![]() |
Citat:
|
Citat:
Postul nostru tine toata luna Ramadan.Incepem sa postim de la rasaritul soarelui pana la asfintit.Nu avem voie sa mancam nimic,nici sa bem apa,apoi,asa cum am spus,la asfintit se rupe postul,de cele mai multe ori cu lapte si curmale,ne facem rugaciunea iar apoi putem manca normal.Nu ne sunt interzise nici un fel de alimente. Anul acesta in Ramadan,rasaritul soarelui era pe la 19.30 si se pare ca la anul o sa postim pana pe la 8 seara.De obicei,in Ramadan se plateste si dania de catre persoanele mai avute care reprezinta 2,5% din avere. Cam atat imi vine in minte mie acum despre post dar daca ai vreo intrebare..esti binevenita oricant:) |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Si pe langa milostenie si post, noi ne spovedim pacatele la preot si apoi, daca ni se da voie, ne impartasim cu Trupul si Sangele Domnului, ascuns in Sfanta Euharistie. Ce face un credincios musulman daca pacatuieste? Stiu ca la evrei se aduc jertfe, noi crestinii ne spovedim si urmam un canon, dar la musulmani cum este? ...si iti multumesc pentru ca-ti faci timp sa-mi raspunzi... |
Citat:
Daca un musulman pacatuieste,cu regret pentru fapta sa,se va ruga la Dumnezeu si ii va cere iertare.Ideea este iti para foarta rau pentru pacatul comis si sa faci tot posibilul sa nu il mai repeti.In islam nu exista intermediari intre om si Dumnezeu. Interesant ce ai spus,nu stiam ca evreii aduc jertfe pentru iertarea pacatelor:) |
Citat:
|
Citat:
Astfel..carnea de miel se imparte in 3 parti egale.Una ramane la cel care l-a sacrificat,una se da rudelor iar a treia saracilor;) Nu sangele sau carnea respectiva ajunge la Dumnezeu,ci credinta omului care l-a sacrificat. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
O sa iti spun care sunt pacatele majore in islam..toate se gasesc in Quran.(nu o sa le pun in ordinea in care apar,ci in ordinea care imi vin in minte) 1.Sa asociezi parteneri lui Dumnezeu 2.Sa ucizi(„... cel care ucide un suflet nevinovat de uciderea altui suflet sau de o alta stricaciune pe pamant este ca si cand i-ar ucide pe toti oamenii, iar cel care lasa In viata un suflet este ca si cum i-ar lasa In viata pe toti oamenii.” Quran 5:32) 3.A face vrajitorii 4.A nu iti face rugaciunile 5.Adulterul este un alt mare pacat 6.Ruperea legaturilor de rudenie si neascultarea parintilor 7.A lua sau a plati dobanda 8.A fi arogant si laudaros 9.A fura 10.Jocurile de noroc sunt un alt mare pacat in islam 11.Calomnierea femeilor nevinovate(Aceia care defaimeaza femei evlavioase,preacurate si drept-credincioase vor fi blestemati atat in aceasta viata cat si in Viata de Apoi si vor avea parte de chin mare.Quran 24:23) 12.Homosexualitatea e un pacat mare Off..sunt mai multe dar am incercat sa ti le dau pe cele majore..:) |
Nu prea inteleg ce inseamna prima porunca pe care ai scris-o...
|
Citat:
|
Citat:
Daca credinciosul musulman se adreseaza direct lui Dumnezeu, nefiind vorba de spovedanie, imamul ce rol are? Si ce alte slujiri exista in moschee? |
Citat:
Imamul conduce cele 5 rugaciuni zilnice care dureaza aproximativ 10-15 min fiecare..rugaciunea de vineri de la pranz este mai speciala pentru ca acolo exista si o predica care dureaza vreo 30 de min. Oh..si la cele 2 sarbatori ale noastre,iar se face o rugaciune care are si o predica Nu exista alte slujiri care au loc in moschee |
Citat:
In islam exista rugaciuni si pomeni pentru cei morti? |
Citat:
|
Citat:
Da,si noi trebuie sa ne rugam pt sufletul celor morti,dar nu dam pomeni cum se da in crestinism.Si totusi daca vrei sa dai ceva pt sufletul celui mort..este permis sa dai carti islamice de rugaciune de exemplu..iar de cate ori persoana care a primit cartea va citi din ea,rugaciunea respectiva va fi si pt cel mort. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Si da, fiecare zi este de la Dumnezeu... |
Citat:
|
Citat:
Mai voiam sa intreb ceva - la noi, femeile se acopera in biserica, fie cu batic, fie cu marama sau sal, dar in afara bisericii, putine femei isi mai acopera capul. Din cate am vazut si stiu eu, femeile musulmane isi acopera capul intotdeauna, iar in anumite tari, si fata - complet sau partial. Acasa se descopera in fata familiei? Ce fac daca au musafiri? |
Citat:
Femeile musulmane trebuie sa isi acopere parul..chestia cu fata acoperita nu obligatorie si de cele mai multe ori tine de traditie.Fara val ne pot vedea sotii nostri,parintii nostrii,socrii nostrii,fii sotilor nostrii, fratii nostri si nepotii nostrii(proveniti de la fratii si surorile nostre,nu nepoti din partea sotului) si bineinteles nu este nici o problema sa ne descoperim in fata femeilor. Daca au musafiri de parte barbateasca oricum femeia se presupune ca nu ar trebui sa fie in aceeasi camera cu ei..Daca sa spunem ca un barbat cu sotia lui vin in vizita,femeile se retrag intr-o camera,barbatii in alta. |
Citat:
Vrei sa spui ca mahomed a întemeiat doar o religie si nu un imperiu? Vrei sa spui ca cucerirea teritoriilor acestor imperii a fost un pacat al califilor si supusilor lor si ca nu trebuia sa se întâmple? Poate nu stii ca sub acesti califi a fost cules si realizat curanul si mai târziu colectia de hadituri, a aparut codul de viata si legile islamice dupa care traiesti si tu. Daca nu stii istoria califatului, începe cu istoria primilor primii patru califi de dupa mahomed, adica perioada numita Rashidun, când au fost cucerite Imperiul persan, Orientul apropiat (Siria, Palestina, Mesopotamia) si nordul Africii (Egiptul, Cyrenaica, viitorul Maghreb). Ai si o harta aici ca sa poti vizualiza: http://en.wikipedia.org/wiki/Rashidun_Empire Pentru restul cuceeririlor islamice (India, peninsula iberica etc) te descurci singura sa gasesti articolele. ............................ Si pentru Elisabeta si altii care discuta cu Lalay ca si cum nu ar fi nimic în neregula cu ea si religia ei: nu fii naiva, discuti cu o românca nascuta crestina care s-a lepadat de Hristos. Când discuti cu un musulman discuti cu un eretic care tagaduieste însasi fundamentele religiei crestine,divinitatea Mântuitorului, Sfânta Treime, Scriptura. mahomed a fost un mincinos, el a inventat cu buna stiinta toate minciunile din curan ca sa-si creeze o clasa de supusi care sa-i asigure prosperitate materiala, femei si calitate de conducator. EL a trait din jaf, a omorât numerosi oameni nevinovati. Documentati-va despre religia celuilalt fiindca nu toate religiile sunt inocente. Pe omul eretic trebuie sa-l mustri, nu sa faci schimb de impresii cu el. |
Citat:
Care este regula de a se imbraca, pentru femei? Au voie sa poarte pantaloni? |
Citat:
Da,avem voie sa purtam si pantaloni,ne putem imbraca cu orice atata timp cat suntem decente La pantaloni daca sunt foarte stramti..se poate purta o bluza putin mai lunga.Acasa in schimb..cu sotul si copiii..ne imbracam cum vrem. |
Citat:
1. esti fata sau baiat (femeie sau barbat)? 2. ai si un nume de botez crestin, sau doar un substantiv comun si un numar, ca sa ma pot adresa ca de la crestin la crestin... 3. ma bucur ca vezi paiul din ochiul meu, dar prefer sa gresesc iubindu-i pe altii, decat taindu-le capetele; in plus, pentru noi e Craciunul, sau ai uitat?... cred ca nu... sper ca nu...si, in fine, 4. fiecare dintre noi se va prezenta de unul singur in fata Mantuitorului - tu vei raspunde de greselile tale, eu de ale mele; iti multumesc pentru ca mi-ai atras atentia, este parerea ta... din punctul tau de vedere ti-ai facut datoria fata de mine si fata de Mantuitor, dar atat, acuma lasa-ma te rog, in pace si nu ma mai supara. Crezi ca poti sa faci asta, frate sau sora crestin(a)? |
Citat:
Da, sunt de acord ca decenta este importanta, dar standardele in materie difera... cum sa spun, ceea ce pentru mine ar fi un dezastru, unei alte femei i s-ar putea parea absolut normal. Farduri? Vopsea de par? Presupun ca sunt permise, sau ma insel? |
observ ca esti inversunata impotriva unui crestin, si mieroasa cu un eretic....cere bunului dumnezeu sa te lumineze ca nu cumva sa te pierzi pe cale.
doamne ajuta Citat:
|
Citat:
Semnat: o crestina mieroasa cu un eretic... |
..
|
Citat:
|
Citat:
Nu esti pe forumul tau, asa ca o sa ma refer la mesajele tale de câte ori cred de cuviinta. |
Citat:
|
Citat:
Femeile musulmane pot sa munceasca, pot avea o cariera, daca vor? Pot conduce o firma? Pot intra in politica? |
Citat:
Nu iti place islamul,iudaismul sau oricare religie..foarte bine..nu se termina lumea daca nu avem cu toti aceeasi religie.Cand ajungem in fata lui Dumnezeu..el e cel care ne va judeca. Am fost crestina dar crezi ca imi pierd timpul criticand crestinismul?De ce as face-o cand religia mea ma invata sa ma port frumos cu cei de alte religii? |
Citat:
In Romania iarasi am o prietena care este si ea translator si mai tot timpul pleaca in strainatate ..avand o cariera mai mult decat frumoasa.Megawati Sukarnoputri este o femeie ce a fost aleasa ca presedinte in Indonezia,Benazir Bhutto,prim-ministru in Pakistan.Dar in general femeile nu prea sunt pasionate de politica:P Femeile musulmane sunt mai emancipate decat ne imaginam;) |
Citat:
Acuma o sa sar de la una la alta: in islam fata trebuie sa aibe zestre? |
Citat:
|
Citat:
1. sefii sotului meu de la fabrica sunt musulmani si ne respecta sarbatorile, ne ureaza "Cristos a inviat!" si "Craciun fericit!", inteleg ce inseamna post si biserica, desi se tin deoparte, iar sotiile lor sunt femei decente, cu bun simt, respectuoase (una dintre ele este romanca) si 2. intr-un moment de mare cumpana pentru noi, o familie de evrei din tribul lui Levi ne-a ajutat imediat, fara sa stea pe ganduri, fara sa se uite la bani sau la efortul pe care il faceau, si asta doar din dragoste catre Dumnezeu... Asa ca, atatea zile cate voi avea de la Dumnezeu, n-o sa mai judec pe nimeni, niciodata!!! |
nu e vb de inversunare, asa cum tu respecti regulile islamului, asa avem si noi reguli...nu stiu cum am putea avea noi o discutie toleranta din moment ce tu l-ai negat pe iisus, si eu cred in el, ai negat sf cruce, si eu cred in ea, negi sf treime, si eu cred in ea....ai trecut la islam, e alegera ta, tu dai socoteala, dar niciodata nu ai sa poti sa fi o musulmanca adevarata ca cele din statele arabe...iti si spun de ce, ele sunt guralive, tu esti blanda, alea vor aur, tu vrei dragostea sotului tau, ei(musulmanii) vor sa sa faca dragoste mult, ele sunt mai tot timpul obosite.....imi dau seama ca vrei sa fi o foarte buna musulmanca...raiul nu e doar pt ortodocsi.
ce am putea noi discuta cum faci tu kafta si cum o fac eu? sau wow ce minunata e hena? Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:55:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.