![]() |
Citat:
|
Din pacate nu e chiar atat de simplu. Stii doar, Cristian, ca si cei mai mari vor fi in primejdie da a cadea. Concluzia: nu e nimeni in siguranta. Mijloacele de manipulare sunt atat de perfide si subtile, incat nu stii din ce parte esti atacat, de catre cine si mai ales cum. De aceea ni se spune sa ne rugam incontinuu; abia atunci vom fi la adapost de ispite si manipulari. Dar care dintre noi reuseste sa se roage incontinuu?!? Atentie, deci, si trezvie.
|
Foarte adevarat, trebuie sa dormim cu rugaciunea pe buze, iar somnul sa ne fie pe jumatate treaz!!!
|
Loc de cearta
[COLOR=Red]Loc de cearta[/COLOR] sau Loc de dat cu, capul...cum veti dori domniile voastre..:106:
Asa cum in toate insitutiile exista un binecunoscut "Loc pentru fumat" propun sa existe si pe forumul nostru un "Loc de cearta", pentru ca fumatori nu avem prea multi..:4: De aceea: propun tuturor celor ce au nervi, dureri de cap, spume la gura, injurii, plansete sau miorlaituri provocate de colegii de forum..sa vina in acest loc si sa spuna "tot ce ii sta pe buze..sau printre dinti..." Astfel scutiti pe cei ce urmaresc un anume subiect de vesnicile intreruperi, injurii, atacuri la persoana ce Nu au nicio legatura cu topicul. 1. Frate esti suparat? Ai doua optiuni: iarta-ma sau injura-ma aici! 2. Nu ti-a placut caraterul meu? Ai doua optiuni: iarta sau injura-ma aici! 3. Vrei sa ma ignori si nu stii cum? Ai doua optiuni, folosesti facilitatea ignor sau imi spui aici; dispari! 4. Nu mai suporti vesnicele mele polologhii sau sfaturile crestine? Ai doua optiuni; iarta-ma sau injura-ma aici! Lista poate continua....daca va vin ideii...:18: |
Citat:
Excelenta idee!!! M-ai facut sa zambesc Jenica, si sa uit de problemele mele pentru o clipa!:6: Da, multi ni inteleg ca fiecare are o personalitate proprie si din acest motiv, se isca neintelegeri. Mai exista si faptul ca a respecta pe cineva, inseamana sa stii sa spui "Frate, iarta-ma , am gresit". Mai trebuie sa crestem putin. |
Citat:
Da, cred ca e foarte buna, nu stiu insa daca vor accepta certaretii sa se defuleze numai aici. :-) |
Foarte buna propunerea ta, Jenica. Dar nu oricum, ci in termeni civilizati. Si cine nu e in stare sa se exprime civilizat, si nu poate sa se exprime decat cu injurii, sa o faca si sa primesca o pauza de 1-2 saptamani de pe forum, ca sa se racoreasca. Totusi este inadmisibil cate isi permit unii.. la adresa altora. Argumente, nu injurii!
|
Ma bucur ca v-am facut sa zambiti. :69: Dealtfel.. acesta a fost scopul acestui topic. M-am obisnuit sa imi beau cafeaua ( care e musai..din pricina tensiunii:10:..sper sa nu ma ia vsovoi la cearta) dimineata aici in fata calculatorului. Uneori mesajele citite imi strica buna dispozitie, deh asa sunt eu mai sensibila.. M-am gandit ca sunt si altii ca mine si mi-am spus in sinea mea..I-a'n veseleste mata putin atmosfera pe aici... Acum, intr-un ton serios, sincer m-as bucura daca am reusi sa comunicam mai usor.
Acest topic nu este adresat cuiva anume, nu face rau nimanui, nu creste tensiunea, a fost creat din dorinta de a readuce zambetul pe planeta Pamant! :78::4: |
Citat:
Pasivitatea e moarte duhovniceasca, nimic altceva. Draga Jenica, imi pare rau ca fac parte si eu dintre aceia, care iti strica dispozitia cand iti bei cafeaua. Imi pare rau cu adevarat; dar sunt unele lupte de dat si atunci nu suferi numai tu, care citesti ci si cel care scrie. Dar asta sa nu ne impiedice sa luam atitudine atunci cand e nevoie, de teama ca stricam linistea cuiva; ia gandeste-te cat s-ar strica linistea, daca unii dintre cei noi si fara cunoastere ar lua drept bun un punct de vedere gresit, care contravine Sf. Parinti si chiar si bibliei, caci de multe ori avem formulari explicite in biblie, care sunt contestate de unii... Din pacate nu suntem in vreme de pace, caci Domnul a luat pacea de pe pamant, ci suntem chiar in plin razboi duhovnicesc; acesta se duce cu cheltuiala (nervoasa) mare, dar aduce si roade. Si acum ca veni vorba, daca cei, care, implicati in acest razboi fiind, se folosesc de Cuvantul lui Dumnezeu si de intelepciunea lasata noua de Sfintii Parinti, sunt pusi la zid pentru ca il marturisesc pe Domnul Iisus Hristos, atunci cei care il razboiesc pe acesta pe cine marturisesc, nu stiu, caci rare ori gasesc in afirmatiile lor altceva decat o inchinare in fata omului. Oare ei cui se inchina si invataturile cui le propaga?!? Sf. Pavel spune: "11. Cel ce vorbește astfel să-și dea seama că așa cum suntem cu cuvântul prin scrisori, când nu suntem de față, tot așa suntem și cu fapta, când suntem de față. 12. Căci nu îndrăznim să ne numărăm sau să ne asemănăm cu unii care se laudă singuri; dar aceia, măsurându-se și asemănându-se pe ei cu ei înșiși, nu au pricepere. 13. Iar noi nu ne vom lăuda fără măsură, ci după măsura dreptarului cu care ne-a măsurat nouă Dumnezeu, ca să ajungem și până la voi." Asemenea trebuie sa facem si noi. Spuneai intr-un loc despre linistea pe care o resimte cel, care merge la manastire si vorbeste cu duhovnicii imbunatatiti. Diferenta, draga Jenica, e aceea, ca cei care merg la manastire sunt avizi de Cuvantul lui Dumnezeu rostit prin calugari; abia asteapta intalnirea cu Cuvantul, care le picura pace in suflet. Cine a fost acolo stie. |
Problema de pe acest forum eu cred ca consta in faptul ca se pune prea putin accent pe Sfanta Scriptura!
Cred ca trebuie sa ne invatam caci Sfanta Scriptura este Cuvantul lui Dumnezeu si merita cea mai multa atentie, si nu alte posturi gen .... stiti si voi care. Binteleinteles : Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie! Haideti sa schimbam ceva! Har si Pace de la Domnul! |
Jenica, stii ca tin f. mult la tine... dar propunerea de mai sus nici macar nu e comica. o idee stupida, dupa parerea mea.
|
Citat:
În spatele postărilor sunt oameni cu grijile,cu nevoile lor,cu neputințe duhovnicești, oameni mai mult sau mai puțin credincioși care de multe ori nu au de unde să afle răspunsulri la întrbările care îi frământă. Atunci când începi să mergi pe calea credinței apar mii și mii de întrbări.După părerea mea acest forum este de mare folos pentru toți care citesc și postează aici. |
Impartasim aceiasi parere.
Har si Pace de la Domnul! |
Regulament
As vrea sa intreb la ce foloseste regulameniul de functionare alforumului, dca sunt persoane care nu tin cont de el si nimeni nu le spune un cuvant de indreptare.
1. NU sunt acceptate desconsiderarea Bisericii (batjocura, blasfemia) 2. NU sunt acceptate jignirile, injuraturile si orice al gen de expresii vulgare; 3. NU putem accepta pocirea limbii materne, asa cum nu putem accepta nici raspunsurile evazive in cadrul unui topic; Sunt numeroase cazuri de batjocorire a Bisericii de jigniri, injurii si expresii vulgare de schimbare a ortografiei, si... nici un ecou din partea celor in masura sa ia atitudine, caci de useri si asa acestia nu tin cont. Oare numele acestui forum nu ne obliga sa vorbim frumos, sa aratam respect si dragoste unii altora? Se pare ca nu de la sine. |
Punctul 2 din Regulament:
NU sunt acceptate jignirile, injuraturile si orice al gen de expresii vulgare. Au fost banati unii pentru mai putin... |
Citat:
deci, ce zici de un ban? |
Exagerezi voit,caci situ esti vizata la jigniri!
|
nu exagerez deloc, ci iti pun o oglinda in fata.
|
Citat:
|
Daca unii useri ar fi ( sau macar ar incerca!!)capabili sa treaca peste [COLOR=Red]URA[/COLOR][COLOR=Red], Prejudecata[/COLOR] pe care o simt vis-a-vis de un coleg/colega de forum, atmosfera ar fi cu adevarat linistitoare. Am fi cu adevarat crestin inseamna sa fii capabil [COLOR=Red]sa recunosti[/COLOR] cand gresesti, sa ai capacitatea de [SIZE=3][COLOR=Red]a discuta civilizat![/COLOR][/SIZE] Fara injurii, fara jigniri gratuite!! Ne ascundem in spatele cuvintelor, in spatele atitudinii de "bun crestin", de om drept, dehh iubim adevarul...suntem detinatori de adevar absolut si atacam [COLOR=Red]OMUL [/COLOR]nu ideea! Daca ar fi cu adevarat dorinta de indreptare...si nu atac la perosoana!! Nu am lua in derandere orice postare a lui/ei, nu l-am jigni incontinuu, nu l-am acuza de sfintenie sau habotnicie sau erezie sau orice altceva!!!! am fi capabili sa spunem deschis , cand este cazul, evident! da frate astazi uite astazi ai gandit bine![SIZE=2][COLOR=Red] [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Red]Dar ura, mandria, rautatea, dorinta de a spune mereu ultimul cuvant, ne impiedica sa fim UMANI!!![/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
Cred ca ar fi cazul Admin, sa dai "Pauza de scris" celor ce continua sa jigneasca si sa transforme forumul in loc de rafuiala proprie! Nu doresc cenzura, nu doresc sa schimb pe nimeni, nu doresc sa fiu aprobata, inteleasa, [SIZE=3]doresc sa putem discuta civilizat si cu mai multa responsabilitate (ca sa nu-i spun bun simt...) Cei ce nu va/ma suportati si nici nu doriti sa o faceti folositi facilitatea ignor list! [/SIZE][/COLOR] |
Citat:
ce sa faci...nu suntem toti la fel.. unii se amuza, altii judeca, altii doar zambesc iar altii chiar o folosesc. Bucurie! |
Citat:
|
Azi mi-am adus aminte cum o femeie la biserica l-a intrebat pe parintele G. ce sa faca, deoarece barbatul ei o insela. Vorbea tare, asa ca fara sa vreau am tras cu urechea.
Parintele nu s-a incrancenat, nici nu i-a dat rugaciuni si canoane pentru a iesi din aceasta situatie, ci, pentru inceput, i-a spus: ,,Si ce treaba ai dumneata? E pacatul lui. Vezi-ti de mantuirea dumitale si atat." Atunci m-am aratat oarecum contrariata, dar mai tarziu, mi-am dat seama ca sfatul dat cuprindea si si solutia pentru a iesi din impas. Daca ne-am concentra pe problemele legate de mantuirea noastra, am gresi mai putin. Greseala este omeneasca si se poate indrepta. Caci asa cum spune sfantul Isaac Sirul, oricate fapte bune am avea si oricate rugaciuni am face, daca nu suntem asemenea pruncilor, tot nu e bine. Noi sa incercam sa fim uniti in cele de folos sufletelor noastre. Sufletul nostru este cel mai important, nu ispitele care ne vin prin mijlocirea celui rau. Daca n-ar fi incercati de ispite, toti oamenii ar fi minunati. Asa ca ar fi bine sa ne indreptam sagetile spre vrajmasul omenirii, nu unii impotriva altora. Dumnezeu sa ne ajute pe toti. |
Citat:
Stiu ca imi veti spun iar, noi doar discutam..insa..ciudat mod de ati impune punctul de vedere, nu crezi antonia? |
Citat:
|
Decat sa-i judecam pe cei care gresesc, mai bine sa-i privim cu mila si sa ne pastram pacea sufletului. Sfintii inchisorilor in ce conditii s-au sfintit? Toti cei din jurul lor erau virtuosi? Nu. Sa ne intarim unii pe altii, caci fiecare ce va semana aceea va culege.
Pe cel ce se inalta singur il va smeri Dumnezeu, iar pe cel care se smereste Dumnezeu il va inalta. Nimeni nu-si adauga prin dispretuirea aproapelui altceva decat pacate. Ideal ar fi ca in disputele noastre sa fim atenti la pacate, nu la pacatos. Da, impotriva pacatului trebuie sa luam atitudine, mai ales daca ne afecteaza credinta. Insa, daca pe un alt topic intalnim aceeasi persoana, bine ar fi sa uitam ceea ce ne desparte... Exista multe situatii in care crestinii discuta cu multa dragoste, respectandu-se reciproc. Au mai aparut si cateva ,,accidente". Sa iertam si noi. Sa-i invaluim cu dragoste pana cand inimile lor se vor incalzi. S-ar putea ca la un moment dat sa credem ca detinem adevarul, iar dupa un timp sa ne convingem ca am gresit. Daca ne rugam inainte de a scrie, avem mai putine sanse de a gresi fata de Dumnezeu si fata de aproapele. Caci numai Dumezeu ne poate lumina mintea. Si raspundem pentru ceea ce scriem, caci Dumnezeu stie exact cine suntem. |
Am si eu o (alta) intebare. Pe acest forum moderatorii sunt aceaia la care scrie (sub numele de utilizator) Senior Member, sau care. Cum stim care sunt moderatorii?
|
Citat:
Spui tu aici: Insa, daca pe un alt topic intalnim aceeasi persoana, bine ar fi sa uitam ceea ce ne desparte... Bine ar fi daca am incerca TOTI sa uitam ceea ce ne desparte..daca cu adevarat ne desparte. Mi-a placut cuvatul tau! Hristos a inviat! |
...deci exista ia la/in mine o problema..
|
Blandete
Mi-a placut teribil de mult acesta poezie...si o consider f.potrivita cu subiectul dezbatut:
Blandete Jianu Liviu-Florian Parintelui Iustin Popovici La celalalt sa mergi cu pasi de porumbel, Sa i te-apropii delicat si cu blandete, Pentru ca frici si suparari are si el, Si-atatea griji in hamul vietii-i dau binete La celalalt sa mergi cu pas de porumbel, Nu-i adauga si greutatea ta, in spate, Si fiara de-a ajuns, si cel mai crunt misel, Imparte-i un fior, macar, de bunatate La celalalt sa mergi cu pas de porumbel, Sa i te-apropii delicat si cu blandete, Si-oricate griji si suparari ai, ca si el Cu ruga, inima si fapta, da-i binete. preluat de aici: http://www.sfintiiarhangheli.ro/poezie.php?id=482 |
Tocmai pentru ca sunt vizata, nu pot decat sa te felicit pentru verticalitate in luarea ta de atitudine. Doamne ajuta!
|
Citat:
Dar nici eu nu stiu cine sunt administratorii in afara de 'admin'. |
Citat:
M-am referit si la mine si la toti cei preocupati de mantuire. Caci aceasta preocupare ne uneste cu adevarat. Mi-a placut poezia. |
Va rog lamuriti-ma si pe mine referitor la ID. Se poate schimba oricand, oricum? Eu am doua ID-uri, pentru ca nu m-am putut loga cu primul, la fel ca multi altii; altfel nu mi-ar fi trebuit alt ID; iar postarile mele cu primul ID au ramas semnate cu acel ID.
Am observat insa ca sunt useri, care din cand in cand isi schimba ID-ul, iar replicile lor cele dinainte de schimbarea ID-ului apar cu ID nou. E corect ca se intampla asa? |
Multumesc Sergiu ca mi-ai/ne-ai deschis mintea!
Am si eu cateva intrebari :106:ce au izvorat din discutiile din ultimul timp avute pe acest forum.
Vi se pare normal ca un om care isi ascunde identitatea sa discrediteze public un om cu o viata duhovniceasca deosebita? Si mai mult decat atat, unii sa ii continue ideea? Sa il sustina nestiind de fapt cine e si ce anume reprezinta el? (Cum frumos a gandit Sergiu) De ce luptam sa combatem (irosind timp, liniste) ceva "nepalpabil". De ce alegem sa ne luptam cu morile de vant? Eu vad lucrurile asa. Daca un om de talia parintelui Iustin sau Petroniu ( ca tot a fost vb de ei) au curajul marturisirii si spun deschis si in fata ceea ce simt gandesc...de ce sunt luati in "seama" si purtam dialoguri nesfarsite cu cei care isi ascund chipul si lovesc miseleste "aparati" de un virtual sau de un id oarecare? De ce nu avem taria sa sustinem deschis ceea ce gandim, bun sau rau! Si in functie de ceea ce gandim/simtim/dorim sa cautam sau nu adevarul? Nimeni nu doreste sa converteasca pe nimeni , ca daca cei ce ar dori acestea ar exista pe acest forum, nu ar cauta raspunsul la noi ci la cei induhvniciti. Fratilor, de ce purtam discutii de cate 30 de pagini cu niste "id" care se tem sa marturiseasca credinta sau necredinta lor fata catre fata ( mergand direct la omul pe care il discrediteaza si sa ii spuna in fata, eu te contest! sau NU te inteleg) si prefera sa atace miseleste pe la spate? Vine unul arunca o piatra si pleaca (adesea) iar altii 99 sar sa o culeaga..iar cel ce a aruncat-o sta si rade pe margine de cei ce si-au udat hainele...:35: Ajuati-ma sa inteleg acest aspect , sincer ma depaseste. |
Citat:
|
Citat:
Sa luam exemplul lui Iustin Parvu: declaratia sa a fost preluata de marile bloguri ortodoxe imediat. Internetul fiind un mediu dinamic aceasta s-a raspandit foarte repede si a fost comentata atat de oameni care sunt de acord cu ce spune Iustin Parvu cat si de oameni care nu sunt de acord. Asta e natura internetului iar cine nu o intelege este condamnat sa isi puna intrebarile pe care ti le pui tu. Ecuatia e simpla: daca un om "sfant" doreste sa nu fie atacat "miseleste" se poate abtine de la a face declaratii publice. Daca doreste sa faca acele declaratii trebuie sa suporte si critica lor. Nu e nici o mana magica care sa te fereasca de critici. Chiar si eu l-am criticat si parodiat pe Iustin Parvu la mine pe blog, pentru ca nu sunt de acord cu el. Si o fac din spatele unui pseudonim, pentru ca consider ca e mai important ce spun decat cine sunt. Cine nu poate suporta putina critica si parodie la adresa propriei persoane traieste degeaba. |
[COLOR=darkred]Doresc să îți pun o întrebare scrabble[/COLOR]
Îți citesc postările deși am cu totul altă percepție a vieții .Îți admir știința și chiar faptul că ești pe un forum ortodox.De asemenea apreciez și faptul că nu "sari prea tare calul".Sunt convinsă că într-o zi vei reuși să-ți găsești identitatea spirituală căci ești foarte tânăr.Văd că ai răspuns la postarea Jenicăi și asta îmi confirmă faptul că ești foarte deștept căci ai înțeles ce vrea să spună și cui se adresează. Mă frământă o întrebare.Spui că ești agnostic.Am căutat în dicționar acest cuvânt și iată ce am găsit: "concepție care neagă parțial sau total posibilitatea cunoașterii obiective a lumii a esenței fenomenelor" Te-aș ruga, dacă ești amabil să explici puțin aceasta căci eu...nu prea înțeleg. |
Citat:
Citat:
|
Am citit atât cât am putut după puțina mea știință și cunoaștere a limbii engleze și oarecum, sunt puțin mai luminată în privința acestui termen"ateu agnostic".
Am citit și ultimele postări de pe pagina ta și am apreciat mult faptul că ai renunțat la acele inseme sataniste căci vorba aceia ...dacă ești ateu înseamnă că nu crezi în nici o forță supranaturală nu?:45: Un singur lucru vreau să-ți mai spun și promit că voi sta departe de postările tale.Cineva foarte drag mie era asemenea ție.Lucra în presă și cum afla un preot care făcea o boacănă scria (ca să aibă subiect de prima pagină) și scria și se vindea ziarul celor cu bani și interese.Făcea aceasta pentru un salariu de nimic și era ca și tine și agnostic și ateu și tot ce vrei tu.Până într-o zi...când s-a abătut necazul asupra lui.Nu mai vreau să continui povestea căci încă nu s-a sfârșit. Nu-ți bate joc de cele sfinte dragul meu copil și nici de acei care cred în Dumnezeu. Îți doresc tot binele din lume și să ajungi la ADEVĂR.:6: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:52:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.