![]() |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Cum ti-am mai spus, asta cu oricine va crede in Hristos se va mantui este dogma protestanta, nu ortodoxa. De la Luther, Sola Fide (numai credinta). Ecumenismul are la baza dogmele protestante, care s-au raspandit inclusiv printre ortodocsi. Repet ce ti-am scris si data trecuta, Hristos a venit sa aduca harul, nu credinta, care era deja. Harul este in Sfintele Taine, Botez, Impartasanie, etc. IIsus a zis ca cine nu se va boteza si impartasi nu se va mantui, asta a zis Hristos, nu ce spune dogma protestanta. |
Citat:
Si tu il aprecizi pe sf. Iustin Popovici, a scris mai detaliat in lucrarea sa (Biserica Ortodoxa si ecumenismul), inclusiv cu citatele din Sf. Teodor: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/...da-diavolului/ Citez: "Învatatura Bisericii Ortodoxe a Dumnezeu-Omului Hristos, rostita de Sfintii Apostoli, de catre Sfintii Parinti si de catre Sfintele Sinoade asupra ereticilor, este urmatoarea: Ereziile nu sînt Biserica si nici nu pot fi Biserica. Pentru aceea în ele nici nu pot exista Sfinte Taine, si mai cu seama Taina Împartasirii – aceasta Taina a Tainelor; fiindca tocmai Sfînta Împartasire este totul si toate în Biserica. Neînfricatul marturisitor al adevarurilor Dumnezeu-omenesti al ortodocsilor [Sf. Teodor Studitul] vesteste tuturor oamenilor din toate lumile: „Împartasania de la eretic înstraineaza pe om de Dumnezeu si îl preda diavolului”. În Euharistie, „pîinea ereticilor nici nu e trupul lui Hristos“. „Dupa masura deosebirii dintre lumina si întuneric, asa e si deosebirea dintre împartasania drept slavitoare (ortodoxa) si cea ereticeasca: cea drept slavitoare lumineaza, cea ereticeasca întuneca; una îl uneste cu Hristos, cealalta – cu diavolul; una da viata sufletului, cealalta îl ucide“. „Împartasania din mîna eretica este otrava, nu simpla pîine“.” |
Citat:
|
Citat:
Și apoi, la ce ajută astfel de evaluări categorice? Sunt chestiuni extrem de sensibile, de gingașe prin chiar natura lor și nu merge cu cântarul. În general, în iubire nu măsurăm la kil sau la metru...:) |
Citat:
Citat:
"Nu vă răzbunați singuri, iubiților, ci lăsați loc mâniei (lui Dumnezeu), căci scris este: "A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti, zice Domnul". - Romani 12, 19 Iar pedepsele, care credem noi că sunt pedepse, nu sunt pedepse, sunt încercări pentru cei ce Îl iubesc pe El, cum a avut dreptul Iov, iar pentru ceilalți, dacă se depărtează de Dumnezeu, alungă harul și tot lucrul bun, și vrăjmașii nevăzuți, abea așteaptă, să îi răpească. "Căci cunoaștem pe Cel ce a zis: "A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti". Și iarăși: "Domnul va judeca pe poporul Său". - Evrei 10, 30. "A Mea este răzbunarea și răsplătirea când se va poticni piciorul lor; că aproape este ziua pieirii lor și curând vor veni cele gătite pentru ei." - Deuteronom 32, 35 "(Domnul)S-a îmbrăcat cu dreptatea ca și cu o platoșă și a pus pe capul Său coiful izbăvirii; (Domnul)S-a îmbrăcat cu răzbunarea ca și cu o haină și S-a înfășurat în râvna Sa ca și într-o mantie." - Isaia 59, 17 "ca să vestească în Sion răzbunarea Domnului Dumnezeului nostru, răzbunarea cea pentru templul Său!" - Ieremia 50, 28. "Aceasta este răzbunarea Domnului, răzbunarea pentru templul Său." - Ieremia 51, 11. Templul Domnului, este azi, Biserica Ortodoxă. "Răzbunarea Mea împotriva Edomului o voi săvârși prin mâna poporului Meu Israel; el va lucra în Edom după mânia Mea și după urgia Mea și vor ști Edomiții ce este răzbunarea Mea", zice Domnul Dumnezeu." - Iezechiel 25, 14 PROCEDURA ORTODOXĂ, de care spui, e SINGURA procedură care aduce și garantează mântuirea. Amin. Procedurile celelalte, cum ar fi "romano-catolică", nu garantează mântuirea. Te pune să plătești INDULGENȚE, că spun ei: Sfinții au prea multe fapte bune și îți dă și ție păcătosului, prin "papică de la Roma". Dacă nu plătești destul pe indulgențe, pentru păcatele tale (de preferat aur, se înțelege), atunci te trimite "sfânta" Închiziție, în "sfântul" Purgatoriu... Și de acolo... mai văd ei, ajungi în Rai, sau poate nu... e ca la "alba-neagră". Vezi? Execrabil și dezgustător. Revoltătoare sunt elucubrațiile "teologiei" franco-latinilor, "romano-catolice". Cum să spui că asemenea oameni, "teologi", se vor mântui? (teolog înseamnă să fi îndumnezeit, dar trecem peste asta) E IMPOSIBILĂ MÂNTUIREA PENTRU CEI DIN ROMANO-CATOLICISM. MÂNTUIREA E DOAR ÎN ORTODOXIE. Crezi sau nu, Ăsta e Adevărul. |
Citat:
Dar mai rămân alte 7 erezii. Cel puțin 7. Dovedite biblic, dogmatic și patristic. Iar de Sfinții Bisericii lui Hristos, din Apus, (înainte și după căderea Apusului, în blestematele erezii), te rog dovedește, altfel nu acuza nefondat, că e spre osânda ta. Și te trezești că îți merge rău în viață și te întrebi: de ce, Doamne? De parcă El ar fi vinovat că tu ești departe de El... Citat:
Câte genuri de manipulare există? Cum ajunge un om, victimă a manipularii? Omul poate fi victimă, în toate genurile de manipuare? :) Hai că sunt cârcotaș, iartă-mă ;) Deci, să devenim serioși ! Omule bun, înțelege, că odată ce a fost pusă anatema, adică dați satanei, toți cei din Apus, "împărtășania" lor (după ce că e azimă, nu-i pâine dospită, cum e prezentă și în Biblie, și nu e și sângele Domnului, doar azima, ceea ce e absolut revoltător, aberant și nemântuitor) nu mai e împărtășanie. E ciorbă de perișoare, numită "împărtășanie." Din moment ce Sfinții Domnului Dumnezeu, titani ai creștinismului, dovedesc în Duhul Sfânt, - da, Sfinții sunt infailibili, nu pot greși, pentru că Duhul Sfânt care odihnește în ei, e infailibil și nu poate greși, asta nu-i erezie, cum visează Lucian008 -, că "ostia catolicilor e blestemata si satanica, ca pe catolici ii inspira diavolul si ca ei se impartasesc cu satana iar impartasania lor e otrava", Sfinții spun asta! Tu de ce te îndoiești de Adevăr, puțin credinciosule? Uite ce spune Pavel: "care unii, lepădându-le, au căzut din credință; Dintre aceștia sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat satanei, ca să se învețe să nu hulească." - I Timotei 1, 19-20. Deci noi, creștinii, i-am dat satanei pe ereticii din apus. În "împărtășania" lor, ca și a tuturor ereticilor protestanți, ESTE satana. Cu acea "împărtășanie", se otrăvesc, ucigându-și sufletul și trupul, auto-condamnându-se singuri la iad, auto-repingându-se singuri din Rai, din Împărăția Cerurilor. Și Sfinții, confirmă lucrul ăsta. Ei au spus asta prima dată, nu noi. Duhul Sfânt a spus asta. Ziua Judecății, nu va fi ziua milei, ci ziua mâniei Domnului, ziua răsplătirii. De aceea trebuie strigat de acum, când se mai poate face ceva, "strigat de pe acoperișul casei", cum spune Biblia, că să salvăm pe câțiva, care vor vrea să creadă. În ziua Judecății și a răsplătirii, este versetul: "Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura." - Matei 5, 6. Trezește-te, frățior preaiubit, nici un eretic(!) nu se va mântui... Scriu cuvintele astea... cu amară și adâncă durere în întreagă ființa mea... |
Citat:
Cui îi pasă, nu? Ei bine, dacă îți pasă sau nu, nu dai răspuns în fața nici unui om, ci a lui Hristos, și a Sfinților Lui, care vor Judeca pământul și pe toți oamenii. Tocmai de aceea a venit Hristos! Că I-a păsat. Tocmai de aceea a lăsat Hristos pe Sfinții Apostoli, că I-a păsat Lui și le-a păsat și lor. Tocmai de aceea, tuturor Sfinților, tuturor martirilor, tuturor Părinților, tuturor creștinilor adevărați, LE PASĂ ! |
Citat:
N-ai dreptul și n-ai voie etic, să vorbești despre ceva ce n-ai citit, să îți exprimi părerea. N-ai voie, pur și simplu. Poți să te ofitici, până nu mai poți, de supărare, de acreală, dar n-ai voie, poftim. Nu judeca ce nu poți înțelege. Nu vorbi despre ce nu cunoști. Dacă faci așa ceva, ești un infam al teologiei, sau un ateu, ascuns, sau nedeclarat, sau inconștient de ateismul lui. Când ai să citești, măcar o carte scrisă de părintele Ioannis Romanides, atunci, putem vorbi pe marginea cărții citite de tine (nu a scris multe, dar ce a scris, e îndumnezeit), vorbim fără să exprimăm jigniri, de genul "mârâieli", la adresa poate celui mai mare teolog grec, al tuturor timpurilor. Ci vorbim, cu calm, cu pace, despre cu ce ești de acord și cu ce nu ești de acord și de ce. Sigur, comparat măcar puțin biblic și patristic, ce scrie el. Îți mai spun atât: are cea mai ușoară și cea mai vie carte de dogmatică, ce am citito vreodată în viața mea... :) ți-o spun cu mare bucurie. Se numește Dogmatica Patristică Ortodoxă. Caută pe net, și comand-o și citește-o. Uite aici, câteva idei, din cea mai ușoară dogmatică ce ai citit vreodată (o să-ți placă și site-ul): https://deveghepatriei.wordpress.com...urile-iadului/ |
Mă cam îndoiesc că o să-i placă amicului Barsaumas un site intitulat "DEATH TO THO WORLD, THE LAST TRUE REBBELION", cu articole de genul "Evreul Papa", cu Acatistul mucenicului Corneliu Zelea Codreanu" și cu alte asemenea halucinații pseudo-ortodoxe, mustind de cel mai deșănțat antisemitism.
Bine, în ce te privește, Remus Emiliane, nu mă mir că îți extragi de acolo ideile. |
Exact, Mihai, sunt eu un independentist, aflat unde se intersecteaza ortodoxia si un pseudo-neoprotestantism adenominational, si asta in cea mai mare parte pentru ca am o problema cu autoritatea-care-nu-greseste-chiar-cand-se-contrazice-la-interval-de-secole (ghici care e acea autoritate auto-asumata si colectiva? ;) ), dar antisemit sau rasist nu sunt si nici nu am fost vreodata. (Bine, nitel rasist sunt, si anume in privinta anglo-saxonilor, insa doar pe hartia virtuala. Sa privesc un om in ochi, sau sa vorbesc cu el pe net, si totusi sa ii doresc moartea la propriu, asta nu pot).
CZC NU a fost mucenic. Poate mucenic al Dracului. Fara evrei, noi nu am fi crestini si europeni. De-o pilda, algebra si o mare parte a filosofiei moderne isi au radacina in ceva concepte aduse de arabi...care arabi erau de fapt, multi dintre ei, evrei traitori in tari musulmane. (Presupun ca numele Abulafia si Maimonide sunt cunoscute majoritatii colegilor; tu stii, dar pariez ca igorete habar nu are, oricum nu are CPU potrivit pentru asta; cred ca cepeu-ul lui organic e pe 8 bits). Latratul-pentru-cauza al cipofobilor si legionaroizilor e o hula indirecta la adresa Celui Care i-a ales pe evrei. Ca sa nu mai zic ca "moarte lumii" suna a terorism. Sunt eu antioccidental, dar impotriva Occidentului actual. Latrai filetisti ultraortodocsi sunt impotriva "latinilor", ca sunt traditionalisti sau post-conciliari, ca de, vai ce rau au facut "papistasii" ca i-au lasat pe Constantin Dragases si comp. sa fie macelariti de Mehmet cel Mare. Mare branza ca a picat imperiul bizantin. P. S. Ma uitai pe buda aia de sait: latrrat subiectivist-aglutinant pentru Carpele Verzi si capitanul lu' peste. Logic ca admiratorii cuibului de fanatici de la Petru-Voda si alti cipofobi tin cu astia. Sincer, ma intreb de ce saitul nu e interzis. |
Cu multe idei din acel site, nu sunt nici eu de acord. Legionarii au fost criminali. Nu merită statutul de martiri. Eroii care ucid oamenii, nu sunt martiri și nici sfinți.
Și Augustin are acatist. Deci nu mă mir. Augustin a ucis de mii de ori mai mulți oameni (sufletește) decât Corneliu Codreanu. Mă refeream la articolul cu pricina, de pe site, despre părintele Ioannis Romanides, că vorbește despre cartea Dogmatica Patristică Ortodoxă. |
Citat:
"Romano-catolicii" sunt ERETICI. Dovedit. De sute de ani. Ortodoxia nu are nimic cu omul, cum bine punctează și Cătălin, ci cu păcatul. Ortodoxia URĂȘTE păcatul omului, se mânie pe păcatul omului și vorbește împotriva păcatului omului, dar nu a OMULUI, pe care nu are voie să-l atingă cu un fir de păr. Cine atinge fizic, alt om, datorită păcatului lui, 'NU este ortodox. Cum spre exemplu, făcea "sfânta" inchiziție blestemată, care ucidea pe oricine nu era romano-catolic. Ereziile apusului, ale franco-latinilor, sau autonumiți pe nedrept romano-catolici, sunt cu adevărat ereziile iadului, ca orice erezie. Mai ales că și ei știu asta și totuși rămân mai departe în ele. Corect cele două legi date de Hristos, dar vezi că tot Hristos a spus: "21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. 22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? 23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." (Matei 7) Înțelege că MÂNTUIREA, NU ESTE A ORICUI SE NUMEȘTE PE SINE CREȘTIN. Să fim miniștri ai toleranței, da. Toleranța omului, nu și a păcatului, miniștri ai dialogului, nu ai ereziei, miniștrii ai mărturisirii, nu a acceptării, miniștrii ai iubirii, dar a osândirii păcatului, după cum spune: - Și nu fiți părtași la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiți-le pe față - Efeseni 5, 11. Iar Tereza din Calcutta, a fost un om moral. Moralitatea nu mântuie. Și ateii sunt oamni morali. Și budiștii, Dalai Lama sunt oameni morali, și sufiții musulmani, le fac pe toate bune, ca un sfânt, și hindușii, mulți au viață curată și frumoasă, precum sfinții. Tereza din Calcutta, pentru mărturisirea ereziilor franco-latinilor, NU s-a mântuit. Nici un eretic, nu se poate mântui. Nici unul din cei care nu sunt ortodocși, adică creștini cu adevărat, nu se vor mântui. Și vei înțelege, încă din această viață, de ce. |
Citat:
De ce, ca asa zice piticul si piticul se crede infailibil si daca el este infailibil restul care il contrazic fara doar si poate gresesc. Si la ce bloguri dai link ..si ala e tot un schizofrenic cu acte in regula, Vadim si nimic mai putin. |
Citat:
- Păi bine, măi, numai tu te mântuiești? spunea unu. - Noi, toți împotriva ta, toată creștinătatea e împotriva ta și crezi că numai tu te mântuiești și noi toți ne pierdem? spune altu. Iar Sfântul Maxim, dă un raspuns plin de Duhul Sfânt. Spune Sfântul: - "Cei trei tineri, care nu s-au închinat idolului, la care s-au închinat toți oamenii, n-au osândit pe nimeni. Fiindcă nu se uitau la cele ale altora, ci cum să nu cadă ei înșiși din adevărata cinstire a lui Dumnezeu. Tot așa și Daniil, aruncat în groapa cu lei, n-a osândit pe nimeni din cei care nu se rugau lui Dumnezeu, potrivit decretului lui Darius al perșilor; ci Daniil s-a uitat la el însuși și cele ale lui, preferând mai degrabă să moară mâncat de lei, decât să supere pe Dumnezeu și să fie biciuit de conștiința proprie, pentru călcarea legilor firii. Să nu-mi dea Dumnezeu nici mie, să osândesc pe cineva la iad, sau să spun că numai eu mă voi mântui, dar prefer însă mai degrabă să mor, decât să am conștiința tulburată, să mă apese, că am alunecat întrun fel oarecare, cât de subțire, de la dreapta credință și creștinismul cel curat și viu". Aceași mărturisire o fac și eu, ca și a Sfântului Maxim. Deci Dumnezeu decide, dar știm deja deciziile Lui. Le avem scrise în Biblie. Deci știm clar cine se mântuiește și cine nu. Cine ține dreapta credință se mântuiește, cine nu o ține, ci o schimbă, se duce în iad. E "crud" Adevărul, dar Adevărul te va face liber. |
Citat:
Va zace o vesnicie in chinuri pentru ca Dumnezeu nu a gasit o cale sa i se faca cunoscut si lui? A cui e vina in cazul asta? Cum se manifesta dragostea lui Dumnezeu fata de el? O sa-i ofere un loc ceva mai racoros in Iad? |
Citat:
Tu deja ai osandit o gramada la Iad. |
Na, am citit și eu câte ceva despre "sfântul necanonizat" al lui Remus Emilian Botoș - Ioan Romanides.
Emiliane, poți să stai liniștit, necanonizat este și necanonizat o să rămână. Filetism, plus o versiune bizară de ecumenism, nesocotirea sfinților lui Dumnezeu, împotrivire la Sfintele Sinoade, apărarea ereticilor dovediți, gogoașa cu "franco - latinii", pe toate le-a luat Emilian de la Ioan Romanides. Hai să le luăm pe rând: Emiliane, tu ce crezi: Papa Leo I a fost sfânt ? |
Citat:
Hristos S-a răstignit. Hristos a înviat ! Adevărat a înviat ! Practicanții de voo-doo, din Africa, și din Hawai, și mai adânc merg, afirm: orice om de pe pământ ȘTIE de Hristos, dar nu toți Îl acceptă. Și mulți Îl acceptă, nu toți Îl trăiesc. Dar toți, sau 99% din cei 7,3 miliarde de oameni câți sunt pe pământ, ȘTIU de Hristos. Deci știind, nu toți se mântuiesc. Turma este mică, calea este strâmtă, îngustă, și grea și puțini o agflă, spune Biblia. Care Cale? Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Calea care duce la Împărăția Cerurilor. Hristos. Puțini o află. Puțini fac parte din acea "turmă mică". Revin. Papuașii din Amazon, RESPING prin voința lor, civilizația. Hristos a venit "la plinirea vremii", când omenirea era capabilă de primească "desăvârșirea legii" și sfințenia. Sfințenia are nevoie de civilizație, altfel, nu își poate iubi vrăjmașii, altfel, sfințenia nu poate exista. Încă. Decât în civilizație. Cu ce e de vină Hristos că papuașii resping civilizația și deci pe Hristos? Cu ce e de vină Hristos că voo-doo-iști, nu vor să accepte pe Hristos și mântuirea? Spunea Arsenie Boca: "E imposibil! Imposibil ca cineva, în decursul vieții sale, să nu fi întâlnit, măcar odată, pentru o secundă, o cruce, undeva, cumva. Pentru acea secundă, Dumnezeu îl va judeca. De ce nu s-a interesat de ea? De ce nu a cercetat să vadă despre ce-i vorba cu crucea aceea a creștinilor? Pentru acea secundă, nu va putea veșnicia, în iubirea lui Dumnezeu Treime." |
Citat:
Finețe care o mărturisesc și eu, și aceași finețe a cuvintelor, pline de Duhul Sfânt, arată cine se mântuiește și cine nu, cine va merge în iad și cine merge în Rai. |
Citat:
|
Citat:
Later edit: "Papuașii din Amazon" ?!!! Tu ești sigur că știi despre ce vorbești ? |
GMihai, bineinteles ca Leon e sfant si mare sfant - parinte al parintilor cum e numit.
Dar ce, Romanidis s-a luat si de el ? Nu de alta dar ma intereseaza. Si ce eretici a sustinut Romanidis ? |
Citat:
Nu e niciun filetism, în teologia părintelui Ioannis Romanides. Unde vezi tu filetismul? Arată concret, cu citat, sau taci în veșnicie, franco-latinule. Atârnă de tine 24 de mari erezii, dar ești orb, nu le vezi. Și vi și strigi că un creștin, e eretic? Definirea termenului "rușine", pentru tine prinde noi proporții și poate îl redefinești, la cum ai redefinit normalitatea.- Nu ești vrednic să acuzi un om de o așa integritate impresionantă, fără să fi citit, o carte scrisă de el. Leapădă întâi ereziile în care te bălăcești, și apoi ți se dă dreptul să arunci cu spurcăciuni și noroiul minții tale, în cel mai mare, poate, teolog grec, al teologiei, din modernism. Iar "papa Leon I", este defapt Sfântul Leon cel Mare, Patriarhul Romei, nicidecum papă, poate doar pentru franco-latini. Da, de o ținută impecabilă, e sfânt. Nu am citit nimic scris de el, nu îi dau prioritate. Trezește-te din erezii. Că nu ai să te mântuiești. |
Citat:
|
Citat:
Când eu am să te numesc pe tine "un nimeni", atunci ai dreptul să faci atac la persoană, să defăimezi, să jignești. Până atunci educația și creștinismul tău, sunt deplorabile. Te compătimesc. Ce vorbesc eu, și dovedesc, spre deosebire de tine, copilaș. Iar linkul, a fost printre primele rezultate, la o căutare după "Dogmatica Patristică Ortodoxă". |
Citat:
|
Multumesc Mihai.
|
Citat:
Ți-am spus, creștinismul ține exclusiv de civilizație. Înafara civilizației, nu există iubire de vrăjmași. De ce nu ai fost atent ? Iar papuașii din Amazon, sunt băștinașii, populația locală. Le spun papuași, că îmi place numele... E singurul loc de pe pământ, în care oamenii încă sunt cu mentalitate necivilizată, canibali, etc. Deci cu ce e de vină Hristos, că ei nu se mântuiesc? Nimeni nu vine la Tatăl, decât prin Mine, spune Hristos. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar pentru că ai ales să ne minți pe toți în față și să susții că ești altcineva, îți voi spune doar pe umele tău, Botoș Remus Emilian, ca să vadă toți forumiștii cu cine au de-a face. Citat:
Citat:
|
Sau chiar si in ziua de azi, in inima Amazonului, sau in muntii Urali, sau, sa zicem, in Coreea de Nord, unde acolo chiar ca nu au sansa sa Il intalneasca macar pe Hristos, aia ce fac? Dar ei ce vina au ca nu au cum sa Il intalneasca pe Hristos? Si, cei din africa, care l-au intalnit datorita misionarilor protestanti sau catolici ce fac? Aaa pai nu e bine daca saracii l-au intalnit pe Hristos asa, trebuie sa fie si ortodocsi, deci soarta... In iad cu voi ca nu au trecut pravoslavnicii pe acolo.
|
Citat:
Nu, nu am mințit pe nimeni, nici în față, nici în spate. Deci aici pe forum, la mine acasă, te rog frumos, să îmi spui după pseudonimul pe care l-am ales. Mulțumesc anticipat pentru înțelegere. Citat:
Citat:
Citat:
Cel puțin, nu mântuirea adevărată, dată creștinilor, dar sunt convins că sufletul lui, se odihnește întrun fel anume, știut numai de Dumnezeu, în tainele Sale, spre deosebire de eretici, care știu bine totul și Îl ucid pe Hristos zilnic, prin ereziile lor. Să revin on-topic: Augustin, este fericit, niciodată sfânt, și este dovedit: dogmtaic, patristic și biblic, că a fost este și va fi eretic. Unul din cei mai mari eretici, din câți au existat vreodată ! Mai mare chiar ca și Origen și ca Arie. |
Citat:
Și, ia spune, cum sună d.p.d.v. ortodox sugestia lui Romanides că ar trebui ridicate anatemele pronunțate de Sinoadele Ecumenice, împotriva necalcedonienilor, pe care-i numește "ortodocși" ? Pe de altă parte, întreg articolul este un atac nu foarte voalat la adresa Sf. Leo. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Nu ți-am spus eu ție că numele real din viața reală, mă privește, de câte ori să ne repetăm, măi Mihai, de câte ori să vorbim același lucru? De ce nu ești om să înțelegi că NU TE PRIVEȘTE numele meu real ? Ia spune. Unde am spus eu deci, care-i numele meu real? Păi vezi că înflorești, faci deducțiile tale (i)logice, duci în eroare, manipulezi, dezinformezi ? Ai grijă de tine. Ieși din erezii. Că altfel, nu te mântuiești. |
Să revin on-topic: Augustin, este fericit, niciodată sfânt, și este dovedit: dogmatic, patristic și biblic, că a fost este și va fi eretic.
Unul din cei mai mari eretici, din câți au existat vreodată ! Mai mare chiar ca și Origen și ca Arie. |
Citat:
Tie ti s-ar parea corect sa te alegi cu proces penal pentru ca nu te-ai spalat de 7 ori pe zi pe maini desi habar nu aveai ca trebuia sa faci asta? Nu ai spune ca esti persecutat? Citat:
Asteptam inca lamuriri, |
Oferim lămuriri adâncite:
Rectific: înainte de creștinism, NIMENI nu se mântuia, vedem, că Hristos S-a pogorât la iad, și a eliberat drepții, chiar și pe David, pe Moise, pe toți. Dar după creștinism, mai ales după ereziile franco-latine, știm sigur cine se mântuiește și cine nu. Creștinii se mântuiesc, deci ortodocșii, iar ereticii, nu au cum să se mântuiască. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:14:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.