Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6816)

cristiboss56 20.11.2012 22:00:28

http://www.icoaneortodoxe.com/bulkup...n-popa-02a.jpg

RUGĂCIUNE CĂTRE MAICA DOMNULUI

O, Preacurată, Preafericită Stăpână, bucuria negrăită a cetelor îngerești și cununa milostivirii spre care aleargă neamul omenesc, ca Una Ce singură stăpânești înălțimile cele neajunse de gând ale slavei dumnezeiești, iar de pământ nu Te depărtezi cu neîncetata rugăciune, auzi suspinurile inimii robilor Tăi și potolește întristarea sufletelor noastre.
Ca pe O Mireasă alaiul fecioarelor cu făclii în mână Te-au condus către templul Domnului, pe Tine, Făclia înțelegătoare a veșnicei Lumini. Aprinde Preacurată, și în inimile noastre focul rugăciunii care să mistuie toate gândurile cele deșarte și să ne strălucească lumina înțelepciunii. Gătită fiind a urca treptele tuturor virtuților cu puterea Harului dumnezeiesc, ai intrat în Biserica Stăpânului fiind întâmpinată de dreptul Prooroc Zaharia. Întinde-ne mână de ajutor și nouă pentru a urca toate treptele despătimirii și a ne înfățișa lui Hristos-Dumnezeu vase curate și folositoare spre toată trebuința duhovnicească.
Îngerii foarte s-au minunat când arhiereul Zaharia ca pe un sfeșnic Te-a așezat în Sfânta sfintelor în așteptarea Făcliei vieții veșnice. Luminează și cămara inimii noastre cu razele gândurilor dumnezeiești, ca să ne curățim haina sufletului în lacrimile pocăinței și să ne facem sfeșnice primitoare ale făcliilor înțelegerilor îngerești ale iubirii Cuvântului.
Drepții Tăi părinți cu evlavie și cu bucurie Te-au adus pe Tine, lumina bucuriei lor, în casa Domnului, ca să uiți casa părintească și să gătești lumii spre odihnă cu pietrele rugăciunilor Tale cămări de taină în Împărăția cea de sus. Deschide-ne Preacurată, ușa milostivirii, nouă, celor ce prin păcat ne-am depărtat de Dumnezeu, ca să intrăm în cămara Mirelui Hristos și ca niște slugi netrebnice stând la picioarele Lui să ascultăm cuvintele cele dumnezeiești. Dăruiește-ne încă și putere spre plinirea voii Stăpânului, ca să ne învrednicim a fi numărați în cămara cea de nuntă împreună cu aleșii Săi.
Îngerii cu teamă și cu bucurie în jurul Tău dănțuiau, minunându-se cum ar putea să se atingă cu aripile rugăciunii lor de Tine, Cămara însuflețită în care avea să Se odihnească Împăratul vieții. În priveliștea ochilor îngerești străluceai Tu, Pruncă dumnezeiască, Cea rânduită a fi mai presus de măriții heruvimi și de înfricoșătorii serafimi. Taina cea minunată a așternut tăcere și peste mințile îngerești și nepricepându-se mai mult Ție Îți aduceau laude după vrednicie. Din mâna Arhanghelului Gavriil ai primit mana cuvintelor înțelepciunii, care-Ți luminau mintea prin primirea valurilor de înțelegeri dumnezeiești. Prin minunata lucrare a rugăciunii văzătoare de taine cerești Te-ai gătit ca o Sfințită a cuprinde deplin în brațele sufletului Tău pe Cel Ce Se odihnea în sânurile Tatălui. Străină ai fost de atingerea vreunui gând de necurăție și Cel Preacurat întru Tine Și-a aflat odihnă mai mult decât în orice loc de pe pământ. Pentru aceasta, cu ce cuvânt vom îndrăzni noi, nevrednicii, a ne apropia de înălțimea viețuirii Tale cu totul nematerialnice, măcar că în trup petreceai pe pământ ? Iată, în locul cuvintelor dumnezeiești noi dăm sufletului ca hrană neîncetată gândurile cele de multe feluri răsărite din lucrarea plină de răutate a patimilor. La povețele îngerilor păzitori nu plecăm urechile inimilor noastre, însă ne grăbim totdeauna a pune în faptă gândurile de răutate insuflate de vrăjmaș. Ochiul inimii noastre nicidecum nu voiește a privi spre faptele duhovnicești și mintea cea uscată de arșița patimilor nu o stropim cu gândurile rugăciunii, ci o lăsăm să hoinărească și să cadă roabă vrăjmașilor nevăzuți. Haina sufletului nostru e pururea plină de toată necurăția cea din păcat, în timp ce Tu, Prealăudată, ai țesut din însuși preacurat trupul Tău haină Celui Nevăzut, ca să Se arate lumii Dumnezeu și Om.
Ca O Cămară dumnezeiască Te-ai gătit umplându-te de tămâia rugăciunii de laudă și Rai înțelegător Te-ai arătat prin lucrarea neîncetată cu gânduri smerite a pământului virtuților. Arată-ne și pe noi iubitori ai înțelepciunii celei de sus, stropind sufletul nostru însetat de mântuire cu picăturile rugăciunii Tale.
Nepricepându-ne nici măcar a Te lăuda ca Arhanghelul și fiind cu totul biruiți de neputința noastră, îndrăznim a ne apropia de Tine și, știindu-Te Maică multmilostivă, cerem să depărtezi de la noi toate gândurile răutății și să ne arăți și pe noi biserici vii ale Treimii întru care să strălucească totdeauna cântările laudelor îngerești. Amin.

cristiboss56 06.12.2012 22:40:40

Maică Sfântă și Curată!

https://lh3.googleusercontent.com/-7...ronstadt-1.jpg

Atunci când vii să te rogi împărătesei, Maicii lui Dumnezeu, crede cu tărie, înainte de rugăciune, că nu te vei întoarce de la ea fără a primi milostivire. Așa este și așa se cuvine să gândești și să crezi despre Dânsa. Fiindcă este Maica Atotmilostivă a Atotmilostivului Dumnezeu-Cuvantul și despre milele sale nemăsurate și fără de număr mărturisesc toate veacurile și toate Bisericile creștine.
Ea este, cu adevărat, „noian de milostivire și de binefaceri”, așa cum aflăm spus în Canonul Odighitriei (Canon, cântarea 5, vers 1). De aceea, a nu veni cu încredere când te rogi către Dânsa ar fi o sminteală și o necuviință, neîncrederea i-ar defăima bunătatea, așa cum este defăimată bunătatea lui Dumnezeu când nu nădăjduiești că vei obține ceea ce ceri atunci când I te rogi. Oare cum alergi să ceri mila unei persoane sus-puse și bogate, milă pe care toți i-o cunosc și pe care și-a arătat-o în nenumărate rânduri? De obicei, fiind ferm convinsă și cu speranță vie că vei obține de la ea ceea ce vrei. Așa se cuvine să fii și când te rogi: să nu te îndoiești și să nu șovăi.

(Sfântul Ioan de Kronstadt – Viața mea în Hristos)

https://lh5.googleusercontent.com/-d...2BDomnului.jpg

“Maică Sfântă și Curată,
Fecioară,din cer creată!
Dulce,adiere lină
A vazduhului Regină!
Mireasă Dăruitoare,
În nevoi Biruitoare
La rugă Stăruitoare
Pentru toți Mântuitoare!
Duios glas de veșnicie,
Sfânta lumii Bucurie,
Craiasă încununată,
Maică Sfântă și Curată!

Sfântă Mamă Apărătoare,
Pentru toti Ocrotitoare,
De dureri Izbăvitoare,
Tuturor Mângâietoare!
Crin ales în veșnicie,
Să ne fie Curăție,
Să ne ducă-n Împărăție
Întru Slavă măreție!
Sfeșnic Sfânt de rugă vie,
A lumii Sfântă Tărie,
O,lumina,nestemată,
Maică Sfântă și Curată!

Potir plin de Apă Vie
Dată lumii să ne îmbie
Cu a cerului ferie
Dulce Sfântă Veselie.
Mir Sfințit de Floare Aleasă,
Smerit trup de Împărăteasă,
Stăpînă miluitoare
Lumii întregi Ajutătoare.
Maica Soarelui Lumină
Început de zi senină
Viță mult prealaudata
Maică Sfântă și Curată!

cristiboss56 09.12.2012 13:09:06

Rugăciunea Sfântului Ioan Damaschin către Preacurata Fecioară, când i s-a tăiat mâna dreaptă

http://www.teologiepentruazi.ro/wp-c...-damaschin.jpg
Stăpână Preacurată, ceea ce ai născut fără prihană
Pe Dumnezeu, cu deplină cuviință și păzindu-ți întreagă fecioria ,
Pentru Sfintele Icoane dreapta mi s-a tăiat.
Sfinția ta știi și pizma ce o are Leon împotriva mea.
Sârguiește de-mi ajută și vindecă-mi dreapta mea.
Căci Dreapta Celui de Sus, Care dintru tine S-a întrupat,
Are putere să facă minuni multe și cu rugăciunea ta
Și dreapta mea aceasta roagă-l să o tămăduiască,
Ca să-ți alcătuiesc ție cântări precum îți este bineplăcut
Și Celui ce S-a întrupat din tine.
Frumos întocmite să le fac, precum se cuvine,
Ca să fie de folos creștinătății celei drepte,
Că toate îți sunt ție cu putință, ceea ce ești Maica lui Dumnezeu.
Amin !

Preacurata i-a ascultat rugăciunea Sfântului Ioan Damaschin și i-a lipit la loc mâna, vindecându-l.

cristiboss56 09.12.2012 13:16:25

Troparul praznicului de astazi :

Astazi legaturile nerodirii de fii se dezleaga, ca pe Ioachim si pe Ana auzindu-i Dumnezeu, mai presus de nadejde a naste pe Maica lui Dumnezeu, aratat s-a fagaduit lor. Din care Insusi S-a nascut Cel necuprins, om facandu-Se, Ingerului poruncind sa strige ei: “Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine!”

cristiboss56 10.12.2012 22:36:35

RUGĂCIUNE LA ICOANA MAICII DOMNULUI DE LA RARĂU

O, Preacurată Fecioară, Muntele Cel binecuvântat al rugăciunii, Care pe toți ne sui către înălțimile cugetării dumnezeiești, Porumbița Cea blândă Care vestește celor întristați încetarea potopului ispitelor, Cartea Cea sfințită a tainelor viețuirii îngerești, Ceea Ce frumos împodobești mănăstirea Rarău întâmpinând pe închinători cu mulțimea darurilor Tale, nu Îți întoarce milostiva privire nici dinspre noi, cei ce ne primejduim în marea vieții.
Prin minunata ieșire a icoanei Tale din biserică, după îndelungi rugăciuni, ai vestit monahilor apropierea primejdiei și i-ai păzit de arderea focului. Măcar că nu ne aflăm mereu înaintea luminatei icoanei Tale, în chip înțelegător ieși înaintea noastră și prin glasul Duhului trezește mintea noastră din somnul păcatului întărindu-o cu acoperământul trezviei, ca focul patimilor să nu ne prăbușească în adâncul iadului.
Laudă și mulțumire a adus ieroschimonahul Sisoe pentru minunata ocrotire a Ta și pentru ridicarea noului schit, săvârșind Dumnezeiasca Liturghie. Săraci fiind noi de daruri cerești și minte iubitoare de cele pământești având nu știm nici a Te lăuda, nici a-Ți aduce mulțumire după vrednicie. Dar Însăți dă putere gândului meu umilit și-l fă pe el condei iscusit al înțelepciunii de sus, ca să Te măresc pe Tine cu credință așa: Bucură-Te, Comoara minunilor Cea ascunsă în pământul smeritei cugetări a celor din nevoi, Icoana Cea prealuminată a fecioriei Care sfințești gândurile noastre cu picăturile curățitoare ale înțelepciunii Duhului, Cerul Cel înțelegător întru Care se odihnesc ca niște nori luminați de Soarele dreptății toate darurile Duhului Sfânt, Oglinda adâncimilor luminate ale înțelepciunii Preasfintei Treimi, Fântâna Cea sfințită care adapă pe toți cei însetați de mântuire, Izvorul Cel pururea curgător al gândurilor dumnezeiești Care veselește inimile iubitoare de taine îngerești, Blândețe Ce risipește toată negura mâhnirii sufletelor noastre, Munte sfânt prin care ajungem la înălțimile luminate ale Taborului înțelegător al inimii, a Rarăului Stea prealuminoasă Care călăuzește pe cei întunecați de păcat către Hristos, Soarele dreptății, Imnul Cel țesut din gânduri îngerești Care acoperă mințile noastre neputincioase, Privighetoare tainică Care Se odihnește pe ramurile gândurilor smerite și bine viersuiește cântarea întreit sfântă spre descoperirea de raze din taina Treimii, Condeiul Cuvântului Care cu slovele Duhului ne scrie nouă în cartea sufletului iertarea Tatălui la judecată, Frumusețe nezugrăvită în cuvânt de minte omenească, Podul Ce ne trece pe noi din tulburarea lumii la odihna vieții veșnice, Cununa înțelepciunii mireselor lui Hristos, Apărătoarea nebiruită la judecată a celor ce Te cinstesc pe Tine cu credință, Crinul Cel tainic ce veselește văile inimilor noastre cu miresmele cântărilor dumnezeiești.
O, Preafericită, cine poate să-Ți aducă Ție laudă după vrednicie ? Privesc spre adâncul nepriceperii minții mele și mă înfricoșez. Îmi înalț privirea gândului spre razele laudelor îngerești și mă înspăimânt. Legăturile neștiinței mele mă împiedică a-Ți împleti din cuvinte luminate vreo laudă pe potriva măririi Tale, iar laudele îngerești se arată și ele neputincioase în a cinsti pe Maica Soarelui dreptății. Pentru aceasta mă las păgubaș doririi mele, însă plinește Tu, ca O Milostivă, lipsa mea, ca Una Ce ești Maica Stăpânului Celui Care pe cele cu lipsă le plinește și pe cele neputincioase le tămăduiește.
Voind a arăta adâncul cel nemăsurat al îndurărilor Tale în fața Sfântului Altar te-ai mutat, ca să binecuvintezi pe toți credincioșii, dăruindu-le lor tămăduire și toate darurile cele spre mântuire. Nu trece cu vederea pe toți cei ce cu evlavie se închină Fiului Tău și Te cinstesc pe Tine cu laude ca pe Maica Milostivă a Ziditorului nostru.
Pe cei ce se ostenesc în sfântă mănăstirea Ta îi întărește cu neîncetatele Tale rugăciunii, ca să urce Taborului înțelegător al inimii cu pașii smeriți ai rugăciunii. Ca Una Ce în brațe ai purtat pe Ziditorul a toată lumea, întinde mâinile Tale la rugăciune și cere ca monahii ce bine se nevoiesc în mănăstirea Ta să cuprindă în brațele rugăciunii lor toată lumea, aducându-o lui Hristos întru suspinurile smerite a dragostei pentru făpturile necăjite și chinuite de patimi cumplite. Pe cei din lume îi păzește neîncetat de toate cursele vrăjmașilor nevăzuți și pașii gândurilor lor le îndreptează către sfântă mănăstirea Ta, ca să-Ți aducă înaintea cinstitei Tale icoane mulțumiri, laude și cereri stăruitoare spre mântuire. Pe cei bolnavi ridică-i cu mâna Ta cea tare din patul durerilor, celor nepricepuți dăruiește-le înțelepciune ca să meargă pe calea poruncilor dumnezeiești, celor din întunericul necazurilor strălucește-le raza mângâierii Tale, chivernisește viața noastră Preabună, ca să plinim din toată inima voia lui Dumnezeu spre mântuirea sufletelor noastre. Pe prunci îi păzește ca Una Ce ai dăruit lumii pe Cel din sânurile Tatălui, Care a binevoit a Se arăta ca rob smerit ca să ne învețe pe noi cei învechiți în vicleșug nevinovăția pruncilor. Tinerețile le arată înfloritoare de virtuți prin nevoințele înfrânării celei bineplăcute Domnului, bătrânețile le păzește întru cinste și virtute și pe noi, pe toți, ne primește sub acoperământul rugăciunilor Tale, ca să aducem pururea mulțumire Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, iar Ție mărire veșnică.Amin.

cristiboss56 26.12.2012 01:27:31

Rugăciune la soborul Maicii Domnului!

https://lh5.googleusercontent.com/-B...domnului-C.jpg

O, Preafericită, Icoana Cea înțelegătoare a Bisericii pe noi toți ne adună în jurul mesei duhovnicești a Cuvântului, ca să ne hrănim înțelegător cu laudele cele mai presus de minte, pe care le țes mințile serafimilor și le luminează cu gândurile dumnezeiești înfricoșătorii heruvimi. Cu adevărat, Maică a Stăpânului Te-ai arătat, în brațele Tale feciorești întinse neîncetat la rugăciune în templu purtând pe Cel Neapropiat cetelor îngerești, Care Ți-a dăruit Ție aripile rugăciunii spre a ajunge mai presus de înălțimile serafimilor.
Nu mă pricep eu a-Ți împleti cuvânt de laudă, ca unul ce sunt mult nepriceput la minte și de valurile patimilor pururea tulburat. Dar, dă-mi din destul darul Tău ca să Te laud împreună cu tot soborul Sfinților ce s-au făcut următori frumuseții Tale dăruite de lumina Duhului.
Bucură-Te, Oglinda Împărăției cerurilor, Pământul Cel binecuvântat din Care a răsărit Spicul mântuirii lumii, Cămara Cea preacinstită înmiresmată de mirurile cele de multe feluri ale virtuților, Porumbița cuvântătoare ce ne-a vestit izbăvirea din potopul patimilor, Odihna gândurilor Evei celei legate cu întristarea, Cheia ce a descuiat lui Adam ușa Împărăției, Cartea cea înțelegătoare a gândurilor dumnezeiești, Făclia ce a purtat Lumina Tatălui pe pământ, Adâncul cel nesecat al iubirii de oameni, Râul cel dulce curgător al slavei Raiului.
Ca Una Ce ai născut fără de durere pe Cel Ce a ridicat durerile oamenilor, poartă-mă și pe mine deasupra valurilor durerilor pricinuite de sabia păcatelor, întărindu-mă pe piatra răbdării necazurilor.
Cu lapte ai hrănit pe Cel Ce Prunc S-a arătat ca pe omul cel căzut în vicleșug să-l învețe nevinovăția pruncilor. Hrănește-ne și pe noi cu gânduri bune, ca să biruim patimile cele ce ne necăjesc în toată vremea.
În scutece ai înfășat pe Cel Ce a venit să dezlege legătura păcatelor noastre. Leagă-mă pe mine, cel încurcat în multe păcate, cu legătura iubirii Tale curate și mă arată mai râvnitor întru rugăciunea cea către Tine.
Cu acoperământul gândurilor iubitoare ai acoperit pe Pruncul Dumnezeiesc mai mult decât cu scutecele, țesând neîncetat din gândurile inimii Tale curate laude de mulțumire Celui Ce a venit să cerceteze sărăcia cugetării noastre celei împovărate de răutate.
În brațele Tale ai purtat pe Cel Ce întru Tine Și-a zidit Luiși scară înțelegătoare cu care a ajuns la fereastra inimii Tale veșnic luminate de raza Duhului, vestind apropierea mântuirii lumii.
Cu smerenie Te-ai plecat ca O Slujitoare Celui Ce este slujit în cer de heruvimi și cu dragoste ai îmbrățișat pe Cel Necuprins de gândurile serafimilor, pe Care roagă-L să ne cheme pe noi cei despărțiți de zidul păcatelor la limanul pocăinței.
Împreună cu soborul tuturor Sfinților care Îți slujesc Ție cu credință roagă-te ca și noi să fim luminați de steaua înțelegătoare a credinței și cu nădejde de mântuire să mergem pe calea Cuvântului și să aflăm dragostea cea nesfârșită a Tatălui, Care a trimis în inimile noastre arvuna Duhului.
Toți Sfinții, cei ce v-ați făcut icoane înțelegătoare ale Împărăției cerurilor, spre a ne povățui pe noi la viața cea mai bună, luminați și sufletele noastre ca să înfrunte cu credință toate prigonirile acestui veac înșelător și să afle prin rugăciunile voastre intrare în Împărăția Luminii.
Cu starea Ta de față înaintea Treimii, Preacurată Stăpână, cere pentru noi sfârșit cu pace întru lumina pocăinței, ca să ne învrednicim a urma steaua rugăciunii Tale și a ajunge în cămara Soarelui dreptății, Celui Ce mântuiește pe cei ce Te cinstesc pe Tine cu credință.

cristiboss56 26.12.2012 01:47:06

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 490735)
https://lh5.googleusercontent.com/-B...domnului-C.jpg

O, Preafericită, Icoana Cea înțelegătoare a Bisericii pe noi toți ne adună în jurul mesei duhovnicești a Cuvântului, ca să ne hrănim înțelegător cu laudele cele mai presus de minte, pe care le țes mințile serafimilor și le luminează cu gândurile dumnezeiești înfricoșătorii heruvimi. Cu adevărat, Maică a Stăpânului Te-ai arătat, în brațele Tale feciorești întinse neîncetat la rugăciune în templu purtând pe Cel Neapropiat cetelor îngerești, Care Ți-a dăruit Ție aripile rugăciunii spre a ajunge mai presus de înălțimile serafimilor.
Nu mă pricep eu a-Ți împleti cuvânt de laudă, ca unul ce sunt mult nepriceput la minte și de valurile patimilor pururea tulburat. Dar, dă-mi din destul darul Tău ca să Te laud împreună cu tot soborul Sfinților ce s-au făcut următori frumuseții Tale dăruite de lumina Duhului.
Bucură-Te, Oglinda Împărăției cerurilor, Pământul Cel binecuvântat din Care a răsărit Spicul mântuirii lumii, Cămara Cea preacinstită înmiresmată de mirurile cele de multe feluri ale virtuților, Porumbița cuvântătoare ce ne-a vestit izbăvirea din potopul patimilor, Odihna gândurilor Evei celei legate cu întristarea, Cheia ce a descuiat lui Adam ușa Împărăției, Cartea cea înțelegătoare a gândurilor dumnezeiești, Făclia ce a purtat Lumina Tatălui pe pământ, Adâncul cel nesecat al iubirii de oameni, Râul cel dulce curgător al slavei Raiului.
Ca Una Ce ai născut fără de durere pe Cel Ce a ridicat durerile oamenilor, poartă-mă și pe mine deasupra valurilor durerilor pricinuite de sabia păcatelor, întărindu-mă pe piatra răbdării necazurilor.
Cu lapte ai hrănit pe Cel Ce Prunc S-a arătat ca pe omul cel căzut în vicleșug să-l învețe nevinovăția pruncilor. Hrănește-ne și pe noi cu gânduri bune, ca să biruim patimile cele ce ne necăjesc în toată vremea.
În scutece ai înfășat pe Cel Ce a venit să dezlege legătura păcatelor noastre. Leagă-mă pe mine, cel încurcat în multe păcate, cu legătura iubirii Tale curate și mă arată mai râvnitor întru rugăciunea cea către Tine.
Cu acoperământul gândurilor iubitoare ai acoperit pe Pruncul Dumnezeiesc mai mult decât cu scutecele, țesând neîncetat din gândurile inimii Tale curate laude de mulțumire Celui Ce a venit să cerceteze sărăcia cugetării noastre celei împovărate de răutate.
În brațele Tale ai purtat pe Cel Ce întru Tine Și-a zidit Luiși scară înțelegătoare cu care a ajuns la fereastra inimii Tale veșnic luminate de raza Duhului, vestind apropierea mântuirii lumii.
Cu smerenie Te-ai plecat ca O Slujitoare Celui Ce este slujit în cer de heruvimi și cu dragoste ai îmbrățișat pe Cel Necuprins de gândurile serafimilor, pe Care roagă-L să ne cheme pe noi cei despărțiți de zidul păcatelor la limanul pocăinței.
Împreună cu soborul tuturor Sfinților care Îți slujesc Ție cu credință roagă-te ca și noi să fim luminați de steaua înțelegătoare a credinței și cu nădejde de mântuire să mergem pe calea Cuvântului și să aflăm dragostea cea nesfârșită a Tatălui, Care a trimis în inimile noastre arvuna Duhului.
Toți Sfinții, cei ce v-ați făcut icoane înțelegătoare ale Împărăției cerurilor, spre a ne povățui pe noi la viața cea mai bună, luminați și sufletele noastre ca să înfrunte cu credință toate prigonirile acestui veac înșelător și să afle prin rugăciunile voastre intrare în Împărăția Luminii.
Cu starea Ta de față înaintea Treimii, Preacurată Stăpână, cere pentru noi sfârșit cu pace întru lumina pocăinței, ca să ne învrednicim a urma steaua rugăciunii Tale și a ajunge în cămara Soarelui dreptății, Celui Ce mântuiește pe cei ce Te cinstesc pe Tine cu credință.

Despre sarbatoarea de astazi , am scris aici :http://www.crestinortodox.ro/forum/s...734#post490734

Doamne ajuta !

cristiboss56 26.12.2012 07:00:30

Predica la Soborul Maicii Domnului

O predica deosebit de frumoasa a Parintelui Cleopa , o putem citi aici pe site :
http://www.crestinortodox.ro/predici...lui-71661.html

glykys 26.12.2012 13:22:32

Astazi, in drum spre biserica, un caine cu ochii injectati s-a apropiat amenintator de noi, eu m-am speriat si am tipat, iar alti doi caini, de-ai "casei", au inceput imediat sa latre si sa il fugareasca pe intrusul care le incalcase teritoriul. Am credinta ca Maica Domnului ne-a ajutat sa scapam nemuscati si sa ajungem cu bine la biserica.

cristiboss56 26.01.2013 00:20:41

Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu pentru vremea pe care o trăim

https://lh6.googleusercontent.com/-Y...Nicodeme2.jpeg

Preasfântă, Preacurată și Pururea Fecioară Maria, Născătoare de Dumnezeu, Maica neamului creștinesc, nădejdea mântuirii noastre și rugătoare neîncetată pentru creștini înaintea Milostivului Dumnezeu. Care dintre fiii oamenilor ai fost cel mai curat vas al Duhului Sfânt și te-ai învrednicit a-L naște cu trupul pe Mesia - Hristos sprea mântuirea noastră, rămânând pentru totdeauna Fecioară, ascultă rugăciunea noastră.

De când ne-a născut Dumnezeu pe acest pământ românesc și creștin, ne știm ortodocși, statornici în credința cea dreaptă, iubitori ai Bisericii, cinstitori față de tine Preacurată Maică și față de sfinți.

Din cauza păcatelor noastre cele multe și grele, râvna în rugăciune, lacrimile căinței, iubirea dintre noi, puterea de stăpânire, răbdarea ni s-au împuținat. Credința noastră curată și dreaptă în Dumnezeu este lovită de ateism, de secte, de apostați și de tot felul de antihriști din afară și dinăuntru. Diavolul ne lovește cu greu război. Mamele își ucid copiii în pântece și uită de dragostea ta de Mamă dumnezeiască. Fecioarele își vând cinstea și credința pentru plăceri ucigașe de suflet. Tinerii noștri s-au dedat la multe destrăbălări și își caută altă patrie și alte mame, pentru că n-au posibilități să se realizeze în țara lor. Cei căsătoriți alunecă ușor în desfrânări, în beții și își ucid de bună voie rodul sfânt al pântecelui lor, uitând de înfricoșata judecată ce îi așteaptă. Cei vârstnici iubesc mai mult gâlcevile, clevetirile și vorbele fără rost, decât biserica. Din toate părțile păcatele ne copleșesc.

Ce vom face dumnezeiască Maică, la cine ne vom duce, decât la tine, care ții pe sfintele tale brațe pe Fiul lui Dumnezeu? Rugăciunile tale îmblânzesc mânia cea dreaptă a lui Dumnezeu, ne ușurează durerile vieții, liniștesc pe vrăjmașii noștri văzuți și nevăzuți și ard pe demoni.

Iubirea ta de Maică ne îndeamnă să ne rugăm ție cu nădejde. Ai milă de țara noastră, de la o margine la cealaltă margine. Ai milă de poporul nostru care te cinstește și pentru că te numim și credem a fi Născătoare de Dumnezeu, suntem loviți de tot felul de antihriști și de profeți mincinoși, care vor să ne robească, să ne tulbure pacea inimii, să ne amestece credința, să ne dezbine. Toți vor să ne rupă de Hristos - Domnul, de Sfânta Lui Biserică, să ne răpească icoana ta din inimile și din casele noastre, să ne robească prin patimi, să ne ucidă copiii prin ateism și prin desfrânări.

Nu ne lăsa orfani, Maica lui Dumnezeu, ci roagă-te Milostivului tău Fiu să piardă ateismul, să smerească pe cei tari și hulitori de Dumnezeu, să rușineze pe apostați și pe toți sectanții bolnavi de mândrie.

Izbăvește, Prea Sfântă Fecioară, pe mame de ucidere de prunci, pe bărbați de patima beției, pe tineri de desfrânări. Izbăvește casele creștinilor de certuri și de toată fărădelegea. Scapă-ne țara, Biserica și neamul de cei de alt neam, care ne urăsc credința, limba și sufletul.

Mijlocește Maică a neamului creștinesc înaintea iubitorului de oameni Dumnezeu ca să ne trezească din somnul morții păcatelor, să ne dea iarăși tăria dreptei credințe, să sporească dragostea și unirea dintre noi, să ne dăruiască păstori sufletești buni, rugători adevărați, duhovnici plini de har, mame sfinte, răbdare în ispite, biruință împotriva diavolului, pace în lume și tuturor mântuire.

(din cartea de rugăciuni "Privegheați și vă rugați" a Părintelui Gheorghe Grindu de la Biserica Sfântul Gheorghe din Brașov, editura Transilvania Express, 2004)

cristiboss56 26.01.2013 18:58:03

RUGĂCIUNE LA ICOANA MAICII DOMNULUI CUCUZELIȚA

,, Bucură-te, Ioane! Cântă pentru mine și nu te voi părăsi niciodată ! “ (glasul Maicii Domnului din icoană către Cuviosul Ioan Cucuzel)

http://www.icoaneortodoxe.com/bulkup...Cucuzelita.jpg

TROPAR
Cetele îngerești Ție Îți dăruiesc cununile laudelor cerești,
Iar glasul cântărețului Tău îți împletește măriri dumnezeiești,
Cu rugăciunile aceluia, caută cu blândețe spre a noastră nepricepere,
Și prin pustiul acestei lumi dă-ne Stăpână, duhovnicească mergere.

O, Icoană a laudelor îngerești, Vârful cel neatins al dorului dumnezeiesc, Poarta cerească a Luminii, Dulcele Canon al melozilor, Cununa slavei imnografilor, Măsura neajunsă a vredniciei, Cortul Cel înțelegător al tainelor dumnezeiești, Hotarul Cel netrecut al desăvârșirii, Cartea Cea cu slove de aur a Înțelepciunii, Comoara darurilor duhovnicești, Adâncul Cel nemăsurat al milostivirii, Trâmbița vestitoare a tainelor Treimii, Veselia negrăită a iubitorilor de nevoință, Floarea Cea plină de miresmele virtuților, Muntele Cel preaînalt întru Care se ascund comorile tuturor darurilor Duhului, Izvorul Cel dulce curgător al tainelor cerești, Ușa pocăinței celor deznădăjduiți, cum Te vom numi pe Tine, Stăpână, Cea de a Cărei laudă se înspăimântă și cetele îngerești, iar peste glasurile oamenilor se așterne tăcerea. Cu adevărat, întru Tine se ascund toate măririle dumnezeiești, căci covârșești toate cu frumusețea fecioriei Tale și faci să se cutremure inimile cele smerite înaintea luminii Tale celei mai presus de cuget.
Auzit-a Cuviosul Ioan Cucuzel prea dulcele Tău glas, căci nu Ți-ai întors auzul inimii Stăpână, de la cel ce își luase ca acoperământ smerenia și se nevoia în sfântă mănăstirea Ta să-Ți aducă strălucirile laudelor dumnezeiești cu glasul său cel îngeresc. O monedă de aur ai pus în mâna smeritului lucrător, ca mulțumire pentru nevoința sa și dat-ai lui legământul făgăduinței că nu îl vei părăsi niciodată. Pentru aceasta, și boala picioarelor acestuia ai vindecat, ca mai cu osârdie să alerge cu gândul pe pajiștea laudelor îngerești și din adâncul sufletului să-Ți cânte Ție cu mulțumire cîntări vrednice de frumusețea sfințeniei Tale prea alese.
Iată, eu mă aflu cu totul nepriceput în lucrarea laudelor, ba încă și povara păcatelor mari port prin deșertăciunea acestei lumi și mă tem de tăierea de la legătura milei dumnezeiești. Deci, înaintea icoanei Tale cad, Prefericită, și Te rog: Îmblânzește mînia cea dreaptă a Ziditorului Meu și cu ploile rugăciunilor Tale șterge păcatele mele însemnate în zapisul judecății. Alungă tulburarea gândurilor rele din inima mea și dăruiește auzului acesteia dulceața curgerii laudelor din izvorul înțelepciunii dumnezeiești sădit în grădina minții mele.
Carte nescisă de mână omenească a omnografilor ești, Prealăudată, Ceea Ce insufli celor de Tine aleși gândurile cele luminate ale înțelepciunii celei de sus. Deci, cu mâna Ta, smulge spinii patimilor din mintea mea și aruncă în pământul inimii mele semințele cuvintelor cerești, ca să ajung la plinirea vremii a culege din livada inimii roadele laudelor îngerești, pe care să Ți le aduc la prinos de mulțumire.
Cu razele rugăciunilor Tale păzești lavra Ta de toate săgețile vrăjmașilor și ești rugătoare neadormită înaintea tronului ceresc pentru monahii ce bine se nevoiesc în casa Ta. Dar nu ne uita nici pe noi, cei ce înotăm în marea acestei vieți, ci întinde mână de ajutor, ca să ajungem la limanul laudelor cerești.
Păzește muntele Tău cel sfânt de toată tulburarea lumească și pe muntele inimilor noastre zidește scara rugăciunii, ca mergând din treaptă în treaptă să ajungem la înălțimea doririlor dumnezeiești, împletindu-Ți Ție cântări de laudă și aducând neîncetată mulțumire și slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, Căruia I Se cuvine toată toată închinăciunea în vecii vecilor. Amin.

Nota :
Sfantul Ioan Cucuzel, numit si "cel cu glas ingeresc", a trait in manastirea athonita Marea Lavra, intre anii 1280-1360, in vremea imparatului Alexie Comneanul. Sfantul s-a nascut in localitatea Dirrachia - Dirahion, in Bulgaria.

cristiboss56 28.01.2013 21:31:22

Sf. Efrem Sirul

RUGĂCIUNE CĂTRE PREASFÂNTA NĂSCĂTOAREA DE DUMNEZEU
https://lh3.googleusercontent.com/-M...f76e6ccbbb.jpg

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu cea singură Preacurată,și cu sufletul, și cu trupul,cea singură mai presus de toată curăția,și de toată înțelepciunea și fecioria,singura care te-ai făcut lăcaș al darului Preasfântului Duh și, de aceea, înseși puterile cele nematerialnice și îngerești le covârșești cu neasemănarea,cu curăția și cu sfințenia sufletului și a trupului,caută spre mine cel pângărit și întinat,și cu sufletul și cu trupul,cu întinăciunea împătimirii și a vieții mele trăite în dezmierdări.
Curățește mintea mea cea pătimașă și o spală! îndreptează-mi gândurile mele cele rătăcite și orbite!
Îndreptează-mă și povățuiește-mi simțurile! Slobozește-mă de obiceiurile cele rele și urâte, care mă tiranizează, de necuratele prinderi în minte, și de patimi!
Oprește-mă de la tot păcatul cel cu lucrarea,dăruiește trezvie și socoteală deslușitoare întunecatei și ticăloasei mele minți,spre îndreptarea greșelilor și a căderilor mele,ca, de întunecatul păcat izbăvindu-mă,să mă învrednicesc a te slăvi și a te lăuda cu îndrăzneală,
pe tine, cea singura adevărată Maică a adevăratei lumini a lui Hristos, Dumnezeul nostru.
Tu singură, împreună cu Dânsul și printr-însul,ești binecuvântată și preaslăvită de toată zidirea cea văzută și nevăzută,acum și pururea și în vecii vecilor.
Amin.
http://www.icoaneortodoxe.com/bulkup...frem-sirul.jpg

cristiboss56 30.01.2013 22:11:04

http://www.crestinortodox.ro/comunit...7047/80736.jpg
Prea Curată Maică, Pururea Fecioară,
Sufletul din mine nu-l lăsa să moară,
Ci revarsă, Sfântă, peste el, de sus,
Mila Ta cea mare, mila lui Iisus!...

Îngeri împrejuru-mi fă să se adune,
Să-mi arate calea către cele bune,
Să-mi îndrepte pașii pe cărarea milei,
La-nceputul nopții, la-nceputul zilei!...

Să gonească toate duhurile rele,
Ce pândesc în drumul viețuirii mele,
Bietului meu suflet să-i dea viață nouă,
Să răsfrângă cerul ca un bob de rouă!...

Frânt de umilințe, cu adânci suspine,
Sufletul la Tine vine să se-nchine:
Mila Ta din ceruri peste el coboară,
Maică Prea Curată, pururea Fecioară!

O, preacantata Stapana, preacurata Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, la tine ridic ochii sufletului si ai trupului meu, catre tine intind mainile mele cele slabe si din adancul inimii strig tie : Cauta la credinta sufletului meu. Acopera-ma cu atotputernicul tau Acoperamant si ma izbaveste de toate nevoile; iar in ceasul sfarsitului meu sa stai langa mine, o, intru tot buna Stapana si ma izbaveste de chinurile cele gatite pentru pacatele mele, ca, mantuindu-ma, pururea sa cant tie : Aliluia

cristiboss56 03.02.2013 21:33:52

https://lh5.googleusercontent.com/-S...0-p-k/z005.png

Iubitoare de oameni, Maică a Iubitorului de oameni Dumnezeu, Stăpînă, de Dumnezeu Născătoare, pleacă urechea Ta și ascultă-mă dintru înălțimea slavei Tale. Păcătuit-am, Preasfîntă, păcătuit-am și cunosc fărădelegile mele și păcatul meu înaintea mea este pururea. Caută, Preasfîntă, spre rugăciunea și spre mărturisirea robului Tău și dăruiește-mi izvor de lacrimi, din sufletu-mi înfrînt, curăță-mă, dezleagă-mă, spală noroiul păcatelor mele; insuflă, în inima mea, teama cea sfîntă față de Fiul Tău și Dumnezeu.Nor prealuminos al Soarelui Celui înțelegător, strălucește lumina Ta cea simțitoare în mintea mea cea tulburată și întunecată, împrăștie și alungă pîcla cea deasă a cugetărilor mele celor viclene, pentru ca, în liniștea și blîndețea luminii strălucirii Tale, să aduc Ție, Creatorului și Ziditorului meu, jertfă de laudă și de mărturisire, slăvindu-Te cu mulțumire pe Tine, rugătoarea pentru cei păcătoși, și pe Hristos, Cel născut din Tine și Dumnezeul nostru, în vecii vecilor. Ami

cristiboss56 04.02.2013 20:17:30

Sfanta Maica a lui Dumnezeu, Pantanassa, Imparateasa a Toate !

Rugaciunea intai catre Maica Domului (din acatist)

https://lh4.googleusercontent.com/-N...Pantanassa.jpg

Atotbuna Stapana, Sfanta Maica a lui Dumnezeu, Pantanassa, Imparateasa a Toate, nu sunt vrednic ca sa intri sub acoperamantul Tau. Ci ca ceea ce esti milostiva Maica Dumnezeului celui milostiv, spune numai un cuvant si se va tamadui sufletul meu si trupul meu slabit se va intari. Caci tu ai tarie putincioasa si cuvantul tau este plin de putere, o, Imparateasa a Toate. Adu-mi biruinta, roaga-te pentru mine ca sa maresc numele tau cel minunat totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Rugaciunea a doua(din acatist)

https://lh3.googleusercontent.com/-i...%252520jpg.jpg

O, Preacurata Maica a lui Dumnezeu, Imparateasa a Toate, auzi suspinurile noastre cele pline de durere inaintea icoanei tale celei facatoare de minuni. Intoarce-ti privirea spre copiii tai bolnavi de boli netamaduite, care cad inaintea sfintei tale icoane cu credinta. Si precum pasarea isi acopera cuibul cu pui cu aripile, asa acopera-ne si tu, Fecioara, cu omoforul tau cel vindecator. In acest loc in care nadejdea se subtiaza, mila ta sa fie nadejde neindoielnica. Aici unde grijile amare ne coplesesc, da-ne rabdare si odihna; unde chinul si deznadejdea se cuibaresc in suflet, fa sa rasara lumina necreata a lui Dumnezeu. Mangaie-i pe cei fricosi, intareste-i pe cei slabi, varsa blandete si lumina peste inimile amarate. Vindeca poporul tau cel bolnav, atotmilostiva stapana, binecuvanteaza mintile si inimile doctorilor, ca sa fie instrumentele Atotputernicului doctor - Iisus Hristos, Mantuitorul. Ne rugam inaintea icoanei tale ca puterea ta sa traiasca in noi, Stapana si Doamna. Intinde mainile tale pline de vindecari, bucuria celor intristati, mangaierea celor indurerati, ca degrab primind ajutorul tau cel minunat sa laudam Treimea cea de viata Facatoare si nedespartita, Tata, Fiu si Duh Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

cristiboss56 05.02.2013 21:23:32

O, Maică Sfântă a celor ce cheamă cu evlavie numele tău! O, grabnică ajutătoare a neamului creș*tinesc, nădejde a celor deznădăjduiți! La tine alerg când mă aflu în necazuri și în dureri, așteptând milostivirea ta.
Nici un muritor nu a cunoscut o durere mai mare decât ai cunoscut-o tu, atunci când L-ai văzut pe Preadulcele tău Fiu răstignit pe cruce. Nici o mamă nu a plâns pentru fiii ei cât ai plâns tu pentru căderile și durerile noastre. O, câte icoane ai udat cu lacrimile tale, ca să vădești creștinilor grija pe care le-o porți. Cum ai făcut să izvorască lacrimi din ochii tăi zugrăviți de mâini omenești!
Știind marea ta grijă pentru cei ce laudă numele tău, te rog, Preacurată, vezi suferința mea și ne*putințele mele, Preasfântă Fecioară, și nu mă lăsa să fiu biruit de ele.
Știu minunile tale, știu dragostea pe care o arăți neamului creștinesc. De multe ori te-ai arătat în chip minunat și ai dăruit vindecare celor dreptcredincioși.
Ajută-mă, Maică Preasfântă, ca simțind că mă acoperi cu sfântul tău acoperământ, să te cinstesc împreună cu toți îngerii și sfinții în toate zilele vieții mele. Amin.
http://elenushu.files.wordpress.com/...-la-cazani.jpg

Veniti sa ne inchinam Imparatesei noastre, Nascatoare de Dumnezeu!
Veniti sa ne inchinam Fecioarei noastre, Imparatesei noastre, Nascatoare de Dumnezeu!
Veniti sa ne inchinam si cadem la Insasi Doamna, Fecioara Maria, Imparateasa noastra, Nascatoare de Dumnezeu!
Ne inchinam tie, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, care prin nasterea ta ne-ai aratat noua Lumina cea adevarata, imparateasa cerului si a pamantului, nadejdea celor fara de nadejde, ajutatoarea celor fara de ajutor, mijlocitoarea tuturor pacatosilor. Tu ne acopera si ne apara de toate nevoile si necazurile sufletesti si trupesti si fii noua, te rugam, aparatoare, cu sfintele tale rugaciuni!
Ne inchinam preabinecuvantatei tale zamisliri si nasterii tale din sfintii tai parinti, din Ioachim si Ana! te rugam, Doamna noastra, sa ne dai viata fara de pacat, ca sa zamislim si sa nastem roade de pocainta!
Ne inchinam Intrarii tale in Biserica Domnului, prunca de 3 ani fiind si te rugam, lumina noastra, sa ne faci, cu rugaciunile tale, Biserica a Duhului Sfant!
Ne inchinam Bunei tale Vestiri, Preacurata Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, cand, prin lucrarea Sfantului Duh, la glasul Arhanghelului, ai zamislit Cuvantul Tatalui si te rugam, lumina noastra, sa ne binevestesti noua, celor deznadajduiti, mantuirea!
Ne inchinam Nasterii tale, cand L-ai intrupat si L-ai nascut pe Hristos, Mantuitorul lumii, si ai devenit astfel Maica lui Dumnezeu cea slavita si prea inaltata de toate faptura, si te rugam, lumina noastra, fa-te tuturor Maica milostiva, acum si in veacul viitor!
Ne inchinam curatiei tale, tie, ceea ce esti neintinata, fara sminteala, fara pieire, Preacurata, si te rugam, lumina noastra, curateste-ne de toata spurcaciunea trupului si a duhului, cu rugaciunile tale!
Ne inchinam si cinstim durerile tale, pe care le-ai rabdat in vremea patimilor de buna voie ale Fiului tau, cand s-a implinit proorocia lui Simeon, caci prin insusi sufletul tau a trecut sabia si te rugam, lumina noastra, sa ne adormi patimile cele trupesti, cu ajutorul tau!

O, Preasfanta Imparateasa, Nascatoare de Dumnezeu, primeste aceasta mica rugaciune si o du Fiului tau si Dumnezeului nostru, ca sa ne mantuiasca si sa lumineze pentru tine sufletele noastre! Privind la chipul tau prea sfant, ca si cum te-am vedea cu adevarat pe tine insati, Nascatoare de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste si din toata inima cadem si ne inchinam in fata Celui ce este mai inainte de veci, in fata Pruncului pe Care Il ții in bratele tale, in fata Domnului nostru Iisus Hristos!
O, Preasfanta noastra Doamna, imparateasa cerului, prea slavita Stapana Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, adevarata mangaiere a tuturor intristatilor, viata si invierea tuturor ce nadajduiesc spre tine! Apleaca, o, Doamna, prea curatele tale urechi spre rugaciunea noastra pe care ti-o aducem noi, nevrednicii robii tai!
O, Maica noastra milostiva, arata mila ta spre noi, cei care suntem plini de intristare si ne aflam pururi in pacate si nu ne dispretui pe noi,mult pacatosii robii tai!
O, Maica noastra prea frumoasa! Tu esti pricinuitoarea tuturor bunatatilor, invierea muritorilor si izbavirea celor pierduti! Primeste aceasta nevrednica rugaciune a robilor tai cazuti si mult pacatosi,in acest ceas de amara plangere si dureroasa cerere, caci indraznim acum a grai catre tine, Preasfanta Doamna Imparateasa, Nascatoare de Dumnezeu, aceasta rugaciune si chemare plina de bucurie, zicand impreuna cu ingerii: Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te, Marie, cea plina de dar, caci ai zamislit cu trup pe Fiul lui Dumnezeu! Bucura-te, ca tu L-ai nascut! Bucura-te, ca tu L-ai hranit! Bucura-te ca Lui i S-au inchinat magii! Bucura-te, ca pe Hristos in Biserica dupa 3 zile L-ai aflat! Bucura-te, ca tu insati ai fost luata la cer! Bucura-te, ca ai intrecut pe ingeri cu fecioria si pe sfinti cu slava!Bucura-te, ca tu faci pacea pe pamant! Bucura-te, ca locuitorii cerului, toti, iti sunt ascultatori! Bucura-te, ca tu poti sa ceri tot ce vrei de la Fiul tau, Hristos, Dumnezeul nostru! Bucura-te, ca tu te-ai invrednicit sa fii aproape de Sfanta Treime! Bucura-te, ca esti mama oamneilor inraiti care alearga la tine cu credinta! Bucura-te, ca bucuria ta in veci nu se sfarseste! Bucura-te, cea plina de dar, Domnul este cu tine!
O, Preasfanta Doamna, Stapana, Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, primeste nevrednica noastra rugaciune si pazeste-ne de moarte naprasnica si da-ne pocainta inaintea sfarsitului nostru!

cristiboss56 08.02.2013 22:17:51

RUGĂCIUNE LA ICOANA MAICII DOMNULUI CERCETĂTOAREA SAU AFLAREA CELOR PIERDUȚI

Preacurată Stăpână a noastră, caută cu blândețe din lăcașurile cerești spre cămările inimilor robilor Tăi și risipește toată năvălirea întristării. Ajută-ne a găsi pe frații noștri cei pierduți și a ne afla pe noi înșine iarăși în pocăință și pace. Izgonit-am din sufletele noastre toată bunătatea și ne-am făcut sălaș răutăților, nemaiaflând ușa pocăinței. Lanțul fărădelegilor noastre îl rupe cu a Ta putere a rugăciunii și din mâna celui viclean ne scoate pe noi. Durerile noastre le cunoști ca O Maică și suspinurile ni le auzi. Nu ne lăsa lipsiți de ajutorul Tău, ci norul mâhnirii și al necazurilor noastre îl risipește cu raza rugăciunii Tale ca Una Ce ai născut pe Raza Tatălui. Întunericul fărădelegilor noastre îl luminează și ne dă netulburată calea cea către Împărăția Ta, întâmpinându-ne pe noi pe drumul mântuirii.
Cercetează-ne pe noi cu îndurarea Ta și ne scoate din toate primejdiile. Ajută-ne să aflăm și pe cei care s-au depărtat de noi prin pizma și lucrarea diavolului, ca toți întru pace și unire să aducem slavă Celui mai presus de cer, în vecii vecilor. Amin.

RUGĂCIUNE CĂTRE MAICA DOMNULUI

http://www.icoaneortodoxe.com/bulkup...erse/1451n.jpg

O, Preacurată Fecioară Maica a lui Dumnezeu cel atotputernic, mijlocitoare și ocrotitoare a tuturor celor ce aleargă către tine! Privește de la înălțimea sfințeniei tale spre mine (numele) păcătosul (păcătoasa) care îngenunchez înaintea sfintei tale icoane, ce prezintă preacurat chipul tău, auzi rugăciunea mea cea fierbinte și du-o înaintea Fiului tău iubit, Domnul nostru Iisus Hristos. Imploră-L să-mi lumineze sufletul meu cel întunecat cu lumina milei sale divine și astfel să pot scăpa din orice nevoie, necaz sau suferință. Roagă- L să mă ajute să trăiesc în liniște și pace, și să-mi dăruiască sănătate sufletului și trupului iar inima mea să-și găsească liniștea. Roagă-L să mă învețe să fac mereu fapte bune, să șteargă din mintea mea amintirile prostești, învață-mă să respect toate poruncile Sale, pentru ca să scap de chinurile veșnice și să nu fiu oprit să intru în Împărăția Sa Cerească a lui Dumnezeu. O, Preasfântă Maică a lui Dumnezeu! Tu care ești bucuria tuturor celor suferinzi ascultă-mă pe mine care sufăr! Tu care ești numită ''Cea care alină supărările'' aină-mi necazurile mele! Tu Rug aprins, ocrotește lumea și salvează-ne pe toți, de săgețile arzătoare și vătămătoare ale dușmanilor! Tu, Salvatoarea celui piedut, nu mă lăsa să mă pierd în adâncul păcatelor mele! Căci după Dumnezeu tu ești întreaga mea speranță și ocrotire. În această viață te rog să fii apărătoarea mea și mediatoarea mea privitor la viața veșnică înaintea Fiului tău preaiubit, Domnul nostru Iisus Hristos. Iar eu te voi respecta, Preasfântă Maică a lui Dumnezeu și preabinecuvântată Fecioară Maria până la sfârșitul vieții mele. Amin.

cristiboss56 13.02.2013 20:47:04

Rugăciune către Prea Sfânta Născătoare de DUMNEZEU – La vreme de necaz și de întrista

Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz și strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, liniștește sufletul meu cu pacea Fiului tău și alungă deznădejdea și întristarea sufletului meu cu harul Său.

Potolește furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc și stinge-i flăcările.

Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică și împrăștie ceața nelegiuirilor mele de la fața mea, căci acestea mă împresoară și mă tulbură.

Luminează-mă cu lumina Fiului tău. Sufletul meu se simte sfârșit; totul îmi este greu, chiar și rugăciunea.

Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele șoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea.

Topește gheața din jurul sufletului meu și încălzește-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică și Fecioară. Nu mă alunga de la fața ta, ci primește rugăciunea robului tău.

Tristețea m-a cuprins. Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare; nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit în lupta aceasta și nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică.

O, nădejde și apărarea tututror credincioșilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea. Amin.

Prea Sfântă Maică a lui Hristos, Prea Curată, Prea Binecuvântată Maică a lui Dumnezeu, vezi cum satana mă izbește precum valurile mării lovesc corăbiile!

El mă urmărește ziua și mă tulbură noaptea.

Nu am pace – sufletul meu se pleacă – duhul meu se cutremură.

Grăbește, Prea slăvită Maică și mă ajută!

Roagă-L pe dulcele Domn Iisus Hristos să aibă milă de mine și să-mi ierte păcatele pe care le-am săvârșit. O, Preasfântă Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, bunătatea ta cea plină de iubire este nesfârșită și este cel mai mare vrăjmaș al puterilor iadului.

Chiar atunci când cel mai mare păcătos cade în străfundurile iadului, împins de forte diabolice, dacă acesta strigă către tine, tu ești gata să-1 eliberezi din legăturile iadului.

Slobozește-mă și pe mine. Privește cum satana vrea să mă facă să mă împiedic și să-mi zdrobească credința, dar eu îmi pun toată nădejdea în Domnul.

Slavă ție, ceea ce ești mai cinstită decât Heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât Serafimii. Amin.

liaadam 16.02.2013 07:19:04

rugaciune catre Maica Domnului

Pe Tine te stiu folositoare si pazitoare prea tare a vietii mele Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, care risipesti tulburarea napastelor si izgonesti asupririle diavolilor ,asadar Tie ma rog intotdeauna izbaveste-ma de stricaciunea chinurilor mele.Amin!

cristiboss56 06.03.2013 21:03:02

https://lh3.googleusercontent.com/-S...cu_Pruncul.jpg

O, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, Fecioară stăpână, ceea ce ești mai înaltă și mai presus decât îngerii și arhanghelii și mai cinstită decât toată făptura; mirarea cea mare a îngerilor, propovăduirea proorocilor, podoaba cea aleasă a arhanghelilor, întărirea cea tare a mucenicilor, lauda cea preamărită a apostolilor, povățuitoarea cea tare a călugărilor, înfrânarea cea tare a postitorilor, curăția și mărirea fecioarelor, veselia cea lină a maicilor, înțelepciunea și învățătura pruncilor, cârmuitoarea săracilor și a văduvelor; îmbrăcăminte celor goi, sănătate celor bolnavi, izbăvire celor robiți; liniște celor de pe mare, liman bun celor înviforați, povățuitoare neostenită celor rătăciți, mergere ușoară celor călători, odihnă bună celor osteniți, acoperământ și scăpare celor asupriți; nădejde celor fără de nădejde, ajutătoare celor lipsiți; celor săraci bogăție neîmpuținată, celor întristați de-a pururea mângâiere, celor pe care nu-i iubește nimeni iubire cu smerenie; celor păcătoși mântuire către Dumnezeu; tuturor creștinilor îngrădire tare, ajutătoare nebiruită și folositoare. Prin tine Cel nevăzut S-a făcut văzut, pentru care aducem rugăciune ție, noi robii tăi, Doamna noastră.
O, preamilostivă împărăteasa Luminii celei înțelegătoare și preamărită, care ai născut pe Împăratul nostru, Hristos Dumnezeu, Cel ce dă viață tuturor, ceea ce ești mărită de cele cerești, minte îngerească, stea cu totul luminoasă și mai sfântă decât toți sfinții; împărăteasa împăraților, stăpâna tuturor făpturilor, Fecioară încuviințată de Dumnezeu, mireasă nenuntită, palat al Preasfântului Duh, scaun de foc al nevăzutului Împărat, chivot ceresc purtător al Cuvântului lui Dumnezeu, căruța cea în chipul focului; odihna Dumnezeului celui viu, zămislirea negrăită a trupului lui Hristos, cuibul Vulturului ceresc, turtureaua cea cu bună glăsuire, porumbița cea preabună, lină și fără de răutate; Maică iubitoare de fii, adâncul milelor, picătura care risipește mânia lui Dumnezeu, adâncimea cea nemăsurată, taina cea negrăită, minunea cea neștiută, minune nespusă; Biserică nefăcută de mână omenească a însuși Împăratului tuturor veacurilor; tămâia cea cu bun miros, veșmânt cinstit, porfiră de Dumnezeu țesută, rai sufletesc, odrasla pomului celui de viață purtător, floarea cea preafrumoasă, care ai înflorit nouă veselia cerească, strugurele mântuirii noastre, paharul Împăratului ceresc, întru care s-a dres de la Duhul Sfânt vinul harului celui neîmpuținat; solitoarea legii, începătura credinței celei adevărate a lui Hristos, turnul cel neclintit, pieirea ereticilor, sabia mâniei lui Dumnezeu împotriva tuturor celor nelegiuiți; îngrozire diavolilor, biruință în războaie, păzitoare adevărată tuturor creștinilor și lumii încredințată mântuire.
O, întru tot milostivă Doamnă Fecioară, stăpână Născătoare de Dumnezeu, auzi-ne pe noi cei ce ne rugăm ție și arată mila ta poporului dreptcredincios; roagă pe Fiul tău să ne izbăvească de tot răul.
Și păzește locașul acesta și toate orașele și satele și părțile creștinești și tot poporul cel binecredincios, care scapă și cheamă numele tău cel sfânt de toate nevoile, de boală, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri asupra noastră și de războiul cel dintre noi, de toate durerile și de toate necazurile.
Ca să nu fie împuținați robii tăi nici cu răni, nici cu îngrozire, nici cu moarte, nici cu dreapta mânie a lui Dumnezeu; ci îi păzește și îi mântuiește cu mila ta, Doamnă, ceea ce te rogi pentru noi și pentru buna întocmire a văzduhului, spre vremi aducătoare de roadele cele de folos, pe care nouă le dăruiești.
Ușurează, ridică și miluiește, stăpână preamilostivă, Născătoare de Dumnezeu prealăudată, de toate nevoile pe cei ce sunt în primejdii. Adu-ți aminte de robii tăi și nu trece cu vederea lacrimile și suspinarea lor; ci ne înnoiește pe noi cu bunătatea ta, ca să ne mângâiem cu mulțumire, aflându-te pe tine ajutătoare.
Milostivește-te, Doamnă preacurată, spre ajutorul poporului celui binecredincios. Nădejdea noastră, adună pe cele risipite: pe cei rătăciți pe cale povățuiește-i, pe cei căzuți de la dreapta credință iarăși la credință întoarce-i, pe cei bătrâni sprijinește-i, pe cei tineri îi învață, pe prunci hrănește-i și preamărește pe cei ce te preamăresc; dar mai ales păzește sfântă Biserica Fiului tău și o ferește întru lungime de zile.
O, milostivă și preaîndurată împărăteasă a cerului și a pământului, Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară, miluiește cu mijlocirea ta poporul dreptcredincios și toată dreptcredincioasa creștinătate. Păzește-o sub acoperământul milei tale, apăr-o pe ea cu cinstitul tău acoperământ și roagă pe Hristos, Dumnezeul nostru, pe Care mai presus de fire L-ai întrupat, să ne încingă pe noi cu putere de sus, ca să ne putem apăra împotriva vrăjmașilor noștri văzuți și nevăzuți ce se oștesc asupra noastră.
Caută spre noi toți cu folosința ta cea preamilostivă, ridică-ne pe noi din adâncul păcatelor și ne luminează ochii inimii spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, iar la înfricoșătorul județ, pe Fiul tău pentru noi roagă-L.
Pe cei ce s-au mutat întru dreapta credință din această viață în cea veșnică, împreună cu îngerii, cu arhanghelii și cu toți sfinții, împărtășește-i ca să stea de-a dreapta Fiului tău și Dumnezeu; și cu rugăciunea ta învrednicește pe toți ortodocșii creștini să viețuiască cu Hristos și cu bucurie în locașurile îngerești să se desfăteze.
Că tu ești, Doamnă, mărirea celor cerești și ajutătoarea pământenilor; tu ești nădejdea și folositoarea tuturor celor ce aleargă la tine și cer ajutorul tău cel sfânt; tu ești rugătoarea cea fierbinte către Fiul tău și Dumnezeul nostru, că rugăciunile Maicii mult pot spre îmblânzirea Stăpânului.
Și cu a ta mijlocire îndrăznim să ne apropiem de sfântul altar, de harul preasfintelor și de viață făcătoarelor Taine, deși suntem nevrednici. Pentru aceea și pe icoană văzând chipul tău cel întru tot cinstit și pe Cel atotțiitor cu mâna ținând, ne bucurăm noi păcătoșii și cu umilință căzând, pe acesta cu dragoste și cu frică îl sărutăm, așteptând, Doamnă, prin sfintele și de Dumnezeu primitele tale rugăciuni, să ajungem la cele cerești ale vieții celei fără de sfârșit și să stăm fără de rușine în ziua judecății de-a dreapta Fiului tău și Dumnezeului nostru, slăvindu-L pe El împreună cu Cel fără de început al Lui Părinte și cu Preasfântul și Bunul și de viață Făcătorul Lui Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.
Amin.

cristiboss56 10.03.2013 22:16:01

Bucura-te Taina, care te-nfioara, Ca-l nasti pe Domnul si esti tot fecioara. Multumim Maicuta, ca ne-ai daruit, Intr-un feciorie, Pruncul Prea Slavit. Te rugam ajuta, Maica celor vrednici, Care sunt la suflet, buni si feciorelnici. Bucura-te Maica, ce ne-ai parasit, Neamul ce te cheama, cand ai adormit. Multumim Maicuta, caci de la mutare, Grija pentru lume, e mereu mai mare. Te rugam fierbinte, sa nu parasesti, Pe cei ce te cheama, neamul cel iubesti. Bucura-te Crinul, care s-a aflat, Cel mai alb din lume si cel mai curat. Multumim din suflet, ca ajuti Marie, Celor ce-ti urmeaza, tie-n curatire. Te rugam Maicuta, ca pe fiecare, In a ta gradina, sa ne faci o floare. Bucura-te Dorul, celor ce te cheama, Si-ntotdeauna, te cinstesc ca mama. Multumim Maicuta, noi ce stam in lume, Ca ne-auzi-ndata, cand strigam la tine. Te rugam fierbinte, sa ne scapi de rau, Caci noi suntem Maica, toti din neamul tau. Bucura-te Fiica, ce ai fost aleasa, De cerescul Tata, ca sa-I fii mireasa. Multumim Fecioara, Sfanta Imparateasa, C-ai primit vestirea, calma si sfioasa. Te rugam Maicuta, noi de pe pamant, Ca sa iei aminte, la al nostru gand. Bucura-te Mama, ca cerescul Har, A zidit in tine, duhului altar. Multumim Maicuta, ca simtim mereu, Mijlocirea Sfanta, catre Dumnezeu. Te rugam fierbinte, Maica si Fecioara, Pentru mantuire, fa-te noua scara. Bucura-te Maica, Domnului Hristos, Dumnezeul Vietii, Sfant si Prea Frumos. Multumim ca-n ceruri, Te avem ca mama, Si ajuti de-acolo, celor ce te cheama. Te rugam Maicuta, ca sa nu ne lasi, Pe noi care, suntem niste copilasi. Bucura-te Maica, Pururea Fecioara, Ce intreci in farmec, orice Primavara. Multumim Maicuta, caci nu ne lasi afara, Pe cei care-ti canta si te cheama iara. Te rugam fierbinte, din adancul firii, Sa sadesti la oameni, gandul mantuirii. Bucura-te Mirul, cel cu bun miros, Ce-ai primit mireasma, Pruncului Hristos. Multumim Maicuta, ca din mirul tau, Tu imparti acelor, ce-ti cer mereu. Te rugam fierbinte, sa neajuti pe noi, Ca sa nu dam cerul pe praf si noroi. Bucura-te Scara, care urci in graba, Lacrima din ochii, celor ce se roaga. Multumim Maicuta, multumim frumos, Ca ducu ruga noastra, Domnului Hristos. Te rugam fierbinte, ca sa-nalti la ceruri, Si de-acum inainte, ale noastre cereri. Bucura-te Doamna, care-ai fost aleasa, Pe pamant si-n ceruri, ca Imparateasa. Multumim Maicuta, ca din multe valuri, Ne-ai salvat cu ruga si ne-ai scos la mal. Te rugam fierbinte, ca sa faci fecioara, Ce e val ca valul, repede sa piara. Bucura-te zicem, Mama iubitoare, Ca lucrarii noastre, esti aparatoare. Multumim Maicuta, ca ne-ai aparat, De vrajmasii pe care, tu i-ai rusinat. Noi cu tine Maica, vrem mereu sa fim, Si acum si-n vecii, vecilor Amin!

https://lh4.googleusercontent.com/-l...4-thickbox.jpg

Te rugam Maicuta, ca pe fiecare, In a ta gradina, sa ne faci o floare.
Bucura-te Dorul, celor ce te cheama, Si-ntotdeauna, te cinstesc ca mama....

cristiboss56 12.03.2013 21:54:37

"eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra”

https://lh6.googleusercontent.com/-e...lui-mare-1.jpg

Icoana Maicii Domnului „Eu sunt cu voi și nimeni împotriva voastră” a fost zugrăvită de maicile Mănăstirii Leushinski cu binecuvântarea sfântului Ioan de Kronstandt în anul 1894. Însuși sfântul Ioan a sfințit-o și s-a rugat dinaintea ei numind-o „Mântuitoarea Rusiei”.
Trei ani mai târziu, sfântul Ioan l-a binecuvântat pentru rugăciune și nevoință dinaintea acestei icoane pe sfântul Serafim de Virița, care pe atunci viețuia încă în lume, spunându-i:
- Vei fi schimnnic al Lavrei Alexandru Nevski. Roagă-te pentru mântuirea Rusiei înaintea acestei icoane.
Și îi porunci să repete nevoința sfântului Serafim de Sarov: să se roage Preacuratei Maici a Domnului să trimită pace țării.
După mutarea sa la Virița, în anul 1937, sfântul Serafim se rugă dinaintea acestei icoane 1000 de zile și nopți, cerând Maicii Domnului să trimită pace Rusiei.
Odată, o familie și-a adus pruncul bolnav de la Sankt Petersburg la sfântul Serafim să se roage pentru sănătatea copilului, însă când intrară la cuviosul părinte, copilul era deja mort. Părinții plângeau și îl rugau să le ajute. Sfântul Serafim se rugă Maicii Domnului, iar copilul învie. Vestea minunii se răspândi cu repeziciune, pricină pentru care autoritățile hotărâră să confiște icoana. În acest timp, la sfântul Serafim veni o fiică duhovnicească, Lidia, pe care o tunse în monahism cu numele Varsanufia și îi încredință icoana spre păstrare.
După ce în anul 1962, icoana Maicii Domnului fu adusă în Ucraina, dinaintea ei se rugă 1000 de nopți schiegumena Alexandra care cu puțin timp înainte de plecarea sa la Domnul, săvârșită în 1978, auzi din icoană ziua adormirii sale.
În 1997, icoana fu dăruită Mănăstirii de maici a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din Cernigov, Ucraina. Primele minuni săvârșită aici a fost îmbunătățirea viețuirii, încuviințarea unui preot de sluji la mănăstire, sosirea unor surori cântărețe și începutul lucrărilor de construcție.

Icoana Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra a exista de mai mult de o suta de ani, insa putini sunt cei ce o cunosc. A batut ceasul si Ea ni s-a descoperit anume acum cand lumea se afla pe muchia prapastiei, cand e bantuita de razboaie, cataclisme, boli incurabile, cand se introduc pretutindeni inspaimantatoarele coduri, – anume in acest ceas Imparateasa Cerurilor ni s-a infatisat in chipul Mangaierii si Intaririi: „Nu te teme, turma mica! Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra”.

O, Preabuna Aparatoare a neamului crestinesc, Maica Celui ce tine toate cu dreapta Sa, a lui Hristos Dumnezeul nostru! Revarsa asupra noastra milele si darurile Lui ca sa nu ne infricosam noi de vrajmasii vazuti si nevazuti, ca celor ce nadajduiesc spre Tine ai zis: „Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra”.
Pazeste adevarata si sfanta noastra Dreptmaritoare Biserica si locasul acesta de dezbinari si eresuri si pune inceput de pocainta poporului nostru. Intoarce Sfanta Rusie si tara noastra pe calea de Domnul daruita a credintei nevatamate, ca sa se umple de tamaia rugaciunilor si sa infloreasca precum crinul; ca sa traim in bunacuviinta si curatenie, paziti de Tine fiind intotdeauna de ispitirile lui antihrist, de venirea asupra noastra a altor neamuri, de razboiul cel dintre noi, de cutremur, de foc, de foame si de molima; de moarte naprasnica, de robiile si dezbinarile din familie; viata calugareasca o intareste si ne mantuieste pre noi, Preacurata, ca spre Tine nadajduim dupa cuvantul Tau: „Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra”.
Roaga-Te pentru noi, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, Domnului Dumnezeului nostru, Celui ce ne miluieste si ne mantuieste pre noi ca sa nu ne lipseasca pre noi de aparare si sa ne invredniceasca a fi partasi Imparatiei Sale, precum El Insusi a zis: „Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra”. Ca Lui i se cuvine toata slava, stapanirea, cinstea si inchinaciunea – Tatalui si Fiului si Sfantului Duh acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 22.03.2013 19:54:29

Rugaciune catre Maica Domnului, pentru potolirea intristarilor

Minunata izbavire si aparare ne-a daruit noua cinstitul tau chip, Preacuvantata Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, ca izbavindu-ne de rele, prin aratarea lui, si cautand spre el, multumiri aducem tie, noi, robii tai, Nascatoare de Dumnezeu: ci ca ceea ce ai stapanire nebiruita, izbaveste-ne pe noi din toate nevoile, ca sa strigam tie: Bucura-te, bucuria noastra, izbaveste-ne pe noi de tot raul si alina intristarile noastre!
O, Maica prealaudata, cereasca Imparateasa si Stapana, Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, ceea ce ai nascut pe Cuvantul mai Sfant decat toti sfintii! Primind prinosul nostru de acum, potoleste intristarile noastre si ne izbaveste de toate necazurile, nevoile, tristetele si ne scapa de osanda cea vesnica si chinul care va sa fie, si ne invredniceste a ne salaslui in vesnicile corturi ale raiului pe noi, robii tai, care strigam: Aliluia!

cristiboss56 24.03.2013 23:14:02

http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...E-b1-p1922.htm

Rugăciunea către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu

https://lh5.googleusercontent.com/-f...esec.XVIII.jpg

O, preamilostivă stăpâna mea, nu mă lepăda pe mine, nevrednicul, ci primește această puțină rugăciune a mea din buzele mele cele întinate, și o du Fiului tău și Dumnezeului nostru, Care S-a născut cu trupul din tine spre mântuirea noastră; Care pentru noi, păcătoșii, s-a răstignit și s-a îngropat și a înviat a treia zi. Deși fărădelegea mea este mai grea decât toate fărădelegile, totuși tâlharii și desfrânații pe care Iubitorul de oameni, pentru nemăsurata Lui milostivire, i-a primit și i-a miluit, îmi dau îndrăznire; și cu toate că nu te aveau pe tine mijlocitoare bună, nu le-a închis ușa milostivirii Sale. Cum să nu mă primească dar și pe mine, care nădăjduiesc în ajutorul tău? Milostivește-te deci spre mine, Doamna mea, căci poți toate câte le voiești, iar pe care le ceri de la Fiul tău le și iau fără îndoială, deoarece pe tine te-a făcut mijlocitoare creștinilor. Pentru aceasta pe tine te binecuvântăm și te preaînălțăm în vecii vecilor. Amin.

Rugăciune către Preasfînta Născătoare de Dumnezeu

Preacurată Doamnă, Stăpînă de Dumnezeu Născătoare Fecioară, care poți face tot binele, primește aceste daruri, care se cuvin numai ție, de la noi, nevrednicii robii tăi, ceea ce ești aleasă din toate neamurile, și te-ai arătat mai înaltă decît toate făpturile cerești și pămîntești. Căci pentru tine a fost cu noi Domnul puterilor; și prin tine am cunoscut pe Fiul lui Dumnezeu, și ne-am învrednicit Sfîntului Lui Trup și Preacuratului Lui Sînge. Pentru aceea fericită ești întru neamurile neamurilor, ceea ce ești de Dumnezeu fericită, mai luminată decît Heruvimii și mai cinstită decît Serafimii fiind.
Și acum, Preasfîntă Stăpînă de Dumnezeu Născătoare Fecioară întru tot cîntată, nu înceta a te ruga pentru noi, nevrednicii robii tăi, ca să ne izbăvim de tot sfatul celui înșelător, și de toată primejdia și să fim păziți nevătămați de toată lovirea cea înveninată a diavolului; ci pînă la sfîrșit cu rugăciunile tale, păzește-ne pe noi neosîndiți. Ca întru paza și cu ajutorul tău fiind mîntuiți, slavă, laudă, mulțumită și închinăciune, pentru toate să înălțăm unuia în Treime Dumnezeu, Ziditorul tuturor, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 24.03.2013 23:17:31

PARACLIS LA BUNAVESTIRE

cristiboss56 24.03.2013 23:33:35

http://www.crestinortodox.ro/comunit.../884/24771.jpg

cristiboss56 08.04.2013 22:43:49

O, Maică Sfântă a celor ce cheamă cu evlavie numele tău! O, grabnică ajutătoare a neamului creștinesc, nădejde a celor deznădăjduiți! La tine alerg când mă aflu în necazuri și în dureri, așteptând milostivirea ta.
Nici un muritor nu a cunoscut o durere mai mare decât ai cunoscut-o tu, atunci când L-ai văzut pe Preadulcele tău Fiu răstignit pe cruce. Nici o mamă nu a plâns pentru fiii ei cât ai plâns tu pentru căderile și durerile noastre. O, câte icoane ai udat cu lacrimile tale, ca să vădești creștinilor grija pe care le-o porți. Cum ai făcut să izvorască lacrimi din ochii tăi zugrăviți de mâini omenești!
Știind marea ta grijă pentru cei ce laudă numele tău, te rog, Preacurată, vezi suferința mea și neputințele mele, Preasfântă Fecioară, și nu mă lăsa să fiu biruit de ele.
Știu minunile tale, știu dragostea pe care o arăți neamului creștinesc. De multe ori te-ai arătat în chip minunat și ai dăruit vindecare celor dreptcredincioși.
Ajută-mă, Maică Preasfântă, ca simțind că mă acoperi cu sfântul tău acoperământ, să te cinstesc împreună cu toți îngerii și sfinții în toate zilele vieții mele. Amin.

cristiboss56 09.04.2013 20:57:03

https://lh4.googleusercontent.com/-6...02205w-ZgX.jpg

O, Preasfanta Doamna, de Dumnezeu Nascatoare, catre tine Preacurata nazuim. Tu esti cetate tare si mijlocitoarea si acoperamantul tuturor celor ce alearga la tine cu credinta si nadejde. Ceea ce esti binecuvantata, te rugam, asculta rugaciunea nevrednicilor robilor tai si soleste intotdeauna pentru adormitii robii tai. Tu pururea mijlocesti pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dreapta credinta si care alearga sub acoperamantul tau si se roaga cu credinta pentru cei bolnavi, napastuiti si intristati, insa mijlocirea ta si rugaciunea, ne este si mai trebuincioasa dupa moartea noastra. Dupa Dumnezeu la tine avem nadejde tare, caci nimeni din cei ce se roaga tie, nu iese fara ajutor, ci numai cu bucurie, mangaiere si indulcire. Preasfanta Doamna, Nascatoare de Dumnezeu, roaga pe Fiul tau si Dumnezeul nostru sa daruiasca celor adormiti iertarea pacatelor. Roaga-te, Nascatoare de Dumnezeu, caci mult poate rugaciunea Maicii spre bunavoirea Stapanului, fiindca Domnul primeste de la tine tot cuvantul despre iertare. Deci si acum primeste ale noastre rugaciuni ce le aducem tie, Preasfanta Fecioara, din toata inima si din tot sufletul nostru, pentru sufletele adormitilor robilor tai. Te rugam, Stapana, sa le ajuti cu indrazirea cea de Maica ce o ai catre Domnul, ceea ce esti plina de dar, ajuta-le sa se indeparteze inaintea Celui ce sade pe tronul slavei, ca sa nu fie rusinati in fata ingerilor si a tuturor sfintilor, in fata lumii celei de sus si a celei de jos. O, Preasfanta Doamna, Imparateasa si Stapana, tu esti podul care duci la cer pe cei de pe pamant, tu esti deschizatoarea usilor Raiului. Pe tine te cinstim si Fiului tau slava inaltam impreuna si Parintelui celui fara de inceput si Duhului Sfant, Dumnezeului nostru in vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 16.04.2013 00:10:03

Rugăciunea de cerere către Maica Domnului de la Pavecerniță

https://lh3.googleusercontent.com/-X...0/dsc_0480.jpg

Sfântului Pavel Everghetinos îi este atribuită o Rugăciune de cerere către Preasfânta de Dumnezeu Născătoarea care se găsește la sfârșitul slujbei Pavecerniței. În ceaslovul românesc atribuirea se face prin cuvintele „Facere a lui Pavel Monahul din Mânăstirea Făcătoarei de bine”, iar în ceaslovul grecesc prin cuvintele „Παύλου Μοναχοῦ, Μονῆς Εὐεργέτιδος”:
Nepătată, neîntinată, nestricată, fără prihană, curată Fecioară, a lui Dumnezeu Mireasă, Stăpână care pe Dumnezeu-Cuvântul, cu oamenii, prin preaslăvită nașterea ta L-ai unit și firea cea lepădată a neamului nostru cu cele cerești ai împreunat-o, ceea ce știi singură nădejdea celor fără de nădejde și celor biruiți ajutătoare; gata folositoare celor ce aleargă la tine și tuturor creștinilor scăpare. Nu te scârbi de mine cel păcătos și întinat, care cu urâte gânduri, cu cuvinte și cu fapte, pe mine de tot netrebnic m-am făcut și prin lene dulceților vieții cu voia rob m-am făcut. Ci, ca ceea ce ești Maica Iubitorului de oameni Dumnezeu, cu iubirea de oameni milostivește-te spre mine păcătosul și întinatul și primește rugăciunea mea ce se aduce ție din buze necurate. Și pe Fiul tău și Stăpânul nostru și Domnul, cu îndrăzneala Ta ca o Maică, cuprinzând, roagă-L ca să-mi deschidă și mie milostivirile cele iubitoare de oameni, ale bunătății Sale. Și trecând greșelile mele cele nenumărate, să mă întoarcă la pocăință și lucrător poruncilor Sale iscusit să mă arate. Și fii lângă mine pururea ca o milostivă și milosârdă și iubitoare de bine. În această viață de acum, caldă folositoare și ajutătoare; năvălirile potrivnicilor oprindu-le și la pocăință îndreptându-mă și în vremea ieșirii mele, ticălosul meu suflet păzindu-l și întunecatele chipuri ale viclenilor diavoli, departe de la dânsul izgonindu-le. Și în ziua înfricoșatei judecăți, de munca cea veșnică izbăvindu-mă și slavei celei negrăite a Fiului tău și Dumnezeului nostru, moștean pe mine arătându-mă. Pe care să o și dobândesc, Stăpâna mea, Preasfântă de Dumnezeu Născătoare, prin mijlocirea și sprijinul tău. Cu darul și cu iubirea de oameni a Unuia-Născut Fiului tău, a Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Căruia se cuvine toată slava, cinstea, și închinăciunea, împreună cu Cel fără de început a Lui Părinte și cu Preasfântul și Bunul și de viață făcătorul Duhul Lui, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 18.04.2013 23:26:12

Din rugăciunile Sfântului și marelui Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului

https://lh6.googleusercontent.com/-L...19e_siecle.jpg

“Fecioară Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, primește această mărturisire a greșelilor mele celor multe și grele și o du Fiului tău și Dumnezeu, rugându-te Lui, ca să fie milostiv mie, păcătosului.
Că de mulțimea fărădelegilor mele sunt oprit a căuta spre Dânsul pentru ca să cer iertare. Pentru aceasta, pe tine te rog să fii pentru mine înainte solitoare și mijlocitoare. Că multe și mari daruri dobândind eu de la Ziditorul meu Dumnezeu, dar uitându-le pe toate, nemulțumitor m-am arătat eu, care am trăit ca dobitoacele și m-am asemănat lor.
Căci sunt sărac de fapte bune, dar bogat de păcate, plin de rușine și osândit de Dumnezeu, făcându-mă de plângere îngerilor, de râs și de bucurie diavolilor și urâciune oamenilor, din pricina păcatelor mele. Multe și mari sunt păcatele mele, dar la ajutorul tău alerg, Stăpână Născătoare de Dumnezeu, eu cel ce în dezmierdări am cheltuit bogăția mea sufletească, cel ce sunt slugă lacomă, vas al gândurilor celor rele și deșarte, vistieria celor necurate și spurcate și lipsit de toată fapta cea bună.
Miluiește-mă pe mine cel smerit, milostivește-te spre mine cel neputincios. Multă îndrăzneală ai la cel ce S-a născut din tine și nimeni nu are putere precum tu, Maica lui Dumnezeu; că toate le poți, ca ceea ce ești mai presus de toate zidirile, că din toate câte voiești nimic nu este ție cu neputință. Deci, nu trece cu vederea lacrimile mele și nu te întoarce de la suspinul meu; nu lepăda durerea inimii mele, și nu rușina nădejdea mea cea către tine; ci, cu rugăciunile tale cele de Maică, roagă-te Fiului tău pentru iertarea păcatelor mele. Învrednicește-mă pe mine ticălosul și nevrednicul robul tău, ca să-mi iau frumusețea cea din început. Ajută-mă ca să mă izbăvesc de patimi și de păcate și să mă îmbrac cu dreptate și cu fapte bune; să mă izbăvesc de spurcatele pofte trupești și să mă îmbrac în sfințenia curăției celei sufletești, să mor lumii și să viez faptei cele bune.
Călătorind eu, fii cu mine; pe marea vieții acesteia înotând, ajută-mă; când priveghez, mă întărește, când sunt în necaz, mă mângâie; când sunt împuținat în credință, mă îmbărbătează, când sunt bolnav, vindecare îmi dăruiește; când sunt nedreptățit, mă izbăvește; când sunt în primejdie de moarte, degrabă apucând, mă scoate, și vrăjmașilor mei celor văzuți și nevăzuți în toată vremea înfricoșat mă arată, ca să cunoască toți, care cu nedreptate mă necăjesc, că eu sunt robul tău. Așa, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, ascultă smerita mea rugăciune și nu mă rușina în nădejdea mea cea către tine, ceea ce ești după Dumnezeu, nădejdea tuturor creștinilor.
Trufia și mândria cea deșartă din mintea mea o șterge. Nălucirile cele de noapte ale duhurilor celor viclene și bântuielile cele de ziuă ale gândurilor celor necurate, din mintea mea le împuținează și mă ajută ca fără împiedicare să merg pe calea cea fericită și poruncită de Dumnezeu. Dă-mi vreme de pocăință, și de moartea cea de năprasnă mă izbăvește, iar la sfârșitul vieții mele, fii lângă mine, ușurând durerea cea nesuferită. Atunci să mă ușurezi de strâmtoarea cea cumplită și să mă izbăvești de chipul cel înfricoșat al diavolului și de cercetarea cea amară pentru toate, a vameșilor celor din văzduh, a stăpânitorilor întunericului, și zapisele păcatelor mele cele multe să le rupi cu dumnezeiasca ta putere. Cu Dumnezeu mă împrietenește și stării Lui de-a dreapta celei fericite la judecată mă arată și bunătățile cele veșnice a le moșteni mă învrednicește.
Această rugăciune aduc ție, Stăpâna mea, Născătoare de Dumnezeu, lumina ochilor mei celor întunecați, mângâierea sufletului meu, folositoarea și nădejdea mea cea după Dumnezeu, pe care cu blândețe primind-o, curățește-mă de toată întinăciunea trupească și sufletească și mă învrednicește în veacul de acum fără de osândă să mă împărtășesc cu preasfântul și prea curatul Trup și Sânge al Fiului și Dumnezeului tău, iar în veacul ce va să fie, cu cina cea cerească a desfătării raiului mă veselește. Ca, acele bunătăți dobândindu-le eu nevrednicul, să slăvesc în vecii vecilor preacinstitul și de mare cuviință numele Fiului și Dumnezeului tău, Cel ce primește pe toți cei ce se pocăiesc din tot sufletul, pentru tine, ceea ce te-ai făcut mijlocitoare și chezășie tuturor păcătoșilor care aleargă către tine cu credință. Că prin tine, prealăudată și preabună Stăpână, se mântuiește tot neamul creștinesc, care laudă și preamărește pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Treimea cea Preasfântă și de o ființă, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

cristiboss56 09.05.2013 21:42:41

http://www.icoaneortodoxe.com/bulkup...la-vita-02.jpg
Să alergăm cu pas vesel și smerit spre Izvorul darurilor, Care revarsă cu îndestulare ape de tămăduire tuturor celor ținuți în legăturile neputințelor sufletești și trupești. Ceea Ce a luminat toate cerurile cu desăvârșita curăție a sufletului și trupului Său Se arată pe pământ ca Un Izvor pururea curgători de binecuvântări cerești. Ceea Ce blestemul Evei a stricat cu nașterea Sa cu ploaia rugăciunilor Sale adapă pământul pustiu al sufletelor noastre și îl face roditor de daruri îngerești. Cununa Adevărului și Crinul înțelegător a toată mireasma Treimii înfrumusețează minunat sufletele Celor Ce O laudă cu credință, aducând la jertfelnicul inimii tămâia rugăciunii în duh și adevăr. Să-I dăruim Ei cununa nădejdii de mântuire, căci cu îndrăzneala Sa nebiruită către Hristos are putere să așeze pașii noștri neputincioși pe calea mântuirii.Aceasta va intra în cămara tainelor dumnezeiești și va ruga pe Hristos să ierte nedreptățile noastre și să ne mai dăruiască încă una din stâlpările milostivirii Sale, ca să ne învrednicim și noi la sfârșitul vieții pământești a primi cununa biruinței.Iată Împărăteasa lumii a binevoit să arate în chip văzut pe pământ semnul milostivirii Sale, dăruindu-ne nouă izvorul tămăduirilor Sale spre mântuirea sufletelor și a trupurilor noastre. Ceea Ce este Adâncul milostivirii scoate apa darurilor Sale și adapă pe toți cei căzuți în adâncul patimilor. Ploaia Cea cerească Care cu picăturile rugăciunii Sale a adus revărsarea binecuvântărilor dumnezeiești pe pământ, adapă și pământul împietrit al inimilor noastre, ca să răsară flori de gânduri cerești. Fântâna Cea tainică a tuturor darurilor Se arată în chip înțelegător tuturor sufletelor celor istovite de arșița patimilor, răcorind setea noastră de mântuire. Norul Cel cuvântător Care a dăruit pământului Ploaia Cea dumnezeiască închipuie pe cerul inimilor noastre nori de rugăciune, care picură cuvinte de laudă și cereri de milostivire către Izvorul milei nesfârșite. Ceea Ce străbate toate marginile lumii, aducând în vasul sufletului Său apa minunilor pentru toți cei însetați de milostivire Își poartă pașii și pe cărările inimilor noastre, curățindu-le de spinii răutății și sădind flori bine înmiresmate de înțelegeri dumnezeiești. Corabia Cea cerească, Care ne poartă pe noi pe valurile acestei lumi netulburați de înălțarea valurilor ispitelor, înaintează spre limanul milostivirii dumnezeiești, unde duce pe toți cei ce se mântuiesc prin rugăciunile Ei. Comoara Cea tainică ascunsă în adâncurile iubirii dumnezeiești Se descuie astăzi cu cheia rugăciunii și dăruiește tuturor mărgăritarele vindecărilor sufletești și trupești. Palatul Cel înțelegător întru Care se ascund toate bogățiile darurilor părintești își deschide și astăzi porțile îndurărilor, primind pe fiii Săi ca să se îndulcească de masa îngerească a iubirii dumnezeiești. Vasul Cel frumos împodobit cu strălucirile Duhului este plin de nectarul milostivirii și adapă pe toți cei ce au gustat din amărăciunea patimilor. Mirul Cel pururea curgător al milostivirii ce izvorăște din rugăciunea Celei fără prihană este picurat pe rănile sufletelor noastre și bine înmiresmează gândurile noastre, mai înainte scufundate în adâncul fărădelegilor. Cortul Cel înțelegător al slavei este adus de îngeri și înfățișat înaintea ochilor noștri sufletești, primind pe toți cei osteniți pe cărarea mântuirii.Iată, stând noi înaintea ușii milostivirii dumnezeiești și priveghind întru tânguirea rugăciunii așteptăm venirea Stăpânei tuturor darurilor, ca să ne descuie nouă vistieriile milei cerești ale Mântuitorului nostru. Către Aceasta dulce glăsuim: Preasfântă Stăpână, Ceea Ce Te-ai învrednicit a fi Cămară cerească Ziditorului lumii și ai adus pe pământ Ploaia Cea Cerească, Ce face roditoare văile inimilor noastre umplându-le de crinii înțelegerilor înalte întru adierile Duhului, ca Un Nor al slavei strălucește și pe cerul inimilor noastre, aducând pe Soarele dreptății, Cel Ce prin Tine strălucește tuturor razele tămăduirilor sufletești și trupești. Tinde-Ți mâna Ta cea milostivă de Maică și risipește toate durerile noastre, ca întru bucuria tămăduirii să-Ți cântăm Ție cu mulțumire: Bucură-Te, Oglinda cerului, Ceea Ce ai strălucit nouă pe Cel nevăzut de ochii cei mulți ai heruvimilor, nu înceta a aduce pentru noi înaintea Stăpânului jertfa cea bineprimită a rugăciunilor Tale împodobite cu mireasma dragostei Tale de Maică ce o ai pururea spre noi, păcătoșii și nevrednicii robii Tăi.Trâmbița Duhului, răsunând în urechile inimii noastre, să ne trezească pe toți din somnul păcatelor spre plinirea marii taine a iubirii. Să ne spălăm ochii înțelegători ai sufletului cu apa de la Izvorul curățirii și să umplem vasele inimilor cu mirul Celei Ce Se face acum Izvor al darurilor sfințitoare. Cei bogați și cei săraci, cei înțelepți și cei nepricepuți, toți câți v-ați bucurat de darurile Izvorului milostivirii veniți să-i aducem cântare de laudă. Nimeni să nu se depărteze, socotind că este nevrednic. Nimeni să nu se arate nerecunoscător milelor Sale, ci toți să ne adunăm într-o ceată duhovnicească, ca să mărim pe Cea care a revărsat ploaia milostivirii Sale asupra tuturor, neîntorcând înapoi nici pe cei nevrednici. Fiecare după măsura iubirii și după puterea lucrătoare a darului s-O cinstească pe Cea Care S-a făcut Izvor al tămăduirii tuturor neputințelor. Căci, iată ! Ea va tămădui însăși neputința noastră de a O lăuda după o măsură mai înaltă și mai vrednică de măreția desăvârșirii Ei. Astăzi toți să se așeze la masa laudelor și să se ospăteze cu îndestulare din cuvintele luminate ce strălucesc Chipul Celei fără prihană, înălțând paharul gândurilor dumnezeiești spre cinstirea Împărătesei cerurilor.Izvorul pururea curgător al milostivirii care adapă tot pământul, Raiul Cel înțelegător în care au fost tăinuite toate darurile îngerești, Cununa laudelor împărătești, Veșmântul iubirii ce acoperă tot pământul de focul dreptei judecăți, Oceanul cel tainic al îndurărilor care străbate tot pământul, Râul Cel dumnezeiesc și pururea curgător al iubirii, Marea ce ascunde adâncurile darurilor Duhului, Scara cerească ce ne suie la înălțimea Treimii, Norul înțelepciunii ce se odihnește pe cerul minții, Raza Cea tămăduitoare ce străbate pâcla neștiinței, Apa Cea vie Care adapă setea de îndumnezeire, Ploaia Cea înțelegătoare care picură daruri în pământul inimilor, Cărarea Cea luminată Ce odihnește pașii săltători ai ostenitorilor pentru mântuire, Privighetoarea înălțimilor taborice viersuind dumnezeiește după măsura înaltă a dorului, mai presus de serafimi, Scara Cea cerească Ce închipuie treptele tainelor dumnezeiești, Oglinda în Care S-a arătat Cuvântul Întrupat, Ușa împărătească prin Care au intrat cetele Sfinților, Poarta Raiului deschisă cu cheia binecuvântării, prin Care ne-am slobozit pe noi de ocara blestemului, Izvorul Cel pururea curgător al cântărilor îngerești din grădina inimii, Făclia înțelepciunii Ce strălucește mințile îndumnezeite, Icoana așezată în altarul inimii și împodobită cu gândurile rugăciunii smerite, Înălțimea Cea neajunsă de îngeri a laudelor dumnezeiești, Lumina Cea înțelegătoare ce se arată și în noaptea păcatelor lumești, Adânc de milostivire umplut din Izvorul Treimii, PREASFÂNTA NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU, să ne arate și pe noi izvoare vii ale darurilor Duhului Sfânt, sfințindu-ne cu roua rugăciunilor Sale neîncetate, ca să moștenim și noi odihna cea veșnică îndulcită de susurul izvoarelor Raiului și de cântările glasurilor îngerești spre slava lui Dumnezeu și lauda Preacuratei Stăpânei noastre în veci. Amin.

cristiboss56 10.05.2013 22:43:03

http://ziarullumina.ro/sites/default...ile0074047.jpg

Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu,izvorul tamaduirii

Preacurata, preanevinovata, preamilostiva, prealaudata, pururea Fecioara Nascatoare de Dumnezeu Marie, izvor al dumnezeiestii tamaduiri, grabnic ascultatoare si eliberatoare, aparatoare nebiruita a crestinilor, mijlocitoare statornica catre facatorul, nadejdea, acoperamantul si ajutorul celor ce alearga la tine, iti cer dumnezeiasca ta intelegere. Nimeni din cei ce au venit la tine nu a iesit afara lepadat, curata Fecioara Nascatoare de Dumnezeu, ci, cerand harul, a primit darul cererilor celor de folos.
Și noi, pacatosii si nevrednicii robii tai, intrand cu nevrednicie in preacurata ta casa, in aceasta sfanta manastire, alergam catre tine, scaparea noastra, aparatoarea noastra, nadejdea, acoperamantul, ajutorul nostru, iar tu, ca Maica noastra duhovniceasca, preaiubitoare si preamilostiva asculti cererile noastre.
In aceste zile viclene, cand, dupa cum profetul David zicea, cel cuvios pe pamant nu mai este si tot omul este mincinos, iar cei ce fac binele au pierit, caci pana la unul cu totii s-au sfarsit; cand a fugit dragostea celor multi, pentru ca s-a inmultit faradelegea, credinta s-a micsorat si dupa cuvantul de-Dumnezeu-propovaduitorului Pavel, gura lui Hristos, oamenii au devenit - unii mai mult, iar altii mai putin - iubitori de sine, iubitori de argint, inselatori, trufasi, hulitori, nemultumitori, nestiutori, neinfranati, neiubitori de bine, tradatori, iubitori de placere, avand doar chip de evlavie si nu si lucrare a acesteia; deci in aceasta stare de plans a oamenilor din aceasta generatie vicleana si pacatoasa, a gasit prilej potrivit incepatorul intunericului, adancul uraciunii, sarpele cel din vechime, stricatul, vicleanul si prearaul diavol ca sa-si arunce toate puterile lui, toate ostile lui, toti slujitorii lui vazuti si nevazuti asupra Bisericii Ortodoxe, asupra preacuratei si nenuntitei mirese a lui Hristos, ca fiarele cele salbatice urland si ca lupii cei salbatici apucand si sfasiind si imprastiind oile. Iar cei randuiti de Domnul pentru a se ingriji si a pazi oile, cu putine exceptii, s-au facut ajutatori ai stapanului intunericului, ingrijindu-se cum sa predea turma lupilor celor eretici. Altii, vazandu-i pe lupi apucand si sfasiind oile, fiind naimiti, au fugit si au lasat oile, iar corabia bisericii, din cauza vanturilor celor puternice si a valurilor celor furioase, a multelor razboaie vazute si nevazute, dinauntru sau dinafara, este in pericol sa se scufunde.
Maica noastra duhovniceasca, izvorule al tamaduirilor, noi cei mici, cei pacatosi, cei nevrednici robi ai tai si fii ai tai duhovnicesti, madularele cuvantatoare ale turmei lui Hristos, ale acestei alese a Lui Biserici Ortodoxe, ca niste bolnavi si neputinciosi, cu frica de a nu fi sfasiati de lupii cei turbati, ca niste oameni cu putina credinta, neputand sa ne impotrivim maniei valurilor salbatice ale ereticilor, scapam cu pocainta si cu lacrimi la ajutorul tau cel nebiruit si la acoperamantul tau cel tare. Intinde, Stapana, acoperamantul tau cel tare si ocroteste-ne pe noi, fiii tai, sub acoperamantul aripilor milostivirii tale si al dragostei tale de maica si pazeste-ne de incornoratii cei nevazuti, care cauta sa ne sfasie pe noi. Pazeste si manastirea ta si fiii tai de toata erezia cea desarta, de toata ratacirea si de orice alt rau. Mijloceste catre Fiul tau si Dumnezeul nostru pentru iertarea pacatelor noastre, pentru luminarea sufletelor si a cugetelor noastre, pentru calauzirea pe calea adevarului, pentru intarirea noastra in adevarata credinta ortodoxa si pentru predaniile cele apostolice si patristice. Tine-ne pe noi in dragostea cea adevarata si curata catre aceasta si catre aproapele nostru, intareste-ne pe noi in tine, spre marturisirea si spre lupta virtutii si descopera-ne noua voia lui Dumnezeu cea preabuna, cea desavarsita.
Mijloceste catre Fiul tau sa-i lumineze pe arhierei, sa se pocaiasca, sa se spovedeasca, sa fie aparatorii viteji ai canoanelor si predaniilor apostolice si patristice, si nu inselatori si calcatori ai acestora. Sa-i lumineze pe mai-marii tarii acesteia ca sa lase necuviinta, certurile dintre ei si ambitiile politice, sa se inteleaga, sa se impace cu mai-marii bisericii, caci unde sunt trufiile, ambitiile si luptele, acolo este toata stricaciunea. Sa ii uneasca pe toti intru una sfanta, soborniceasca si apostoleasca biserica, intr-o singura credinta, intr-un botez, precum ne-au predanisit de-Dumnezeu-purtatorii Parinti la cele sapte sfinte sinoade ecumenice. Sa ne ierte si sa ne mantuiasca pe noi toti dupa marea si bogata Sa mila si sa ne invredniceasca de buna pocainta, de sfarsit bun si de Imparatia cerurilor. Amin.

cristiboss56 10.05.2013 23:00:06

Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu pentru libertate, pentru incetarea maniei Domnului si pentru pacea intregii lumi

http://1.bp.blogspot.com/_RVw4dhvAC7...s400/39284.jpg

Preasfanta Stapana, Imparateasa cerului si a pamantului, Maica lui Dumnezeu si Maica duhovniceasca a noastra, a pacatosilor, aparatoare, acoperamant, ajutor, nadejde si scapare a celor ce alearga la tine. Intru tine indraznim, intru tine ne laudam si catre tine este toata nadejdea noastra. La tine scapam si pe tine te chemam din tot sufletul si din toata inima, mijloceste preabinecuvantata si prealaudata, catre iubitorul de oameni, Fiul tau si Dumnezeul nostru, si roaga-L sa treaca cu vederea multele si nenumaratele noastre pacate.
Marturisim ca am pacatuit cu totii, am calcat legea lui Dumnezeu, am nedreptatit, nimic nu am facut precum ni s-a poruncit noua si nimic bun in noi nu este. Am pacatuit, calcand dumnezeiestile porunci ale Domnului si desconsiderand dumnezeiestile asezaminte. Am pacatuit si pentru aceasta dupa dreptate suntem pedepsiti. Este aprinsa in flacari intreaga lume, nu doar ca in Sodoma si Gomora, ci dintr-o latura in alta a pamantului si in aceste infricosatoare flacari, pe care le-au aprins pe de o parte multele noastre pacate, pe de alta parte mania lui Dumnezeu si nevoia dreptatii sale, in aceste flacari ard orase si sate, barbati si femei, batrani, tineri si copii. Ard si bogatii, si saracii, si cei mici, si cei mari… O, blestematule pacat, cate rele aduci in lume si noi nefericitii nu vrem sa te lasam pentru ca ne-am obisnuit cu tine. Iar in aceasta vrednica de plans stare in care ne gasim, doar o singura nadejde ne-a ramas, o singura mangaiere si un singur ajutor. Tu, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, tu si numai tu, ca Maica a Ziditorului tuturor, poti sa ne ajuti si sa ne izbavesti din aceste multe primejdii si ispite care ne-au impresurat.
Are dreptate Fiul tau si Dumnezeul nostru sa ne strice pe toti, caci cu totii am pacatuit si am calcat legea Sa. Dar, Maica a milostivirii, a milei si iubirii de oameni, daca exista oameni care te hulesc – pe tine, pe Fiul tau si pe Dumnezeul nostru—, exista insa si oameni, putini intre cei alesi, care isi pleaca evlavios genunchii sufletului si ai trupului si te roaga si te slavesc, te cinstesc si se inchina tie si Fiului tau si Dumnezeului nostru.
Iar noi, pacatosii care am venit astazi in aceasta sfanta biserica a ta, plecandu-ne genunchii sufletului si ai trupului, te rugam din tot sufletul si din toata inima noastra, pentru marea si nemasurata ta dragoste, pentru mijlocirile si compatimirea, pentru milostivirea si iubirea de oameni pe care le ai, stapana preasfanta, catre noi si catre intregul neam omenesc, pentru cei putini alesi, pentru pruncii cei fara de rautate, milostiveste-te spre noi si mijloceste catre Unul Nascut Fiul Tau si Dumnezeul nostru, sa inceteze mania Sa, urgia Sa, si sa ne elibereze pe noi dintre vrajmasii cei vazuti si cei nevazuti, sa dea pace si unire poporului nostru, pace intregii lumi, luminare intru toate oamenilor, ca toti sa fie o singura turma si un singur pastor. Și dintr-o gura si o inima sa slaveasca preacinstitul si de mare cuviinta nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh si sa te laude si sa te mareasca pe tine, preabinecuvantata si preaslavita Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Maria, acoperamantul, ajutorul si mantuirea neamului nostru. Amin.
(Fericitul Filotei Zervakos:rugaciuni-izvorul-tamaduirii-maica-domnului/ )

cristiboss56 16.05.2013 19:56:42

http://www.icoaneortodoxe.com/bulkup...dcupruncul.jpg
O, Preacinstită Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, Ceea Ce cu strălucirea sufletului Tău uimești privirile îngerești și cu desăvârșita dorire spre cele dumnezeiești covârșești înălțimea cugetării serafimilor, Ceea Ce ești Sălaș preacinstit al miresmei tuturor darurilor Cuvântului, Ceea Ce în brațele Tale de maică ai purtat Focul Ce arde spinii păcatelor noastre, fiind aprinsă cu dorirea celor nematerialnici, Însăți Stăpână, caută cu milostivire spre robii Tăi, cei ce se primejduiesc prin marea multor ispite. În patul lenevirii zăcând sufletele noastre, ne-am despărțit de cugetarea la lucrarea faptelor bune și în somnul păcatelor fiind noi nu am ajuns la cunoașterea voii dumnezeiești. Dar ca Una Ce ești tare Apărătoare celor căzuți în întunericul patimilor și cu mâna Ta cea tare ridici pe cei ce zac în mormântul osândirii, întoarce-Ți privirea de Maică și spre noi și aminte la durerile noastre. În împietrire zac inimile noastre și departe suntem de cărarea mântuirii. Vrednici de osândă ne-am făcut, închizând cămările sufletelor dinspre lumina pocăinței. În întunericul multor patimi ne chinuim, dar nu voim a ne lepăda de răutățile noastre. Cu ostenelile faptelor bune nu ne-am întărit și de calea Adevărului ne-am depărtat. Vase a toată necurăția ne-am făcut, deschizând poarta minții gândurilor celor neroditoare. Spinii păcatelor culegem din țarina inimii și acoperământul nesimțirii ne desparte de cunoașterea celor spre mântuire. Dar ca O Milostivă, aducând jertfa rugăciunii Tale neîncetate la tronul Treimii, roagă-Te să aflăm noi milă de la Hristos și iertarea mulțimii păcatelor noastre. Sufletele cele pustiite de viforul păcatelor le luminează cu strălucirea Soarelui dreptății și cu focul rugăciunii Tale arde toată cugetarea noastră pătimașă, ca totdeauna să aducem Ție mulțumire și să Te lăudăm ca pe O Ocrotitoare nebiruită și Dulce Cântare a cetelor îngerești.

cristiboss56 17.05.2013 21:23:32

RUGĂCIUNE CÂTRE PREASFÂNTA NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU
A NOMOFILAXULUI IOAN DIACONUL EVGHENICOS, FRATE
AL LUI MARCU EFESEANUL

https://lh3.googleusercontent.com/-Q...13174104_n.jpg

Maică a lui Dumnezeu preacurată, pentru că decât numirea aceasta nu pot să aflu și să-ți aduc ție alta mai bună, mai aleasă și mai dumnezeiască, Maică a lui Dumnezeu, pururea fecioară, curată și cu totul curată și preacurată, atât cu mintea, cât și cu cuvântul, cu duhul și cu trupul. Ceea ce pe Cuvântul și Dumnezeu cel curat și preacurat, pe Domnul nostru Iisus Hristos, din preacuratele tale sângerărf, fără de materie fiind și fără de trup, L-ai întrupat și cu adevărat omenesc trup l-ai împrumutat ți, prin covârșirea faptei bune, înfricoșător și mai presus de cuvânt lăcaș te-ai făcut al Celui ce pentru noi, oamenii, și pentru a noastră mântuire, bine a voit a pleca cerurile și a Se pogorî către ticăloșia noastră. Născătoare de Dumnezeu cu totul fără prihană, cea preacurataă și neîntinată, atât cu purtarea, cât și cu viața și cu cuvântul, și mai neprihănită decât toată zidirea cea curată, gândită sau simțită. Născătoare de Dumnezeu cu totul neîntinată. Născătoare de Dumnezeu cu totul lăudată, cea cu nume de Doamnă, cu multe nume și cu mari nume numită, toată luminată, toată sfântă, toată cu daruri dăruită. Mireasă nenuntită și Maică a lui Dumnezeu fecioară, mai desfătată decât cerurile, mai strălucită decât soarele, mai cinstită decât toate zidirile, mai sfântă decât heruvimii, mai slăvită decât serafimii, Stăpână a îngerilor, Doamnă a lumii, bună și cu totul bună și lăcaș preabun al lui Dumnezeu Celui singur bun și preabun.
Primește ca o milostivă, cu dragoste, această mică și smerită mulțumire, făcută după putere, ceea ce ești închinată totdeauna de toată zidirea și ai stăpânire peste toate . Primește .cu blândețe rugăciunea de rob, ceea ce, fiind de o rudenie cu oamenii, știi cu deadinsul neputința firii omenești și ești iubitoare a tuturor, purtându-le de grijă și cercetăndu-i, Preanilostivo. Ascultă-mâ pe mine, preadulce Stăpâna mea. Preasfântă de Dumnezeu Născătoare, de Dumnezeu împodobită și cu daruri de Dumnezeu dăruită, cea care din fire, asemenea lui Dumnezeu, ai blândețe, seninătate, bunăvoință și bunătate, împărăteasă care cu strălucire stai pururea de-a dreapta lui Dumnezeu Celui blând și bun, care ești împodobită cu haina de aur a sfintelor fapte bune și cu multe feluri de daruri ale Sfântului Duh .
Ceea ce peste toate domnești și pretutindeni ajungi și toate le poți, ca o Maică a atotputernicului Dumnezeu, și pe toți cei din nevoi îi mângâi și de ispite îi slobozești și necazurile le ușurezi, ușurează, rogu-mă, și sarcina cea grea a păcatelor mele, a păcătosului și netrebnicului robului tău, pentru care ispitele cele lumești vin asupră-mi, și toate fărădelegile mele spală-le prin vărsarea lacrimilor mele. Ceea ce L-ai născut pe Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii, ridică împietrirea minții mele celei iubitoare de păcat Dă sufletului meu umilință și ochilor mei izvoare de lacrimi și plâns făcător de bucurie. Izbăvește-mă, Stăpâna mea preasfântă, de smintelile celui viclean și de nesuferitele ispite lumești întru care din tânără
vârstă am căzut, și inima mea, care de nenumărate scârbe și necazuri și primejdii este de-a puru-rea stăpânită, o mângâie și o vindecă, Mângâierea cea dulce a lumii, Nădejdea celor deznădăjduiți. Ajutorul celor neajutorați și frica de Dumnezeu și dragostea Lui într-însa sălășluind-o, și de toată împresurarea și mâhnirea pe dânsa izbăvind-o, cu mila ta cea bogată indulcește-o.
Până când, Stăpâna mea preabuna, strig și sunt părăsit, glăsuiesc și nu sunt auzit? Dar cu dreptate sunt trecut cu vederea, Maică a lui Dumnezeu preacurată, pentru că din pricina aplecării către cele rele și a deprinderii biruit fiind totdeauna de vrăjmașul, începătorul răutății, supus sub mâna lui mă fac. Deci oprește cu rugăciunile tale nebunia vrăjmașului asupra mea, sfărâmă cu puterea ta mă- iestriile lui cele potrivnice. Viforul, întreita învă- luire și întunericul prefă-mi-le în liniște și pace și lumină, pretutindenea fiindu-mi de față și totdeauna străjuindu-mă și toată mintea mea și cuvântul și fapta către ceea ce se cuvine îndreaptă-le, cu totul sfințindu-mă și luminându-mă și pe toate ale mele către fapta bună povățuindu-le. Iar voia cea bună și preasfântă a Fiului tău și Dumnezeului meu a o păzi și a o face cu osârdie silește-mă, în- demnându-mă către împlinirea poruncilor celor vii
care întăresc voința mea cea trândavă ca , mântuit fiind, Stăpâna mea de Dumnezeu Născătoare , și împărăției cerurilor pri n tine învrednicindu-mă , sa te slăvesc pe tine cea slăvită și prea binecuvântată in vecii vecilor. Amin , amin , amin .

cristiboss56 17.05.2013 21:51:15

RUGĂCIUNE CĂTRE PREASFÂNTA NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU A LUI CHIRIL BĂTRÂNUL
DIN CONSTANTNOPOL

http://i1090.photobucket.com/albums/...siteea/MD6.jpg

Preasfântă Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut pe Mântuitorul și Domnul nostru lisus Hristos, ceea ce voiești și dorești ca toți oamenii, întru slava unuia născut Fiului tău intrând, să te vadă pe tine, cea aleasă mai înainte de întemeierea lumii, unealtă a mântuirii neamului nostru.
Eu, netrebnicul și necuratul robul tău, te rog pe tine cea mai curată decât soarele și mai cinstită decât îngerii, primește rugăciunea mea și nu mă lepăda pe mine. Căci cer de la cugetarea'și așezarea ta cea milostivă și iubitoare de oameni să te rogi Fiului tău Celui milostiv, ca una ce ai îndrăzneală, pentru mine, păcătosul, ca să asculte întinata mea rugăciune pe care cu zdrobire și cu smerenie am făcut-o, și să nu o defaime pentru că iese din inimă spurcată, ci ca un îndurat și multmilostiv, prin rugăciunea ta, a Preacuratei Maicii Lui, să Se plece și, spre mine căutând, să mă miluiască și să-mi ierte mie toate păcatele mele, câte în toată viața mea am nelegiuit .
Așa fă Doamna mea Preasfântă Fecioară, iar eu îți voi fi ție dator să propovăduiesc de-a pururea măririle tale și darul tău cel negrăit, că binecuvântată si cu daruri dăruită ești în vecii vecilor. Amin.

Rugăciunile Sfinților Părinți publicate de Cuviosul Nicodim Aghioritul în APANTHISMA (Constantinopol, 1799), tradus e în românește la Mănăstirea Neamțul (1827)

cristiboss56 28.05.2013 18:11:33

Rugaciune pentru a avea recolta !

O! Preasfântă Fecioară de Dumnezeu Născătoare, Preamilostivă Stăpână, Împărăteasa cerului și a pământului, Binerânduitoarea a toată casa și familia creștinească, Blagoslovenia celor ce se ostenesc, Bogăția necheltuită a celor nevoiași, Hrănitoarea tuturor orfanilor și văduvelor și a tuturor oamenilor! Hrănitoarea noastră, ceea ce ai născut pe Hrănitorul lumii și sporitoare a grânelor noastre, tu, Stăpână, trimiți blagoslovenia ta de Maică cetăților și satelor noastre, câmpurilor și țarinilor și fiecărei case ce are nădejde către tine. Drept aceea cu evlavie și cu inimă înfrântă te rugăm cu smerenie: fii nouă păcătoșilor și nevrednicilor robilor tăi, Iconoamă înțeleaptă, bine orânduind viața noastră; iar toată obștea, toată casa și familia păzește-o întru cucernicie și dreaptă slăvire, întru unire de cuget, ascultare și îndestulare. Pe săraci și nevoiași hrănește-i, bătrânețele sprijină-le, pe copii crește-i și pe toți înțelepțește-i să strige fără încetare către Domnul: "Pâinea noastră cea spre ființă dă-ne-o nouă astăzi. Păzește, Maică Preacurată, pe poporul Tău de toată nevoia, boala, foametea, pierzarea, grindina, focul, de toată întâmplarea cea rea și toată neorânduiala. Satului nostru, caselor și familiilor și oricărui suflet creștinesc și întregii noastre țări mijlocește pace și împarte milă, ca să Te slăvim pe Tine, Preamilostiva noastră Hrănitoare și Îndestulătoare, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 30.05.2013 19:14:13

RUGĂCIUNE LA ICOANA MAICII DOMNULUI ,,MIJLOCITOAREA (CHEZAȘA) PĂCĂTOȘILOR

O, Podoaba cetelor îngerești și Lumina celor ce călătoresc în pământul mântuirii, Vasul cel preafrumos plin de mirul tuturor darurilor Duhului, Oglinda sufletelor umilite, Veșmântul celor iubitori de feciorie, Buna Povățuitoare a maicilor, Biruința sihaștrilor, Dorul mucenicilor, Nădejdea neclintită a păcătoșilor, Preasfântă Fecioară și Maica Cuvântului, adapă-ne pe noi cei însetați de mântuire din izvorul minunilor Tale și cu starea Ta de față înaintea tronului Treimii mijlocește iertarea păcatelor noastre.
Nu avem nici o picătură de umilință în vasul sufletelor noastre și cu totul ne-am cufundat în adâncul nelegiuirilor. Nu avem gând de întoarcere și în mormântul lenevirii ne-am așezat. Am lepădat mila Domnului și cu mulțime de păcate ne-am împovărat. Pentru aceasta, te rugăm, Preacurată Maică a Domnului,să ne fii apărătoare nebiruită la judecată și mai înainte de a sosi ceasul înfricoșător al morții să ne solești pocăință.
Ca Una Ce ai născut pe Cel de pe scaunul heruvimilor, pe noi, cei pierduți în temnița păcatelor, ne slobozește, apropiindu-Te cu cheia rugăciunii Tale. Nu ne părăsi în vremea primejdiilor, ci ca Una Ce ești Izvor al milostivirii credincioșilor, adapă-ne cu picăturile îndurărilor Tale. Surpă toate ispitele vrăjmașilor nevăzuți cu mâna Ta cea puternică, ca Una Ce ai ținut în brațele Tale pe Cel Ce cu mâna Sa a zidit toată făptura și așează pe cerul minților credincioșilor stele de gânduri dumnezeiești.
Înțelepțește-ne pe noi ca în toată vremea să Îți aducem jertfe de rugăciuni și mai ales să-Ți împletim cununa laudelor, ca să dobândim și noi cununa de mântuire și viața cea veșnică spre slava lui Dumnezeu în veci. Amin.

cristiboss56 09.06.2013 22:00:06

http://www.crestinortodox.ro/comunit.../884/24774.jpghttp://www.crestinortodox.ro/comunit.../882/24687.jpg

cristiboss56 16.06.2013 21:37:40

https://lh5.googleusercontent.com/-w...Sarutare13.jpg

Fecioară, Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut pe Dumnezeu Cuvântul cu trup; știu, cu adevărat știu, că nu se cuvine, nici se cade ca eu, cel atâta de desfrânat, cu ochi spurcați să văd icoana ta, a celei preacurate, a celei pururea Fecioare, a celei ce ai și trupul și sufletul curat și nespurcat, și să o sărut cu buze necurate și întinate, sau să mă rog.Căci cu dreptate este ca de mine, cel desfrânat, să se îngrețoșeze și să mă urască curăția ta. Dar fiindcă Dumnezeu, pe care L-ai născut, S-a făcut om, ca să cheme pe cei păcătoși la pocăință, pentru aceasta am îndrăznit și eu, să mă apropii de tine cu lacrimi rugându-mă.Primește această mărturisire, a greșelilor mele cele multe și grele și o du Unuia Născut Fiului tău și Dumnezeu, rugându-te Lui ca să fie milostiv ticălosului și tăvălitului meu suflet. Că de mulțimea fărădelegilor mele sunt oprit a căuta spre Dânsul și a cere iertare.Pentru aceasta, pe tine te pun înainte solitoare și mijlocitoare. Că multe și mari daruri dobândind eu de la Ziditorul meu Dumnezeu, și uitându-le pe toate, și nemulțumitor arătându-mă, ticălosul, cu necuviință m-am alăturat cu dobitoacele fără de minte, și m-am asemănat lor; fiind sărac de fapte bune, bogat de patimi, și plin de rușine, lipsit de dumnezeiască îndrăzneală, osândit de Dumnezeu, făcându-mă de plângere arhanghelilor, de râs dracilor, și de urâciune oamenilor, mustrat de conștiință, rușinat de lucrurile mele cele rele și mai înainte de moarte fiind mort, și mai înainte de judecată de sine-mi osândit, și mai înainte de munca cea fără de sfârșit de deznădăjduire muncit.Pentru aceea dar, numai la a ta sprijinire alerg, Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, cel ce sunt dator cu nenumărați talanți; cel ce întru dezmierdări cu desfrânatele am cheltuit avuția cea părintească; cel ce am curvit mai mult decât desfrânata; cel ce am făcut fărădelege mai mult decât Manase; cela ce m-am făcut nemilostiv mai mult decât bogatul; cela ce sunt slugă lacomă, vas al gândurilor celor rele, vistierie a cuvintelor celor urâte și spurcate, străin de toată fapta cea bună.Miluiește-mă pe mine cel smerit; milostivește-te spre mine cel neputincios. Mare îndrăzneală ai la Cel ce s-a născut din tine. Nimeni nu are putere precum tu, Maica lui Dumnezeu; că toate le poți, ca ceea ce ești mai presus de toate zidirile și nimic nu îți este ție cu neputință, numai de vei voi.Deci, nu trece cu vederea lacrimile mele; nu te întoarce de către suspinul meu; nu lepăda durerea inimii mele; nu rușina nădejdea mea cea către tine. Ci cu rugăciunile tale cele de Maică, silind pe cea nesilită milostivire a Fiului tău, Cel bun și Dumnezeu, învrednicește-mă pe mine ticălosul și nevrednicul robul tău, să-mi iau frumusețea mea cea dintâi și dintru început și să lepăd grozăvia patimilor, să mă slobozesc de păcat și să mă robesc de dreptate; să mă dezbrac de spurcăciunea dulceții celei trupești și să mă îmbrac întru sfințenia curățeniei cele sufletești; să mor lumii și să viez faptei celei bune.Călătorind eu, împreună călătorește cu mine; pe mare înotând, împreună înoată; priveghind, întărește-mă; necăjindu-mă, mă mângâie; împuținându-mă la suflet, îmbărbătează-mă; îmbolnăvindu-mă, vindecare îmi dăruiește; nedreptățit fiind, izbăvește-mă; năpăstuit fiind, îndreptează-mă; spre moarte primejduindu-mă, degrab alergând mă scoate; vrăjmașilor celor nevăzuți, în toate zilele de temut mă arată; ca să cunoască toți cei ce cu nedreptate mă tiranizează, al cui rob sunt eu.Așa, Preabună Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, ascultă ticăloasa mea rugăciune și nu mă rușina de nădăjduirea mea cea către tine, ceea ce ești după Dumnezeu nădejdea tuturor marginilor pământului.Aprinderea trupului meu stinge-o; viforul cel cumplit din sufletul meu, potolește-l; mânia cea amară, îmblânzește-o; trufia și mândria părerii celei deșarte, din mintea mea șterge-o; nălucirile cele de noapte ale duhurilor celor viclene și bântuielile cele de zi ale gândurilor cele necurate, din inima mea împuținează-le; învață limba mea să grăiască cele de folos; povățuiește ochii mei să vadă drept faptele bune cele adevărate.Picioarele mele îndreptează-le să alerge fără împiedicare pe calea cea fericită a poruncilor lui Dumnezeu; mâinile mele fă-le să se sfințească ca, cu vrednicie să le ridic pe ele către Fiul Cel Preaînalt; curățește-mi gura mea ca, cu îndrăzneală să-L numesc Tată pe Dumnezeu Cel Înfricoșat și Prea Sfânt; deschide-mi urechile mele ca să audă simțitor și gânditor cuvintele cele mai dulci decât mierea și fagurul ale Sfintelor Scripturi, și să viețuiesc după dânsele întărindu-mă de tine.Dă-mi vreme de pocăință, de întoarcere a gândurilor; de moartea cea năprasnă, ferește-mă; osândit de conștiință fiind, izbăvește-mă. Și mai pe urmă de toate, fii lângă mine la despărțirea sufletului de ticălosul meu trup.Sila cea nesuferită, lesnind-o; durerea cea nespusă, ușurând-o; strâmtoarea cea nemângâiată, mângâind-o; de fața cea întunecată a dracilor, izbăvindu-mă; de cercarea cea preaamară a vameșilor celor din aer și stăpânitorilor întunericului, slobozindu-mă și zapisele păcatelor mele celor multe rupându-le, cu Dumnezeu mă împrietenește, și stării Lui de-a dreapta, celei fericite, la înfricoșata judecată mă învrednicește; și bunătăților celor veșnice și nestricăcioase, moștean pe mine mă fă.Această mărturisire îți aduc ție, Stăpâna mea, Născătoare de Dumnezeu, lumina ochilor mei celor întunecați, mângâierea sufletului meu, folositoarea și nădejdea mea cea după Dumnezeu. Pe care cu blândețe primește-o și mă curățește de toată spurcăciunea trupului și a duhului. Și mă învrednicește în veacul acesta de acum fără de osândă să mă împărtășesc cu preasfântul și preacuratul Trup și Sânge al Fiului și Dumnezeului tău; iar în cel ce va să fie, cu cina cea preadulce și cerească a desfătării Raiului, unde este locașul tuturor celor ce se veselesc.Aceste bunătăți, dobândindu-le eu nevrednicul, să slăvesc în vecii vecilor preacinstitul și de mare cuviință numele Fiului și Dumnezeului tău, Cel ce primește pe toți cei ce se pocăiesc din tot sufletul, pentru tine, ceea ce te-ai făcut mijlocitoare și chezășuitoare tuturor păcătoșilor.Că prin tine, Prealăudată și Preabună Stăpână, se mântuiește toată firea omenească, lăudând și binecuvântând pe Tatăl și pe Fiul și pe Sfântul Duh, Treimea Cea Prea Sfântă și de o ființă, totdeauna acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

https://lh6.googleusercontent.com/-L...19e_siecle.jpg

O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare! Cu frica, cu credinta si cu dragoste cazand inaintea sfintei tale icoane, te rugam: Nu intoarce fata ta de la noi, cei ce ne cucerim tie, Maica milostiva, roaga pe Fiul tau si Domnul Dumnezeul nostru, Iisus Hristos, sa daruiasca pace tarii noastre. Sfanta Sa Biserica sa o pazeasca neclintita de necredinta, de eresuri si de dezbinare, caci nu avem alt ajutor, nici alta nadejde afara de tine, Nascatoare de Dumnezeu.
Tu esti Ajutatoarea si Aparatoarea cea atotputernica a neamului crestinesc. Izbaveste pe cei care se roaga tie de caderea in pacat, de asuprirea oamenilor rai, de toata nevoia si ispita, de tot necazul si de moartea cea naprasnica. Daruieste-ne noua duhul smereniei, inima infranta, curatia cugetelor, ca laudand cu multumire maretia ta sa ne invrednicim toti de Imparatia Cerurilor si acolo impreuna cu toti Sfintii sa preamarim Preacinstitul si de mare cuviinta Nume al Tatalui si al Fiului, si al Sfantului Duh, in vecii vecilor. Amin!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:20:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.