![]() |
Citat:
Doamna draga, eu va doresc sa va ajute Dumnezeu sa gasiti "armele" potrivite sa luptati cu folos, acolo unde e de folos si cu cine trebuie. Sa va binecuvinteze Dumnezeu. |
Citat:
"Apropo de hârtie", ce știm sigur este că dumneavoastră vi s-a părut consistentă, comparativ cu "serviciul" prestat de preot; eu nu am strigat (nu am folosit majusculele), v-am adresat o întrebare, încercați să faceți diferența. |
Citat:
Pai de cand cu Siria si imigrantii - nu e mit - cica unii au incercat sa ajunga in Ungaria, au gresit trenul si au ajuns in Romania. Cand au aflat unde erau, au inceput sa planga. Deci... |
Romanul ar trebui chiar sa fie recunoscator musulmanilor. Pai, ce se facea daca nu avea minunata, incredibila shaorma?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Descopereau gyro grecesc care este de o mie de ori mai bun ca shaorma. Insa asta a fost directiva. Implementarea shaormei pe taram romanesc. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Apoi lipsa de catehizare care este responsabilitatea preotilor, de unde apar neintelegeri si chiar conceptii gresite despre dogma si credinta a ortodocsilor, patrunderea superstitiilor si a practicilor superstitioase care ar trebui retezate, a new age ( foarte multi cred in karme, zodiace, noroc, sau sortire de parca Dumnezeu sorteste ca unul sa moara altul sa traiasca unul sa sufere altul sa huzure) s.a. va mai dau un caz, fara sa spun cine este preotul. Am cautat un preot acasa, intr-o anumita zona, a unei cunostiinte, in Romania. Vroiam sa merg cu ea la un preot, era necajita, ramasese vaduva, fara servici si fara bani. Si gasise un om, reformat, cu care traia in concubinaj. I-am spus ca nu e bine, ca trebuie sa faca ceva. Si am mers cu ea acasa la acel preot, renumit dupa spusele oamenilor. Vroiam sa se spovedeasca si sa inteleaga ca trairea in curvie nu va aduce nimic bun. Indiferent ca era pentru bani fiind foarte saraca. Acolo, preotul a crezut ca suntem nestiutoare si a spus asa: stai linistita si vezi-ti de viata impreuna cu el, nu e nici o problema, ca nu e pacat. E tot crestin, si oricum trebuie sa va cunoasteti nu poti sa te casatoresti oricum. Si eu i-am raspuns: parinte, ei se tot cunosc de vreo doi ani, si traiesc in concubinaj si canoanele noastre stiti ce spun, unde nu este binecuvantarea lui Dumnezeu nu are cum sa fie binele. El e reformat, ea ortodoxa, si traiesc curveste. Atunci a zis: asa este aveti dreptate. Insa femeia a plecat de acolo smintita, pe ideea ca nu face nici un rau ca traieste asa necununata. Dar Bunul Dumnezeu a lucrat, a gasit de munca si s-a rupt de el. Ps. Am vautat apoi si am gasit numele preotului respectiv in Clubul Rotary. |
Citat:
Am avut o discutie pe aceasta tema cu el si mi-a adus apoi informatia. |
Citat:
le stim sustin contrariul cunoscutului teolog si doctorand al carui nume nu-l dai. |
Citat:
Judeci dupa lucruri exterioare, superficial, fara sa ai vreo idee despre ce dialog o fi avut parintele cu Dumnezeu, referitor la situatia femeii. Sub masca smereniei, parintele a ajutat-o in timp ce tu n-ai inteles nimic. Doar te-ai mandrit si l-ai judecat. P.S. 1. Nu mai judeca preotii! 2. Pune gandul bun inainte, considera ca ti s-a parut, ca n-ai inteles, ca n-ai auzit bine, dar nu mai judeca pe nimeni. Cred ca tu ai fost aceea prin care femeia s-a smintit mai mult, imi pare rau ca ti-o spun. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Fi linistit ca nu vor mai plange. In curand va fi "legarea de glie", s-a aplicat cand au venit Rusii in Germania, erau obligati sa locuiasca pentru ani buni intr-un judet, chiar daca nu puteau gasii de lucru nici in vis, acum este aceeasi discutie si pe la noi. |
Citat:
Citat:
Si protosul se poate baga(cu sinod local, desigur. "sa nu faca ceva fara încuviintarea tu*turor") cand un episcop o ia pe aratura sau nu isi mai poate exercita functia. Vezi Sinodul de la Moscova, sau ala recent, cand episocpul cipriot a fost demis din functia pentru ca avea Alzheimer. Historically, the Ecumenical Patriarch has heard such appeals and sometimes was invited to intervene in other churches' disputes and difficulties. Even as early as the time of St. John Chrysostom (4th century), Constantinople was instrumental in the deposition of multiple bishops outside its traditional jurisdiction. This still occurs today, as when in 2006 the patriarchate was invited to assist in declaring the Archbishop of the Cypriot Orthodox Church incompetent due to his having Alzheimer's disease.[20] Additionally, in 2005, the Ecumenical Patriarchate convoked a pan-Orthodox synod to express the Orthodox world's confirmation of the deposition of Patriarch Irenaios of Jerusalem. Citat:
Suntem autocefali, in care protosul are anumite atributii, nu o alianta de 15 papi cu propria lor glie. Citat:
Citat:
Dar s-au convocat o gramada de sinoade pan-ortodoxe in ultima 1000 de ani pentru diverse lucruri. |
Patrie si Credinta a pus punctul pe "i".
Cred ca e un moment bun pentru inchiderea topicului, inainte sa se inflameze iar de balcanism. |
Citat:
Dar cei pezenti la Sinod au dat o declaratie si despre situatia din Siria. Mai mult nu stiu ce ar putea face, Biserica Ortodoxa nu organizeaza cruciade. Iar in Siria la fel de mult au de suferit si musulmanii care sunt de cealalta orientare decat Isis, un credincios ii ajuta pe toti, nu numai pe cei ce sunt crestini. |
Citat:
|
Citat:
Apropo: ai binecuvantare de la duhovnic sa tragi preotii de urechi? |
Citat:
"Primul intre egali" provine de la ierarhizarea simbolica a Patriarhiilor, inca din primul mileniu. La inceput era Roma, pe primul loc, Constantinopolul, pe doi, apoi Alexandria pe trei, Antiohia si Ierusalim. Sinodul din 879 hotaraste ca Patriarhiile Romei si Constantinopolului sa fie ambele pe primul loc. Patriarhul Ecumenic are cateva prerogative in plus, acum am mai spus. Fara sa fie peste ceilalti Patriarhi. Arhiepiscopia Cretei este sub jurisdictia Patriarhiei ecumenice: https://ro.orthodoxwiki.org/Biserica...tantinopolului Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Parintele Calistrat a dat multe exemple in acest mod. Nu a dat nume, insa i-a dat ca exemplu sa vada lumea ce nu e bine. Inseamna ca a barfit la Predica persoanele respective? Fireste cine se simte ranit in amorul propriu, acela e bonlav sufleteste de chiar boala pe care o arata. acela sa isi faca un proces de constiinta si sa mearga la duhovnic. mergeti intr-un grup, si vorbiti de un anume pacat, facut de cineva si veti vedea ca cel bolnav de acel pacat din grup se va razvrati. Sfintii spun, ca pacatul din el nu ii da pace cand e vadit si atunci omul se manifesta. Cam asta e si aici. No asa. Aratati-va acum. |
Citat:
Insa Bunul Dumnezeu s-a milostivit, si a reusit sa scape de pacat. Saracuta. Diavolul lucreaza in partile slabe. Ea era saraca, si a fost prinsa in pacat tocmai din aceasta parte. Am inceput sa o ajut cu bani lunar pana si-a gasit de munca ca sa nu mai fie nevoita sa traiasca in curvie pentru a iesi din saracie. |
Adică tu te compari cu părintele Calistrat și, mai ales, compari cele zise de tine cu predicile lui?:43:
Mă fineie, lung pare a-ți fi nasul... Și nu-l vezi, neam! |
Citat:
Pana una alta, refugiatii sunt mai mult africani din state sarace decat cei din zonele afectate de razboi. Cu ce se deosebeste un african sarac de un roman sarac? Majoritatea sunt emigranti economici fara nici o educatie. Problema cu islamul e mult mai complicata. In primul rand, este o religie dominatoare si cotropitoare prin forta si impunere. si asta de veacuri nu de acum. De aceea si este folosita pentru a raspandi teroare in Europa. Apoi lasitatea musulmanului de rand, care se complace in ideea unei viitoare lumi musulmane si tace cand vede atrocitatile care se fac in numele dumnezeului lor. Cum e , cum nu e, Alahu Akbar striga extremistul cand taie capetele oamenilor. Si in numele islamului actioneaza. Daca acum s-ar aduna cativa extremisti sa ucida in numele ortodoxiei, nu am lua atitudine noi ortodocsii ca sa nu se foloseasca de credinta noastra , in scopurile lor murdare? As vrea sa vad cu ce ajuta delcaratia data pe cei ce inca mor in zona de conflict. Ei nu au nevoie de declaratii ei au nevoie sa fie ajutati concret. Sunt tabere de refugiati, unde traiesc in conditii insalubre, sunt paziti sa nu fuga si nu au nici o sansa sa ajunga in Europa. http://www.timpul.md/articol/am-petr...ari-49914.html |
Citat:
|
Ai învățat tot și acu' ne înveți și pe noi.
Am înțeles bine, nu? |
Citat:
|
Ai ceva in mod direct sa spui? e ceva ce am zis si nu e adevarat si conform cu invatatura noastra de credinta ortodoxa?
|
Ce am avut de spus am spus deja, să trăiți!:77:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Curciade? Stuffed turkey.
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
The Church of Cyprus (Greek: Ἐκκλησία τῆς Κύπρου, Ekklisía tîs Kęprou) is an autocephalous Greek Church within the communion of Orthodox Christianity. It is one of the oldest Eastern Orthodox autocephalous churches, achieving independence from the Patriarchate of Antioch and All the East in 431. Nu imi dau seama daca schimbarea Ciprului cu Cretei, si ignorarea celorlalte exemple e rea-vointa intentionata sau altceva. Citat:
Ca daca nu, deja o dam in conspiratii nedemonstrabile. |
Citat:
Mi se pare ciudat sa spuna cineva ca preotul, crezandu-le nestiutoare, a inceput sa incurajeze si sa bagatelizeze curvia. Care sa fi fost scopul? Tocmai ca o fi inteles parintele ca femeia mai fusese si pe la alti preoti si ca toti i-au spus ca nu procedeaza bine. Si daca ceilalti n-au reusit s-o ajute in felul asta, era clar ca n-ar fi folosit-o cu nimic pe femeie, daca i-ar fi spus si el acelasi lucru. Asa ca a incercat sa si-o apropie, dandu-i impresia ca o intelege si n-o pune la zid. Incet, incet ar fi tamaduit-o. Cum se face ca dupa ce a stat cativa ani in situatia aia, a reusit sa se rupa de pacat? Credeti voi ca diavolul curviei lasa sa-i scape din gheare un om asa usor? E nevoie de multa rugaciune. Acum o fi pe picioarele ei, din punct de vedere material, dar duhovniceste nu stim cat este de tamaduita. Trebuie taiata radacina pacatului. Pentru ca daca radacina sta inca bine infipta in inima omului, isi va arata lucrarea cu alta ocazie. |
Ok, deci Sinodul din Creta s-a încheiat, și tot nu văd rostul atîtor discuții. IerarhiiBOR s-au achitat cu cinste de misiunea lor, există Har în autocfalia noastră, etc. Cu alte cuvinte, ne putem mîntui prin membralitatea în BOR. Or, după părerea mea, asta este ce trebuie să conteze pentru un ortodox, nu bîrfele la adresa propriului patriarh.
|
Citat:
Uite aici, de fapt, de ce sustin un primat Zizioulas si Patriarhul Ecumenic (adica cei cu conceptii ecumeniste), sa acceptam ideea primatul papal ca sa ne putem uni cu catolicii. Sa ne schimbam dogma ca sa ne unim cu orice pret cu catolicii, asta gandesc. Citeste cu atentie articolul: http://lonews.ro/opinii/kslcatalin-o...l=lo-tv&play=1 Putem vedea ce urmareste de fapt patriarhul Ecumenic. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:16:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.