![]() |
Citat:
Mesajul tau de mai sus arata cine se cearta si are o atitudine nepotrivita pe acest forum. |
acolo unde este cearta sau despartzire prin lepadare acolo a biruit dracul, ca daca mania orgoliului explodeaza ca sa ucida crezand ca face o mare lucrare pentru Dumnezeu, inseamna ca in loc de a ne lumina shi insenina ziua, a reushit sa ne strecoare gandul obtzinerii aurului cu nerushinare, prin viclenie, nalucind pareri de sine pripite obtzinute pe baza de prooroc mincinos al cascatului... shi asha mai departe... ???:(:( ... iar daca a biruit dracul shi ai osandit sau ai trufit sau ai certat cu rautate sau dispretz sau fiindu-tzi scarba de interlocutori, atunci cum te vei mai putea impaca cu ei ca sa se impace shi Hristos cu tine shi cum il vei iubi, caci zidul shi prapastia din suflet nu te va lasa.......... pentru slava de la oameni shi pentru falsa rushine ca defapt e mereu shi mereu nerushinare.... 7x:(:(... mai mult la mine ma refer ca ma simt complet impietrit de la shtiintza obtzinuta avand la baza o credintzele in fortzele mele, o razvratire ca o nemultzumire.... :dozingoff:
|
Daca ma intrebi pe mine, svovi, eu fac intotdeauna referire la cele scrise, nu la persoana; caci daca nu cunosc persoana, aceasta nu mi-a putut face nimic mie personal: ma refer de aceea intotdeauna la cele scrise, negru pe alb, care pot fi recitite oricand. Neavand nimic cu persoana, nici nu ajung s-o urasc, ci mai degraba ma gandesc ca e o sora sau un frate, care ca si mine trebuie sa dea examenele acestei vieti.
Dar cand citesc ceea ce scriu colegii nostri de forum si gasesc ca e oportun sa scriu un comentariu, o fac in favoarea aceluia, ca sa beneficieze, evident daca vrea, de cele semnalate de mine, asa cum altii comenteaza la randul lor, cele scrise de mine. Din orice putem trage invataturi: dintr-un text bun invatam ca asa e bine; iar dintr-un text rau, ca nu asa trebuie gandit si exprimat. Asta bineinteles, daca mandria ne lasa sa invatam ceva de la altii. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Delasarea si dezinteresul barbatilor pentru principiile care-i situau pe ierarhia superioara, a conferit femeii posibilitatea de-a se afirma si de a-si lua in maini propria viata. Lenea si viciile barbatilor a determinat femeia sa mearga si sa se intretina singure, sa fie independenta....deci, sunt independente. |
Mda, barbatul-cap femeii...pai doar nu toti, ci cel pe care il investeste fiecare femeie, ca fiind asa pentru ea, iar in rest acordam respectul cuvenit fiecaruia in parte pentru ceea ce este ca om, prestanta, respect de sine, valoare...doar nu o sa vad in fiecare aschimodie masculina, capul meu...sa fim seriosi!:21:
|
femeia, ascultare, dar nu spre pacat
Citat:
Iata un pasaj al Sfantului Apostol Pavel care subliniaza un lucru extrem de important: nevasta trebuie sa fie supusa in Domnul barbatului ei, adica sa fie supusa doar daca cele spuse, propuse de barbat nu contravin credintei crestine. Spre exemplu daca barbatul fura si o indeamna si pe femeie sa fure, ea nu trebuie sa asculte de barbat si sa faca un asa pacat. similar daca barbatul ii cere femeii sa fie betiva alaturi de el, sau sa nu mai mearga la biserica, sau sa nu mai dea bani saracilor, sau sa depuna marturie mincinoasa pentru el sau pentru vreun prieten de-al lui, femeia nu trebuie sa-l asculte. Logic, nu? In privinta mult-disputatelor treburi gospodaresti eu cred ca barbatul trebuie sa fie cu bun simt si sa o ajute pe femeie in gospodarie cand simte ca femeia e prea incarcata. Si o va face si pentru nevasta dar si pentru el caci o femeie obosita si tracasata nu mai e asa atragatore si vesela si cool. Ca sa nu mai zic ca si la pat da rezultate mai slabe, fiind mai putin iubitoare, mai putin tandra si mai putin jucausa...)). In afara de asta, daca barbatul o ajuta femeia apreciaza mult chestia asta si de aici vine si un spor de iubire... |
Citat:
Doamne, oare cati barbati sunt in stare de o asemenea gandire si mai asteapta si supunere din partea sotiilor lor? |
Citat:
|
Citat:
Concluzie: Barbatul poate fi capul femeii numai daca ... accepta ca femeia este inima lui. |
Citat:
|
citesti numai ce iti place
Citat:
1. din dragoste (care e cel mai important motiv). Cine iubeste pe cineva nu-l poate lasa pe celalalt sa cada jos de oboseala si sa nu miste un deget. Asta se numeste empatie. 2. pentru ca daca o ajuta, ea va fi mai vesela, mai bine-dispusa si implicit relatia va fi mai armonioasa. Eu cred ca intr-o relatie trebuie sa ne intereseze nu numai cum ne simtim noi, ci si partenera, si daca si ea gandeste la fel, e foarte bine. Asta e al doilea motiv important. 3. pentru ca relatia sexuala va fi mai implinita. Asta e al treilea motiv, poate ultimul. Toata lumea stie ca o relatie sexuala implinita imbunatateste simtitor viata cuplului. Pentru feministele de ocazie sau din convingere care sunt active pe forum, as spune ca, similar, daca il iubeste, o femeie nu trebuie sa-l lase pe sot, de exemplu sa-si ia a doua slujba, sau sa vina foarte tarziu de la munca si sa o neglijeze astfel pe femeie si pe eventualii copii si o va face 1.atat pentru sot (din empatie) pentru el (motivul 1) cat si 2. pentru armonia cuplului, caci un sot daramat de munca nu va mai fi la fel de vesel si bine-dispus (motivul 2), ci va fi aproape inexistent 3. pentru a nu periclita viata sexuala a cuplului. Si nu mi se pare nimic rau daca femeia gandeste asa, nu cred ca l-ar privi pe barbat ca pe o jucarie sexuala... |
...
Citat:
ce conteaza care parte mai e... pentru mine... femeia este jumatate din TOT... odata uniti prin Taina Cununiei, suntem unul. daca ea sufera, sufar si eu... daca ea este fericita, sunt si eu... ea este barometrul vietii mele... nu pot altfel... daca n-ar fi asa ar fi ca si cum mi-as fura singur caciula. eu asa as simti... si e doar un punct de vedere personal... |
Citat:
|
Capul si inima...este ca si cum ai spune ca femeia n-are cap si barbatul n-are inima. Imagini ciudate aveti.
Eu impart altfel, longitudinal. Jumate-jumate, de sus de la cap si pana jos la talpa. Si sunt impreuna peste tot, in tot ce fac. Noi asa suntem. Nici unul nu este sef, nici unul sclav. |
Citat:
|
Am inteles Cristi, dar e cam acelasi lucru (inima sau suflet, cap sau minte).
Nici eu nu vorbeam de anatomie.:53: |
Când, la nuntă, vi s-a citit despre ascultarea bărbatului, de ce nu l-ați întrerupt pe preot să-i spuneți: "stați așa, părinte, că eu nu sunt de acord cu ce zice învățătura noastră ! Eu nu cred că bărbatul este capul femeii și nici nu cred că trebuie să ascult de bărbatul meu așa cum Biserica ascultă de Cristos ! Eu cred că suntem longitudinali ! Jumătate-jumătate, din creștet până în tălpi !
|
Daca citeste ca cei doi sa asculte unul de celalalt,atunci promit sa nu-l intrerup pe parinte! ;)
|
Citat:
Regret ca ati inteles gresit! Mai reflectati! |
Citat:
|
Citat:
Vorbim despre iubire si respect,nu sclavie. Si acum,sa fim seriosi,ca suntem oameni in toata firea: barbatul nu este Dumnezeu,este om si supus erorilor prin urmare,daca el procedeaza incorect sau judeca stramb in anumite situatii eu ca femeie trebuie sa il urmez precum catarul ala cu ochelari? |
Dar nu spune Apostolul de sclavie. Nici că nu trebuie să existe comunicare. Nici de catâr cu ochelari. Spune de ascultare. Oare eu sunt sclavul preotului meu ? Oare preotul meu este sclav episcopului ? Oare episcopul meu este sclav papei ? Oare eu cu preotul meu nu comunic, sau clericii între ei nu au înțelegere ? Eu nu cred că preotul meu mă socotește catâr cu ochelari, ci mă iubește ca pe un fiu al său. Dar, când el spune "du-te !" mă duc, iar când spune "vino", eu vin.
Ei bine, acest model eclezial ni-l oferă învățătura noastră. Ascultare în iubire. Acestea două, ascultarea și iubirea, departe de o duce la sclavie, duc la adevărata libertate. Femeia care nu ascultă de bărbatul ei nu e liberă, ci e în pericol de a se face roabă unui stăpân care îi vrea tot răul și care s-a depărtat el însuși de la fața Stăpânului Ceresc datorită aceleiași patimi a neascultării. Sf Fecioară Maria, pe care o cinstim mai mult decât pe orice sfânt și decât toți sfinții la un loc, a știut totuși, în ciuda preeminenței sale între oameni, să asculte de bărbatul ei. Bărbatul ei nu s-a dovedit sclipitor de ager când, ajuns la Betleem, nu a fost capabil să-i găsească o cameră de hotel acestei femei care stătea să nască. Se înnopta și, negăsind nimic, a ieșit din oraș, iar ea l-a urmat. Tot ce a găsit a fost un staul, cu paie drept așternut. Dar ea, Doamna lui și Doamna noastră, l-a urmat fără să considere că se aseamănă cu catârii cu ochelari. |
Sa asculti acolo unde este cazul mi se pare normal si ar trebui sa fie reciproc,dar ascultarea in sens de supunere mi se pare deja un termen primitiv.Ma supun lui Dumnezeu,nu unui om.
Dar barbatul care nu asculta de femeia lui,din iubire,evident...cum este? Sa fim seriosi,comparam niste timpuri si o societate care nu mai are nici o legatura cu cea prezenta.Nu inseamna ca daca acelea au fost vremurile biblice,trebuie sa le reproducem fidel. In acest caz femeile nici nu ar mai trebui sa lucreze,ar trebui doar sa stea acasa, sa aiba grija de sot si sa nasca prunci.Asta este societatea ideala pe care o visezi? PS:Nu am mai pus citate,dar cred ca ai inteles ca ti-am raspuns pe rand la problemele ridicate de tine. |
Citat:
|
Citat:
|
Da ,sunt de acord ca barbatul este capul femeii
Numai ca unii inteleg prin asta ,asuprirea femeii,injosirea ei,jignirea ei ridicandu-se pe ei la rangul de ZEII,carora toate li se cuvine..........nu-si iubesc sotiile,le schimba ca pe ciorapi lipsind de acasa fara temei noptile.........venind acasa si snopindu-si in bataie bietele consoarte in vreme ce ia mai si creste poate 2-3-4 -10 copii poate,si le indura pe toate cu stoicism,rugandu-se lui Dmnezeu sa o ajute!!!!!!!!!!!Cine a trecut prin asa ceva stie despre ce vorbesc,si atunci nu pot sa fac sa nu ma intreb;cum sa-i fii supusa unuia asemenea barbat ,care nu te respecta,pe tine,casa si copii tai? probabil ca multii imi veti raspunde ca acela nu e creincios adevarat!!!!!!!!!!!!! dar ma intreb cati dintre domniile dumneavoastra nu cunoaste asemenea cazurii,pt ca la noi ORTODOXII iertata sa fiu dar este aproape un lucru obisnuit.................
|
Citat:
Nu, deloc. Nu am absolut nicio problema cu barbatii, dar m-a tulburat extrem de mult mentalilatea asta care a ramas ca o zestre din generatie in generatie de a crede că locul natural în care trebuie să se manifeste personalitatea unei femei este fie “la gura sobei”, legănând copiii și preparând tocana pentru masa de prânz, fie într-o ipostază afrodisiacă, la fel de precis conturată în imaginarul autohton. P.S:... sper sa reusesc sa trec peste cinismul ingrozitor al unora de aici... Ma voi stradui sa nu mai postez la astfel de subiecte de pe forum..sa vad daca reusesc. |
Citat:
|
Citat:
Cu reformularea postarii anterioare ai dat un alt inteles cuvintelor tale..eu am citit si am recitit ce ai postat initial si nimic altceva nu am inteles. Vladimir, de ce nu amintesti aici si de femeile care au sau aspira la o carieră? Si care au nevoie de un soț care să o sprijine, împărțind cu ea responsabilitățile familiale și care să nu se simtă amenințat de faptul că femeia câștigă mai mult decât el sau are mai mult succes? Nu sunt o feminista...sustin doar progresul spre civilizatie. (asta in cazul in care pe mine ai vrut sa ma atingi cu fraza respectiva) Numai bine! |
Hmm...eu inteleg cumva aici o nuanta, dar nu legata de ascultarea de barbat...cu capul plecat, sau prin anihilarea gandirii proprii, si "clatinatul din cap al femeii"...precum cateii aia de jucarie intalniti in unele masini, care dau din cap in permanenta, nu...nicidecum.
In perceptia mea, barbatul e mai puternic din multe puncte de vedere, mai ancorat in realitate atunci cand e pus in fata unor situatii dificile...cu alte cuvinte mai barbat, in timp ce femeia e mai fragila, mai panicata de fel...mai sensibila, si astfel se completeaza si fac o echipa foarte buna impreuna. Nu am de ce asculta eu mai mult decat sotul, la modul general, si nu in alt sens decat in cel de a asculta ce are el de spus si a analiza obiectiv cele spuse...pentru ca sotii trebuie sa se sfatuiasca, sa fie atenti si la perceptia celuilalt asupra vietii, anumitor aspecte, si sa devina mai buni datorita celuilalt...deci e doar ceva reciproc, asa ca eu nu am de ce sa am o stare de supusenie si de ascultare, pentru ca nu se pune problema asa, ascultam amandoi...si ne completam, atat. In rest e o problema grava de abordare a relatiei de cuplu, si tocmai de asta s-a ajuns la afirmatii din partea unor femei crestine, cum ca vai...in fata barbatului nu misti, nu respiri...si mesteci in oala cu frenezie..si unii barbati normal ca se obisnuiesc asa...ca doar obisnuinta e a 2 a natura, ce sa mai la deal la vale!!! |
Citat:
Exista femei care o iau cam razna cand cariera le e infloritoare si simt ca trebuie sa puna pantoful pe tampla sotului...ca el sa aiba ciocul mic forever, facand afirmatii de genul " Ma pot descurca si fara el"...dar in acelasi timp, de fapt nu vor sa se descurce fara el...pentru ca ar vrea sa le ajute si la treburile gospodaresti, sa stearga si praful cu un talent deosebit, sa legene si bebele...sa fie si gentlemen-i, sa faca si cumparaturile bine ( adica sa cumpere un anumit tip de lapte de la supermarket, si sa caute un anumit ph la sapun)...deci deja parca femeia de cariera, care poate trai si fara un El la fel de bine, nu poate trai fara el...desi il priveste mijit si ii spune ca nu e bun de nimic. Exista multe femei, care acum tind sa aiba o atitudine..care ar vrea sa arate cumva ca si ele pot, si inca foarte bine...si ca martoaga de barbat de acasa ( care nu mai castiga cat ele), nu mai e destul de bun pentru ele...cele cu o pozitie buna in firma, dar ramane totusi bun...de barbat in casa, desi mai are mult praf de inghitit, si multe priviri ascutite de indurat, pana sa ajunga sa stearga praful...ca ele. :21: |
Citat:
Nu spun ca e bine sau rau,nu trebuie sa fim toate trase la indigo,insa,sunt multe femei care simt sa aiba o cariera,sa se implice in diverse activitati pe langa familie. |
cred ca asa e mai clar
Citat:
In privinta mult-disputatelor treburi gospodaresti eu cred ca barbatul trebuie sa fie cu bun simt si sa o ajute pe femeie in gospodarie cand simte ca femeia e prea incarcata. Si o va face 1)si pentru nevasta 2)dar si pentru el caci o femeie obosita si tracasata nu mai e asa atragatore si vesela si cool. 3)Ca sa nu mai zic ca si la pat da rezultate mai slabe, fiind mai putin iubitoare, mai putin tandra si mai putin jucausa...)). 4)In afara de asta, daca barbatul o ajuta femeia apreciaza mult chestia asta si de aici vine si un spor de iubire... |
Biblia spune ca e bine ca femeia sa aduca bani in casa
Citat:
1. Unul in care femeia se ocupa de gospodarie si cresterea copiilor in credinta lui Hristos; o sa dau doar un mic fragment 14Și nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s'a făcut vinovată de călcarea poruncii. 15Totuș ea va fi mîntuită prin nașterea de fii, dacă (acestia) stăruiesc cu smerenie în credință, în dragoste și în sfințenie.(1Tim2.14-15) 2. Unul in care femeia se ocupa concomitent de gospodarie, educatia crestina a copiilor dar si de unele activitati comerciale independente care sporesc venitul familiei. Reproduc aici fragmentul vizat 10Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preț decît mărgăritarele. 11Inima bărbatului se încrede în ea, și nu duce lipsă de venituri. 12Ea îi face bine, și nu rău, în toate zilele vieții sale. 13Ea face rost de lînă și de in, și lucrează cu mîni harnice. 14Ea este ca o corabie de negoț; de departe își aduce pînea. 15Ea se scoală cînd este încă noapte, și dă hrană casei sale, și împarte lucrul de peste zi slujnicelor sale. 16Se gîndește la un ogor, și -l cumpără; din rodul muncii ei sădește o vie. - 17Ea își încinge mijlocul cu putere, și își oțelește brațele. 18Vede că munca îi merge bine, lumina ei nu se stinge noaptea. 19Ea pune mîna pe furcă, și degetele ei țin fusul. 20Ea își întinde mîna către cel nenorocit, își întinde brațul către cel lipsit. 21Nu se teme de zăpadă pentru casa ei, căci toată casa ei este îmbrăcată cu cărmiziu. 22Ea își face învelitori, are haine de in supțire și purpură. 23Bărbatul ei este bine văzut la porți, cînd șade cu bătrînii țării. 24Ea face cămăși, și le vinde, și dă cingători negustorului. 25Ea este îmbrăcată cu tărie și slavă, și rîde de ziua de mîne. 26Ea deschide gura cu înțelepciune, și învățături plăcute îi sînt pe limbă. 27Ea veghează asupra celor ce se petrec în casa ei, și nu mănîncă pînea lenevirii. 28Fiii ei se scoală, și o numesc fericită; bărbatul ei se scoală, și -i aduce laude zicînd: 29,,Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.`` 30Desmerdările sînt înșelătoare, și frumuseța este deșartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată. 31Răsplătiți -o cu rodul muncii ei, și faptele ei s'o laude la porțile cetății (Prov31.10-31) |
da din pacate,
Citat:
|
Triste lucruri mai spuneți aici, Neyra. E adevărat, îndemnul Bisericii ca femeia să asculte de bărbatul său, se referă la situația ideală, în care bărbatul își ia el în serios rolul de a fi cap de familie. În cazul în care bărbatul are el însuși o problemă cu capul, desigur că trebuie scutit de răspunderea de a fi cap de familie. Dar, vai de asemenea familii ! Mai bine merge un motor în doi timpi într-un singur cilindru, decât o familie în care postul de cap este vacant.
Din păcate, adesea vedem că, așa cum femeile sunt tot mai lipsite de feminitate, și bărbații sunt tot mai lipsiți de bărbăție. Este larg răspândită opinia heterodoxă că bărbatul nu trebuie să fie fidel soției. Fustangela, pileala, înjurătura buruienoasă: iată ce înțeleg mulți prin "a fi bărbat adevărat". Modelul cristic de "cap" în sens de apărător al Bisericii până la jertfa de sine ? S-avem pardon ! Smerenia până la a spăla pe picioare pe cei pe care îi conduce ? A se scuti ! Ministerul bărbatului de a ocroti femeia și de a procura întregii familii cele necesare, materiale și spirituale ? La muncă, femeie ! Așa cum femeilor nu li se mai predă feminitatea, nici bărbaților nu li se mai predă bărbăția. Reacția bărbaților pe care o vedem la pantalonii femeilor este inelul înfipt în nas, fița de vedetă și desconsiderarea îndemnului lui Cristos: "ia-ți crucea ta și urmază-Mă !" |
mii de multumiri stimate domn..............
cuvintele domniei voastre sant un adevarat balsam pt sufletul meu plin de rani,de cicatrice adanci care au lasat urme vizibile cred eu pe chipul meu(desi slava DOMNULUI) nu am nici un defect vizibil,am plans citindu-l ca atunci cand ma rog,cu atat mai mult cu cat vine din partea unui barbat....................am fost foarte sensibilizata la citire lui......................multumesc ,si Domnul sa va binecuvanteze casa si familia dvs..................si sa va intoarca in marea SA mila insutit gestul dvs de compasiune .Doamne ajuta!!!!!!!!!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:18:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.