Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intamplari adevarate (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5035)
-   -   minunile Sf. Nectarie 2 (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2059)

gabriela8 27.07.2010 17:29:08

Citat:

În prealabil postat de eu_minunea (Post 272069)
Buna imi pare rau ca iti raspund asa de tarziu dar nu am mai intrat aici pe forum de mult. Eu citesc toata rugaciunea, tot tot si citesc pentru orice dorinta, dar sa urmezi intocmai ce scrie la inceput sa citesti 7 zile la aceeasi ora cu 3 lumanari de cera aprinse si cu credinta sa te gandesti la Dumnezeu cand citesti, uneori eu mai saream cate o seara daca nu aveam dispozitia necesara decat sa citesc ca sa fie mai bine amanam. Ai incredere ca vei fi ajutat/a.

Care este Acatistul pentru implinirea dorintelor?

eu_minunea 28.07.2010 23:36:10

Este vorba de Acatistul rugului aprins, e o rugaciune inchinata Maicii Domnului, eu am gasit-o intamplator intr-o carte simpla de buzunar mica de rugaciuni.

eu_minunea 28.07.2010 23:37:37

Va multumesc din suflet celor care mi-ati raspuns si va astept tuturor sfaturile cu mare drag. Doamne ajuta.

gabriela8 29.07.2010 12:50:19

Citat:

În prealabil postat de eu_minunea (Post 272889)
Este vorba de Acatistul rugului aprins, e o rugaciune inchinata Maicii Domnului, eu am gasit-o intamplator intr-o carte simpla de buzunar mica de rugaciuni.

Da, stiu Acatistul. A fost scris de Daniil Sandu Tudor, insa nu stiam ca i se spune Acatistul dorintelor. De unde aceasta numire?

eu_minunea 29.07.2010 23:14:52

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 273018)
Da, stiu Acatistul. A fost scris de Daniil Sandu Tudor, insa nu stiam ca i se spune Acatistul dorintelor. De unde aceasta numire?

Dar eu nu am zis ca i se spune Acatistul dorintelor...am zis ca se numeste Acatistul rugului aprins (poate se numeste si Acatistul dorintelor dar eu nu am auzit de aceasta denumire).
Acatistul rugului aprins simbolizeaza pe Sf Fecioara fiindca rugul a ars cu flacara si totusi a ramas nestricat precum Fecioara a nascut lumina si totusi fecioara a ramas. E tipul crucii pe care Iisus a ars in chinuri mari spre a ne scapa pe noi de chinurile si de focul iadului. Mai simbolizeaza ispitele launtrice si luptele suferite de cei credinciosi pe care Dumnezeu nu-i lasa sa se mistuie nici in cele mai grele necazuri. Aceasta e explicatia scrisa in carticica mea la inceputul rugaciunii.

gabriela8 30.07.2010 22:13:27

Citat:

În prealabil postat de eu_minunea (Post 273157)
Dar eu nu am zis ca i se spune Acatistul dorintelor...am zis ca se numeste Acatistul rugului aprins (poate se numeste si Acatistul dorintelor dar eu nu am auzit de aceasta denumire).
Acatistul rugului aprins simbolizeaza pe Sf Fecioara fiindca rugul a ars cu flacara si totusi a ramas nestricat precum Fecioara a nascut lumina si totusi fecioara a ramas. E tipul crucii pe care Iisus a ars in chinuri mari spre a ne scapa pe noi de chinurile si de focul iadului. Mai simbolizeaza ispitele launtrice si luptele suferite de cei credinciosi pe care Dumnezeu nu-i lasa sa se mistuie nici in cele mai grele necazuri. Aceasta e explicatia scrisa in carticica mea la inceputul rugaciunii.

Cred ca am inteles eu gresit din intrebarea adresata de chefdejoaca...;) Iertare!

eu_minunea 12.08.2010 12:31:55

O minune

Dragii mei, v-am spus ca spre rusinea mea de curand l-am descoperit pe Sf Nectarie desi stau destul de aproape de biserica din Alexandru unde se gasesc moastele lui.
Am inceput sa ma rog la Sfantul pentru sanatate si sa isi gaseasca sotul un servici mai bun pentru ca el e bugetar si pana la sf anului e vorba ca ii da pe multi afara si am zis sa citesc de 40 ori paraclisul Sf Nectarie, am mers si m-am rugat si la moastele lui. Am ajuns sa citesc abia de 20 de ori si parca cu cat citeam cu atat aveam vesti mai rele de la servici de la sotul meu, numai zvonuri proaste, nu trece o zi doua ca mai vine cu o veste proasta, ba ca se desfiinteaza departamentul, apoi ca le ia din bani si tot asa. Si acum cateva zile am fost la moastele Sf Nectarie si nu aveam un ban in buzunar si i-am zis: Sfinte Nectarie nu am nici un ban, nici macar 10 lei pentru un pomelnic, da-ne te rog o situatie financiara mai buna sa ne putem descurca decent si i-am zis ca eu ma rog dar parca el nu ma asculta toate merg din ce in ce mai rau, dar eu nu ma las Sf NECTARIE ma voi ruga la tine neincetat pana ne vei indeplini dorintele si apoi ma voi ruga ca sa-ti multumesc si apoi i-am zis sa-mi dea un semn ca el exista si pentru mine si ce credeti...la cateva zile desi abia luasem banii, am platit rata si nu mai aveam mare lucru in buzunar si mai sunt 10 zile pana sa luam iar banii si ieri am gasit un milion de lei pe strada la vreo 200 m de biserica Sf Necatarie...in cateva secunde dupa bucuria ca am gasit banii mi-am dat seama ca a fost o minune de la el si de la ceilalti sfinti pe care i mai pomenesc Sf Parascheva, Sf Ioan Rusul, Sf Xenia, Sf Petru si Pavel, Sf Ioan Botezatorul si Sf Constantin si Elena. Am promis ieri ca voi scrie minunea aici sa stie inca o data toata lumea cat de puternice si ajutatoare sunt rugaciunile. Zilele urmatoare am sa ma duc sa dau un pomelnic de 10 lei din banutii astia pe care i-am gasit, drept multumire. Sunt sigura ca Sfantul ne va ajuta si cu serviciile dar atunci cand crede el. Va imbratisez cu drag.

Rodica50 12.08.2010 12:39:12

Dar pentru cel care a pierdut banii oare ce minune a fost? Poate era si el lipsit de venituri! Iarta-ma, dar asa gandesc!

eu_minunea 12.08.2010 14:57:23

ce intrebare stupida

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 277029)
Dar pentru cel care a pierdut banii oare ce minune a fost? Poate era si el lipsit de venituri! Iarta-ma, dar asa gandesc!

Si eu acum ce era sa fac sa ma duc la televiziune publica sa dau anunt ca am gasit un milion de lei si sa vina posesorul sa-l recupereze. Nu era nimeni pe strada, m-am uitat in stanga in dreapta era pustie strada. Poate cel ce a pierdut banii era bogat sau a furat banii si de asta nu i-a ajutat Dumnezeu si i-a pierdut iar daca era vre-un nevoias are grija Dumnezeu sa-i dea inzecit inapoi.
Tu ce faceai daca gaseai banii?

eu_minunea 12.08.2010 15:00:06

minune

Tu nu crezi in minuni? Eu am zis ca aceasta a fost cu siguranta o minune, numai Sf NECTARIE si Sf Parascheva au putut face o asemenea minune si de aici rezulta ca nu i-a pierdut nimeni iar daca e asa au avut sfintii grija de la cine sa ia banii.

Rodica50 12.08.2010 16:17:23

Iarta-ma, ma gandeam doar la prilejul de bucurie pe care il gasim. Personal nu m-as fi bucurat atat de mult. Dar nu are rost sa intram in polemica- situatii si situatii- evident, in stupizenia mea totusi nu mi-a dat prin gand ca ati fi putut sa va duceti la TV...Iertare!

Rodica50 12.08.2010 16:29:19

Citat:

În prealabil postat de eu_minunea (Post 277023)
Dragii mei, v-am spus ca spre rusinea mea de curand l-am descoperit pe Sf Nectarie desi stau destul de aproape de biserica din Alexandru unde se gasesc moastele lui.
Am inceput sa ma rog la Sfantul pentru sanatate si sa isi gaseasca sotul un servici mai bun pentru ca el e bugetar si pana la sf anului e vorba ca ii da pe multi afara si am zis sa citesc de 40 ori paraclisul Sf Nectarie, am mers si m-am rugat si la moastele lui. Am ajuns sa citesc abia de 20 de ori si parca cu cat citeam cu atat aveam vesti mai rele de la servici de la sotul meu, numai zvonuri proaste, nu trece o zi doua ca mai vine cu o veste proasta, ba ca se desfiinteaza departamentul, apoi ca le ia din bani si tot asa. Si acum cateva zile am fost la moastele Sf Nectarie si nu aveam un ban in buzunar si i-am zis: Sfinte Nectarie nu am nici un ban, nici macar 10 lei pentru un pomelnic, da-ne te rog o situatie financiara mai buna sa ne putem descurca decent si i-am zis ca eu ma rog dar parca el nu ma asculta toate merg din ce in ce mai rau, dar eu nu ma las Sf NECTARIE ma voi ruga la tine neincetat pana ne vei indeplini dorintele si apoi ma voi ruga ca sa-ti multumesc si apoi i-am zis sa-mi dea un semn ca el exista si pentru mine si ce credeti...la cateva zile desi abia luasem banii, am platit rata si nu mai aveam mare lucru in buzunar si mai sunt 10 zile pana sa luam iar banii si ieri am gasit un milion de lei pe strada la vreo 200 m de biserica Sf Necatarie...in cateva secunde dupa bucuria ca am gasit banii mi-am dat seama ca a fost o minune de la el si de la ceilalti sfinti pe care i mai pomenesc Sf Parascheva, Sf Ioan Rusul, Sf Xenia, Sf Petru si Pavel, Sf Ioan Botezatorul si Sf Constantin si Elena. Am promis ieri ca voi scrie minunea aici sa stie inca o data toata lumea cat de puternice si ajutatoare sunt rugaciunile. Zilele urmatoare am sa ma duc sa dau un pomelnic de 10 lei din banutii astia pe care i-am gasit, drept multumire. Sunt sigura ca Sfantul ne va ajuta si cu serviciile dar atunci cand crede el. Va imbratisez cu drag.

Iti doresc,din suflet, sa ti se implineasca dorintele!TOTI AVEMNEVOIE DE AJUTORUL SFINTILOR!

eu_minunea 12.08.2010 21:03:45

dorinte

Si eu iti doresc sa ti se indeplineasca dorintele si iarta-ma si tu daca am fost mai acida in vorbe. Suntem diferiti si logic e sa reactionam diferit intr-o anumita situatie. Iti doresc numai bine.

Roxana T 13.08.2010 00:20:40

Sfantul ierarh Nectarie sta langa noi toti

pana de curand, viata mea parea orecum linistita dupa o perioada de zbucium.Sotul meu intrase in niste cercuri dubioase,afaceri necurate,etc.Eram disperata,nu locuiam impreuna,pentru ca suntem in strainate si stateam la parintii mei, el nu a maii putut suporta situatia si a plecat in alt oras ca sa isi caute de munca.Acesta a fost momentul in care ruptura dintre noi s-a produs desi aparent toate erau bune si frumoase si mai asteptam doar ca el sa isi gaseasca de munca acolo pt ca si eu sa il pot urma si sa fim o familie asa cum ne-am jurat in fata altarului Domnului.
Am uitat de sufletele noastre, am alergat dupa bani, dupa averi ,pe care oricum nu le-am gasit si mai mult am pierdut legatura cu Dumnezeu!A intervenit in viata noastra un moment in care sotul meu a fost in pericol,atunci am plecat genunchii si m-am rugat la Maicuta Domnului, cu lacrimi in ochi sa imi apere sotul din griji si nevoi.Si Maicuta Domnului mi-a ascultat rugaciunile si sotul meu a scapat de pericolul pe care il pandea.Am multumit Domnului si Maicutei Sale pt ajutor si ca o proasta , cu inima si cugetul slabe,m-am oprit.Nu m-am mai inchinat seara, ca sa nu mai povestesc despre citire de acatiste pe care le-am uitat cu desavarsire...rusine mie,rusine mare!
La ceva timp dupa minunea primita...aveam sa aflu ceva ce m-a cutremurat in toata fiinta mea si m-a facut sa realizez ca Dumnezeu nu e acolo numai ca sa iti dea...
Sotul meu a intalnit o alta femeie si mi-a spus ca vrea sa ma paraseasca...suntem impreuna de 8 ani iar ca familie in fata Domnului doar de trei.
Cand am primit vestea,m-am cutremurat,n-am cartit,n-am intrebat de ce...pur si simplu am simtit in mine puterea sa il iert pe sotul meu si sa imi plec iar genunchii in fata Tatalui ceresc pe care eu L-am abandonat fara ca el sa ma abandoneze pe mine nici macar o secunda...
Clipele mele de naucire si de spaima...am intrat pe net...si cautand o rugaciune de impacare am dat peste un articol despre Sfantul Nectarie,curioasa din fire...l-am citit si am simtit nevoia sa caut acatistul Sfantului.L-am cautat, si l-am gasit, l-am scos la imprimanta si l-am citit.In mine s-a miscat ceva...nu pot explica in cuvinte...si am continuat sa il citesc seara de seara indiferent cat de obosita am venit de la munca...pt ca ma linistea si ma linisteste inca!
L-am rugat pe Bunul Dumnezeu si pe Sfantul Nectarie sa imi aduca sotul inapoi daca eu sunt cea care ar putea sa il faca fericit iar daca nu eu sunt sunt fericirea lui , sa imi dea putere sa duc durerea din inima mea.Am fost incercata timp de 2 saptamani intre DA, POATE, NU...dar nu m-am deznadajduit si am continuat sa cer ceea ce e mai bun pt sotul meu...Si am fost ascultata ,acum sotul meu se va intoarce la mine!L-am rugat pe Sfantul Nectarie sa ne ajute sa gasim o casa in chirie ca sa putem sta impreuna si sa fim o familie...si initial trebuia sa vad o casa astazi la ora 5, dar agentul imobiliar m-a sunat sa imi spuna ca nu a reusit sa dea de proprietar si trebuie sa amanam pe sambata.A fost durere mare in inima mea, ca sa nu mai spun dezamagire...cu cat mai repede imi voi aduce sotul langa mine cu atat va fi mai bine pt amandoi.In dezamagirea mea , am mai dat o raita pe site-urile cu apartamente date spre chirie si Sfantul Nectarie mi-a indrumat privirea si nadejdea spre un alt apartament,am sunat, era valabil si l-am vazut astazi la ora 5!!!!asta e minune facuta de Dumnezeu, pt mine pacatoasa, prin mijlocirea Sfantului Nectarie!
Apartamentul e perfect, si pentru prima data , dupa mult timp am plans de fericire! Am depus actele,urmeaza verificari pt a incepe contractul de inchiriere dar stiu si am nadejde si incredere in Sfantul Nectarie ca ma va ajuta sa il iau pana la urma.Voi avea un raspuns sigur peste trei zile, dar inima mea imi spune ca va fi bine,sa continui sa cred! Si daca nu va fi bine ...Domnul va avea grija de noi si ne va duce unde va fi mai bine!
In tot timpul de zbucium pe care l-am avut L-am avut pe Sfantul Nectarie langa mine,nu L-am vazut,nu L-am atins, dar l-am simtit in dreapta mea...am iesit din casa sa ma plimb si nu am iesit singura! El era cu mine ...si i-am vorbit si m-a ascultat...nu mi-a raspuns,dar nici nu a trebuit pt ca l-am simtit langa mine si a suficient!!
Cautati-l cu incredere pe acest Sfant a lui Dumnezeu, indiferent de nevoi aveti!!! nu va intarzia sa va raspunda...cum nici la mine nu a intarziat!!!
Trebuie sa invatam sa ii multumim Lui Dumnezeu pt toate care ni le ofera zi de zi si sa ii multumim si sa ii aducem slava pt acesti sfinti care ni i-a dariut sa mijloceasca pt noi, cei pacatosi si scarbiti!

Doamne iti multumesc pt tot ce mi-ai oferit si am vazut,iti multumesc pt tot ce mi-ai oferit si in prostia mea nu am vazut! Lauda tie Sfinte Nectarie a lui Dumnezeu! Slava tie Doamne ,Unul in Treime inchinat si slavit!!!!

Roxana T 13.08.2010 00:29:55

pana de curand, viata mea parea orecum linistita dupa o perioada de zbucium.Sotul meu intrase in niste cercuri dubioase,afaceri necurate,etc.Eram disperata,nu locuiam impreuna,pentru ca suntem in strainate si stateam la parintii mei, el nu a maii putut suporta situatia si a plecat in alt oras ca sa isi caute de munca.Acesta a fost momentul in care ruptura dintre noi s-a produs desi aparent toate erau bune si frumoase si mai asteptam doar ca el sa isi gaseasca de munca acolo pt ca si eu sa il pot urma si sa fim o familie asa cum ne-am jurat in fata altarului Domnului.
Am uitat de sufletele noastre, am alergat dupa bani, dupa averi ,pe care oricum nu le-am gasit si mai mult am pierdut legatura cu Dumnezeu!A intervenit in viata noastra un moment in care sotul meu a fost in pericol,atunci am plecat genunchii si m-am rugat la Maicuta Domnului, cu lacrimi in ochi sa imi apere sotul din griji si nevoi.Si Maicuta Domnului mi-a ascultat rugaciunile si sotul meu a scapat de pericolul pe care il pandea.Am multumit Domnului si Maicutei Sale pt ajutor si ca o proasta , cu inima si cugetul slabe,m-am oprit.Nu m-am mai inchinat seara, ca sa nu mai povestesc despre citire de acatiste pe care le-am uitat cu desavarsire...rusine mie,rusine mare!
La ceva timp dupa minunea primita...aveam sa aflu ceva ce m-a cutremurat in toata fiinta mea si m-a facut sa realizez ca Dumnezeu nu e acolo numai ca sa iti dea...
Sotul meu a intalnit o alta femeie si mi-a spus ca vrea sa ma paraseasca...suntem impreuna de 8 ani iar ca familie in fata Domnului doar de trei.
Cand am primit vestea,m-am cutremurat,n-am cartit,n-am intrebat de ce...pur si simplu am simtit in mine puterea sa il iert pe sotul meu si sa imi plec iar genunchii in fata Tatalui ceresc pe care eu L-am abandonat fara ca el sa ma abandoneze pe mine nici macar o secunda...
Clipele mele de naucire si de spaima...am intrat pe net...si cautand o rugaciune de impacare am dat peste un articol despre Sfantul Nectarie,curioasa din fire...l-am citit si am simtit nevoia sa caut acatistul Sfantului.L-am cautat, si l-am gasit, l-am scos la imprimanta si l-am citit.In mine s-a miscat ceva...nu pot explica in cuvinte...si am continuat sa il citesc seara de seara indiferent cat de obosita am venit de la munca...pt ca ma linistea si ma linisteste inca!
L-am rugat pe Bunul Dumnezeu si pe Sfantul Nectarie sa imi aduca sotul inapoi daca eu sunt cea care ar putea sa il faca fericit iar daca nu eu sunt sunt fericirea lui , sa imi dea putere sa duc durerea din inima mea.Am fost incercata timp de 2 saptamani intre DA, POATE, NU...dar nu m-am deznadajduit si am continuat sa cer ceea ce e mai bun pt sotul meu...Si am fost ascultata ,acum sotul meu se va intoarce la mine!L-am rugat pe Sfantul Nectarie sa ne ajute sa gasim o casa in chirie ca sa putem sta impreuna si sa fim o familie...si initial trebuia sa vad o casa astazi la ora 5, dar agentul imobiliar m-a sunat sa imi spuna ca nu a reusit sa dea de proprietar si trebuie sa amanam pe sambata.A fost durere mare in inima mea, ca sa nu mai spun dezamagire...cu cat mai repede imi voi aduce sotul langa mine cu atat va fi mai bine pt amandoi.In dezamagirea mea , am mai dat o raita pe site-urile cu apartamente date spre chirie si Sfantul Nectarie mi-a indrumat privirea si nadejdea spre un alt apartament,am sunat, era valabil si l-am vazut astazi la ora 5!!!!asta e minune facuta de Dumnezeu, pt mine pacatoasa, prin mijlocirea Sfantului Nectarie!
Apartamentul e perfect, si pentru prima data , dupa mult timp am plans de fericire! Am depus actele,urmeaza verificari pt a incepe contractul de inchiriere dar stiu si am nadejde si incredere in Sfantul Nectarie ca ma va ajuta sa il iau pana la urma.Voi avea un raspuns sigur peste trei zile, dar inima mea imi spune ca va fi bine,sa continui sa cred! Si daca nu va fi bine ...Domnul va avea grija de noi si ne va duce unde va fi mai bine!
In tot timpul de zbucium pe care l-am avut L-am avut pe Sfantul Nectarie langa mine,nu L-am vazut,nu L-am atins, dar l-am simtit in dreapta mea...am iesit din casa sa ma plimb si nu am iesit singura! El era cu mine ...si i-am vorbit si m-a ascultat...nu mi-a raspuns,dar nici nu a trebuit pt ca l-am simtit langa mine si a suficient!!
Cautati-l cu incredere pe acest Sfant a lui Dumnezeu, indiferent de nevoi aveti!!! nu va intarzia sa va raspunda...cum nici la mine nu a intarziat!!!
Trebuie sa invatam sa ii multumim Lui Dumnezeu pt toate care ni le ofera zi de zi si sa ii multumim si sa ii aducem slava pt acesti sfinti care ni i-a dariut sa mijloceasca pt noi, cei pacatosi si scarbiti!

Doamne iti multumesc pt tot ce mi-ai oferit si am vazut,iti multumesc pt tot ce mi-ai oferit si in prostia mea nu am vazut! Lauda tie Sfinte Nectarie a lui Dumnezeu! Slava tie Doamne ,Unul in Treime inchinat si slavit!!!!

Roxana T 17.08.2010 14:18:11

Anna Vasilica 18.08.2010 15:18:32

Si pe mine ma ajuta sf. Nectarie

Vreau sa va spun ca am promis sfantului ca citesc in fiecare seara acatistul. Inca din prima saptamana, schimbarile din viata mea au fost vizibile. I-am spus sfantului Nectarie de fiecare data of-ul meu si vreau sa va spun ca in cel mai scurt timp problemele mele s-au rezolvat si mi-am regasit si linistea sufleteasca de care aveam atata nevoie. O problema personala, o neimplinire imi apasa sufletul de mai multi ani, m-am rugat cu cuvintele mele parintelui Nectarie si i-am spus gandurile ce ma apasau. Acum e liniste in viata mea si datorez asta Domnului Nostru IIsus Hristos, Preasfintei Fecioare Maria si sfantului Nectarie. Am hotarat sa spun si altora despre puterea acestui sfant. Rugati-va cu incredere ca e grabnic ajutator celor ce sunt in nevoi!

eu_minunea 18.08.2010 23:09:43

Citat:

În prealabil postat de Anna Vasilica (Post 279158)
Vreau sa va spun ca am promis sfantului ca citesc in fiecare seara acatistul. Inca din prima saptamana, schimbarile din viata mea au fost vizibile. I-am spus sfantului Nectarie de fiecare data of-ul meu si vreau sa va spun ca in cel mai scurt timp problemele mele s-au rezolvat si mi-am regasit si linistea sufleteasca de care aveam atata nevoie. O problema personala, o neimplinire imi apasa sufletul de mai multi ani, m-am rugat cu cuvintele mele parintelui Nectarie si i-am spus gandurile ce ma apasau. Acum e liniste in viata mea si datorez asta Domnului Nostru IIsus Hristos, Preasfintei Fecioare Maria si sfantului Nectarie. Am hotarat sa spun si altora despre puterea acestui sfant. Rugati-va cu incredere ca e grabnic ajutator celor ce sunt in nevoi!

Anna Vasilica, vad ca tu citesti acatistul pentru ajutor, eu am inteles ca trebuie citit paraclisul pt ajutor si acatistul pentru multumire...tu cum stii...sau nu conteaza...eu citesc paraclisul acum pentru a cere ajutor Sfantului NECTARIE. Va rog si cei care mai stiti sa-mi raspundeti daca vreti. Va imbratisez cu drag.

gabriela8 19.08.2010 14:39:40

Roxana T

Ma bucur mult pentru voi, Dumnezeu sa va ajute si sa va fericeasca aici si in vesnicie!

gabriela8 19.08.2010 14:40:28

Citat:

În prealabil postat de eu_minunea (Post 279383)
Anna Vasilica, vad ca tu citesti acatistul pentru ajutor, eu am inteles ca trebuie citit paraclisul pt ajutor si acatistul pentru multumire...tu cum stii...sau nu conteaza...eu citesc paraclisul acum pentru a cere ajutor Sfantului NECTARIE. Va rog si cei care mai stiti sa-mi raspundeti daca vreti. Va imbratisez cu drag.

Eu stiu tot de Acatistul Sfantului Nectarie!

ionutt 20.08.2010 10:35:21

In urma cu cateva zile am citit intr-o carte a Arm. Ioanichie Balan, cand ai un necaz mare trebuie sa citesti de 3-4 ori acatistul Sfantului la care ai mare evlavie, in cazul meu a Sfantului Nectarie. Mama mea a avut in urma cu cateva luni niste probleme grave de sanatate. A fost la spital pentru un set de analize, eu o asteptam in masina timp in care citeam acatistul sfantului, m-a sunat si mia spus ca treaba nu e chiar asa de buna, am citit pentru a doua oara acatistul dansa a coborat pentru a merge acasa si a astepta setul de analize. Revenind la spital si in asteptarea rezultatelor am mai citi odata acatistul, timp in care m-a sunat si mi-a spus ca rezultatele sunt complet diferite, trebuiand sa mai astepte pentru a putea fi interpretate de catre un medic. In acest timp am cititi pentru a 4 oara acatistul iar rezultatel au fost vizibile, sfantul mi-a ascultat rugaciunea, mama mea sufera de o boala care poate fi tratata printr-un regim strict, dar rasturnarea de situatie este sigur mana Sfantului.

vasilik 21.08.2010 13:45:29

Un mic sfat sper eu folositor

Citat:

În prealabil postat de Roxana T (Post 278591)

Draga Roxana, sa stii ca ti-am citit povestea si trebuie sa iti marturisesc ca ceea ce ai scris tu aici se aseamana cu miile de probleme povestite de catre diferiti credinciosi intr-o carte despre Sfanta Xenia de Sant Petersburg - cea nebuna pentru Hristos. Tocmai de aceea indraznesc sa iti spun sa te rogi si ei si sa ii citesti Acatistul deoarece si ea impreuna cu Sfantul Ierarh Nectarie este grabnic ajutatoare celor care isi cauta o locuinta, un servici, ii ocroteste pe cei casatoriti si ii izbaveste pe cei bolnavi de toate bolile si de patima betiei. Te apreciez pentru puterea pe care ai avut-o, si anuma aceea de ati ierta sotul si daca Sfantul Nectarie ti-a ingaduit ca acesta sa se intoarca la tine apoi sa fii sigura ca te va ajuta sa va gasiti si o locuinta si sa fiti fericiti. Dumnezeu si Maica Domnului impreuna cu Sfantul Nectarie si Sfanta Xenia sa iti ajute mereu.

Roxana T 22.08.2010 16:54:26

am scris acum cateva zile o poveste...acum vin cu sfasitul....Am luat casa...am sotul inapoi si acum isi cauta si el de munca in orasul asta al meu...

Mii de multumiri Sfantului Nectarie care a stat alaturi de mine si Domnului Dumnezeului nostru pt ca a ingaduit asemenea minuni pt mine pacatoasa!

Slava Tatalui Ceresc , ce ne vegheaza mereu

andreea..andreea 02.09.2010 19:15:22

Sf Nectarie

Buna, ma numesc Andreea, eu l-am cunoscut pe SFANTUL NECTARIE acum cateva luni cand treceam peste o perioada ff grea din viata mea, din care credeam ca nu o sa mai ies vreodata din ea. Dar odata ce am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie si rugandu-ma MAICII DOMNULUI, SFANTULUI NECTARIE, BUNULUI DOMN ISUS HRISTOS SI TUTUROR SFINTILOR problemele mele incepeau sa se micsoreze, si mai ales cand am ajuns la MANASTIREA RADU VODA, la MOASTELE SFANTULUI NECTARIE , la care am incercat de atatea ori sa ajung acolo da mi s-au pus atatea piedici, necazurile mele au fost ascultate. Nu vroiam decat o viata linistit fara probleme, fara certuri, vroiam ca pritenul meu sa imi dea pace sa nu-mi mai faca probleme sa nu ma mai judece pe nedrept sa ma chinuie, vroiam doar o viata linistita langa familia mea pe care o iubesc enorm de mult si pentru care as face orice ca sa le fie bine. Ajunsa acasa de la Manastire schimbarile au inceput sa para Sfantul NECTARIE era langa mine clipa de clipa si mi-a dat linista pe care o vroiam , protectia lui. Pentru mine asta este o minune ff mare pt ca a reusit sa schimbe un om care era obit de rautate sa fie un om bun si intelegator.

andreea..andreea 02.09.2010 19:16:10

andreea

Sunt multe momente in care Sfantul Nectarie m-a ajutat enorm de mult. Mereu am in gand acest Sfant si il simt mereu ca ma ocroteste ca sta mereu langa mine. O data o cunosotinta si-a pierdut catelul la care tinem f mult. Cand am auzit, l-am rugat pe Sfantul Nectarie sa ocroteasca acel catelus nevinovat si sa-l gaseasca stapanul. Nu dupa cateva zile aud ca acest catelus a fost gasit de stapanul lui printr-o minunie. Aceasta minune a fost infaptuita de Sfantul NECTARIE.

andreea..andreea 02.09.2010 19:16:41

andreea

Mereu cand l-am rugat pe SFANTUL NECTARIE sa ma ajute, acesta mi-a sarit in ajutor. Multumesc Sfinte Nectarie!!

Rugati-va cu multa credinta acestui Sfant. Maicii DOMNULUI, Bunului DOMN ISUS HRISTOS si tuturor Sfintillor, cititi Acatistul Sfantului, al Maicii Domnului, Paraclisul Maicii Domnului si veti vedea ca ajutorul va veni neincetat. Da nu mereu cand vrem noi. Daca aveti credinta si rabdare ajutorul va veni ne incetat. Domne ajuta!!

andreea..andreea 02.09.2010 19:32:36

Andreea

Pentru cei care vor sa afle mai multe despre viata Sfantului Nectarie, sa citeasca despre minunile infaptuite de el, rugaciuni, chiar si acatistele, paraclisul, troparul, vecernia si utrenia care se afla in format audio, puteti vizita site-ul www.sfantulnectarie.ro. Va asigur mai ales daca ascultat6i acatistele, paraclisele, troparul, vecernia si utrenia veti avea o stare de spirit ff buna, iar Sfantul Nectarie va ocroti mereu asupra voastra. Doamne ajuta!!

ai2 03.09.2010 08:55:13

Citat:

În prealabil postat de andreea..andreea (Post 284818)
Mereu cand l-am rugat pe SFANTUL NECTARIE sa ma ajute, acesta mi-a sarit in ajutor. Multumesc Sfinte Nectarie!!

Tu ai tinut sfantul ocupat cand ardeau bebelusii in maternitate?

raluca2000 04.09.2010 20:57:06

sf nectarie

sf nectarie ajuta fetele ptr casatorie?

vasilik 05.09.2010 00:36:39

Citat:

În prealabil postat de raluca2000 (Post 285476)
sf nectarie ajuta fetele ptr casatorie?

Da Raluca, Sfantul Nectarie ajuta fetele sa isi gasesasca baiatul cel bun in vederea casatoriei,ajuta foarte mult oamenii bolnavi, copii saraci si necajiti, ajuta femeile la nastere, ajuta oamenii sa isi gaseasca servici si locuinta. Asta o poti citi si tu in continutul Acatistului sau. Dar, tot pentru ajutor in casatorie este si Sfanta Xenia de Sant Petersbug, care ajuta fetele sa se casatoreasca si le fereste de casatoriile nepotrivite. Ea este grabnica ajutatoare si facatoare de minuni pentru cei ce isi cauta servici sau sunt bolnavi si ii tamaduieste pe oamenii care au cazut in patima betiei. Tot pentru casatorie este grabnic ajutator si Sfantul Simon Zilotul. Acest Sfant este intocmai mirele de la acea nunta din Cana Galileei, unde Domnul nostru Iisus Hristos a savarsit prima Sa minune (cea a vinului). Si Maicuta Domnului este grabnica ajutatoare in orice necaz avem, de aceea nu trebuie sa o uitam atunci cand ne rugam, caci ea este mijlocitoare pentru noi in fata Domnului nostru Iisus Hristos. Sper ca ti-e de ajutor ceea ce am scris aici

gaby39 06.09.2010 10:34:18

Ajutorul Sf.Nectarie

Vreau sa spun ca si eu am fost ajutata de Sfantul Nectarie,chiar daca consider ca nu ii merit ajutorul pentru ca pacatuiesc zilnic si cad in deznadejde.I-am cerut ajutorul Sfantului si m-a ajutat,nu din motive de sanatate,ci pentru alte motive mult mai dificile.Eu nu vreau sa conving pe nimeni de autenticitatea celor relatate,dar m-am rugat mult si L-am rugat pe Sfantul Nectarie sa ma calauzeasca sa rezolv problemele,sa ma indrume.Si a facut-o.M-am rugat sa am locuinta mea,unde sa stau linistita cu copilul meu.Sa nu credeti ca nu incercasem la banci,dar aveam un venit mic,un copil in intretinere,si nu aveam bani de avans.Am citit acatistul Sfantului Nectarie 40 zile,dar intre timp ma interesam,cautam,ma interesam.Dupa ce am terminat am inceput din nou 40 zile.Am trecut prin mare stres,o perioada nu credeam ca mai reusesc,am vrut chiar sa renunt.Cineva de la o firma a contactat un prieten care nu avea nevoie de serviciile firmei respective,dar le-a recomandat sa ma contacteze pe mine pentru ca s-ar putea sa colaboram.Si m-au contactat.Si am mers la o banca cu o doamna de la firma respectiva,s-au facut simulari,am alergat dupa acte,dupa multe ,multe.Cand te apuci de asa ceva nici nu stii ce iti trebuie.Pana la urma am reusit:in aprilie 2010 m-am mutat in casa mea.Cand am pornit sa imi cumpar un apartament nu aveam nici 5 lei economisiti.Cum vreti sa cred ca nu a fost ajutor divin?Am insistat in rugaciune si am implorat ajutorul.Am dat acatiste la biserica in acelasi timp in care eu citeam acatistul Sfantului Nectarie acasa.Dupa ce am reusit am recomandat si altor prieteni sa citeasca acatistul Sfantului Nectarie.Sora mea si-a gasit serviciu cu ajutorul lui;de asemeni si un bun prieten.Si in momentul de fata citesc in continuare acatistul Sfantului Nectarie pentru rezolvarea mai multor probleme materiale sau sufletesti si sunt convinsa ca voi primi raspuns atunci cand Dumnezeu va considera ca meritam si suntem pregatiti pentru ele.Nu am alt ajutor pe care sa ma bazez,decat pe ajutorul divin,si am promis Sfantului Nectarie ca voi povesti la cat mai multa lume ajutorul primit pentru ca cei care cauta alinare in ajutorul sau sa stie ca il primesc.Multumesc din suflet,Sfinte Nectarie, ca ma intaresti si esti alaturi de mine sa ma ajuti si sa mangai cand cad in deznadejde.Roaga-te lui Dumnezeu sa ne ierte si sa nu ne paraseasca!

DOBRE VALENTINA 07.09.2010 22:00:42

Multumesc Maicuta Domnului, Sf. Necatrie si Sf. Xenia

Am promis si vreau sa ii multumesc si eu Maicutei Domnului, Sf. Nectarie si Sf. Xenia pentru ajutorul primit.Am ramas fara job si m-am rugat mult sa gasesc un job bun, macar la nivelul celui avut anterior. M-am rugat 8 luni, in acest timp trimitand si acatiste la mai multe manastiri. N-am gasit un job asa cum mi-am dorit, salariul este la jumatatea celui de la celalalt loc de munca ( nu va imaginati ca aveau un salariu f mare)............ dar sper si ma rog in continuare sa gasesc ceva bun, pe masura pregatirii si experientei. O sa revin cu un alt mesaj in momentul in care o sa se intample ceva mai mult de atat. Te rog Sf. Nectarie ajuta-ma!!!

vasilik 20.09.2010 10:05:57

Promisiune

Doresc si eu sa ma tin de cuvant fata de Sfantul Ierarh Nectarie si, asa cum i-am promis de fiecare data cand i-am cerut ajutorul, voi scrie aici despre ajutorul dat mie in diferite probleme mai mici sau mai mari ale vietii mele. Nu vreau sa ma "scald" in cuvinte multe si mari de aceea voi trece direct la subiect. Eu am mai scris pe acest forum, atunci cand simteam ca toate "portile" vietii imi sunt inchise, ca sa fiu mai precisa, atunci cand nu am putut sa imi sustin examenul de licenta la facultate din cauza unei restante. Toata lumea incerca sa imi arate ca nu stau chiar atat de rau lucrurile si ca licenta o pot da in anul urmator dar, eu stiind cate nopti am plans si cate luni am mucit la acea licenta, nu vroiam sa accept nici in ruptul capului acest lucru, mai ales ca eu am aflat de imposibilitatea de a sustine lucrarea in momentul cand era finalizata. Am cedat psihic ce-i drept, am plans vreo saptamana dar cu cat timpul trecea parca nu ma impacam cu ideea. Atunci m-am gandit sa ma rog la Dumnezeu sa imi ajute, sa ma intareasca si sa ma linisteasca si sa imi dea mie cum crede El ca este mai bine. Nu am stat mult pe ganduri si mi-am pus in plan ca timp de 40 de zile sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie si Paraclisul Maicii Domnului. Am inceput sa citesc, stiind ca acest lucru nu va fi deloc usor de indeplinit deoarece mi-era frica ca nu am sa pot citi 40 de zile acatistul si paraclisul fara nici o intrerupere. Din momentul in care am inceput sa citesc simteam cum pe zi ce trece, ma linisteam putin cate putin si ma resemnam cu ideea. Ma rugam la Maicuta Domnului sa nu ma lase si sa ma intareasca iar pe Sfantul Nectarie il rugam (si ii mai rog inca) sa ma ajute sa imi continui studiile si sa ma lase decanul sa sustin licenta in luna februarie. Iar Sfantul Nectarie cum e mult milostiv nu m-a dat uitarii si saptamana trecuta i-am simtit ajutorul de 2 ori. Prima data a fost cand am mers la facultate cu inima cat un purice sa imi platesc taxa de reinmatriculare pentru a putea reface cursul la acea restanta, am intrebat pe administrator daca eu pot da licenta in februarie (eu stiind din anul anterior ca nu aveam dreptul), acesta mi-a spus:" Da o poti da, dar pentru asta trebuie sa ai realizata lucrarea de licenta". Slava tie Sfinte Nectarie pentru ajutorul dat!!!!!!! Stiu ca imi va fi greu cu acea restanta dar voi face in asa fel incat sa dau licenta in februarie. Nu ma dau batuta sub nici o forma!!!!!!!! Un alt sprijin pe care l-am simtit din partea sfantului a fost tot saptamana trecuta cand mama unui fost prieten de al meu, bolnava cu inima foarte grav, cazuse intr-o coma foarte profunda iar medicii spuneau sa o i-a acasa sa o inmormanteze ca nu mai reactioneaza la nici un tratament, eu l-am trimis pe fostul meu prieten la moastele sfantului la bucuresti sa se roage acolo si sa i-a ulei sfintit de acolo si sa o unga pe mama lui. Acesta a facut cum l-am indrumat, a citit si el Acatistul Sfantului Nectarie, si eu si tatal lui iar vineri noaptea femeia si-a revenit din coma!!!!!!! Am inteles ca nimic nu se poate face fara ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului si al sfintilor lui. Rugati-va Maicii Domnului care este ocrotitoarea si mijlocitoarea noastra, Sfantului Nectarie care este atat de bun si lui Dumnezeu care este mult-milostiv cu noi. Slava tie Sfinte Nectarie si multumesc pentru ajutorul dat!!!

eu_minunea 20.09.2010 14:40:13

Vasilik...ma bucur mult pentru tine ca iti e mai bine si ca poti da licenta in februarie...cred ca Dumnezeu te iubeste si a vrut sa devii mai credincioasa, ca innainte sa ai necazul asta cu facultatea citeai in fiecare seara acatisul Sf Nectarie si paraclisul Maicii Domnului?
Si citesc paraclisul Sf Nectarie...am zis sa-l citesc de 40 de ori dar nu am putut sa-l citesc in fiecare seara...am mai sarit...dar important e sa imi duc la bun sf promisiunea si sa ajung la 40 ...apoi am sa-l mai citesc ca imi e asa de drag.

eu_minunea 20.09.2010 14:45:57

Sfat

Si eu ma rog sa-si gaseasca sotul un servici mai bun...dar vad ca in zadar...trece timpul si el nu-si gaseste...uneori mai cad in deznadejde, am impresia ca Sf Nectarie nu ma aude...dar repede imi sterg gandurile astea si zic ca i va da un servici atunci cand va fi momentul si ca in afara de Dumnezeu, Maicuta Domnului si Sfintii nu are cine sa ne ajute. Apoi ma rog si pentru a ne putea lua o casa (in rate, normal) dar...Doamne ....mi se pare o cale atat de lunga pana la a ne indeplini acest vis.
Dar sfarsesc prin ai multumi Domnului ca suntem sanatosi si ca am incredere in El ca NICIODATA nu m-a lasat si ca ne va ajuta si acum.
Am mai citit si am sa citesc si acatisul Sf Xenia.
Va imbratisez cu drag si imi pare rau ca forumul nu e mai populat...eu intru zilnic dar nu am cu cine vb.

vasilik 20.09.2010 17:08:59

Draga "eu_minunea"(ar fi bine daca as sti numele tau real deoarece acest "pseudonim" suna cam "ciudat") sa stii ca te inteleg perfect in legatura cu locul de munca al sotului tau deoarece si eu sunt in aceeasi situatie. Si eu imi caut un loc de munca deoarece imi este ingrozitor de rusine sa mai stau pe "spinarea" parintilor mei si uneori ma apuca un plans din cauza acestui lucru de mi-e si rusine sa mai dau ochii cu mama. Tu ai perfecta dreptate cand ai spus ca prin faptul ca nu am avut sansa sa sustin examenul la timp Dumnezeu m-a intarit in credinta si vorba ta, inainte nu citeam Acatistul Sfantului Nectarie in fiecare zi si nici macar nu ma rugam in fiecare seara. Dar acum mi-am pus in gand sa il citesc, mai am de vreo 10 ori si termin acele 40 de zile (cu toate ca intr-o zi nu l-am citit dar nu e nimic ca recuperez eu si acea zi). Te rog sa accept si sfatul meu chiar daca nu e de mare insemnatate: citeste Acatistul Sfintei Xenia timp de 40 de zile ca ea e grabnica ajutatoare celor care isi cauta un loc de munca si o locuinta. Multi oameni au trimis pomelnic la paraclisul ei din cimitirul Smolensk din Rusia si sfanta i-a ajutat. Sa stii ca si eu la fel ca tine cad in deznadejde dar din urma acestei piedici pe care a trebuit sa o trec in legatura cu facultatea am inteles ca nimic nu se poate fara Dumnezeu si Maica Domnului si sfintii lui si ca trebuie sa ii cerem ajutorul neincetat deoarece parintele Arsenie Papacioc spunea asa "In crestinatate nu exista cuvantul nu pot, cu Hristos se poate orice" Si tot el spunea ca Maica Domnului plange atunci cand nu ii cerem ajutorul. Asa ca draga mea, nu te deznadajdui, roaga-te neincetat Maicutei Domnului , Sfintei Xenia si Sfantului Nectarie sa te ajute si sa fie mijlocitori pentru tine in fata Domnului nostru Iisus Hristos. Maica Domnului sa te ocroteasca mereu.

Mtcrysty17 20.09.2010 18:13:12

Degeaba...

gabriela8 20.09.2010 20:28:16

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 290243)
Degeaba...

DE CE? :7:

Doar nu te astepti la ceva magic:33:

Ai incredere ca stie Dumnezeu ce e mai bine si fii incredintat ca Sfantul Nectarie nu tradeaza!

Mtcrysty17 20.09.2010 21:45:47

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 290280)
DE CE? :7:

Doar nu te astepti la ceva magic:33:

Ai incredere ca stie Dumnezeu ce e mai bine si fii incredintat ca Sfantul Nectarie nu tradeaza!

Pe mine m-a tradat.

DOBRE VALENTINA 21.09.2010 14:36:09

Multumesc Maicutei Domnului, Sf. Nectarie si Sf. Xenia

Am revenit, asa cum am promis. Maicuta Domnului, Sf. Nectarie si Sf. Xenia s-au indurat si de mine pacatoasa si m-au ajutat sa-mi gasesc un serviciu bun, stabil si aproape de casa. Am avut multe momente de deznadejde, citeam zilnic pe forum si vedeam cum altora li se implinesc dorintele, numai mie nu .......... pe de o parte ma intristam, pe partea cealalta ma intaream in nadejde si credinta ca o sa-mi vina si mie randul , si iata ca a venit si momentul meu de bucurie. Acum ma rog in continuare sa reusesc sa-mi indeplinesc atributiile cu succes, sa-mi intemeiez o familie, dar cu rabdare si credinta totul se va rezolva. Aveti incredere ca va veni si momentul vostru de bucurie. Slava Tie Doamne, Slava Tie!!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:11:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.