Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Hotararea B.O.R in ceea ce priveste pasapoartele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5766)

antoniap 01.04.2009 10:08:30

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 126093)
Asta DA protest, caci aici a murit mult dorita curatenie sufleteasca a romanilor de dupa `89. Dar din pacate nu vom recupera nimic de la autorii mineriadei.

Asa cum spunea si Parintele Arsenie Boca, ,,pentru avorturi, desfranare si vrajitorie se plateste o taxa."

Ar fi ideal sa reusim sa-i convingem pe guvernanti sa nu voteze legi prin care sa ni se impuna sa primim numarul al carui semn este 666 in locul numelui de botez. Vom fi noi atat de vrednici? Caci nimic nu se poate fara voia lui Dumnezeu. Iar daca nu vom reusi, inseamna ca e si vina noastra, a tuturor, chiar daca suntem tentati sa aratam cu degetul numai spre altii. Caci pedeapsa pentru pacatele acestui popor nu va cadea pe surcele. Tot noi va trebui s-o suportam.

emanuel2007 01.04.2009 10:10:01

nu va mai ganditi la colosi si alte porcarii de astea ...

treziti-va ; in curand vom trebui sa murim pentru mantuirea noastra ; in momentul in care se vor baga buletinele , din acel moment noi nu o sa mai existam si vom muri de foame ... pana atunci nu mai e mult ... deci ganditi-va in mod serios : acusica vom muri de foame la propriu nu la figurat , va trebui sa ne refugiem intr-o padure unde sa murim de foame macar sa fim lasati ; caci daca ai sa stai ca prostu in oras sau sat sa mori de foame o sa te bage urgent la nebuni si acolo ai sa traiesti pentru experimentele pe care le vor face pe tine mai tarziu ... nu are rost sa le oferim trupuri de experimente ... va trebui sa mergem intr-o padure si sa murim in pace de foame ... eu cu siguranta asta am sa fac : nu am nici un dubiu ...

deci inca de acuma ganditi-va in mod serios la asta , si invingeti-va definitiv frica de moarte ... moartea e poarta prin care mergem la Domnul , e usa cerului ... trebuie sa ne gandim la moarte ca la ultima noastra sansa de mantuire ...

andreicozia 02.04.2009 19:53:38

cumpatare, frate!

Emanuel, eu am apreciat mereu natura mesajelor tale de buna calitate si la subiect cind a fost cazul insa mai nou observ ca ceva fundamental s-a schimbat in tine.
Te rog ai grija de tine si Dumnezeu sa-ti protejeze mintea si sufletul!

Nici o clipa nu cred ca trebuie sa cadem in delasare si pesimism MORBID lucru total ANTI-ORTODOX. Oricit de napastuiti de timpuri tulburi au fost monahii si mirenii estici, ei nu au renuntat la lupta si cu atit mai putin la VIATA.

Gindurile de retragere in paduri "pentru a muri in pace, deoarece "vine prapadul" apartine mizeriei mintale generate de schizofrenicii din secte, gen puciosii, care se dau conducatori si care prin verbozitatea lor data de aceasta boala cumplita si greu de identificat ii conving pe altii de cretinitatile si aberatiile lor, declarindu-i sfinti!!!, auzi tu ce nebunie!!.

Te rog mult sa te controlezi si sa te scuturi daca vezi ca o iei pe panta asta, CLAR DE NATURA DEMONICO_SECTANTA

Ca exemplu, poat ai auzit de auto-declaratii "Ortodocsi Adevarati" din regiunea Tobolsk-ului care crezind ca vine Sfirsitul lumii acum citeva luni, 15 oameni parca cu COPII dupa ei!! s-au refugiat intr-o vagauna sub pamint si nu au iesit de acolo pina cind preotul de drept al satului nu a anuntat autoritatile ca un conducator dement care si-a pierdut mintile este pe cale sa-i ucida prin expunere si neglijenta.
Cu greu au reusit sa-i convinga sa nu-si taie venele daca incearca sa-i scoata cu forta.
Pina la urma i-au scos pe toti in stare jalnica cu rahatul pe ei si cu copiii epuizati

Deci sa luam aminte si sa avem grija de mintea noastra! si s-o folosim noi nu altii!

andreicozia 02.04.2009 20:01:47

Hristos nu a spus nici o clipa ca "Prin moarte sau murind ajungem la Dumnezeu" asta este o declaratie bolnavicioasa care se contrazice imediat cu dorinta de viata si a mintuirii prin dragostea pentru aproapele care trebuie sa se manifeste prin iubire, vioiciune spirituala si dorinta de viata nu prin pesimism care este de fapt judecarea aproapelui

adica...ma duc sa mor deoarece "nemernicul ala" vrea sa-mi bage buletinul pe git si cipul in mina ca sa ma controleze, pe MINE, EU ALA IMPORTANTUL

Anca-Miha 02.04.2009 20:15:38

Nu numai lumea ortodoxa, ci si cei luminati din vest si SUA au inceput sa-si pun intrabari si incearca prin filme documentare sa-i lumineze si pe ceilalti oameni. Nu e cazul de bagatelizare. Omul, cat de neimportant ar fi, este totusi trup al Bisericii si nu trebuie minimalizat. Iar Dumnezeu are planuri mari, mai ales cu cei nebagati in seama!

emanuel2007 02.04.2009 21:20:33

pai io asa am sa fac ... nu zic asta la cei care nu pot sa faca ca mine , zic la aia care pot sa inteleaga ce am vrut io sa zic ...
sa dau un exemplu : daca cineva , legea statului i-ar obliga pe toti cetatenii ( si o sa fie si legi de astea in realitate ) , ca toti sa curveasca sau sa faca incest , atunci tu te-ai supune legii ? io nu ... ai prefera sa mori , io cu siguranta ! insa sa zicem ca astia nu ti-ar da voie nici sa mori ; sa zicem ca ar tine totul sub o atat de stricta observatie , incat nu ai avea cum sa te inchizi in casa si sa astepti moartea acolo prin infometare , ca sa nu devii victima legilor ; sa zicem ca astia ar face un control la cateva zile sau permanent din casa in casa sa vada daca mai exista persoane care nu se supun legii curviei obligatorii ; sau sa zicem ca ar fi situatia mea si cea mai generala : ai trai in casa cu niste parinti sau frati care te-ar vedea toata ziua si care ar fi dedati cu sistemul , si care te-ar para la autoritati ca nu te-ai supus legii ( sa zicem ca nu te-ar para cu voie , sa zicem ca fiind cipati in cap , prin cipurile lor s-ar trasmite toate informatiile lor vizuale la autoritati , si astfel ai fi filat si tu ) ; deci nu ai avea cum sa te ascunzi de ei si sa mori in pace ; si atunci aia te-ar baga la inchisoare sau la nebuni ; iar in inchisoare sau la nebuni tu ai sti din sursa sigura ca se fac experimente pe detinuti sau bonavi , experimente de control al organismului printre care si implantarea unui cip in oranism prin care sa te faca sa pacatuiesti fortat si sa respecti legea fortat , cip pe care sa nu ai cum sa il scoti , fiind implantat intr-un loc pe care tu nu il stii ; ei , atunci , desigur ca nu ai avea cum sa te lasi dus intr-o astfel de inchisoare sau spital , unde ai sti sigur ca aia te aduc fortat la ascultare de legi , si sa pacatuiesti la comanda ... intr-o astfel de situatie nu ti-ar mai ramane decat sa fugi intr-o padure unde sa nu te mai vada nimeni si sa mori acolo de foame ; io asa as face ... si asta s-ar putea sa se intample si peste cativa ani , cand o sa se ajunga la implantarea cipurilor ... cand o sa bage buletinele , peste 2 ani , sa zicem ca inca nu ar fi situatia de a fugi intr-o padure si sa mori acolo ; sa zicem ca inca ai putea de exemplu sa stai intr-o padure toata saptamana si sa mai vii si pe acasa si sa mai mananci cate ceva , ca sa nu mori de foame ... io asa as face ... asta e planu meu de bataie ...

apoi , am si io o intrebare : frica de moatre e o patima radacina de patimi sau una mai putin importanta ... pe mine ma juta foarte mult gandul la o moarte foarte posibila chiar porbabila , prin chinuri , la care sa trebuiasca sa fiu supus obligatoriu ; a ma pregati de aceasta moarte inseamna sa ma scap de frica mortii , si intr-un cantec se zice : " frica mortii care ii tinea in robie toata viata " ; ce interesant ?!?!? frica mortii te robeste toata viata ! pai ce viata mai e si aia in care te robeste frica mortii ( moarte = opusul vietii ) ??? nu e ciudat ? pai daca asa suntem noi , apoi inseamna ca daca scapam de frica asta vom scapa de multe patimi , daca nu chiar de toate !!! de aceea sfintii au zis ca cea mai mare filosofie e gandul la moarte ... io am observat , ca atunci cand ne gandim ca in curand va trebui sa murim , ni se trezeste constiinta , ne vine dorinta de nevointa si de rugaciune , ne lasa patimile in pace , si vedem ca nu ne mai e frica de multe lucruri care inainte ne cam tulburau ; iar nevointa , postul si rugaciunea ne aduc harul mai mult ca orice ...

antoniap 03.04.2009 00:32:13

Acum trebuie sa ne intarim duhovniceste pentru a marturisi adevarul despre credinta, chiar daca multi dintre noi suntem mireni. Preotii pot fi amenintati cu caterisirea, crestinii - nu! Am aflat ca anumiti preoti care au luat atitudine impotriva microcipurilor au fost mustrati de catre ierarhi.

Sclaviei lui Antihrist trebuie sa-i rezistam duhovniceste. Daca nu ne impotrivim, atunci slugile lui Antihrist o sa prinda curaj si o sa ni se urce in cap mai repede. Trebuie si rugaciune, dar si actiune: informare a populatiei prin orice mijloace si rezistenta la inventiile antihristice. Asa am inteles eu din indemnurile parintilor: Paisie Aghioritul, Iustin Parvu, Lavrentie de Cernigov si Gabriel Nicu etc.

Pe ,,Apologeticum" exista materiale care pot fi descarcate si distribuite. Misionari sa fim, caci asta ne cere Hristos. Sa ne intarim duhovniceste unii pe altii si sa avem o atitudine curajoasa, activa.

Vai de capul nostru va fi daca tacem. E nevoie de crestini tari in credinta, curajosi, care sa spuna adevarului - adevar si minciunii - minciuna. Aici nu mai merge sa spunem ca unde e Puterea acolo e si adevarul, caci vom da raspuns daca am fost de partea asupritorilor la vreme de prigoana a credintei.

Ateismul ortodocsilor se remarca, asa cum spunea un teolog contemporan, prin tacerea la vreme de prigoana. Cu smerenie, dar cu fermitate am putea lua atitudine, totusi. Amanarea acelor vremuri depinde si de noi. ,,Desteapta-te, romane din somnul cel de moarte!" este un vers valabil si pentru situatia in care ne aflam.

Sa asteptam sa fim sclavi asa, cu mainile incrucisate? Caci este vorba despre o sclavie atat pe plan social, cat si pe plan spiritual. Pe plan social, nu vor avea odihna nici ziua nici noaptea cei care vor lua microcipul. Pe plan spiritual, primirea numarului in locul numelui de Botez si acceptarea despotismului lui Satana este LEPADARE DE HRISTOS. Sfantul Sinod si-a cam spus parerea. O parere care lasa un gust amar celor care sunt informati. Ne-a cam lasat sa ne descurcam singuri, ca sa nu se puna rau cu mai-marii acestei lumi. Sa fim treji, caci, asa cum au prorocit Sfintii Parinti, in multe biserici nu se va mai marturisi credinta.

Unii nu vor sa inteleaga ce rau ne asteapta. E de ajuns sa apara domnul Stoica de la Patriarhie si sa spuna ca-si ia pasaport cu cip, ca se gasesc multi care sa-l creada ca spune aceasta de pe pozitia de crestin. Nu, n-are cum sa fie aceasta o pozitie crestineasca. Pentru microcip, tu esti chiar 666, conform cercetarilor de specialitate. (vezi Apologeticum). Apoi sunt citate clare in capitolele 13, 14 si 15 din Apocalipsa care ne dau indemnuri clare. Sfintii Parinti care au talcuit Apocalipsa stiu exact ca profetiile referitoare la 666 se refera la perioada actuala.

666 reprezinta un tribut pe care-l plateau popoarele subjugate imparatului Solomon (666 talanti de aur). Acest numar, pe plan social a devenit un simbol al dominatiei evreilor asupra lumii. Iar pe plan duhovnicesc - un simbol al supunerii fata de Antihrist. De aceea, in Biblie se spune sa-l evitam cu orice pret.

Tuturor documentelor electronice li se face publicitate. Oamenii sunt prostiti pur si simplu. Oare le-ar mai lua cineva daca lumea ar sti cat de usor se pot falsifica? Oare ar mai lua cineva microcipul daca ar sti ca prezenta acestuia in organism poate provoca si cancer? Dar daca ar sti ca prin intermediul microcipului se pot induce stari de frica, de foame, de sete, patimi. Dar daca ar sti ca in cazul in care devine indezirabil cel care detine controlul asupra lui poate sa-l ,,ajute'' sa orbeasca sau sa surzeasca. Dar daca ar sti ca acest cip poate fi blocat? O persoana libera ar merge sa-si ceara drepturile, sa intrebe de ce i s-a blocat cipul, dar sclavul e sclav, caci si-a vandut libertatea cu suflet cu tot. Controlul total asupra fiintei umane este o inventie diavoleasca. Numai lui Dumnezeu trebuie sa-I slujim si sa ne supunem.

Sa nu ne temem de Antihrist, ci numai de Dumnezeu si de judecata Lui.

Anca-Miha 03.04.2009 00:38:27

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 126357)
pai io ...

Aici pe forum am aflat si eu ca IO nu inseamna EU. Deci, ar fi mai corect sa scrii EU si nu IO.

Saurian 03.04.2009 08:19:22

Citat:

pai io asa am sa fac ... nu zic asta la cei care nu pot sa faca ca mine , zic la aia care pot sa inteleaga ce am vrut io sa zic ...
sa dau un exemplu : daca cineva , legea statului i-ar obliga pe toti cetatenii ( si o sa fie si legi de astea in realitate ) , ca toti sa curveasca sau sa faca incest , atunci tu te-ai supune legii ? io nu ... ai prefera sa mori , io cu siguranta ! insa sa zicem ca astia nu ti-ar da voie nici sa mori ; sa zicem ca ar tine totul sub o atat de stricta observatie , incat nu ai avea cum sa te inchizi in casa si sa astepti moartea acolo prin infometare , ca sa nu devii victima legilor ; sa zicem ca astia ar face un control la cateva zile sau permanent din casa in casa sa vada daca mai exista persoane care nu se supun legii curviei obligatorii ; sau sa zicem ca ar fi situatia mea si cea mai generala : ai trai in casa cu niste parinti sau frati care te-ar vedea toata ziua si care ar fi dedati cu sistemul , si care te-ar para la autoritati ca nu te-ai supus legii ( sa zicem ca nu te-ar para cu voie , sa zicem ca fiind cipati in cap , prin cipurile lor s-ar trasmite toate informatiile lor vizuale la autoritati , si astfel ai fi filat si tu ) ; deci nu ai avea cum sa te ascunzi de ei si sa mori in pace ; si atunci aia te-ar baga la inchisoare sau la nebuni ; iar in inchisoare sau la nebuni tu ai sti din sursa sigura ca se fac experimente pe detinuti sau bonavi , experimente de control al organismului printre care si implantarea unui cip in oranism prin care sa te faca sa pacatuiesti fortat si sa respecti legea fortat , cip pe care sa nu ai cum sa il scoti , fiind implantat intr-un loc pe care tu nu il stii ; ei , atunci , desigur ca nu ai avea cum sa te lasi dus intr-o astfel de inchisoare sau spital , unde ai sti sigur ca aia te aduc fortat la ascultare de legi , si sa pacatuiesti la comanda ... intr-o astfel de situatie nu ti-ar mai ramane decat sa fugi intr-o padure unde sa nu te mai vada nimeni si sa mori acolo de foame ; io asa as face ... si asta s-ar putea sa se intample si peste cativa ani , cand o sa se ajunga la implantarea cipurilor ... cand o sa bage buletinele , peste 2 ani , sa zicem ca inca nu ar fi situatia de a fugi intr-o padure si sa mori acolo ; sa zicem ca inca ai putea de exemplu sa stai intr-o padure toata saptamana si sa mai vii si pe acasa si sa mai mananci cate ceva , ca sa nu mori de foame ... io asa as face ... asta e planu meu de bataie ...

Și Dumnezeu unde e în toată ecuația asta?:7: Îmi spunea un păr. de la Petru-Vodă când eram și eu stresat de faza cu cipurile astea și anume că spun Sfinții Părinți că cei care se roagă mult la Dumnezeu și trăiesc o viață în El vor fi apărați de rău și în cetăți. Deci Dumnezeu nu te lasă... exceptând cazul în care tu consideri că știi mai bine cum stau lucrurile. Cum vorbești tu trădează o frică iar în Hristos unde e frica?:1:

Citat:

apoi , am si io o intrebare : frica de moatre e o patima radacina de patimi sau una mai putin importanta ... pe mine ma juta foarte mult gandul la o moarte foarte posibila chiar porbabila , prin chinuri , la care sa trebuiasca sa fiu supus obligatoriu ; a ma pregati de aceasta moarte inseamna sa ma scap de frica mortii , si intr-un cantec se zice : " frica mortii care ii tinea in robie toata viata " ; ce interesant ?!?!? frica mortii te robeste toata viata ! pai ce viata mai e si aia in care te robeste frica mortii ( moarte = opusul vietii ) ??? nu e ciudat ? pai daca asa suntem noi , apoi inseamna ca daca scapam de frica asta vom scapa de multe patimi , daca nu chiar de toate !!! de aceea sfintii au zis ca cea mai mare filosofie e gandul la moarte ... io am observat , ca atunci cand ne gandim ca in curand va trebui sa murim , ni se trezeste constiinta , ne vine dorinta de nevointa si de rugaciune , ne lasa patimile in pace , si vedem ca nu ne mai e frica de multe lucruri care inainte ne cam tulburau ; iar nevointa , postul si rugaciunea ne aduc harul mai mult ca orice ...

Nu am priceput ce vrei să spui dar frica de moarte e normală. Noi suntem făcuți să trăim veșnic și până la urmă păr Dumitru Stăniloaie spune că singura persoană care a văzut vreodată moartea față în față e Hristos. Noi nu suntem în stare să ne luptăm cu ea și de asta Hristos nu ne lasă singuri. Dacă gândul la moarte te apropie de rugăciune e ok, dar să nu exagerezi.

emanuel2007 03.04.2009 08:40:43

fratele meu , frica de moarte e o patima atat de generala , incat cei mai multi oameni cred ca nici nu e patima ; insa in realitate este o patima radacina , din care izvorasc toate celelalte patimi ; patimi generale mai sunt si : iubirea de sine , mandria etc si acestea ni se pare noua ca le cunoastem bine sau ca le vedem cu adevarat bine in sufletele noastre ; in realitatea noi vedem numai o mica parte din aceste patimi , felul cum ni se prezinta noua , ele lucrand in voie in adancul sufletelor noastre fara ca noi sa le putem observa lucrarea , din cauza intunericului in care stam ...
dar , patima fricii de moarte e o patima radacina ; cine scapa de frica de moarte ajunge la nepatimire ; asta a scris-o undeva par sofronie , ucenicul sf siluan ...

cristiboss56 03.04.2009 09:03:07

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 126453)
fratele meu , frica de moarte e o patima atat de generala , incat cei mai multi oameni cred ca nici nu e patima ; insa in realitate este o patima radacina , din care izvorasc toate celelalte patimi ; patimi generale mai sunt si : iubirea de sine , mandria etc si acestea ni se pare noua ca le cunoastem bine sau ca le vedem cu adevarat bine in sufletele noastre ; in realitatea noi vedem numai o mica parte din aceste patimi , felul cum ni se prezinta noua , ele lucrand in voie in adancul sufletelor noastre fara ca noi sa le putem observa lucrarea , din cauza intunericului in care stam ...
dar , patima fricii de moarte e o patima radacina ; cine scapa de frica de moarte ajunge la nepatimire ; asta a scris-o undeva par sofronie , ucenicul sf siluan ...

Te rog să mă ierți Manuel, dar hai să învățăm a scrie numele Sfinților Părinți. Apoi , dragul meu nu știu de unde ai scos astă nouă patimă, frica de moarte ! Mai toți Sfinții Părinți , spun că cea mai vrednică filozofie, e tocmai frica de moarte, luată în sensul bun, al menținerii în trezie, a conștinței noastre și a gandului la cele cu adevărat folositoare.

Saurian 03.04.2009 10:21:39

Citat:

Trebuie să te contrazic: sursa tuturor patimilor este mândria. E patimă care e prima care te cuprinde și de care te scapi cel mai greu iar toată lupta noastră în viața asta e împotriva mândriei. De ce ți-e frică de moarte? Că ai prea mare încredere în sine și nu te lași în voia lui Dumnezeu iar încrederea în sine e o fiică a mândriei. Vezi cum am ajuns de la frica de moarte la mândrie? Și e o diferență dintre frica de moarte de care spui tu și cea a Sfinților Părinți care se referă la frica de judecată. Nu confunda termenii!

emanuel2007 03.04.2009 15:50:50

frica de moarte se interpreteaza in doua feluri :
- ori ca tie frica de iad care vine dupa moarte , adica tie frica de moarte dar frica asta nu te paralizeaza ci te face sa te pocaiesti si sa depasesti patimile si sa devii vrednic de rai ; si asta e o frica binecuvantata , care e numita de sfintii parinti filosofie ;
- ori ca tie frica sa mori , adica tie frica de moarte ( luata in sine , de exemplu frica de a fi mucenic ) pentru ca esti pacatos si te tradeaza constiinta ca te duci in iad ; asta nu e o frica benefica ... referitor la acest fel de frica avem asta : sf siluan a zis lui Iisus ca ie frica sa moara ; Iisus i-a raspuns : pentru ca nu ma iubesti ... deci o frica de moarte care te lasa totusi prada patimilor , nu este buna , este deznadejde ... la asta ma refeream io cand am zis ; sa nu ne mai temem de moarte ...

apoi exista si cantarea aia din parastas : " frica mortii care ii tine pe oameni in robie toata viata " ... asa zice , nu ? ce frumos zice !!! deci adica frica mortii te tine in robie ( in robia a ce ? a patimilor desigur ) toata viata ; cum se impaca asta cu cuvantul parintilor : " frica de moarte e cea mai inalta filosofie " ? nu se impaca in aparenta ; explicatia este ca exista doua feluri de a intelege frica de moarte : unul nociv si unu benefic ... deci io cand am zis sa nu ne fie frica de a muri am zis sa facem ca mucenicii care se duceau cu curaj la moarte si chiar cu bucurie , gandindu-se ca se vor intalni cu Domnul ( si am si dat exemplul cu mucenicia , deci era clar din context la ce fel de frica de moarte ma refeream ) ... off , ne contrazicem doar de dragu de a ne contrazice , nu credeti ? asta era chiar un lucru usor de inteles ... nu vad care e problema ...

cat despre faptul ca ziceti ca frica de moarte nu e o patima radacina , nu va mai contrazic , ci imi tin in tacere parerea mea , caci io am luat-o de la sfintii parinti ... fiecare va intelege lucrurile mai adanci la vremea hotarata ...

cristiboss56 03.04.2009 16:11:09

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 126531)
frica de moarte se interpreteaza in doua feluri :
- ori ca tie frica de iad care vine dupa moarte , adica tie frica de moarte dar frica asta nu te paralizeaza ci te face sa te pocaiesti si sa depasesti patimile si sa devii vrednic de rai ; si asta e o frica binecuvantata , care e numita de sfintii parinti filosofie ;
- ori ca tie frica sa mori , adica tie frica de moarte ( luata in sine , de exemplu frica de a fi mucenic ) pentru ca esti pacatos si te tradeaza constiinta ca te duci in iad ; asta nu e o frica benefica ... referitor la acest fel de frica avem asta : sf siluan a zis lui Iisus ca ie frica sa moara ; Iisus i-a raspuns : pentru ca nu ma iubesti ... deci o frica de moarte care te lasa totusi prada patimilor , nu este buna , este deznadejde ... la asta ma refeream io cand am zis ; sa nu ne mai temem de moarte ...

apoi exista si cantarea aia din parastas : " frica mortii care ii tine pe oameni in robie toata viata " ... asa zice , nu ? ce frumos zice !!! deci adica frica mortii te tine in robie ( in robia a ce ? a patimilor desigur ) toata viata ; cum se impaca asta cu cuvantul parintilor : " frica de moarte e cea mai inalta filosofie " ? nu se impaca in aparenta ; explicatia este ca exista doua feluri de a intelege frica de moarte : unul nociv si unu benefic ... deci io cand am zis sa nu ne fie frica de a muri am zis sa facem ca mucenicii care se duceau cu curaj la moarte si chiar cu bucurie , gandindu-se ca se vor intalni cu Domnul ( si am si dat exemplul cu mucenicia , deci era clar din context la ce fel de frica de moarte ma refeream ) ... off , ne contrazicem doar de dragu de a ne contrazice , nu credeti ? asta era chiar un lucru usor de inteles ... nu vad care e problema ...

cat despre faptul ca ziceti ca frica de moarte nu e o patima radacina , nu va mai contrazic , ci imi tin in tacere parerea mea , caci io am luat-o de la sfintii parinti ... fiecare va intelege lucrurile mai adanci la vremea hotarata ...

Te rog scrie Sfinții Părinți cum trebuie. Să-i respectăm și prin litera scrisă. Merită acest minim respect, iar noi fiecare în parte și toți impreună , să avem gândul la moarte , ce poate fi ori și când. Vorba Marelui Părinte Cleopa, și să ne ingrijim ce punem în desagă, având tot timpul , gândul la sfârșitul nostru, la Moartea noastră de aici.

Saurian 03.04.2009 16:32:01

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 126531)
deci io cand am zis sa nu ne fie frica de a muri am zis sa facem ca mucenicii care se duceau cu curaj la moarte si chiar cu bucurie , gandindu-se ca se vor intalni cu Domnul ( si am si dat exemplul cu mucenicia , deci era clar din context la ce fel de frica de moarte ma refeream ) ... off , ne contrazicem doar de dragu de a ne contrazice , nu credeti ? asta era chiar un lucru usor de inteles ... nu vad care e problema ...

nu cred că înțelegi tu niște lucruri. apropo de mucenici: ei erau în har, înțelegi? Nu mai luptau ei ci Hristos era ce lupta în ei. E cum a spus păr Arsenie Boca: "Nu vă fie frică să mărturisiți credința că prima lovitură o primiți voi iar restul le primește Hristos" sau e povestirea din Pateric cu doi călugări certați care au fost prinși de păgâni. Au fost chinuiți dar nu au renunțat la credință așa că dimineața următoare s-a hotărât execuția lor. Atunci unul din cei doi a făcut celuilalt metanie ca să fie împăcați când merg la Hristos iar celălalt nu a acceptat să se împace. Dimineața următoare cel care și-a cerut iertare a acceptat mucenicia iar celălalt nu. Împăratul păgân ( sau ce era ) a întrebat pe călugăr de ce nu s-a lepădat de HRistos când a fost chinuit iar acela a spus că din cauză că atunci harul era cu el iar dacă nu s-a împăcat cu celălalt călugăr a plecat harul.

Hai să îți povestesc o întâmplare din viața mea. Aveam vreo 19 ani cred și arăt ca un copil de vreo 15 ani. La un moment dat apare un puști de vreo 14-15 ani și mă trezesc înconjurat și de foarte mulți copii care erau cu el. Eu de felul meu sunt f fricos. Și mă întreabă unde mă duc. Eu îi spun la conferință ( evit să îi spun că mă duc la o conf LTCOR ). Înainte să îi spun dacă mă duc la conferință mă întreabă batjocoritor (de fapt așa mi se părea ) dacă mă duc la Vecernie. ȘI eu la faza cu conferința îi răspund batjocoritor. Atunci începe să mai spună ceva pe un ton f batjocoritor ( acum a început să vorbească cu adevărat batjocoritor ). Eu eram fricos că mă bate tipul ăsta. Văzând că e așa atunci mă încordez gândind că dacă e să accept mucenicie o voi face și mă întreabă tipul ăla cine mi-e duhovnic, tot batjocoritor. Eu serios spun cine e ( nici nu m-aș fi putut duce că eram înconjurat de toți copiii și nu mă lăsau să mă duc ). Atunci un băiat de vreo 10-11 ani parcă spune că respectivul preot e și duhovnicul lui. Atunci a venit harul. Că mi-a dispărut dintr-o dată frica. Copilul ăsta îl împinge pe ăla mai mare și spune să fug că e nebun ăla. MIe așa mi se deschide o cale și plec dar deja nu mai îmi era frică ci chiar aș fi vrut să dea în mine. Mergeam liniștit și nu știu ce mai spune batjocoritor și eu mergând îl invit să vină la conferință dacă vrea. Copilul ăsta mai mic îmi spune să fug dar mergeam vesel că nu mai îmi era frică. Bineînțeles că apoi am revenit pe pâmânt și am început să o iau pe alt drum să nu îl mai întâlnesc pe copilul de 14 ani. De ce îți spun asta? Ca să vezi că și un fricos dacă are încredere în Dumnezeu la momentul potrivi va privi har să mărturisească.

Mucenicia nu depinde de noi ci de mila lui DUmnezeu. Nu te stresa ce să faci atunci ci lasă-te în voia lui DUmnezeu. Acum încearcă să tragi de tine ( și la școală că parcă așa am înțeles dintr-un post al tău ), să lupți să te apropii de Dumnezeu să muncești cât de mult ( orice hobby-uri dar să nu pierzi timpul ) și lasă în voia Lui. Citește cartea "Ne vorbește păr Porfirie" și vei înțelege de ce pun accent să muncești cât de mult, și la școală și cu orice.

emanuel2007 03.04.2009 17:28:29

io nu sunt pe pricipiul sa muncesc cat mai mult , din contra : par paisie a zis ca si daca o floare care trebuie sa ne ostenim sa o ingrijim ne indeparteaza de la rugaciune si ne putem dispensa de ea , atunci sa o taiem si sa o aruncam ; astea sunt principii mele personale , si fiecare este cu principiul lui ; ce fac io mi se potriveste mie , ce faci tu ti se potriveste tie , nu mie ...

cat priveste mucenicia , pentru multi nu va mai fi o optiune peste cativa ani ... cand vom ajunge in situatia aia , va trebui sa marturisim obligatoriu , daca vrem sa nu ne pierdem mantuirea ...

Saurian 03.04.2009 20:01:03

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 126555)
io nu sunt pe pricipiul sa muncesc cat mai mult , din contra : par paisie a zis ca si daca o floare care trebuie sa ne ostenim sa o ingrijim ne indeparteaza de la rugaciune si ne putem dispensa de ea , atunci sa o taiem si sa o aruncam ; astea sunt principii mele personale , si fiecare este cu principiul lui ; ce fac io mi se potriveste mie , ce faci tu ti se potriveste tie , nu mie ...

mi se pare că ai tendința să o iei pe anumite extreme.:1: citește "Ne vorbește păr. Porfirie"

emanuel2007 03.04.2009 20:10:08

no , citesc par paisie ... nu e extrema ... :16:

caesar 03.04.2009 21:27:39

Total fals

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 119293)
Ca sa calatoresti in UE nu e nevoie de pasapoarte biometrice!
E de ajuns cartea de identitate.
Rog pe fratii si surorile de aci care au facut asa ceva sa aduca marturie.
Eu am calatorit acu 1 an si ceva si nu am avut nevoie de pasaport ci doar de cartea de identitate.
Asta mi-a fost reamintit de articolul :
http://www.ziarullumina.ro/articole;...e%3C/b%3E.html

Deci cine vrea sa lucreze in UE poate sa mearga acolo numai cu cartea de identitate fara sa ia pasaport biometric.

Pentru contract de munca,in Europa se cere pasaportul,stiu ce zic ca asa mi-au cerut,in Germania!!!Daca nu esti foarte sigur de ceva,macar nu dezinforma!

emanuel2007 03.04.2009 22:09:57

chiar daca nu iti cere peste tot pasaport , iti cere de obicei card european de sanatate , care are cip ...

cartea " ne vorbeste par Porfirie " este una dintre cele mai bune carti dupa parerea mea , daca tot vine vb ...

cristiboss56 04.04.2009 19:24:29

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 126581)
no , citesc par paisie ... nu e extrema ... :16:

Părintele Paisie ! Sau vorbești de extrema dreaptă de la echipa ta preferată ?. . .

Anca-Miha 04.04.2009 19:29:42

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 126460)
Te rog să mă ierți Manuel, dar hai să învățăm a scrie numele Sfinților Părinți. Apoi , dragul meu nu știu de unde ai scos astă nouă patimă, frica de moarte ! Mai toți Sfinții Părinți , spun că cea mai vrednică filozofie, e tocmai frica de moarte, luată în sensul bun, al menținerii în trezie, a conștinței noastre și a gandului la cele cu adevărat folositoare.

Din cate am citit eu, cel care inca mai are pacate se teme de moarte; iar gandul la moarte ne opreste de la a pacatui. Sa ne temem numai de Dumnezeu, in rest de nimeni!

Anca-Miha 04.04.2009 19:33:09

Citat:

cine scapa de frica de moarte ajunge la nepatimire ; asta a scris-o undeva par sofronie , ucenicul sf siluan ...

Oare nu e chiar invers,adica cine se dezpatimeste scapa de frica de moarte?!?

emanuel2007 04.04.2009 19:56:41

hahahahhahahhahah , ce fain filosofam noi pe aici ; e fain asa ...

pai toate is adevarate :
- cine scapa de frica de moarte ( in sensu ca nu se mai teme sa fie omorat de prigonitori ) scapa de toate patimile , caci prin biruirea fricii de suferinta cea mai mare care este moartea , se biruie toate pacatele , caci frica de moarte e patima radacina

- cine ajunge la despatimire nu se mai teme de moarte , caci adora sa se intalneasca cu Dumnezeu

- nu se poate sa lupti impotriva pacatului decat daca te temi de moarte

toate acestea is adevarate , chiar daca in aparenta se contrazic intre ele ; este vorba despre frici diferite de moarte , unlele frici au un anumit sens si sunt bune , altele is rele caci nu duc la bine ... frica de moarte poate imbraca diferite forme , unele bune altele rele ...

cristiboss56 04.04.2009 20:20:40

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 126775)
hahahahhahahhahah , ce fain filosofam noi pe aici ; e fain asa ...

pai toate is adevarate :
- cine scapa de frica de moarte ( in sensu ca nu se mai teme sa fie omorat de prigonitori ) scapa de toate patimile , caci prin biruirea fricii de suferinta cea mai mare care este moartea , se biruie toate pacatele , caci frica de moarte e patima radacina

- cine ajunge la despatimire nu se mai teme de moarte , caci adora sa se intalneasca cu Dumnezeu

- nu se poate sa lupti impotriva pacatului decat daca te temi de moarte

toate acestea is adevarate , chiar daca in aparenta se contrazic intre ele ; este vorba despre frici diferite de moarte , unlele frici au un anumit sens si sunt bune , altele is rele caci nu duc la bine ... frica de moarte poate imbraca diferite forme , unele bune altele rele ...

Nu mă voi referi dragă Manuel decât la prima parte a postării tale : Atenție la râsul Drăcesc ! In rest, gândul la moarte să ne fie mereu in mintea noastră prostească și vălmășită de gânduri, care mai de care . . . Pace, iubire și multă înțelepciune să avem !

andreicozia 07.04.2009 16:56:52

Adrenalin rush

Eu cred ca dezpatimirea are de a face cu sufletul si constiinta incarcata care se elibereaza prin spovedanie la icoana sau la Duhovnic urmata de impartasire si nicidecum cu eliminarea fricii de moarte.
Iertati-ma dar eu nu inteleg despre ce vorbiti si mai ales cind acest vorbe vin din partea unor parinti de copii.

Probabil trebuie bine precizat ca faceti referire la MOMENTUL mortii cu care trebuie sa fim impacati, nemaiavind balast pe constiinta insa nicidecum in felul de a trai....cum spun unii fara frica ca mori.

Frica de moarte este ceea ce ne tine in trezvie si deci in supravietuire.

Suna precum indracitii de cascadori in masini si cei care sar in prapastii , merg pe marginea blocurilor, excaladeaza pereti verticali si deseori mor, cei care pleaca in paduri in "expeditii de supravietuire" de unde ii culeg mai tirziu salvamontistii sau morga.

Dezpatimirea deci ne face cred cu mult mai grijulii si realisti in ceea ce priveste viata si lumea in jurul nostru

Este ca si cum ai invata copilul sa treaca strada fara sa se uite sau sa se avinte in largul marii cind sunt valuri

antoniap 07.04.2009 17:33:13

Sfantul Antonie cel Mare spune: ,,Adu-ti aminte ca vei muri si nu vei mai pacatui!" Cred ca se refera la faptul ca gandul la o moarte obisnuita sau care poate surveni in mod neasteptat si mai ales la judecata care urmeaza dupa aceasta poate fi un antidot impotriva ispitelor si a pacatelor, o modalitate de a ne cultiva trezvia.

Altfel cred ca stau lucrurile in cazul mortii mucenicesti, atunci cand poti sa alegi intre viata si moarte, intre o constiinta curata si alta incarcata. Atunci un om impatimit nu se stie cum reactioneaza. In general, cei tari in credinta si despatimiti rezista. Au fost cazuri rare cand unii impatimiti au primit botezul muceniciei in ultima clipa, schimbandu-se brusc. Au fost si cazuri cand unii au dus o viata evlavioasa si atunci cand s-a pus problema muceniciei au trecut in tabara adversa.

Fara ajutorul lui Dumnezeu nu putem face nimic. Numai mila Sa ne poate salva. Mai ales din pricina mandriei, putem pierde totul chiar si in ultima clipa.

andreicozia 07.04.2009 19:44:46

Da, de acord,
Una este amintirea ca vom muri (FOARTE NECESARA SUFLETULUI)

...si alta este ELIMINAREA VOITA a fricii de moarte care este sora cu INCONSTIENTA

emanuel2007 07.04.2009 21:09:53

:24: .................

cristiboss56 07.04.2009 21:21:14

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 127296)
:24: .................

Manuel ! ! ! Iar ai dat în râs drăcesc ? ? ?

cristiboss56 07.04.2009 21:22:53

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 127298)

Vezi că se poate murii din râs. . .

Noesisaa 07.04.2009 21:31:16

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 127298)

:78: M-a amuzat chestia asta.

Anca-Miha 07.04.2009 21:34:13

De data asta ii dau dreptate lui Emanuel, caci Andrei a lipsit de la lectia despre frica de moarte.

cristiboss56 07.04.2009 21:51:21

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 127303)
De data asta ii dau dreptate lui Emanuel, caci Andrei a lipsit de la lectia despre frica de moarte.

Andrei e adevărat că ai chiulit ?
:42:

emanuel2007 07.04.2009 22:28:00

" si alta este ELIMINAREA VOITA a fricii de moarte care este sora cu INCONSTIENTA "

asta m-a amuzat ... sincer , io cunosc o satanista ( care il iubeste pe Iisus ) si care ma cam face sa rad de prapadesc pe mess si poate de aia se mai intampla sa mai rad de prapadesc si pe aici pe forum ... ca pe mess am program obligatoriu de ras , da pe aici numai cand ma apuca ...

cristiboss56 07.04.2009 22:39:20

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 127318)
" si alta este ELIMINAREA VOITA a fricii de moarte care este sora cu INCONSTIENTA "

asta m-a amuzat ... sincer , io cunosc o satanista ( care il iubeste pe Iisus ) si care ma cam face sa rad de prapadesc pe mess si poate de aia se mai intampla sa mai rad de prapadesc si pe aici pe forum ... ca pe mess am program obligatoriu de ras , da pe aici numai cand ma apuca ...

Manuelllll ai o prietenă pe mess . satanistă și clevetești cu ea, seară de seară ? ? ? Cred că-ți arde de șotii și nu-i bine . . .

Anca-Miha 07.04.2009 22:49:33

[quote=emanuel2007;127318 io cunosc o satanista ( care il iubeste pe Iisus ) ...[/QUOTE]

satanista, care il iubeste pe Iisus= contradictie in termeni?!?

cristiboss56 07.04.2009 22:56:07

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 127325)
satanista, care il iubeste pe Iisus= contradictie in termeni?!?

Ar fi bine să fie doar în termeni ! ! ! Acum încep eu să înțeleg niște aspecte . Stilul specific diavolesc : te atrege în cursă, te ademenește și apoi tot el te dă în vileag .

emanuel2007 07.04.2009 23:01:02

cristi , esti vazator cu duhu ? aoleoooooooooooooo ... daca ai vedea ce zic io lu aia , ai muri de ras ... numai de Iisus vorbim ...

chestii de genu : :6:== Iisus ... cam atata ...
da imi place iubirea sincera si simpla ... chestiile simple ma amuza ... daca vrei iti fac cunostinta cu satanista aia , sa vezi ce e in stare sa zica aia ... acu i-am zis de tine si aia a zis : da cine e ala , cu ce dracu se ocupa ? :24: apoi a zis ca nu vrea mafioti in lista ... dupa aia a zis da-l incoa ... apoi i-am zis ca tu il iubesti pe Iisus si a ramas impresionata ...

emanuel2007 07.04.2009 23:03:51

sper sa nu te superi ca tam zis aia de mai sus ... da mie imi cam place rasu , ca sa nu fiu nevoit sa plang ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:54:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.