Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   pamantul e plat sau sferic? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=19590)

gpalama 22.03.2021 16:52:21

Moroco admite ca Noul Ierusalim este o secta condamnata de BOR si se leapada de Noul Ierusalim.

Moroco 22.03.2021 17:05:01

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667224)
Moroco admite ca Noul Ierusalim este o secta condamnata de BOR si se leapada de Noul Ierusalim.

Moroco nu admite ca Noul Ierusalim este o secta si nu se leapada de Noul Ierusalim. (Raspuns pentru alt fir de discutie, dar ce poti face cu omul ce nu poate discuta altceva.)

gpalama 22.03.2021 17:26:27

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667226)
Moroco nu admite ca Noul Ierusalim este o secta si nu se leapada de Noul Ierusalim. (Raspuns pentru alt fir de discutie, dar ce poti face cu omul ce nu poate discuta altceva.)

Papagal ce esti tocmai ai marturisit ca esti inafara BOR.

Si te-ai lepadat de ortodoxie...

Pentru ca orice alta marturisire este iesire din BOR

Moroco 23.03.2021 12:45:55

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667229)
Papagal ce esti tocmai ai marturisit ca esti inafara BOR.

Si te-ai lepadat de ortodoxie...

Pentru ca orice alta marturisire este iesire din BOR

Ce-ti mai pasa tie de mine, ma tot mir.... (si de demon-stratiile tale :35:).

Vine vremea cand s-o intoarce roata.

Sa nu zici ca-s rau, nu te blestem ci te iert iara, poate poate, cine stie... poate-mi auzi glasul lui Iosi nepotul lui Hristos.

(PS: Subiectul nu este despre mine... ok?)

gpalama 23.03.2021 13:10:17

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667230)
Ce-ti mai pasa tie de mine, ma tot mir.... (si de demon-stratiile tale :35:).

Vine vremea cand s-o intoarce roata.

Sa nu zici ca-s rau, nu te blestem ci te iert iara, poate poate, cine stie... poate-mi auzi glasul lui Iosi nepotul lui Hristos.

(PS: Subiectul nu este despre mine... ok?)

Si sarpele-si incolaci trupul peste un naiv gata gata sa-l omoare.

Sarpe viclean esti pe forum ca sa omori oameni si tu imi vorbesti de politete?

Sarpe viclean, viclenia este lucrarea ta si nu adevarul.

Sarpe viclean, raspandesti aceeasi duhoare ca si satana care a amagit pe Eva...

stefan florin 23.03.2021 13:24:01

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667209)
Dupa adevarul pe care il putem afla cu pasul, putem merge tot pe tzarm pe tzarm pe tzarm si vedem ca pamantul e inconjurat de mari iar fundul marilor e tot pamant. Cum apele ocupa volumul formand la suprafata intre apa si aer o suprafata plana putem concluziona ca umblam pe un pamant cu munti, dealuri si vai inconjurat de ape plate aflate la acelasi nivel.

Capatul pamantului pe care umblam e inconjurat de ape plate aflate la acelasi nivel. Daca mergem cu submarinul pe sub apa, prin mari si oceane foarte aproape de fund, o sa vedem mereu un fund de mari din pamant.

Capatul pamantului de dedesubtul marilor e tot tzarmul.

Facand multe trasee si filmari de dedesubt si de deasupra putem desena harti cat mai complete cuprinzand toate continentele si fundurile de mari si oceane si vom constata ca asta avem aicea jos lucruri vazut dar tot aice sunt si lucruri pe care nu le vedem, lucruri nevazute si care sunt printre noi si doar unii carora li s-au deschis ochii le vad. Tot aici avem lume spirituala si duhovniceasca in pamant, in mari, pe pamant si linga noi in aer, in nori, in cerul albastru.

Concluzia nu prea poate fi trasa in ceea ce priveste acest platou de pamant mari si oceane, in ce priveste forma de ansamblu. E o taina a Dumnezeirii si nu poate fi iscodita si pandita si furata fara sa autopacalesti crezand ca stii tu mai bine ca altii cum e.

Toate raurile curg de sus in jos din pricina greutatii. Daca marea sau oceanele ar avea parte bombata deasupra nivelului marilor data de curbura pamantului, de forma sferica a ”globului” atunci apa de sus ar curge de sus in jos asa ca orice rau ce curge din munti pana la nivelul marii, deci ar curge apa din bombeu sau ar apasa in jos volumul imens de apa bombata pana s-ar face suprafata plana aflata la acelasi nivel.

Chestia cu navele la care li se vad doar catargul apare din pricina perspectiviei si a curburii traiectoriei imaginii, a razelor de lumina, refractia luminii prin mediu, efectul de fata morgana prin desert in care aerul de la nivelul solului-nisipului-marilor e mult mai cald-fierbinte si de aceea apar efecte optice incredibile. Perspectiva face ca sa vedem doar partile de deasupra cu cat obiectul se departeaza de parca partile inferioare nu se mai disting din linia orizontului.

Capatul pamantului de deasupra e tzarmul. Iar capatul pamantului de sub ape si mari e tot tzarmul. Iara apele au suprafata plata incat avem peste tot nivelul zero asa ca la canalul de Suez care a fost sapat drept dupa poloboc ca sa se pastreze nivelul zero si apoi cand s-a dat drumul la apa, apa a umplut canalul la nivelul zero, acelasi pentru ambele mari, deci respectandu-se proiectul care nu a tinut seama de nicio curbura a pamantului ci s-a folosit nivelul 0 al marii.

Cam asta avem oricat ar mintii globalistii ca avem o planeta intre stele. Deasupra pamantului si marilor in sus avem aer, spatiu deschis. Noi (viii si mortii) deci ne aflam aicea jos pe granita dintre pamant, apa (ghiata-foc) si aer putand intra in pamant sau in apa sau in aer cu totul pentru a explora ce e dincolo de granita in care ne ducem existenta ca niste vamesi-graniceri.

deci pana la urma, ce forma are pamantul asta plat?

gpalama 23.03.2021 13:32:12

Raspunde chiar Moroco la intrebarea de mai sus

Citat:

E o taina a Dumnezeirii si nu poate fi iscodita si pandita si furata fara sa autopacalesti crezand ca stii tu mai bine ca altii cum e.
Adica trebuie sa fii foarte prost si sa "crezi", chiar si cand ai in fata instrumente de masura, ca poate se vede rahatul sectar si pute.

Sectarii isi acopera rahatul cu incertitudini de ripul "e taina, deci nu te uita ca peostesti"... Adica nu folosi capul cand gandesti ca ... Te trezesti si iti dai seama ca te-au facut niste fraieri.sectari din vorbe.

Obscurantismul sectar dar si promovarea prostiei cronice sunt o trasatura a sectarismului.

Vezi ca nu ai dw a face cu oameni rationali ci cu oameni indoctrinati la limita normalului logic si paihologic.

Pamantul e plat pentru ca "asa au zis sectarii" si nu te uita la el de aproape ca e taina si daca il.vezi ca e rotund iti dai seama cat de feaier ai fost... Adica nu folosi gpsul nu folosi stiinta tolografiei nu folosi capul.. ca iti dai seama ca te-a facut un sectar prostt.

Moroco 23.03.2021 14:08:18

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667233)

:44::57: gustul minciunii!!!

Moroco 23.03.2021 14:21:19

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 667238)
Citat:

În prealabil postat de Moroco Vezi mesajul
Dupa adevarul pe care il putem afla cu pasul, putem merge tot pe tzarm pe tzarm pe tzarm si vedem ca pamantul e inconjurat de mari iar fundul marilor e tot pamant. Cum apele ocupa volumul formand la suprafata intre apa si aer o suprafata plana putem concluziona ca umblam pe un pamant cu munti, dealuri si vai inconjurat de ape plate aflate la acelasi nivel.

Capatul pamantului pe care umblam e inconjurat de ape plate aflate la acelasi nivel. Daca mergem cu submarinul pe sub apa, prin mari si oceane foarte aproape de fund, o sa vedem mereu un fund de mari din pamant.

Facand multe trasee si filmari de dedesubt si de deasupra putem desena harti cat mai complete cuprinzand toate continentele si fundurile de mari si oceane si vom constata ca asta avem aicea jos lucruri vazut dar tot aice sunt si lucruri pe care nu le vedem, lucruri nevazute si care sunt printre noi si doar unii carora li s-au deschis ochii le vad. Tot aici avem lume spirituala si duhovniceasca in pamant, in mari, pe pamant si linga noi in aer, in nori, in cerul albastru.

Concluzia nu prea poate fi trasa in ceea ce priveste acest platou de pamant mari si oceane, in ce priveste forma de ansamblu. E o taina a Dumnezeirii si nu poate fi iscodita si pandita si furata fara sa autopacalesti crezand ca stii tu mai bine ca altii cum e.

Toate raurile curg de sus in jos din pricina greutatii. Daca marea sau oceanele ar avea parte bombata deasupra nivelului marilor data de curbura pamantului, de forma sferica a ”globului” atunci apa de sus ar curge de sus in jos asa ca orice rau ce curge din munti pana la nivelul marii, deci ar curge apa din bombeu sau ar apasa in jos volumul imens de apa bombata pana s-ar face suprafata plana aflata la acelasi nivel.

Chestia cu navele la care li se vad doar catargul apare din pricina perspectiviei si a curburii traiectoriei imaginii, a razelor de lumina, refractia luminii prin mediu, efectul de fata morgana prin desert in care aerul de la nivelul solului-nisipului-marilor e mult mai cald-fierbinte si de aceea apar efecte optice incredibile. Perspectiva face ca sa vedem doar partile de deasupra cu cat obiectul se departeaza de parca partile inferioare nu se mai disting din linia orizontului.

Capatul pamantului de deasupra e tzarmul. Iar capatul pamantului de sub ape si mari e tot tzarmul. Iara apele au suprafata plata incat avem peste tot nivelul zero asa ca la canalul de Suez care a fost sapat drept dupa poloboc ca sa se pastreze nivelul zero si apoi cand s-a dat drumul la apa, apa a umplut canalul la nivelul zero, acelasi pentru ambele mari, deci respectandu-se proiectul care nu a tinut seama de nicio curbura a pamantului ci s-a folosit nivelul 0 al marii.

Cam asta avem oricat ar mintii globalistii ca avem o planeta intre stele. Deasupra pamantului si marilor in sus avem aer, spatiu deschis. Noi (viii si mortii) deci ne aflam aicea jos pe granita dintre pamant, apa (ghiata-foc) si aer putand intra in pamant sau in apa sau in aer cu totul pentru a explora ce e dincolo de granita in care ne ducem existenta ca niste vamesi-graniceri.

Bine ca e cineva care respecta firul de discutie! Multumesc (de intrebare) domnule Florin si la multi ani ca maine poimaine vin Floriile!

Daca ne rezumam doar la ce vedem cu pasul pe tzarm putem trage concluzia ca ne aflam in pamantul eurasiei inconjurat de ape plate. Daca mergem pe ape ajungem la alte pamanturi inconjurate de ape plate, la americi, la africa, la australia, la antarctida, la tot felul de insule si de iceberguri inconjurate de ape plate. Daca mergem cu submarinul pe sub apele plate dam de fundul marii si oceanelor sau ajungem in gropi foarte adanci (groapa antimarianelor) la care le putem masura fundul daca avem suficient cablu.

La cunoasterea asta cum am putea oare sa-i facem o forma?

Stim noi oare ce se afla sub pamantul de care dam? Facem explorari si dam de zacaminte, de pacura, de gaze, de lava vulcanica, de tot felul de minereuri si de cavitati. Foram pana unde ne duce sonda. N-avem sonda atat de lunga ca sa dam de partea cealalta!

Putem doar sa iscodim creatia, sa furam de la tainele lui Dumnezeu si sa ne facem ipoteze, teorii, sau am putea crede ceea ce marturisesc trimisii si proorocii Domnului.

In teoria mea am scris ca in mod normal, dac foram mult ar trebui sa trecem de intaritura pamantului si sa iesim undeva, sa ne trezim cu susul in jos fata de aici dar sa nu ne dam seama de asta si sa fie ceva cum e aici la noi. Unde se afla unde ajungem sapand? Pai deasupra de tot, adica sub apele de deasupra cerurilor, care cad in sus adica spre intaritura pamantului care defapt e sub noi. Asa cred in teoria PacMan3D-nD. Nu-i exclus sa ma insel, dar pana la proba contrarie iata afirm ca lumea minte si ca teoria mea este mai corecta ca toate teoriile lor. Sper sa nu se supere Dumnezeu si sa ma ierte daca am iscodit tainele creatiei, am furat focul-stiintei din cer ca prometeu si le-am marturisit oamenilor de m-au legat zeii de stamnca pentru ca sa ma mance zmeii de ficat, de ochi, de inima, de creier si de organe. Toti eretii ma ciupesc si rau ma chinuiesc! Ei cred ca-i pacalesc, ca-i mint!

Moroco 23.03.2021 14:41:25

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667240)
Raspunde chiar Moroco la intrebarea de mai sus

Citat:

Citat:
E o taina a Dumnezeirii si nu poate fi iscodita si pandita si furata fara sa autopacalesti crezand ca stii tu mai bine ca altii cum e.
Adica trebuie sa fii foarte prost si sa "crezi", chiar si cand ai in fata instrumente de masura, ca poate se vede rahatul sectar si pute.

Sectarii isi acopera rahatul cu incertitudini de ripul "e taina, deci nu te uita ca peostesti"... Adica nu folosi capul cand gandesti ca ... Te trezesti si iti dai seama ca te-au facut niste fraieri.sectari din vorbe.

Obscurantismul sectar dar si promovarea prostiei cronice sunt o trasatura a sectarismului.

Vezi ca nu ai dw a face cu oameni rationali ci cu oameni indoctrinati la limita normalului logic si paihologic.

Pamantul e plat pentru ca "asa au zis sectarii" si nu te uita la el de aproape ca e taina si daca il.vezi ca e rotund iti dai seama cat de feaier ai fost... Adica nu folosi gpsul nu folosi stiinta tolografiei nu folosi capul.. ca iti dai seama ca te-a facut un sectar prostt.

Mi-ai vazut prostia... si ti-ai dat seama ca prostia si ne-credinta mea era mai mare ca a ta... nu te pripi...
se-ntoarce roata!

Strig in noapte: Vine Domnul! (Hristos-Cuvantul) ... nu Pepelea!

gpalama 23.03.2021 17:11:51

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667246)

In teoria mea am scris ca in mod normal, dac foram mult ar trebui sa trecem de intaritura pamantului si sa iesim undeva, sa ne trezim cu susul in jos fata de aici dar sa nu ne dam seama de asta si sa fie ceva cum e aici la noi. Unde se afla unde ajungem sapand? Pai deasupra de tot, adica sub apele de deasupra cerurilor, care cad in sus adica spre intaritura pamantului care defapt e sub noi. Asa cred in teoria PacMan3D-nD. Nu-i exclus sa ma insel, dar pana la proba contrarie iata afirm ca lumea minte si ca teoria mea este mai corecta ca toate teoriile lor. Sper sa nu se supere Dumnezeu si sa ma ierte daca am iscodit tainele creatiei, am furat focul-stiintei din cer ca prometeu si le-am marturisit oamenilor de m-au legat zeii de stamnca pentru ca sa ma mance zmeii de ficat, de ochi, de inima, de creier si de organe. Toti eretii ma ciupesc si rau ma chinuiesc! Ei cred ca-i pacalesc, ca-i mint!

Esti un prost care halucineaza visandu-se prometeu.. .si cine te mai visezi?

Ai copiat din desene animate schema de mai sus? Sau ai vazut vreun joc si vreo poza fantezista?

Dar cu stiinta cum iti impaci fanteziile?

gpalama 23.03.2021 17:13:02

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667247)
Mi-ai vazut prostia... si ti-ai dat seama ca prostia si ne-credinta mea era mai mare ca a ta... nu te pripi...
se-ntoarce roata!

Strig in noapte: Vine Domnul! (Hristos-Cuvantul) ... nu Pepelea!

E rai, e foarte rai... sunt rai cu diavoluL.

Pai satana ca esti, nu mai visa.

Te comporti ca un exaltat religios, ca un imbatat, ca un beat.

Exaltat mistic religios, asta esti

Halucinezi la greu.

Moroco 23.03.2021 18:07:43

Citat:

E rai, e foarte rai... sunt rai cu diavoluL.

Pai satana ca esti, nu mai visa.

Te comporti ca un exaltat religios, ca un imbatat, ca un beat.

Exaltat mistic religios, asta esti

Halucinezi la greu.
Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667249)
Esti un prost care halucineaza visandu-se prometeu.. .si cine te mai visezi?

Ai copiat din desene animate schema de mai sus? Sau ai vazut vreun joc si vreo poza fantezista?

Dar cu stiinta cum iti impaci fanteziile?

Nu pricepi ca nu-i despre mine firul asta de discutie?
Daca vrei sa discutam despre mine deschide un topic: hai sa ne laudam batandu-ne joc de Moroco. Aici altul e subiectul.

Din nefericire si pentru mine si pentru tine am alunecat cu teoria mea spre stiinta, doar ca in Teoria PacMan3D-nD ne aflam mai aproape de Adevar. Crezi?

gpalama 23.03.2021 18:47:04

Tu nu vezi ca halucinezi?

Tot ce pui pe aici sunt halucinatii?

Teorii, abureli, defaimari, toti sunt rai, totul este o conspiratie, tu esti o victima, NIP sunt cei mai buni, ... comunisti.

Tu ti-ai verificat vocabularul de baza sa vezi ca este unul care indica grave probleme de directionare mentala?

Tu esti constient ca ai probleme de gandire? Poti sa studiezi ce fel de argumente produci sa iti dai seama ca ai luat-o razna.

Moroco 24.03.2021 12:52:56

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667257)
Tu nu vezi ca halucinezi?

Nu vad, multumesc de intrebare. Asa zic si egipsihologii, daca te rogi zice ca ai delir mistico-religios si halucinatii. Pentru ca ei nu cred. Asa i-a invatat la scoala lor de stiinta medicala a normalitatii, au luat un lot de pacatosi, oameni lumesti pe care i-au folosit drept cobai si au facut o medie a comportamentelor acelora si cum putini dintre ei se rugau, posteau, nu beau, nu curveau, nu blestemau, nu injurau, nu bateu, au zis ca media aia e normalul si au scris o carte pentru discipolii lor si apoi cei ce au invatat stiinta medicala de la ei au zis asa ca tine ca e halucinatie orice legatura cu Dumnezeu, nici macar de la satana si duhurile rele ci te condamna daca auzi sau vezi ce altii nu aud si nu vad de parca ai fi vinovat ca vezi si auzi, sustinand ca esti bolnav de creier, de minte. Pai omu-i vinovat daca duhurile rele de bazaie ca mustele sau duhurile bune iti vorbesc sau le vezi atunci cand te rogi? Deci nu vad ca halucinez caci halucinatia e defapt un vis de-al tau cu ochii deschisi cand nu-ti dai seama ca e visul tau, iluziile tale desarte, ca atunci cand poftesti fete tinere si basme frumose de viitor sau cand delirezi de foame numai mancaruri si mese si beuturi si chefuri si ai impresia ca sunt reale asa ca in vis. Dar ce, halucinatiile nu sunt reale? In ele nu ai tu un anumit comportament? Daca pacatuiesti in halucinatii nu se pune pacatul? Te spurci la fel ca in realitate sau ce tu n-ai avut vise finalizate cu umezeala si lepadare de samanta? Io recunosc ca am avut mereu parte de cate o fata in vis daca nu cumva chiar satana imi facea masaj, baraia, freca, ca sa zic eu ca e bun satana. La duhul rau si 'bunatatea' e rea iar la Duhul de Credinta al Lui Dumnezeu si acuzarea, 'rautatea' e buna. La fel e si cu Cuvantul lui Dumnezeu si al oamenilor. Omul oricat vorbeste de Dumnezeu neavand credinta e rau sa-i primesti duhul caci te face fariseu pe cand la Dumnezeu si de la sfintii Lui cand graieste atunci te umpli de credinta, macar o vreme, si apoi te simti si tu imbunatatit.

Citat:

Tot ce pui pe aici sunt halucinatii?
Nu sunt halucinatii, multumesc de intrebare. Dac-ar fi halucinatii as recunoaste ca scriu in vis, ca sunt somnambul, ca pot scrie, citi si raspunde in vis. Nu pot asta desi ar fi interesant. Nu pot. Daca stau prin vise si visez toata ziua la ileana cosanzeana si la pedosfilie atunci cand ma trezesc din iluziile auto-provocate sau sugestionate imi dau seama ca am trait un film. Bag mana in chiloti si daca iar is umed atunci ala a fost rezultatul, am pacatuit iar. Nu deznadajduiesc. ma spal, ma rog, ma iarta Domnul si prin credinta ma purific, ma imbunatatesc, imi regasesc curajul de a asculta cate ceva.

Citat:

Teorii, abureli, defaimari, toti sunt rai, totul este o conspiratie, tu esti o victima, NIP sunt cei mai buni, ... comunisti.
Le-ntorci ca la plopesti. Nu tu esti obedient si las si laudaros si zici ca sfintii-s rai si Trambitele si Cuvantul lui Dumnezeu e rau si de la om sau de la satana vrand sa ma faci sa lepad Adevarul pentru a face ca tine, pentru a ma lauda impreuna cu rautatea sefilor rai ai lumii... ateiste, comuniste, masoniace, pagane, uslamiste, stiintifice-eretice, sectariste, pacatoase, rele, mincinoase?

De exemplu, m-am intalnit cu o iehovista pe strada care mi-a dat niste fluturasi si i-am zis de cele 7 trambite romanesti si nu a acceptat sa creada in ciuda faptului ca iehovistii propovaduiesc apocalipsa, milenarismul. Deci vezi esti pe-o minte cu sectantii si ma faci pe mine sectant. Pai sunteti la fel, nu credeti in existenta lui Iisus Hristos ca poate graii oamenilor din vazduh, din nori, din icoane, ca poate implini Apocalipsa, ca are sfinti, ingeri buni si duhuri bune si credincioase si ii confundati dupa interes cu duhurile rele, cu luxifer si ingerii rai, cu duhurile cazute. Pentru voi e acelasi talmes balmes in capul vostru si sunteti ca si comunistii incat negati existenta si puterea ingerilor lui Dumnezeu de a interactiona cu oamenii si negati si puterea lui Iisus Hristos de a vorbi cu Trambitele Sale si cu credinciosii.

Citat:

Tu ti-ai verificat vocabularul de baza sa vezi ca este unul care indica grave probleme de directionare mentala?
Mi-l verific mereu, eu nu ma las dus ca tine de necredinta, de hula, de blestem, de jignire, de rautate, de prostie, de sinucidere, de stiinta eretica a lumii, de batjocura ca sa ma laud. Eu ma pazesc mereu, stiu ce spun, cred ce spun, argumentez ce spun, dovedesc cu probe, cu logica, cu rabdare, cu credinta. Nu dau cu parul ca prostul ci am rabdare cu fiecare, caci nu eu fac astea ci Harul divin primit in dar, mila lui Dumnezeu, mangaierea Lui.

Citat:

Tu esti constient ca ai probleme de gandire? Poti sa studiezi ce fel de argumente produci sa iti dai seama ca ai luat-o razna.
Ma tu ai auzit Cuvantul Evanghelic si indemnul in care este scris sa va primiti unii pe altii fara sa judecati gandurile?

Oricum gandesc mai drept si mai curat ca tine, sunt mult mai cinstit si mult mai bine informat, dar nu ratiunea si laudarosenia stiintifica ne mantuie si ne face mai buni ci credinta, Duhul!

Nu-i despre mine subiectul firului de discutie asa ca hai sa nu o tot lalaim despre mine.

gpalama 24.03.2021 13:08:16

Toate ideile ale tale sunt din domeniul patogenic.

1. Teorii si fabulatii irationale
2. Acuzatii conspirationiste
3. Izolationism psihologic
4. Tendinta de victimizare
5. Toti sunt rai doar voi sunteti buni
6. Incapacitate de a rationa logic
7. Vezi numai rele in altii si tot BORul este impotriva voastra

Deja astea sunt semne. Sunt probleme de dezechilibru mental in care vezi numai rele si esti intr-o caldare toxica de la demoni.

Nu mai esti capabil sa rationezi logic si tot ce iese din tine este irational si toxic.

Tu nu vezi ca esti toxic? Intoxici cu mizerii ordinare forumuri si viata ta e toxica.

Cuvantul lui Dumnezeu? Nici pe departe. Esti un nebun care fabuleaza teorii si nebunii si face o tocanita de cuvinte luare din scriptura, darnu diacerne realitatea de fabulatie.

Deci tu nu poti discerne realitatea de fabulatie ce sa mai vorbim despre Cuvantul lui Dumnezeu.

Cuvantul lui Dumnezeu nu e pentru bolnavii mistici - categkrie de bolnavi in psihiatrie. Nu esti singurul, ai o sectiune dedicata in cartile de specialitate.

Moroco 24.03.2021 13:11:29

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667260)
Toate ideile ale tale sunt din domeniul patogenic.

1. Teorii si fabulatii irationale
2. Acuzatii conspirationiste
3. Izolationism psihologic
4. Tendinta de victimizare
5. Toti sunt rai doar voi sunteti buni
6. Incapacitate de a rationa logic
7. Vezi numai rele in altii si tot BORul este impotriva voastra

Deja astea sunt semne. Sunt probleme de dezechilibru mental in care vezi numai rele si esti intr-o caldare toxica de la demoni.

Nu mai esti capabil sa rationezi logic si tot ce iese din tine este irational si toxic.

Tu nu vezi ca esti toxic? Intoxici cu mizerii ordinare forumuri si viata ta e toxica.

Creaza un fir de discutie separat: Analizarea lui Moroco si discutam.
Aici nu e despre mine subiectul. Crezi?

Moroco 24.03.2021 13:15:11

Citat:

Citat:

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Citat:

Citat:
În prealabil postat de Moroco Vezi mesajul

Bine ca e cineva care respecta firul de discutie! Multumesc (de intrebare) domnule Florin si la multi ani ca maine poimaine vin Floriile!

Daca ne rezumam doar la ce vedem cu pasul pe tzarm putem trage concluzia ca ne aflam in pamantul eurasiei inconjurat de ape plate. Daca mergem pe ape ajungem la alte pamanturi inconjurate de ape plate, la americi, la africa, la australia, la antarctida, la tot felul de insule si de iceberguri inconjurate de ape plate. Daca mergem cu submarinul pe sub apele plate dam de fundul marii si oceanelor sau ajungem in gropi foarte adanci (groapa antimarianelor) la care le putem masura fundul daca avem suficient cablu.

Stim noi oare ce se afla sub pamantul de care dam? Facem explorari si dam de zacaminte, de pacura, de gaze, de lava vulcanica, de tot felul de minereuri si de cavitati. Foram pana unde ne duce sonda. N-avem sonda atat de lunga ca sa dam de partea cealalta!

Putem doar sa iscodim creatia, sa furam de la tainele lui Dumnezeu si sa ne facem ipoteze, teorii, sau am putea crede ceea ce marturisesc trimisii si proorocii Domnului.

Hai sa continuam Florine si sa dam vestea cea buna inainte de Florii ca Pamantul nu e glob, nu e planeta, nu e asa ca in teoriile oamenilor de stiinta ai lumii.

gpalama 24.03.2021 13:17:14

Tu esti un pachet complet un caz patologic cu manifestari multiple. Una din ele teoriile conspirationiste, iar alta manifestare e aia cu trompetele.

Cam toate posturile si threadurile.tale intra intr-o cazuistica patogenica de teorii fabulatii incoerenta logica mistica bolnavicioasa.

Pana acum ti-ai cam scris hartiile medicale pe forum...

gpalama 24.03.2021 13:20:54

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667262)
Hai sa continuam Florine si sa dam vestea cea buna inainte de Florii ca Pamantul nu e glob, nu e planeta, nu e asa ca in teoriile oamenilor de stiinta ai lumii.

Vestea buna ca doi nebuni posteaza in veseli pe un forum ortodox ca sa vesteasca... prostia lor. Sa isi anunte global ca sunt prosti.

Vezi tu Moroco,o sa treaca timpul si o sa iti dai seama si ca esti prost dar si ca ai fost prost.

Si ce o sa faci cand "teoria" pamantului plat este invalidata si o sa vezi ca ... "Ai fost prost"? Dar asa cu spume de te-ai dat in stamba pe un forum?

Si ce vestiti voi oamenilor? Ca pamantul e ca in benzile de desene animate ale sectrilor?

Moroco 24.03.2021 13:22:21

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667263)
Tu esti un pachet complet un caz patologic cu manifestari multiple. Una din ele teoriile conspirationiste, iar alta manifestare e aia cu trompetele.

Cam toate posturile si threadurile.tale intra intr-o cazuistica patogenica de teorii fabulatii incoerenta logica mistica bolnavicioasa.

Pana acum ti-ai cam scris hartiile medicale pe forum...

Dragul meu, imi faci mie tot felul de analize in timp ce nu-ti dai seama pe ce fir de discutie ne aflam? Nu e despre mine subiectul.

Nu poti crede ca aici vorbim despre altceva dar continui la nesfarsit cu intrebari si afirmatii despre mine.

Daca asta vrei atunci iti fac fir de discutie separat!
Si stam acolo despre mine cat vrei.
Poti acolo sa-mi bagi mintile (sfintilor) in cap cat vrei! Nu ma supar!

Moroco 24.03.2021 13:24:19

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667264)
Vestea buna ca doi nebuni posteaza in veseli pe un forum ortodox ca sa vesteasca... prostia lor. Sa isi anunte global ca sunt prosti.

Vezi tu Moroco,o sa treaca timpul si o sa iti dai seama si ca esti prost dar si ca ai fost prost.

Si ce o sa faci cand "teoria" pamantului plat este invalidata si o sa vezi ca ... "Ai fost prost"? Dar asa cu spume de te-ai dat in stamba pe un forum?

Si ce vestiti voi oamenilor? Ca pamantul e ca in benzile de desene animate ale sectrilor?

Ca-s prost rau mi-am dat seama. Insa alta prostie am si nu aia pe care o tot afirmi dumneata.
Daca Cred in cele 7 Trambite Apocaliptice romanesti sigur nu-s prost!

Vad ca nu te poti abtine, atunci iti fac un thread ca sa nu mai intoxici tot forumul cu analizele tale.

gpalama 24.03.2021 13:24:24

Dupa 10 ani de zile tu esti de pus in dixtionar xu poza la cazuri irecuperabile nicidecum de discutat.

Iar poluarile astea pe forum de tipul "pamantul e al sectarilor si are nenumarate forme pkate" nunpot fi acceptate.

Inteleg ca eviti orice dialog pt.ca nu poti raspunde.

gpalama 24.03.2021 13:25:49

Fa-ti un thread si analizeaza-te. Poate afli ceva despre tine. Poate iti culegi mintile pe acolo.

Ca de 10 ani suntem atatia care iti spunem sa ti le aduni.

Moroco 24.03.2021 13:38:47

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667268)
Fa-ti un thread si analizeaza-te. Poate afli ceva despre tine. Poate iti culegi mintile pe acolo.

Ca de 10 ani suntem atatia care iti spunem sa ti le aduni.

Am facut, pune intrebari si fa acolo afirmatii despre mine cat vrei, poate te linistesti. Te rog.

Moroco 24.03.2021 13:40:43

Citat:

În prealabil postat de Stefan-Florin

gpalama 24.03.2021 13:42:38

Bine ca te tii de virgule si nu de adevar.

Ti-ai gasit argumentul infailibil: threadul. Care sa te apere de tot ce pui toxic.

Pacat ca nu cunosti adevarul.

In rest ignoranta totala din partea ta.

Moroco 24.03.2021 13:56:02

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667272)
Bine ca te tii de virgule si nu de adevar.

Ti-ai gasit argumentul infailibil: threadul. Care sa te apere de tot ce pui toxic.

Pacat ca nu cunosti adevarul.

In rest ignoranta totala din partea ta.

Raspund acolo despre mine, iar aici raspund pe subiect!

Teoria PacMan3D-nD e cat mai aproape de adevar atat cat am reusit sa aflu si sa cunosc. Cred ca cam asa cumva e realitatea despre creatie.

Teoria mea e toxica si teoriile oamenilor de stiinta ai lumii nu sunt toxice? De ce? Nu mint. Asa cred ca e cum afirm eu. N-am voie sa spun ce cred ca e toxic? Ei au voie si eu nu?

Stiai ca cenzura si sclavia e interzisa in Romania?

Petru7 26.03.2021 10:22:13

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667274)

Teoria PacMan3D-nD e cat mai aproape de adevar atat cat am reusit sa aflu si sa cunosc. Cred ca cam asa cumva e realitatea despre creatie.

Stiai ca cenzura si sclavia e interzisa in Romania?

Știam și respect.

Până la urmă din ce zici/postezi am înțeles că, sintetizez, suntem un fel de ”grăniceri” (locuitori la granița dintre cer-apă-pământ-interiorul omenesc) aflați pe o insulă de pământ înconjurată de ape plate ce are deasupra cerul-aer. Atâta vedem cu ochii trupești iar restul zici că ține de tainele lui Dumnezeu pe care zici că nu e bine să le iscodim ci că ar trebui să căutăm și să întrebăm la Dumnezeu?

Cum ni se deschid ochii duhovnicești? Urmând credinței?

stefan florin 26.03.2021 12:00:40

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 667271)

deci tu sustii ca pamantul nu are forma, dar e plat!? Totusi, daca stai pe malul marii si privesti in zare, mai intai apare varsul catargului la un vapor, apoi usor, usor prinde contur restul catargului si apoi partea de jos a vaporului. Asta demonstreaza ca pamantul are o forma sferica. Mai este si citatul din Isaia, 40:22 – “El stă în scaun deasupra cercului pământului…“
ps: multumesc pentru urare, desi mai e mult pana la Florii!

Petru7 26.03.2021 12:46:11

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 667298)
deci tu sustii ca pamantul nu are forma, dar e plat!? Totusi, daca stai pe malul marii si privesti in zare, mai intai apare varsul catargului la un vapor, apoi usor, usor prinde contur restul catargului si apoi partea de jos a vaporului. Asta demonstreaza ca pamantul are o forma sferica. Mai este si citatul din Isaia, 40:22 – “El stă în scaun deasupra cercului pământului…“

Cercul întotdeauna se află într-un plan. Cum susți dumneata globul cu un citat Biblic care afirmă cercul-plan deci contrariul?

Experimentul Bedford a demonstrat că folosind un telescop orizontal poți vedea o barcă care ar fi trebuit să dispară după curbura ”globului”.

Diferența dintre perspectiva pe uscat perfect plat si perspectiva pe mare este urmatoarea:
1. Pe șosea plană sau pe pământ-câmpie sau deșert, oamenii, mașinile, obiectele, departându-se nu dispar după curbura "globului" ci se contopesc cu linia orizontului până într-un punct nedeslușit.
2. Pe mare, pe apă, apare un fenomen optic. La orizont se formează un mediu transparent (apă-aer) prin care lumina-imaginea e refractată după un unghi destul de mare. Acest unghi de refracție face ca să vedem doar imaginea superioară a vapoarelor ce se depărtează de parcă restul ar intra sub linia orizontului. Vedem tot drept dar nu suntem constienți că imaginea-lumina vine trecand prin unghiul refracției astfel că doar părțile superioare le mai putem sesiza în timp ce părțile inferioare sunt ascunse sub-după acest unghi.
............................................ ........................ ....... ....i
............................................. ................................. /[]
............................................ ............................. ... / [ ]
O___________________________________________/ \__/

Observatorul va vedea tot drept din O în i neștiind că imaginea vaporului e refractată prin mediu încât va vedea doar capătul superior al catargului i și astfel lui i se va părea că vasul e ascuns după curbură. Restul vasului nu are cum să se mai vadă căci nu există cale prin mediu pentru lumină-imagine pentru porțiunile din vas ce au trecut de punctul de infexiune, de vârful unghiului căii de vizibilitate.

Deci vasele se văd complet pe mare până se trece de unghiul de refracție iar apoi treptat și rapid ele dispar de parcă ar intra după curbură. Pe șosea, teren plat sau pe câmpie nu există acest fenomen, nu apare unghiul de refracție deoarece nu există mediu transparent (apă-aer) în proximitatea graniței apă-aer și acolo, pe teren-șosea obiectele nu dispar ci se contopesc cu linia orizontului întrun punct ce nu se mai deosebește din linia orizontului. Perspectivei se învață în desen pentru a crea intrun tablou sau desen iluzia perspectivei, spatiului, adâncimii. Niciodată nu se desenează ceva foarte depărtat cu părțile inferioare după curbură deoarece acest fenomen-iluzie optică, refracție, nu există decât pe mare.

Urmăriți acest filmuleț în care găsim argumente care combat teoria pamantului glob.

Uitați aici și un experiment cu rază laser care demonstrează lipsa curburii.

gpalama 28.03.2021 19:34:28

1 ataşament(e)
Pentru toti cei care evita dovezile faptice si vin cu elucubratii teoretico-fantasmagorice, adaug un film, care arata 5 lansari de rachete si cu filmuletele asociate.

Se vede extrem de clar forma pamantului si continentele.

Sunt experimente empirice, reproductibile de oricine.

Restul posturilor de mai sus sunt aberatii ordinare sectaro-mistico-ilogice, aduse de membrii unei secte - secta Noul Ierusalim.

https://www.youtube.com/watch?v=cA9HuaQTV_s

Se vede clar forma pamantului.

Secta noul ierusalim nu poate sa vina cu dovezi factuale si o sa raman in obscuritatea presupunerilor si a teoriilor ilogice.

Elucubratiile lui Petru si ale lui Moroco raman povesti pe hartie pentru copii, acestia nevenind pana acum cu dovezi factuale, cu nici un experiment, cand au la indemana nenumarate modalitati practice de a ne dovedi validitatea elucubratiilor lor. Pot sa lanseze ceva care sa fotografieze pamantul lor (despre care zic ca e plat), pot sa foloseasca GPS-ul, pot sa foloseasca instrumente topografice.

Din pacate Moroco si Petru folosesc aburistica mistica, vrajeala ieftina si ilogica, mistica bolnavicoasca produsa de un cult sectar, pentru a promova ca "pamantul sectelor este plat".

Sectele traiesc oricum intr-o realitate paralela, acum au si pamant plat.

gpalama 28.03.2021 19:38:32

Citat:

În prealabil postat de Petru7 (Post 667300)
Cercul întotdeauna se află într-un plan. Cum susČ›i dumneata globul cu un citat Biblic care afirmă cercul-plan deci contrariul?

Experimentul Bedford a demonstrat că folosind un telescop orizontal poČ›i vedea o barcă care ar fi trebuit să dispară după curbura ”globului”.

Diferența dintre perspectiva pe uscat perfect plat si perspectiva pe mare este urmatoarea:
1. Pe Č™osea plană sau pe pământ-câmpie sau deČ™ert, oamenii, maČ™inile, obiectele, departându-se nu dispar după curbura "globului" ci se contopesc cu linia orizontului până într-un punct nedesluČ™it.
2. Pe mare, pe apă, apare un fenomen optic. La orizont se formează un mediu transparent (apă-aer) prin care lumina-imaginea e refractată după un unghi destul de mare. Acest unghi de refracČ›ie face ca să vedem doar imaginea superioară a vapoarelor ce se depărtează de parcă restul ar intra sub linia orizontului. Vedem tot drept dar nu suntem constienČ›i că imaginea-lumina vine trecand prin unghiul refracČ›iei astfel că doar părČ›ile superioare le mai putem sesiza în timp ce părČ›ile inferioare sunt ascunse sub-după acest unghi.
............................................ ........................ ....... ....i
............................................. ................................. /[]
............................................ ............................. ... / [ ]

Observatorul va vedea tot drept din O în i neČ™tiind că imaginea vaporului e refractată prin mediu încât va vedea doar capătul superior al catargului i Č™i astfel lui i se va părea că vasul e ascuns după curbură. Restul vasului nu are cum să se mai vadă căci nu există cale prin mediu pentru lumină-imagine pentru porČ›iunile din vas ce au trecut de punctul de infexiune, de vârful unghiului căii de vizibilitate.

Deci vasele se văd complet pe mare până se trece de unghiul de refracČ›ie iar apoi treptat Č™i rapid ele dispar de parcă ar intra după curbură. Pe Č™osea, teren plat sau pe câmpie nu există acest fenomen, nu apare unghiul de refracČ›ie deoarece nu există mediu transparent (apă-aer) în proximitatea graniČ›ei apă-aer Č™i acolo, pe teren-Č™osea obiectele nu dispar ci se contopesc cu linia orizontului întrun punct ce nu se mai deosebeČ™te din linia orizontului. Perspectivei se învaČ›ă în desen pentru a crea intrun tablou sau desen iluzia perspectivei, spatiului, adâncimii. Niciodată nu se desenează ceva foarte depărtat cu părČ›ile inferioare după curbură deoarece acest fenomen-iluzie optică, refracČ›ie, nu există decât pe mare.

UrmăriČ›i acest filmuleČ› în care găsim argumente care combat teoria pamantului glob.

UitaČ›i aici Č™i un experiment cu rază laser care demonstrează lipsa curburii.

Poti sa demonstrezi cat vrei incertitudinea unui fenoment, inginer de nota 2.

Dar tot nu ai demonstrat ca instrumentele topografice nu functioneaza. Toata lumea le foloseste chiar daca au un (presupus) grad de incertitudine.

Neavenitule, chiar nu te duce capul ca nu vinde nimeni un instrument topografic daca nu functioneaza? La fel cu GPS-ul si cu restul....

Chiar ultimii 2 neuroni ai tai sunt de tot parazitati si nu mai functioneaza????

Tot ce spui este "exista incertitudine". Exista doar la tine in cap, ca toata lumea foloseste instrumentele astea...

Ai o minte care funcitoneaza pe conspirationism, negationism, pe incertitudine, pe decredibilizare. Tot ce spui este toxic si ilogic.

gpalama 28.03.2021 19:42:05

Citat:

1. Pe Č™osea plană sau pe pământ-câmpie sau deČ™ert, oamenii, maČ™inile, obiectele, departându-se nu dispar după curbura "globului" ci se contopesc cu linia orizontului până într-un punct nedesluČ™it.
2. Pe mare, pe apă, apare un fenomen optic. La orizont se formează un mediu transparent (apă-aer) prin care lumina-imaginea e refractată după un unghi destul de mare. Acest unghi de refracČ›ie face ca să vedem doar imaginea superioară a vapoarelor ce se depărtează de parcă restul ar intra sub linia orizontului. Vedem tot drept dar nu suntem constienČ›i că imaginea-lumina vine trecand prin unghiul refracČ›iei astfel că doar părČ›ile superioare le mai putem sesiza în timp ce părČ›ile inferioare sunt ascunse sub-după acest unghi.
Tie Petre iti tine lectii Moroco pentru idiotizare? Iei lectii in particular? Ca repeti de la Moroco.

Sau ai un manual venit de la Moroco din care reproduci aici...

De ce nu ridici un balon cu aer, sau o racheta sau altceva in spatiu si sa iei poze????

Nu e mai simplu decat vrajelile astea ieftine sectare????

Chiar nu vezi ca esti ca o dai pe prosteala ieftina? Te mai duce capul sa iti dai seama ca tot ce spui mai sus este vrajeala?

Si ce relevanta are tot ce e mai sus, cand efectiv poti sa vezi pamantul cum este ca forma????

Care este forma pamanatului pe care voi (nu) ati vazut-o si despre care bagati vrajeli in continuu???

Se pare ca sectarismul paratizeaza si inteligenta naturala.

gpalama 28.03.2021 19:43:30

La cum recita Petru din Moroco, Petru este contul dublura a lui Moroco - scrie de pe el cand are nevoie de sustinere...

Un cont la nevoie "just in case".

Adr.iu91 28.03.2021 22:15:56

Citat:

În prealabil postat de eusingur (Post 666346)
eu zic ca e plat. voi copernicilor? "e pour si move?"

Gata toata lumea :)) ...gataaa time-out... observati ca "eusingur" a reusit cu acest thread sa bage vrajbă intre voi? Ghiciti de ce... (ma scuzati, nou pe aici)

Moroco 29.03.2021 13:02:20

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 667302)
Pentru toti cei care evita dovezile faptice si vin cu elucubratii teoretico-fantasmagorice, adaug un film, care arata 5 lansari de rachete si cu filmuletele asociate.

Se vede extrem de clar forma pamantului si continentele.

Sunt experimente empirice, reproductibile de oricine.

.......

https://www.youtube.com/watch?v=cA9HuaQTV_s

Se vede clar forma pamantului.

......

....

Paranteza ( Nu vrei sa pricepi ca exista alte fire de discutie pentru secte sau pentru analiza mea? Am deschis fire speciale. Ce demon ai de tot repeti peste tot toate necredintele si parerile tale despre mine si despre sCNIP? Nu pricepi ca nu-s sectar ci ortodox si ca cei din NIP nu au pareri despre asta ci numai eu sustin teoria PacMan3D-nD care e diferita de cei de pe youtube si de pe facebook care sustin teoria pamantului plat-farfurie inconjurat de zid de ghiata? Eu nu cred in zidul de ghiata, nu sunt sectar si NIP n-are pareri pe tema asta! Incerci sa respecti asta? Nu mai umple toate firele de discutie repetand minciunile si parerile tale pe tema asta!!! Nu poti?

Daca nu poti decat sa intoxici toate firele de discutie cu cate 3-4 postari calomnioase care amesteca discutiile si subiectele inseamna ca esti rau intentionat!

Inceteaza sa transformi forumul ortodox in troaca ta de porci in care vrei sa amesteci toate firele de discutie cu ura ta viscerala la adresa sectelor! Mai ales ca ma confunzi cu sectarii si mai ales cand ti-am repetat ca NIP nu e secta ci asa au scoso cei ce nu cred in Cuvant din ortodoxie si fiind ei mai multi au fabricat ideea NIP-secta!)

Revenind la subiect

Din filmul tau prezentat se vede clar ca de sus se vede pamantul un cerc plan nicidecum o sfera. Tu nu poti face deosebire? Esti handicapat?

Se vede clar pe filmul tau, prezentat de tine, filmarea din racheta, ca de sus, se vede un cerc-plan si nicidecum o sfera!!!

Moroco 29.03.2021 13:19:45

Citat:

Cercul întotdeauna se află într-un plan. Cum susČ›i dumneata globul cu un citat Biblic care afirmă cercul-plan deci contrariul?

Experimentul Bedford a demonstrat că folosind un telescop orizontal poČ›i vedea o barcă care ar fi trebuit să dispară după curbura ”globului”.

Observatorul va vedea tot drept din O în i neČ™tiind că imaginea vaporului e refractată prin mediu încât va vedea doar capătul superior al catargului i Č™i astfel lui i se va părea că vasul e ascuns după curbură. Restul vasului nu are cum să se mai vadă căci nu există cale prin mediu pentru lumină-imagine pentru porČ›iunile din vas ce au trecut de punctul de infexiune, de vârful unghiului căii de vizibilitate.

Deci vasele se văd complet pe mare până se trece de unghiul de refracČ›ie iar apoi treptat Č™i rapid ele dispar de parcă ar intra după curbură. Pe Č™osea, teren plat sau pe câmpie nu există acest fenomen, nu apare unghiul de refracČ›ie deoarece nu există mediu transparent (apă-aer) în proximitatea graniČ›ei apă-aer Č™i acolo, pe teren-Č™osea obiectele nu dispar ci se contopesc cu linia orizontului întrun punct ce nu se mai deosebeČ™te din linia orizontului. Perspectivei se învaČ›ă în desen pentru a crea intrun tablou sau desen iluzia perspectivei, spatiului, adâncimii. Niciodată nu se desenează ceva foarte depărtat cu părČ›ile inferioare după curbură deoarece acest fenomen-iluzie optică, refracČ›ie, nu există decât pe mare.

UrmăriČ›i acest filmuleČ› în care găsim argumente care combat teoria pamantului glob.

UitaČ›i aici Č™i un experiment cu rază laser care demonstrează lipsa curburii.

Multumesc domnule Petru7,

Acum inteleg si eu care e diferenta dintre perspectiva pe mare si pe uscat.

Pe mare apare un unghi de refractie _____/ si vezi imaginile de la vapoare de parca ar veni pe o linie dreapta ______ si ai impresia ca vasele dispar in jos dupa curbura desi ele sunt aproape si nu au cum sa dispara atat de abrupt. Defapt ele dispar dupa unghiul de refractie a luminii prin mediul transparent apa-aer de deasupra marii care baga imaginile de sus in lina de vizibilitate paralela cu apa. Doar le vezi clar la cativa zeci de km, destul de aproape si brusc dispar in jos de parca ar cadea pe o panta dreapta, e clar ca exista un unghi de refractie acolo care creeaza aceasta iluzie optica care ascunde vasele.

Pe uscat muntii, dealurile, oamenii nu dispar nicaieri dupa curbura sau pe o panta ci ii vezi contopindu-se cu linia orizontului pe masura ce te departezi. Pe sosea vezi masina sau casele departandu-se pana devin un punct ce intra si nu se mai deosebeste din linia orizontului, nu dispare dupa nicio curbura si perspectiva se invata la desen in sensul ca tot ce se departeaza se micsoreaza pana intr-un punct. Ok am inteles!

Chiar si experimentul cu laserul facut de PARA din linkul pe care ni l-ai dat dovedeste lipsa curburii! Se vede clar in film linia dreapta albastra peste apa filmat noaptea!! Isi bate joc comentatorul dar e ceva clar, 10m =/= 0m.

Indubitabil exista o linie dreapta laser ce uneste 15 km peste mare cand ar trebui sa existe o parte bombata a marii de 10m incat laserul sa se loveasca de ea!!

In concluzie fizic, mi-e clar ca pamantul si marile nu e glob!!!

Moroco 29.03.2021 13:25:50

Citat:

Citat:

În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Cercul întotdeauna se află într-un plan. Cum susți dumneata globul cu un citat Biblic care afirmă cercul-plan deci contrariul?

Experimentul Bedford a demonstrat că folosind un telescop orizontal poți vedea o barcă care ar fi trebuit să dispară după curbura ”globului”.

1. Pe șosea plană sau pe pământ-câmpie sau deșert, oamenii, mașinile, obiectele, departându-se nu dispar după curbura "globului" ci se contopesc cu linia orizontului până într-un punct nedeslușit.
2. Pe mare, pe apă, apare un fenomen optic. La orizont se formează un mediu transparent (apă-aer) prin care lumina-imaginea e refractată după un unghi destul de mare. Acest unghi de refracție face ca să vedem doar imaginea superioară a vapoarelor ce se depărtează de parcă restul ar intra sub linia orizontului. Vedem tot drept dar nu suntem constienți că imaginea-lumina vine trecand prin unghiul refracției astfel că doar părțile superioare le mai putem sesiza în timp ce părțile inferioare sunt ascunse sub-după acest unghi.

Observatorul va vedea tot drept din O în i neștiind că imaginea vaporului e refractată prin mediu încât va vedea doar capătul superior al catargului i și astfel lui i se va părea că vasul e ascuns după curbură. Restul vasului nu are cum să se mai vadă căci nu există cale prin mediu pentru lumină-imagine pentru porțiunile din vas ce au trecut de punctul de infexiune, de vârful unghiului căii de vizibilitate.

Deci vasele se văd complet pe mare până se trece de unghiul de refracție iar apoi treptat și rapid ele dispar de parcă ar intra după curbură. Pe șosea, teren plat sau pe câmpie nu există acest fenomen, nu apare unghiul de refracție deoarece nu există mediu transparent (apă-aer) în proximitatea graniței apă-aer și acolo, pe teren-șosea obiectele nu dispar ci se contopesc cu linia orizontului întrun punct ce nu se mai deosebește din linia orizontului. Perspectivei se învață în desen pentru a crea intrun tablou sau desen iluzia perspectivei, spatiului, adâncimii. Niciodată nu se desenează ceva foarte depărtat cu părțile inferioare după curbură deoarece acest fenomen-iluzie optică, refracție, nu există decât pe mare.

Urmăriți acest filmuleț în care găsim argumente care combat teoria pamantului glob.

Uitați aici și un experiment cu rază laser care demonstrează lipsa curburii.

Multumesc domnule Petru7,

Acum inteleg si eu care e diferenta dintre perspectiva pe mare si pe uscat.

Pe mare apare un unghi de refractie _____/ si vezi imaginile de la vapoare de parca ar veni pe o linie dreapta ______ si ai impresia ca vasele dispar in jos dupa curbura -----~~~~~\ desi ele sunt aproape si nu au cum sa dispara atat de abrupt. Defapt ele dispar dupa unghiul de refractie a luminii prin mediul transparent apa-aer de deasupra marii care baga imaginile de sus in lina de vizibilitate paralela cu apa. Doar le vezi clar la cativa zeci de km, destul de aproape si brusc dispar in jos de parca ar cadea pe o panta dreapta, e clar ca exista un unghi de refractie acolo care creeaza aceasta iluzie optica care ascunde vasele.

Pe uscat muntii, dealurile, oamenii nu dispar nicaieri dupa curbura sau pe o panta ci ii vezi contopindu-se cu linia orizontului pe masura ce te departezi. Pe sosea vezi masina sau casele departandu-se pana devin un punct ce intra si nu se mai deosebeste din linia orizontului, nu dispare dupa nicio curbura si perspectiva se invata la desen in sensul ca tot ce se departeaza se micsoreaza pana intr-un punct. Ok am inteles!

Chiar si experimentul cu laserul facut de PARA-dox (romanas de-a nostru) din linkul pe care ni l-ai dat dovedeste lipsa curburii! Se vede clar in film linia dreapta albastra - laser peste apa filmat noaptea!! Isi bate joc comentatorul dar e ceva clar, 10m =/= 0m.

Indubitabil exista o linie dreapta laser ce uneste 15 km peste mare cand ar trebui sa existe o parte bombata a marii de 10m incat laserul sa se loveasca de ea!!

In concluzie fizic, mi-e clar ca pamantul (si marile) nu e glob!!!

Stiintific e mai corecta deci teoria PacMan3D-nD diferita de teoriile patistilor si globistilor respectiv a oamenilor de stiinta ai lumii!

eusingur 06.04.2021 09:00:07

juniorule

...da-le o margica si ei vor arata ca margica lor e mai margica...GARANTEZI filosofule ca FILMARILE SUNT REALE? Satana este EXTREM DE INTELIGENT, mult mai decat noi toti la un loc...si cu siguranta e mai inginer decat voi doi la un loc...CUM PLM PUTETI SA IL CONTRAZICETI PE DUMNEZEU???!@ NEBUNILOR, tocmai asta a facut satan din voi...v-a exacerbat mandria tembela...ma putza verde , te bagi ca un chilotz in cur...nu eu am bagat zanzania in voi, VOI INSIVA ATI FACCUT-O...din pacate

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:20:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.