![]() |
Citat:
|
"Credeti si nadajduiti ca Cel care a pus inceput va si desavarsi " ( Filipieni 1 , 6)
|
"Dumnezeu celor mandri le sta impotriva, iar celor smeriti le da har " ( Sf. Ap.Pavel )
|
"Mintea care iubeste pe Dumnezeu este faclia care lumineaza sufletul" ( Sfantul Antonie cel Mare )
|
"Plinatatea vietii se afla numai la Dumnezeu. Iar la Dumnezeu ajungem prin pocainta. In schimb, preferam chinul insingurarii si al patimilor " ( Nicolae Hulpoi
|
"Ortodoxia este mai mult, este o implinire rodnica in sfintenie. Este rodirea sufletului in vesnicie, umplerea lui de har. Bucura-te , si nu te speria de rod, suflete" ( Lucian Blaga )
|
[SIZE=3][COLOR=green]Anonim: Puterea cuvintelor[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Un cuvant nepasator poate provoca vrajba.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Un cuvant crud poate distruge o viata.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Un cuvant amar poate amplifica ura.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Un cuvant violent poate izbi taios si ucide.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Un cuvant delicat poate netezi calea.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Un cuvant vesel poate lumina ziua.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Un cuvant adecvat poate usura poveri.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Un cuvant de iubire poate vindeca si binecuvanta.[/COLOR][/SIZE] |
Cugetare rasu'-plansu'...
[SIZE=3][COLOR=green]"Ceea ce se intampla acum, in aceste zile, in politica romaneasca, parca-ar fi desprins din bancurile cu nebuni."[/COLOR][/SIZE] :57:
|
"Iubirea este "a darui" la infinit." Ioan Gyuri Pascu
|
[COLOR=green][SIZE=3]Iubirea inseamna fapte si nu vorbe.[/SIZE] [/COLOR]
[COLOR=green]Eu, Silvia[/COLOR] |
Citat:
De poveri usurata ! Sa-nfloresti ca marul Sa-nentalnim si la anul . La multi ani cu sanatate, Ca-i mai buna decat toate ! (Eu , pentru Silvia) |
"Dumnezeu poate toate cate le vrea, dar nu vrea toate cate le poate"
Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
[SIZE=3][COLOR=green]Uniunea cu Dumnezeu[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Toata viata omului se rezuma la cautarea Celeilalte Parti. Chiar daca pretinde ca alearga dupa intelepciune, dupa bani sau dupa putere. Orice ar obtine, va fi incomplet daca nu va reusi sa-si gaseasca Cealalta Parte. Cu exceptia putinelor creaturi ce provin din ingeri – si care au nevoie de singuratate pentru a se intalni cu Dumnezeu -, restul umanitatii va reusi Uniunea cu Dumnezeu numai daca, la un moment in viata, va reusi sa comunice cu Cealalta Parte.[/COLOR] [COLOR=green] [/COLOR] [COLOR=green]Sursa: Paolo COELHO – Brida :57:[/COLOR] |
[SIZE=3][COLOR=green]"Nici o răzbunare nu e mai mare decât uitarea." :57:[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=green]Baltasar Gracian[/COLOR] |
scrisa pe peretii unui lagar de concentrare nazist
Cred in soare si cand nu straluceste, cred in dragoste si cand n-o simt si cred in Dumnezeu si atunci cind nu-mi raspunde.
|
“Copacii sunt efortul nesfârșit al Pământului de a vorbi cu cerul.”
Ce m-a impresionat citatul asta... |
Sa parchez la soare-Phil Bosmans
" Nu voi exista vesnic in lumea aceasta.Intre vesnicia dinaintea nasterii mele si vesnicia de dupa moartea mea, am timpul meu precis ptr a parca pe mica noastra planeta.
Am ceasul meu de parcare. Nu pot da aratatorul inapoi. Nu pot sa pun bani in ceas si sa-l fac sa mearga mai departe.Timpul meu de parcare este implacabil limitat. Nu exista nici o autoritate care ar putea sa faca ceva ptr mine. Viata mea este ca numele meu pe care il scriu pe nisipul de pe plaja. Un vant usor-si totul se sterge..ce ma fac? Un lucru este sigur: nu trebuie sa fiu trist, ba mai mult, trebuie sa incerc sa parchez la soare si nu in viesparul grijilor care ma urmaresc si ma distrug. Sa fac ziua frumoasa... sa ma entuziasmez de lumina, de iubire, de oamenii buni si de lucrurile bune.. Sa fiu prietenos si cordial cu batranul care stie ca timpul lui de parcare a expirat, cu bolnavul, cu handicapatul, cu cel dezamagit, cu cel inselat si cu nefericitii cei multi, care nu au mai gasit un loc de parcare la soare. Lor si tuturor oamenilor din jurul meu sa le fac ziua frumoasa. De fapt, nu trebuie sa fac mai mult ptr a fi eu insumi fericit. Sa parchez la soare si sa las ceasul de parcare sa mearga" |
Armonia este dragoste pura,pentru dragoste ,ea este un concert.
|
Cugetare de seara...
[COLOR=#008000]Cu burta goală nici lăutarul nu-ți cântă chiar dacă știe că la sfârșitul nunții îl așteaptă o recompensă mare... :102:[/COLOR]
|
Singurul mod de a ramane sarac este sa fi cinstit (Napoleon Bonaparte)
|
Parintele Paisie
"Astazi , din cate observ, cei mai multi, atat batrani cat si tineri, gandesc in acelasi fel. - Tinerii s-au maturizat sau batranii se poarta ca copii ? - Nici una, nici alta. Au inebunit si unii si altii. In procent de 70% nu sunt in toate mintile. Restul de 30% sunt normali : tinerii gandesc ca tinerii , iar batranii. . . A mai ramas ceva aluat ! . . . . . . . . .Acum lumea este un spital general de nebuni ! " ( Parintele Paisie mi-a spus- Editura "Evanghelismos" 2002- pag.65-66)
|
[SIZE=3][COLOR=green]"Vei gasi, privind in urma la viata ta, ca momentele in care ai trait cu adevarat sunt acelea in care ai facut lucruri in spiritul iubirii."[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=green]Henry Drummond[/COLOR] |
Acela ce se taraste intreaga viata ca un vierme nu are dreptul sa se planga daca e strivit sub picioare
Singuratatea fara Dumnezeu e nebunie curata-Emil Cioran |
[SIZE=3][COLOR=green]"Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi, din plin, compasiune."[/COLOR][/SIZE] :57:
[COLOR=green]Calvin Coolidge [/COLOR] |
Citat:
Craciun fericit silverstar,de Craciun si in anul care trebuie sa soseasca sa sa fim mai buni si sa nu ne mai criticam sau sa ne atacam unul pe altul caci rasplata noastra multa e in ceruri.Sarbatori fericite ,Domnul sa iti aduc in casa fericire,bucurie dar nu in ultimul rand sanatate si pace sufleteasca. |
"Constiinta este acea voce care ne ajuta sa ramanem "mici" chiar si atunci cand facem lucruri "mari"." (Anonim)
''Cine nu cade nu se poate inalta." (L.Blaga "Credinta ne da bucurie pentru ca ne pune brusc de acord cu ce este real." (N. Steinhardt "Cuvantul a fost dat muritorilor de rand pentru a-si transmite gandurile, iar inteleptilor pentru a si le ascunde." (Robert South) |
[SIZE=3][COLOR=green]CinciA pentru o comunicare sanatoasa[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=green]1. Atentia – sa acorzi atentie celuilalt si nevoilor lui, dar si sanselor care ni se acorda de a spune ceva frumos si inviorator.[/COLOR] [COLOR=green]2. Aprecierea – sa multumesti mai des, chiar si in privinta acelor lucruri pe care suntem obisnuiti sa le primim de la cei dragi.[/COLOR] [COLOR=green]3. Ajuta sa intrebi – sa intrebi despre activitatea, placerea si sperantele celorlalti, despre bucuriile si grijile lor.[/COLOR] [COLOR=green]4. Afectiunea – sa folosesti termeni afectivi. S-a plans vreodata cineva ca aude mult prea des un “te iubesc” ori “esti cel mai bun”? S-a saturat vreodata cineva de cuvinte precum “draga” sau “dulceata” din partea partenerului?[/COLOR] [COLOR=green]5. Afirmarea – recunoasterea, edificarea, incurajarea: ca si cum ai fi tu insuti o galerie care-si sustine persoana iubita.[/COLOR] [COLOR=green]Wiliam JAMES – Puterea cuvintelor[/COLOR] |
,,De un singur lucru ii e rusine adevarului-sa se ascunda ''
|
Adevar ( 1 )
"Se spune ca intelectul e dat omului ca sa cunoasca adevarul. Intelectul e dat omului , dupa pareare mea, nu ca sa cunoasca adevarul, ci ca sa primeasca adevarul " ( Petre Tutea )
:76: |
Adevar ( 2 )
"Tot ce teoretic este just este practic necesarmente just. Nu si invers, ca oamenii au practici sinistre in istorie" ( Petre Tutea )
Singuratic, nu-ți poți păstra încrederea în tine. Avem nevoie de un martor al forței noastre, cineva care să țină socoteala succeselor, să le înregistreze și să ne încoroneze în ziua răsplății.”
|
Adevar ( 3 )
Am avut revelatia ca in afara de Dumnezeu nu exista adevar. Mai multe adevaruri, zic eu , raportate la Dumnezeu , este egal cu nici un adevar. Iar daca adevarul este unul singur, fiind transcendent in esenta, sediul lui nu e nici stiinta, nici in filozofie, nici in arta. Si cand un filozof , un om de stiinta sau un artist sunt religiosi, atunci ei nu se mai disting de o baba murdara pe picioare care se roaga Maicii Domnului ."
Dar din dar se face raiul.
Darul cel târziu nu are putere de dar. Darul dat la vreme e dar îndoit. |
Adevar ( 4 )
"Acum, mai la batranete, pot spune ca fara Dumnezeu si fara nemurire nu exista adevar". ( Petre Tutea )
Citat:
Ma amuza faptul ca pui emoticonul ala la sfarsit,reprezinta : vorbesc singur sau ca iti merge gura. |
Citat:
|
Citat:
|
Creatie ( 1 )
"Platon are un demiurg care nu e creator, ci doar meserias de geniu, fiindca materia ii premerge. Prima idee de creatie reala au adus-o in istorie crestinii" ( Petre Tutea )
|
Creatie ( 2 )
"De creat doar zeul creeaza, iar omul imita. Eu cand citesc cuvantul <creatie> - literara, muzicala, filozofica -lesin de ras. Omul nu face altceva decat sa reflecte in litere, in muzica sau in filozofie petece de transcendenta " ( Petre Tutea)
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:21:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.