Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Festivalul votului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=19819)

Iorest 22.06.2024 22:53:13

Citat:

În prealabil postat de MineaPeter (Post 678169)
Am observat adineauri cu dezamăgire un articol apărut chiar după-amiaza aceasta pe site-ul Adevărul. Doamna Elena Lasconi și-a schimbat punctul de vedere despre Referendumul cu familia, potrivit articolului, nu ar mai vota Da.
https://www.google.com/amp/s/adevaru...m-2370421.html

Este păcat să ne vindem convingerile drepte pentru niște funcții mari, dacă asta este problema, sau pentru o împăcare cu cineva din familie. Tocmai ce spuneam despre dânsa ceva pozitiv în postarea anterioară și acum apare schimbarea aceasta de poziție!

Să îi urăm doamnei primar minte multă și sănătoasă. Să ne dea Domnul puterea să nu renunțăm la ce este bun după cum bate vântul, din frică sau dintr-un împăciuitorism oportunist ori prost înțeles. Adevărul îl vestim cu tact, însă nu "ne schimbăm părerea"!

Lasconi nu s-a remarcat niciodată cu susțineri pro-referendumul pt familie în perioada 2018 sau ante 2018 când s-au strâns semnături, cei care au fost pro-referendum Antonio Andrusceac, Matei Dobrovie, Nicușor Dan au fost înlăturați din partid foarte repede atunci.

Deci toată șarada asta nerușinată cu fiisa și ea, până nu aduce măcar dovada cu stickerul de pe buletin că ar fi votat (dar și acela se poate confecționa ușor) eu nu cred că ea a fost la referendumul pt familie.

Așa și Clotilde Armand a încercat să tâmpească electoratul conservator cu poze de la marșul pt viață și șarlatanul de Dominic Fritz s-a pozat la marșul pt viață în fruntea coloanei în 2024 deși până atunci nu a fost, și și-a făcut campanie nerușinată la Radio Vocea Evangheliei dar el a fost tot timpul pro lgbt, pro restricții în pandemie inclusiv închiderea Bisericilor și chiar a prigonit marșul pt viață că s-au pus obstacole în unii ani.

RappY 23.06.2024 00:11:02

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 678171)
N-am văzut niciun act, nici măcar nu cred că au fost învestiți noii europarlamentari, până acum erau acuzați că sunt revizioniști, acum sunt acuzați că nu sunt extremiști, când văd că g4media - un trust securistic - Tapalagă a avut acces ilegal cu Macovei în arhivele Sipa(dosare despre judecători) ar fi dat exclusivități cu cine știe ce a semnat Simion, care nici nu e europarlamentar, chiar nu dau doi bani pe ce scriu ăștia.

Nu cumva liderul delegației de europarlamentari, eventual copreședintele Claudiu Târziu ar fi semnat ceva dacă e.

Există o declarație, a fost publicată și de r3media care este pro AUR: https://r3media.ro/textul-declaratie...ntul-european/

Dar declația a fost scoasă din contextul Rusia vs Ucraina de către publicațiile filoruse pretinzând că sunt ofensate că vai AUR nu mai sunt interesați de românii de peste hotare.

A răspuns și Simion printr-un filmuleț: https://www.facebook.com/george.simi...5066627790520/

Iorest 23.06.2024 00:22:27

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 678173)
Există o declarație, a fost publicată și de r3media care este pro AUR: https://r3media.ro/textul-declaratie...ntul-european/

Dar declația a fost scoasă din contextul Rusia vs Ucraina de către publicațiile filoruse pretinzând că sunt ofensate că vai AUR nu mai sunt interesați de românii de peste hotare.

A răspuns și Simion printr-un filmuleț: https://www.facebook.com/george.simi...5066627790520/

E foarte dubios și ECR ca grup politic, nu văd de ce ar fi trebuit să participe într-un grup europarlamentar și să nu activeze ca independenți.
Până la urmă nu e un act politic care să producă efecte cum ar fi vreo directivă UE, dpdmv nu trebuiau să adere la ECR ci să aștepte, nu-mi inspiră încredere grupul fiindcă și Alternativa Dreaptă și PNTCD se lăudau că au acorduri pe acolo.

RappY 23.06.2024 00:41:17

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 678174)
E foarte dubios și ECR ca grup politic, nu văd de ce ar fi trebuit să participe într-un grup europarlamentar și să nu activeze ca independenți.
Până la urmă nu e un act politic care să producă efecte cum ar fi vreo directivă UE, dpdmv nu trebuiau să adere la ECR ci să aștepte, nu-mi inspiră încredere grupul fiindcă și Alternativa Dreaptă și PNTCD se lăudau că au acorduri pe acolo.

Da, ECR e un grup compromis de multă vreme. AUR s-au tot lăudat cu legăturile cu ECR de la început de când se tot plimbau prin Polonia la partidul Lege și Justiție și mai târziu o lăudau pe Meloni. Strategia AUR este să nu se izoleze, ci să creeze legături diplomatice cu Polonia și cu cine mai au ei impresia că sunt conservatori. Dar adevărul e că toate grupurile europene sunt compromise, inclusiv ID. Nu există ceva de încredere la nivel european.

Dar pe mine simpla aderare la ECR nu mă neliniștește fiindcă se știa de la început că acolo gravitează. Întrebarea este ce or să facă acolo, că tot pot să se opună liniei partidului mă gândesc.

RappY 23.06.2024 18:57:45

Citat:

Despre AUR și ECR

Europarlamentarii AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European (ECR), devenit cel de-al treilea grup ca mărime.

Pentru a fi acceptat în grupul ECR, AUR a semnat o declarație de susținere a poziției Ucrainei. Și la Bruxelles lucrurile stau exact ca în Parlamentul de la București. Dacă nu ești într-un grup politic, nu contezi deloc: nu poți trece amendamente, nu poți influența nici un raport, nu deții nici o pârghie de la nivelul conducerii unor comisii de specialitate sau delegații de prietenie cu alte state… Absolut nimic.

Rămâne să faci figurație timp de cinci ani pe-acolo. Alternativa ar fi fost grupul Identitate și Democrație (ID), doar că soarta ar fi fost aproape aceeași. ID nu deține conducerea nici unei comisii și a nici unei delegații și nici un partid nu face înțelegeri cu cei din acest grup pt a trece amendamente sau rapoarte… Și atunci rămânea varianta de a face doar gălăgie și scandal.

Iar din punctul ăsta de vedere suntem acoperiți. De scandal și gălăgie se va ocupa Diana Șosoacă. În altă ordine de idei, pe interes național, ai libertatea votului chiar dacă ești într-un grup politic. Deci îți poți face remarcată poziția. Exact cum a fost cazul lui Cristian Terheș în mandatul trecut.

Așa că să așteptăm și să vedem cum vor evolua europarlamentarii AUR înainte de a-i pune la zid.
https://www.rostonline.ro/2024/06/despre-aur-si-ecr/

Iorest 26.06.2024 00:32:10

Țațele sistemului sar la ÎPS Teodosie !!!

ÎPS Teodosie, atacat de Elena Lasconi (USR) și Alina Gorghiu (PNL), pentru că a sfătuit o femeie să lupte să-și salveze căsnicia

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost numit „toxic” de către Elena Lasconi, candidat la președinția USR, pentru că a sfătuit o femeie să lupte să-și salveze căsnicia.

„Niciun abuz nu trebuie tolerat! Nu este datoria femeii sa suporte abuzul intr-un cuplu, ci a bărbatului sa nu-l comită. Iar asta e valabila si in relații de cuplu. Si in relații de prietenie. Si in business. Si in politica. Si peste tot.

Abuzul nu trebuie niciodată tolerat. Sfatul meu pentru orice persoana abuzata este sa se depărteze de prezenta toxica din viața ei.

O astfel de prezenta toxica in societatea românească este si IPS Teodosie, ce reprezintă coloana rusa din Romania. Astfel de declarații repetate tot mai des ne arata un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar si de Dumnezeu. Ce trist!”, a transmis Lasconi

Afirmațiile sale vin în contextul în care tocmai și-a reafirmat sprijinul pentru ideologia LGBT, condamnată de toate religiile lumii.

În discuție s-a băgat o altă susținătoare a LGBT-ului în România, ministrul justiției, Alina Gorghiu (PNL).

În realitate, ÎPS Teodosie nu a făcut altceva decât să îndemne o femeie să lupte, cu ajutorul credinței în Dumnezeu, să-și păstreze familia. Soluția sa, „strict duhovnicească”, este cea creștină dintotdeauna, a explicat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

„Astfel, în cazul prezentat, o credincioasă a fost încurajată să invoce ajutorul lui Dumnezeu și să își păstreze, prin fidelitate, puterea de a purta Crucea vieții de familie, pentru ca Dumnezeu să suplinească acea lipsă de empatie a soțului iar legământul martiric al căsniciei să rămână curat. Acest lucru a fost propovăduit în Creștinism dintotdeauna și de către toți. De aceea, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop nu s-a exprimat într-o calitate străină – lăsând specialiștilor (medici, psihologi, etc.) rolul lor în societate – ci a oferit un sfat duhovnicesc în deplină armonie cu propria învățătură religioasă”, a mai precizat reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului.

RappY 26.06.2024 01:07:46

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 678220)
IPS Teodosie, ce reprezintă coloana rusa din Romania

Încep să devină penibile acuzațiile astea, orice e ortodox e acum rusesc. Strategia lor e să împingă ortodocșii către Rusia oare?

Citat:

a explicat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.
Bag de seamă că în ziua de azi nu mai poți da îndrumare duhovnicească cuiva fără să ai un purtător de cuvânt pregătit să lupte cu harpiile secularismului.

Iorest 26.06.2024 11:18:11

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 678221)
Încep să devină penibile acuzațiile astea, orice e ortodox e acum rusesc. Strategia lor e să împingă ortodocșii către Rusia oare?

Vina e și a creștinilor ortodocși fiindcă nu se simte forța lor la vot or se împart voturi către PNL-PSD, dacă ar fi un partid votat de 2-3 milioane de ortodocși practicanți s-ar căca pe ei de frică toți bicisnicii sistemului ticăloșit, toți mălinboții și cetepeii.

Singura dată când au respectat ortodoxia, a fost când i-am distrus la vot, Elena Lasconi s-a poziționat pro lgbt și anti Teodosie pt a o vota la prezidențiale talibanii USR care urăsc familia și biserica, există un nucleu dur cu astfel de elemente, moșit ani de zile de neosecuritate și prin tot felul de grupuri, postări, site-uri pe net, influenceri, clipuri virale: vrem spitale nu catedrale, Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici.
Ani și ani de măcinat propagandă otrăvită lasă urme într-o țară în care educația e la pământ.

Citat:

Bag de seamă că în ziua de azi nu mai poți da îndrumare duhovnicească cuiva fără să ai un purtător de cuvânt pregătit să lupte cu harpiile secularismului.

La Tomis au fost mereu preoți purtători de cuvânt, ce să zic purtătorul de cuvânt culege castanele fierbinți ale zilei încercând să nu se frigă.

stefan florin 26.06.2024 14:36:40

Citat:

mai stii...?! Poate o sa apara in curand si...Ivan Botezatorul ca doar Iordanul trece mai nou prin Rusia

ALARIC 27.06.2024 12:38:43

Citat:

În prealabil postat de MineaPeter (Post 678169)
Am observat adineauri cu dezamăgire un articol apărut chiar după-amiaza aceasta pe site-ul Adevărul. Doamna Elena Lasconi și-a schimbat punctul de vedere despre Referendumul cu familia, potrivit articolului, nu ar mai vota Da.

Politica e pe voturi, la locale avea nevoie si de votul tau, acum ca sef USR nu se mai bazeaza pe votul tau. E ca in matematicile alea liniare, minim din maxim si maxim din minim ca sa gasesti drumul optim. Probabil peste vre-o 4 ani, inainte de locale iar va deveni o familista convinsa. Mie mi se pare asta cu ideologia la politiceni o frectie, personal nici nu ma intereseaza, la mine cel putin in oras m-as mira sa fie vre-unul care toata viata a fost intr-un singur partid.

Iorest 27.06.2024 19:27:51

Citat:

În prealabil postat de ALARIC (Post 678234)
Politica e pe voturi, la locale avea nevoie si de votul tau, acum ca sef USR nu se mai bazeaza pe votul tau. E ca in matematicile alea liniare, minim din maxim si maxim din minim ca sa gasesti drumul optim. Probabil peste vre-o 4 ani, inainte de locale iar va deveni o familista convinsa. Mie mi se pare asta cu ideologia la politiceni o frectie, personal nici nu ma intereseaza, la mine cel putin in oras m-as mira sa fie vre-unul care toata viata a fost intr-un singur partid.

Lasconi se remarcase doar cu schimbatul yalei la casa de cultură, de un țățism feroce

https://www.antena3.ro/actualitate/e...ti-593450.html

Un primar mediocru, cu ieșiri provinciale, la o primărie care nu are nici măcar rangul unei comune medievale la nivelul Europei, Sibiul lui Iohannis era de calibrul unei comune /burg medieval la scara E.U., Câmpulung nu e nici măcar acolo.

Cred că va lua sub voturile lui Dan Barna din 2019, fie-i țărâna ușoară usereului.

Sper să avem iarăși bucuria ca usr să fie sub AUR și la prezidențiale și la parlamentare.

Iorest 28.06.2024 08:56:51

Podcast Claudiu Tarziu - Mihai Neamtu

Mentori, prieteni & dușmani: Claudiu Târziu despre lecția luptătorilor anticomuniști

stefan florin 28.06.2024 11:02:54

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 678237)

prietene, vad ca esti un infocat sustinator al AUR. Nu cumva pentru a intra in Grupul Conservatorilor si Reformatorilor Europeni (Parlamentul European), Simion a semnat un angajament de sustinere neconditionata a Ucrainei? Daca a facut acest lucru, ce fel de patriot este?

RappY 28.06.2024 13:31:01

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 678238)
Nu cumva pentru a intra in Grupul Conservatorilor si Reformatorilor Europeni (Parlamentul European), Simion a semnat un angajament de sustinere neconditionata a Ucrainei?

Am pus declarația lui Simion pe pagina anterioară, nu am văzut nicăieri confirmat acest zvon despre vreo „susținere necondiționată” sau „unilaterală”. De fapt, ce pare că s-a întâmplat este că ECR au avut nevoie de parlamentarii AUR pentru a deveni al 3-lea cel mai mare grup din parlamentul european, iar AUR a profitat de situație să intre fără să se compromită, căci declarația aia nu zice mare lucru. Astfel, au pârghii în interiorul parlamentului, și nu au cine știe ce obligații față de ECR.

Rămâne de văzut activitatea propriu-zisă, nu zvonurile astea.

cozia 28.06.2024 13:58:57

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 678239)
Rămâne de văzut activitatea propriu-zisă, nu zvonurile astea.

Problema cu gasca de politicieni este ca dezamăgirea vine după ce deja sunt intronati bine pe felie.
Ce bine ar fi fost dacă am putea sa I obligam printr o declarație oficiala sa se tina de cuvânt cu ce promit, nu sa asteptam alți 4 ani pina le tragi un șut în cur.

Iorest 28.06.2024 14:14:16

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 678238)
prietene, vad ca esti un infocat sustinator al AUR. Nu cumva pentru a intra in Grupul Conservatorilor si Reformatorilor Europeni (Parlamentul European), Simion a semnat un angajament de sustinere neconditionata a Ucrainei? Daca a facut acest lucru, ce fel de patriot este?

Pe mine nu declarația aceea m-a deranjat la ECR era ceva de genul că actualele granițe ale Ucrainei din Tratatele Internaționale sunt recunoscute, cum nu avem noi forța militară să schimbăm prin revizionism granițele, nu văd cu ce ne angajează.

Dacă va fi contextul să preluăm Bucovina prin Unire, oricum AUR va ieși din grupul ECR.

Pe mine mai mult m-a deranjat o eventuală susținere pentru Ursula vond de Leyen, dar a spus Simion că nu vor vota pt ea.

Nu văd altă alternativă la vot în acest moment în afară de AUR, mai sunt partide mici care nu sunt relevante, Șoșoacă e compromisă și nu va trece de 5% niciodată, în condițiile în care a trecut pragul foarte la limită.

În Pandemie Andrei Caramitru motiva talibanii USR cu mesaje viscerale anti-BOR - că BOR e o organizație criminală:

Andrei Caramitru: 'Mă dezic de Biserica Ortodoxă! Este o organizație criminală! O sectă demonică'

”Eu de azi ma dezic oficial de Organizația BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numita BOR este doar o organizatie criminală, retrograda, retardata, corupta. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne tine in afara civilizației. Și nu are NICI o legătura cu Biblia și cu credința. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică.

Așa ca de azi oameni buni - EU NU O SA MAI CALC NICIODATĂ IN VREO BISERICA ORTODOXA. Oricine isi face nunta botez etc acolo - eu nu o să vin. Și nu voi mai interacționa vreodată cu vreun angajat al acestei organizații. Punct.”, scrie Andrei Caramitru, conform stiripesurse.ro

Nu pot să las astfel de indivizi și talibanii care stau în spatele lui sute de mii de voturi să câștige acces la resursele muncite de mine cu greu când guvernează și să instaureze o dictatură a progresismului ca în Canada.

Când văd haștagimea ticăloasă și radicalizată anti-bor că se mobilizează să-și facă flotant să se înscrie la biroul electoral unde s-au mutat și cum știu fiecare detaliu electoral în contrapondere cu, delăsarea, habarnismul, lenea, lâncezeala și nesimțirea creștinilor ortodocși practicanți, eu nu pot să stau indiferent.

Nu vreau să dublez ponderea USR la vot prin stat acasă, anulat votul, fragmentat votul pe Șoșoacă și alte petarde care la alegerile locale au risipit mii de voturi utile la Consilii Locale și Județene.

Până în 2020 doar Mihail Neamțu cu Noua Republică, Iulian Capsali în 2014 independent la europarlamentare și Peter Costea au fost real conservatori, restul PSD-ul lui Dragnea și Peneleul cică conservator dar care are adulători progresiști erau minciuni electorale

Am votat în 2014 Iulian Capsali, am semnat pentru candidatura dumnealui, am tot așteptat în 2019 am avut de ales între Simion și Peter Costea ca independenți la europarlamentare în rest nu au fost oameni care să fie pe filonul patriotic, național, conservator.

cozia 28.06.2024 16:51:30

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 678243)
... în rest nu au fost oameni care să fie pe filonul patriotic, național, conservator.

Sa facem o mic rezumat extrem de concis pe intelesul tuturor cititorilor:

1. Romania este iin prezent o tara capitalista.
2. Capitalismul foloseste capital, corect?
3. Capitalul circula pe tot globul, injectat din afara, si ca urmare nu este sub nici o forma suveran, national, sau patriotic si acest fapt defineste sistemul nostru socio-economic si evident si politic.

In concluzie:
Despre ce filon suveran, national, si patriotic vorbim?
Oare pe ce lume ne aflam?

Iorest 28.06.2024 19:40:15

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 678245)

3. Capitalul circula pe tot globul, injectat din afara, si ca urmare nu este sub nici o forma suveran, national, sau patriotic si acest fapt defineste sistemul nostru socio-economic si evident si politic.

In concluzie:

Da prietene în numele capitalismului și vânzarea trupului e eficientă economic, eventual vânzarea de organe, de ovocite, de orice că doar dacă e comerț poți descompune ființa umană ca un șacal.
De aia și suntem patria videochatului, a jocurilor de noroc, a drogangismelor și văd că paradele lgbt sunt din ce în ce mai mari de la câțiva zeci de amețiți la mii.

Nu poți să fii creștin ortodox și să fii și un capitalist rapace, naționalismul e dragostea pentru semenii tăi, îmi place că Gheorghe Calciu a avut o viziune clară:

Sunt naționalist în sensul creștin al cuvântului - Părintele Gheorghe Calciu

Naționalismul este convingerea că neamul tău are o misiune sfântă dată de Dumnezeu, acesta e naționalismul, că neamul tău are o misiune în această lume și că dacă-și împlinește misiunea, se salvează și tu cu el și dacă nu-și îndeplinește misiunea piere și tu poți să pieri o dată cu el, sau în orice caz mântuirea ta nu este completă.

Sfântul Apostol Pavel spune că la judecată ne prezentăm ca neamuri, nu ca indivizi, Mântuitorul spune așa iar când va suna trâmbița se vor aduna neamurile din toate părțile pământului. Neamurile, putea să spună indivizi.

RappY 29.06.2024 09:27:59

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 678245)

In concluzie:

Acest mic rezumat pică încă de la premiză care confundă ideologia cu realitatea. Nu există „țară capitalistă” cu atât mai puțin în România care moștenește încă vizibil bizantinism, fanariotism, monarhism, comunism, și doar de puțin timp democrație. Capitalismul este o ideologie introdusă de germanici/protestanți și dezvoltată de anglo-americani, noi nu am adoptat-o niciodată firesc și substanțial, doar am primit niște influențe destul de mute.

E mai degrabă cum zice Iorest că națiunea română are o misiune sfântă, fiind un neam născut creștin cum nu a mai fost alt neam de pe pământ. Mănăstirile noastre nu s-au transformat în muzee la aderarea UE cum și-ar fi dorit Europa modernă, democrația nu a înflorit odată cu schimbarea unor legi, și Biserica nu a dispărut din politică odată cu „separația între biserică și stat”. Aceste lucruri („capitalism”) sunt doar aparențe, schițe mentale, suprapuneri ideologice, dar nu realitatea în sine.

cozia 29.06.2024 10:16:13

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 678255)
Acest mic rezumat pică încă de la premiză care confundă ideologia cu realitatea. Nu există „țară capitalistă” cu atât mai puțin în România care moștenește .....și Biserica nu a dispărut din politică odată cu „separația între biserică și stat”. Aceste lucruri („capitalism”) sunt doar aparențe, schițe mentale, suprapuneri ideologice, dar nu realitatea în sine.

Serios?
...cu atat mai putin in Romania?
Da, biserica nu a disparut din politica ci s a adaptat.
Se cere 2000+ lei pentru o cununie, intr o tara unde asta i salariul lunar al unui amarat.
Dar de fapt nu este capitalism....incredibil!

RappY 29.06.2024 10:41:12

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 678259)
Serios?
Se cere 2000+ lei pentru o cununie, intr o tara unde asta i salariul lunar al unui amarat.

Capitalism nu înseamnă corupție, corupție a existat dintotdeauna. Faptul că găsești alternative ușor e suficient să arate că este un mix. Un prieten a fost cununat de un ieromonah în București și nu i-a cerut niciun ban. Dar nici el nu trata Biserica ca ceva de ocazie, își făcea canoanele și respecta rânduiala.

Capitalismul este un mod de gândire atât de atotpătrunzător că se răsfrânge în organizația statală a unei nații. Totul se rezumă la ce poate fi numărat, multiplicat, și contabilizat. De aceea se pupă cu utilitarismul englez care este în mod asemănător de aspiritual. În România astfel de gândire nu poate să prindă rădăcini de vreme ce există un fundament spiritual care se opune cuantificării. Tot din acest motiv nu poate să prindă printre români scientismul, calvinismul, și ce s-a mai încercat și se mai încearcă.

Da, există corupție în orice instituție, a existat dintotdeauna și va continua să existe indiferent de sistemul economic, politic, și ideologic adoptat. Asta nu înseamnă „capitalism” decât poate dintr-o perspectivă marxistă unde orice are legătură cu banii sau orice nu e „comunism” e automat „capitalism”.

Iorest 30.06.2024 01:14:05

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 678259)
Serios?

Ultima oară când am verificat era spre 300 de lei cununia, nu o plătesc mirii, ci nașul, dacă tânărul era din parohie nici nu mai plătește nimic dacă nu are.

Dacă tânărul face parte și din corul parohial unde preotul invită periodic oameni să se alăture, îi cântă și corul la cununia din Biserică gratis.

Cine nu are posibilități, caută până găsește un preot să-l cunune gratis, de obicei oamenii din Biserică cheamă și preotul la petrecerea de nuntă, deci ce dai tu spre Biserică poate îți pune preotul în plic, să nu mai zic că unii invită și cântărețul și acela lasă plicul.

Iorest 05.07.2024 01:14:33

https://www.facebook.com/george.simi...6?locale=ro_RO

George Simion face apel la unirea forțelor patriotice, naționaliste, conservatoare, suveraniste la votul din iarnă, se va vota săptămânal pe parcursul a 3 săptămâni 24 Noiembrie 1 Decembrie 8 Decembrie.

Cea mai proastă idee ar fi divizarea votului conservator pe candidați sub 5% .

Din păcate Parlamentarele vor fi de 1 Decembrie, influențate și de Turul 1, practic dacă PNL-PSD vor fi pe locurile 1 și 2 după T1 și va mai pica și de Ziua Națională când nenorociții vor profita de funcție să-și facă campanie de imagine la Parada Națională (deși e interzisă campania în ziua votului) și-au bătut joc încă o dată de oameni pt că le profită.

Totul e modificat numai cum vor ei, numai să le fie lor bine.

Moroco 05.07.2024 09:46:54

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 678346)

George Simion face apel la unirea forțelor patriotice, naționaliste, conservatoare, suveraniste la votul din iarnă, se va vota săptămânal pe parcursul a 3 săptămâni 24 Noiembrie 1 Decembrie 8 Decembrie.

Cea mai proastă idee ar fi divizarea votului conservator pe candidați sub 5% .

Din păcate Parlamentarele vor fi de 1 Decembrie, influențate și de Turul 1, practic dacă PNL-PSD vor fi pe locurile 1 și 2 după T1 și va mai pica și de Ziua Națională când nenorociții vor profita de funcție să-și facă campanie de imagine la Parada Națională (deși e interzisă campania în ziua votului) și-au bătut joc încă o dată de oameni pt că le profită.

Totul e modificat numai cum vor ei, numai să le fie lor bine.

Chiar daca nu se vor unii toti in jurul AUR cum ar fi situatia ideala pentru a se intra in turul 2 cu un candidat al opozitiei, atunci macar sa se uneasca opozitia lgbtista in jurul USR-PMP-FD si opozitia suveranista in jurul AUR-PDU-SOS-PUSL si astfel se intra in parlament cu un numar maxim de opozanti la actuala putere papushata de lupii din occident, condusa de marionetele Bran si Bran ce dupa alegeri vor sa restaureze regimul ciociu de foarte trista amintire, mentinerea la scara tot mai inalta a trufiei si privilegiilor specialilor si grashilor de la stat a baietilor destepti din energie si din consiliile de administrare din banci si orice institutie financiara sau de tip capushe, caci pe slabul Stan de la privat l-au omorat de tot cu taxele si impozitele si cu dublarea si triplarea de preturi, pana si la produsele cele mai banale, ceapa, rosii, varza, cartof, apa plata, preschimbandu-i pe toti romanii in niste asistati social caci pe nesimtite li s-au confiscat toate bunurile si economiile persoanale si toate resursele naturale nationale, devenind niste sclavi in propria tara, buni doar sa plateasca datorii istorice ajunse la cifra de 200 miliarde de euro a caror dobanzi anuale sunt de 10% adica de 20 miliarde de euro, vreo 10% din PIB... si se continua invartirea excaladanta in caruselul iresponsabilitatii.

Si ca sa ne termine de tot, acuma ne tot inarmeaza, ne cumpara armament NATO la greu: tancuri, sisteme patriot, avioane F32, drone, aruncatoare anti-tanc, branduri, tunuri, transportoare blindate, fregate, munitie si se reintroduce armata obligatorie pentru ca noi sa aparam europa si nato devenind carne de tun in razboiul lor economic si hibrid si nicidecum sa fim noi ajutati si aparati asa cum ne-am inchipuit ca asta inseamna intrarea in UE si in NATO conform tratatelor semnate. Adica vom fi prima tinta pentru Rusia, China, Turcia, Iran, India, Pakistan si alti prieteni si vecini dupa care devenim carne de tun in razboaiele altora.

Deci daca nu ne bagam mintile in cap ca sa ne trezim vom deveni o colonie de cea mai joasa speta, tzepuita de colonizatori, buna sa fie carne de tun pentru razboaiele imperiilor mamoniace ale occidentului, in care s-a introdus sitemul urmaririi totale mai ceva ca in china, sistem paralel cu dubla comanda in care vei fi urmarit si declarat tradator si dezertor si vei fi executat ca in jocurile pe calculator de catre legiunea straina a securistilor si spionilor, pentru ca, cica ai avea idei rusesti daca nu servesti si tu lgbtismul mondial care-si cere drepturile legitime de a fi socotiti oameni seriosi, buni si ei sa formeze ”familii” in care sa creasca copii ca-n manastiri de frati de acelasi sex, deci pe model crestin-ortodox, doar ca ei sunt mai buni ca si calugarii caci ei slujesc lumii si pacatului, banilor si cezarilor si nicidecum Domnului, asa ca lumea condusa de lume isi va impune drepturi constitutionale pentru ei fiind aparati in toate justitiile lumii find socotiti ca fiind defapt cei mai buni caini de paza ai demoncratiei ”noastre” pe care suveranistii o pun in pericol.

Iorest 06.07.2024 00:19:04

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 678350)
Chiar daca nu se vor unii toti in jurul AUR cum ar fi situatia ideala pentru a se intra in turul 2 cu un candidat al opozitiei, atunci macar sa se uneasca opozitia lgbtista in jurul USR-PMP-FD si opozitia suveranista in jurul AUR-PDU-SOS-PUSL si astfel se intra in parlament cu un numar maxim de opozanti la actuala putere

Păi e simplă ecuația, Lasconi nu poate culege votul cioloșiștilor și e contestată și în interiorul partidului, e neclară doctrinar a țopăit între pro familie și pro căsătorii lgbt, a luat și poziții anti Teodosie și feministoide.

Deci e clar că nu o votează nici oamenii cu valori creștine, nici progresiștii nucleul dur, care s-ar putea reorinta spre Cioloș sau Iudă Orban, va lua mai puțin decât Dan Barna în 2019.

Dan Barna a luat în 2019 cam cât AUR la europarlamentare 2024- 15% - 1.384.450 voturi valide în condițiile în care a scăzut sub valul usr de la europarlamentare 2019 când au avut 2.028.000 voturi.

Deci e clar că USR are șanse să termine sub AUR, iar AUR ca să depășească PNL trebuie ca lumea să nu umble după minciunile Dianei Șoșoacă și a altor wannabe gen Cozmin Gușă, și alții care au misiune să spargă votul suveranist în mii de fragmente.

RappY 06.07.2024 01:06:19

Citat:

Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR), avertisment puternic: Se anunță vremuri tulburi, cu o opoziție în Parlamentul European împărțită în trei tabere

Redăm integral mesajul transmis, vineri, pe Facebook, de europarlamentarul Claudiu Târziu:

„Viktor Orban dezbină, sub pretextul că vrea unitate.

Premierul Ungariei și șeful autoritar al FIDESZ, Viktor Orban, avansează în planul lui de dezbinare pentru a monopoliza conservatorismul în Europa.

Sub pretextul că vrea unitatea patrioților europeni, Orban a încercat să preia comanda fie în grupul ECR (Conservatorii și Reformiștii Europeni), fie în ID (Identitate și Democrație), fie să determine o unificare a lor, în care să dețină controlul absolut. Nu a reușit, cum era lesne de intuit, având în vedere personalitățile tari ale doamnelor Meloni și Le Pen. Atunci, a făcut un grup nou în Parlamentul European, vulnerabilizând și mai mult frontul conservatorilor, suveraniștilor și patrioților, aflați oricum în minoritate.

Până ieri încă trăgea de polonezii de la PiS (Partidul Lege și Justiție, fost la guvernare) să-i rupă de ECR și să-i ia în grupul lui. Nu a reușit nici asta. Delegația poloneză conduce ECR, la paritate cu italienii de la Fratelli d’Italia, în co-președinție.

Orban a izbutit însă azi să ia din ECR delegația spaniolilor de la VOX, partid curtat de FIDESZ asiduu în ultimii ani. De asemenea, are promisiunea mutării de la ID a delegației portugeze a Chega.

În treacăt, se vădește astfel că nu AUR a fost piatra de poticnire în privința aderării delegației FIDESZ la ECR, ci Orban.

ID se află cu adevărat în dificultate acum, după ce a pierdut mai multe delegații naționale, dar probabil că francezii de la Rassemblement National (condus de Marine Le Pen și Jordan Bardella) vor găsi soluții fie să-l păstreze, fie să-l reinventeze, după al doilea tur de scrutin în alegerile parlamentare de duminică.

Pe de altă parte, grupul lui Orban va fi, fără îndoială, izolat de PPE, S&D și Renew, și se va autoizola de conservatorii din celelalte grupuri, pentru că mentalitatea maghiară este una de enclavizare, și nu va putea face nimic în PE.

Se anunță deci vremuri tulburi, cu o opoziție în Parlamentul European împărțită în trei tabere, în vreme ce Ursula von der Leyen, susținută de PPE, socialiști și progresiști (neomarxiști) plus eco-marxiști, are toate șansele să conducă mai departe Comisia Europeană.

Parcă e un blestem, ca Stînga să fie lesne unită mereu, iar Dreapta să găsească mereu pricini pentru divizare.”
Mi se pare o reacție chiar naivă de la Târziu, el crede că ăia în PE sunt interesați de „stânga” și „dreapta” dar astea de obicei sunt doar pălăvrăgeli la acel nivel.

Văd că VOX are 6 parlamentari și Chega doar 2. Chega obișnuia să fie un partid mare dar probabil a dezamăgit ca multe partide din ECR și ID. Asta poate să se întâmple și celor de la AUR dacă dezamăgesc.

Grupul lui Orban se numește „Patrioți pentru Europa” și a început cu partide din Austria și Cehia (deci un fel de imperiul austro-ungar de tinichea) și li s-a adăugat Spania, Portugalia, și Olanda. Le mai trebuie o țară să fie 7 să poată să formeze un grup european. La început grupul lui Orban a zis că ei nu vor să fie în ECR cu un partid „anti-maghiar”, referindu-se la AUR, deci nu m-aș mira ca acest grup să prindă tendințe anti-românești.

Să sperăm că băieții de la AUR se vor dezmetici repede să prindă cum funcționează treaba acolo și să facă ceva bun pentru țară.

Iorest 06.07.2024 02:34:17

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 678356)
La început grupul lui Orban a zis că ei nu vor să fie în ECR cu un partid „anti-maghiar”, referindu-se la AUR, deci nu m-aș mira ca acest grup să prindă tendințe anti-românești.

Să sperăm că băieții de la AUR se vor dezmetici repede să prindă cum funcționează treaba acolo și să facă ceva bun pentru țară.

AUR are relații bune cu vox și chega, nu cred că vor putea fi întorși împotriva Ro aceste delegații.

Esențiale sunt turul 1 de Prezidențiale și Parlamentarele, fiindcă se influențează una pe alta, AUR pe locul 3 sau în Turul 2 va da un imbold și la Parlamentare să se depășească pragul de 15%, se vor situa ca principalul partid de opoziție.

Jupânii au pus atât de pervers parlamentarele de 1 Decembrie că vor fi mulți plecați din localitate să sărbătorească în acea minivacanță și majoritatea patrioți care ar vota anti-PNL și PSD.
Plus meșteri populari care vor merge să vândă diferite obiecte la târguri de ziua națională și nu vor ajunge la vot dacă nu votează la prima oră adică 7 dimineața.

Deci e diabolic pusă votarea la Parlamentare de 1 Decembrie, odată că PNL-PSD ar putea monopoliza dacă sunt finaliști, a doua oară cu vacanța și oamenii care muncesc de nevoie, ar cam fi cazul să se voteze pragmatic, greșelile din primul mandat când au avut parlamentari care nu trebuiau să fie nu se vor mai repeta.
Mulți dintre candidații pe lista de europarlamentari vor fi și pe locurile eligibile la Parlament deja au fost triați.

E cazul să nu se mai voteze șoșoacă, pdu, partidul patrioților, silvestru șoșoacă, PRM, PNȚCD, Alternativa Dreaptă, asta dacă nu vor să-și bată joc de ei și de suveranism cei care risipesc votul pe himere.

Iorest 06.07.2024 09:35:49

Muncește deși nu are o mână. Bravo acestui român!
Interviu cu un fermier român care nu are o mână și nu ia ajutor social(80 de lei îi dă statul), despre cum îl îngroapă statul român, s-a viralizat la peste 600.000 de vizualizări.

Iorest 06.07.2024 21:45:48

George Simion, huliganu'/bagabontu'/ultrasu' - în rolul de familist la botezul în Bucovina, al primului copil

cozia 07.07.2024 11:00:35

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 678361)
George Simion, huliganu'/bagabontu'/ultrasu' - în rolul de familist la botezul în Bucovina, al primului copil

Nu inteleg:39:
Bagabontii, interlopii, golanii și derbedeii nu si botează copiii?
Din câte știu, tâlharii o fac mai abitir ca toti, cu câte 2-3 preoți, cu fast, in cele mai prestigioase biserici din capitala, Cașin, Sf. Gheorghe..și petreceri monstru.
Chiar ieri a trebuit sa suport ore în șir, manele date la maxim și focuri de artificii de 1000 euro/set.
Nici în...basca nu ii doare.

Iorest 08.07.2024 02:22:43

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 678365)
Nu inteleg:39:
Bagabontii, interlopii, golanii și derbedeii nu si botează copiii?
Din câte știu, tâlharii o fac mai abitir ca toti, cu câte 2-3 preoți, cu fast, in cele mai prestigioase biserici din capitala, Cașin, Sf. Gheorghe..și petreceri monstru.
Chiar ieri a trebuit sa suport ore în șir, manele date la maxim și focuri de artificii de 1000 euro/set.
Nici în...basca nu ii doare.

Un huligan nu prea-și întemeiază familie, că e anarhist sau antisocial prin definiție, da există mafioți care au fast ceremonial, dar aceia își fac evenimente pe la lacul Cuomo în Italia, sau în Cannes.

RappY 09.07.2024 14:30:15

Apropo, ați văzut cum a dispărut David_1859 imediat după alegeri? I s-o fi terminat contractul de postac.

MineaPeter 09.07.2024 14:37:43

Bună observație!
Deja se face luna și, într-adevăr, invectivele davidico-cuzice (de la 1859, anul lui Cuza) nu au mai apărut. Mai bine așa, că prea se revărsa răutatea prin cuvinte, aici la noi pe forum! S-a făcut curat.
Să îi urăm omului din spatele contului minte multă și sănătoasă!

Iorest 09.07.2024 16:21:20

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 678393)
Apropo, ați văzut cum a dispărut David_1859 imediat după alegeri? I s-o fi terminat contractul de postac.

O fi în concediu, am văzut că se dau vouchere mănoase pentru bugetari 1600 lei pe an https://evz.ro/vouchere-de-vacanta-2...-bugetari.html

Contractul de postac nu se termină niciodată atâta timp cât ai obligații de serviciu față de un politician pesedist, sau un șef pesedist din vreo Regie Autonomă care ține de buget sau Deconcentrată care ține de guvern.

Interesant e că la el primele postări și threaduri erau despre ÎPS Streza, pr Necula și marginal Iohannis, abia mai apoi a extins raza și la Simion.

Abia în ultima Duminică din Noiembrie e turul 1 prezidențiale, apoi alegeri cruciale de 1 Decembrie când toți merg prin concedii, târguri, magazine.

Și-o fi dat seama și el că Șoșoacă e ceva sub nivelul mării, mai rar ceva atât de sulfuros în politică.

cozia 09.07.2024 17:23:39

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 678375)
Un huligan nu prea-și întemeiază familie, că e anarhist sau antisocial prin definiție, da există mafioți care au fast ceremonial, dar aceia își fac evenimente pe la lacul Cuomo în Italia, sau în Cannes.

Nu mai sunt huliganii boschetari de pe vremuri, antisociali.
Acum învârt milioane de euro, sunt smenari familisti moderni dar țin de tradiție la nunti și botezuri, iar la ciordeala folosesc metode avansate, digi.

Iorest 09.07.2024 20:51:42

Citat:

În prealabil postat de MineaPeter (Post 678394)
Bună observație!
Deja se face luna și, într-adevăr, invectivele davidico-cuzice (de la 1859, anul lui Cuza) nu au mai apărut. Mai bine așa, că prea se revărsa răutatea prin cuvinte, aici la noi pe forum! S-a făcut curat.
Să îi urăm omului din spatele contului minte multă și sănătoasă!

Îmi aduc aminte când a fost Referendumul pt Familie, nu aici pe forum, dar pe internet chiar și pe youtube la rapperi care susțineau inițiativa, în zilele votului am citit niște revărsări de ură și dejecții la adresa Coaliției pt Familie, cum nu am mai văzut în nicio campanie electorală oricât de înfierbântată.

Efectiv erau niște orci care apăreau peste tot, ulterior am mai văzut activitate orcească la unele știri sau podcasturi despre George Simion posibil să se fi revărsat de pe contul lui Bot, cam aceleași punctaje, dar nu la același nivel ca în 6-7 Octombrie 2018, astea sunt clar acțiuni gândite, concertate, sunt oameni care fac raiduri, sau la unele mesaje se folosește inteligență artificială.

Iorest 12.07.2024 01:47:52

George Simion, de ce e important să avem un președinte pro pace, și nu unul care angajează promisiuni de intervenție militară din partea României în conflicte care nu ne privesc.

https://www.facebook.com/george.simi...0925648187486/

George Simion despre blocarea traficului pe Valea Oltului, lucrul cu firmă turcească pt defrișare și construcția Transfăgărășanului :

https://www.facebook.com/george.simi...4431044420082/

David_1859 18.07.2024 10:50:58

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 678395)
O fi în concediu, am văzut că se dau vouchere mănoase pentru bugetari 1600 lei

Atata bine sa iti dea Dumnezeu, câte concedii pe tichete de vacanta am avut și am eu!

David_1859 18.07.2024 12:19:20

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677968)
Mesaj de ultimă oră, aproape de un rezultat istoric.

Un adevarat rezultat istoric, de la 30% cât preconizau tot felul de chibiti la aproape de 13% .
E mare Georgica CHE GARGARA, parcă și acum îi aud răcnetele "razboinice" "5 voturi pentru aur"..... )))))))

David_1859 18.07.2024 13:08:03

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677978)
Dacă noi creștinii nu ajutam AUR, rezultatele erau și mai rele poate coaliția toxică avea 60-70%.

Proiectezi o imagine profund greșită. Dacă ,,suveranismul" nu ar fi fost parazitat și confiscat absolut ilegitim de un neica-nimeni ca Georgica CHE GARGARA, poate ca lucrurile ar fi putut merge măcar intr-o direcție promițătoare, însă e clar, tot mai clar chiar și pentru ,,sceptici" că la ,,timonă" cu un ESCROC IMPOSTOR INCAPABIL precum CHE GARGARA nici nu se putea să nu se ajungă la un rezultat atât de penibil pentru năpîrcile așa-zise reprezentante ale ,,suveranismului" în România.

Cum zicea un invitat recent al ,,tartorului" lui Georgica ȚEPARUL, ,,Simion s-a tras în țeapă". Marea problemă nu este asta însă, ci faptul că Simion și prin el patronii lui EXTREMIȘTI ANTIROMANI ȘI ANTIORTODOCSI au dat o țeapă colosală românilor, României și naționalismului românesc. Practic acești nemernici distrug și subminează șansele pe care românii le-ar fi putut avea în zona naționalistă. Asta în timp ce CHE GARGARA a devenit milionar și rîde în față unui întreg popor pe care el îi crede proștii lui de serviciu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:22:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.