![]() |
Ai Copil, editia a 3a!
Fundatia Varlaam va invita sa participati la a treia editie a conferintei Ai Copil. Invata sa fii parinte. Organizatorii au pregatit un format nou: 3 conferinte de cate 2 ore, in 3 seri diferite, deschise publicului larg, urmate de un atelier de 1 zi sustinut de formatorul Sorin Mihalache.
Cele 3 conferinte au loc in Aula Magna Mihai Eminescu a Universitatii Al. I. Cuza si vor avea intrarea libera, pentru a oferi cat mai multor parinti si profesori interesati oportunitatea de a participa. Programul evenimentelor este urmatorul: 1. Luni, 14 Mai, 18:00 – 20:00, Maica Siluana Vlad, Copilul meu, 2 vieti si 3 mosteniri 2. Marti, 22 Mai, 18:00 – 20:00, Diac. Profesor Sorin Mihalache, Copilul meu si Inteligenta Spirituala 3. Joi, 24 Mai, 18:00 – 20:00, Psihoterapeut specializat in Psihoterapia copilului si Parenting Diana Teodorescu, Cum imi construiesc o strategie pentru educatia copilului meu? Atelierul lui Sorin Mihalache se desfasoara Sambata, 26 Mai 2012, intre orele 9:00 – 18:00. Tema acestui atelier este Cum dezvolt inteligenta copilului meu. Investitia pentru participarea la acest atelier este de 150 ron/persoana sau 200 ron Pachetul pentru doi. Inscrierile se pot face pe adresa monica.costea@fundatiavarlaam.ro sau telefonic la 0727.377.334. |
Concertul național anual de muzică psaltică, ediția a XIX-a
La Catedrala mitropolitană din Iași va avea loc duminică, 13 mai, de la ora 18:30, concertul național anual de muzică psaltică, ediția a XIX-a, informează „Ziarul Lumina”. Evenimentul este organizat de Centrul de Studii Bizantine Iași, în colaborare cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
Vor concerta: Corul 'Altarul' al Catedralei mitropolitane din Iași, Corul bărbătesc 'Mitropolitul Iosif Naniescu' de la Facultatea de Teologie Ortodoxă 'Dumitru Stăniloae' din Iași, Grupul 'Ichos' de la Colegiul Național 'Octav Băncilă' Iași, Corul psaltic 'Floralia' al Universității de Arte 'George Enescu' din Iași, Corul Bisericii 'Sfântul Ierarh Nectarie' din Iași și Corul 'Basileus' al Seminarului Teologic Liceal Ortodox 'Sfântul Vasile cel Mare' din Iași. |
Familia creștină – repere tradiționale creștine și provocări contemporane
Episcopia Severinului și Strehaiei organizează, marți 15 mai 2012, începând cu orele 18:00, Seminarul cu tema: Familia creștină – repere tradiționale creștine și provocări contemporane. Seminarul se înscrie în rândul manifestărilor prilejuite de Ziua Internațională a familiei, dorindu-se a se afirma importanța instituției familiei în contextul actual european și socio-cultural.
De asemenea, vor fi aduse în discuție tendințele și provocările cu care se confruntă familia astăzi și modalități de a depăși situația de criză prin care aceasta și societatea, în general, trec în prezent. Tema seminarului va fi tratată atât din perspectiva teologică, cât și sub aspect social, psihologic și legislativ (al dreptului familiei), pentru a se putea cunoaște în profunzime întreaga dimensiune și problematică a familiei contemporane. Evenimentul se va desfășura în sala de festivități „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului și Strehaiei, din Dr. Tr. Severin, str. I. Gh. Bibicescu, nr.6, și se va bucura de prezența Prea Sfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care va susține referatul cu tema: ”Rolul femeii în familie”. |
La Timisoara !
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, Arhiepiscopia Timișoarei și Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara organizează în perioada 22-25 mai ciclul de conferințe 'Evanghelia după Ioan, mărturia ucenicului iubit', informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.
Comunicările vor fi susținute de preotul romano-catolic Tecle Vetrali, profesor de studii biblice la Institutul de Studii Ecumenice din Verona, Italia. Programul evenimentului cuprinde trei zile dedicate studiului și comentariilor biblice pe marginea Evangheliei după Ioan. În acest sens, vor avea loc șase conferințe, după cum urmează: marți, 22 mai, de la ora 11:00, 'Viziunea globală a cărții', iar de la ora 19:00 'Începutul Revelației', miercuri, 23 mai, de la ora 11:00, 'Centrul Revelației', iar de la ora 19:00, 'Cina lui Iisus și cuvântul de despărțire', apoi vineri, 25 mai, de la ora 11:00, 'Preaslăvirea lui Iisus', și de la ora 19:00, 'Cel înviat'. Conferințele vor avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara din bulevardul Vasile Pârvan nr. 4. |
Ieri, 22 mai, a murit Irina Mavrodin, celebra traducatoare, poeta si eseista. Dumnezeu s-o ierte!
Iata un interviu in memoriam: http://www.observatorcultural.ro/ind...rticleID=27009 |
Concert caritabil la Iași
http://www.basilica.ro/_upload/img/1...8608731468.jpg Casa de Cultură a Sindicatelor Iași va găzdui sâmbătă, 2 iunie, începând cu ora 12:00, concertul caritabil „Zâmbește, copile!“, organizat de Fundația „Solidaritate și Speranță“, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Potrivit portalului doxologia.ro, invitații evenimetului sunt Corina Chiriac, Beatrice Rancea, Gheorghe Jitaru, Grupul Folcloric „Gheorghe Jitaru“, Iustin Narcis Ianău, corul de copii al Operei Naționale Iași - dirjor Raluca Toma, Grupul de copii „Stars of Music“ al Palatului Copiilor Iași - dirijor Anca Apetroaie, Grupul coral „Vestitorii Bucuriei“ - dirijor Daniela Doroșincă, copii din centrele de zi ale Fundației „Solidaritate și Speranță“ și micii artiști ieșeni Diana Vartolomei (voce), Matei Teodor Doroșincă (pian) și Călin Corneliu Calfa (pian). Biletele se găsesc la sediul Fundației „Solidaritate și Speranță“, Iași, Str. Costache Negri, nr. 48, la Librăria „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, Iași, la Librăria „Sfânta Cuvioasa Parascheva“ din Iulius Mall Iași, precum și la bisericile din Iași. Prețul unui bilet este de 40 RON, iar fondurile obținute în urma acestui eveniment caritabil sunt destinate ajutorării unor copii defavorizați din județul Iași, copii care, în ciuda neajunsurilor din familiile din care provin, își doresc să facă pași către o viață mai bună, prin școală și învățătură. Banii adunați în cadrul acestui concert vor servi la ajutorarea a peste 100 de copii care vin din medii sociale defavorizate, familii destrămate, cu părinți care abuzează de alcool și violență, copii care au uitat cum e să te joci sau, pur și simplu, nu au știut niciodată, copii care au nevoie de atenție, dragoste, timp, reguli, ordine și siguranță. Acestor copii, Fundația «Solidaritate și Speranță» Iași le oferă un prânz cald zilnic, un loc curat, ordonat și utilat unde să își facă temele, să primească meditații la disciplinele la care prezintă dificultăți de înțelegere sau asimilare, să se joace, să cânte, să spere“, a declarat Mihaiela Macsim, referent marketing în cadrul Fundației „Solidaritate și Speranță-Iași. Fundația „Solidaritate și Speranță“ este o organizație nonguvernamentală înființată la Iași în anul 2002, sub patronajul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, ce derulează programe sociale și socio-medicale adresate persoanelor care trăiesc zi de zi drama singurătății, a suferinței fizice și a lipsurilor materiale. În cadrul fundației funcționează Centrul de zi pentru copii „Sfânta Marina“ , Centrul de zi pentru copii „Mia Casa“ Inculeț - Bârnova, Centrul de îngrijire la domiciliu „Sfântul Mina“ , Centrul de consiliere și reabilitare pentru persoane dependente de alcool și droguri „Sfântul Nicolae“ , Cantina socială „Sfântul Sava“ și Centrul „Sfinții Ioachim și Ana“. |
IPS Serafim de Pireu dat în judecată
"Ascultând de cuvântul mântuitor al Domnului cel întrupat, că mădularele trupului Său, trebuie să fie sarea pământului și lumina lumii și prin viața lor cotidiană trebuie să dovedească că trăiesc după adevărul Evangheliei, precum “Nu se poate o cetate așezată pe un munte să nu fie văzută” Matei 5:13-14, la fel și eu în calitate de păstor al Biserici sunt dator să fac cunoscute opiniile mele, slujitorilor care sunt sub nevrednica mea oblăduire.
Așa cum, nu cu mult timp în urmă așa-numitele asociații ”homo erotice” m-au dat în judecată, cu ajutorul domnului Panagiotis Dimitras, reprezentantul Observatorului grec al acordurilor Helsinki (Epse), un ONG pentru apărarea drepturilor minorităților, chipurile pentru că le-am insultat, deoarece predic împotriva păcatului de moarte, al homosexualități, păcat care desparte pe om de Dumnezeul cel veșnic, pentru că este împotriva firii și psihologiei umane și totodată urmărește răsturnarea ontologiei ființei umane. Tot astfel chiar dacă am fost declarat nevinovat în mod definitiv prin Decizia cu numărul 455/2011 a Judecătorului Curții de Apel din Atena mai sus numitul ONG, mă cheamă în judecată de data aceasta cu ajutorul domnului Moris Chatzi, editorul revistei “Krisara”, care se îndeletnicește cu activități evreiești și al domnului Abdulahim Dede, care s-a autonumit în Grecia, încălcând Tratatul de la Lausanne, care nu recunoaște minoritatea turcă, pentru că nu mai există ca reprezentat al “Mișcării pentru drepturile omului ale minorității turce” sunt chemat înaintea justiției pentru pretinsa încălcare a articolelor 1 și 2 al legii 927/1929, ”pedepsirea faptelor sau acțiunilor, ce au ca scop discriminările rasiale”, în legătură cu decizia – cadru nr. 913/DEF/28.11.2008 a Consiliului European pentru poziția pe care am avut-o în publicațiile mele referitoare la sionismul internațional și la islam, interpretând în întregime dispozițiile Legilor, pe care le invocă, pentru că niciodată cuvântul meu nu a constituit o invitație la discriminare, la ură și la violența împotriva persoanelor, ci am evidențiat că în atribuția mea Episcopală, sunt dator să spun adevărul lucrurilor și să exprim în mod liber părerea mea personală, așa cum se stabilește prin Constituția țării. Bineînțeles, folosesc declarații inexacte împotriva publicațiilor mele, declarații ale reprezentantului guvernamental de atunci – domnul Petaloti, ale președintei Mobilizării Democratice, doamna Dora Bakoiani, ale Mitropolitului Dimitriadei, kir Ignatie, a Sfintei Arhiepiscopii a Americii, ale președintelui AHEPA, dl Nikolaos Karakostas, ale Consiliului israelian central al Eladei, ale Mitropolitului Franței kir Emanuel, ale domnului Stavros Zumulachis, editorul, Noii Vetre” etc. Reclamanții nevrednicei mele persoane , nu țin seama în acuzațiile lor, că ne aflăm într-o țară liberă și democrată, în care libertatea de exprimare este un drept al omului dobândit prin constituție și prin urmare, dacă sunt în dezacord cu publicațiile mele au posibilitatea să își exprime în mod public opoziția. Am postat pe internet studiul meu comparativ între Creștinism și Islam, în care demonstrez în mod vădit, că Islamul este o religie inventată de oameni și nu este de origine Dumnezeiască revelată, precum Creștinismul și niciun reprezentant al Islamului nu a îndrăznit să îl contrazică. În același mod, am demonstrat public cu argumente incontestabile din Vechiul Testament și din Profeți adresându-mă fostului rabin al Tesalonicului, domnului Frizis, că Fiul și Cuvântul întrupat al lui Dumnezeu, Iisus Hristos, este singurul și adevăratul Mesia și că cel așteptat în iudaism va fi groaznicul Antihrist. Nici de data aceasta, nimeni n-a îndrăznit să contrazică textul meu. Ca să se încerce reducerea mea la tăcere prin reclamațiile nefondate, învechite și mincinoase este în mod limpede un efort zadarnic. Cu smerenie și iubire frățească recomand prigonitorilor mei să se pocăiască în mod sincer, să-L accepte pe Domnul Iisus Hristos ca pe singurul Mântuitor pentru că, altfel, se vor pierde în această viață, amăgiți de idolii mincinoși ai lumii acesteia, și, cea mai înspăimântătoare va fi continuarea acestei amăgiri fără sfârșit și în viața de apoi. † Mitropolitul Serafim de Pireu | romfea.gr, tradus de Emanuela D. pentru saccsiv" Sursa:http://apologeticum.wordpress.com/20...ii-din-grecia/ |
Festival internațional de muzică bizantină la Pitești
La Pitești se va desfășura a doua ediție a Festivalului internațional de muzică bizantină, care, timp de două zile, 6-7 iunie, va reuni cinci grupuri psaltice din țară, dar și invitați din străinătate. Pe lângă grupurile psaltice care au participat la prima ediție, Grupul Ghelasie Basarabeanul (Pitești), Grupul de maici Grigorie Decapolitul (Mănăstirea Bistrița - Vâlcea), Grupul Ioan Zmeu Protopsaltul (Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului) și Grupul Tronos (Patriarhia Română), o prezență așteptată este cea a Grupului Nectarie Protopsaltul (București). Alte momente deosebite ale festivalului vor fi oferite de invitații din străinătate, Joseph Shattahi (Siria, Damasc), membru al Grupului Tronos, și maica Mariam Skorda (Grecia), care va oferi publicului prezent un moment emoționant, în cea de-a doua zi a festivalului. Scopul acestui festival este promovarea frumuseții muzicii bizantine. Evenimentul este organizat de Filarmonica Pitești, Protoieria Pitești - prin Biroul de catehizare a tineretului și Editura Filos, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. Toți cei care doresc să participe la acest festival sunt rugați să-și procure din timp biletele de intrare. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești. Costul unui bilet este 10 RON/zi (biletul pentru ambele zile este 15 RON). Pentru mai multe detalii: contact@editurafilos.ro, filarmonica_pitesti@yahoo.com sau la tel. 0744.649.537. (I.B.)
|
Concert coral la catedrala din Timișoara
Mâine, începând cu ora 18:00, va avea loc la Catedrala mitropolitană din Timișoara un concert coral susținut de corul Catedralei mitropolitane, dirijat de pr. Dan Dragomir. Soliștii L. Neșcu, A. Costăngioară, B. Toroican vor interpreta lucrări ale compozitorilor C. Porumbescu, G. Muzicescu, N. Lungu, N. Lipovan, G. Șoima și E. Mehul.
|
abăra Națională Studențească 'Părintele Teofil Părăian' în perioada 19-29 iulie
http://www.basilica.ro/_upload/img/1...5674649367.jpg
Studenți ortodocși români din toată țara se întâlnesc de aproape două decenii la Mănăstirea Oașa sub aripa duhovnicească a părintelui Teofil Părăian. Anul acesta, filialele Oradea, Timișoara și Craiova ale Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români organizează Tabăra Națională Studențească 'Părintele Teofil Părăian' în perioada 19-29 iulie, informează Ziarul Lumina. Ca în fiecare an, Mănăstirea Oașa din Arhiepiscopia Alba Iuliei oferă studenților un cadru atât natural, cât și duhovnicesc deosebit, chemându-i împreună la slujbe, conferințe și discuții pe teme duhovnicești, repetiții de muzică psaltică și cântece patriotice, dar și integrarea lor în viața de obște prin munca de ascultare în cadrul mănăstirii. Este o tabără studențească gândită special pentru tinerii plini de frământări, cu sete de cunoaștere și mai ales de a trăi. Timp de 15 ani, studenții au fost îndrumați de părintele Teofil, iar după trecerea sa la cele veșnice, tradiția conferințelor a fost dusă mai departe de preoții de la Mănăstirea Oașa, ucenici ai părintelui Părăian. Părintele stareț Iustin Miron împreună cu părintele Pantelimon Șușnea, ca vrednici urmași și ucenici ai părintelui Teofil Părăian de la Mănăstirea Brâncoveanu, vor împărtăși studenților din înțelepciunea și experiențele lor în cadrul conferințelor și discuțiilor. De ziua Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, doctorul fără de arginți, când se sărbătorește hramul mănăstirii, tinerii vor participa activ prin cântarea în strană la Sfânta Liturghie, iar în zilele următoare vor merge în drumeție pe munte împreună cu monahi ai mănăstirii, bucurându-se de frumusețea lumii create și de comuniunea dintre ei. Oameni de cultură invitați la metocul Mănăstirii Oașa Tot sub organizarea ASCOR, în perioada 19-27 septembrie, la Schitul 'Sfântul Ioan Evanghelistul' din localitatea Găbud, metoc al Mănăstirii Oașa, are loc Tabăra Națională 'Civilizația Românească'. Printre invitații speciali ai acestei perioade se numără Horia Roman Patapievici, președintele Institutului Cultural Român, fizician, eseist și scriitor de renume, și Ioan Sorin Apan, etnolog, profesor și fondatorul Seminarului Teologic Ortodox 'Dumitru Stăniloae' din Brașov. 'Anul acesta am hotărât să schimbăm puțin tematica taberei din septembrie, care până acum era o a doua etapă a taberei 'Părintele Teofil Părăian'. Astfel, ne-am gândit să promovăm în rândul studenților mai multe din valorile noastre culturale naționale', ne-a spus Oana Prajea, unul dintre organizatori. Tabăra, care se va încheia cu hramul Sfântului Ioan Evanghelistul, își propune să îi învețe pe studenți despre rugăciune și muncă, despre bucurie și simplitate. Prin întâlnirile cu invitații speciali, tabăra își propune promovarea culturii, civilizației și spiritualității ortodoxe românești și redescoperirea identității naționale și a celei spirituale a tinerilor. Înscrierile pentru tabăra 'Părintele Teofil Părăian' au loc până în data de 12 iulie, iar pentru tabăra 'Civilizația Românească' - până pe 18 iulie. Cei interesați pot cere mai multe detalii folosind următoarele date de contact: tel.: 0744.361.943 (Oana Prajea), email: ascor_oradea@yahoo.com. |
monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la nașterea lui N. Steinhardt
http://www.basilica.ro/_upload/img/1...4923238622.jpg
Banca Națională a României va pune în circulație, în scop numismatic, începând cu data de 9 iulie 2012, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la nașterea lui Nicolae Steinhardt, după cum informează bnr.ro. Aversul redă o compoziție reprezentând mănăstirea Sfânta Ana - Rohia, valoarea nominală „10 LEI“, stema României, inscripția „ROMANIA“, anul de emisiune „2012“ și textul în arc de cerc „Manastirea Sfanta Ana - Rohia“. Reversul prezintă portretul lui Nicolae Steinhardt, suprapus peste imaginea unei biblioteci, textul în arc de cerc „Monahul de la Rohia“, anii între care a trăit „1912“, „1989“ și inscripția „NICOLAE STEINHARDT“. Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 340,00 lei/buc. Monedele din argint dedicate aniversării a 100 de ani de la nașterea lui Nicolae Steinhardt au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulație, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. |
Manifestările Masterclassului de Cânt Bizantin
Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Asociația Culturală 'Byzantion', Universitatea de Arte 'George Enescu' din Iași și Primăria Municipiului Iași organizează, în perioada 13-15 iulie, Masterclassul de Cânt Bizantin, ediția a V-a. Manifestările vor avea loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.
În cadrul evenimentului, la Mănăstirea Frumoasa din Iași, va fi organizat vineri, 13 iulie, de la ora 20:00, concertul extraordinar de muzică bizantină '15 ani de activitate Byzantion'. Repertoriul de muzică religioasă psaltică va fi susținut de foști și actuali membri ai Corului 'Byzantion'. Manifestările Masterclassului de Cânt Bizantin vor continua sâmbătă, 14 iulie, de la ora 19:30, la Catedrala mitropolitană din Iași, unde va avea loc un concert de gală intitulat '35 de ani de activitate a Corului Bizantin Grec'. Concertul va fi susținut de cursanții ediției aniversare și de Corul 'Byzantion'. Duminică, 15 iulie, Corul Bizantin Grec și Corul 'Byzantion' vor oferi răspunsurile liturgice în cadrul Sfintei Liturghii care va fi săvârșită la Catedrala mitropolitană din Iași. |
Prima tabără de vară a Asociației Ortodoxia Tinerilor va avea loc la Putna, 17-20 August. Mai multe detalii pe site: http://ortodoxiatinerilor.ro/asociat...-vara-aot.html
|
Luni seara eu si Cristiboss planuim sa ne vedem, sa mai punem un pic tara la cale. Daca vreun forumist din Bucuresti nu se teme de canicula, nu are ce face mai bun si doreste sa ne (re)vada, PM pentru ora exacta si locul intalnirii. :53:
Ne-ar face mare placere. |
Anuntati, va rog "coordonatele"...
|
Citat:
|
Astazi se implinesc doi ani de la trecerea la cele vesnice a parintelui Teofil Badoiu, staretul man. Slanic, jud. Arges, "o inimă de prunc, prin care a curs sângele unui leu, un suflet zidit într-o smerenie desăvârșită".O evocare a acestuia gasiti aici:
http://www.fericiticeiprigoniti.net/...e-nepamanteana |
Moaștele Sfântului Nectarie
În calendarul Bisericii Ortodoxe Române este sărbătorită mâine, 19 iulie 2012, Aflarea moaștelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov. Mănăstirea Eșanca din județul Botoșani își serbează hramul. Cu acest prilej, în această seară a fost adusă racla în care se află un fragment din moaștele Sfântului Nectarie. Sfintele moaște au ajuns la Eșanca de la Biserica “Sfântul Nectarie” din Iași, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, prin bunăvonița părintelui paroh Petrică Lehaci.
Programul liturgic a început, astăzi, 18 iulie, cu slujba Privegherii în cinstea Sfântului Serafim de Sarov și va continua mâine cu Sfânta Liturghie. Slujba Sfintei Liturghii va fi săvârșită de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți din mai multe protopopiate ale Arhiepiscopiei Iașilor. După cum a relatat monahia Petronia Ilaș, stareța Mănăstirii Eșenca, la după Sfânta Liturghie, PS Calinic Botoșăneanul va sfinți locul pe care se va ridica casa monahală a Mănăstirii Eșanca: “Îi așteptăm pe toți pelerinii la hramul mănăstirii noastre pentru a participa la Sfânta Liturghie și pentru a se închina moaștelor Sfântului Nectarie și fragmentului din moaștele Sfântului Serafim de Sarov, care se află în biserica mănăstirii”, a spus monahia Petronia Ilaș. Mănăstirea Eșanca a fost înființată la începutul anului 2010 cu sprijinul protos. Serafim Grigoraș, slujitor la Catedrala mitropolitană din Iași. Toate lucrările acestei așezări monahale s-au efectuat sub directa supraveghere a Preasfințitului Calinic Botoșăneanul. |
Corala „Cantate Domino” a Seminarului Teologic din București premiata in S.U.A. !
http://www.basilica.ro/_upload/img/1...4747140298.jpg
Corala „Cantate Domino” a Seminarului Teologic din București a câștigat două medalii de argint la Olimpiada Corală Mondială desfășurată zilele trecute în Cincinnati, S.U.A. Performanța din America se adaugă palmaresului internațional și național al coralei seminariștilor bucureșteni, informează TRINITAS TV. În această perioadă, corala bucureșteană a mai desfășurat și activități pastoral-misionare în parohiile ortodoxe românești de pe pământ american. Formația corală a seminarului bucureștean își desfășoară activitatea sub îndrumarea părintelui profesor Răzvan-Constantin Ștefan. |
O variantă inedită a „Jurnalului fericirii" de N. Steinhardt va fi lansată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la nașterea scriitorului.
Pe 29 iulie se împlinesc 100 de ani de la nașterea lui N. Steinhardt, iar Editura Polirom va publica o variantă inedită a uneia dintre cele mai importante cărți care au marcat istoria postdecembristă. Această ediție are la bază manuscrisul aflat la Mănăstirea Sfânta Ana Rohia, unde monahul și-a petrecut ultimii ani din viață. De îngrijirea ediției, compararea variantelor, note, addenda și indice s-a ocupat George Ardeleanu. În vara anului 2002, în arhivele Mănăstirii Sf. Ana Rohia a fost descoperită o dactilogramă, incompletă, conținând o variantă a „Jurnalului fericirii". Prima întrebare care s-a pus a fost: era vorba de varianta a doua a „Jurnalului fericirii" sau de o a treia variantă, rezultată din dorința autorului de unificare a primelor două? Un singur lucru era cert: această variantă era diferită de cea publicată în 1991 la Editura Dacia (și reluată în alte opt ediții), se arată într-un comunicat al editurii. „Jurnalul fericirii" a avut un destin dramatic înainte de 1989. Scris între anii 1969 și 1971, a fost confiscat de Securitate pe 14 decembrie 1972, dar în 1975 i-a fost restituit autorului, în urma unui memoriu. Între timp, însă, Steinhardt rescrisese cartea din memorie. Ulterior, el a trimis copii ale celor două variante mai multor prieteni, inclusiv Monicăi Lovinescu și lui Virgil Ierunca. Lor le-a mărturisit și că intenționa să unifice cele două variante - acesta fiind cel mai puternic argument în sprijinul ideii că dactilograma de la Rohia reprezintă varianta-sinteză a primelor două. Varianta nouă aduce o altă ordonare a blocurilor textuale și o altă redactare, o altă formulare, o rescriere a pasajelor comune ori comparabile. În al treilea rând, dislocarea unor fragmente compacte din prima variantă și repoziționarea lor. Nu în ultimul rând, prezența unor fragmente inexistente în prima variantă. Varianta apărută la Editura Dacia este cu siguranță prima, după cum se poate constata din compararea textului publicat cu fragmentele reproduse în „Notele de analiză" ale „Jurnalului fericirii", aflate între documentele dosarului de urmărire informativă a lui N. Steinhardt de la CNSAS. A doua variantă, cea rescrisă din memorie după confiscarea celei dintâi, s-a pierdut în circumstanțe necunoscute, după 1990. Până în prezent, ea nu a ieșit la suprafață. Varianta inedită a „Jurnalului fericirii: Manuscrisul de la Rohia" va fi disponibilă și în ediție digitală. sursa: adevarul.ro |
Si o stire mai veche, aratand ca si lucrurile bune din tara asta isi urmeaza fagasul
Romania a ocupat primul loc din Uniunea Europeana si locul 10 din 100 de tari la Olimpiada Internationala de Matematica de anul acesta, potrivit clasamentului neoficial realizat in fiecare an dupa acest eveniment, a anuntat Radu Gologan, profesorul coordonator al lotului de olimpici. Omer Cerrahoglu (Colegiul National Gheorghe Sincai din Baia Mare) si Radu Bumbacea (Colegiul National Tudor Vianu Bucuresti) au obtinut medalie de aur.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential...-olimpiada.htm |
Ieri, 22 iulie, s-au implinit 4 ani de la mutarea la Domnul a profesorului Dan Slusanschi. Un interviu ziditor cu un intelectual iubitor de Dumnezeu
http://www.ziarullumina.ro/articole;...ufletului.html Dumnezeu sa il ierte! |
Micro-expoziția „Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon. Un minunat manuscris din vremea lui Ștefan cel Mare “
În cadrul proiectului “Exponatul lunii”, Muzeul Național de Istorie a României anunță deschiderea, în data de 27 iulie a.c., a micro-expoziției „Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon. Un minunat manuscris din vremea lui Ștefan cel Mare“, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr.12. Micro-expoziția se referă în mod special la un manuscris comandat de Ștefan cel Mare și copiat la mănăstirea Putna de ieromonahul Spiridon, finalizat la data de 23 aprilie 1502, fiind apoi donat de voievodul și domnul moldav ctitoriei sale (zidită la 1498) cu hramul „Nașterii Sf. Ioan Botezătorul“ a curților domnești din Piatra Neamț. Monahul Spiridon a fost unul din caligrafii și miniaturiștii destoinici, formați la centrul cultural din cadrul mănăstirii Putna. Acest minunat exemplar este scris pe pergament vitelin, „având câte 20 de rânduri pe pagină, în semiuncială măruntă; patru frontispicii frumoase, motive geometrice în aur și culori și, pe câte o pagină întreagă, chipul fiecărui evanghelist, pe fond auriu“. Ortografia este de redacție medio-bulgară. Manuscrisul a făcut parte din inventarul tezaurului istoric al României care a luat drumul Rusiei țariste în 1917, de unde s-a întors, în 1956, împreună cu o parte a valorilor istorice și arheologice. La sfârșitul tetraevanghelului, pe penultima filă, numerotată cu nr. 271, în registrul inferior, se găsește textul original de danie, din cadrul ramei de chinovar: „Binecinstitorul Ștefan voievod, din mila lui Dumnezeu domn al Țării Moldovei, fiul lui Bogdan voievod, care tânjind după dragostea <lui hristos=""> și iubitor al cuvintelor lui Hristos fiind, cu râvnă a dat și s-a scris și s-a ferecat acest Tetraevanghel și l-a dăruit spre rugă sieși și doamnei lui, Maria, și copiilor lor, în biserica din curțile sale cele de pe Bistrița, unde este hramul Nașterii Cinstitului și Slăvitului Prooroc Înainte Mergătorul și Botezătorul Ioan, al domniei sale an 40 și al șaselea curgător. Și s-a sfârșit cu mâna mult păcătosului, nevrednicul ieromonah Spiridon, în Mănăstirea Putnei, în anul 7010 , luna aprilie, 23 de zile”.</lui> Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon este încă prilej de evocare a personalității și epocii marelui voievod și domn al Moldovei, Ștefan cel Mare, și o dovadă a înfloririi artei miniaturale în cadrul școlii mănăstirești de la Putna. Micro-expoziția este deschisă în perioada 27 iulie – 27 august a.c. și poate fi vizitată de miercuri până duminică între orele 10.00 – 18.00, în Holul Central al Muzeului Național de Istorie a României din Calea Victoriei nr. 12. __________________________________________________ ____________ http://www.mnir.ro, http://www.facebook.com/pages/MNIR, |
Adunarea Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei
Arhiepiscopia Iașilor va organiza, în perioada 26-29 iulie 2012, la Nemțișor, Adunarea Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
În fiecare zi se va sluji Sfânta Liturghie, care va fi urmată de sesiuni de lucru pe grupe. Programul va cuprinde pelerinaje, activități sportive și conferințe. Tabăra se va încheia duminică, 29 iulie, după concluziile întâlnirii în plen, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. În perioada 26-29 iulie 2012, la Nemțișor, aflat în vecinătatea Mănăstirii Neamț și a Schitului Icoana Nouă, va avea loc Adunarea Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Evenimentul va avea loc cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și va reuni tineri din Moldova, Dobrogea, Basarabia, Ucraina sau Franța. Tema celei de-a treia ediții a adunării este 'Cui și cum dăruim dragostea noastră? Iubirea - șansă, binecuvântare și limite'. Mâine seară, de la ora 19:30, regizorul Dan Puric va susține conferința 'Despre iubirea creștină', iar la final va răspunde întrebărilor pe care tinerii le vor adresa. Vineri, 27 iulie, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Siluan, Episcopul Episcopiei Române Ortodoxe a Italiei, iar sâmbătă, 28 iulie, în mijlocul tinerilor va sluji Înalt Preasfințitul Teofan. De asemenea, duminică, 29 iulie, Sfânta Liturghie va fi oficiată de IPS Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Răspunsurile la strană vor fi oferite de participanții la tabără. Ei vor avea posibilitatea să se spovedească pentru a primi Sfânta Împărtășanie. În tabăra de la Nemțișor vor veni 650 de tineri care vor avea în program, pe lângă sesiunile de lucru, activități sportive și pelerinaje la așezările monahale din apropierea Mănăstirii Neamț. Fiecare grupă de tineri va purta numele unui sfânt din calendarul Bisericii Ortodoxe. 'Vom avea șase sesiuni de lucru de câte o oră și jumătate, pe parcursul cărora tinerii grupați în echipe de câte 20 vor aprofunda tema acestei ediții. Participanții vor discuta împreună și vor încerca să obțină câteva concluzii și să obțină răspunsuri la frământările caracteristice vârstei lor. Ne dorim ca ei să plece către casele lor cu un sistem de valori creștine pe care să-l transmită și celor din jur. În organizarea taberei s-au implicat în mod deosebit Gabriela Pipirig, pr. Cristian Ștefan de la parohia Vorona-Centru, Protopopiatul Botoșani, pr. Marian Filip, pr. Gheorghe Marian Filip, coordonatorul Asociației Tineretul Ortodox Român - filiala Tg. Neamț, și voluntari de la Asociația Tineretul Ortodox Român și de la Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români - filiala Iași', a spus protos. Nicodim Petre, coordonatorul Compartimentului asociații de tineret din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor. |
Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon, expus la Muzeul Național de Istorie
http://www.basilica.ro/_upload/img/1...4115162199.jpg
Muzeul Național de Istorie a României expune în această lună un exemplar din tezaurul valorilor naționale românești, un minunat manuscris din vremea lui Ștefan cel Mare. Microexpoziția 'Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon', care este vernisată astăzi, 27 iulie 2012, face parte din proiectul derulat de această instituție, 'Exponatul lunii', după cum informează Ziarul Lumina. Iubitorii de frumos care trec astăzi pragul Muzeului Național de Istorie a României din București au șansa de a face o incursiune în epoca Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și de a cunoaște o parte din arta miniaturii ce se realiza la școlile mănăstirești de la Putna. Microexpoziția cuprinde un minunat manuscris comandat de Ștefan cel Mare, copiat la Mănăstirea Putna de ieromonahul Spiridon și finalizat la 23 aprilie 1502, fiind apoi donat de voievodul și domnul moldav ctitoriei sale de la curtea domnească din Piatra Neamț, zidită la 1498, având hramul 'Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul'. Ieromonahul Spiridon a fost unul din caligrafii și miniaturiștii destoinici, formați la centrul cultural din cadrul Mănăstirii Putna. Acest minunat exemplar este scris pe pergament vitelin, 'având câte 20 de rânduri pe pagină, în semiuncială măruntă; patru frontispicii frumoase, motive geometrice în aur și culori și, pe câte o pagină întreagă, chipul fiecărui evanghelist, pe fond auriu', se precizează în descrierea manuscrisului. Ortografia este de redacție medio-bulgară. La sfârșitul tetraevanghelului, pe penultima filă, numerotată cu nr. 271, în registrul inferior, se găsește textul original de danie, din cadrul ramei de chinovar: 'Binecinstitorul Ștefan voievod, din mila lui Dumnezeu domn al Țării Moldovei, fiul lui Bogdan voievod, care tânjind după dragostea 'lui Hristos' și iubitor al cuvintelor lui Hristos fiind, cu râvnă a dat și s-a scris și s-a ferecat acest Tetraevanghel și l-a dăruit spre rugă sieși și doamnei lui, Maria, și copiilor lor, în biserica din curțile sale cele de pe Bistrița, unde este hramul Nașterii Cinstitului și Slăvitului Prooroc Înainte Mergătorul și Botezătorul Ioan, al domniei sale an 40 și al șaselea curgător. Și s-a sfârșit cu mâna mult păcătosului, nevrednicul ieromonah Spiridon, în Mănăstirea Putnei, în anul 7010 '1502', luna aprilie, 23 de zile'. Manuscrisul a făcut parte din inventarul tezaurului istoric al României care a luat drumul Rusiei țariste în 1917, de unde s-a întors, în 1956, împreună cu o parte a valorilor istorice și arheologice. Microexpoziția este deschisă în perioada 27 iulie - 27 august și poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00, în holul central al Muzeului Național de Istorie a României de pe Calea Victoriei nr. 12. |
Expozitie de icoane !
La Catedrala episcopală din Baia Mare a fost vernisată, astăzi, 29 iulie 2012, o expoziție de icoane. Au fost expuse peste 40 de lucrări realizate de pictori iconari din mai multe zone ale țării, membri ai Grupului ”Sfântul Ioan Damaschin”. Lucrările au fost realizate la școala de pictură de la Mănăstirea Rohia, desfășurată în perioada 27- 30 iulie 2012.
Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, Coordonatorul Grupului de iconari ”Sfântul Ioan Damaschin”, Sorin Albu: 'A avut loc vernisajul expoziției de icoane a Grupului Sfântul Ioan Damaschin împreună cu lansarea de carte a protopsaltului Vasilios Nonis în traducerea protopsaltului Laurențiu Truță din Alba Iulia'. Icoanele expuse la subsolul Catedralei ”Sfânta Treime” din Baia Mare vor putea fi admirate de public timp de două săptămâni. |
e o stire de alta natura, insa nu m-am putut abtine, mai ales ptr. ca iubesc gimanstica
Echipa feminină de gimnastică a României a câștigat un bronz cu iz de aur România menține vie tradiția clasărilor pe podium începută în 1976 la Olimpiade, după ce a cucerit marti seara medaliile de bronz în concursul feminin pe echipe la Jocurile Olimpice de la Londra. Echipa SUA a evoluat fara greseala, dar fara suflet, fiind impinsa si de notele arbitrilor pe primul loc. Noi am sperat la argintul Rusiei, dupa ce la ultima evolutie din concurs, la ultimul aparat si la ultima diagonala Afanasieva a cazut in cap la sol. Nu a fost sa fie, iar noi ne-am clasat pe locul al treilea, cu un concurs curat si in care China si Canada ne-au dat emotii ca vom iesi de pe podium. Echipa pregătită de Octavian Belu și Mariana Bitang a început mai greu, cu un loc 6 după primul aparat, dar dupa rotatia a treia a concursului am urcat pe locul trei, cel pe care l-am menținut până la final în fața Chinei. Se putea și mai bine după ce rusoaicele au ratat complet ultimele două exerciții la sol, dar arbitrii au fost îngăduitori cu rivalele din răsărit și astfel am ratat argintul pentru 2,1 puncte. SUA a concurat în altă ligă și a obținut medaliile de aur cu singurul punctaj de peste 180 de puncte. (Larisa Iordache avand pb. de sanatate) Mai multe detalii aici: http://www.onlinesport.ro/jocurile-o...onz-nid-88688/ Urmeaza finala la individual. Romania, locul 13 pe medalii dupa a patra zi de Olimpiada Medaliile Romaniei: Aur: Tir: Alin George Moldoveanu Argint: Judo: Corina Căprioriu Judo: Alina Dumitru Bronz: Haltere: Razvan Constantin Martin obtine bronz la 69kg Gimnastică Artistică: Echipa feminină (Cătalina Ponor, Sandra Izbașa, Diana Bulimar, Larisa Iordache, Diana Chelaru). |
|
Citat:
|
Fenomenul din Marea Neagra
3 atașament(e)
NASA a obtinut o imagine spectaculoasa cu Marea Neagra. Fotografia realizata cu ajutorul unui spectometru de catre satelitul Aqua i-a impresionat pe specialisti.
Imaginea a fost obtinuta pe data de 15 iulie 2012 si arata ca apa din Marea Neagra a devenit azurie. Specialistii au venit imediat si cu explicatia. De vina pentru culoarea superba este o alga care s-a raspandit in apa marii. Fitoplanctonul microscopic colecteaza dioxidul de carbon din atmosfera si il trimite pe fundul marii. Earthobservatory.nasa noteaza faptul ca efectul acestui proces este stabilizarea climei pe Terra. sursa:http://stirileprotv.ro/stiri/bizar/f...erie-foto.html |
Citat:
Si asteptam in seara aceasta, daca se poate, medalii de la Larisa si Sandra si de la canotaj!:1: |
Concurs de toaca !
Parohia 'Adormirea Maicii Domnului' Rotunda - Liteni, Protopopiatul Fălticeni, va organiza pe 12 august 2012, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, un concurs de toacă. După cum ne informează Ziarul Lumina, Ed. Moldova, competiția are titlul generic 'Răsună toaca-n cer' și se adresează copiilor și tinerilor.
'Preoții din toate parohiile Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pot trimite la acest concurs unul sau mai mulți copii care au ca pasiune bătutul toacăi. La finalul competiției se vor acorda diplome tuturor participanților, iar cei clasați pe primele trei locuri vor primi premii constând în bani. Sponsorul principal al concursului este Mănăstirea Probota din județul Suceava, reprezentată de stravrofora Marina Țurcanu, stareța acestei așezări monahale. 'Ne-am gândit să organizăm acest concurs pentru a atrage copiii spre sfânta biserică', a spus pr. paroh Mihai Ursuleasa, care a adăugat că manifestarea face parte din activitățile proiectelor 'Alege Școala!' și 'Hristos împărtășit copiilor' pe care parohia Rotunda - Liteni le desfășoară. Preoții parohi care vor dori să-i înscrie pe copii trebuie să apeleze numărul de telefon 0744.778.371 (pr. Mihai Ursuleasa) |
Inaugurarea Muzeului de arta religioasa !
http://www.basilica.ro/_upload/img/1...9238532387.jpg
Duminică, 5 august, este cinstit Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, monah bibliotecar cu viață aleasă și ocrotitorul spiritual al Bibliotecii Naționale a României. Cu acest prilej, se va inaugura un muzeu de artă religioasă ortodoxă, potrivit Ziarul Lumina. De asemenea, fiind în ajunul praznicului 'Schimbarea la Față a Domnului', Biblioteca Națională a României, în colaborare cu DJCPCN Mureș, organizează manifestarea ''Schimbarea la Față' - Tradiție și modernitate', care cuprinde mai multe evenimente: expoziție de icoane pe sticlă, lemn și interpretări religioase (Marcel Naste, Balazs Klara, Grupul de artă religioasă 'Deisis'), recital 'Pe unde umbli, poezie', de Nicolae Băciuț, directorul DJCPCN Mureș, și prezentările de carte dedicate Centenarului 'N. Steinhardt': 'Cu timp și fără de timp. N. Steinhardt în interpretări critice, evocări' și 'N. Steinhardt. Între lumi. Convorbiri cu Nicolae Băciuț'. Manifestarea ''Schimbarea la Față' - Tradiție și modernitate' se desfășoară în sala de expoziții a Bibliotecii Naționale a României, la ora 13:00, și este prezentat de conf. dr. Elena Tîrziman, directorul general al Bibliotecii Naționale, Nicolae Băciuț, directorul DJCPCN Mureș, și Valentin Marica, scriitor, editor senior la Radio Târgu Mureș. Participanții la eveniment pot vizita și expoziția de carte veche românească, organizată de Biblioteca Națională a României. |
Citat:
„Legătura spirituală dintre acest spațiu muzeal cu caracter religios și Biblioteca Națională îl reprezintă mai ales faptul că pe locul unde s-a construit Biblioteca Națională a României, înainte de 1989, a existat o biserică ce a fost dărâmată și în apropierea acestui loc încă alte două biserici care au fost dărâmate. Legătura expresă între Sf. Ioan Iacob de la Neamț și Biblioteca Națională este faptul că Sf. Ioan Iacob a fost ales de către bibliotecari a fi patronul lor spiritual deoarece el a împlinit această funcție de bibliotecar atunci când se afla viețuitor la Mănăstirea Neamț.”, a declarat pentru TRINITAS TV PS Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor Muzeul de artă religioasă ortodoxă a fost amenajat cu sprijinul Patriarhiei Române. „Încercăm să arătăm prin acest muzeu că de fapt bibliotecile în spațiul românesc se datorează bisericii și de fapt cartea tipărită de la începuturi și încet, încet, până în zilele noastre nu se poate desprinde de ce a însemnat cultură, spiritualitate ortodoxă. Știm de altfel că prima carte din spațiul românesc aparține călugărului Macarie, la Târgoviște. Prin urmare este o legătură firească între Bibliotecă și Biserică”, a spus Conf. Univ. Dr. Elena Tîrziman, director, Biblioteca Națională a României. Noul sediu al Bibliotecii Naționale a României a fost inaugurat și sfințit în luna aprilie a acestui an |
Citat:
|
Medaliile Romaniei:
Aur: Tir: Alin George Moldoveanu Gimnastica feminina sarituri - Sandra Izbasa Argint: Judo: Corina Căprioriu Judo: Alina Dumitru Scrima - echipa masculina a Romaniei Haltere - Roxana Cocos Gimnastica feminina sol - Catalina Ponor Bronz: Haltere: Razvan Constantin Martin obtine bronz la 69kg Gimnastică Artistică: Echipa feminină (Cătalina Ponor, Sandra Izbașa, Diana Bulimar, Larisa Iordache, Diana Chelaru). Pe mine tare m-a bucurat sa vad finalele de la gimnastica, dar si de la inot. Michael Phelps, omul-delfin, este cel mai medaliat olimpic din toate timpurile (22 medalii olimpice, dintre care 18 de aur). http://sport.hotnews.ro/stiri-jo2012...-cum-dorit.htm |
Spiegel: Germania ia in considerare organizarea unui ...
Spiegel: Germania ia in considerare organizarea unui referendum pe tema UE Cancelarul Angela Merkel vrea ca Europa sa inainteze catre o uniune tot mai stransa, in incercarea de a rezolva criza din zona euro. Dar deja impinge limitele a ceea ce este posibil constitutional. Dezbaterea privind organizarea unui referendum pentru transferul de putere catre Bruxelles castiga din ce in ce mai mult teren in Germania. Din ce in ce mai multe persoane din partidele de guvernamant discuta despre organizarea unui referendum in Germania privind Uniunea Europeana, Rainer Bruderle, liderul Democratilor Liberi, partenerul de coalitie junior al lui Merkel, a declarat vineri ca ar putea veni un moment "cand un referendum privind Europa devine necesar". Horst Seehofer, liderul Uniuni Crestin Sociale (UCS), partidul-sora bavarez al Uniunii Crestin Democrate (UCD) din care face parte Merkel, a solicitat chiar mai multe referendumuri. Ministrul de finante, Wolfgang Schauble, a discutat de asemenea organizarea unui vot national privind UE. Un astfel de vot ar putea reprezenta, intr-adevar, o cale de a obtine atat de necesara legitimitate pentru un transfer al competentelor nationale catre Bruxelles. Dar cum ar functiona in practica? Sursa: Spiegel |
Concertul caritabil la Iasi !
În Parohia Căuești, Protopopiatul Iași 3, va avea loc, miercuri, 15 august 2012, un concert caritabil de muzică religioasă și populară. Invitații acestui eveniment sunt interpreții de muzică populară: Mariana Răciulă Hăueșteanu, fiică a satului Căuești, Ștefan Deaconița, George Hârtopanu și Costel Avasâlcăi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.
'Concertul caritabil din parohia noastră este organizat pentru strângerea de fonduri necesare continuării lucrărilor la Biserica 'Tuturor Sfinților' din Căuești. Evenimentul va avea loc prin implicarea doamnei Mariana Răciulă Hăueșteanu și va debuta cu interpretarea unor piese religioase. Concertul s-a constituit în dorința de a mulțumi domnului Constantin Sârghi, care dorește sa doneze trei icoane în tehnica intarsiei', a declarat pr. paroh Bogdan Sîrbu. Biserica 'Tuturor Sfinților' din Căuești este pregătită pentru pictura interioară. În prezent se izolează turla de deasupra naosului. 'A fost cumpărată marmura pentru pardoseală. Ne pregătim pentru licitația picturii, întrucât am primit avizul Comisiei de pictură bisericească de la București. Va urma achiziționarea mobilierului', a adăugat pr. paroh Bogdan Sîrbu. |
|
Bisericile Rusiei și Poloniei au semnat un apel istoric
Un anunt postat de colega noastra Andra V. pe un alt thread , pe care-l redam si aici :
Liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia, patriarhul Kirill, și cel al Bisericii Catolice din Polonia, monseniorul Josef Michalik, au semnat vineri la Varșovia un apel la reconcilierea polono-rusă. http://www.ziuaveche.ro/cultura-reli...ic-114675.html |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:47:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.