Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

anaana71 07.12.2009 15:15:54

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 188681)
La sectari nimic nu este Sfant...cam asta e ideea, si nu le place ideea de sfintenie, pentru ca simt diferenta si atunci contesta tot pentru a se simti bine cu alegerea facuta!:4:

tocmai. eu cred ca trice a devenit pastor acolo :78: pacat ca nu a avut atat de multa ravna sa fi citit tot despre ortodoxie, asa cum a citit tot despre adventism :105:

AndruscaCIM 07.12.2009 15:26:20

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 188682)
tocmai. eu cred ca trice a devenit pastor acolo :78: pacat ca nu a avut atat de multa ravna sa fi citit tot despre ortodoxie, asa cum a citit tot despre adventism :105:

Hmmm...nu cred ca e pastor, astazi e prima zi in care dedica timp mai mult sectei sale, dar in rest e prezent zi lumina pe forumul ortodox ( si cand vine de la casa de adunare sambata tot aici intra si posteaza)...asa ca eu cred ca el este extrem de mult preocupat de Ortodoxie si mai putin de ce ii poate oferi secta adventista :4:

+ Ca nu poate raspunde multor intrebari legate de secta sa, de Crestinismul Adevarat, de Sfanta Traditie, si nici comenta multe versete din Noul Testament care vin in totala contradictie cu tot ce a instituit White...toate acestea denotand faptul ca traieste o minciuna.

anaana71 07.12.2009 15:38:31

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 188684)
Hmmm...nu cred ca e pastor, astazi e prima zi in care dedica timp mai mult sectei sale, dar in rest e prezent zi lumina pe forumul ortodox ( si cand vine de la casa de adunare sambata tot aici intra si posteaza)...asa ca eu cred ca el este extrem de mult preocupat de Ortodoxie si mai putin de ce ii poate oferi secta adventista :4:

+ Ca nu poate raspunde multor intrebari legate de secta sa, de Crestinismul Adevarat, de Sfanta Traditie, si nici comenta multe versete din Noul Testament care vin in totala contradictie cu tot ce a instituit White...toate acestea denotand faptul ca traieste o minciuna.

hahahaha...uite la asta nu m-am gandit. eu credeam ca scopul lui este la ca la iehovisti, 80 euro si 3 inscrieri/zi altfel nu sunt admisi. ma gandeam ca decat sa iasa in starda sa-i inscrie, e mai usor aici pe forum sa gaseasca "rataciti" si sa-si faca norma de inscrisi :4:

hoinarul 07.12.2009 17:09:51

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187752)
Dar cum trebuie sa arate o Ortodoxa? Cum arati tu ca adventist?

Tu nu cumperi nimic?:24:...hoinaresti nud si la trup si la stomac?????:24:...oooo noua secta, scuze ca te-am facut adventist!!!!

Cum trebuie sa arate o ortodoxa? Pot sa-ti spun la sigur cum sa nu arate: asa ca tine (din mai multe puncte de vedere).

Si eu fac cumparaturi, dar detest consumerismul (shopareala). Nu-mi place sa-mi bat joc de banii pe care mi i-a dat Domnul (dandu-mi putere de munca si posibilitatea sa-mi castig painea).

P.S. Asta cu shopareala si imbracamintea sumara pe care o porti, este doar un bonus. La altceva m-am referit cand te-am intrebat daca asa arata o ortodoxa. M-am referit, in special, la modul cum "vorbesti" cu ceilalti. Incearca sa zidesti prin ceea ce spui. De asta ne-a dat Domnul darul vorbirii (scrisului). Ai grija ca vei da socoteala pentru fiecare cuvant al tau (Matei 12:36,37).

Doriana 07.12.2009 17:11:44

Pilde 11:22 Inel de aur în râtul porcului, așa este femeia frumoasă și fără minte.

AndruscaCIM 07.12.2009 17:18:59

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 188720)
Cum trebuie sa arate o ortodoxa? Pot sa-ti spun la sigur cum sa nu arate: asa ca tine (din mai multe puncte de vedere).

Si eu fac cumparaturi, dar detest consumerismul (shopareala). Nu-mi place sa-mi bat joc de banii pe care mi i-a dat Domnul (dandu-mi putere de munca si posibilitatea sa-mi castig painea).

P.S. Asta cu shopareala si imbracamintea sumara pe care o porti, este doar un bonus. La altceva m-am referit cand te-am intrebat daca asa arata o ortodoxa. M-am referit, in special, la modul cum "vorbesti" cu ceilalti. Incearca sa zidesti prin ceea ce spui. De asta ne-a dat Domnul darul vorbirii (scrisului). Ai grija ca vei da socoteala pentru fiecare cuvant al tau (Matei 12:36,37).

Ooooooo, dar parca era vorba de religie si diferentele interconfesionale!! De ce ma urasti atat de tare dragul meu???

Nu poti sa raspunzi la intrebari si esti nervos, urasti...de ce cand poti sa ramai calm???:24:

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 188721)
Pilde 11:22 Inel de aur în râtul porcului, așa este femeia frumoasă și fără minte.

Doriana dar renunta atunci la aceste caracteristici ale tale!!!!:24:

Doriana 07.12.2009 17:21:33

No comment, atata poti tu...

hoinarul 07.12.2009 17:30:42

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 188726)
Ooooooo, dar parca era vorba de religie si diferentele interconfesionale!! De ce ma urasti atat de tare dragul meu???

Nu poti sa raspunzi la intrebari si esti nervos, urasti...de ce cand poti sa ramai calm???:24:

Nu te urasc, draga Andrusca. O spun cu toata sinceritatea. Dar, cred ca ai nevoie de cate un bobarnac, ca sa te trezesti.

Nici nervos nu sunt. Iti raspund si la intrebari (pana vine sotia - nu este frumos si nici bine sa stau prea mult la calculator si sa o neglijez). Spune-mi, ce ai vrea sa stii?

AndruscaCIM 07.12.2009 17:52:22

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 188730)
Nu te urasc, draga Andrusca. O spun cu toata sinceritatea. Dar, cred ca ai nevoie de cate un bobarnac, ca sa te trezesti.

Nici nervos nu sunt. Iti raspund si la intrebari (pana vine sotia - nu este frumos si nici bine sa stau prea mult la calculator si sa o neglijez). Spune-mi, ce ai vrea sa stii?

:46:....ce as mai puteau eu vrea sa aflu din partea ta, cand eu iti cer opinia ( chiar daca intr-un mod mai acidulat...dar asta sunt eu) legata de anumite versete din Sfanta Scriptura si tu alegi sa ma descrii pe mine in mod repetat!

Of of of....imi pare rau ca s-a deviat in directia asta si ca te-am determinat sa ma judeci asa cum ai facut-o!!!:46:

Doamne ajuta!

Danut7 07.12.2009 17:53:06

Eu zic sa o lasati mai moale cu magariile fetelor,cu rautatea si cu invidia, in special Doriana.Si dumneata domnule hoinar mai usor cu misoginismul.

hoinarul 07.12.2009 18:04:08

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 188741)
:46:....ce as mai puteau eu vrea sa aflu din partea ta, cand eu iti cer opinia ( chiar daca intr-un mod mai acidulat...dar asta sunt eu) legata de anumite versete din Sfanta Scriptura

Doamne ajuta!

Este vre-o intrebare la care nu ti-am raspuns? Te rog, posteaz-o din nou. Mi-ar face mare placere sa discutam despre invataturile din Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura).

La partea cu exprimarea ta "intr-un mod mai ciudat", te rog sa mai reflectezi. Poate nu realizezi, dar faci mult rau cu astfel de exprimari.

Cred ca si eu am facut cam aceeasi greseala. Imi cer iertare pentru supararea pe care ti-am pricinuit-o.

tricesimusquintus 08.12.2009 08:55:11

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 188641)
Nu are nici o revelanta afirmatia asta avand in vedere ca crestini au tinut duminica cu mult inainte de Constantin.

Pentru tine nu are "revelanță" (sic) nimic din ce-ți dau din surse ortodoxe, cum nu are relevanță nici Scriptura. Pentru tine primează dogma, chiar când aceasta se află într-o puternică stare conflictuală cu Cuvântul lui Dumnezeu. Și nu fac referire doar la duminică...

tricesimusquintus 08.12.2009 08:57:02

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 188643)
Trice...eu vreau dovada ca in Biblie scrie ca Sfanta Scriptura este singura autoritate!!

Matei 4,4.7.10; 2 Tim. 3,16-17; Ioan 5,39; Fapte 17,11

Citat:

Vreau versetul care dovedeste ca inca din primul secol crestin se tinea Sabatul?

Primul secol creștin este reprezentat doar până pe la 90 în NT (Apocalipsa), iat aici nu găsești nicio referire la duminică ca zi de odihnă, în schimb găsești multe referiri la sabat. Întreaga Biblie dovedește că Sabatul e ziua de odihnă, ia-o și citește-o!

Citat:

De ce tin marii Biblisti protestanti Duminica....vreau sa aud parerea ta!!

Nu știu ce înseamnă pentru tine "marii bibliști protestanți", ce pot să-ți spun este că Protestantismul a început doar Reforma, de continuat au continuat-o neoprotestanții.

Citat:

De ce pana la White s-a tinut numai Duminica, si numai voi adventistii tineti Sabatul?

Nu doar noi adventiștii ținem sabatul (am mai răspuns la această întrebare). Informează-te cu privire la Biserica națională din Etiopia care seamănă foarte mult cu Biserica Ortodoxă. O să ai o surpriză de proporții să constați că sute de ani ea a ținut sabatul și nu duminica.

tricesimusquintus 08.12.2009 09:00:05

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 188658)
Acestea fiind spuse, ce reprezinta White in Istoria Crestinismului ( deci nu a adventismului, ca in aceasta istorie stim ca ea e totul), dar pentru intreaga crestinatatae...cine este White??:65:

Istoria o face Dumnezeu nu oamenii, oricât de "reprezentativi" ar fi aceștia. De aceea nici nu o avem pe White în calendar (dacă mă întrebi rapid, nu știu în ce zi s-a născut), nu am sanctificat-o, nu facem pelerinaje la mprmântul ei, nu-i purtăm cadavrul prin procesiuni și biserici. Cam asta e diferența între personalitățile noastre și ale voastre.

Citat:

De ce de exemplu nu i-a trecut prin cap lui White ca poate cele 10 porunci au fost modificate de evrei de exemplu???

Ideea această bizară nu cred că i-a mai trecut prin cap cuiva, afară poate de atei.

Citat:

De ce numai Noul Testament nu iti place...si selectezi de acolo numai ce se potriveste doctrinei inventate de White???

Mie-mi place și NT și VT, și-l consider Cuvântul lui Dumnezeu. Eu nu sunt nevoit să rup foi din Biblie pentru a-mi apăra doctrina adventistă (sau ideile lui White), ori să modific și să adaug cuvinte la unele versete spre a-mi demonstra cine știe ce erezii ale Bisericii mele.

Citat:

Cum comentezi aceste versete?
" 2 Corinteni 5,17: Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi"

Cel ce se pocăiește, este un om nou în Hristos. Faptele păcătoase "vechi" nu mai au loc în viața sa.

Citat:

Evrei 4,4-9: Căci undeva, despre ziua a șaptea, a zis astfel: "Și S-a odihnit Dumnezeu în ziua a șaptea de toate lucrurile Sale". Și în același loc, zice iarăși: "Nu vor intra întru odihna Mea!". Deci, de vreme ce rămâne ca unii să intre în odihnă, iar aceia cărora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat, Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.

Fă o comparație între originalul grecesc și traducerea aceasta ortodoxă, și o să constați că au fost adăugate și modificate cuvinte. Acest lucru îl consider infinit mai grav decât "a comenta" sau interpreta un verset, iar Dumnezeu promite urgii celui ce se încumetă a adăuga sau a scoate cuvinte din textul sacru.

Citat:

Ioan 9,16: Deci ziceau unii dintre farisei: Acest om [Iisus] nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ține sâmbăta.

Aici comentariul meu e simplu: fariseii vorbeau prostii. Vrei să îi susții și să-l blamezi de Domnul tău?

Citat:

Ieremia 31,31-32: Iată, vin zile – zice Domnul – când voi face un nou legământ cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda; nu după legământul pe care l-am făcut cu părinții lor în ziua când i-am luat de mână ca să-i scot din țara Egiptului.

Legământul acesta nou s-a făcut deja prin Hristos, Decalogul rămânând mai departe scris, de data aceasta în inimă, nu doar pe piatră. Citește și versetul 33 pe care intenționat l-ai omis, chiar el răspunde la insinuarea ta că Legea nu mai e valabilă!

Citat:

Deuteronomul 5,15: Adu-ți aminte că ai fost rob în pământul Egiptului și Domnul Dumnezeul tău te-a scos de acolo cu mână tare și cu braț înalt și de aceea ți-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să păzești ziua odihnei și să o ții cu sfințenie. http://www.crestinortodox.ro/forum/i...c/progress.gif

Forma în care e redactată porunca a IV-a se găsește la Ieșirea 20. În Deut. 5 este doar un comentariu. În cazul de față, vers. 15 este un comentariu al versetului 14.

Citat:

"Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu" (Ioan 14, 26).

Ca să aducă aminte, înseamnă că în prealabil creștinul a citit în Cuvântul Său, cuvintele Lui.

Citat:

" Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. Amin." [b]( Ioan 21, 25).

"Asa dar, fratilor, stati si tineti predaniile pe care le-ati invatat fie prin cuvantul, fie prin epistola noastra" (II Tes. II, 15)

Alăturarea aceasta nefirească a celor două versete ți-o recomandă dogma ortodoxă pentru a sugera obediența față de învățături neregăsite în Biblie, adică chiar învățăturile eretice ce vin în conflict cu Biblia.

Citat:

Deci Mantuitorul nu a lasat nimic scris si nici nu a poruncit Sfintilor Apostoli sa scrie, ci sa propovaduiasca prin viu grai!!

Greșești în măsură dublă. Hristos a scris, și scrisul Lui de mână Dumnezeesc îl găsești în Exod 20. Interesant (chiar relevant) este faptul că exact acest înscris îl contestați în teoria și practica religiei. Hristos a poruncit apostolilor să scrie și să transmită astfel mesajul Său bisericilor. Iată un exemplu:
"Care zicea: Ceea ce vezi scrie în carte și trimite celor șapte Biserici: la Efes, și la Smirna, și la Pergam, și la Tiatira, și la Sardes, și la Filadelfia, și la Laodiceea." (Apoc.1,11)

tricesimusquintus 08.12.2009 09:00:43

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 188681)
La sectari nimic nu este Sfant...cam asta e ideea, si nu le place ideea de sfintenie, pentru ca simt diferenta si atunci contesta tot pentru a se simti bine cu alegerea facuta!:4:

Diferențierea aceasta e artificială și falsă fiind indusă de mentalitatea dogmatică ortodoxă. Noi spunem în egală măsură Biblia și Sfânta Scriptură cum la fel putem scrie fără prejudecăți Isus ori Iisus.

Danut7 08.12.2009 10:54:20

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 188914)
Pentru tine nu are "revelanță" (sic) nimic din ce-ți dau din surse ortodoxe, cum nu are relevanță nici Scriptura. Pentru tine primează dogma, chiar când aceasta se află într-o puternică stare conflictuală cu Cuvântul lui Dumnezeu. Și nu fac referire doar la duminică...

Probabil ca nu ai citit mai jos.Lasa sursele astea ortodoxe de natura dubioasa.Daca tot esti dragut da-ne intregul context din care face parte citatul adus de tine.Si apropo cred ca ai ratat niste mici parti din post, las ca ti le m-ai arat odata.De data asta pune-ti ochelarii.

"Pe alții în schimb pe care demonul cel rău n-a putut să-i despartă de dragostea lui Hristos,i-a robit,câștigandu-i cu alte slăbiciuni: cei de demult pe bună dreptate i-au numit pe aceștia <<ebioniți>> deoarece vedeau în Hristos un fel de sărăntoc, o ființă fără nici o pretenție.
Erau de părere că Legea lui Moise trebuie respectată întru totul pentru că ziceau ei omul nu s-ar putea mântui numai prin credința în Hristos și printr-o viață conformă acestei credințe.
Ei credeau că vor trebui respinse cu totul Epistolele Apostolului(Pavel) pe care-l numeau <<apostat al Legii>>, servindu-se numai de Evanghelia zisă după Evrei, pe când de celelalte nu țineau seamă.Respectau sâmbăta și celelalte rânduieli iudaice, ca și ceilalți,dar, pe de altă parte,cinsteau și duminicilie așa ca noi, în amintirea Învierii Mântuitorului
." Eusebiu de Cezareea Istorie Bisericească Carte III capitolul XXVII

"În acest înțeles s-au ținut sinoade și adunări și toți deopotrivă au declarat în scris ca regulă bisericească pentru creștinii de pretutindeni să nu serbeze Paștile în altă zi decât în cea de duminică, argumentând că taina Învierii din morti a Mântuitorului nu s-ar putea serba nicicum in altă zi decât duminica si că numai în această zi am putea sfârși postul Pastilor." Eusebiu de Cezareea "Istorie Bisericească cartea V capitolul XXIII"

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 188584)
"Ca adorator al lui Sol invictus, Constantin era adeptul monoteismului solar de tendinta filozofica si considera ca aceasta nu este incompatibila cu credinta crestina, deoarece suprema Divinitas, din aceasta religie, nu-i parea deosebita de Dumnezeul crestinilor. Constantin n-a repudiat dintr-o data toata mostenirea paganismului si, la fel ca tatal sau, care fusese monoteist, el considera soarele ca mediator vizibil intre Dumnezeul suprem si oameni." (Eusebiu de Cezareea. Scrieri, partea a doua. Viata lui Constantin cel Mare.- stdiu introductiv de Prof. Dr. Emilian Popescu , traducere si note de Radu Alexandrescu. Ed. IBM al BOR, Bucuresti 1991, pag.31)

Astept contextul la "textul" asta.

Danut7 08.12.2009 10:57:36

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 188918)
Diferențierea aceasta e artificială și falsă fiind indusă de mentalitatea dogmatică ortodoxă. Noi spunem în egală măsură Biblia și Sfânta Scriptură cum la fel putem scrie fără prejudecăți Isus ori Iisus.

Care Biblie aia pe care o rastalmaciti sa coincida cu revelatiile Stapanei voastre Ellen?

Secte care sa bastardizeze Scripturile cum faceti voi mai rar.

Doriana 08.12.2009 11:02:42

Zi ca nu ai fost rautacios cu postarea asta... :23: Nu poti, mai, sa discuti si tu fara exagerari si calomnii?

tricesimusseptimus 08.12.2009 23:44:59

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 188925)
Astept contextul la "textul" asta.

Contextul este în capitolul "Probleme dintre cele mai controversate: relatarea despre viziunea și convertirea lui Constantin".

tricesimusseptimus 08.12.2009 23:48:06

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 188926)
Care Biblie aia pe care o rastalmaciti sa coincida cu revelatiile Stapanei voastre Ellen?

Mă faci să râd. "Stăpâna" aceasta văd că te-a subjugat de tot, rar postare în care să nu o pomenești.

ovidiu-s 10.12.2009 13:08:42

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus
Istoria o face Dumnezeu nu oamenii, oricât de "reprezentativi" ar fi aceștia. De aceea nici nu o avem pe White în calendar (dacă mă întrebi rapid, nu știu în ce zi s-a născut), nu am sanctificat-o, nu facem pelerinaje la mprmântul ei, nu-i purtăm cadavrul prin procesiuni și biserici. Cam asta e diferența între personalitățile noastre și ale voastre.

:65:Domnule tricesimus, te-am întrebat și te mai intreb. Ce dovadă de respect, abnegație și devotament față de Ellen White vă mai trebuie decât aceea că la un secol aproape după moartea ei îi difuzați învățăturile și punctele doctinare pe un spațiu ortodox?
Ce dovadă de devoțiune orbească față de o femeie demonizată vă mai trebuie vouă adventiștilor decât aceea de a vă dedica intreaga viață și de a crede orbește în rătăcirile inițiate de ea? Adică: interdicțiile alimentare, cinstirea sabatului evreiesc, inexistența sufletului după moartea omului, inexistența iadului etc.
Dacă aceste învățături erau de la Dumnezeu atunci de ce nu au existat în Biserica lui Hristos și până la nașterea lui Ellen White, profetesa voastră?

Doar spune bibllia că "adevărul Domnului ține în veac"?

tricesimusseptimus 10.12.2009 14:30:12

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 189788)
:65:Domnule tricesimus, te-am întrebat și te mai intreb. Ce dovadă de respect, abnegație și devotament față de Ellen White vă mai trebuie decât aceea că la un secol aproape după moartea ei îi difuzați învățăturile și punctele doctinare pe un spațiu ortodox?

Se întâmplă că "învățăturile ei" să fie de fapt învățăturile Domnului nostru Iisus Hristos, "punctele ei doctrinare" să fie de fapt ale Bibliei.

Citat:

Ce dovadă de devoțiune orbească față de o femeie demonizată vă mai trebuie vouă adventiștilor

Că o numiți demonizată nu vă face deloc cinste, vă plasați doar (pentru a câta oară) în categoria din care făceau parte fariseii. Și aceștia oridecâte ori se simțeau mustrați în cuget de învățăturile lui Hristos, Îl acuzau drept călcător al Legii, ori demonizat.

Citat:

Adică: interdicțiile alimentare, cinstirea sabatului evreiesc, inexistența sufletului după moartea omului, inexistența iadului etc.
Dacă aceste învățături erau de la Dumnezeu atunci de ce nu au existat în Biserica lui Hristos și până la nașterea lui Ellen White, profetesa voastră?

Doar spune bibllia că "adevărul Domnului ține în veac"?

Aceste învățături (bineînțeles nu în modul deformat în care le prezentați) au existat și mai înainte în Biserica lui Hristos, dacă le-ați izgonit din Biserica Ortodoxă nu înseamnă că Dumnezeu este de acord cu asta.

Danut7 10.12.2009 14:49:54

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 189196)
Contextul este în capitolul "Probleme dintre cele mai controversate: relatarea despre viziunea și convertirea lui Constantin".

Posteaza-l aici;

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 188915)
Matei 4,4.7.10; 2 Tim. 3,16-17; Ioan 5,39; Fapte 17,11

Primul secol creștin este reprezentat doar până pe la 90 în NT (Apocalipsa), iat aici nu găsești nicio referire la duminică ca zi de odihnă, în schimb găsești multe referiri la sabat. Întreaga Biblie dovedește că Sabatul e ziua de odihnă, ia-o și citește-o!

Didascalia celor doisprezece Apostoli , Ignatie Teoforul , Varnava , Pavel , Ioan , Luca, s.a.m.d.Toate sunt din primul secol pana in anul 100.Toti acestia si-au petrecut viata intre secolul I si II.Atat parintele Ignatie cat si Varnava , si apostolii.Istoricul Eusebiu de Cezareea de asemenea confirma praznuirea duminicii in Biserica, nu sambata.

andrei25 10.12.2009 15:21:00

..

"De omul eretic, dupa prima si a doua mustrare sa te departezi de el"

tricesimusseptimus 10.12.2009 16:42:51

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189855)
Posteaza-l aici

E destul de lung capitolul. Fă bine mătăluță și conspectează fondul de carte al BOR, Colecția "Părinți și Scriitori Bisericești" PSB 14 și dumirește-te.

Didascalia celor doisprezece Apostoli , Ignatie Teoforul , Varnava , Pavel , Ioan , Luca, s.a.m.d.Toate sunt din primul secol pana in anul 100.Toti acestia si-au petrecut viata intre secolul I si II.Atat parintele Ignatie cat si Varnava , si apostolii.Istoricul Eusebiu de Cezareea de asemenea confirma praznuirea duminicii in Biserica, nu sambata.[/quote]

Iar îi amesteci de-a valma: apostoli și părinți bisericești. Apostolii n-au trăit până în secolul II, iar "între secolul I si II" nu înseamnă secolul I. Niciodată.

AndruscaCIM 10.12.2009 16:50:07

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 189843)
Se întâmplă că "învățăturile ei" să fie de fapt învățăturile Domnului nostru Iisus Hristos, "punctele ei doctrinare" să fie de fapt ale Bibliei.

De cand exista aceste puncte doctrinare...vreau dovezi ca existau la sinoadele Ecumenice, stii ca atunci Biserica era Una sau sugerezi cumva ca Sfintii Parinti care sunt asemeni lui White (in opinia ta numai, asa ai afirmat... insa din fericire Sfintii Parinti erau mai multi si din toata lumea, si uniti in credinta...deci nicidecum precum White, o singura patetica profeteasca mincinoasa!!), erau toti lipsiti de unitate in Credinta si gandeau diferit???

Deci, de cand exista aceste puncte doctrinare in Crestinism si cine le-a introdus????
Citat:

Că o numiți demonizată nu vă face deloc cinste, vă plasați doar (pentru a câta oară) în categoria din care făceau parte fariseii. Și aceștia oridecâte ori se simțeau mustrați în cuget de învățăturile lui Hristos, Îl acuzau drept călcător al Legii, ori demonizat.

White de ce consuma porc totusi si traia in buna stare datorita profetiilor pe banda pe care le publica si vindea?? Unde exista vreun Sfant Crestin care sa fi procedat asemeni acestei " profetese"??

Despre cine vorbesti tu ca ar fi fariseu???

White era doar o epileptica mincinoasa, care a plagiat extrem de mult si a afirmat ca toate sunt profetii, insa acest lucru a fost demascat de insasi adeptii cultului in care crezi tu acum, oamenii constatau cat de mult mintea si au migrat spre alte culte ( asa cum a procedat si White, a parasit un cult pentru a infiinta altul)...de aceea eviti initial sa o pomenesti dupa care te simti jignit ca nimeni altcineva nu crede in ea?

De ce nici un alt cult nu o apreciaza pe aceasta " profeteasa"??? Ea mustra lumea, dar uite ca si fondatorul penticostalilor la fel facea, si John Smith si Joanna...mustrau toti cu mult patos, contradictoriu si detineau de asemenea cu totii Adevarul!

Miller a mustrat si el si a avertizat lumea iar White nu a mai crezut in el la un moment dat desi era adepta lui, de ce?

De ce White a infiintat o noua secta, nu a crezut intr-un profet, l-a desconsiderat....exista profeti mincinosi va sa zica?

Dar dupa White nu a aparut oare unul mai profetos decat ea, e exclus asa ceva..de ce?????
Toti au cate o bucatica de Adevar, sau de ce toti pretind ca mustra si sunt profeti, au profetii si sunt singurii alesi de Dumnezeu, oare nu aveau o problema grava???

In ce perioada au aparut toti profetii astia?? Nu ti se pare dubios sa tot incerci sa ne sugerezi sa credem in toti " profetii" astia: Miller, White, Charles Parham, Joanna Cuthbert, John Smith?
Citat:

Aceste învățături (bineînțeles nu în modul deformat în care le prezentați) au existat și mai înainte în Biserica lui Hristos, dacă le-ați izgonit din Biserica Ortodoxă nu înseamnă că Dumnezeu este de acord cu asta.

Inainte cand au existat??

As vrea dovezi daca se poate legate de faptul ca existau aceste invataturi din primul secol crestin si pana la aparitia Millenaristilor si a lui White! (Sabatarienii au si disparut de adevarati ce erau, sau si-au schimbat numele...oricum foarte ciudat!!!)...asta in caz ca nu vei incerca sa afirmi ca Biserica Ortodoxa a aparut dupa sec. XIX!!:21:

tricesimusseptimus 10.12.2009 17:03:41

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189917)
De cand exista aceste puncte doctrinare...vreau dovezi ca existau la sinoadele Ecumenice

Pentru tine doctrina biblică (adevărul biblic), începe și se sfârșește cu sinoadele ecumenice? Inspirația Duhului Sfânt în scrierea Sfintei Scripturi nu mai înseamnă nimic?

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189917)
As vrea dovezi daca se poate legate de faptul ca existau aceste invataturi din primul secol crestin si pana la aparitia Millenaristilor si a lui White!

Le găsești pe toate în Biblie, ele existau și înainte de White, chiar și înainte de Biserica Ortodoxă. Trebuie să ai doar ochi să le poți citi (și nu mă refer doar la ochii fizici).

P.S. Nu mai răspund la murdăriile ce cu atâta plăcere le împrăștii despre White. Oare cum poate o femeie inteligentă și educată să se complacă în așa ceva?

Danut7 10.12.2009 19:28:27

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 189914)
E destul de lung capitolul. Fă bine mătăluță și conspectează fondul de carte al BOR, Colecția "Părinți și Scriitori Bisericești" PSB 14 și dumirește-te.

Pai frate ai contextul sau nu il ai, vrei sa credem pana la urma ca specializarea voastra este "fraudarea" scrierilor?Nu te mai eschiva atata, e alba sau neagra.Tu ai adus in discutie acea scriere , sustine veridicitatea ei prin context.

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 189914)
Didascalia celor doisprezece Apostoli , Ignatie Teoforul , Varnava , Pavel , Ioan , Luca, s.a.m.d.Toate sunt din primul secol pana in anul 100.Toti acestia si-au petrecut viata intre secolul I si II.Atat parintele Ignatie cat si Varnava , si apostolii.Istoricul Eusebiu de Cezareea de asemenea confirma praznuirea duminicii in Biserica, nu sambata.

Iar îi amesteci de-a valma: apostoli și părinți bisericești. Apostolii n-au trăit până în secolul II, iar "între secolul I si II" nu înseamnă secolul I. Niciodată.

Cuvinte mari "Niciodata".Nu ai auzit , niciodata sa nu spui niciodata!

Ignatie Teoforul a trait in secolul I si a murit in anul 107, fapt.Varnava a trait si el in secolul I , a fost unul dintre apostoli.
http://ro.orthodoxwiki.org/Ignatie_Teoforul
http://ro.orthodoxwiki.org/Apostolul_Varnava

Apostolii au trait si ei in secolul I.S.a.m.d

Eu fac afirmatii care le pot sustine, dumneata?

tricesimusquintus 11.12.2009 02:09:35

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189989)
Eu fac afirmatii care le pot sustine, dumneata?

Dacă toate afirmațiile dumitale sunt asemene ăstora două (cu care încerci să mă convingi de câteva posturi încoace), m-am lămurit!

Danut7 11.12.2009 11:44:35

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 190081)
Dacă toate afirmațiile dumitale sunt asemene ăstora două (cu care încerci să mă convingi de câteva posturi încoace), m-am lămurit!

Nu pot convinge pe cei care nu vor sa fie convinsi.Dar le arat oamenilor cat de ridicol esti tu, si cum te faci de ras.

ovidiu-s 11.12.2009 12:12:02

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus

Foarte bine, eu te-am întrebat de ce nu existau aceste învățături în Biserica lui Hristos și până la profetesa voastră? Adică: interdicțiile alimentare, cinstirea sabatului evreiesc, inexistența sufletului după moartea omului, inexistența iadului, "rămășițele" Bisericii etc.

Doar spune bibllia că "adevărul Domnului ține în veac"? Sau nu ține? :45: Au ținut doar în primul secol, după care au fost pervertite până s-a născut "profetesa" voastră în America?
Ce mai spune Biblia
Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”
Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!”
Matei 28.20 "și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin."

Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se va naște secta voastră?

AndruscaCIM 11.12.2009 12:54:49

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 190159)
Foarte bine, eu te-am întrebat de ce nu existau aceste învățături în Biserica lui Hristos și până la profetesa voastră? Adică: interdicțiile alimentare, cinstirea sabatului evreiesc, inexistența sufletului după moartea omului, inexistența iadului, "rămășițele" Bisericii etc.

Doar spune bibllia că "adevărul Domnului ține în veac"? Sau nu ține? :45: Au ținut doar în primul secol, după care au fost pervertite până s-a născut "profetesa" voastră în America?
Ce mai spune Biblia
Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”
Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!”
Matei 28.20 "și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin."

Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se va naște secta voastră?

Asa este, nici eu nu inteleg de ce fiecare secta vine cu aceasta minciuna la pachet cu doctrina!!!

Niciodata Adevarul nu dispare..numai unii oameni refuza sa il mai vada, pentru a-si croi alte Adevaruri, mulate pe intelegerea, initiativa si scopul lor!!

Nu a disparut nici un Adevar, nicio Lucrare si nici Biserica lui Hristos...ei asta nu vor sa inteleaga, si numai cei rupti de Sfanta Traditie, Credinta Adevarata si Unitatea ei...ajung sa traiasca minciuna ca fiind Adevar!

AndruscaCIM 11.12.2009 13:36:53

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 189928)
Pentru tine doctrina biblică (adevărul biblic), începe și se sfârșește cu sinoadele ecumenice? Inspirația Duhului Sfânt în scrierea Sfintei Scripturi nu mai înseamnă nimic?

Eu ti-am adresat multe intrebari, toate logice ...care imi vin pe scoarta in stilul dicteului automat!:21:

De ce White nu a mai crezut in profetul Miller si a parasit secta infiintata de el, a infiintat alta secta si nu a mai crezut in nici un alt profet din cei aparuti ca ciupercile dupa ploaie si dupa ea?

Au existat adepti care nu au mai crezut in ea si au migrat spre alte culte/adunari? De ce?

A fost demascata in repetate randuri si intreaga lume stie, iar cand faci profetii ca si cum ar veni din partea ta...nu au cum sa fie profetii culese din tratatele unor oameni cinstiti si culti, nu esti de acord?

Da, Sinoadele Ecumenice sunt specifice Bisericii Ortodoxe ( de aia le contesti) care a combatut erezii grave, care a stabilit temelia de Credinta ca pavaza exact impotriva ereticilor, si care a luptat pentru Unitatea Bisericii!

Luther nu avea nimic de reprosat Bisericii Ortodoxe, nici nu o cunostea macar, iar aspectele negative criticate dur de el Bisericii Catolice, nu se regaseau in BO si nu s-au regasit niciodata!

De ce acum toti sectarii contesta Biserica Ortodoxa, cand Luther nici macar nu a facut acest lucru...si nici nu intentiona sa infiinteze Protestantismul, dar l-a infiintat de fapt atunci cand a fost excomunicat si nu inainte???

De ce acum toate sectele contesta totul pana la aparitia lor, spicuiesc din Sfanta Traditie ce le place, cine a scris si cules aceste date importante pentru voi...pentru ca noi toti sa stim si acum ce se intampla in acele vremuri, cum au trait Sfintii Apostoli, cum au trecut la Domnul, cum si-au dat viata mucenici si martiri pentru Hristos??? Cine...voi, Adventistii ...sau Biserica Lui Hristos, in care Duhul Sfant a lucrat neintrerupt si Dumnezeu a protejat-o de mintile inselate de Diavol, insa voi sustineti uniti in aberatia ca Adevarul nu mai exista si Duhul Sfant nu mai lucra ( desi despartiti in doctrine)...in opinia voastra totul s-a uitat, Cuvantul lui Dumnezeu disparuse vezi Doamne, si au aparut Miller si White cazuti din cer te pomenesti!

Dar ce te faci cu toti profetii astia veniti fiecare cu interpretarea, darul lui, si Adevarul personal " revelat" de Dumnezeu si care mustra pe unde apuca...cum explici bogatia asta de profeti mustratori, trimisi de Dumnezeu, dar atat contradictorii????

Crezi ca Hristos mai avea ceva de spus in plus unei femei ca White, fata de ce a transmis Sfintilor Apostoli si prin ei intregii lumi?

Da, Sinoadele Ecumenice au fost convocate inca din anul 325, de catre Sfantul Imparat Constantin....pentru ce crezi, pentru risipirea Cuvantului lui Dumnezeu, sau tocmai pentru protejarea Lui?????

Toate hotararile Sinodale s-au facut numai pe baza Sfintei Scripturi, sub inspiratia Duhului Sfant, si de catre reprezentanti ai intregii Biserici Crestine din intreaga lume...deci nu un singur om a facut ce a vrut si cum i-a trasnit lui pe scoarta!!! Asta inseamna Unitatea in Credinta si lucrearea Duhului Sfant, atunci cand intreaga Biserica Crestina raspandita in intreaga lume, este intr-un singur gand si cu acelasi gand, acela de a pastra Cuvantul lui Dumnezeu cu sfintenie si nu a-l interpreta la nesfarsit si ii tot gasi sensuri, asa cum fac " luminatii profeti" fara nicio importanta pentru Biserica...intelegi?
Citat:

Le găsești pe toate în Biblie, ele existau și înainte de White, chiar și înainte de Biserica Ortodoxă. Trebuie să ai doar ochi să le poți citi (și nu mă refer doar la ochii fizici).

Nu imi spune mie ca gasesc ceva din ce a spus White in Biblie, White este un nimic...unde era ea in primul secol crestin sa auda cele spuse de Sfintii Apostoli lumii intregi, care este legatura ei cu Crestinismul Adevarat...a scuze, a trait in America..I see??? A trecut femeia asta vreodata pe la Ierusalim, a avut dorinta asta, exista cultul Adventist la Ierusalim, acolo unde este Biserica Ortodoxa, mama intregii crestinatati?
Daca Biserica Ortodoxa ne sta acolo marturie din primele secole, si noi ne inchinam la fel ca si atunci si o cinstim la fel de mult....care e relatia sectei tale cu Crestinismul Adevarat, pe ce taram a aparut secta ta si ce stie White ce s-a intamplat pana la ea? Ea l-a avut de model pe Miller si nu a fost profeteasa decat cand a vrut ea, nicidecum cu voia lui Dumnezeu asa cum ne tot spui tu pe aici...asta este Adevarul...punct!

Nu exista nici una, deci inceteaza sa ne mai spui noua ce spunea White si cum intamplator a tesut erezii pe baza Bibliei!:37:

Si Dan Brown tot intamplator a creat un roman pe baza Bibliei...dar uite cum sunt " luminati" unii de cel rau!!!
Citat:

P.S. Nu mai răspund la murdăriile ce cu atâta plăcere le împrăștii despre White. Oare cum poate o femeie inteligentă și educată să se complacă în așa ceva?

White a fost si este o murdarie pentru Crestinismul Adevarat, o epileptica mincinoasa si plagiatoare, doar nu crezi ca am avut eu o revelatie legata de ea...toata lumea poate citi despre ea cate in luna si in stele, dar majoritatea minciuni, profetii mincinoase si o secta fondata din contestarea profetului ei...pe care l-a parasit cand ceva nu i-a convenit si a infiintat o noua secta, pretinzand ca se transformase in profeteasa cand a considerat ca e momentul potrivit!!!

Inainte nu era profeteasa, sau cum??...i-a placut pozitia lui Miller si modul cum interpreta el in lanul se secara Biblia in timp ce era chinuit de insolatie si avea frisoane, deci a inspirat-o Miller in toata aceasta panarama si nicidecum Dumnezeu, recunoaste si nu te mai fofila!!

Femeia aia nu era in regula, asa ca nu insinua ca asa aratau si se comportau alesii lui Dumnezeu..ca nici asta nu ai cum stii, de ce??... din cauza sectei infiintate de ea si Miller si fara nicio baza!!!!!

Nu ma mai peria tu pe mine, ca nu am nevoie!:3: Esti simpatic dar eretic, pacatul tau de capatai!!!!

anaana71 11.12.2009 13:50:04

pt tricesimusseptimus

"Să stăm dar neclintiti în dreapta credintă si să ne bucurăm că suntem fii ai Bisericii lui Hristos de două mii de ani. Necredinciosii se leapădă si caută să vadă pe Dumnezeu cu ochi trupesti; îndoielnicii vor să pipăie rănile Domnului; cei slabi în credintă caută minuni; sectele părăsesc Biserica, răstălmăcesc dogmele credintei si vestesc altă Evanghelie; cei robiti de patimi amână pocăinta, iar noi, fiii învierii si fiii lui Dumnezeu după har, să-I rămânem credinciosi până la sfârsit, stiind că cel ce va răbda toate până la sfârsit, acela se va mântui. Amin."
Parintele Cleopa.:8:

daca ai sa reusesti sa rumegi acest citat si sa-l accepti ai sa intelegi cum gandeste un ortodox si ar trebui sa nu mai incerci sa-l smintesti. stiu ca ai sa gasesti jdemii de variante si modalitati in care sa arati contrariul. stii zicala: "ce tie nu-ti place altuia nu-i face":1:
ps: cand am zis ca de mine nu lipeste erezia, ca sa fiu mai pe inteles, a fost ca nu voi accepta sa las ortodoxia pentru nici o secta.:48:

hoinarul 11.12.2009 17:20:11

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM;190175[B
Da, Sinoadele Ecumenice sunt specifice Bisericii Ortodoxe ( de aia le contesti) care a combatut erezii grave, care a stabilit temelia de Credinta ca pavaza exact impotriva ereticilor, si care a luptat pentru Unitatea Bisericii![/b]

Da, Sinoadele Ecumenice au fost convocate inca din anul 325, de catre Sfantul Imparat Constantin....pentru ce crezi, pentru risipirea Cuvantului lui Dumnezeu, sau tocmai pentru protejarea Lui?????

[/b]
[u][b]Toate hotararile Sinodale s-au facut numai pe baza Sfintei Scripturi, sub inspiratia Duhului Sfant, si de catre reprezentanti ai intregii Biserici Crestine din intreaga lume...deci nu un singur om a facut ce a vrut si cum i-a trasnit lui pe scoarta!!!

Hotararile sinodale au un caracter relativ. Au fost sinoade ecumenice nerecunoscute de biserica. Istoria consemneaza anumite sinoade care au fost convocate ca fiind ecumenice si in cele din urma nerecunoscute de Biserica . Sinodul de la Efes din 449 a fost numit "talharesc" . Nici Sinodul de la Hieria din 754, unde au participat 338 de episcopi, nu a fost recunoscut. Aceste sinoade au intrunit un numar chiar mai mare de episcopi decat cele proclamate ca fiind ecumenice.

Pe ce criteriu s-a stabilit valabilitatea hotararilor sinodale? O explicatie se poate gasi in "Enciclica Patriarhilor Ortodocsi" de la 1848: : "In Biserica Ortodoxa n-au putut niciodata, nici patriarhii, nici sinoadele, sa introduca lucruri noi, pentru ca aparatorul religiei este corpul Bisericii, adica poporul insusi, care vrea ca religia sa-i fie vesnic neschimbata si la fel cu a parintilor sai".

Deci, avem de-a face cu o religie a poporului (nici macar a sinoadelor).

P.S. Cu invataturile Sfintilor Parinti s-a intamplat la fel. Biserica a considerat ca unele invataturi ale Sfintilor Parinti sunt gresite. Se pune aceeasi intrebare: pe ce criterii s-a facut o astfel de catalogare?

dani2004 11.12.2009 17:25:47

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 190234)
P.S. Cu invataturile Sfintilor Parinti s-a intamplat la fel. Biserica a considerat ca unele invataturi ale Sfintilor Parinti sunt gresite. Se pune aceeasi intrebare: pe ce criterii s-a facut o astfel de catalogare?

Cine sunt Sfintii Parinti?

Danut7 11.12.2009 17:53:51

Nu orice sinod e recunoscut de Biserica.Alea doua pe care tu le-ai adus in discutie au fost doua sinoade eretice si combatute.

AndruscaCIM 11.12.2009 18:39:59

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 190234)
Hotararile sinodale au un caracter relativ. Au fost sinoade ecumenice nerecunoscute de biserica. Istoria consemneaza anumite sinoade care au fost convocate ca fiind ecumenice si in cele din urma nerecunoscute de Biserica . Sinodul de la Efes din 449 a fost numit "talharesc" . Nici Sinodul de la Hieria din 754, unde au participat 338 de episcopi, nu a fost recunoscut. Aceste sinoade au intrunit un numar chiar mai mare de episcopi decat cele proclamate ca fiind ecumenice.

Pe ce criteriu s-a stabilit valabilitatea hotararilor sinodale? O explicatie se poate gasi in "Enciclica Patriarhilor Ortodocsi" de la 1848: : "In Biserica Ortodoxa n-au putut niciodata, nici patriarhii, nici sinoadele, sa introduca lucruri noi, pentru ca aparatorul religiei este corpul Bisericii, adica poporul insusi, care vrea ca religia sa-i fie vesnic neschimbata si la fel cu a parintilor sai".

Deci, avem de-a face cu o religie a poporului (nici macar a sinoadelor).

Dar oare de ce eu intotdeauna vorbesc despre cele 7 Sinoade Ecumenice cunoscute, recunoscute si respectate de noi de atunci si pana acum, fara nici un dubiu(asta pentru ca stiu ca ai multe de fel)..iar tu imi vorbesti exclusiv de Sinoadele nu stiu care...nerecunoscute, bla bla??? De ce vorbim in paralel, eu fiind directa si stiind despre ce vorbesc, iar tu pe dupa zarzar mereu?????:3:

Poti sa imi spui pe ce criteriu s-a stabilit "validitatea" profetesei White de catre secta ta, si numai a ta...nu e ciudat asa, deloc...deloc?

Avem de a face cu o singura religie, o singura Biserica, un singur Adevar complet cap -coada, si un singur Cuvant al lui Dumnezeu cunoscut de intreaga lume crestina pana la initiativa lui White de a deveni profeteasa...pentru ca s-a suparat pe Miller si s-a gandit ca nu i-ar sta nici ei prea rau sa interpreteze si sa fie ascultata de " poporul american"...de asta ce zici?

Ti-am zis, daca as avea nevoie de interpretarea Bibliei si de profetii, ma pot duce si la un boschetar drogat, si ala bate una doua toata interpretarea lui White si profetiile ei nu mai spun!!!

De ce secta ta se bazeaza pe un fondator, o individa, o interpretare singulara care nu a mai existat pana la ea, si nu pe Adevarul si Cuvantul lui Dumnezeu?

Sugerezi ca noi nu cunoastem Cuvantul lui Dumnezeu, dar cand a uitat Biserica Ortodoxa Cuvantul lui Dumnezeu...si din partea cui adica a venit White si a primit un alt Adevar decat cel propovaduit de Sfintii Apostoli?...a mai primit o completare sau cum, Iisus Hristos nu ne-a spus totul, Dumnezeu trimite profeti asa ca si cum ploua " cats and dogs" ca sa faca zazanie si varietate in Biserica Unica, trimite interpretari non stop, sau cum?

Peste tot sunt profeti, in America parca era/este Incubatorul de Profeti nu alta, toti cu Adevarul...toti cu mustrari, si nici unul de acord cu celalalt, dar adepti din plin, doar nici Gregorian Bivolaru nu duce lipsa :71:!!!

P.S. Nu intelegi un lucru, Biserica lui Hristos adica Biserica Ortodoxa are Sfinti Parinti si Sfinti ( plural)...asadar avem cum sa triem, sa verificam, sa selectam si in baza a e....tu ai un singur fondator, si de moment ce a gresit de la inceput pana la sfarsit...trage concluzia!!!

Singurul om care a inteles Biblia asa, desi nu a existat nimic din ce a inteles White in Crestinism pana la Miller pe care l-a si parasit?????:13:....

Voi veniti hat incolo dupa Luther care nici macar nu intentiona sa se separe de BC, si dupa ce a fost excomunicat reformat tot ( ia sa le arat eu astora ca sunt mai crestin si o sa le dau eu peste nas!), dar celelalte secte de ce reformeaza mereu si mereu, daca el a reformat odata, voi cat o mai tineti asa si la a cata reformare va situati voi fata de prima, aia din sec. XVI????

hoinarul 11.12.2009 19:28:58

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 190259)
Dar oare de ce eu intotdeauna vorbesc despre cele 7 Sinoade Ecumenice cunoscute, recunoscute si respectate de noi de atunci si pana acum, fara nici un dubiu(asta pentru ca stiu ca ai multe de fel)..iar tu imi vorbesti exclusiv de Sinoadele nu stiu care...nerecunoscute, bla bla???

Andrusca, nu te mai preface ca esti grea de cap si nu ai priceput problema pe care am ridicat-o. Eu am vorbit despre toate sinoadele bisericesti. Intrebarea mea este simpla: pe ce criterii, unele sinode au fost recunoscute iar altele au fost considerate eretice.

Aceeasi intrebare am pus-o si referitor la invataturile Sfintilor Parinti, recunoscuti de biserica ortodoxa: pe ce criterii s-a stabilit ca unele invataturi ale Sfintilor Parinti sunt bune iar altele sunt gresite?

Te intreb acestea deoarece tu esti o marturisitoare a Sinodelor, a Sfintilor Parinti si Sfintei Traditii lasata de acestia.

Eu nu voi raspunde la fabulatiile tale despre Ellen White pentru ca nu sunt un marturisitor al acestei femei. Ellen White este o obsesie a ta, pe care va trebui sa ti-o rezolvi singura.

Ceea ce cred si faptuiesc pot argumenta cu Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu).

dani2004 11.12.2009 19:35:52

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 190272)
Ceea ce cred si faptuiesc pot argumenta cu Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu).

Hai sa te vad de ce esti in stare.
Argumenteaza Sfanta Scriptura, prin Sfanta Scriptura.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:43:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.