![]() |
Citat:
|
Citat:
"Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!" (Ecleziastul 9:10). |
Citat:
2. Sfanta Scriptura nu spune nicaieri (si mai ales clar) despre existenta sufletului celui mort si neinviat, in stare constienta. Dimpotriva, sunt multe verste (pe care le-am postat in repetate randuri) care vorbesc de starea de inconstienta intre momentul mortii si al invierii. 3. In felul acesta raspundeti dvs. la intrebarea: sufletele "constiente" ale mortilor (neinviati), au parti trupesti (degete sau limba)? Asa cum se spune ca aveau bogatul si Lazar din Luca 16. Este o intrebare simpla: au sufletele mortilor degete sau limba (sau alte parti trupesti)? |
[COLOR=black]
Citat:
[COLOR=black]:68: De ce nu iei decât fragmente care îți convin ție? Biblia vorbește totuși despre o experiență a Unuia care s-a întors de dincolo. Ți-am scris și mai sus:[/COLOR] [COLOR=black][SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe” Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea : 1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad.[/SIZE][/COLOR] |
Si eu pot sa fac o religie sa o numesc nustiu cum si sa afirm ca dupa ce murim ne transformam in caine:78:.
Am inteles ca religiile protestante sunt foarte rau privite de celelalte religii .Acum mai nou la usa vine un domn si imi da o carte cu martorii lui Iehova,si numai aberatii scria nu intelegeam nimic si teoriile lor ma speriau ,degeaba apar religii noi acuma in secolul 21 ,crestinismul nu a murit ,e viu de atatea secole si de ce are atatia adepti? Ma intreb de ce in toate tarile sunt cativa astia protestanti ,sau alte religii noi? NICIODATA NU VA FI O ALTA RELIGIE CU ATATIA ADEPTI,CRESTINISMUL,apoi dupa ea RELIGIA MUSULMANA,bine eu sunt anti musulmani pentru ca mi se pare aberant toate teoriile lor dar totusi e veche si nu a murit si are multi adepti .Si sa imi explice cineva si mie despre Martorii astia ai lui Iehova cine sunt ce cum cand ca nu pricep :)) Multa sanatate. |
Citat:
Fiind din vesnicii normal ca a fost de fata pe vremea lui NOE ,nu atunci cind a stat in mormint s-a dus .Nu s-a dus nicaieri. Ce a facut Iona in burta balenei , a plecat pe undeva? VIU FACUT cu DUHUL. Dumnezeu e in primul rind DUH .Intruparea e o taina greu de inteles pt oricine. Ce s-a intimplat la NOE reprezinta o prefigurare a botezului ca legamint cu Dumnezeu care duce la mintuire. Potopul a spalat pacatele de pina atunci. Totul are sens in Scriptura si legatura unele cu altele. Domnul ISUS si-a inceput lucrarea de Mare Preot la 30 de ani ,o virsta matura pt ca sa nu zica circotasii ca ii invata un tinar nepriceput. S-a lasat botezat de Ioan Botezatorul ca sa intareasca ritualul care il facea Ioan , nasterea din nou ,spirituala si spalarea de pacatele de pina la botez . Va urez succes in studiu . |
Citat:
Redau din Evanghelia dupa Ioan cap.8, incepand cu versetul 56: 56. "Tatal vostru Avraam a salta de bucurie ca sa vada ziua Mea: a vazut-o si s-a bucurat." 57. "N-ai nici cinzeci de ani" I-au zis iudeii, "si ai vazut pe Avraam!" 58. Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun, ca MAI INAINTE SA SE NASCA AVRAAM SUNT EU". Avraam L-a cunoscut pe Domnul Iisus Hristos cand inca era in viata. Iar ceea ce a vazut Avraam ("ziua Mea"), a vazut prin credinta. In Evrei cap. 11 se vorbeste despre credinta si despre marii oameni ai credintei, printre care si Avraam. Iar versetul 11 (din Evrei cap.11) ne spune: "In credinta au murit toti acestia (si Avraam), fara sa fi capatat lucrurile fagaduite: CI DOAR LE-AU VAZUT si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamant". Nu este limpede Sfanta Scriptura? |
Citat:
Dar stau cel mai bine la convingerea oamenilor . Daca vad ca esti slab pregatit nu mai scapi de ei. Sint unitarieni ,adica cred doar in Tatal. Isus e doar om ,mare profet si atit. Nu vad cum mai are sens ca Mintuitor . Sincer ii compatimesc pe cei care se iau dupa ei.Dar sint totusi ,destul de documentati . Pacea Domnului. |
Citat:
|
Citat:
O intrebare personala, daca se poate: dvs. de ce-l tot copiati pe d-l Ovidiu. Sau de ce tot postati ca argument raspunsuri date de d-l Ovidiu. Aveti ceva mai bun de facut. Pe topicul "Cum?" ati ramas dator cu niste explicatii referitoare la minciunile din Pravila Bisericeasca. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Iar referitor la doctrina adventista, sunt convins ca nu o cunoasteti decat din minciunile unora ca ierom. Visarion Moldoveanu sau Bogdan Mateciuc. Daca vreti sa va documentati mai corect si sa nu fiti parte din grupul celor ce spun nedevaruri despre altii, puteti urmari niste expuneri ppt: http://www.intercer.net/article.php?id=988 |
Cine va opreste sa le corectati, oricum tot erezii se cheama ca sunt si tot nu v-ati scos barna din ochi cu minciunile, acuzatiile de plagiat, profetii mincinoase ale dnei White pe baza carora a intemeiat cultul vostru.
|
[SIZE=3]De ce nu iei decât fragmente care îți convin ție? Biblia vorbește totuși despre o experiență a Unuia care s-a întors de dincolo. Ți-am scris și mai sus:[/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/SIZE] [SIZE=3]Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/SIZE] [SIZE=3]Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea :[/SIZE] [SIZE=3]1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad.[/SIZE] [SIZE=3] Citat:
Citat:
[SIZE=3]Și de ce nu te-ai oprit și la celălaltz citat: CĂ TOCMAI ÎN VEDEREA ACEASTA A FOST VESTITĂ EVANGHELIA [COLOR=#ff6600]ȘI CELOR[/COLOR] MORȚI, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL”. Am citat din Biblia Cornilescu pe care o folosesc sectele adventiste.[/SIZE] [SIZE=3]Și de ce susțineți voi că citatul este o parabolă. Sf. Petru vrea în epistolele sale să se exprime cât mai limpede. Care sunt argumentele ereticilor adventiși că atunci când se referă la Hristos în timpul morții sale, sf. Petru face o metaforă? De ce spuneți că e neverosimil ceea ce spune? Pentru că nu vă convine vouă că vorbește de sufletul conștient al Mântuitorului? La fel cum nu vă convine Pilda de la Luca 16.[/SIZE] |
[SIZE=3]De ce nu iei decât fragmente care îți convin ție? Biblia vorbește totuși despre o experiență a Unuia care s-a întors de dincolo. Ți-am scris și mai sus:[/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/SIZE] [SIZE=3]Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/SIZE] [SIZE=3]Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea :[/SIZE] [SIZE=3]1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad.[/SIZE] [SIZE=3] Citat:
Citat:
[SIZE=3]Și de ce nu te-ai oprit și la celălaltz citat: CĂ TOCMAI ÎN VEDEREA ACEASTA A FOST VESTITĂ EVANGHELIA [COLOR=#ff6600]ȘI CELOR[/COLOR] MORȚI, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL”. Am citat din Biblia Cornilescu pe care o folosesc sectele adventiste.[/SIZE] [SIZE=3]Și de ce susțineți voi că citatul este o parabolă? Sf. Petru vrea în epistolele sale să se exprime cât mai limpede. Care sunt argumentele ereticilor adventiși că atunci când se referă la Hristos în timpul morții sale, sf. Petru face o metaforă? De ce spuneți că e neverosimil ceea ce spune? Pentru că nu vă convine vouă că vorbește de sufletul conștient al Mântuitorului? La fel cum nu vă convine Pilda de la Luca 16.[/SIZE] |
Iata din viziunile profetesei voastre EG White care a vazut sufletele Sfintilor in Rai:
[SIZE=4].[/SIZE][SIZE=5][SIZE=4] La vremea primelor viziuni avea numai șaptesprezece ani, nu citise nimic și avea mintea plină de ideile fanatice ale lui Miller din acel timp. Aceste viziuni denotă mediul și mintea ei copilărească de la acea vreme.[/SIZE] [/SIZE][SIZE=5]In prima viziune spune că a văzut "un copac cu un trunchi pe ambele maluri ale raului, amandouă din aur pur, transparent" (Scrieri timpurii, ediția 1907, p. 17). Apoi: "Am văzut două bețe lungi de care atarnau sarme de argint, iar pe sarme erau niște struguri minunați. " Imaginați-vă un pom de aur, cu sarme de argint cu struguri! O idee ce nu poate ieși decat din mintea unui copil. [/SIZE] [SIZE=5]Apoi adauga: "[COLOR=Red]Toti [/COLOR][COLOR=Red]ingerii au un bilet de aur pe care trebuie s-o prezinte la poarta orasului sfant pentru a intra si iesi." (p. 39). [/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=Red]Fiecare sunt din milioanele de mantuiti nestiuti are o coroană de aur. Ea spune: "Isus ni le-a pus pe cap chiar cu mainile Lui" (p. 16). Pentru ca i[/COLOR][COLOR=Red]nsusi Isus sa faca asta pentru miriade de rascumparati, e nevoie de sute de ani. [/COLOR]Apoi vede "o masa din argint curat, lunga de mai multe mile si pe care totusi ochii nostri o puteau vedea" (p. 19). [COLOR=Red]Toti sfintii au case de argint; [/COLOR][COLOR=Red]in fiecare casa exista un raft de aur. Sfintii isi scot coroanele de aur, le pun pe raft si merg la lucru la camp. (p. 18). [/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=Red]Vede copilasi "folosindu-se de aripioare ca să ajunga in varful muntilor " (p. 19). Apoi: "Sfintii isi foloseau aripile si urcau in va[/COLOR][COLOR=Red]rful zidului"[/COLOR] (p. 53). Unde sunt pasajele din Scriptura pentru această invatatura? [/SIZE] |
Citat:
[SIZE=3][COLOR=black]Biblia nu vorbește despre sufletul nemuritor, sau despre o pretinsă trăire spirituală conștientă după moarte.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3] Ti-am postat atatea versete in care se arata clar trairea spirituala constienta dupa moarte a sufletului, dar tu nu ai venit cu argumente viabile ci doar cu vorbe goale nesustinute de versete Scripturistice. Pana si EG White arata ca sufletele Sfintilor se bucura in Rai. Iata textul:[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=5]Apoi adauga: "[COLOR=Red]Toti [/COLOR][COLOR=Red]ingerii au un bilet de aur pe care trebuie s-o prezinte la poarta orasului sfant pentru a intra si iesi." (p. 39). [/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=Red]Fiecare sunt din milioanele de mantuiti nestiuti are o coroană de aur. Ea spune: "Isus ni le-a pus pe cap chiar cu mainile Lui" (p. 16). Pentru ca i[/COLOR][COLOR=Red]nsusi Isus sa faca asta pentru miriade de rascumparati, e nevoie de sute de ani. [/COLOR]Apoi vede "o masa din argint curat, lunga de mai multe mile si pe care totusi ochii nostri o puteau vedea" (p. 19). [COLOR=Red]Toti sfintii au case de argint; [/COLOR][COLOR=Red]in fiecare casa exista un raft de aur. Sfintii isi scot coroanele de aur, le pun pe raft si merg la lucru la camp. (p. 18). [/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=Red]Vede copilasi "folosindu-se de aripioare ca să ajunga in varful muntilor " (p. 19). Apoi: "Sfintii isi foloseau aripile si urcau in va[/COLOR][COLOR=Red]rful zidului"[/COLOR] (p. 53). Unde sunt pasajele din Scriptura pentru această invatatura? [/SIZE] |
Citat:
Nu confundati doctrina bisericii adventiste cu scrierile unei femei (daca or fi ale ei) Si adventistii contesta unele din aceste scrieri, dar nu contesta niciodata ce spune Sfanta Scriptura. Daca vreti sa studiati doctrinele, le gasiti aici: http://www.intercer.net/article.php?id=988 Apoi, sa-mi spuneti ce miciuni ati gasit (greseli se poate sa gasiti, dar minciuni nu). Dar, topicul se intituleaza "Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte" (cum in mod rautacios l-ati numit chiar dvs.; adventistii neaga viata sufletului intre momentul mortii si al invierii, dar dupa inviere recunosc viata sufletului). |
Citat:
[SIZE=3]E aproape acelasi lucru si nu se bazeaza pe Sfanta Scriptuara, ci pe modul eronat si eretic in care Sotii White au preluat acesta doctrina de laGEORGE STORRS (1796-1879) , congregaționalist, apoi pastor metodist si CHARLES FITCH (1805-1844) , pastor congregaționalist, apoi presbiterian și mai târziu millerit, doi rataciti de la Adevar care prin studierea Bibliei fara calauza si sfat al Bisericii au ajuns la aceasta concluzie in totala contradictie cu invatatura si practica Apostolica in care se vede clar ca orice hotarare cu caracter dogmatic sau disciplinar se lua in sinodul Apostolic in care fiecare din Apostoli a luat cuvantul, iar la urma au luat o hotarare in unanimitate: [COLOR=Red]25. Noi am hotarat, adunati intr-un gand,[/COLOR] ca sa trimitem la voi barbati alesi, impreuna cu iubitii nostri Barnaba si Pavel, 26. [COLOR=Red]Oameni care si-au pus sufletele lor pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos. [/COLOR] 27. Drept aceea, am trimis pe Iuda si pe Sila, care va vor vesti si ei, cu cuvantul, aceleasi lucruri. 28. Pentru ca, [COLOR=Red]parutu-s-a Duhului Sfant si noua,[/COLOR] sa nu vi se puna nici o greutate in plus in afara de cele ce sunt necesare: Faptele Ap. 15 [/SIZE] Majoritatea milleriților credeau că omul, prin natură, este dotat cu suflet nemuritor. Primul care a fost absorbit de studierea problemei antropologiei biblice a fost GEORGE STORRS (1796-1879) , congregaționalist, apoi pastor metodist. Influențat de o broșură scrisă de Henry Grew (Starea intermediară) , a început să studieze destinul final al omului și starea sa în moarte. A ajuns la concluzia că omul nu posedă o nemurire inerentă și că nemurirea va fi un dar al lui Hristos după parusie, iar cei răi vor muri în așa-zisa „moarte a doua". El și-a publicat concluziile în șase predici intitulate: „Sunt sufletele celor nedrepți nemuritoare?" (1842). În același an a aderat la mișcarea millerită. Cele șase predici au fost tipărite anul următor în Anglia. Datorită lui CHARLES FITCH (1805-1844) , pastor congregaționalist, apoi presbiterian și mai târziu millerit, Storrs a îmbrățișat speranța adventă, devenind unul din exponenții mișcării. Charles Fitch, la rândul său, în ziua de 25 ianuarie 1844 a acceptat doctrina nemuririi condiționate și în urma sa alți conducători milleriți. După marea decepție, Storrs s-a despărțit de mișcarea millerită, atribuind-o „influenței mesmerite". William Miller nu a acceptat vederile lui Storrs și Fitch. Dar printre cei care au întrezărit lumina biblică din această învățătură se aflau și părinții Ellenei Harmon. Într-una din cărțile ei 18 viitoarea soție a lui J. White descrie o conversație pe această temă ce a avut loc în casa lor în timpul când ei urmau să părăsească biserica metodistă, în vara anului 1844. După decepția din 22 octombrie 1844, cu ocazia conferinței din Albany, New York, (29 apr. 1845) , s-a făcut un mic progres către doctrina nemuririi condiționate, recunoscând că moștenirea sfinților nu este primită cu ocazia morții, ci după a doua venire. Apoi au urmat luările de poziții ferme din partea E.G. White, J. White și J. Bates în anul 1847, recunoscându-se că omul este inconștient |
Citat:
Va recomand totusi sa aruncati o privire prin doctrinele azs, sa vedeti argumentele biblice, notele teologice, etc. Sunt si frumos prezentate si sunt argumentate numai cu Sfanta Scriptura. Le gasiti aici: http://www.intercer.net/article.php?id=988 |
Asta e doctrina voastra desteptule ,daca n-ai recunoscut-o e vina ta.
De pe adresa postata de tine am luat-o. Majoritatea milleriților credeau că omul, prin natură, este dotat cu suflet nemuritor. Primul care a fost absorbit de studierea problemei antropologiei biblice a fost GEORGE STORRS (1796-1879) , congregaționalist, apoi pastor metodist. Influențat de o broșură scrisă de Henry Grew (Starea intermediară) , a început să studieze destinul final al omului și starea sa în moarte. A ajuns la concluzia că omul nu posedă o nemurire inerentă și că nemurirea va fi un dar al lui Hristos după parusie, iar cei răi vor muri în așa-zisa „moarte a doua". El și-a publicat concluziile în șase predici intitulate: „Sunt sufletele celor nedrepți nemuritoare?" (1842). În același an a aderat la mișcarea millerită. Cele șase predici au fost tipărite anul următor în Anglia. Datorită lui CHARLES FITCH (1805-1844) , pastor congregaționalist, apoi presbiterian și mai târziu millerit, Storrs a îmbrățișat speranța adventă, devenind unul din exponenții mișcării. Charles Fitch, la rândul său, în ziua de 25 ianuarie 1844 a acceptat doctrina nemuririi condiționate și în urma sa alți conducători milleriți. După marea decepție, Storrs s-a despărțit de mișcarea millerită, atribuind-o „influenței mesmerite". William Miller nu a acceptat vederile lui Storrs și Fitch. Dar printre cei care au întrezărit lumina biblică din această învățătură se aflau și părinții Ellenei Harmon. Într-una din cărțile ei 18 viitoarea soție a lui J. White descrie o conversație pe această temă ce a avut loc în casa lor în timpul când ei urmau să părăsească biserica metodistă, în vara anului 1844. După decepția din 22 octombrie 1844, cu ocazia conferinței din Albany, New York, (29 apr. 1845) , s-a făcut un mic progres către doctrina nemuririi condiționate, recunoscând că moștenirea sfinților nu este primită cu ocazia morții, ci după a doua venire. Apoi au urmat luările de poziții ferme din partea E.G. White, J. White și J. Bates în anul 1847, recunoscându-se că omul este inconștient [SIZE=3]Si tot nu ai raspuns punctual la ce ti-am postat:Doctrina voastra nu se bazeaza pe Sfanta Scriptuara, ci pe modul eronat si eretic in care Sotii White au preluat acesta doctrina de laGEORGE STORRS (1796-1879) , congregaționalist, apoi pastor metodist si CHARLES FITCH (1805-1844) , pastor congregaționalist, apoi presbiterian și mai târziu millerit, doi rataciti de la Adevar care prin studierea Bibliei fara calauza si sfat al Bisericii au ajuns la aceasta concluzie in totala contradictie cu invatatura si practica Apostolica in care se vede clar ca orice hotarare cu caracter dogmatic sau disciplinar se lua in sinodul Apostolic in care fiecare din Apostoli a luat cuvantul, iar la urma au luat o hotarare in unanimitate: [COLOR=Red]25. Noi am hotarat, adunati intr-un gand,[/COLOR] ca sa trimitem la voi barbati alesi, impreuna cu iubitii nostri Barnaba si Pavel, 26. [COLOR=Red]Oameni care si-au pus sufletele lor pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos. [/COLOR] 27. Drept aceea, am trimis pe Iuda si pe Sila, care va vor vesti si ei, cu cuvantul, aceleasi lucruri. 28. Pentru ca, [COLOR=Red]parutu-s-a Duhului Sfant si noua,[/COLOR] sa nu vi se puna nici o greutate in plus in afara de cele ce sunt necesare: Faptele Ap. 15[/SIZE] |
Citat:
Repostez adresa. Sunt curios daca or sa gaseasca si altii ce ati gasit dvs. Vreti sa spuneti ca ati selectat din doctrinele azs? Pe verificate? http://www.intercer.net/article.php?id=988 Spuneti ca se gaseste la aceasta adresa ceea ce ati postat dvs. Daca se gaseste inseamna ca eu sunt un idiot (ceea ce nu-i exclus). Dar, daca nu se gaseste... |
Gasesti ce ti-am postat la subiectul Natura omului pag. 88-93
|
[SIZE=3]Si tot nu ai raspuns punctual la ce ti-am postat:Doctrina voastra nu se bazeaza pe Sfanta Scriptuara, ci pe modul eronat si eretic in care Sotii White au preluat acesta doctrina de laGEORGE STORRS (1796-1879) , congregaționalist, apoi pastor metodist si CHARLES FITCH (1805-1844) , pastor congregaționalist, apoi presbiterian și mai târziu millerit, doi rataciti de la Adevar care prin studierea Bibliei fara calauza si sfat al Bisericii au ajuns la aceasta concluzie in totala contradictie cu invatatura si practica Apostolica in care se vede clar ca orice hotarare cu caracter dogmatic sau disciplinar se lua in sinodul Apostolic in care fiecare din Apostoli a luat cuvantul, iar la urma au luat o hotarare in unanimitate:
[COLOR=Red]25. Noi am hotarat, adunati intr-un gand,[/COLOR] ca sa trimitem la voi barbati alesi, impreuna cu iubitii nostri Barnaba si Pavel, 26. [COLOR=Red]Oameni care si-au pus sufletele lor pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos. [/COLOR] 27. Drept aceea, am trimis pe Iuda si pe Sila, care va vor vesti si ei, cu cuvantul, aceleasi lucruri. 28. Pentru ca, [COLOR=Red]parutu-s-a Duhului Sfant si noua,[/COLOR] sa nu vi se puna nici o greutate in plus in afara de cele ce sunt necesare: Faptele Ap. 15 Ceea ce e foarte straniu e ca atat [/SIZE][SIZE=3]GEORGE STORRS (1796-1879) , congregaționalist, apoi pastor metodist si CHARLES FITCH (1805-1844) , pastor congregaționalist, apoi presbiterian și mai târziu millerit, care au trecut de la o secta la alta , ba au plecat si de la voi au credibilitate si li se adopta repede doctrina despre nemurirea conditionata a sufletului printr-o viziune a dnei White[/SIZE],[SIZE=3] dar[/SIZE] [SIZE=2] [/SIZE] [SIZE=2]Viața lui Ellen White de D.M. Canright este considerata din start mincinoasa, desi acest om a fost adventist mai bine de 20 de ani pana a inteles minciuna si oportunismul sotilor White ridicate la rang de profetii, pe baza carora s-a cladit adventismul actual. Am impresia ca ti-e frica s-o citesti ca nu cumva sa-ti pierzi credinta si asa destul de slaba in adventism si in cuvintele Domnului. [/SIZE] |
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black] Citat:
Citat:
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Tot nu ai r[/COLOR][COLOR=black]ăspuns nimic la problema aflată în discuție.(iar ciuntirea Bibliei e o caracteristica permanenta a ta).:18:[/COLOR] [COLOR=black] Hristos le răspunde acolo fariseilor care îl întreabă de vârstă. Dar inainte de asta, atunci când spune că „Tatăl vostru Avraam a săltat de bucurie ca să vadă ziua Mea”, acolo se referă limpede la miracolul Întrupării lui Dumnezeu în om, prin Iisus Hristos. Sufletul lui Avraam exista conștient și s-a bucurat. Întruparea lui Dumnezeu în om în casa urmașilor lui Avraam este implinirea promisiunii pe care a făcut-o Dumnezeu lui Avraam: [/COLOR] [COLOR=black]Fac 12.3 „Și intru tine se vor binecuvânta toate neamurile pământului”[/COLOR] |
Citat:
Nu intimplator Domnul Isus si-a inceput lucrarea la 30 de ani. ziua Mea nu este intruparea ,imi pare rau. Cred ca ar trebi sa te feresti de exprimarea :intruparea lui Dumnezeu in om- daca nu o faci doar in dreptul Fiului Omului. |
Citat:
[COLOR=black]Canright se despărțise de Biserica adventiștilor de ziua a șaptea în februarie 1887. El fusese pastor și scriitor. Doctrinar, polemist și controversialist, predicator puternic și abil. Timp de doi ani fusese membru al Comitetului Conferinței Generale. Om capabil și plin de succes în dispute publice, el a devenit intolerant față de părerile altora și de controlul administrativ al colegilor săi și de mărturiile E.White. Om cu temperament instabil; de câte ori veneau încercări peste el se îndoia de punctele credinței pe care în dezbateri le susținea cu abilitate. De maj multe ori a părăsit pastorația, apoi a reluat-o cu vigoare. Dar în final a trecut definitiv de partea opoziției din afară și în aprilie 1887 a fost ordinat ca pastor baptist. în 1889 avea să demisioneze și din acest serviciu, devotându-se scrierii contra adventismului de ziua a șaptea „Adventismul de ziua a șaptea, renegat", în care își bate joc de doctrina noastră, de conducători și de E.White. Cartea a avut mare succes între protestanți și pentru mulți a constituit principala sursă de cunoaștere a adventismului de ziua a șaptea. Canright nu s-a mai întors niciodată. El primise mărturii directe din partea sorei White în 1880 dar nu le-a luat în seamă. După revenirea dintr-o asemenea descurajare, el însuși scrisese articole „Contra murmurărilor" și „Contra îndoielilor", aducând argumente în sprijinul soliilor E.G.White. Capitolul „Un vis impresionant" din Testimonies 5 se referă la Canright... La funeraliile Ellenei White, a stat, profund impresionat, în spatele sicriului, lângă fratele său, membru adventist de ziua a șaptea, și punând mâna pe raclă, cu lacrimi pe obraji, a spus: „O creștină nobilă s-a dus dintre noi"... Totuși a murit nepocăit.[/COLOR] |
Iustin
observ ca nu esti preocupat de discutii asupra cum vedem fiecare exegeza Scripturii. Faptul ca esti preocupat decit de improscarea cu noroi in EGW denota lipsa de idei . Cel putin n-o sa mai raspund la aceste postari. Eu ma abtin cit pot de mult sa ma iau de inaintasii tai in credinta. Si vreau sa scot in evidenta ca BO trebuie sa-si reformeze formele de manifestare (vezi Oastea Domnului) Preocuparea noastra ar trebui sa fie o reprezentare cit mai fidela si dezbracata de dogme invechite a Evangheliei Mintuitorului,asa cum au inteles-o si Apostolii. |
[SIZE=3]Ceea ce e foarte straniu e ca atat [/SIZE][SIZE=3]GEORGE STORRS (1796-1879) , congregaționalist, apoi pastor metodist si CHARLES FITCH (1805-1844) , pastor congregaționalist, apoi presbiterian și mai târziu millerit, [COLOR=Red]care au trecut de la o secta la alta , ba au plecat si de la voi, au credibilitate si li se adopta repede doctrina despre nemurirea conditionata a sufletului printr-o viziune a dnei White[/COLOR][/SIZE][COLOR=Red],[/COLOR][SIZE=3][COLOR=Red] [SIZE=4]dar[/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Red], Viața lui Ellen White[/COLOR][COLOR=Red] de D.M. Canright este considerata din start mincinoasa, desi acest om a fost adventist mai bine de 20 [/COLOR]de ani pana a inteles minciuna si oportunismul sotilor White ridicate la rang de profetii, pe baza carora s-a cladit adventismul actual. Am impresia ca ti-e frica s-o citesti ca nu cumva sa-ti pierzi credinta si asa destul de slaba in adventism si in cuvintele Domnului. De ce nu aplici aceiasi masura la toti, ci o faceti in functie de interese? Si [/SIZE][SIZE=3]vasinec mi-a tot aruncat in fata o singura propozitie a Sf Iustin si eu nu am evitat discutia cum faceti voi. [/SIZE]
|
[SIZE=3]Ioan 8. 56-58 “Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat. Deci au zis iudeii către El: Încă nu ai cincizeci de ani și l-ai văzut pe Avraam? Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Eu sunt mai înainte de a fi fost Avraam.”[/SIZE]
[SIZE=3] Citat:
Citat:
[SIZE=3]Iar răsupnsul e clar. Se referă la Întruparea lui Dumnezeu, sufletul lui Avraam era conștient și s-a bucurat pentru că era împlinirea legământului pe care Dumnezeu îl făcuse lui Avraam: Fac. 12.3 [COLOR=black]“și se vor binecuvânta întru tine toate neamurile pământului”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3] Citat:
[SIZE=3]Domnule Marmat, dumneata fie te-ai născut într-o familie de sectanți fie te-ai convertit pe parcursul vieții tale la sectanți fără să știi nimic despre Biserica Ortodoxă la care ai fost probabil botezat de copil. Expresia “întruparea lui Dumnezeu în om” sau “aratarea lui Dumnezeu în trup” este folosită de Biserică încă de la începuturile ei: [/SIZE] [SIZE=3]1 Tim 3.16 “Și cu adevărat, mare este taina dreptei credințe: Dumnezeu S-a arătat [COLOR=black]în trup…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]1 [/COLOR][COLOR=black]Col[/COLOR][COLOR=black] 2.9 “[/COLOR]Căci întru El (Hristos) locuiește, trupește, toată plinătatea Dumnezeirii”[/SIZE] |
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Discutând despre rătăcirea adventistă referitoare la sufletul omului nu putem să trecem cu vederea faptul că pe vremea lui Hristos a existat o sectă care avea importante puncte de asemănare cu adventiștii de azi. Unul dintre ele se referă la credința în dispariția sufletului odată cu moartea trupului.[/SIZE] [SIZE=3]Fapte 23.8 „Căci saducheii zic că nu este înviere, nici înger, nici duh, iar fariseii mărturisesc și una și alta.”[/SIZE] [SIZE=3]Să vedem care e opinia sfântului Ioan Botezătorul despre învățătura saducheilor:[/SIZE] [SIZE=3]Mat.3.7 „[COLOR=black]Dar văzând Ioan pe mulți din farisei și saduchei venind la botez, le-a zis: Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiți de mânia ce va să fie?”[/COLOR][/SIZE] [COLOR=black][SIZE=3]Ioan îi numește “pui de vipere”, iar Hristos insistă când le spune ucenicilor săi:[/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=black]16.11-12 :“Feriți[/COLOR]-vă de aluatul [COLOR=black]fariseilor și al saducheilor! [/COLOR]Atunci ei au înțeles că nu le-a spus să se ferească de aluatul pâinii, ci de învățătura fariseilor și a [COLOR=black]saduchei[/COLOR][COLOR=black]lor[/COLOR].[COLOR=black]”[/COLOR][/SIZE][COLOR=black][/COLOR] |
Citat:
Redau din Evanghelia dupa Ioan cap.8, incepand cu versetul 56: 56. "Tatal vostru Avraam a salta de bucurie ca sa vada ziua Mea: a vazut-o si s-a bucurat." 57. "N-ai nici cinzeci de ani" I-au zis iudeii, "si ai vazut pe Avraam!" 58. Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun, ca MAI INAINTE SA SE NASCA AVRAAM SUNT EU". Avraam L-a cunoscut pe Domnul Iisus Hristos cand inca era in viata. Iar ceea ce a vazut Avraam ("ziua Mea"), a vazut prin credinta. In Evrei cap. 11 se vorbeste despre credinta si despre marii oameni ai credintei, printre care si Avraam. Iar versetul 11 (din Evrei cap.11) ne spune: "IN CREDINTA AU MURTI TOTI ACESTIA (si Avraam), fara sa fi capatat lucrurile fagaduite: CI DOAR LE-AU VAZUT si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamant". Acest verset explica destul de clar cand a vazut Avram cele fagaduite (stia si el despre Mantuitorul). Le-a vazut inainte de a muri. Domnule Ovidiu, eu inteleg ca Avram, prin credinta a vazut acea zi cand Mantuitorul se va intrupa. Lucru usor de acceptat. Ce putin pentru mine. Si eu vad, prin credinta, revenirea in glorie a Domnului Iisus Hristos. Dar s-ar putea sa mor cu aceasta credinta (la fel ca Avram). |
Citat:
[SIZE=3]Fapte 23.8 „Căci saducheii zic că nu este înviere, nici înger, nici duh, iar fariseii mărturisesc și una și alta.”[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Adventistii cred in inviere, in existenta ingerilor si in duh. Asa ca, daca tot voiti sa ne improscati cu noroi, numiti-ne farisei, in acest caz.[/SIZE] |
[COLOR=black]
Citat:
[COLOR=black]Felicitări domnule vasinec, dar să nu uităm că și diavolul crede în revenirea în glorie a Domnului: [/COLOR] [COLOR=black]Mat.7.21 “[/COLOR]Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.” [COLOR=black]Apoc 12.12 “[/COLOR]diavolul a coborât la voi având mânie mare, [COLOR=#ff6600]căci știe că timpul lui e scurt”. [/COLOR] [COLOR=black]Iacov 2.19 “[/COLOR]Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură”. [COLOR=black]Până una alta, d-le vasinec ar trebui să vă smeriți și să nu vă mai asemănați cu patriarhul Avraam. Știți că aveți niște teme de casă pe care nu le-ați rezolvat nici în ziua de azi. Spor la lucru! Le reiau mai jos.[/COLOR] Versete de comentat pentru adventiștii care mișună pe forumul crestinortodox și neagă in spiritul doctrinei lor existența constienta a sufletului după moarte si existenta Iadului: 1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe” Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea : 1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad. 4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”. Puteau oasele unui sfânt decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista? De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele: Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE.” Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului? Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 : „Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR”. Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum veti ocoli răspunsul la problema asta! Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere: Ioan 5.28-29 “vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII”. Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului. Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului: Luca 9. 28-31“luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui” Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 “Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului”) Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient? Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament" Se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lăuda pe Dumnezeu. 2 Cronici 33.6 “ Manase a adus oameni care chemau duhurile morților și fermecători; și a înmulțit relele împotriva Domnului, mâniindu-L.” Lev 20.27 “Bărbatul sau femeia, de vor chema morți sau de vor vrăji, să moară neapărat” [COLOR=black]Dacă vechii evrei nu credeau în existența sufletelor după moarte, atunci de ce le interzice D-zeu sub pedeapsa morții, spiritismul?[/COLOR] [COLOR=black](Apoc. 6, 9-11). Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. [/COLOR] [COLOR=black]Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei.” [/COLOR] [COLOR=black]Domnule vasinec/maraiann, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, în care se vorbește limpede de existența Iadului și a sufletelor după moarte, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, ba încă ați avut curajul să spuneți că nicăieri în Biblie nu se mai vorbește despre persoane decedate care vorbesc sau fac acțiuni. Deci când vă apucați la modul serios de citatele de mai sus??? Dacă ocoliți răspunsurile, o să le reiau la nesfârșit.[/COLOR] |
Despre indoitul inteles al omului,al invataturii,al rugaciunii si al camarii
draga vasinec,
Omul este o doime:cel din afara si cel launtric,al trupului si al duhului.Cel din afara este vazut,trupesc,iar cel launtric este nevazut,duhovnicesc sau potrivit cuvintului Apostolului Petru: " omul cel ascuns al inimii,intru nestricacioasa podoaba a duhului blind si linistit " ( 1 petru 3,4) Si Sfintul Pavel lamureste indoita fire omeneasca,spunind: " cu toate ca omul nostru cel din afara se strica,omul nostru cel dinlauntru se innoieste zi de zi " ( 2 Cor 4;16) Aici Apostolul vorbeste lamurit despre omul cel din afara si cel dinlauntru.Astfel omul din afara se intocmeste din mai multe madulare,pe cita vreme cel launtric ajunge la desavirsire prin minte,prin luare aminte la sine,prin frica lui Dumnezeu si prin darul Domnului. Faptele omului celui din afara sint vazute,iar cele ale celui dinlauntru ramin nevazute,potrivit Psalmistului: " o prapastie este launtrul si inima omului!" (psalm 63,7) Tot astfel vorbeste si Apostolul: " cine dintre oameni stie ale omului,fara numai duhul omului care este intru el ? " (1 Cor 2:11) Singur doar Cela ce ispiteste inima si rarunchii,cunoaste toate tainele omului launtric. De aceea si invatatura este o doime,cea dinafara si cea launtrica intru cugetarea de Dumnezeu;de afara in infloriturile mestesugului vorbirii,dinlauntru in rugaciuni;dinafara in minte ascutita,dinlauntru in focul duhului;de afara in lucrari iscusite ale frumusetii,dinlauntru in privirea celor nevazute;de afara cunostinta care ingimfa ( 1 Cor 8:1),pe cind dinlauntru cea care se smereste;intr-adevar,cunostinta cea dinafara este iscoditoare,vrind sa afle toate,pe cind cea launtrica ia aminte de sine si nimic altceva nu doreste,decit sa-L cunoasca pe Dumnezeu,Caruia poate sa-I spuna ca David: "Tie a zis inima mea, pe Domnul voi cauta.Te-a cautat fatza mea,fatza Ta Doamne voi cauta." (psalm 26:13) si apoi: "precum cerboaica doreste apa izvoarelor,tot asa Te doreste sufletul meu pe Tine,Dumnezeule!" ( psalm 41:1) ..... " Multumesc lui Dumnezeu ca legea Duhului vietii m-a slobozit de legea si de robia mortii" (romani 8:2 ) Pentru ca m-ai intrebat cindva de invierea lui Avraam,Isaac si Iacov...eu zic ca se refera Dumnezeu la invierea omului din afara,cel alcatuit din multe madulare,pe cind cel dinauntru ( duhul,sufletul,mintea cumva ) este nemuritor,simplu (adica nu se poate descompune in partile constitutive,prin moarte).Exista totusi si o moarte a sufletului ca in : "A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă și a zis: "Din toți pomii din rai poți să mănânci, Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit! " Moarte a sufletului inseamna cind acesta este parasit de Duhul Sfint Dumnezeu si se intuneca,ceea ce s-a si intimplat cu Adam si Eva la calcarea poruncii,din oameni luminosi au devenit goi si s-au rusinat.(trupeste ei au mai trait citeva sute de ani dar morti sufleteste,adica nu L-au mai vazut si vorbit cu Dumnezeu,din afara dar si dinlauntrul lor ) Ai mai scris undeva de ochi,urechi,miini,etc ale sufletelor in pilda saracului Lazar...pot sa-ti scriu despre acestea,este si simplu de altfel...asa cum Dumnezeu care este duh(ca si sufletul nostru,sau ingerii) asculta rugaciunile noastre,ne vede oriunde am fi....la fel si sufletul omului,numai ca altfel sint si ochii si urechile,duhovnicesti sa zicem... |
Citat:
1. Dvs. sustineti ca Domnul Iisus Hristos, pe Muntele Schimbarii la Fata (Luca 9:28-31), statea de vorba cu doua persoane diferite: una vie (Ilie, care a fost inaltat cat inca era in viata) si una moarta (Moise, care intradevar murise). Nu vi se pare caraghioasa ideea aceasta? Nu este mai crestineste sa credeti ca Domnul Iisus Hristos statea de vorba cu doua peroane vii. Eu cred ca Moise a fost inviat. "Arhangelul Mihai se impotrivea diavolului si se certa cu el pentru trupul lui Moise"(Epistola lui Iuda, vers.9). De ce vroia Arhangelul Mihai trupul lui Moise? Pentru ca Moise urma sa fie inviat. Doar nu facea colectie de trupuri moarte sau experimente pe cadavre. Eu am inteles ca in fata Domnului Iisus Hristos stateau doua persoane care aveau aceeasi stare. Cred ca asta au vazut si ucenicii prezenti la acel eveniment. Cum explicati conceptia dvs., conform careia, Domnul Iisus Hristos, a stat de vorba in acelasi timp cu un mort si un viu, iar ucenicii (Petru, Iacov si Ioan) nu au sesizat acest lucru? De fapt nu au sesizat nici o diferenta (nici nu exista), pentru ca ucenicii au vrut sa le faca la ficare (Domnului Iisus, lui Moise si lui Ilie) cate o coliba. Cum ar fi stat sufletul lui Moise in coliba? 2. Fac referire acum la pilda bogatului nemilostiv din Luca 16 (19-31).Nu putem sustine ca acea pilda infatiseaza niste fapte intamplate intocmai, care sa argumenteze teoria dvs. Iata cateva argumente: "Totus Tu esti Tatal nostru! Caci AVRAM NU NE CUNOASTE, si Israel nu stie cine suntem. (Isaia 63: 16). Nu putea fi vorba de suflete, in acea pilda, pentru ca aveau parti trupesti (degete si limba) si suferinte trupesti. Nu putea fi vorba de trupuri, pentru ca se spune ca bogatul si Lazar murisera. Doar daca fusesera inviati. Pilada aceasta seamana mai mult cu o fabula. Daca va spun fabula cu "vulpea si corbul", dvs. intelegeti ca vulpea si corbul vorbesc sau intelegeti morala? Bineinteles ca morala. Iar la aceasta pilda morala este aceasta: daca nu veti crede ce spune Sfanta Scriptura (Moise si proorocii), nu veti crede nici chiar daca ar invia mortii (luca 16:31) Fapt demonstrat practic la invierea lui Lazar, prietenul Domnului Iisus Hristos. Daca sustinesti ca faptele din pilda bogatului nemilostiv (Luca 16) sunt verosimile si reale, atunci explicatimi si mie: in ce stare erau bogatul si Lazar, dupa ce murisera? Daca erau suflete, de ce aveau parti trupesti (degete si limba)? Daca erau trupuri, inseamna ca nu murisera sau fusesera inviati (deci nu erau morti). Explicati-mi dvs. care este realitatea. Se cer niste raspunsuri: 1. Muntele Schimbarii la Fata. (Este posibil ca ca Domnul Iisus Hristos sa fi stat de vorba, pe Muntele Schimbarii la Fata, cu doua persoane in stari diferite: unul mort (Moise) si altul viu (Ilie)? Sau ambele persoane erau vii caci unul nu cunoscuse moartea (Ilie-rapit la cer cand era inca in viata) iar altul fusese inviat (Moise)? Eu sustin a doua varianta. Dvs. pe care o sustineti? 2. Este posibil ca sufletele unor morti sa aiba si parti trupesti si suferinte trupesti? Dupa dvs. ar trebui sa fie posibil, ca altfel pilda bogatului nemilostiv nu va mai este de folos in demonstrarea teoriei dvs. Incercati, macar acum, dupa atatea discutii sa lamuriti aceste probleme de care tot fugiti. Sau va place incalceala asta? "DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80. |
[COLOR=black]
Citat:
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Da, apostolii voiau să facă o colibă pentru fiecare deoarece acei doi profeți Moise și Ilie existau în trup. Un trup duhovnicesc. Moise fusese înviat. [/COLOR] [COLOR=black][SIZE=3]Ti s-a mai explicat de atâtea ori până acum că Învierea la creștini nu înseamnă recrearea unei persoane, ci înseamnă crearea unui nou trup duhovnicesc pe un suflet care există constient. Asta explică și Biblia:[/SIZE][/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][SIZE=3][COLOR=black]Luca 16. Este vorba de două persoane decedate care vorbesc in Iad: Luca 16.27-31 „Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu, Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi. Și i-a zis Avraam: [/COLOR][COLOR=#ff6600]Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.[/COLOR][/SIZE][COLOR=black][SIZE=3].” Deci INVIEREA nu inseamna recrearea sufletului, ci este vorba de recrearea unui trup pe un suflet care există conștient. Asta spune Hristos cel care povesteste pilda: “nici dacă ar învia cineva din morți” și ar reapărea pe lumea asta. Felul în care învie morții ne-a fost prezentat si prin fapte de însuși Hristos. Sufletul său care exista conștient s-a îmbrăcat într-un trup material nesupus stricăciunii, așa cum trupul său vechi a fost preschimbat pentru că nu mai exista în mormânt, iar locul în care a fost străpuns cu cuiele și sabia a fost pipăit de apostoli. În plus Hristos, după Înviere a mâncat inaintea apostolilor. Deci era în trup. Un trup duhovnicesc, nesupus stricăciunii: Luca 24.40-43 “Și zicând acestea le-a arătat mâinile și picioarele. Și lor celor încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis. “aveți aici ceva de mâncare? Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un figure de miere. Și luând a mâncat înaintea lor. Ioan 20.27 “Apoi i-a zis lui Toma: Adu-ți degetul tău încoace și vezi mâinile Mele. Și adu-ți mâna ta și pune-o în coastele Mele”.[/SIZE][/COLOR][COLOR=black][/COLOR] |
[COLOR=black]Așa că nu mai încercați să schimbați subiectul radicând false probleme pe care le-am mai reluat de câteva ori domnule vasinec și ocupați-vă de problemele aflate în discuție. Aștept răspunsuri logice și pertinente la citatele de mai jos. Puteți să vă consultați și cu liderii sectari adventiști mai “bine pregătiți” decât dvs, pe care îi cunoașteți.[/COLOR]
1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe” Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea : 1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad. 4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”. Puteau oasele unui sfânt decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista? De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele: Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE.” Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului? Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 : „Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR”. Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum veti ocoli răspunsul la problema asta! Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere: Ioan 5.28-29 “vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII”. Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului. Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului: Luca 9. 28-31“luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui” Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 “Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului”) Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient? Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament" Se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lăuda pe Dumnezeu. 2 Cronici 33.6 “ Manase a adus oameni care chemau duhurile morților și fermecători; și a înmulțit relele împotriva Domnului, mâniindu-L.” Lev 20.27 “Bărbatul sau femeia, de vor chema morți sau de vor vrăji, să moară neapărat” [COLOR=black]Dacă vechii evrei nu credeau în existența sufletelor după moarte, atunci de ce le interzice D-zeu sub pedeapsa morții, spiritismul? (Apoc. 6, 9-11). Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei.” Domnule vasinec/maraiann, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, în care se vorbește limpede de existența Iadului și a sufletelor după moarte, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, ba încă ați avut curajul să spuneți că nicăieri în Biblie nu se mai vorbește despre persoane decedate care vorbesc sau fac acțiuni. Deci când vă apucați la modul serios de citatele de mai sus??? Dacă ocoliți răspunsurile, o să le reiau la nesfârșit.[/COLOR] |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:44:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.