi de zi, fara sa-ti pese de sufletzelu ala mic maaa.... Mielutzul ala cum crezi tu ca simte toporul in mijlocul capului, atunci cand TREBUIE taiat ca sa ajunga de paste pe masa ta ma? Nu are suflet ? Nu are simtiri ? E doar o bucata de carne ? Nu sufera ? Nu citesti chiar nimic in ochii lui ? dar in ochii unui maidanez citesti ? De ce nu esti ma in stare sa iesi in strada pentru iezii sacrificati de paste, pentru purcelusii ucisi de craciun si pentru vitzelusii aia scumpi de rumega'n poiata si care sunt masacrati ca sa ai tu ce baga la burtihan ???? aaaaa ? daca vi sa-mi spui ca alea sunt animale crescute special pentru carne, o sa-ti spun ca esti un ipocrit, un imbecil, stai jos, nota 4, ne vedem la vara... Au suflet si alea, sau s-au creat in laborator noile specii de vaci , porci, oi si gaini fara suflet, fara simtiri, si nu stiu eu ?????" |
Citat:
Daca era o tara de oameni normali, nici nu era necesar sa fie crestini toti, cu atat mai mult daca suntem crestini, se eutanasiau cainii de pe strazi inca din momentul mortii acelui japonez din 2005, demult, inca de cand au inceput sa se inmulteasca cainii, daca stau bine sa ma gandesc, inca de cand au facut pui, unii pui trebuiau omorati pentru a nu se ajungela situatia actuala. Imi pare halucinant, si nu exista absolut nici o o scuza pentru chinul si moartea anumitor oameni din cauza cainilor, un om crestin, cum poate sta nepasator si sa nu ia o masura sau alta pentru ca oamenii sa nu mai moara muscati de caini. Si daca se suna la hingheri din timp, se rezolva ceva, si daca se suna in loc sa se hraneasca acesti caini! Cum poate un om normal care stie ca altii au fost muscati de caini, sa ii hraneasca in continuare pe aceiasi caini si sa nu ia nici o masura, adica sa nu sune la hingheri, sa nu ii otraveasca sau sa nu manifesteze pe strazi ci sa stea impasibil si sa astepte ca si altii sa fie muscati? Cum e posibil asa ceva? |
Cred ca ai pus punctul pe i.
Greseala noastra majora este ca asa zisii "iubitori de animale" care prefera ca omul sa se jertfeasca animalului si nu invers, sunt tratati ca oameni normali, cu oarece scaun la cap, cu care se poate rationa, carora li se poate aduce aminte ca sunt ipocriti cand apara cainii dar maninca mielul, ca li se poate explica de ce viata omului trebuie sa fie protejata inaintea animalului, ca nu poti tine si hrani zeci de mii de caini in tarcuri, ca nu e bine sa fie lasati liber pe strazi, etc. Cu f. putine exceptii, am obs. ca majoritatea sunt absolut imbecili. |
Citat:
Nu de alta, dar poate fi caz penal, in cazul in care e reala. A doua, esti sigura ca astea erau intentiile reale ale respectivilor? Am observat ca se incearca si sa se hraneasca o ura irationala pentru caini, pentru a servi ca argument-suport pe cei care ii apara irational. Si in ultimul rand, presupunand ca nu era nimic trucat sau cu intentii dubioase in poza, ei bine..sunt oameni din categoria celor care se recruteaza tortionari: ei nu au nevoie de bine sau de rau, ei au nevoie de o cauza in numele carora sa-si poata satisface sadismul. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Mantuitorul a spus ca nu e bine sa arunci painea copiilor la caini si a aprobat ca firimiturile pot fi date , dar am vazut ca statul cam da painea la caini si uneori si copilul cu totul , poate o mai fi si impartasit , sa bea si cainele niste sange euharistic , carnita de miel dumnezeiesc.
Nu zic sa-i omoare dar ridicati imediat toti, e o crima sa fie lasati in strada.Au arme albe otravite , colti cu bacterii si toxine , nu e legal , daca noi am umbla cu cutite cu otrava pe lame cum ar fi ? Probabil am fi de la egal la egal cu ei. E normal sa ai in orase , parcuri , in cartier , haite de lupi care vaneaza si mutileaza in special copii fara aparare care au fata la nivelul coltilor ?Mie om in putere mi-e teama de ei ce o fi in sufletul celor mai slabi copii femei batrani. Mi se pare halucinant ce se intampla , arata clar starea spirituala jalnica in care se afla multi din acest popor.Astea sunt tot consecinta tampirii din cei 40 ani de ateism "stiintific". |
Citat:
|
Nu stiu ce sa zic, Aline, dar atitudinea pur si simplu mi se pare de... nedescris. Mie nici prin cap nu mi-ar fi dat asa ceva, apoi daca ar mai fi si real? Dar uneori e de inteles, daca nimeni nu a facut nimic, oamenii si-au facut "dreptate" singuri.
Ca mama, daca ar fi si aici situatia cum e acolo, as face orice sa-mi apar copiii. |
Citat:
Trebuie sa faci diferenta intre un om rational, practic si niste dementi. Omul practic rezolva problema practic, fara scandal, fara poze pe facebook. Doar se stie ca maidanezii maninca ce apuca, unele chestii sunt poate vechi, stricate, dau indigestie in mod special la aia agresivi.. E drept, ca datorita mai multor factori indepedenti de vointa lui, problema s-ar putea sa nu aiba un sfarsit rapid si fara dureri, dar e o consecinta involutara si chiar simte un disconfort vizavi de acest aspect, dar fiind o necesitate justificata moral.. Dementul pe de alta parte simte nevoia sa impinga gestul la extrema sadismului, are nevoie de teribilism, recunostere, gaseste satisfactie in ceea ce face, mai mult este ineficient, ca o data satisfacuta o nevoie sadica, particulara, problema in mare ramane, pentru ca are nevoie de altceva, nou.. |
Citat:
Aia e o chestie politica, cerinta iuropeana, este pentru animalul chinuit de om, nu pentru omul chinuit de animal, aici e ok, iuropa nu cere actiuni imediate in acest sens. Asta e sistemul curent de valori, un om valoreaza mai putin decat un animal. Mesajul e destul de clar, cred, asteptati-va la ce este mai rau, si nu vorbesc doar de contextul cu cainii. |
Citat:
La ce talent avem noi de a cheltui banii pe inutilitati, in timp ce trebuie sa induram nu's cate mizerii pentru ca "nu sunt bani", "nuavem resurse", etc.? |
Citat:
-pt cei care chinuie animalele exista o lege deja si pot face si puscarie..asa ca nu ne mai trebuie politia animalelor ci sa ridice odata animalele de pe strazi -ideea principala in toata treaba asta cu protectia maidanezilor,cu politia animalelor,cu protectia animalelor si legi pt animale ,si alte porcarii care apar pe animal planet este obsesia anumitor oameni pt animale,adica pun pe primul plan animalele si nu oamenii |
O lege impotriva tratamentelor rele aplicate animalelor e suficienta. Mi se pare ca si avem deja.
Avem si organ care aplica legea, nu e nevoie de cate o institutie separata pentru fiecare tip de infractiune din CP decat daca vrei sa faci politica de fapt. |
-intretinerea unui caine maidanez in adapost a ajuns sa coste de 10 ori alocatia unui copil.
-oamenii au fost muscati si omorati de caini maidanezi SUSTINE EUTANASIEREA CAINILOR MAIDANEZI |
Ce atita vorba: cainii trebuie ucisi!
E trist ca s-a ajuns la asta, dar cind erau ucise dropiile cu sutele de mii in Baragan, pentru cheful femelelor umane din protipendada, in sec. XIX, si mai tirziu, pentru agricultura socialsita mecanizata, nu se enerva nimeni, in afara de cativa zoologi, poate. Acum, ca suntem sub ocupatia EurosataneiUnite (nimici-o-ar jihadul nuclear!), vai, "saracii catei; tineti-va copiii in lesa!...".
In Secuime, cei de acolo au avut la un moemnt dat, o initiativa de-a dreptul isterica in acel context, dar care, traspunsa cu rivire la aceasta problema acum, ar furniza energia cetateneasca necesara chiar si pe termen scurt, zic eu. Ma refer la amenintarea unor oficiali ai organizatiilor maghiare cu nesupunerea civica. Repet, nu l aceeasi scara, dar o atitudine in acelasi spirit, ne-ar dinamiza nitel. Lucrurile sunt simple: e ilegal sa omori un caine? Da, daca nu e in legitima aparare si e un act gratuit/dement de sadsim. Si chiar de ar fi, inseamna ca legea respectiva e in raspar la adresa lui Dumnezeu si a poruncilor Sale. In consecinta, poate si trebuie calcata. Altfel, ajungem exact ca spalacitii si cripto-posedatii de colonizatori ai nostri din Occident: spunind ca animalul e mai presus de om. Iar daca fratele Alin are dreptate (si ma tem ca in proportie de 90% are) atunci trebuie declansat cu atit mai mult un "jihad al normalitatii". Scurt pe doi, vreti sa traiasca urmasii nostri intr-o lume in care e "legal si necesar" sa fie ucisi nou-nascuti, iar "brutalitatea", fie si inchipuita, fata de un caine este pedepsita cu ani grei de puscarie?!!? Bine ziceau calugarii ca "apatheia" este un rau imens. In spatele cortinei inactiunii oamenilor, lucreaza Dr... la greu...si cu roade!!! P. S. Ca lucrurile sa fie clare: le apreciez foarte mult pe cele doua domnisoare ponderate, intelepte si credincioase ale forumului, namely Yasmina si Lady. Au dreptate, fiecare in felul ei, intr-o mare masura. Insa: - este vizibil ca exista unii, precum creatura ilustrata in citatul dat de guardian, care ajung sa...doreasca moartea semenilor, inclusiv a..copiilor!!!! (textula, cititi ce a paste-uit colegul nostru din raspunsul aceleia). Bun, astfel de persoane au nevoie de ajutor specializat. Insa babaele din blocul meu, inclusiv tiganca care este femeie de serviciu, hranesc si apara animalele astea intr-o veselie, si privesc cu cel putin indiferenta soarta unui muscat de caini ("Nu stii sa te porti cu cainii, de aia te musca"...) nu mai au scuza nebuniei, ci pecetea infama a rautatii de femeie singura, misandra, chiar misantroapa. La ele ma refeream prin "cretinele adoratoare de caini care merita niste bataie". Lady, sa zicem ca moartea lui Ionut, Dumnezeu sa il odihneasca, e suspecta. Bun, mortile japonezului si a atita altora, inclusiv copii, mai putin mediatizate, sunt la fel?! Eu NU ucid fiinte. Nu mai departe de ieri vorbeam cu un frate gentooist, recomandindu-i sa nu ucida un biet paianjen intrat in casa. De doua seri, intra niste plosnite Pentatomidae in bucatarie. Astept sa ia o pauza din zborul lor bazait, apoi le iau in mina cu blindete si le dau afara. Am doua zebre australiene si un iepure, tare tiscosi toti trei. Iepurele ne recunoaste, pe mine si a mea, ne linge pe picior. Acum multi ani, un alt iepure dormea cu mine in pat (sarea din cusca rudimentara improvizata in camera, pina i-am cumparat una ca lumea si l-am dus pe balcon, si se baga in pat cu mine la caldura, ca era iarna.). Nu s-a cacat sau pisat vreodata in patul meu. Ciudat, nu? Iepure, repet, nu caine, nu pisica. Prin "jihad al normalitatii" inteleg opunerea civica la legi scelerate si coruptie generalizata, si, la mare nevoie, intr-adevar revolta armata pentru nimicirea sistemului, indiferent de reactia Occcidentului (macar sa pierim cu fruntea sus). Sper ca am facut lucrurile clare. |
Tot ma minunez ce tot scrieti de 3 saptamani si cum ii urati si blamati cu inversunare deosebit de" crestina"pe altii care nu sunt ca voi!
Nu mai zic de etichetele pe care le puneti vizavi de oameni pe care nu I-ati cunoscut niciodata sau nu au fost in raza lor de existenta,ca martori,vecini sau prieteni. Cum sunteti toti autostiutori ca ala care iubeste un animal,este impotriva oamenilor si uraste copiii(de parca poate exista aceasta aberatie la scara larga?) Discutiile cu unii dintre voi m-au smintit foarte tare,atat de tare incat mi-am dorit sa parasesc aceasta religie din care faceti si voi parte(Doamne Fereste!)dar mi-am revenit destul de repede din ratacirea asta,pt ca nu religia este rea in sine,ci ...(ati inteles voi). Spun "ramas bun"numai fratilor si surorilor care au fost blanzi/blande si smeriti/smerite,cu care m-am duelat cu folosit sau ne-am smerit impreuna in vreun dialog scapat de sub control. Si tuturor prietenilor mei din lista,imi pare rau dar nu mai pot,nu mai suport sa stau printre oameni care permanent emana ganduri si judecati de ura,de diferente,oameni care exploateaza extremele si care pun etichete unor oameni necunoscuti. Am sa mai citesc ca guest -postarile folositoare ale unora si am sa ocolesc cat pot pe altele pline de venin si cauzatoare de sminteala ale altora! Am fugit,Dumnezeu sa va aiba in paza sa nu faceti rau nimanui! |
Citat:
Cu asemenea vocabular,cu aspectul postarilor-in care scrii ba cu majuscule ba subliniat,ba cu font roz bonbon.Un agramat,care nu poate gandi nici o secunda pt el insasi si atunci isi pierde vremea pe alte medii rau famate , de unde face copy paste pe forumul asta! Sa-ti fie rusine,esti o paria pt ortodoxism! |
Dragă Yasmina, trec atât de des prin starea pe care o trăiești tu acum, încât nu pot să stau deoparte și să nu-ți scriu câteva rânduri.
Mai întâi, te rog să îți privești semnătura, pe care tu ai ales-o și care cred că te reprezintă: fericiți (scrii tu că a spus Domnul, revelîndu-ne nouă din Taina Dumnezeirii) cei milostivi. Iar eu spuneam, fiind apoi contrazis și ironizat de isteții forumului, de vajnicii ortodocși de serviciu în închipuirea minții lor, am zis cu oarecare temei că milostenia e act jertfelnic, că e dureros când e autentic, că pur și simplu te costă. Unde? În buzunar? Nicidecum, ci te costă în plan sufletesc, în locul acela plin de socoteli, aspirații, dorință de siguranță, de recunoaștere, de confort, de acceptare și răsplată etc. Iată chiar acum ești în situația de a-ți încerca acordul și unitatea cu propria semnătură. Pentru a depăși reculul produs de sensibilitatea ta binevoitoare și valul de resentimente care a răbufnit pe forum și în alte medii românești, te rog să înțelegi că nu poți apela decât la forța milei. Dăștepții, savanții, ortodocsiștii, fanaticii și alte specii care se lăfăie fără rușine în văzul tuturor etalîndu-și marfa sectară - toți aceștia pot fi răsplătiți cu milă, cu noblețe sufletească, cu răbdare. E greu, e foarte greu să accepți în dialog unul cu idei fixe și bolnave, unu care nu a metabolizat mai nimic din tonele de cărți pe care le-a citit împietrit la inimă și (aici e motiv de milă) ciopârțit de o educație proastă, deformată, idolatră ori atee, superstițioasă și egoistă etc. Tu trăiești în America, unde, din fericire nu respiri milioanele de otrăvuri care intoxică spațiul românesc din țara de baștină. Caută să înțelegi că aici în țară ne aflăm în situație foarte grea. Suntem pur și simplu demult sub ocupație și terorizați nu doar prin arme teleghidate de la mare distanță (de la Casa Albă ori Bruxelles etc.) ci mai ales prin șișul sălbatic al torționarilor concitadini, de care se folosesc cu abilitate regizorii îndepărtați care se delectează cu spasmele coloniei noastre. Caută să înțelegi că într-un oraș unde e primar Oprescu și ne conduce primarul care este (ca să enumăr doar doi dintre saltimbancii vremurilor ăstea mai triste decât jalea fanarioților) noi am acumulat doze mari de frustrare, de furie, de chin și jale... Uneori o vărsăm ca pe o eliberare... Dar dacă noi reușim să supraviețuim și să ne păstrăm cât de cât o oarecare dimensiune umană, dacă ne încăpățânăm să visăm că devenim creștini în ciuda mizeriilor de neimaginat, dacă avem curajul să ne mai facem încă rugăciunile și să adresăm un cuvânt cât de cât împăciuitor unora care nu meritau, poate, niciodată să le mai adresăm vreun cuvânt, atunci tu cu atât mai mult poți să faci asta și trebuie s-o faci, din solidaritate sufletească cu aceia care suportă calvarul de acasă. Maica Biserică și-a menținut turlele strălucitoare în bătaia soarelui și mângâierea blândă a psalmodierilor cu mult sânge și suferință. Pentru ca noi să ne exersăm azi pocăința și să ne împărtășim de bucuriile credinței, amintește-ți că au murit milioane de oameni, pentru simplul motiv că se mărturiseau creștini. Unuia ca Sfântul Maxim Mărturisitorul i s-au tăiat mâna și limba, altora li s-a strunjit corpul cu dinți de fier, alții și-au văzut copiii mutilați, arși de vii, decapitați. Așa a trecut Biserica, Arca salvării sufletelor noastre prin vremi... Te miri că unii O batjocoresc, lăudîndu-se că O apără (auzi, hahalerele, auzi ce își închipuie ei că fac!) și că O reprezintă? Roagă-te pentru ei, inversații și răsturnații, să îi miluiască Bunul Dumnezeu și să le vindece mințile și inimile rătăcite! Te miri că vrem să nu mai auzim lătrat de câine la tot pasul și că ne-am săturat de frica de a merge liniștiti pe stradă? Înțelege că suntem traumatizați, îngroziți și scârbiți de modul în care am fost lăsați să cunoaștem nu doar latura fidelă și prietenoasă a câinelui, ci și mușcătura lui crudă. Acceptă că noi am experimentat pe viu o situație demnă de un experiment marca Auschwitz. De la rănire, la moarte și la un necontenit supliciu psihic am trăit zi de zi, ani în șir, o anomalie de coșmar. Cât despre modul cum noi oamenii ne raportăm la semeni, eu îți propun o explicație simplă: trăind atâția ani printre câini, respirînd același aer cu maidanezii, oare cum puteam să nu devenim și noi, într-un sfârșit, nițel câini și nițel maidanezi? |
Citat:
Pentru Ortodoxie mai are, ce-i drept, nițel de lucru. Ca noi toți, dealtfel. |
Citat:
Diferenta consta in atitudine,in intelepciunea cu care(sau nu)vorbiti cu ceilalti sau in crestinatatea care exista sau nu in voi. Uita-te la toate postarile,vezi in ce spirit sunt toate scrise... Vezi cum scrie unul,cum analizeaza cu folos altul,cum vine altul cu manie sa nimiceasca,sa strige vulgaritati...Totul in spatele unui castel de carton care se vrea a fi"iubirea de oameni". Imi este scarba! Din moment ce unuia cu care nu impart aceleasi idei imi vine sa-i crap capul cu satarul,sa-l bat sa-l palmuiesc si sa-i strig blesteme dar pot la fel de bine sa-l iubesc pe altul cu care sunt in armonie intelectula,este clar ca "iubirea de oameni"despre care vorbesc este o inselatorie,o minciuna,o ipocrizie nascocita de mine sa-mi bat joc si mai mult de mintile altora! Ca daca I-as fi iubit asa cum ma bat cu pumnii in piept,as fi vorbit frumos si cu unul si cu altul,asa cum ai facut si tu si Pelerinul. In rest,cainii sunt doar un pretext;vei vedea prea bine ca unii useri abia asteapta niste pretexte pt a fi cine sunt ei cu adevarat. |
Citat:
|
Citat:
Nu reușesc să îmi stăpânesc iritarea grozavă produsă de oameni care par a avea ca singură preocupare debitarea de enormități și punerea în cârca Bisericii și în numele Bunului Dumnezeu a mii de aberații și răutăți. Nu reușesc să reacționez decât cu iuțeală, din nefericire, chit că poate ieșirile mele ar avea o oarecare justificare. Cred că aici semănăm destul de mult (mă refer la amploarea vibrației emoționale). Uite ce cred eu: caută să îi vezi pe cei care se arată înrăiți cu prilejul evenimentelor legate de soarta câinilor din București ca pe oameni care au nevoie de ajutor. Că au și că îl refuză e evident pentru oricine știe cum arată un neajutorat, cum se exprimă, ce idei își alege, cum pune citate din sfinți ca pe bâte etc. dar toate aceste probleme le avem și noi, câtă vreme nu am atins măsura despătimirii. Suntem oare liberi la cuget? Suntem oare altceva decât prizonierii sentimentelor și obișnuințelor noastre? Te rog să iai un hap de onestitate ...:) Și să răspunzi cu mâna pe inimă la întrebarea: ce rost are să îți amărăști sufletul, destul de încercat oricum, că doar nu trăiești deja în Împărăție ci împarți cu noi aceeași soartă, ce rost așadar să îți pui resentimente noi peste cele deja existente? E un prilej minunat să faci milostenie? Adică să ai puțintică empatie, să lași în seama Domnului alinarea supărării tale, să ierți și să uiți. Toți greșim! Întrucât suntem părți pline de subiectivitate ale unei lumi extrem de subiective și egoiste în raport cu Bunul Dumnezeu, mai întâi... Fărâmițarea lumii noastre exterioare și a lumii lăuntrice se poate domoli și contracara doar prin faptele milei creștine. Acesta-i singurul balsam, sunt sigur de asta, am gustat și eu câte ceva iar cei binecredincioși au arătat mai pe larg cum vine treaba. Lasă pe cei care au găsit prilej să își verse răutateasă se arate în toată splendoarea lor. E problema lor, nu a ta. De vrei să sporești duhovnicește, roagă-te pentru ei! Oricum, ce flecărim noi aici pe forum nu contează pentru rezolvarea reală a problemei câinilor. E clar că nu se va rezolva nimic. Va fi, cum a și început să se întrevadă, treabă tipic românească: dezordine, haos, țigăneală, șmenuri, porcării în șir cât casa. Unii câini vor fi exterminați, alții loviți de fațadă, alții vor bate în continuare șoselele, peste un an vom avea noi generații de mii de maidanezi... Fii liniștită, nu se schimbă nimic până când noioamenii nu ne vom schimba temeinic. Iar aceasta nu se întrevede deloc! Cel puțin nu atât de clar și de substanțial și de masiv încât să avem o oarecare nădejde în schimbarea habitudinilor românești. România suferă un gigantic proces de centrifugare. Se aruncă pe pereți nu doar sângele martirilor, dar se scoate totul în afară: valorile materiale iau drumul lumii, oamenii pleacă spre o lume mai favorabilă vieții omenești, dinlăuntrul omului se exorcizează fluvii de apucături demoniace, banii contribuabilului au ajuns oriunde dar nu în buzunarul lui etc. Totul se scoate, se stoarce, mai rămân de zvârlit pe pereți doar creierii noștri. Va veni în curînd și vremea asta, fii liniștită și caută mai degrabă să te bucuri de faptul că ești român acolo unde trăiești și să te arăți un bun român, un adevărat român, cât mai aproape de Imnul acela nefericit pe care îl schilodesc fotbaliștii patriei când se freacă între cracii de la chiloți la întâlnirile internaționale mediatizate în întreaga lume... |
Hai mai Yasmina, ne parasesti pentru atata lucru? Stii ca unii de pe aici sunt batuti in cap si oricate argumente as aduce eu sau tu, tot cu ale lor raman. Inteleg ca e frustrant, si pe mine ma supara modul in care antiecumenism "promoveaza" topicul asta, dar am ales sa ignor.
Nu pune chiar asa la suflet, unii oameni pur si simplu vor sa ramana in incapatanarea lor nebuna, sunt ca un copil mic care isi astupa urechile si zice "na na na na na" si nu mai vor sa auda nimic. Uneori, sa stii ca asta inseamna ca ai dreptate, ca ai adus puncte si argumente valide la care ei sunt prea slabi sau ... ca sa-ti raspunda. La mine a devenit ceva de genul: Ah, ceva nou in topicul asta, ia sa vedem ce e... apoi vad ultima postare de catre antiecumenism si nici nu mai intru, ca sigur sunt alte poze luate de pe internet cu oameni cu diferite rani, cauzate sau nu de caini. Eu raman la parerea mea, si anume ca toata povestea e putin cam suspecta, in toate interviurile nici parintii nici bunica nu par sa fie afectati. NU am vazut parinti ATAT de reci in viata mea, care sa fie atat de indiferenti. Iar bunica aia trebuia trasa la raspundere, ca statea pe banca si spargea seminte si discuta cu celelalte batrane despre ultimul serial din "Jose Armando" in timp ce copii umblau de capul lor. Nu stiu exact ce s-a intamplat si daca copilul acela chiar a murit asa cum zice bunica/parintii, dar ceva e putred la mijloc, iar eu nu inghit minciuna asta. Reactia parintilor si a bunicii e muuuuuult prea suspecta sa pun botul la prima poveste care mi se serveste. |
Citat:
Lady, o Lady, of!... Păi se poaaaate? Înapoi la maniere, vă rog!.............:))))) |
Degeaba stau in Germania ca tot romana are cele mai tari expresii! :D
P.S.: Am zis sa fiu si in tema cu topicul, asa ca... iertare! :)) |
...........:))
No problem. Dar să nu se mai repete!........:) |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:44:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.