Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Mai sunt baieti crestini? Unde? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18104)

Abrupt 07.03.2016 23:52:45

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 616470)
Și crezi ai nevoie de o gagică evlavioasă ca să te suie înapoi pă cer?

Doar in cazul in care lucreaza la NASA

Mihailc 07.03.2016 23:58:35

Citat:

În prealabil postat de Abrupt (Post 616472)
Doar in cazul in care lucreaza la NASA

Grasa de la NASA...!

Și cum ai ajuns în groapă, flăcău? Te-ai supărat pe Manuela?

Demetrius 08.03.2016 06:14:55

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 616273)
Adică Eva era îndrăcită din "fabricație"... ??? Nici n-are rost să te întreb de unde ai dedus dobitocia asta cât Oceanul Pacific, eretică de-ți putrezește mintea de vie.

Se pare ca tu "ai un dinte" cu Eva, probabil ca sa te eviti(protejezi) pe tine.
Tu pui intrebarea si tot tu raspunzi ce iti convine? La fel ii convine si Deliei ca si ea a preluat concluzia ta ca eu am idei cu Eva(Delia=Eva dpmdv), cand de fapt voi aveti habar n-am ce.

Eu am spus ca sarpele e in orice trup, dar se pare ca voi nu stiti ce e acela sarpe, ori poate voi nu sunteti in trup, ci in duh(cu d mic)..., poate credeti ca Adam si Eva chiar au mancat marul "central"..., pe cand ei numai au gustat din el.

Mihailc 08.03.2016 06:57:04

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 616536)
habar n-am .

Singurele cuvinte adevărate, fără dubiu, din replica ta.

Citat:

Eu am spus ca sarpele e in orice trup, dar se pare ca voi nu stiti ce e acela sarpe
Dar tu de unde știi, îl cunoști personal pe șarpe? Îți umblă kundalini prin mădulare?

Citat:

poate credeti ca Adam si Eva chiar au mancat marul "central"
Eu zic că era prun. Dacă ție îți plac mai mult merele, treaba ta!

Intrarea Vagonului 08.03.2016 09:09:11

Demetrius, lasă țuica gnosticilor! Nu aduce cunoaștere, ci doar beție pe Pămînt și mahmureală veșnică.

delia31 08.03.2016 16:36:42

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 616536)
Se pare ca tu "ai un dinte" cu Eva, probabil ca sa te eviti(protejezi) pe tine.
Tu pui intrebarea si tot tu raspunzi ce iti convine? La fel ii convine si Deliei ca si ea a preluat concluzia ta ca eu am idei cu Eva(Delia=Eva dpmdv), cand de fapt voi aveti habar n-am ce.

Eu am spus ca sarpele e in orice trup, dar se pare ca voi nu stiti ce e acela sarpe, ori poate voi nu sunteti in trup, ci in duh(cu d mic)..., poate credeti ca Adam si Eva chiar au mancat marul "central"..., pe cand ei numai au gustat din el.

Oo.., as vrea eu sa am lacrimile Evei de dupa izgonirea din Rai ori starea ei de acum.

I le-a sters din fericire Hristos, cand s-a pogorat la iad si i-a scos de acolo si pe ea si pe Adam.
Acum se veselesc impreuna cu Hristos si Maica Domnului si toti dreptii.

Ti-am zis asta ca poate nu esti la curent cu ce s-a mai intamplat dupa…
A mantuit-o Hristos.
Asa stim in Biserica lui Hristos, asa canta strana la Utrenie si in Canonul lui Andrei Criteanu si in toate slujbele ortodoxe: "Ca prin Cel ce S-a intrupat din tine, Nascatoare de Dumnezeu, iadul s-a robit, Adam s-a chemat, blestemul s-a pierdut, Eva s-a mantuit" (Din slujba Utreniei, primul fragment care mi-a venit in minte).

Asa vedem si in icoana ortodoxa a Invierii lui Hristos, cum ii scoate din intuneric.

delia31 08.03.2016 16:40:37

Hristos i-a iertat pe Adam si Eva, i-a izbavit, i-a scos din intuneric dar noi continuam inca sa-i acuzam, sa le facem procese in lipsa, sa le stabilim vina si pedeapsa, ba ca daca nu era Eva, Adam ar fi fost mai breaz, ba ca Adam n-a vegheat-o, ba una, ba alta, de parca nu fiecare din noi e deodata si Adam si Evă (greu de inteles asta).
Pacatul stramosesc e al intregii firi umane si oricare dintre noi am fi esuat la fel de lamentabil.

CristianR 08.03.2016 18:31:41

Dacă ne batem capul cu greșeala protopărinților are importanță tocmai pentru că îi reiterăm, fiecare dintre noi. Și le repetăm greșeala nu o dată, ci de nenumărate ori, căzând chiar și după ce Hristos ne-a înnoit harul. Poate că, înțelegând ceva din alcătuirea lor lăuntrică, ne vom cunoaște mai bine pe noi înșine.

Yasmina 08.03.2016 18:44:33

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 616471)
La stele...

Sa nu fie din alea"verzi" !! :)

stefan florin 09.03.2016 09:28:23

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 616456)
Coborarea la iad a Mantuitorului

http://www.crestinortodox.ro/paste/s...lui-88667.html

I Petru 3, 18-19
I Petru 4, 6

Deci nimic gnostic, doar Sf. Scriptura, sezi bland.

Si cuvintele astea trebuie sa-ti fi trecut pe langa urechi:

"Astazi toata faptura se veseleste si se bucura, ca Hristos a inviat si iadul a pradat.
Astazi a pradat iadul, Stapanul, Cel ce a ridicat pe cei legati, pe care-i avea din veac, cumplit tinuti intru sine. "

Slujba Invierii
http://www.crestinortodox.ro/slujbe-...ii-135504.html

SINAXAR

In Sfanta si Marea Duminica a Pastilor praznuim Invierea cea datatoare de viata a Domnului si Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Numim sarbatoarea de azi Pasti, dupa cuvantul care in vechiul grai evreiesc insemneaza trecere; fiindca aceasta este ziua in care Dumnezeu a adus, la inceput, lumea dintru nefiinta intru fiinta. in aceasta zi smulgand Dumnezeu pe poporul israelitean din mana Faraonului, l-a trecut prin Marea Rosie si, tot in aceasta zi, S-a pogorat din ceruri si S-a salasluit in pantecele Fecioarei. Iar acum, smulgand tot neamul omenesc din adancul iadului, l-a suit la cer si l-a adus iarasi la vechea vrednicie a nemuririi. Dar pogorandu-Se la iad, Domnul nu a inviat pe toti cati erau acolo, ci numai pe cei care au voit sa creada in El; si sufletele sfintilor din veac, tinute cu sila de iad, le-a slobozit si a daruit tuturor putinta sa se urce la ceruri.

si ma rog, unde scrie (referitor la trimiterile biblice puse de tine) despre Adam si Eva?
ps: cel putin la 1 Pretu 3: 18-19, vorbeste despre niste duhuri si nu despre suflete, deci fi mai atent

ovidiu b. 09.03.2016 10:16:49

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 616600)
Sa nu fie din alea"verzi" !! :)

.......:))

Intrarea Vagonului 09.03.2016 10:41:27

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 616660)
si ma rog, unde scrie (referitor la trimiterile biblice puse de tine) despre Adam si Eva?
ps: cel putin la 1 Pretu 3: 18-19, vorbeste despre niste duhuri si nu despre suflete, deci fi mai atent

Ai dreptate.

stefan florin 09.03.2016 11:20:37

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 616672)
Ai dreptate.

multi forumisti spun ca sufletele dreptilor au mers in Iad pana cand Hristos i-a scos de acolo la Inviere. Dar la Luca 16: 19-31, Hristos ne spune ca Lazar a fost dus de ingeri in...sanul Lui Avraam si nu in Iad. Aici a ajuns doar bogatul, nu si Lazar. Chiar Avraam era intr-un loc de mangaiere si nu intr-un loc de chin. Eu cred ca in Iad au mers doar sufletele dreptilor care nu il cunoscusera pe Dumnezeu, care din fire facuse cele ale legii, asa cum bine a spus Pavel: "Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege (Romani 2:14)

RedRose 09.03.2016 11:28:34

Revenind la topic.."mai sunt baieti crestini?", o mica intamplare adevarata , dar destul de amuzanta...
Juniorul merge la scoala , insotit de o terapeuta...E la clasa 0, deci pentru parintii a caror copii n-au prins sistemul asta, e grupa pregatitoare de gradinita, numai ca ca ei o fac la scoala..si in loc de d-na educatoare, e d-na invatoare.In fine programa si materia predata e pentru copii de gradinita,care se pregatesc pt scoala...pt clasa intai ,mai exact.
Asadar,toti copiii sunt cam in jurul varstei de 6-7 ani..unul dintre baietei, mai dezghetat si mai vorbaret asa de felul lui, a prins tare drag de o fetita, asa ca zilele trecute i-a spus cu candoare "Te iubesc!"...
De aici, un intreg tam tam...:) Mama fetitei se intalneste cu cealalta mamica si-i spune:"D-na, educati-va mai bine baiatul..Uitati ce i-a spus.."
De cealalta parte, mama baietelului, complet surprinsa si amarata de reactia primei, a incercat sa-i explice ca na sunt copii,ca doar nu i-a facut ceva rau fetitei gen s-o bata sau s-o impinga, ci dimpotriva i-a facut un compliment ...
Nici un argument n-a reusit s-o convinga pe "soacra mica"..:) Eu ca mama de doi baieti, tind sa-i tin partea "soacrei mari", ca intr-adevar nu vad unde-i problema...la urma urmei sunt copii ,nu aveau de gand sa treaca doamne fereste la alte chestii...
Si mi se pare minunat cand un copil iti spune"Te iubesc"...mie ca mama si ma gandesc si cand spune chestia asta altui copil...
Acuma, astept parerile unor parinti de fetite...poate vad chestia asta din alta perspectiva!E justificata reactia mamicii fetitei sau e pur si simplu orgoliu personal si sa-i tina lectii de morala celeilalte, pentru a fi deasupra?

Abrupt 09.03.2016 22:49:19

Adultii gandesc cu mintea pervertita si deturneaza sensul unor gesturi, fapte, cuvinte proiectandu-le si celorlalti semeni (chiar copii fiind ) crezand ca cei anima pe ei ii antreneaza si pe cei din jur.
Cu siguranta acel baietel nu era imboldit de niste sentimente cu "greutate" precum au adultii, asa ca mamica respectivei fetite n-ar fi trebuit sa se impancienteze.

Mihnea Dragomir 10.03.2016 00:20:07

Citat:

În prealabil postat de RedRose (Post 616680)
E justificata reactia mamicii fetitei sau e pur si simplu orgoliu personal

Nu e chestie de orgoliu, e chestie de necunoastere a sensului iubirii. Cum spune si Abrupt, e judecata cu mintea pervertita. Ce, nu stiati ca oamenii spun "am facut dragoste cu vecina" cu sensul de "m-am dedat fornicatiunii cu vecina" ?

stefan florin 10.03.2016 09:02:41

Citat:

În prealabil postat de RedRose (Post 616680)
Revenind la topic.."mai sunt baieti crestini?", o mica intamplare adevarata , dar destul de amuzanta...
Juniorul merge la scoala , insotit de o terapeuta...E la clasa 0, deci pentru parintii a caror copii n-au prins sistemul asta, e grupa pregatitoare de gradinita, numai ca ca ei o fac la scoala..si in loc de d-na educatoare, e d-na invatoare.In fine programa si materia predata e pentru copii de gradinita,care se pregatesc pt scoala...pt clasa intai ,mai exact.
Asadar,toti copiii sunt cam in jurul varstei de 6-7 ani..unul dintre baietei, mai dezghetat si mai vorbaret asa de felul lui, a prins tare drag de o fetita, asa ca zilele trecute i-a spus cu candoare "Te iubesc!"...
De aici, un intreg tam tam...:) Mama fetitei se intalneste cu cealalta mamica si-i spune:"D-na, educati-va mai bine baiatul..Uitati ce i-a spus.."
De cealalta parte, mama baietelului, complet surprinsa si amarata de reactia primei, a incercat sa-i explice ca na sunt copii,ca doar nu i-a facut ceva rau fetitei gen s-o bata sau s-o impinga, ci dimpotriva i-a facut un compliment ...
Nici un argument n-a reusit s-o convinga pe "soacra mica"..:) Eu ca mama de doi baieti, tind sa-i tin partea "soacrei mari", ca intr-adevar nu vad unde-i problema...la urma urmei sunt copii ,nu aveau de gand sa treaca doamne fereste la alte chestii...
Si mi se pare minunat cand un copil iti spune"Te iubesc"...mie ca mama si ma gandesc si cand spune chestia asta altui copil...
Acuma, astept parerile unor parinti de fetite...poate vad chestia asta din alta perspectiva!E justificata reactia mamicii fetitei sau e pur si simplu orgoliu personal si sa-i tina lectii de morala celeilalte, pentru a fi deasupra?

"soacra mica", care are doar 2 neuroni, a inteles un singur lucru: te iubesc=sex

RedRose 10.03.2016 09:32:01

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 616768)
Nu e chestie de orgoliu, e chestie de necunoastere a sensului iubirii. Cum spune si Abrupt, e judecata cu mintea pervertita. Ce, nu stiati ca oamenii spun "am facut dragoste cu vecina" cu sensul de "m-am dedat fornicatiunii cu vecina" ?

Haha, dl.Mihnea..nu ma asteptam la asa replica amuzanta din partea dvs...la unele postari pareti asa serios si de sobru, ca nici in franceza n-as incepe o polemica cu dvs...desi mi-e ca a doua limba...
Mi-ati adus un zambet pe chip in aceasta dimineata!Multumesc!

RedRose 10.03.2016 09:38:12

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 616788)
"soacra mica", care are doar 2 neuroni, a inteles un singur lucru: te iubesc=sex

Cred ca da, Stefan...si de aici decurge o alta intrebare: pana cand ne vom corcoli excesiv copiii?cunoasteti genul de mama/tata care considera ca pentru copilul lor nici un baiat/fata nu e suficient de bun/(a)?:)
Majoritatea astfelor de copii, cand ajung la varsta adulta fie trec prin n divorturi, fie nu se casatoresc toata viata...putini sunt cei care pun piciorul in prag si au curajul sa rupa ei insisi "cordonul ombilical" si sa-si traiasca viata, cu bune si rele.

Florinvs 10.03.2016 10:04:45

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 616788)

Total de acord cu dumneavoastra!

Din pacate in ziua de azi, multi adulti confunda iubirea cu placerea strict sexuala!

Ori a iubi cu adevarat pe cineva, presupune mult mai mult decat simpla atractie fizica.

gpalama 10.03.2016 11:17:07

Tare de tot postul asta.
Si propune spre dezbatere o tematica foarte actuala, aceea a unitatii dintre barbat si femeie.
Dupa parerea mea puneti problema gresit si de aici si rezultatele greu asteptate.

Citind mesajul initial pot sa spun ca mesajul initial propune o vedere extrem de obtuza asupra legaturii dintre barbat si femeie, care poate nu este nici cea ortodoxa, nici cea echilibrata.

1. Scopul casatoriei este vietuirea impreuna spre mantuire, de a ne fi un sprijin in toate pe pamant.

2. Un alt scop al casatoriei este bucuria casatoriei. Casatoria este o impreuna bucurie pentru cei 2 parteneri. Nu este un monahism in 2, este o bucurie reala in toate: in viata, noaptea, in toate lucrurile vietii.
Casatoria NU este monahism, iar lucrul asta este deosebit de important de subliniat pentru ca daca unul il aliniaza pe altul la un stil "manastiresc" si la un stil personal exagerat atunci apar conflicte.

Revenind la postul initial:
Citat:

Cunosc multe fete care tin randuiala, post, spovedanie, fac canon dupa canon, merg in pelerinaje/ iesiri ortodoxe etc si tot singure sunt, desi au o anumita varsta si-si doresc pe cineva; si ma refer aici la fete frumoase la chip, inteligente, harnice.
Deja casatoria este vazuta intr-un mod poate obtuz, acela al unei nevointe duhovnicesti puternice, un monahism in lume. Ori cine v-a invatat pe voi ca asta este casatoria?
Casatoria este un sacrificiu in 2, nu este un program de manastire in 2.
Prin fraza de mai sus mie mi se pare ca nu puneti problema corect deloc.

Vreti casatorie, dar voi va comportati ca mici monahii in lume.
Ati vrea barbat, dar sunteti cu haina monahala peste cap, mai rau ca musulmancele, nici sa va vada barbatul fata, dar sa stie ca sunteti frumoase si sa fuga dupa voi.

Draga mea, nu merge asa.
De asta Dumnezeu a lasa barbatul sa fuga dupa femeie, cand FEMEIA E FRUMOASA. Daca femeia e acoperita 100% si se comporta ca o monahie atunci sa se duca la manastire.

Daca vreti casatorie trebuie sa fiti si frumoase si atractive pentru barbatii vostri. Nu destrabalate, nu desfranate, nu goale, insa un costum frumos schimba o femeie. Un par aranjat si poate un machiaj extrem de discret insenineaza fata si schimba omul.
Mai vii de acasa ca om.

Esti fata tanara? Pai comporta-te ca o fata tanara nu ca o femeie trecuta de viata.
Vrei sa te mariti? Pai barbatul trebuie sa aiba la ce sa se uite, la muma-padurii nu se uita poti sa-mi zici tu orice mi-ai zice.
Va purtati ca monahii dar vreti maritis? Pentru un om duhovnicesc poate suna frumos o basma, o fusta lunga, acoperire totala, dar pentru un barbat tot muma-padurii esti si poti sa de duci din nou la manastire de unde ai venit.

Daca vrei sa-ti asumi rolul de monahia din coltul casei, smerita si cu rugaciune permanenta in gand, dar care viseaza la maritis, nu prea se pupa una cu alta.

A zis Hristos un cuvant foarte bun: cuvantul tau sa fie DA ce e DA, NU ce e NU si ce e altceva e de la diavol.
E valabil si pentru faptele noastre. Nu putem sa fim duplicitari in fapte.

Iar acum sa trec la partea a 2-a pe care o gresesti in postarea ta.
Tu deja ai un profil pentru fetele care vor sa se marite, si astepti UN PROFIL SIMILAR pentru baieti.

Doamne, Dumnezeule, poate balta nu are atata peste, sau poate alegeti voi gresit rau de tot si aruncati pestele bun, crezand ca e stricat.

Domnisoara draga, orice lucru mare se face cu rugaciune.
Vrei maritis, roaga-te mult lui Dumnezeu, sa-ti dea ceva bun, si sa nu alegi tu prost dupa capul tau.

La fel, domnisoara draga, nu mai masura tu dupa capul tau "e bun, nu e bun, e prost, nu tine posturi, nu face rugaciune... ".
Serios, pe bune?

Sa stii ca in primul rand in casnicie e vorba de 2 lucruri: 1. compatibilitate maxima intre parteneri, 2. capacitate de a se sprijini si suporata o viata intreaga. 3. mantuire reciproca.

Ori tu imi dai niste criterii marunte, cand de fapt ai uitat pe cele mari.
Poti sa alegi tu un postitor si un cititor performant de rugaciuni, dar care sa fie un dobitoc in 2 ani de zile si sa nu-l mai scoti din bar.
Insa Dumnezeu poate sa-ti aleaga unul mai "lumesc" aparent dar care e mai purtat prin viata si mai echilibrat decat 100 de "duhovnicesti" din ai tai.

Temelia alegerii in casatorie e Dumnezeu impreuna cu tine. Ii zici si ce vrei , te rog sa te si ajute. Dumnezeu nu calca vointa nimanui, ne ajuta in alegerile noastre.

Insa socotelile prea multe facute gresit, ne impiedica pe noi si pe Dumnezeu in a gasi "alesul".

Doamne, da-mi sa fie si rugator si postitor si cernit, si devreme acasa si bogat si inca 30 de lucruri. Si raspunsul este "nu exista asa ceva", sau daca ti-as da asa ceva ai divorta intr-o luna pentru ca nu stii ce ceri.

Draga mea, fiti mai echilibrate putin, vad ca exagerati la maxim cu optica voastra si cu cerintele voastre.
Cereti de la Dumnezeu un om bun, drept cu care sa va mantuiti. Si atat. Nu mai cautati nod in papusoi ca o sa va cautati mere gaunoase pe interior si poleite pe afara.

Florinvs 10.03.2016 12:41:21

Abrupt 10.03.2016 19:43:43

Gpalama

Postarea dumneavoastra mi-a deschis ochii in anumite privinte. Multumesc. Foarte util ceea ce-ati scris.

Demetrius 12.03.2016 23:25:20

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 616799)
...

1. Scopul casatoriei este vietuirea impreuna spre mantuire, de a ne fi un sprijin in toate pe pamant.

2. Un alt scop al casatoriei este bucuria casatoriei. Casatoria este o impreuna bucurie pentru cei 2 parteneri. Nu este un monahism in 2, este o bucurie reala in toate: in viata, noaptea, in toate lucrurile vietii.
Casatoria NU este monahism, iar lucrul asta este deosebit de important de subliniat pentru ca daca unul il aliniaza pe altul la un stil "manastiresc" si la un stil personal exagerat atunci apar conflicte.

1-Pai atunci, probabil ca islamistii cei mai "vrednici" tocmai de aceea isi iau legal si cu binecuvantare mai multe neveste, ca sa le "mantuiasca" pe toate dintr-un foc si mai mult ca sigur ca poligamia ar fi fost propovaduita si in bisericile crestine.

La modul cel mai serios, nu poate fi nici o compatibilitate intre erectie si "uzul ei"(pe de o parte) si mantuire(pe de alta parte).
Daca era, atunci Mantuitorul "...."!

2-Aici se mai pot discuta mai multe(incluzand nasterea de copii), dar se cuvine a incepe cu versetele deja afisate, care contrazic punctul 1 din mesajul dvs(si nu din raspunsul meu).

AlinB 13.03.2016 13:37:03

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 616794)

Din pacate in ziua de azi, multi adulti confunda iubirea cu placerea strict sexuala!

Ori a iubi cu adevarat pe cineva, presupune mult mai mult decat simpla atractie fizica.

La fel de grav sau mai rau e sa confuzi iubirea cu placerea.
Cum faci tu, de exemplu.

flying 13.03.2016 14:16:05

Citat:

De asta Dumnezeu a lasa barbatul sa fuga dupa femeie, cand FEMEIA E FRUMOASA.

Citat:

Vrei maritis, roaga-te mult lui Dumnezeu, sa-ti dea ceva bun, si sa nu alegi tu prost dupa capul tau.

:21: Cum e pana la urma ? Alergi dupa femeia frumoasa sau te rogi sa-ti aduca o femeie care e pentru tine,dar s-ar putea sa nu fie frumoasa dupa standardele defecte din capul nostru,standarde "educate" de filme,seriale,moda,propriile patimi,etc.

Mihailc 13.03.2016 14:30:32

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 617210)
:21: Cum e pana la urma ? Alergi dupa femeia frumoasa sau te rogi sa-ti aduca o femeie care e pentru tine,dar s-ar putea sa nu fie frumoasa dupa standardele defecte din capul nostru,standarde "educate" de filme,seriale,moda,propriile patimi,etc.

http://fs71.trilulilu.ro/imgs/zummag...?size=original

stefan florin 14.03.2016 10:41:55

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 617191)
1-Pai atunci, probabil ca islamistii cei mai "vrednici" tocmai de aceea isi iau legal si cu binecuvantare mai multe neveste, ca sa le "mantuiasca" pe toate dintr-un foc si mai mult ca sigur ca poligamia ar fi fost propovaduita si in bisericile crestine.

tare de tot chestia asta!

Florinvs 14.03.2016 11:01:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 617202)
La fel de grav sau mai rau e sa confuzi iubirea cu placerea.
Cum faci tu, de exemplu.

Am spus ca atunci când un barbat iubeste cu adevarat o femeie, este normal sa o iubeasca asa cum este ea, sub toate aspectele, inclusiv sub aspect fizic.
Iar când iubesti cu adevarat o femeie si ai relatii intime cu ea, evident -si este absolut normal- acest lucru sa-ti produca si placere fizica!

Acum cred ca toti barbatii de pe acest site inteleg ceea ce am spus- nu e cazul sa facem teoria chibritului.

Florinvs 14.03.2016 11:07:00

Citat:

Pana la urma , frumusetea este in ochii privitorului! De exemplul o femeie care este frumoasa si atragatoare pentru un barbat, poate sa nu fie frumoasa pentru alt barbat!

Fiecare om este unic in felul sau, iar un barbat (bineinteles- vorbim de oameni cu principii morale sanatoasa si cu o buna judecata, nu de barbati care cauta numai sex) va iubi cu adevarat si va considera ca fiind frumoasa si atragatoare numai o singura femeie!

gpalama 15.03.2016 09:17:25

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 617191)

La modul cel mai serios, nu poate fi nici o compatibilitate intre erectie si "uzul ei"(pe de o parte) si mantuire(pe de alta parte).
Daca era, atunci Mantuitorul "...."!

2-Aici se mai pot discuta mai multe(incluzand nasterea de copii), dar se cuvine a incepe cu versetele deja afisate, care contrazic punctul 1 din mesajul dvs(si nu din raspunsul meu).

Interpretezi gresit ce am zis.
Nu pot sa scriu intr-un post o cuvantare sau o predica. Nu are sensul.

Sensul ultim al vietii este mantuirea.
Si asta este si unul din sensurile primare ale casniciei, vietuirea impreuna pentru mantuire, pentru viata crestina, pentru bucuria de pe pamantul asta.

Si am dreptate in ce zic: ce zice la Facere? Zice ca Dumnezeu a facut Eva pentru Adam pentru ca Adam sa nu fie singur.

Insa Hristos ne arata mai mult care este noul sens al vietii: mantuirea.
Totul se indreapta spre scopul asta, impreuna cu scopul initial al vietuirii impreuna.

Facerea de copii este un rod al vietuirii impreuna.

gpalama 15.03.2016 09:19:04

Citat:

Sunt tare curios daca tu poti sa stai langa un om urat si had.
Eu zic ca e cam greu.

Si da, Dumnezeu a daruit o frumusete femeii, iar barbatul e atras de femei.
Vrei citatul din Scriptura?

Femeia trebuie sa se ingrijeasca putin, ca daca e neingrijita atunci...

gpalama 15.03.2016 09:20:19

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 617320)
Pana la urma , frumusetea este in ochii privitorului! De exemplul o femeie care este frumoasa si atragatoare pentru un barbat, poate sa nu fie frumoasa pentru alt barbat!

Fiecare om este unic in felul sau, iar un barbat (bineinteles- vorbim de oameni cu principii morale sanatoasa si cu o buna judecata, nu de barbati care cauta numai sex) va iubi cu adevarat si va considera ca fiind frumoasa si atragatoare numai o singura femeie!

Toti suntem diferiti, insa o femeie ingrijita are un cu totul aspect fata de una abia trezita...

Urbanophon 15.03.2016 09:23:42

Citat:

În prealabil postat de mela me (Post 601012)
Doamne ajuta, fratilor!

Am si eu o nelamurire: in zilele anului 2015 mai sunt baieti seriosi, credinciosi care isi doresc o prietenie care sa duca la casatorie?

Mai suntem fetelor...doar ca suntem putin obositi, cicatrizati si departe de sfintenie. Unii se chinuie sa isi permita sa va duca in calatoria exotica mult dorita, altii isi rup oasele sa aiba zilnic bani de-o floare. Eu cand povesteam potentialei muze ca astea sunt lucruri optionale si ca drumul spre eternitate cere simplitate si modestie materiala...nu mai apucam si a doua intalnire. Dupa 27 de ani de viata in care am avut multiple experiente cu domnisoare, am ajuns la concluzia ca sunt foarte schimbatoare. Azi te iubeste euforic, maine te detesta. Inima omului, in general e schimbatoare. Eu personal, cred ca o casatorie are nevoie si de o perioada de proba, de concubinaj...un an, doi...chiar trei. Si dupa ce trece extazul de inceput de drum, sa se vada statornicia. Respect traditiile si sfaturille Batranilor, dar decat sa ma trezesc intr-o relatie superficiala in prag de divort, cred ca "reteta" mea e mai realista.

Fetelor, sa fiti iubite!

ahilpterodactil 15.03.2016 14:42:54

Citat:

În prealabil postat de Urbanophon (Post 617403)
Eu personal, cred ca o casatorie are nevoie si de o perioada de proba, de concubinaj...un an, doi...chiar trei.

Sau mai bine patru.
*
Dar, pentru mai multa siguranta, cinci e si mai bine!
*
Dar de ce nu sase? Chiar asa: de ce nu sase ani de probe?
*
OK, fie, sa zicem pentru inceput sapte. N-o fi foc! Concubinaj sa fie, cu bucurii!....

P.S. O mica nedumerire, totusi: ce facem daca apar copii in acesti unu, doi, trei...sapte ani?

aurelian86 16.03.2016 00:05:31

Pai incepem sa generalizam?

Exista baietii seriosi si mai putini seriosi, doar voi fetele ca si baietii au cunoscut persoane serioase doar ca din diferite motive, le-ati dat cu piciorul, mai mult sau mai putin serioase, da oricum trebuie prima oara sa vedem ce defecte putem accepta.

Iar legat de concubinaj, e ciudat, divorturile au crescut in era concubinajului, foarte ciudat.

Demetrius 16.03.2016 05:14:08

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 617399)
Interpretezi gresit ce am zis.
Nu pot sa scriu intr-un post o cuvantare sau o predica. Nu are sensul.

Sensul ultim al vietii este mantuirea.
Si asta este si unul din sensurile primare ale casniciei, vietuirea impreuna pentru mantuire, pentru viata crestina, pentru bucuria de pe pamantul asta.

Si am dreptate in ce zic: ce zice la Facere? Zice ca Dumnezeu a facut Eva pentru Adam pentru ca Adam sa nu fie singur.

Insa Hristos ne arata mai mult care este noul sens al vietii: mantuirea.
Totul se indreapta spre scopul asta, impreuna cu scopul initial al vietuirii impreuna.

Facerea de copii este un rod al vietuirii impreuna.

Scopul existentei omului nu este viata, ci invierea(CZC).

6. Eu am zis: "Dumnezei sunteți și toți fii ai Celui Preaînalt".
7. Dar voi ca niște oameni muriți și ca unul din căpetenii cădeți.(Ps81)

Versetul spune că precum oamenii murim, dar ne facem că nu înțelegem că de fapt suntem căpetenii, fiindcă suntem creditați cu puteri cerești prin chipul dumnezeiesc cu care am fost zidiți.

Isus Hristos nu Și-a ignorat natura Sa divină ținându-și sub control trupul omenesc cu instinctele sale și a venit pe pământ ca să-i arate omului că și omul e divin și are menirea de a-și ”stăpâni pământul” din care e zidit.
Omul însă, își ignoră natura sa divină (chiar dacă-i botezat creștin) și se complace in a-și duce cât mai multe zile în plăceri trupești: confort, comoditate, râsete, căldură, eleganță, plăceri și multe altele...
Omul e orbit de trup și are impresia vinovată că se poate bucura ”creștinește” de plăcerile trupești fără să-și bănuiască rătăcirea.

Hristos n-a propovăduit fericirea pământească pentru că e în contrapartidă cu cea cerească, desigur.
Omul e atâta de posedat de... trup încât chiar crede cu tărie, după cum se vede chiar aici pe forum, că mântuirea vine atât prin feciorie(doar pentru unii), cât și prin... orgasm(pentru ceilalți), pentru că așa-i viața asta pământească de când lumea; nici nu poate gândi la altceva, căci toți fac la fel.

Yasmina 16.03.2016 10:08:02

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 601014)
Majoritatea sunt la mânăstire. S-au căsătorit acolo, pentru vecie.
Alții sunt pe aici, printre noi și își pun aceleași întrebări ca și fetele. Din nefericire...
Poate că au auzit, de la alții deja pățiți (de pildă chiar de la tații și bunicii lor), că, după ce își fac debutul evlavios în căsnicie, fostele fete înlăcrimate încep să aibă ba o pretenție, ba alta, încep să aibă apucături deloc ortodoxe etc. etc. Și au devenit foarte circumspecți băieții, ba, îndrăznesc să zic, chiar un pic agresivi față de mâța blândă care în curînd va zgâria rău, foarte rău.
Nu vă supărați pe mine, dar eu așa cred (că așa aud mereu în jurul meu) și, mai ales, vă atrag atenția că milioanele de avorturi de la noi și zecile de mii de divorțuri nu le fac femeile hinduse ori musulmane, ci fostele noastre fete cuminți, creștine. Ortodoxe, chiar! Acelea care umblă cu acatistele la ele și umplu bisericile patriei.
Dacă nu mă credeți, vă rog să verificați. Nu e greu deloc.

O fi cum spui,numai ca ele singure nu au ramas insarcinate precum hermafroditii; au avut si ele prin preajma aceiasi barbati romani,crestini,cu patalama ortodoxa pe crestet care stiu si ei cum functioneaza organele de reproducere.
Ma surprinde ca responsabilitatea avorturilor cade intotdeauna pe femei de parca barbatii sunt aia care viseaza casatorie si familie inca din adolescenta!

Urbanophon 16.03.2016 10:10:52

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 617436)
Sau mai bine patru.
*
Dar, pentru mai multa siguranta, cinci e si mai bine!
*
Dar de ce nu sase? Chiar asa: de ce nu sase ani de probe?
*
OK, fie, sa zicem pentru inceput sapte. N-o fi foc! Concubinaj sa fie, cu bucurii!....

P.S. O mica nedumerire, totusi: ce facem daca apar copii in acesti unu, doi, trei...sapte ani?

Oricat e nevoie. Daca ar ramane insarcinata femeia pe care o iubesc atunci as face pasul cel mare catre juramantul sacru. S-ar schimba ecuatia si pentru ea si pentru mine. Repet, din experienta mea, cat si din alte exemple la care am fost martor, casatoria pentru multe femei e o joaca. Divortul e o banalitate. Prefer sa trec prin niste incercari care sa testeze realtia, decat sa ma trezesc ca juramantul din fata Altarului nu mai are nici o valoare.

P.S: Apropo de copii si concubinaj...de doua ori am avut "emotii". In ambele cazuri avortul era optiunea pentru ea. La un moment dat am amenintat-o ca "o leg de calorifer" daca face o asemenea prostie. M-am citat. Astea mi-au fost cuvintele. Bun venit in Babilon. Uneori imi vine sa imi plang de mila ca Dimitri Karamazov.

In concluzie, da, mai sunt baieti crestini. Pacatosi si dezamagiti. Dar avem speranta...:)

Yasmina 16.03.2016 10:24:24

Citat:

În prealabil postat de Urbanophon (Post 617403)
Mai suntem fetelor...doar ca suntem putin obositi, cicatrizati si departe de sfintenie. Unii se chinuie sa isi permita sa va duca in calatoria exotica mult dorita, altii isi rup oasele sa aiba zilnic bani de-o floare. Eu cand povesteam potentialei muze ca astea sunt lucruri optionale si ca drumul spre eternitate cere simplitate si modestie materiala...nu mai apucam si a doua intalnire. Dupa 27 de ani de viata in care am avut multiple experiente cu domnisoare, am ajuns la concluzia ca sunt foarte schimbatoare. Azi te iubeste euforic, maine te detesta. Inima omului, in general e schimbatoare. Eu personal, cred ca o casatorie are nevoie si de o perioada de proba, de concubinaj...un an, doi...chiar trei. Si dupa ce trece extazul de inceput de drum, sa se vada statornicia. Respect traditiile si sfaturille Batranilor, dar decat sa ma trezesc intr-o relatie superficiala in prag de divort, cred ca "reteta" mea e mai realista.

Fetelor, sa fiti iubite!

1,2,3 ani de proba cu una...1,2,3 ani proba cu alta...trece viata pe langa voi numai in probe.

Ce vrei sa zici ca implicatiile sunt mai mici daca stai in concubinaj si deja ai 2 copii in 3 ani? Care este diferenta? Daca ai deja copii cu o femeie si locuiesti cu ea, nu mai esti liber; nu te mai poti numi burlac.

O mica corectie: treadul se refera la baieti crestini,adica aia care isi cauta o sotie si se casatoresc(daca si unde se poate chiar virgini); barbatii crestini (care or fi aia)nu tolereaza concubinajul si nici nu-l aleg ca solutie pt un viitor ideal.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:33:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.