Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sunt ateu, intrebati-ma orice! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7949)

maria-luisa 02.01.2010 02:08:23

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196095)
Tu realizezi ca unii oameni scriu rapid si nu se obosesc sa corecteze? Daca aici dadeam o lucrare asi fi avut alt limbaj, plus ca ma indoiesc ca tu ai cunostinetele mele in lingvistica, chair am scris la viata mea si in engleza si in romana chestii care probabil te depasesc desi doar speculez in cazul tau, altii deaicea..
Am venit pe forum, din curiozitate, plictiseala, si deasemnea pentru ca eu de multi ani mi-am raspuns toate intrberile in prinvinta religiei si am combatut toate argumentele, din pacate voi nu mi-ati oferit nimic nou. Aceleasi argumente obosite, reciclate la nesfarsit.

Credinta nu trebuie dovedita, n-are nevoie. Este sau nu este , iar pt cine o are si e fericit asa, e foarte bine.

glykys 02.01.2010 02:08:24

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196094)
3. Risc sa raspund cu o alta intrebare: ai trait tu acum 100 de ani sa vezi ce era? I-ai citit pe Sf. Parinti? Eu am citit ceva si am vazut erau pe vremea aceea mai multi sfinti decat acum, mai multa credinta, mai multa frica de Dumnezeu. Intr-adevar, era altfel. Daca ai fi trait acum 100 de ani, nu ai mai fi avut aceste idei.

Deci admiti ca atunci nu exista toata chestia cu D-zeu iubire? Cat despre faptul ca erau mai multi sfinti e cam eronata, canonizarea se poate obtine pentru efectiv oricine, stefan cel mare de exemplu, o fi fost el un mare om, dar numai sfant nu era, cel putin ce inteleg eu prin sfant, si daca nu stiai familia romanov, aia ucisa de comunisti a fsot si ia canonizata, de unde pana unde tarul rusiei un sfant? Iar cat despre fiicele lui nevinovate, apai ar trebuie sa canonizeze toate victimile comunismului, macar ele au murit usor, nu de frig si de faome ca nenumarate milioane.

Dumnezeu este iubire! Nu o zic eu, pentru ca eu nu stiu cu adevarat ce inseamna iubire, o spune Sf. Ioan, care nu a trait acum 100 de ani, ci acum 1000. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa ajungem la masura iubirii! Eu nu stiu ce intelegi tu prin sfint, sfintii sunt si pustnici cuviosi, si martiri, si marturisitori, si ierarhi binefacatori. multe lacasuri sunt in ceruri. ti se pare putin lucru sa ioti versi sangele pentru patrie si credinta? or fi si victimele comunismului sfinti si nu ii stie nimeni. nu ma refeream la canonizare, ci la viata intru Dumnezeu. pe cand noi ne certam pe forum si ne batem cu pumnii in pipet ca suntem atei, respectiv, crestini, unii, pe care nu ii stie nimeni, se roaga acum sa mai tina Dumnezeu lumea asta...

AteulCelRau 02.01.2010 02:09:32

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196092)
Nu stiu cine e ala prost,care nu stie dar stie ce nu stie.De unde nu este nici Dumnezeu nu cere vorba aia.

Bravo, te-ai aburit singur mai bine decat as fi putut vreodata de as fi incercat. Problemele de logica ce le vezi tu sunt in capul tau, eu speram ca pana acuma sa-ti fi dati singur seama, dar cer prea mult, mai bine culcate si raspunde maine poate atuncea vei fi capabil sa dai un raspuns, cand se vor descalci gandcurile la tine in cap. Defapt e simplu, ti-am dat un raspuns logic, dar acest raspuns e impotriva a ceea ce gandesti deci automat ti-ai incalcit gandurile ca sa te autoconvingi ca gresesc si acuma imi vii cu niste remarci care cred ca le-ai scos de undeva intre picioare, sper ca nu din cap.

AteulCelRau 02.01.2010 02:11:15

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 196096)
Credinta nu trebuie dovedita, n-are nevoie. Este sau nu este , iar pt cine o are si e fericit asa, e foarte bine.

Problema apare cand acea credinta ii spune sa explodeze o bomba in mijlocul unei multimi, sau cum era in trecut sa arda femei batrane sau sa omoare pe oricine care nu era crestin.

glykys 02.01.2010 02:12:01

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196095)
Tu realizezi ca unii oameni scriu rapid si nu se obosesc sa corecteze? Daca aici dadeam o lucrare asi fi avut alt limbaj, plus ca ma indoiesc ca tu ai cunostinetele mele in lingvistica, chair am scris la viata mea si in engleza si in romana chestii care probabil te depasesc desi doar speculez in cazul tau, altii deaicea..
Am venit pe forum, din curiozitate, plictiseala, si deasemnea pentru ca eu de multi ani mi-am raspuns toate intrberile in prinvinta religiei si am combatut toate argumentele, din pacate voi nu mi-ati oferit nimic nou. Aceleasi argumente obosite, reciclate la nesfarsit.

Te-am mai intrebat candva cati ani ai si ai spus ca ai 23. Eu am numai 21 si jumatate. Felicitari, draga ateule! Nu ma bat cu tine in scoli sau diplome, pentru ca risc sa te intrec la capitolul slava desarta! incearca, totusi, sa iti folosesti cu mai multa acuratete cunostiintele de lingvistica, pentru ca scrisul oglindeste, printre altele, si respectul pe care il ai pentru propria persoana, cat si pentru a altuia.

glykys 02.01.2010 02:13:14

Imi cer scuze, am dat click de doua ori si riscam sa imi apara acelasi mesaj.

maria-luisa 02.01.2010 02:13:51

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196099)
Problema apare cand acea credinta ii spune sa explodeze o bomba in mijlocul unei multimi, sau cum era in trecut sa arda femei batrane sau sa omoare pe oricine care nu era crestin.

Asta n-are nimic de-a face cu Dumnezeu, sunt doar aberatii ale mintii umane.

AteulCelRau 02.01.2010 02:14:12

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 196097)
Dumnezeu este iubire! Nu o zic eu, pentru ca eu nu stiu cu adevarat ce inseamna iubire, o spune Sf. Ioan, care nu a trait acum 100 de ani, ci acum 1000. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa ajungem la masura iubirii! Eu nu stiu ce intelegi tu prin sfint, sfintii sunt si pustnici cuviosi, si martiri, si marturisitori, si ierarhi binefacatori. multe lacasuri sunt in ceruri. ti se pare putin lucru sa ioti versi sangele pentru patrie si credinta? or fi si victimele comunismului sfinti si nu ii stie nimeni. nu ma refeream la canonizare, ci la viata intru Dumnezeu. pe cand noi ne certam pe forum si ne batem cu pumnii in pipet ca suntem atei, respectiv, crestini, unii, pe care nu ii stie nimeni, se roaga acum sa mai tina Dumnezeu lumea asta...

Bravo lui Ioan, dar pana acum vreo 50 de ani nici o biserica crestina (in practica) nu era deacord cu el, si nici Vechiul Testament nu e.

maria-luisa 02.01.2010 02:15:03

Noapte buna tuturor!

AteulCelRau 02.01.2010 02:15:16

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 196102)
Asta n-are nimic de-a face cu Dumnezeu, sunt doar aberatii ale mintii umane.

Zile asta lor, dar tare ma tem ca daca intr-o zi iti va cere vreun preot acelasi lucru si vei face si tu la fel.

Defapt asta e marea problema cu "dumnezeu" el nu "zice" nimic, numai preotii stiu ce "gandeste" el si vin apoi si ne spun noua, si acolo incep problemele.

maria-luisa 02.01.2010 02:19:56

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196105)
Zile asta lor, dar tare ma tem ca daca intr-o zi iti va cere vreun preot acelasi lucru si vei face si tu la fel.

Defapt asta e marea problema cu "dumnezeu" el nu "zice" nimic, numai preotii stiu ce "gandeste" el si vin apoi si ne spun noua, si acolo incep problemele.

La ce te referi cand zici ca voi face si eu la fel?

glykys 02.01.2010 02:21:20

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196103)
Bravo lui Ioan, dar pana acum vreo 50 de ani nici o biserica crestina (in practica) nu era deacord cu el, si nici Vechiul Testament nu e.

Iertare, acum 2000 de ani Ioan! Am obosit si eu, m-a lasat si pe mine matematica cum te-a lasat si pe tine lingvistica..
Aha, deci acum ai restrans marja... ai mai scazut 50. Ai trait acum 50 de ani? Nici eu, dar stiu ca acum 50 de ani oamenii se sfinteau in inchisorile comuniste... invatau iubirea prin jertfa pana la moarte. Doar nu vrei sa spui ca iubirea a fost inventata acum 100 sau 50 de ani,ea a existat dintotdeauna. treaba fiecaruia cum o descopera si cum o aplica!

maria-luisa 02.01.2010 02:21:27

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196105)

Dumnezeu zice in inima credinciosului. Acolo zice Dumnezeu.

AteulCelRau 02.01.2010 02:31:15

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 196106)

pai astia care vezi ca se sinucid cu bombe si omoare zeci de oameni, crezi ca asa lea nazarit lor? Nu, doarr prin credinta oarba ei cred ca fac ce e bine si indoctrinati de preoti au ajuns la un act asa de despicabil. La ce ma refeream ca datorita credintei tale un preot poate sa profite de tine, pentru ca pentru tine e reprezentantul ui dumnezeu ce spune el nu poate fi indoit si trebuie facut. Si poti sa ajungi si tu sa omori oameni cu bombe, sa stii ca mult nu e, hai ca am sa povestesc pasii.

Sa zicem ca un preotul de la biserica unde mergi tu incepe sa vorbeasca despre hai sa zicem homosexuali si cat de rai sunt, sau o clinica de avorturi, hai sa luam aia, preotul incepe sa te umple de ura pentru aceste clinici, incepe sa te convinga ca toti oamenii deacolo sunt uneltele diavolului, ura in tine creste, preotul vede asta si-ti spune ca trebuie sa faci ceva sa nu stai degeaba, la inceput e cu proteste, dupaia cu un geam spart, cu amenintari iar pe masura ce te afunzi tot mai mult in ura devii capabila de orice. In final cand preotul vine siti spune ca cel mai bun lucru care poti sal faci si care iti asigura un loc in rai si mandria lui dumnezeu fata de tine e sa intri intro clinica de avorturi cu dinamita sub haine si explodezi omorand uneltele diavolului, tu aceepti fara sa te gandesti, pentru ca asta inseamna credinta, sa nu pui la indoiala, iar in mainile uni monstr asta e arma cea mai oribila.

asta paote nu se intampla si nu o sa se intample( sa speram) niciodata la noi, dar sa intamplat chiar si in america chiar cu crestini, iar despre islam nici mai trebuie sa vorbesc.

AteulCelRau 02.01.2010 02:39:01

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 196107)
Iertare, acum 2000 de ani Ioan! Am obosit si eu, m-a lasat si pe mine matematica cum te-a lasat si pe tine lingvistica..
Aha, deci acum ai restrans marja... ai mai scazut 50. Ai trait acum 50 de ani? Nici eu, dar stiu ca acum 50 de ani oamenii se sfinteau in inchisorile comuniste... invatau iubirea prin jertfa pana la moarte. Doar nu vrei sa spui ca iubirea a fost inventata acum 100 sau 50 de ani,ea a existat dintotdeauna. treaba fiecaruia cum o descopera si cum o aplica!

Nu ma refeream la aceasi chestie(daca ceva nu exista acum 50 de ani atunci nu exsita nici acum 100, 1000 sau 1000000000 de ani), iubirea o aveau ei nu biserica, biserica era ocupata cu turnarea la securitate a oamenilor despre care vorbesti. Iubirea exista si inainte desigur, inainte de Ioan, inainte de crestinims si inainte de orice religie, si un caine sau o pisica iubesc. Iubirea na-re absolut nimic deaface cu dumnezeu, dafpt probabli iubesc mai mult ca un crestin, pentru ca nu-mi trebuie nici un zeu sa iubesc, si iubesc mai multa lume pentru ca nu urasc pe nimeni degeaba.

Prea amuzant tipul asta http://www.youtube.com/watch?v=gPOfurmrjxo

enya1978 02.01.2010 04:41:18

nu exista om ateu...sunt sigura de asta.fiecare om crede in ceva.simpla inregistrare in acest site exprima ceva...o nevoie.e doar un strigat mascat..de 'ajutor'.poate sunt impertinenta, dar recunosc paternul...si eu am momente cand ma declar ateu...e imposibil...avem dumnezeirea inscrisa in codul nostru genetic..si are propria forma de manifestare.si ne intoarcem la baza.cred asta din tot sufletul

REBUS 02.01.2010 06:16:00

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195249)
Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice.

Cateva lucruri care sa va supere dar daca vreti va explic de ce am opinia care o am. Sunt Pro avort, pro legalizarea prostitutiei si drogurilor usoare. Deasemenea am sa spun ceva care probabil va va tulbura pe multi, din punctul meu de vedere Credinta, Patriotismul si Religia sunt niste aberatii care ar trebui sa dispara de pe fata pamantului pentru ca noi toti sa traim intr-o lume mai buna si sa fim mai fericiti si uniti cu totii.

“Cel rău să lase calea lui și omul cel nelegiuit vicleniile lui și să se întoarcă spre Domnul, căci EL Se va milostivi de dânsul,…” Is. 55, 7

ești “a T eu” ori a et ra om ?

Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol ! Apoc. 3, 17 - 22

padreati 02.01.2010 09:59:55

Domnule ateu "cel rau", imi permit sa fac niste precizari, care cred eu ca sunt utile. Cand doresti sa porti un dialog cu cineva si nu doar sa iti etalezi sistemul nervos tumefiat de pubertate, trebuie sa pui la baza respectul. Iar cand spun respect, ma refer la o minima educatie si efort intelectual de a te actualiza cu ceea ce interlocutorul afirma.
Asadar:
1. Aici esti pe un forum crestin ortodox. Spre informarea ta dreapta credinta in Hristos nu are nici o legatura cu atentatele cu bombe, inchizitii sau multe din minunatiile la care faci referire.
2. Cand pui probleme sau exprimi indoieli trebuie sa te referi la ortodoxie. Nimeni de aici nu poate sau nu doreste sau considera ca nu este necesar sa iti vorbeasca despre islamism, de exemplu. Acest lucru elementar face parte din respectul necesar unei discutii. Nu e mai potrivit sa te duci pe alte site-uri care au ca subiect aceste religii pentru acest tip de nelamuriri?
3. Este de inteles avantul proletar cu care doresti sa demonstrezi unor creduli cum, ca cred in Harap-Alb, la varsta dumitale si la mandria de care dai dovada. Si chiar inteleg, cred ca marea majoritate a oamenilor s-au crezut buricul pamantului la anumite varste. Atentie insa, unii sfarsesc prin a ramane doar buric, altii reusesc sa treaca peste si sa isi depaseasca conditia.
4. Tot respect fata de interlocutor este si sa ai argumente pentru afirmatiile proprii. Daca faci trimitere la fizicieni sau alte specii de oameni de stiinta, iar dumneata nu esti in stare sa sintetizezi pentru ca sa ne luminezi intunecata noastra minte, de ce vrei ca sa ramai cu mintea odihnita si noi sa facem tot efortul? Mai ramane ca sa cautam si argumente pentru impresiile dumitale anti religioase/crestine/ortodoxe. Nu este cazul.
5. Daca nu consideri ca merita efortul de a-ti corecta propriul text, cu toata intelegerea noastra ca esti grabnic de a ne ajuta in neputinta si ingustime, de ce crezi ca cineva ar considera ca merita efortul sa raspunda la intrebarile dumitale?
6. In fond cine esti tu? De ce a fost nevoie sa se scrie atat de multe mesaje (am participat si eu si acum imi pare rau)? Crestinesc e sa te ajutam, daca o putem face cu ceva, dar nu sa iti pierzi timpul tau si pe al nostru. Da un cuvant care sa ma convinga sa mai scriu o litera pentru dumneata.
PS: Si daca tot tu ai inceput cu intrebarile, de ce nu raspunzi la acestea macar din cand in cand?

Danut7 02.01.2010 12:14:04

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196098)
Bravo, te-ai aburit singur mai bine decat as fi putut vreodata de as fi incercat. Problemele de logica ce le vezi tu sunt in capul tau, eu speram ca pana acuma sa-ti fi dati singur seama, dar cer prea mult, mai bine culcate si raspunde maine poate atuncea vei fi capabil sa dai un raspuns, cand se vor descalci gandcurile la tine in cap. Defapt e simplu, ti-am dat un raspuns logic, dar acest raspuns e impotriva a ceea ce gandesti deci automat ti-ai incalcit gandurile ca sa te autoconvingi ca gresesc si acuma imi vii cu niste remarci care cred ca le-ai scos de undeva intre picioare, sper ca nu din cap.

Pana acum nu am vazut nici un argument la tine care sa dea o alta varianta a existentei Universului.Ti-am pus niste intrebari de natura stiintifica si nu ai stiut sa raspunzi la ele.Mi-ai dat niste raspunsuri infantile de genul "pentru ca asa zic eu".Dumnezeu este iubire a zis-o apostolul Ioan acum aproape 2000 de ani.Sfintii parinti si scrierile lor sunt nu doar de 200 de ani ci mult mai vechi, de cand e crestinismul.Parinti apostolici, parinti ante-niceeni, si parinti dupa sinodul de la Niceea.Cu continuitate de aproape 2000.Si pe vremea sfintilor parinti au existat destule necazuri, ca in toata vremea.Biserica s-a confruntat cu probleme mari, dar a trecut peste ele.De ce nu te uiti si la preotii cu har, la oamenii buni, drepti si credinciosi si la cei milosi.Desigur ca exista uscaciuni inca multe, insa de vina e omul, nu Dumnezeu.Ca omul e uman si pacatos.Tot timpul au existat uscaciuni insa acum cu atat mai mult.Hristos a zis ca Imparatia lui Dumnezeu este aproape si ca va veni la noi, ca lumea e rea si va fi din ce in ce mai rea si ca sfarsitul ei se aproape.Nu a zis ca va fi usor si totul bine, ci a venit si a lasat Biserica Sa ca poarta a cerului si casa a Lui pe pamant in mijlocul acestei lumi tulburate si pacatoase.Iisus nu a venit pentru ca noi eram buni sau ca deveneam mai buni, ci exact din contra.

glykys 02.01.2010 12:36:20

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196110)
Nu ma refeream la aceasi chestie(daca ceva nu exista acum 50 de ani atunci nu exsita nici acum 100, 1000 sau 1000000000 de ani), iubirea o aveau ei nu biserica, biserica era ocupata cu turnarea la securitate a oamenilor despre care vorbesti. Iubirea exista si inainte desigur, inainte de Ioan, inainte de crestinims si inainte de orice religie, si un caine sau o pisica iubesc. Iubirea na-re absolut nimic deaface cu dumnezeu, dafpt probabli iubesc mai mult ca un crestin, pentru ca nu-mi trebuie nici un zeu sa iubesc, si iubesc mai multa lume pentru ca nu urasc pe nimeni degeaba.

Prea amuzant tipul asta http://www.youtube.com/watch?v=gPOfurmrjxo

Logica ta e cam defectuoasa... faci confuzii grave: Biserica - Trupul lui Hristos, nu Biserica turna, ci niste oameni din ea, eventual; te contrazici la fiecare pas: zici ca Biserica toarna, dar ca oamenii din ea iubesc si, in acelasi timp, ca tu iubesti, desi nu esti crestin; nu stii sa definesti iubirea, din moment ce o raportezi pana si la animale, care au instincte primare si nu sentimente umane, Dumnezeu este Iubire, deci iubirea are de-a face cu Dumnezeu, nu poti iubi un om daca nu esti capabil de sacrificiu, iar a iubi nu este sinonim cu "a nu uri degeaba",ca atunci am fi toti mari iubitori. Nu pun la indoiala faptul ca doar un crestin stie sa iubeasca, spun doar ca iubirea adevarata este Dumnezeu pe care fiecare Il cauta. Si la Iubire se ajunge cel mai greu. Nu cred ca stii cat de greu este pentru un crestin sa ii iubeasca pe toti la fel ca pe sine insusi (plecand de la premisa ca pe sine insusi se iubeste cu adevarat!), iar pe Dumnezeu mai presus de toate. Pana la urma, iubirea e dar dumnezeiesc si nu se chema ca o ai daca imparti vorbe frumoase si imbratisari... dar sa ne ajute Dumnezeu sa dobandim cele de folos! In rest, pax tibi!

Edit: am urmarit primele 15 secunde din filmuletul tau, m-ai amuzat si pe ziua de azi. ma asteptam la ceva mai riguros si ... in apologia ateismului, sa zic asa. Cand colo, un bufon care se scalambaie. Dar cine vrea sa urmeze bufonii, e liber, asemeni si cel care vrea sa ii urmeze pe sfinti si traitori! Vad ca este ... trendy sa dai linkuri pe acest topic, asa ca ma conformez: http://www.youtube.com/watch?v=gFtmoCA5udM

conradcrusader 02.01.2010 13:44:03

toata aceasta discutie provocata de acesti doi distinsi atei, ma face sa zambesc. oricat se straduiesc sa ma convinga cu motivele lor ca Dumnezeu nu exista, cu atat mai mult cred in El. si in plus, un credincios adevarat nu are nevoie de probe si dovezi. asta deoarece, credinta adevarata ti-L pogoara pe Dumnezeu in suflet si cand il porti acolo, orice dovada exterioara sau stiintifica a existentei Lui paleste.
toata aceasta discutie imi aduce aminte de o intamplare foarte adevarata in care un ateu convins s-a dus la un mare duhovnic roman ( azi nu mai e printre noi ) sa-l convinga de neexistenta Domnului, exact cu aceleasi argumente si motivari ca ale celor doi sau trei atei de pe acest forum. si in curtea manastirii, in timp ce gesticula si se avanta plin de elan in pledoaria sa, parintele il privea si-i zambea bland si dragastos. la sfarsit, ateul a plecat spasit si invins.
astfel incat, in fata motivarilor acestor atei, nu pot decat sa-mi aduc aminte de zambetul parintelui si sa zambesc si eu la fel.

totusi, cateva cuvinte pentru tanarul de 23 de ani, ateulcelrau. mai inainte de toate, mai pune mana pe o carte de gramatica pentru ca a trebuit sa descifrez si sa-ti corectez toate cuvintele pentru a putea intelege ceea ce vroiai sa spui. in al doilea rand, motivarile si explicatiile tale sunt groaznic de puerile. la varsta de 23 de ani nu e de mirare, cand inca te afli sub ocrotirea mamei, dar cand viata va da cu tine de pamant.... vom mai discuta. pana atunci.... sa cresti mare si sa te maturizezi frumos.

La multi ani!

lareine 02.01.2010 13:57:04

http://atheism.about.com/

http://atheism.about.com/od/atheisma...omeAtheist.htm

:))))

marian.ion 02.01.2010 14:00:45

abia iesit din ou!!!!

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195259)
Am pus cel rau in mod sarcastic, chiar sunt ateu si probabil o sa ne certam pana la urma dar chiar vreau sa vad cum gandesc crestinii de la noi in romania ca daca ma iau dupa aia din SUA, vai de planeta asta.

In principal vreau sa lamuresc preconceptii care probabil le aveti in privinta ateilor si sa abordez aspectele negative care probabil credeti ca oamenii le au din cauza necredintei.

mai ateule, de ce crezi ca mar face sa discut vreodata cu tine daca esti asa de incapatinat si declari deschis ca nu ai numic sfant, pot sa vb. cu cei care sunt atei dar ar dori ca sa cunoasca adevarul, dar cu tine cred ca numai as pierde timpul care pot sa-l rezervez mai mult pn. cei care nu sunt predispusi la cearta, ma indoiesc ca vei gasi cu cine sa discuti pe acest forum decat cu cineva ca tine sau mai rai!!!! Doamne ajuta si ar fi bine sa te gindesti la alta postare care mar atrage mai mult, de exemplu, unde vei merge tu dupa moarte?????????????????????

AlinB 02.01.2010 14:01:19

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196028)
Ti-as putea zice acelasi lucru, chiar nu te-au deranjat toate actele de cruzime ale lui D-zeu din vechiul testament? Dumnezeu a omorat mai multi oamenii decat diavolul conform bibliei iar daca ar fi sa facem o comparatie a omorat mai multi oamenii decat Hitler, Stalin si Mao pusi impreuna, barbati femei copii etc si ia si trimis in iad pe deasupra desi in 99% din cazuri nu aveau nici o vina.

Un exemplu hilar, niste copii isi bateau joc de chelia uni profet din biblie, profetul ia blestemat in numele lui dumnezeu, iar imediat au venit 2 ursoaice si au omorat zeci si zeci din acei tineri.
Undei iubirea, iertarea si mai important LOGICA?

In primul rand, ateii au o problema cu conceptul de "vina".
Pentru ei, orice e permis, atat timp cat nu se transforma in caz penal, adica zeul lor, Statul nu recurge la masuri extreme impotriva individului.

Este normal, pentru cineva cu o constiinta morala puternic atenuata.

In al doilea rand, daca statul laic executa oameni fara discernamant si diferentiere (vezi inclusiv Revolutia Franceza), lasa copii sa moara de foame, sau aproba uciderea lor inca din pantecele mamei, oamenii fara ingrijire medicala, etc. totul e ok, is chestiuni rationale, politica, etc.

O alta problema a ateilor este ca sunt foarte naivi. Chiar mai naivi decat cel mai naiv credincios. De credinta nu mai vorbim..atat timp cat le spui ceva care sa le justifice modul de viata sunt dispusi sa creada orice.

Inclusiv ca vor fi nemuritori. Curand.

AlinB 02.01.2010 14:05:09

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196034)
Depinde cum definesti pacat, eu unul nu vad avortul ca un pacat, dar a molesta pe cineva asa da, cum nu vad a pacat faptul ca tu nu porti val si iesi singura din casa (mare pacat conform legii islamice), dar violul mi se pare o atrocitate (conform legii islamice nu e pacat daca sotul isi violeaza sotia). De asta pun etica deasupra moralitatii(vezi posturile mele precedente).

Pentru ce ar fi etica atee superioara?
Este relativa, nu are valori absolute, interpretabila, cvasi-inexistenta.

Ioana-Andreea 02.01.2010 14:07:29

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196049)
Un embrion de pana 14 saptamani daca l-ai vedea la tine in casa l-ai arunca pe geam daca nu ti-ar fi atat de scarba sa-l atingi, deci probabil l-ai lua cu farasul mai intai. Raspunsul e nu, nu mi se pare etic sa ucid un OM. apropo ce parere ai despre faptul ca dumnezeu ucide si ca oameni ucid in numele lui dumnezeu? Apropo acel video e de la o secta religioasa care ar considera religia ta o blasphemie.

Din moment ce nu ai fost avortat,nu poti sa fii pro-avort.
Lasa,ca nu gasesti embrioni prin casa.Sunt destule dovezi ca e OM,are cod genetic propriu;chiar daca nu ar fi,va fi peste 9 luni.Cine nu vrea copii sa nu-i procreeze sau sa foloseasca mijl. de evitare,in conceptia ta.E iresponsabilitate sa faci copii si sa nu-i accepti.Ca si cum furi si dupa fugi de politie,in loc sa te predai.

AteulCelRau 02.01.2010 14:11:14

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 196158)
Logica ta e cam defectuoasa... faci confuzii grave: Biserica - Trupul lui Hristos, nu Biserica turna, ci niste oameni din ea, eventual; te contrazici la fiecare pas: zici ca Biserica toarna, dar ca oamenii din ea iubesc si, in acelasi timp, ca tu iubesti, desi nu esti crestin; nu stii sa definesti iubirea, din moment ce o raportezi pana si la animale, care au instincte primare si nu sentimente umane, Dumnezeu este Iubire, deci iubirea are de-a face cu Dumnezeu, nu poti iubi un om daca nu esti capabil de sacrificiu, iar a iubi nu este sinonim cu "a nu uri degeaba",ca atunci am fi toti mari iubitori. Nu pun la indoiala faptul ca doar un crestin stie sa iubeasca, spun doar ca iubirea adevarata este Dumnezeu pe care fiecare Il cauta. Si la Iubire se ajunge cel mai greu. Nu cred ca stii cat de greu este pentru un crestin sa ii iubeasca pe toti la fel ca pe sine insusi (plecand de la premisa ca pe sine insusi se iubeste cu adevarat!), iar pe Dumnezeu mai presus de toate. Pana la urma, iubirea e dar dumnezeiesc si nu se chema ca o ai daca imparti vorbe frumoase si imbratisari... dar sa ne ajute Dumnezeu sa dobandim cele de folos! In rest, pax tibi!

Edit: am urmarit primele 15 secunde din filmuletul tau, m-ai amuzat si pe ziua de azi. ma asteptam la ceva mai riguros si ... in apologia ateismului, sa zic asa. Cand colo, un bufon care se scalambaie. Dar cine vrea sa urmeze bufonii, e liber, asemeni si cel care vrea sa ii urmeze pe sfinti si traitori! Vad ca este ... trendy sa dai linkuri pe acest topic, asa ca ma conformez: http://www.youtube.com/watch?v=gFtmoCA5udM

Scuzama dar sa spui ca nu poti iubi fara dumnezeu e cea mai mare aberatie care am auzit-o de la tine si am pierdut orice respect care il aveam pentru tine, asta arata ca in primul rand nu stii ce-i aia iubire, eu l-am iubit pe dumnezeu cand eram mic, imi iubesc familia si am avut si prietene care le-am iubit. Ce spui tu arata ca nu stii ce-i aia om, si nu stii ce-i aia animal, sentimentele umane vin din trecutul animal. Trebuie sa te intreb, ai iubit vreodata o persoana cu adevarat? ca de fiecare data cand vad din astia ca iubesc dzeu ei defapt nau simtit niciaodata iubire pentru om, si de asta in lipsa de altceva iubesc un prieten imaginar. Daca nu ai simtit dragoste adevarata pentru o alta persoana atunci nu-mi vorbi mie de iubire.

Si asta se aplica in general, oamenii car spun ca au nevoie numai de dzeu sunt oamenii care sunt singuri, care zic ca primesc ajutor de la dumenzue sunt omanii care nu primesc ajutor de la altii, eu daca sunt suparat vorbesc cu cinevaa daca sunt bolnav cer sa ma ajute cineva etc, si daca sunt ferciti sunt fericit cu o persoana, si daca iubesc pe cineva e o persoana, sau un animal daca e cazul. Nu sunt niciodata singur fata de voi care va amagiti cu un priten imaginar.

AteulCelRau 02.01.2010 14:16:23

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 196148)
Pana acum nu am vazut nici un argument la tine care sa dea o alta varianta a existentei Universului.Ti-am pus niste intrebari de natura stiintifica si nu ai stiut sa raspunzi la ele.Mi-ai dat niste raspunsuri infantile de genul "pentru ca asa zic eu".Dumnezeu este iubire a zis-o apostolul Ioan acum aproape 2000 de ani.Sfintii parinti si scrierile lor sunt nu doar de 200 de ani ci mult mai vechi, de cand e crestinismul.Parinti apostolici, parinti ante-niceeni, si parinti dupa sinodul de la Niceea.Cu continuitate de aproape 2000.Si pe vremea sfintilor parinti au existat destule necazuri, ca in toata vremea.Biserica s-a confruntat cu probleme mari, dar a trecut peste ele.De ce nu te uiti si la preotii cu har, la oamenii buni, drepti si credinciosi si la cei milosi.Desigur ca exista uscaciuni inca multe, insa de vina e omul, nu Dumnezeu.Ca omul e uman si pacatos.Tot timpul au existat uscaciuni insa acum cu atat mai mult.Hristos a zis ca Imparatia lui Dumnezeu este aproape si ca va veni la noi, ca lumea e rea si va fi din ce in ce mai rea si ca sfarsitul ei se aproape.Nu a zis ca va fi usor si totul bine, ci a venit si a lasat Biserica Sa ca poarta a cerului si casa a Lui pe pamant in mijlocul acestei lumi tulburate si pacatoase.Iisus nu a venit pentru ca noi eram buni sau ca deveneam mai buni, ci exact din contra.

Despre creatia universului si a vietii

http://en.wikipedia.org/wiki/Big_bang
http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution

ce zice stiinta e ce cred si eu.

Problema cu uscaciunile e ca ele nu ar trebui sa existe in biserica, cum tolereaza Dzeu ca o mizerie de om sa fie seful casei lui? Daca toti preotii astia sunt asa de destepti si iluminati cum de nu vad aceste uscaciuni si fac ceva cu ele? Daca toate biserica e asa de mai presus de tot cei lumesc cum se face ca cele mai mari jigodii se gasesc chiar inauntrul ei?

AteulCelRau 02.01.2010 14:27:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 196189)
In primul rand, ateii au o problema cu conceptul de "vina".
Pentru ei, orice e permis, atat timp cat nu se transforma in caz penal, adica zeul lor, Statul nu recurge la masuri extreme impotriva individului.

Este normal, pentru cineva cu o constiinta morala puternic atenuata.

In al doilea rand, daca statul laic executa oameni fara discernamant si diferentiere (vezi inclusiv Revolutia Franceza), lasa copii sa moara de foame, sau aproba uciderea lor inca din pantecele mamei, oamenii fara ingrijire medicala, etc. totul e ok, is chestiuni rationale, politica, etc.

O alta problema a ateilor este ca sunt foarte naivi. Chiar mai naivi decat cel mai naiv credincios. De credinta nu mai vorbim..atat timp cat le spui ceva care sa le justifice modul de viata sunt dispusi sa creada orice.

Inclusiv ca vor fi nemuritori. Curand.

De unde ai scos aberatiile astea? Singrul stat secualr care executa oamenii e SUA, care e cea mai religioasa tara vestica, si statele in care sunt executii sunt cele mai religioase, statele cele mais secualre sutn cele ce au un program social bine pus la punct, in cele religioase copiii mor de foame. Iar in america cu sistemul medical, dreapta conservatoare ultra religioasa e cea care e complet impotriva unei reforme in ciuda eforturilor democratilor seculari.

Revolutia franceza a fost o perioada de haos in care in primmi ani niste lideri despotici au fost inlocuiti cu altii, dar duap ce s-a stabilizat a devenit baza constitutiilor si democratiilor din intrega lume, si azi tu ai trai intr-o groapa muncind pamantul zi si noapte de n-ar fi fost pentru ei.

gabriela8 02.01.2010 14:28:54

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196192)
Scuzama dar sa spui ca nu poti iubi fara dumnezeu e cea mai mare aberatie care am auzit-o de la tine si am pierdut orice respect care il aveam pentru tine, asta arata ca in primul rand nu stii ce-i aia iubire, eu l-am iubit pe dumnezeu cand eram mic, imi iubesc familia si am avut si prietene care le-am iubit. Ce spui tu arata ca nu stii ce-i aia om, si nu stii ce-i aia animal, sentimentele umane vin din trecutul animal. Trebuie sa te intreb, ai iubit vreodata o persoana cu adevarat? ca de fiecare data cand vad din astia ca iubesc dzeu ei defapt nau simtit niciaodata iubire pentru om, si de asta in lipsa de altceva iubesc un prieten imaginar. Daca nu ai simtit dragoste adevarata pentru o alta persoana atunci nu-mi vorbi mie de iubire.

Si asta se aplica in general, oamenii car spun ca au nevoie numai de dzeu sunt oamenii care sunt singuri, care zic ca primesc ajutor de la dumenzue sunt omanii care nu primesc ajutor de la altii, eu daca sunt suparat vorbesc cu cinevaa daca sunt bolnav cer sa ma ajute cineva etc, si daca sunt ferciti sunt fericit cu o persoana, si daca iubesc pe cineva e o persoana, sau un animal daca e cazul. Nu sunt niciodata singur fata de voi care va amagiti cu un priten imaginar.

Si faptul ca te bucuri de prezenta altuia, ca iubesti si esti iubit, ca esti ajutat de cineva in nevoi, nu ar trebui sa te gandesti ca Dumnezeu iti ofera ajutorul prin oameni?

adyy17 02.01.2010 14:37:16

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196193)
Despre creatia universului si a vietii

http://en.wikipedia.org/wiki/Big_bang
http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution

ce zice stiinta e ce cred si eu.

Marele AteuCelRau si intelept si toate astea de unde vin ?

AteulCelRau 02.01.2010 14:38:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 196190)
Pentru ce ar fi etica atee superioara?
Este relativa, nu are valori absolute, interpretabila, cvasi-inexistenta.

Tocmai ai descris moralitatea, bravo.

Etica este absoluta, clara si e baza tuturor legilor unui stat civilizat, unde nu se aplica e vai si amar de populatie. Caci unde nu-i etica e moralitatea, si atuncea rezulta niste aberatii gen oamenii find arsi de vii ca sunt vrajitaore, caci biblia zice ca o vrajitoare nu are voie sa traiasca.

http://www.youtube.com/watch?v=aP4UN6fyVLk

Pentru ei asta e moralitate pentru ca fac ce le spune biblia, sa omoare vrajitoare!
Sau femei batute cu pietre pana la moarte pentru ca indraznesc sa gandeasca singure(mare pacat in islam, e IMORAL ca o femeie sa faca ce vrea)

http://www.youtube.com/watch?v=GPwzC08aYvU

Deci macar taci daca nu stii despre ce vorbesti.

AteulCelRau 02.01.2010 14:40:32

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 196195)
Si faptul ca te bucuri de prezenta altuia, ca iubesti si esti iubit, ca esti ajutat de cineva in nevoi, nu ar trebui sa te gandesti ca Dumnezeu iti ofera ajutorul prin oameni?

Trebuie sa folosesc iar analogie Elefantului zburator? Poate a fostt prin Allah sau Budha, defapt tu crezi in Budha si nu-ti dai seama, tu toti anii astia te-ai rugat lui budha defapt, hai treci la budhism. Te raog nu mai dati argumente care se pot folosi pentru orice religie in existenta.

Citat:

În prealabil postat de adyy17 (Post 196199)
Marele AteuCelRau si intelept si toate astea de unde vin ?

Vine din secole de studiu facute de zeci sute de mii de oamenii, si dupa multe autocorectari si reevaluari ,fata de religie care odata ce e scris ceva nu poate decat sa fie reinterpretat si niciodata contestat.
Si daca vrei sa spui ca vin de la dumnezeu, atunci paote vin de la Allah, budha sau elefantul zburator, toti au acelasi nivel de credibilitate.

Ioana-Andreea 02.01.2010 14:41:13

Citat:

Etica este absoluta, clara si e baza tuturor legilor unui stat civilizat, unde nu se aplica e vai si amar de populatie. Caci unde nu-i etica e moralitatea, si atuncea rezulta niste aberatii gen oamenii find arsi de vii ca sunt vrajitaore, caci biblia zice ca o vrajitoare nu are voie sa traiasca.

http://www.youtube.com/watch?v=aP4UN6fyVLk

Pentru ei asta e moralitate pentru ca fac ce le spune biblia, sa omoare vrajitoare!
Sau femei batute cu pietre pana la moarte pentru ca indraznesc sa gandeasca singure(mare pacat in islam, e IMORAL ca o femeie sa faca ce vrea)
1.Islamul e o inventie,nu ne intereseaza legile Coranului lor.
2.BC nu a omorat doar vrajitoare,ci si ortodocsi.De aceea,e descrisa ca fiind Babilonia.Asa ca nu compara.
3.de unde a luat societatea legile?impotriva omorului,impotriva furtului...nu ti se par cunoscute?Sunt din cele 10 porunci.

AteulCelRau 02.01.2010 14:51:45

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 196203)
1.Islamul e o inventie,nu ne intereseaza legile Coranului lor.
2.BC nu a omorat doar vrajitoare,ci si ortodocsi.De aceea,e descrisa ca fiind Babilonia.Asa ca nu compara.
3.de unde a luat societatea legile?impotriva omorului,impotriva furtului...nu ti se par cunoscute?Sunt din cele 10 porunci.

Cele zece porunci sunt relativ noi si laute din legile babiloniene lol, Ai auzit de codul lui hammurabi, care si acele a fost laut dintr-o sociteate multm ai veche?
http://en.wikipedia.org/wiki/Code_of_Hammurabi

1. Si crestinismul e o invnetie nu esti cu nimic mai presus.
2. Reformuleaza ca nu am inteles ce ai zis.
3.Iar chiar si inainte, tu chair crezi ca oamenii se omorau si furau ca nebunii?(ca animalele nu fac asta). Dreptatea e imprimata in codul nsotru genetic navem nevoie de relgie sa fim buni, defapt atunci cand se baga religie si vine cu moralitate e cand facem lucruri rele ca brusc un sistem de valori e inlocuit cu unul mai ciudatat si ilogic.

glykys 02.01.2010 14:55:32

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196192)

Ateule cel rau, eu nu am nevoie de respectul tau. Lumea te iubeste azi,maine te scuipa.... daca e sa o luam pe a ta, imi iubesc si bunica, si pisica, si ciorbica, si laptopul, si scoala, si antichitatea, si pe Dumnezeu, si pe tine... daca e sa o luam pe a mea.... singura data cand am realizat ca iubesc cu adevarat (si inca o mai fac, din pacate sau din fericire) a fost cand m-am uitat in ochii unui om pacatos, care m-a facut sa sufar enorm si am vazut chipul lui Dumnezeu in el. atunci mi-am dat eu seama ca fara Dumnezeu nu exista iubire adevarata. Nu e vorba, inainte cu ceva timp, eram foarte indragostita de acelasi om, si credeam ca stiu ce este dragostea atunci cand i-am simtit, intr-o imbratisare, bataile inimii si am avut senzatia faustiana ca timpul se opreste in loc. Aia nu era iubire insa. Adevarata iubire este cea care supravietuieste suferintei, care este capabila de jertfa. asa, de respect, afectiune, politete, blandete, mila, comportament moral si decent (lucruri rare azi) sunt capabili toti cei care au 7 ani de acasa, oaresce cunostinta de morala, nu neaparat de crestinism.
Ma scuzi, dar eu nu sunt de parere ca omul a evoluat din animal, de aceea fac distinctia intre sentiment si instinct... daca e sa fii crestin, esti pana la capat si nu iei numai ce iti convine tie! principiul asta m-a invatat un ateu de pe forum, Topcat, caruia ii multumesc.
mai omule, am zis eu ca Il iubesc pe Dumnezeu?! si eu cred ca daca nu ii iubesti pe oameni, pe care ii vezi, nu Il poti iubi pe Dumnezeu pe care nu il vezi. ia si citeste mai cu luare aminte! cine a spus ca are nevoie numai de Dumnezeu? iar te grabesti si generalizezi. oamenii, in genere, Il cunosc pe Dumnezeu, primesc ajutor de la Dumnezeu PRIN oameni. Ca nu vine Dumnezeu in persoana sa ii aduca de mancare / alinare / sanatate etc omului care se roaga pentru asta, nu! Dumnezeu lucreaza prin oameni. :1: Numai ca adesea noi nu ne dam seama de asta si spunem: a,pe mine m-a vindecat doctorul, de mine are grija mama, dar uitam ca daca Dumnezeu nu ii dadea doctorului gand, pricepere si daca nu ti-l scotea in cale nimic nu mai era posibil! si nu dam slava ca mama e sanatoasa si i-a pus Dumnezeu in suflet dragoste pentru copilul ei.

gabriela8 02.01.2010 14:55:41

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196202)
Trebuie sa folosesc iar analogie Elefantului zburator? Poate a fostt prin Allah sau Budha, defapt tu crezi in Budha si nu-ti dai seama, tu toti anii astia te-ai rugat lui budha defapt, hai treci la budhism. Te raog nu mai dati argumente care se pot folosi pentru orice religie in existenta.

Vine din secole de studiu facute de zeci sute de mii de oamenii, si dupa multe autocorectari si reevaluari ,fata de religie care odata ce e scris ceva nu poate decat sa fie reinterpretat si niciodata contestat.
Si daca vrei sa spui ca vin de la dumnezeu, atunci paote vin de la Allah, budha sau elefantul zburator, toti au acelasi nivel de credibilitate.

Dragule, Budha a fost un simplu om asa ca nu trage concluzii pripite! Consider ca tu chiar nu vezi si nu simti ajutorul lui Dumnezeu desi EL ti se descopera prin cei de langa tine!

AteulCelRau 02.01.2010 15:04:21

Apropo toti care le tot dai cu dragoste de dumnezeu vati gandit ca e defapt dragoste de sine?

E clar ca voi nu credeti in dumnezeul biblic, ci credeti intrun dumnezu ca o personificare a tot cei bun pe lumea asta, mai bine zis perceptia voastra a tot cei bun. Asadar fiecare credeti in propiul dumnezeu unic voua, care nu e nimic altceva decat o personificare a propriilor voaster aspiratii si dorinte, deci practiv voi nu-l iubiti pe dumnezu ci pe sine dar nu vreti sa admiteti lol.

Deasemenea cred ca am terminat cu voi, incepeti sa va repetati, si ma faceti sa ma repet si eu, e clar a toti suntem incapatinati in credintele noastre si si stiam cand am venit aici ca nu voi shimba nimica in voi, dar am zis mai devreme si alte motive pentru care am venit. Voi le aveti pe ale voastre si eu pe ale mele, dar ma tem ca ale voastre nu va vor ajuta cu nimica in viata, ci va vor face sa va afundati tot mai mult in viata monahala si sa va separati tot mai mult de societate si bucuriile ei. E viata voastra, faceti ce vreti, logica e clar ca nu va merge cu voi datorita credintei, si oricum sunteti prea mandri ca admiteti ca gresiti, si eu in cautarea mea am avut multe preconceptii dar am avut curajul sa admit ca gresesc, asa am si devenit ateu, am vazut unde am gresit si m-am corectat. voi nu sunteti capabili de asta din pacate. Puteti sa mai scrieti in threadul asta si voi citi dar sa nu va asteptati la un raspuns. Toate cele bune si sper sa gasiti fericire in viata(fericire adevarata, asta e cel mai greu de gasit)

glykys 02.01.2010 15:09:55

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 196215)
Apropo toti care le tot dai cu dragoste de dumnezeu vati gandit ca e defapt dragoste de sine?

E clar ca voi nu credeti in dumnezeul biblic, ci credeti intrun dumnezu ca o personificare a tot cei bun pe lumea asta, mai bine zis perceptia voastra a tot cei bun. Asadar fiecare credeti in propiul dumnezeu unic voua, care nu e nimic altceva decat o personificare a propriilor voaster aspiratii si dorinte, deci practiv voi nu-l iubiti pe dumnezu ci pe sine dar nu vreti sa admiteti lol.

Asa, draga ateule, ai pus punctul pe i! Da, noi zicem ca Il iubim pe Dumnezeu, ca ii iubim pe oameni, pe tata, pe mama, pe iubit, pe iubita, pe toti. si e dragoste de sine. ca daca ne cearta un pic mama si tata, s-a dus iubirea. daca ne paraseste iubitul/ iubita, s-a dus iubirea! Daca Dumnezeu isi intoarce putin fata de la noi, gata, nu ne iubeste, nu exista, e inventie! Da, de aceea e asa de greu sa fii crestin, de aceea e greu sa inveti sa iubesti! Vezi ca stii? ei, dar uite ca sunt unii care nu merg dupa normele astea si iubesc si cand sunt dispretuiti, batuti sau rastigniti. Iubesc si iarta. Deci cui sa ii urmam? Dracului sau lui Dumnezeu?

ramana 02.01.2010 15:17:25

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195249)
Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice.

Cateva lucruri care sa va supere dar daca vreti va explic de ce am opinia care o am. Sunt Pro avort, pro legalizarea prostitutiei si drogurilor usoare. Deasemenea am sa spun ceva care probabil va va tulbura pe multi, din punctul meu de vedere Credinta, Patriotismul si Religia sunt niste aberatii care ar trebui sa dispara de pe fata pamantului pentru ca noi toti sa traim intr-o lume mai buna si sa fim mai fericiti si uniti cu totii.

E clar ca te framanta ceva, si asta e bine, altfel nu ai fi scris pe forum. Nu e nici o problema ca te crezi ateu, la urma urmei toti suntem "fii risipitori", fie in etapa indepartarii , fie in faza reintoarcerii. Singurul lucru ce ar fi util oricui , e sa inteleaga ca toti suntem intr-un proces evolutiv, miine nu v-om mai fi exact ce suntem astazi. Asa ca cu timpul, prin tot felul de experiente de viata mai placute sau din contra, viziuna asupra vietii si mai ales asupra ta insusi se va modifica continuu. A te incapatina in niste idei fixe nu este deloc un mod de a incuraja evolutia atit personala cit si de grup. Credintele (interpretarile) fixiste ,radicale, sunt cele care au produs atatea lucruri regretabile in trecutul istoric,cum ar fi razboaiele cruciate ,si tot ele sunt si astazi la originea a tot felul de dispute mai mari sau mai mici, chiar si aici pe forum. Asa ca sa fim flexibili, deschisi dialogului,receptivi, toti putem invata de la toti, sa nu credem ca "adevarul " nostru este absolut, nici cel "ateu" si nici cel "crestin".
Cunoaste cineva de pe acest pamant "adevarul"?? Aspiratia continua si sincera este cea care ne conduce la evolutie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:36:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.