Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4754)

vasinec 25.03.2009 20:41:18

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 124725)
Vasi...
Uite cum e treaba: ortodocsii au cinstit din totdeauna pe Maica Sfanta si pe Sfintii Apostoli.
Eu admir pe cineva care-si exprima o idee, reuseste s ao sustina, insa cu metode juste si drepte, nu cu unele deformate.

Ori aceasta afirmatie, este deformata asupra ortodocsilor.

Stiu, in mare masura, ce au facut ortodocsii. Partea rea este ca unele persoane vor sa ne convinga sa facem la fel.

Eu vreau sa-i am ca model pe Sfintii Apostoli (care au fost contemporani cu Domnul Iisus Hristos). Nu este corect?

vasinec 25.03.2009 20:48:15

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 124725)
Vasi...

Ori aceasta afirmatie, este deformata asupra ortodocsilor.

Nu am inteles la ce afirmatie va referiti.

Anca-Miha 26.03.2009 00:43:33

Din pacate nu vorbim aceeasi limba. Comunicare ZERO. Pacat!

easter 26.03.2009 06:05:19

Referitor la cina domnului cind o luam credem ca mincam singele domnului si bem singele lui dar eu cred ca cel mai mult conteaza felul cum ne apropiem de cina .ti-ai cercetat viata ?cum te apropii de trupul si singele domnului?cum este viata ta?crezi ca daca preotul o sfinteste tu poti sa te apropii de aceasta cina cum vrei?cine nu se cerceteaza.......isi maninca si bea oasinda.....
Cum poti sa ii faci sectani pe cei de la penticostali,baptisi etc.sti tu care este relatia lor cu dumnezeu?ai studiat tu doctrina lor?pentru mine cel mai mult conteaza relatia mea zilnica cu dumnezeu,eu stiu ca el este tatal meu si eu sunt copilul lui.nu icoanel ,nici preotul nu ne poate mintui ci numai dumnezeu.

Am si eu o intrebare la voi?de ce se boteaza la voi copii mici cind in biblie arata clar ca si isis sa notezat la virsta de aproximativ 32 de ani?ioan botezatorul pe cine boteza in riul iordan? Copiii-nicidecum ci pe oamenii care isi marturiseau pacatele.ce este de fap botezul-marturisirea cu gura a unui cuget curat zice ap.petru.arata-mi un loc in biblie unde arata un botez de copii mici.studiaza biblia,roagate si cere lui dumnezeu sa iti lumineze mintea sa gasesti calea spre cer

easter 26.03.2009 06:16:06

Botezul

Ce spune isus ucenicilor cind ii trimite in lume-mergeti in toata lumea si predicati evanghelia la orice faptura,cine crede si se va boteza va fi mintuit iar cine nu va fi osindit.
Gindeste-te bine la acest verset din biblie.
De ce voi va botezati cind sunteti copii mici.o traditie .nu asa spune biblia.poate un copil mic sa creada?nasul nu poate sa marturiseasca pentru tine nicaieri in biblie nu gasesti ce fceti voi.
Cine crede si se va boteza va fi mintuit iar cine nu av fi osindit.
Ce faceti cu acest verset
stai si mediteaza si cheama-l pe isus cel ce a murit pe cruce sa vina si sa iti lumineze el mintea sa intelegi biblia
fara acest botez esti pierdut.vei fi osindit.nimeni nu poate marturisi pentru tine.ioan botezatorul a botezat oameni maturi si nu copii.citeste noul testamen.cind pavel si sila erau in temnita .........cind ei au botezat pe temnicier si toata casa lui.
Ma rog ca dumnezeu sa lumineze orice inima care vine sincer la el.domnul sa va binecuvinteze

patinina34 26.03.2009 06:18:40

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 124719)
Mare este dragostea dvs.! Se pare ca manifestati compasiune si pentru Sfintii Apostoli. Nici ei nu au cinstit-o pe Fecioara Maria (nici nu au denigrat-o). Nu au pomenit deloc despre ea in epistolele lor.

Eu unul am ales. Vreau sa am aceeasi "soarta" cu a Sfintilor Apostoli. O sa ma inchin doar lui Dumnezeu prin mijlocirea Domnului Iisus Hristos si indrumarea Duhului Sfant.

La afirmatia ta de aici.

Hai s-o luam pe capitole, ca sa inteleg cum vezi tu problemele:

1. Tu crezi in Mica Sfanta?
Raspuns Da/Nu
Motivare: daca Da, de ce?
Motivare: daca Nu, de ce?
2. Tu crezi in Sfinti?
Raspuns Da/Nu
3. Tu crezi in Sfintii postoli?
Raspuns Da/Nu
4. Cum definesti tu smerenia?
5. Cum definesti tu mndria?
6. Tu crezi in Sfintii Parinti?
Raspuns Da/Nu
7. Tu crezi in Mntuitorul?
Raspuns Da/Nu
8. Care r fii modelul de viata ideal pentru tine si religia ta?
9. Tu crezi in post? In rugaciune?
Raspuns Da/Nu
Motivare: daca Da, de ce? cum trebuie facut?
10. Tu crezi ca exista Sfnta Treime?
Raspuns Da/Nu
11. Tu crezi in Sfantul Duh?
Raspuns Da/Nu
12. Cate capitole din Biblie au fost scoase?
13. Tu crezi in Sfanta Scriptura?
Raspuns Da/Nu
14. Cum definesti tu pacatul?
15. Care ar fii pacatele din punct de vedere al religiei tale?
16. Daca cineva pacatuieste de moarte, atunci va fii iertat vreodata?
17. Care sint pcatele de moarte? ( ma refer la moartea sufletului).

Mai am citeva intrebari insa dupa ce primesc raspunsul mai intai!

easter 26.03.2009 06:42:29

Pentru anca miha si iustin

Am citit multe comentarii si vreau sa va spun sincer ca ma rog pentru voi ca dumnezeu sa va lumineze si sa va aduca la pocainta
vei ride stiu ,poi pocaitii.da pocaitii.ce scrie in biblie pocaiti-va si credeti in evanghelie.
Ce inseamna pocainta-sa-ti para rau de tot ce ai facut rau,sa te schimbi,sa te nasti din nou.
Daca nu se naste cineva din apa si din duh cu nici un chip nu va intra in imparatia cerurilor.
Deci daca nu te pocaiesti cu nici un chip nu poti intra in cer.
Apoi inca ceva ze zice in biblie
lata este poarat si larga este cala cre duce la pierzare si multi sunt cei ce merg pe ea
dar-ingusta este poarta strimta este calea si putini sunt cei ce merg pe ea
te intreb tu pe ce cale mergi?pe calea lata unde poti face ce vrei.poti sa bei sa fumezi,sa mergi la disco,sa faci ce vrei tu si la urma mai mergi si te impartasesti cu trupul si singele domnului sau mergi pe calea cea ingusta unde incerci si te lupti zi de zi sa biruiesti ispita.nu vreau sa imi raspunzi mie ci tie personal,vezi pe ce cale mergi si vezi unde este capatul ei
despre noi penticostali si ma bucur ca port acest nume-penticostal inseamna botezat cu duhul sfint-se zice ca suntem ingusti ca nu ne distram sau destrabalam cum se face in lume ca traim o vita retrasa.da ma bucur ca dumnezeu mi-a descoprit calea aceasta ingusta si vreau sa merg pe ea pina voi ajunge la capatul ei-in cer.
Ce scrie in biblie nu poti fi si cu lumea si cu dumnezeu
noi am iesit din lume si nu vrem sa fim ca lume-lumea si pofta lumii vor trece dar a alege sa traiesti pentru dumnezeu si a avea o viata curata departe de murdariile acestei lumi-aceasta imi doresc pentru mine si fam mea.
Am o intrebare ce muzica iti place-ai cintat vreodata vreo cintare lui dumnezeu,ai simtit ca el este stapinul tau si ca inima ta ii apartine lui,cum il cinstesti pe el bind,chefuind,fumind,injurind------.si pe urma mergi ca te iarta popa la spovedania.te inseli
daca nu se naste cineva din apa si dun duh cu nici un chip nu va vedea imparatia lui dumnezeu.apoi ce zice dumnezeu despre casatorie;
casatoria sa fie tinuta in toata cinstea si patul sa fie neintinat
o sa-mi zici acum ,in societatea asta.
Da aceasta inseamna calea ingusta
pastreazate curat altfel vei ajunge in iad si nimeni nu te va scoatae de acolo.citi de la voi implinesc aceasta porunca.nici nu se mai pune problema la voi.te-ai gindit vreodata ca este pacat sau la voi nu prea sunt pacate.multe cupluri traiesc impreuna ani de zile au si copi ,si pe urma merg la biserica si popa ii cununa-ce zici de asta
in biblie scrie --nici curvarii nici preacurvari ----- nu vor intra in imparatia cerurilor.
Deci luati seama cum va apropiati de trupul si singele domnului isus ca sa nu fiti osinditi
si fara o viata sfinta si curata si fara pocainta nu il vom putea vedea pe dumnezeu-in cer .domnul sa va lumineze
salutari celor ce au postat aici de la adventisti
ma bucur ca nu va fost rusine sa il prezentati pe isus pe acest forum
domnul cu voi
pace la toti

vasinec 26.03.2009 08:03:45

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 124790)
La afirmatia ta de aici.

1. Tu crezi in Mica Sfanta?
Raspuns Da/Nu
2. Tu crezi in Sfinti?
Raspuns Da/Nu
3. Tu crezi in Sfintii postoli?
Raspuns Da/Nu
4. Cum definesti tu smerenia?
5. Cum definesti tu mndria?
6. Tu crezi in Sfintii Parinti?
Raspuns Da/Nu
7. Tu crezi in Mntuitorul?
Raspuns Da/Nu
8. Care r fii modelul de viata ideal pentru tine si religia ta?
9. Tu crezi in post? In rugaciune?
Raspuns Da/Nu
Motivare: daca Da, de ce? cum trebuie facut?
10. Tu crezi ca exista Sfnta Treime?
Raspuns Da/Nu
Raspuns Da/Nu
Raspuns Da/Nu

Va raspund cu mare placere si dupa priceperea mea. O sa fiu scurt desi unele intrebari ar necesita raspunsuri de cateva pagini.

1. Da. Este incontestabil rolul ei, acela de a fi femeia aleasa de Dumnezeu pentru a se intrupa Domnul Iisus Hristos.
2. Da. Ne ofera modele de viata crestina si indrumari pline de intelepciune.
3. Da. Au fost contemporani cu Domnul Iisus Hristos, iar invataturile lor, cuprinse in Sfanta Scriptura, sunt esenta invataturii crestine care duce la mantuire. Dintre toti muritorii, ei sunt etalonul meu.
4. Smerenia este acea calitate pe care ti-o da Dumnezeu si care te face sa-i privesti pe cei din jur cu consideratie. Smerenia in fata lui Dumnezeu este o dovada de intelepciune si recunoastere a puterii si bunatatii Sale. E greu de dat o definitie clara a smereniei. Dar putem vedea cum arata privind la Domnul Iisus Hristos. "Luați jugul Meu asupra voastră, și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre."(Matei 11:29)
5. Mandria este principalul mijloc de merge pe calea pieirii. "Mândria merge înaintea pieirii, și trufia merge înainte căderii." (Proverbe 16:18). Prin mandrie a intrat pacatul intr-o lume creata perfect de Bunul Dumnezeu.
6. Da. Citesc din viata si invataturile Sfintilor Parinti. Dar, accept doar invataturile care sunt in armonie cu Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu).
7. Nu stiu care este rostul intrebarii. Dar o sa raspund. Cred din toata inima in Mantuitorul. Inainte de a-l cunoaste pe Dumnezeu, mi-am pus niste intrebari, pe care multi si le pun. Ce caut eu pe lumea aceasta? Care este rostul meu? De unde vin? Unde ma duc? Am gasit raspunsuri, cat de cat linistitoare, in unele scrieri, in special cele orientale. Dar raspunsul care mi-a umplut inima l-am gasit in Sfanta Scriptura, in persoana Domnului Iisus Hristos.
8. Modelul ideal este Domnul Iisus Hristos. Nu este un cliseu. El a trait ca Om pe acest pamant pentru ca sa arate oamenilor cum se traieste. Din pacate, nu totdeauna ma raportez la acest model.
9. Da. De vreme ce Domnul Iisus Hristos, in viata Sa pamanteasca, a postit si s-a rugat, cum putem sa nu credem in post si rugaciune. Numai ca trebuie sa le intelegem bine rostul si semnificatia. Domnul Iisus Hristos ne invata despre post si rugaciune, mai ales in Evanghelia dupa Matei la cap. 6.
10. Cred in Sfanta Treime si in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos. "Caci trei sunt care marturisesc in cer; Tatal, Cuvantul si Duhul Sfant; si acestia trei una sunt" (1 Ioan 5:7)

Imi cer scuze ca nu pot continua acum. Revin cat de curand cu celelalte raspunsuri.

valentin.viliga 26.03.2009 09:12:06

Citat:

În prealabil postat de easter (Post 124789)
Ce spune isus ucenicilor cind ii trimite in lume-mergeti in toata lumea si predicati evanghelia la orice faptura,cine crede si se va boteza va fi mintuit iar cine nu va fi osindit.
Gindeste-te bine la acest verset din biblie.
De ce voi va botezati cind sunteti copii mici.o traditie .nu asa spune biblia.poate un copil mic sa creada?nasul nu poate sa marturiseasca pentru tine nicaieri in biblie nu gasesti ce fceti voi.
Cine crede si se va boteza va fi mintuit iar cine nu av fi osindit.
Ce faceti cu acest verset
stai si mediteaza si cheama-l pe isus cel ce a murit pe cruce sa vina si sa iti lumineze el mintea sa intelegi biblia
fara acest botez esti pierdut.vei fi osindit.nimeni nu poate marturisi pentru tine.ioan botezatorul a botezat oameni maturi si nu copii.citeste noul testamen.cind pavel si sila erau in temnita .........cind ei au botezat pe temnicier si toata casa lui.
Ma rog ca dumnezeu sa lumineze orice inima care vine sincer la el.domnul sa va binecuvinteze

Daca ai fi citit atent ai fi vazut ca apostolii au rebotezat pe cei aveau botezul lui ioan

vasinec 26.03.2009 12:00:39

Citat:

La afirmatia ta de aici.

Raspuns Da/Nu
Raspuns Da/Nu

Continui sa va raspund la intrebarile dvs., desi unele par a fi puse unui pagan. Dar, poate aveti un plan inteligent si ma simt dator sa raspund.

11. Da. Duhul Sfanta este o persoana a Dumnezeirii si este Cel care ne indeamna atunci cand dorim sa facem voia lui Dumnezeu. Lucrarea Duhului Sfant produce adevarate minuni in viata celor ce se incred in Domnul. Cunosc multe cazuri de acest gen. Personal, ma rog Bunului Dumnezeu pentru ca lucrarea inceputa de Duhul Sau sa continue.
12. Nu am inteles intrebarea.
13. La aceasta intrebare as vrea sa va raspund vorbind vreo cateva ore. Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu a adus echilibru in viata mea. Oricine va dori sa-si ordoneze viata dupa Cuvantul lui Dumnezeu, si prin putere de la Dumnezeu, va avea bucuria unei vieti noi.
14. Sfanta Scriptura defineste pacatul ca fiind "faradelege" sau, mai pe inteles, calcarea legii lui Dumnezeu. Pacatul este acea actiune a noastra care ne desparte de Dumnezeu." Nelegiuirile voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeu; pacatele voastre va ascund Fata Lui si-L impiedica sa va asculte!"(Isaia 59:2). Pacatele noastre aduc suferinta lui Dumnezeu, care ne iubeste si ne vrea pe toti in Imparatia Sa.

Sunt nevoit sa intrerup, din nou.

vasinec 26.03.2009 12:56:56

Citat:

La afirmatia ta de aici.

Continuare.

15. Religia mea este religia Bibliei (cel putin asa se vrea). Daca vreti sa fac o enumerare a pacatelor, mai bine va dau cateva versete din Sfanta Scriptura, care fac lucrul acesta. Ex: Galateni 5:19-21; Efeseni 5:4; Apocalipsa 22:15; Apocalipsa 21:8, etc. Important este ca noi sa cunoastem grozavia pacatului si efectele sale. Multi isi permit sa pacatuiasca si se dezvinovatesc spunand ceva de genul: "oameni suntem". Toti pacatuim, dar nu trebuie sa cauta justificare ci iertare si indreptare.
16. Dumnezeu nu stie sa nu ierte. In Sfanta Scriptura avem o sumedenie de exemplede de pacatosi care s-au intors cu sinceritate spre Dumnezeu si au fost iertati. Tot Sfanta Scriptura ne vorbeste si despre un pacat care nu poate fi iertat: pacatul impotriva Duhului Sfant. De fapt, nu este vorba despre imposibilitatea iertarii din partea lui Dumnezeu, ci despre imposibilitatea intoarcerii celui care a respins, in mod repetat, indemnurile Duhului Sfant.
17. Toate pacatele neiertate sunt de moarte. Caci "plata pacatului este moartea". De aceea avem nevoie de jertfa Domnului Iisus Hristos, care a murit in locul nostru, spre iertarea celor care cred si se intorc spre Dumnezeu.

easter 26.03.2009 15:25:00

Penticostalii ,baptistii ,adventistii,nu sunt sect sunt culte

VREU SA VA SPUN CA NOI NU SUNTEM SECTE ASA CUM NE NUMITI VOI NOI FACEM PARTE DINTR-UN CULT ASA CUM FACETI SI VOI.
V-AS PUNE O INTREBARE.CE SCRIE BIBLIA REFERITOR LA BISERICA NOU TESTAMENTALA 1 Corinteni 12:28 Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, și vorbirii în felurite limbi.
SEAMANA BISERICA VOASTRA CU ACEASTA SAU NU?
UNDE SCRIE IN NOUL TESTAMENT DESPRE PREOTI?
EI AU FOST DOAR IN VECHIME
UNDE MAI INTILNITI IN NOUL TESTAMENT SCRIS DESPRE DATINI SI OBICEIURI CUM ESTE LA VOI,UNDE ESTE NUMAI O FORMA DE TRADITIE,PACATUL ESTE LA CULME DAR VOI AVETI OBICEIURI SFINTE ,NU VA PASA CA TRAITI IN PACAT .CITITI NOUL TESTAMENT UNDE AP PAVEL SPUNE CUM SA FIE ALESI PASTORII,PRESBITERII SI DIACONI BISERICI.UNDE SUNT ACESTIA LA VOI.DE CE LIPSESC.IN NOUL TESTAMENT NU APARE CUVINTUL DE POPA SAU PARINTE CI APARE-PASTOR,PRESBITER SI DIACON.NU V-ATI PUS INTREBAREA DE CE?
CE SPUNE ISUS DESPRE DATINA STRAMOSEASCA SI DESPRE OBICEIURI?CITIT BIBLIA SI CERETI LUI DUMNEZEU SA VA LUMINEZE SI SA VA POCAITI CA DACA NU ACESTE CUVINTE VOR FI O MARTURIE PENTRU VOI LA JUDECATA DE APOI.
FELICITARI LUI VASINEC.MA BUCUR CA NU TE RUSINEZI CU NUMELE CARE IL PORTI.DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE PE TOTI
PACE VOUA
ASTEPT RASPUNS

andrei25 26.03.2009 16:38:46

...

Asa cum a spus-o si altcineva pe alt topic, nu le mai dati apa la moara sectarilor, ca asta vor, sa fie bagati in seama, lasati-i in plata lor. Nu le mai raspundeti la mesaje, pt ca nu o sa ajungeti la niciun rezultat. Asta e o ispita de la diavol, de a ne risipi timpul si energia, explicandu-le nu stiu ce lucruri. Ignorati-i complet! Singurul care le poate lumina mintea e Dumnezeu, in niciun caz noi. Va rog, nu le mai dati atentie. La un moment dat, o sa plece de pe topic, daca nu le dati atentie. Sa ne ingrijim de ortodocsii nostrii necopti, ca sa nu ajunga si ei, la nu stiu ce secte.
Doamne ajuta!

ovidiu-s 26.03.2009 20:14:24

Andrei25, ereticii nu pot fi ignorati total. Daca ne uitam bine, spatiul dedicat sectelor si cultelor are vizite destul de numeroase. Noi suntem datori să le răspundem sectanțiulor in permanenta chiar daca nu facem decat sa repetam aceleasi raspunsuri la aceleasi acuzații și "argumente" pe care le aduc ei. Astfel invata ortodocsii cum să contreze cu argumente biblice propaganda lor.
Pe spatiul acesta am observat ca 99 la suta din sectantii care au intrat sunt adventisti. Ar fi cazul poate sa ne scuteasca moderatorii de prezența lor, fiindca adventismul e totusi o grupare obscură si lipsită de importanță față de alte secte neoprotestante mult mai mari și care se afla in plin avânt in Romania. E cazul sa mai avem parte si astfel de exemplare pe spatiul dedicat sectelor, iar adventistii sa ne lase in pace.

Anca-Miha 26.03.2009 21:37:01

easter, sfatul meu e sa citesti Sfintii Parinti; sa te documentezi.

paulspania 26.03.2009 21:52:06

pentru ovidiu-s

ziceai ca vrei sa fie si alte culte nu numai adventisti.uite eu sunt penticostal si pot sa iti raspund la intrebari.daca buninteles admin nu ma scoate afara stiind ca sunt penticostal.am vazut ca au disparut mesajele de pe un forum de la easter si de la altii.asa ca daca nu ne mai vezi inseamna ca admin ne-a sters.dumnezeu sa-l ierte.iti stau la dispozitie cu intrebarile care le ai.vreau sa-ti spun ca am studiat si eu cu ajutorul lui dumnezeu biblia .

paulspania 26.03.2009 21:57:03

raspuns

easter vad ca a lansat aici citeva intrebari legate de botezul de copii mici si de biserica nou testamentala dar nimeni nu ii raspunde cu argumente.
pentru botezul nostru -in matei isus spune:mergeti in toata lumea si predicati evanghelia la orice faptura,cine va crede va fi mintuit iar cine nu va fi osindit.conditia-sa crezi si sa te botezi
vreau si de la voi argumente

paulspania 26.03.2009 22:00:42

pentru admin

easter pe adresa de e-mail zice ca nu mai are acces la forum si ca mesajele lui le-ati sters.intrebarea mea este de ce?daca noi fiind de alta religie si nu ne lasati atunci cum vom putea sa va raspundem la intrebarile puse pe forum.
vreau un raspuns sincer de la admin

paulspania 26.03.2009 22:13:57

noi suntem cultul penticostal aprobat de lege si nu o secta

aveti proata impresie despre noi ca suntem o secta dar noi suntem un cult ca si voi.
inca ceva in america aproape toata populatia este baptista si penticostala deci cultul baptist si penticostal este mai raspindit decit cel ortodox care a persistat doar in tarile comuniste- rusia..etc.nu vreau sa va supar sau sa jignesc pe cineva dar am vazut un articol de la preotul ilie cleopa in care ii face pe sectanti nebuni.din acest cuvint spus de un preot poti sa deduci multe.ce scrie in biblie-oricine va zice fratelui sau nebunule nu va scapa de pedeapsa ghenei---.
si doctrina noastra penticostala are la baza moartea si invierea lui isus,rascumpararea noastra prin singele lui,botezul nou testamental,principiile credintei,cum sa traim o viata mai aproape de dumnezeu,nu veneram sfinti si pe maria dar ii respectam noi credem ca accesul la dumnezeu cum scrie in biblie este prin isus cristos pentru ca el a venit si a murit pentru noi pe cruce.in biblie scrie ca intermediarul intre am si dumnezeu este isus hristos-prin singele lui suntem mintuiti si eliberati.si noi credem in isus hristos ca si voi.nu vad de ce aveti atita ura pe noi si ne faceti sectanti si nebuni.nu uita ca 2 presedinti ai americii au fost baptisti.cultul baptist si penticostal sunt f raspinditi in lume.la noi la biserica multi ff multi tineri se roaga si cinta cintari spre slava lui dumnezeu.avem cor fanfara si grupuri de tineri credinciosi care il slavesc pe dumnezeu ,pe isus hristos si duhul sfint.pacea sa fie cu voi

paulspania 26.03.2009 22:28:15

romania tara crestina

M-as bucura din suflet ca ro sa fie o tara crestina cu adevarat dar din pacate rata avorturilor este pe primele locuri in lume.ro. Tara crestina cult crestin ortodox rata avorturilor printre cea mai mare in lume.la noi la penticostali si baptisti nu se fac avorturi.la noi familiele sunt numeroase,avem multi copii de multe ori lumea ride de noi ca avem cite 8-10 ba chiar 16 copii.de ce este atunci asa de mare rata avorturilor in ro.
Intrbare.este sau nu ro .o tara crestina daca da atunci de ce ro se afla pe primele locuri la avort,si criminalitate?

patinina34 27.03.2009 03:09:59

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 124861)
Continui sa va raspund la intrebarile dvs., desi unele par a fi puse unui pagan. Dar, poate aveti un plan inteligent si ma simt dator sa raspund.

12. Nu am inteles intrebarea.

In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru timpul cordt de a raspunde la intrebarile mele. Cum am mai specificat, eu voiam sa vad si sa inteleg religia cultului sau a sectei tale.
Intentia mea nu este aceea de a aduce jigniri nimanui, ci de a vedea punctul de vedere.

In al doilea rand, eu nu consider pagan pe nimeni in primul rand, deci imi pare sincer rau de interpretarea ta.

In al treilea rand:
Intrebarea #12: Cite capitole din Biblie au fost scoase?

Adica: la unele secte/ culte din Biblia totala au fost exculse anumite capitole.
Daca tu vei lua Biblia ortodoxa si a ta, vei vedea diferente.
Aici era intrebrea mea.

Varianta A

Nu au fost eliminate nici un fel de capitol, iar in acest caz....[COLOR=#ff0000]iti voi raspunde dupa ce am citit tot.[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[COLOR=black]Varianta B[/COLOR]

Au fost eliminate capitole, iar in cest caz...[COLOR=red]iti voi raspunde dupa ce am analizat toate raspunsurile tale.[/COLOR]

patinina34 27.03.2009 07:43:25

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 124804)
Va raspund cu mare placere si dupa priceperea mea. O sa fiu scurt desi unele intrebari ar necesita raspunsuri de cateva pagini.

6. Da. Citesc din viata si invataturile Sfintilor Parinti. Dar, accept doar invataturile care sunt in armonie cu Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu).

[COLOR=red]Uite aici[/COLOR] [COLOR=red]am o nelamurire: ori crezi in Sfintii Parinti, ori nu crezi.[/COLOR]
[COLOR=red]Dupa cum bine stii, Dumnezeu lucreaza prin oameni, adica prin cei alesi, corect? Ei, atunci cum poti crede in unii si in altii nu?[COLOR=red] Deci asta mi se pare ciudat. Inc vreau sa te mai intreb daca asta este religia ta, sau parerea ta personala referitoare la acest raspuns?[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Toate invataturile sint in armonie cu Sfanta Scriptura. Doar c unele explica numite aspecte, iar altele explica alte aspecte.[/COLOR]

7. Nu stiu care este rostul intrebarii. Dar o sa raspund. Cred din toata inima in Mantuitorul. Inainte de a-l cunoaste pe Dumnezeu, mi-am pus niste intrebari, pe care multi si le pun. Ce caut eu pe lumea aceasta? Care este rostul meu? De unde vin? Unde ma duc? Am gasit raspunsuri, cat de cat linistitoare, in unele scrieri, in special cele orientale. Dar raspunsul care mi-a umplut inima l-am gasit in Sfanta Scriptura, in persoana Domnului Iisus Hristos.

[/quote]

[COLOR=red]Rostul intrebarii era intrebarea in sine.[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Care sint scrierile orientale in care ai gasit liniste?[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Voi reveni.[/COLOR]

vasinec 27.03.2009 08:12:37

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 125065)
In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru timpul cordt de a raspunde la intrebarile mele. Cum am mai specificat, eu voiam sa vad si sa inteleg religia cultului sau a sectei tale.
Intentia mea nu este aceea de a aduce jigniri nimanui, ci de a vedea punctul de vedere.

In al doilea rand, eu nu consider pagan pe nimeni in primul rand, deci imi pare sincer rau de interpretarea ta.

Imi cer scuze. Cu vreo 5-6 ani in urma, cand nu stiam nimic despre cultul adventist (doar niste povesti rautacioase) as fi pus aceleasi intrebari ca dvs. Am uitat acest lucru.

vasinec 27.03.2009 08:18:18

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 125065)
In al treilea rand:
Intrebarea #12: Cite capitole din Biblie au fost scoase?

Adica: la unele secte/ culte din Biblia totala au fost exculse anumite capitole.
Daca tu vei lua Biblia ortodoxa si a ta, vei vedea diferente.
Aici era intrebrea mea.

Varianta A

Nu au fost eliminate nici un fel de capitol, iar in acest caz....[COLOR=#ff0000]iti voi raspunde dupa ce am citit tot.[/COLOR]

[COLOR=black]Varianta B[/COLOR]

Au fost eliminate capitole, iar in cest caz...[COLOR=red]iti voi raspunde dupa ce am analizat toate raspunsurile tale.[/COLOR]

Din cate stiu, majoritatea cultelor crestine nu au inclus in Sfanta Scriptura unele carti numite scrieri apocrife. Acestea sunt studiate, avand mai mult o importanta istorica.

Cultele protestante si neo-protestante din Romania, folosesc in mare masura traducerea Dumitru Cornilescu, care a fost ortodox si nu s-a botezat la alt cult.

vasinec 27.03.2009 08:35:14

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 125077)
[COLOR=red]Uite aici[/COLOR] [COLOR=red]am o nelamurire: ori crezi in Sfintii Parinti, ori nu crezi.[/COLOR]
[COLOR=red]Dupa cum bine stii, Dumnezeu lucreaza prin oameni, adica prin cei alesi, corect? Ei, atunci cum poti crede in unii si in altii nu?[COLOR=red] Deci asta mi se pare ciudat. Inc vreau sa te mai intreb daca asta este religia ta, sau parerea ta personala referitoare la acest raspuns?[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Toate invataturile sint in armonie cu Sfanta Scriptura. Doar c unele explica numite aspecte, iar altele explica alte aspecte.[/COLOR]

[COLOR=#ff0000].[/COLOR]

Am sa va prezint raspunsul meu, care este de fapt si un principiu al confesiunii religioase din care fac parte. Mai exact. Oricine poate fi crezut dupa ce este verificat cu Sfanta Scriptura.

Referitor la Sfintii Parinti: chiar si Biserica Ortodoxa respinge unele invataturi ale Sfintilor Parinti, sustinand ca acestia au gresit (ma refer la Sfintii Parinti acceptati de B.O.). Nu stiu pe ce criterii face Biserica Ortodoxa selectia invataturilor Sfintilor Parinti, dar cert este ca o face. Si noi filtram invataturile, cu Sfanta Scriptura. "Cercetau Scripturile in fiecare zi ca sa vada daca, ce li se spune este asa" (Faptele Apostolilor 17:11). Aici se vorbeste despre faptul ca unii crestini il verificau cu Sfanta Scriptura, chiar pe marele Apostol al neamurilor, Pavel.

Singurul care este infailibil este Dumnezeu. Chiar si profetii din Sfanta Scriptura au gresit in invataturile lor (ex: profetul Natan). De aceea, orice invatatura trebuie sa fie in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu.

vasinec 27.03.2009 08:45:03

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 125077)

[COLOR=red]Rostul intrebarii era intrebarea in sine.[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Care sint scrierile orientale in care ai gasit liniste?[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Voi reveni.[/COLOR]

Intr-o perioada eram incantat despre unele scrieri referitoare la yoga. Apoi, mi-a placut Baghavat-Githa. Dar cel mai mult m-a impresionat, ca profunzime, o scriere a poetului si filosofului indian Rabindranath Tagore (premiul Nobel in 1913). Lucrarea se intituleaza "Sadhana"(sper ca am scris corect) si era o explicare a gandirii din scrierile vedice.

Dar, asa cum v-am spus, Dumnezeu si-a facut mila de mine si mi-a pus in mana Sfanta Scriptura. In aceasta Carte am gasit toate raspunsurile la intrebarile mele, si mai mult de atat.

Geony 27.03.2009 16:02:42

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 125085)
Nu stiu pe ce criterii face Biserica Ortodoxa selectia invataturilor Sfintilor Parinti, dar cert este ca o face. .

Biserica respinge invataturile gresite si nici decum pe sfintii parinti...Biblia spune:in gura a 2 sau a 3 martori sta tot adevarul...si iti dau un exemplu: Origen are invatatura APOCATASTAZEI, potrivit careia toti oamenii se mantuiesc, cei pacatosi dupa ce vor face penitenta...nici un Sfant Parinte nu mai invatat acest lucru...
Ma tot gandesc ce criterii iti trebuie din moment ce stii ca toti sfintii parinti vb. la fel si au aceleasi invataturi despre o anumita DOGMA,...nu invata diferit...si cand spun lucrurile acestea ma refer la Sfintii BO...nu poti baga in aceeasi oala pe toti SCRIITORII secolelor primare...cei care invata in afara Bibliei nu sunt considerati sfinti parinti...

Cred Domnule Vasinec ca va roade Biserica Ortodoxa foarte mult si mai ales Sfintii Parinti ca au o invatatura care "te duce la nebunie" si te face sa-ti pierzi mintile;,si ma intreb oare sunteti multumit de locul unde sunteti sau tot mai tanjeste sufletelul dupa ORTODOXIE!!!!

Geony 27.03.2009 16:05:15

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 125085)
sustinand ca acestia au gresit (ma refer la Sfintii Parinti acceptati de B.O.). .

Dati exemple si nu aruncati vorbe nefondate...aveti cumva ceva ramas de la CLARVAZATOAREA sau GHICITOREA profetica....????

vasinec 27.03.2009 18:50:06

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 125144)
Dati exemple si nu aruncati vorbe nefondate...aveti cumva ceva ramas de la CLARVAZATOAREA sau GHICITOREA profetica....????

Am sa va dau exemple ramase de la "clarvazatorii" si "ghicitorii" dvs.

"Acesti Sfinti si Părinti ai Bisericii au formulat uneori păreri personale care nu au coincis cu învătătura Bisericii, însă nu au făcut din ele dogme si nici nu le-au răspândit ca fiind neapărat adevărate. Există unele învătături gresite formulate de unii Părinti ai Bisericii, însă Biserica le-a trecut cu vederea întrucât autorii lor le-au prezentat doar ca păreri personale." (Fragment copiat dintr-un comentariu al d-lui Bogdan Mateciuc, autor si coautor de lucrari ortodoxe, si initiatorul acestui forum, din cate stiu)

Acest comentariu se gaseste pe link-ul de mai jos:
http://biserica.org/Publicatii/1992/NoI/24_index.html

Iata si doua citate din scrierile Sfantului Iustin Martirul, pe care ori le talmaciti de se intelege altceva ori sustineti ca Sfantul Iustin a gresit si si-a retractat spusele ulterior (lucru nedemonstrat).

“Sufletul traieste pentru ca Dumnezeu ii da viata. Caci sufletul nu traieste prin el insusi, cum traieste Dumnezeu. Singur Dumnezeu este nemuritor, iar toate celelelte… sunt nascute si stricacioase. Prin urmare, sefletele nu sunt nemuritoare, ci sufletele vor muri” (Citat de T. Bodogare, in “Apologetii in limba greaca”, 1980, Bucuresti, pag. 98,99.)

Iata ce spune si Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.
"DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".

ovidiu-s 27.03.2009 20:00:18

Citat:

În prealabil postat de vasinec
Iata si doua citate din scrierile Sfantului Iustin Martirul, pe care ori le talmaciti de se intelege altceva ori sustineti ca Sfantul Iustin a gresit si si-a retractat spusele ulterior (lucru nedemonstrat).

Citat:

“Sufletul traieste pentru ca Dumnezeu ii da viata. Caci sufletul nu traieste prin el insusi, cum traieste Dumnezeu. Singur Dumnezeu este nemuritor, iar toate celelelte… sunt nascute si stricacioase. Prin urmare, sefletele nu sunt nemuritoare, ci sufletele vor muri” (Citat de T. Bodogare, in “Apologetii in limba greaca”, 1980, Bucuresti, pag. 98,99.)

Ți s-au mai explicat citatele astea pe care le interpretați voi cum vreți de multe ori:Sfântul Iustin scrie: „[COLOR=red]Dacă moartea ar duce la nesimțire, ea ar fi un avantaj pentru toți cei nedrepți. Dar, întrucât și simțământul le rămâne tuturor celor ce au trăit și pedeapsa veșnică îi așteaptă, nu neglijați de a fi convinși și de a crede că acestea sunt adevărate..., că sufletele, și după moarte, sunt în simțire[/COLOR]." Iar în altă parte: „[COLOR=red]Sufletele celor pioși rămân într-un loc mai bun, iar cele nedrepte și rele într-unul mai rău, așteptând acolo momentul judecății. Sufletele vrednice de Dumnezeu nu vor muri, pe când celelalte vor fi pedepsite după voința lui Dumnezeu".[/COLOR] Chiar dacă Sfântul Iustin s-a corectat de unele influențe și a aprofundat doctrina despre suflet, el nu acceptă sintagma de „suflet nemuritor", dar nu pentru că ar fi crezut, după cum am văzut din citatele de mai sus, că sufletul ar avea un sfârșit, ci pentru că, potrivit lui, nemuritor ar însemna și nenăscut, învățătură neconformă cu Ortodoxia. (Eshatologia Părinților Apostolici și a apologeților drd. Laurențiu NISTOR)

Citat:

Iata ce spune si Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.

Citat:

"DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".

Aici sfântul Iustin Martirul nu se referă la dispariția sufletului după moarte cum susțin sectele adventiste și iehoviste, ci îi avertizează pe creștini sa nu îi creadă pe cei ce se consideră mântuiți încă de pe lumea aceasta și sunt siguri că vor merge în Rai, înainte de judecată, cum susțin anumite secte neoprotestante actuale. Sfântul Iustin nu se referă la dispariția sufletului după moarte așa cum încearcă să interpreteze ereziile adventiste si iehoviste.

ovidiu-s 27.03.2009 20:04:10

Dar să revenim totuși la ce spune Sfânta Scriptură despre existența
sufletului după moarte.Aștept răspunsuri logice și biblice la citatele de mai jos. Puteți să vă consultați și cu liderii sectari adventiști mai “bine pregătiți” decât dvs, pe care îi cunoașteți.

[SIZE=1]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”.
Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”
Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea :
1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți". Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad.
[/SIZE]

[SIZE=1](Apoc. 6, 9-11). Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o.
Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei."
[/SIZE]

[SIZE=1]4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) "Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE".
Puteau oasele unui sfânt decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista?

De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele:
Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE."
Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului?

Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 :
„Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR".
Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum veti ocoli răspunsul la problema asta!

Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere:
Ioan 5.28-29 "vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII".
Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului.

Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului:
Luca 9. 28-31"luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui"
Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 "Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului") Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient?

Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament"
Se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lăuda pe Dumnezeu.

2 Cronici 33.6 “ Manase a adus oameni care chemau duhurile morților și fermecători; și a înmulțit relele împotriva Domnului, mâniindu-L.”
Lev 20.27 “Bărbatul sau femeia, de vor chema morți sau de vor vrăji, să moară neapărat”
Dacă vechii evrei nu credeau în existența sufletelor după moarte, atunci de ce le interzice D-zeu sub pedeapsa morții, spiritismul?

[/SIZE]
[SIZE=1]Domnule vasinec/maraiann, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, în care se vorbește limpede de existența Iadului și a sufletelor după moarte, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, ba încă ați avut curajul să spuneți că nicăieri în Biblie nu se mai vorbește despre persoane decedate care vorbesc sau fac acțiuni. Deci când vă apucați la modul serios de citatele de mai sus??? Dacă ocoliți răspunsurile, o să le reiau la nesfârșit.

[/SIZE]

patinina34 28.03.2009 02:23:03

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 125087)
Intr-o perioada eram incantat despre unele scrieri referitoare la yoga. Apoi, mi-a placut Baghavat-Githa. Dar cel mai mult m-a impresionat, ca profunzime, o scriere a poetului si filosofului indian Rabindranath Tagore (premiul Nobel in 1913). Lucrarea se intituleaza "Sadhana"(sper ca am scris corect) si era o explicare a gandirii din scrierile vedice.

Dar, asa cum v-am spus, Dumnezeu si-a facut mila de mine si mi-a pus in mana Sfanta Scriptura. In aceasta Carte am gasit toate raspunsurile la intrebarile mele, si mai mult de atat.

Iti multumesc mult pentru explicatiile tale.
Imi serveau personl pentru a intelege religia ta.

Daca tu te gasesti bine asa cum esti, si te rogi din suflet, banuiesc ca este religia ce mai potrivita pentru tine.

Apoi cum crezi si ce elimini nu este treaba mea, ci a ta.

Un singur lucru nu am fost si nu sint de acord: eliminarea alcunor Sfinti Parinti, si acceptarea altora. criteria, este probabil datorita religiei tale.
Mi-a facut placere s avorbesc cu tine.

Multumesc inca o data pentru timpul acordat.
Doamne ajuta!

patinina34 28.03.2009 02:30:11

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 124739)
Stiu, in mare masura, ce au facut ortodocsii. Partea rea este ca unele persoane vor sa ne convinga sa facem la fel.

Eu vreau sa-i am ca model pe Sfintii Apostoli (care au fost contemporani cu Domnul Iisus Hristos). Nu este corect?

Uite ca eu nu incerc sa te conving de nimic.
Ai religia ta, esti fericit cu ea, si vad ca esti, eu nu incerc sa te conving de nimic.
Eu o am pe a mea, sint foarte fericita cu draga mea ortodoxie, deci mi-o pastrez pina la moarte.

Nimeni nu trebuie sa convinga pe nimeni aici.
Scopul este unul singur: mantuirea sufletului.
Amin.

vasinec 28.03.2009 08:00:01

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 125239)

Un singur lucru nu am fost si nu sint de acord: eliminarea alcunor Sfinti Parinti, si acceptarea altora. criteria, este probabil datorita religiei tale.
Mi-a facut placere s avorbesc cu tine.

Multumesc inca o data pentru timpul acordat.
Doamne ajuta!

Cred ca nu m-am facut bine inteles. Nu eliminam pe nimeni ci eliminam invataturile gresite. Verificam totul cu Sfanta Scriptura. Este o metoda sigura de a te feri de invataturi gresite.

vasinec 28.03.2009 08:10:45

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 125240)
Uite ca eu nu incerc sa te conving de nimic.
Ai religia ta, esti fericit cu ea, si vad ca esti, eu nu incerc sa te conving de nimic.
Eu o am pe a mea, sint foarte fericita cu draga mea ortodoxie, deci mi-o pastrez pina la moarte.

Nimeni nu trebuie sa convinga pe nimeni aici.
Scopul este unul singur: mantuirea sufletului.
Amin.

Confesiunea religioasa din care facem parte nu are nici o importanta in fata lui Dumnezeu. Prin botez, eu am facut un legamant cu Dumnezeu, nu cu vreo biserica. Eu nu sunt fericit cu religia mea ci sunt fericit de relatia pe care o am cu Dumnezeu (am cautat sa folosesc aceeasi termeni ca dvs. si s-ar putea sa vina, din nou, d-l "profesor" Mihailc sa-mi spuna ca am zis o prostie "mai mare decat toata istoria adventista". Termenul de religie inseamna de fapt refacerea legaturii cu Dumnezeu).

In fata lui Dumnezeu nu ne vom prezenta cu eticheta de ortodox, catolic, adventist, etc. Ne vom prezenta cu credinta si cu faptele noastre izvorate din credinta.

Singurul scop: mantuirea sufletului, spuneti dvs.
La aceasta sa ne ajute Dumnezeu!

andrei25 28.03.2009 10:16:47

...

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 125256)
Confesiunea religioasa din care facem parte nu are nici o importanta in fata lui Dumnezeu. Prin botez, eu am facut un legamant cu Dumnezeu, nu cu vreo biserica. Eu nu sunt fericit cu religia mea ci sunt fericit de relatia pe care o am cu Dumnezeu (am cautat sa folosesc aceeasi termeni ca dvs. si s-ar putea sa vina, din nou, d-l "profesor" Mihailc sa-mi spuna ca am zis o prostie "mai mare decat toata istoria adventista". Termenul de religie inseamna de fapt refacerea legaturii cu Dumnezeu).

In fata lui Dumnezeu nu ne vom prezenta cu eticheta de ortodox, catolic, adventist, etc. Ne vom prezenta cu credinta si cu faptele noastre izvorate din credinta.

Nu-i adevarat! Nu stiu cum ii va judeca Dumnezeu pe oamenii care s-au nascut in alte credinte decat cea ortodoxa, dar stiu sigur ca daca cineva ortodox fiind a trecut la alta credinta, nu mai are mantuire in veac! Nu mai minti si mai rataci lumea!
Mantuitorul a spus clar Sfintilor Apostoli: "Cine se leapada de voi, se leapada de Mine, si de Cel ce M-a trimis pe Mine". Care botez la voi? Ca nu e valabil! Voi nu credeti in transmiterea Duhului Sfant! Iti spun eu cand s-a infiintat religia voastra, in 1831, de un preot baptist american. Voi v-ati lepadat de "Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica", asa cum spune in Crez. Voi nu credeti in Sfanta Traditie, care a existat inainte de Sfanta Scriptura. Lasa-ne pe noi in pace, si vezi-ti de credinta ta. Nu mai incerca sa ne convingi tu cu ratacirile tale. De aia spun tuturor, si preotii, si duhovncii nostri ne spun clar, ca la a treia mustrare, sa te departezi de omul eretic. De ce? Pt ca daca ajungi sa o tii lunga cu el, poate sa te imbrobodeasca, si sa te rupa de Biserica. Multi ortodocsi convinsi fiind, stand la vorba lunga cu ereticii, au fost pacaliti, si ei se credeau statornici. Doamne ajuta!

doartemporar 28.03.2009 14:37:21

Citat:

În prealabil postat de andrei25 (Post 125285)
Iti spun eu cand s-a infiintat religia voastra, in 1831, de un preot baptist american.

- "religia noastra" s-a infiintat in sec.I de catre Hristos, si se numeste Religia Crestina.
- Biserica Adventista de Ziua a Saptea s-a organizat oficial in 1863 nu 1831
- baptistii nu au si nu au avut niciodata preoti
- William Miller (daca la el te-ai referit), in 1863 cand s-a infiintat Biserica AZS, era mort de 14 ani.

In rest (daca a mai ramas ceva), informatiile sunt corecte.

patinina34 28.03.2009 20:58:03

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 125256)

Problema se pune in mod diferit:
Tu ai avut un botez, la nastere, si pe acela l-ai anulat, in favoarea unui alt Botez, deci poate intr-o zi vei dori sa te intorci la botezul initial?

Tu ai eliminat pe Dumnezeu din viata ta, pentru a cauta un botez "mai bun pentru tine", aici nu sint de acord cu tine.

Tu ai gasit deja pe Dumnezeu, si i-ai inotrs spatele....
Ce trist poate fii....:68:

patinina34 28.03.2009 21:00:01

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 125372)
Problema se pune in mod diferit:
Tu ai avut un botez, la nastere, si pe acela l-ai anulat, in favoarea unui alt Botez, deci poate intr-o zi vei dori sa te intorci la botezul initial?

Tu ai eliminat pe Dumnezeu din viata ta, pentru a cauta un botez "mai bun pentru tine", aici nu sint de acord cu tine.

Tu ai gasit deja pe Dumnezeu, si i-ai inotrs spatele....
Ce trist poate fii....:68:

Dovada a ceea ce spun aici, este faptul ca esti atras ca un magnet, de acest website ortodox, pentru ca in sfrafundul sufletului tau relizezi ceea ce ai pierdut, altfel te-ai duce numai in web site-urile religiei tale.

ovidiu-s 28.03.2009 23:31:10

Citat:

În prealabil postat de doartemporar
- "religia noastra" s-a infiintat in sec.I de catre Hristos, si se numeste Religia Crestina.

Fals, religia voastră s-a format in America secolului 19. Crestinii primelor secole nu credeau in moartea sufletului odată cu trupul asa cum cred adventistii, nu practicau zeciuiala așa cum fac adeventistii și nu mai credeau in obligativitatea Sabatului și în interdictia de a consuma anumite alimente etc.
Nașterea rătăcirii adventiste a fost incă unul din numeroasele semne care arată apropierea sfârșitului:

Matei 24.11 "Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți."
2 Pet 2.1"Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire;Și mulți se vor lua după învățăturile lor rătăcite și, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită;"

Citat:

- Biserica Adventista de Ziua a Saptea s-a organizat oficial in 1863 nu 1831

Rădăcinile sectei adventiste de ziua a saptea pot fi gasite in anul 1831 cand William Miller a inceput sa predice Adventul (venirea a doua a Mantuitorului pt anul 1943)

Citat:

- baptistii nu au si nu au avut niciodata preoti

Cuvântul pastor in limba română înseamnă și preot al unui cult protestant.

Citat:

- William Miller (daca la el te-ai referit), in 1863 cand s-a infiintat Biserica AZS, era mort de 14 ani.

Asa cum am spus mai sus rădăcinile sectei adventiste de ziua a saptea pot fi gasite in anul 1831 cand William Miller a inceput sa predice adventul. Un moment important in devenirea actualei secte intitulate prescurtat ASZ a fost eșuarea profetiilor lui Miller in 1843 și 1844, cand a parăsit secta pe care el a infiintat-o.
Un alt moment de referinta in devenirea sectei este căsătoria "profetesei" Ellen White cu un lider al baptistilor de ziua a saptea: James White in 1846. Ea va accepta ca un compromis să cinstească sâmbăta, iar el a acceptat hotărârea ei de a interzice consumul "animalelor necurate". Toate acestea si-au gasit si acoperirea "biblică" in accepțiunea lor și au fost impuse aproape intregii grupări adventiste.
Gruparea intitulată Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a luat ființă așadar oficial prin Conferința de la Michigan din 1861, dar ea funcționa de la căsătoria "profetesei" cu James White.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:51:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.