Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Este pacat sa ascultam Rock? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8041)

colaps 23.06.2010 16:08:16

Citat:

În prealabil postat de Dragos - NL (Post 261952)
e cam off topic discutia, dar vad ca nimeni nu se sinchiseste. asa ca nici eu...

de ce trebuie sa dati cu barda in stanga si in dreapta? tocmai ii explicasem lui colaps ca exact asta e greseala: sa iei de buna oricare din denumirile astea. de ce? pentru ca toate sunt particele menite sa creeze disensiuni intre cei care, de bine de rau, poate sunt bine intentionati in esenta si care ar vrea sa lamureasca lucrurile.

discutiile astea cu illuminati si masonii si evreii si crestinii si politica si satanistii sau extraterestrii si orice alta bazaconie nu duc nicaieri.

Cu asta pot să fiu de acord, că polemica asta nu este utilă, însă nu putem să lăsăm pe cineva dezinformat să vină și să terfelească adevărul (nu mă refer la tine) că mai intra cineva nou și se smintește la cele scrise. Măcar să zicem măi vezi că greșești astfel încât noul-venit vede discuția noastră și va cerceta înainte să creadă. Așa dacă stăm mutălăi va zice că uite domnule pe ăsta/asta nu o mustră nimeni, înseamnă că e adevărat ce zice.

Ceea ce ajută este rugăciunea și schimbarea vieții noastre în mai bine. Restul e polemică...

Panthera 23.06.2010 16:26:32

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 261951)
Interesantă perspectivă: adevărul e rasism la tine duduie? Chiar că ești dusă cu zăhărelul dacă tu crezi că jurnalismul ăsta de doi bani (din toate țările) spune adevărul.

„Libertate, Egalitate și Fraternitate” au zis și porcii nenorociți de revoluționari francezi când aruncau preoți catolici în mare sau le tăia gâtul. Asta au zis și comuniștii. Egalitate, femeia-i bărbat și bărbatu-i femeie, suntem la fel bla bla bla și cu toate ăstea ei exterminau pe toți oamenii cu nevoi speciale și pe handicapați. Foarte egal într-adevăr. Fraternitate în ce? În drăcovenii?

Cei inițiați în porcăria lor masonică nu au idee în ce se bagă. Abea mai apoi pe la gradul 32, 33 află că de fapt marele arhitect al universului nu este Dumnezeu, ci lucifer, steaua dimineții, domnul luminii și alte prostii. Totul este o fațadă de care se lovesc cei ce nu știu sau nu vor să caute în profuzime, așa cum ești și tu.

Ce, crezi că forumul ăsta e un loc în care poți să vii să zici „Ia să mă contrazic cu încuiații ăștia că nu știu nimic.”? Tu crezi că gata așa am visat azi-noapte înseamnă că ăsta-i adevărul? Noi chiar am cercetat înainte să ne asumăm adevărul.

Adumi provele.
Si ce se intampla daca masoneria il roaga pe Satana? Vine antichristul, ok. Tu oricum ai bilet pentru viata vesnica langa Dumnezeu, ce te doare?
De ce, religia nu considera barbatul egal cu femeia? De ce femeile (fiind egale) nu pot deveni preutese si diacon si nu mai stiu ce grad religios?
Zi-mi si mie, inainte de revolutie franceza, cine avea putere in politica, stat si economie? Nu era Biserica Catolica? Cand au doborat comunismul, nu l'au omorat pe Ceasescu ca sa cucereasca liberatea?
Si eu sunt de acord ca masoneria controleaza politica tarilor, dar nu cred ca au ca baza satanismul.
Oricum fata de razist ai facut-o, se intelege foarte bine din posturile tale. Tu nu esti asemanator cu Hitler, esti EL.

colaps 23.06.2010 16:35:32

Citat:

În prealabil postat de Panthera (Post 261977)
Adumi provele.
Si ce se intampla daca masoneria il roaga pe Satana? Vine antichristul, ok. Tu oricum ai bilet pentru viata vesnica langa Dumnezeu, ce te doare?
De ce, religia nu considera barbatul egal cu femeia? De ce femeile (fiind egale) nu pot deveni preutese si diacon si nu mai stiu ce grad religios?
Zi-mi si mie, inainte de revolutie franceza, cine avea putere in politica, stat si economie? Nu era Biserica Catolica? Cand au doborat comunismul, nu l'au omorat pe Ceasescu ca sa cucereasca liberatea?
Si eu sunt de acord ca masoneria controleaza politica tarilor, dar nu cred ca au ca baza satanismul.
Oricum fata de razist ai facut-o, se intelege foarte bine din posturile tale. Tu nu esti asemanator cu Hitler, esti EL.

Citește și leapădă lenea din tine:

http://saccsiv.wordpress.com/2009/11...umenism-evrei/
http://saccsiv.wordpress.com/2010/03...erarhi-masoni/
http://saccsiv.wordpress.com/2010/03...i-politicieni/

Panthera 23.06.2010 17:27:37

Asta este tot? Sunt uimita, toate scrise de religiosi si preoti. Ma asteptam la mai mult de la tine. De exemplu o prova stiintifica, un document, nu vorbe in vant de o intervista unui PREOT! Religia crestina are ca dusman ebraismul.. nu ma mir de ce toti sunteti razisti (majoritatea).
Stiu ca este greu de acceptat, dar esti inchis la minte, si, inteleg, nu este vina ta.

colaps 23.06.2010 20:58:28

Citat:

În prealabil postat de Panthera (Post 262022)
Asta este tot? Sunt uimita, toate scrise de religiosi si preoti. Ma asteptam la mai mult de la tine. De exemplu o prova stiintifica, un document, nu vorbe in vant de o intervista unui PREOT! Religia crestina are ca dusman ebraismul.. nu ma mir de ce toti sunteti razisti (majoritatea).
Stiu ca este greu de acceptat, dar esti inchis la minte, si, inteleg, nu este vina ta.

Mă așteptam foarte mult la un asemenea răspuns. Orice ți-aș fi dat nu erai mulțumită. Păi normal, tu vrei probe și interviuri acordate savanților! Păi 99% din savanți Îl neagă pe Hristos, sunt antihriști! Ce să te aștepți de la vrăjmașii creștinismului? Să zică ceea ce ai nevoie să auzi?

Da, savanții moderni sunt inamici ai Creștinismului căci nu mai au la bază știința, ci minciuna! Mă refer aici la cei care chiar au putere să schimbe sau să influențeze opinia publică. Așa au mințit întotdeauna lumea, că există încălzire globală, că trebuie să reducem populația pămîntului. Ei fug de Creștinism ca dracu de tămâie chiar dacă știu că este adevărat!

Panthera 23.06.2010 22:05:06

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 262081)
Mă așteptam foarte mult la un asemenea răspuns. Orice ți-aș fi dat nu erai mulțumită. Păi normal, tu vrei probe și interviuri acordate savanților! Păi 99% din savanți Îl neagă pe Hristos, sunt antihriști! Ce să te aștepți de la vrăjmașii creștinismului? Să zică ceea ce ai nevoie să auzi?

Da, savanții moderni sunt inamici ai Creștinismului căci nu mai au la bază știința, ci minciuna! Mă refer aici la cei care chiar au putere să schimbe sau să influențeze opinia publică. Așa au mințit întotdeauna lumea, că există încălzire globală, că trebuie să reducem populația pămîntului. Ei fug de Creștinism ca dracu de tămâie chiar dacă știu că este adevărat!

Ai un punct de vedere, cum am spus in alte posturi, complet ridicola. Si tu ce te asteptai de la stiinta: sa descopere ca pamantul a fost creat impreuna cu soarele? Ca dumnezeu cu o batere de palme a creat toate speciile animale si de plante de pe pamant? Ca am fost creati din noroi???
Stiinta este adevarul, sau o alta organizatie a masoneriei??? Nu crezi in incalzire globala? OK, dar vor fi fii tai care vor trai pe pielea lor accest fenomen. Ortodoxia nu se desvolta ca mentalitate, si de asemenea va disparea: cum spune legea naturii, invinge cine-i mai puternic.

The_Fallen 24.06.2010 01:59:48

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 261907)
Da, bun sfat. Citește pe wikipedia care e deținută de evrei, acolo unde toată lumea scrie tot felul de prostii și minciuni.

Ești o naivă și o ignorantă. Tu nu ai habar ce ritualuri satanice au loc în templele masonice. Ce jurăminte diabolice trebuie să depună masonii. Până și faptul că depun jurăminte este satanic, căci este împotriva poruncii biblice „Să nu juri”. Nu mai fii așa naivă pentru numele lui Dumnezeu! Nu mai crede în toate porcăriile care le auzi la radio și TV și pe uichipedia, toate au ca scop minciuna subtilă pe față.

In ce constau aceste juramante si de unde te-ai informat?
Unde scrie in biblie ca nu ai voie sa juri?

The_Fallen 24.06.2010 02:07:13

Citat:

În prealabil postat de eclesiastul (Post 261940)
imi pare rau sa te contrazic, dar masoneria numai la Dumnezeu nu se inchina. Sunt inchinatori ai Satanei, dar incearca sa imbrace o forma mai "intelectuala". Pt ei marele arhitect e Satana si in nici un caz Dumnezeu.
Ceea ce spune Sf Scriptura in Apocalipsa, despre venirea antichristului, este scopul masonilor. Un guvern mondial, si ei sa fie conducatorii. Sunt multe de zis, dar important e esenta, masonii sunt inchinatori ai satanei.

Vrei sa spui in mod direct, adica au un idol care il reprezinta pe satan sau adreseaza rugaciuni in mod direct lui, sau in ideea ca actioneaza contra lui Dumnezeu?

colaps 24.06.2010 02:27:26

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 262143)
In ce constau aceste juramante si de unde te-ai informat?

Urmărește discursurile părintelui Amfilohie pentru mai multe lămuriri. E și jurământul acolo, n-am timp să-l găsesc acum e prea târziu.
http://www.youtube.com/watch?v=6ad-s0YcNkY
http://www.youtube.com/watch?v=M_pRNttmb3A
http://www.youtube.com/watch?v=41-IaQwVGlA
http://www.youtube.com/watch?v=fxzJhPE5fCo

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 262143)
Unde scrie in biblie ca nu ai voie sa juri?

Matei 5:
„34. Eu însă vă spun vouă: Să nu vă jurați nicidecum nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu,
35. Nici pe pământ, fiindcă este așternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetate a marelui Împărat,
36. Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poți să faci un fir de păr alb sau negru.
37. Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; și ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este. ”

Dragos - NL 24.06.2010 07:41:49

e offtopic rau dar in fine...

va zisem, dar probabil v-a scapat in toiul schimbului de argumente: voi, fara sa dati vreun semn ca intelegeti, faceti exact jocul celor care va manipuleaza. va certati. iar aceste certuri mentin starea de alarma si confuzie, cand lucrurile sunt de fapt mai profunde. dar nu puteti ajunge mai departe din cauza certurilor.

de fapt nici nu sunt argumente, adica nu e o discutie. sunt doar provocari, acuzatii aruncate incrucisat. si nici macar nu vorbiti despre voi, ci de niste grupuri mai mult sau mai putin oculte pe care, in opinia mea, nu le cunoasteti direct: clerul, masonii, oamenii de stiinta.

daca ar trebui sa vorbiti in numele vostru probabil ati amuti. pentru ca nu aveti un punct de vedere personal. toate sunt, citate, trimiteri, imprumutate din diverse texte prefabricate.

RoCkoN 26.06.2010 15:13:19

lol voi ati avut o problema serioasa , eu inca ascult rock si nu am nimica
am doar 14 ani si ma simt perfect. parerea mea ca muzica nu te face nici satanist nici gay nici ...... nuj cum sa zic . mi se pare o prostie ce ati scri mai sus

RoCkoN 26.06.2010 15:15:43

Citat:

În prealabil postat de Ioan-Victor (Post 197915)
Depinde ce fel de rock asculti si de cat timp il asculti...Eu ascultam (si inca mai ascult cateodata) nu metal iar genu asta scoate tot ce e mai rau din tine(la fel ca toate genurile de metal)...

cea mai mare prostie de site poti sa asculti si black metal si nu metal si ce vrei nu are cum sa scoata ce e mai rau din tine

RoCkoN 26.06.2010 15:17:47

Citat:

În prealabil postat de Simona-Marilena (Post 197910)
Cand am inceput sa ascult rock, nu mergeam deloc la Biserica...nu uri pacatosul, ci pacatul...

Dak e sa te rogi poti si acasa si pe strada si ascultand rock si pop oriunde nu neaparat la biseri ca

RoCkoN 26.06.2010 15:28:32

Citat:

În prealabil postat de Adrian2009 (Post 197946)
Satanismul in muzica rock, film:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/filme-...uzica-rock.php

Majoritatea muzicii americane e produsa de studiouri cu posibile conectii cu temple sataniste. Zice un fost producator ca nu esti lasat in America sa produci muzica fara farmece.

Ma intreb despre filme. Muzica in mare parte poate contine vraji si farmece cantate in surdina, adica:

Cu voce tare: Hoteeellllll Caaaliforniaaaaaa
Cu voce in surdina profesionistii de magie neagra sau alba: Sa ai urechile clapaugeeee Tra la la la la... sau Sa-ti tragi doua palme sha la la la la.

si dupa ce asculta oamenii ce se poate intampla cu ei si cu urechile lor sau de ce incep sa se plezneasca? Crezi ca glumesc? Ti se pare normal ca copiii din senin devin emo adica aproape posedati si incearca sa se raneasca?

http://www.youtube.com/watch?v=Otti-...rom=PL&index=3

Stii ce zice filmul de mai sus? ca daca nu faci cursuri de magie si nu stii sa faci farmece si alte lucruri de magie neagra sau alba nu te lasa sa produci muzica in America.

Ce mai spune filmul de mai sus? Ca muzica imprimata e dusa intr-un templu de magie si diavolii sunt chemati si li se cere diavolilor sa urmeze FIECARE disc de muzica produs. Asa ca cumparand aceste discuri poti obtine si diavolul aferent care se introduce in casa. Ascultand muzica diavolul poate intra in copii. Ce mai spune filmul de sus ? ca muzica rock poate deveni adictiva si ca cuvintele folosite sunt de magie, fara inteles pentru crestini dar cu inteles pentru magicieni.

ASTA E ORICE MUZICA CU PROVENIENTA AMERICANA, NU DOAR ROCK CONFORM FILMULUI DE MAI SUS.

nici eu nus de acord cu cultura emo si nici muzica lor numi place dar cei mai putin is satanisti si rockeri la fel voi judecati gresit

Jane Says 26.06.2010 15:28:43

Citat:

În prealabil postat de RoCkoN (Post 263081)
Dak e sa te rogi poti si acasa si pe strada si ascultand rock si pop oriunde nu neaparat la biseri ca

Dragul meu, incearca sa te rogi in timp ce asculti pop si rock -- sau o vreme dupa ce ai ascultat -- si spune-mi cum se impaca duhurile. Dar sa te implici cat de cat in rugaciune, nu asa ca zici in gand sau din varful buzelor in timp ce mintea e peste mari si tzari.

De obicei cine spune ca se poate ruga oriunde si oricum -- nu se prea roaga, ca daca s-ar ruga cu adevarat fie si numai putin, ar sti cat de importanta e linistea si pacea sufletului in momentele acelea si in acelasi timp, cat de fragila e si cat de repede se risipeste mai ales cand iti cauti cu lumanarea motivele/stimuli ca sa te imprastii cu duhul.

Ca sa nu mai zic ce cantari prielnice smereniei sunt, au au baby toata lumea da din plete-acum cu mine.

SebastianD 26.06.2010 15:30:09

Citat:

În prealabil postat de RoCkoN (Post 263081)

In primul rand invata sa scrii corect . Muzica te influenteaza in limita in care o lasi sa te influenteze , si crede-ma pe cuvant ai 14 ani dar o sa vezi ca o sa te influenteze , si te influenteaza si acum dar nu vrei sa recunosti . Noi spunem "nu da lasa ca nu ma influenteaza" ne amagim rau .. spunem ca nu ne influenteaza doar ca sa nu o lepadam de noi , ca sunt oameni care sunt dependenti de ea .
Spui ca putem sa ne rugam acasa? putem , da putem , dar unde este smerenia si unde ne rugam mai bine decat in Casa Domnului ?
Esti in floarea varstei ,ce drum alegi acum te va influenta mult pe viitor...

RoCkoN 26.06.2010 15:31:40

Citat:

În prealabil postat de jefferson (Post 249732)
confunzi crestinismul cu un pietism fanatic care traieste din interziceri. daca tie nu-ti place muzica rock asta nu inseamna ca foarte multi crestini carora le place ''traiesc in pacat'' sau sunt ''satanisti'' si alte asemenea prostii. sau au pierdut ''calea cea dreapta''. pur si simplu sunt crestini carora le place si rock-ul.

ai total dreptate \m/

RoCkoN 26.06.2010 15:34:09

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 263088)
Dragul meu, incearca sa te rogi in timp ce asculti pop si rock -- sau o vreme dupa ce ai ascultat -- si spune-mi cum se impaca duhurile. Dar sa te implici cat de cat in rugaciune, nu asa ca zici in gand sau din varful buzelor in timp ce mintea e peste mari si tzari.

De obicei cine spune ca se poate ruga oriunde si oricum -- nu se prea roaga, ca daca s-ar ruga cu adevarat fie si numai putin, ar sti cat de importanta e linistea si pacea sufletului in momentele acelea si in acelasi timp, cat de fragila e si cat de repede se risipeste mai ales cand iti cauti cu lumanarea motivele/stimuli ca sa te imprastii cu duhul.

Ca sa nu mai zic ce cantari prielnice smereniei sunt, au au baby toata lumea da din plete-acum cu mine.

am dat si eu un exeplu nu ca asa as face deci nu ma intelege gresit

Jane Says 26.06.2010 15:36:36

Citat:

În prealabil postat de RoCkoN (Post 263090)
ai total dreptate \m/

Are dreptate intr-o privinta: intr-adevar, confuzi crestinismul cu ce NU este (adica nu e: pietism fanatic care traieste din interziceri). Nu e vorba despre asta.

Cine ajunge dintre crestini sa nu mai asculte muzica de genul acesta o face nu pentru ca e batut cu biciul de cineva, ci pentru ca ajunge sa isi dea seama ca muzica aceasta ii raneste sufletul. La cate chestii am imbratisat si eu inainte si aveam impresia ca ascult cea mai misto muzica de pe pamant -- acum cand trebuie sa rabd si sa ascult, ca-mi pun altii -- stau cu sufletul crispat si abia astept sa se termine ceea ce inainte poate ar fi fost piesa vietii mele.

Si asta fara sa imi impuna nimeni ceva.

RoCkoN 26.06.2010 15:46:25

poate careva sami garanteze cineva ca aceasta melodie e satanista

http://www.youtube.com/watch?v=vF8ldaRTkB8

va dau ersurile in engleza si traduceti ca exista google translate

This past to go
While I collapse
It's not a false alarm
The ashes settle in

I guess,
We are the insane as we ignore the mirror's truth

Should I join the feast
Should I ignore the beast
The future in captivity
I'm not who I’m supposed to be

We aren't even trying
Let this light explode

The bleeding
We deceive them
Fuel the lies
The time
Idle reason
We should live by laws
Call the swarm
Fade in another false hope

We aren't even trying
Let this light explode

We aren't even trying
Find the exit sign
And disappear

We aren't even trying
Let this light explode

We aren't even trying
Find the exit sign
And disappear

Cum poate aceasta mel sa se cataloghese ca rock satanist?

Jane Says 26.06.2010 15:51:12

Pai zi Rockon, cand o asculti si te uiti la clip, poti zice in sinea ta: Nascatoare de Dumnezeu, fecioara, , bucura-te Marie cea plina de dar, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau, ca ne-ai nascut noua pe Mantuitorul sufletelor noastre? :)

Nu exclud posibilitatea, eventual daca o faci dintr-un soi de tristete amestecata cu disperare, dar nu in timp ce admiri ceea ce se aude/vede.

Poti da Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh pentru ca exista aceasta piesa pe pamant? Crezi ca Ingerul tau pazitor se bucura si se veseleste de ea cand o asculti?

RoCkoN 26.06.2010 15:55:50

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 263094)
Are dreptate intr-o privinta: intr-adevar, confuzi crestinismul cu ce NU este (adica nu e: pietism fanatic care traieste din interziceri). Nu e vorba despre asta.

Cine ajunge dintre crestini sa nu mai asculte muzica de genul acesta o face nu pentru ca e batut cu biciul de cineva, ci pentru ca ajunge sa isi dea seama ca muzica aceasta ii raneste sufletul. La cate chestii am imbratisat si eu inainte si aveam impresia ca ascult cea mai misto muzica de pe pamant -- acum cand trebuie sa rabd si sa ascult, ca-mi pun altii -- stau cu sufletul crispat si abia astept sa se termine ceea ce inainte poate ar fi fost piesa vietii mele.

Si asta fara sa imi impuna nimeni ceva.

muzica asta nu ma sperie sau pur si simplu e muzica chiar daca are versuri mai agresive . rappul de exemplu este mult mai vulgar . dak stai sa te gandesti bine mai toata muzica poti sa zici ca e satanista deoarece toti artisti is vand sufletu idustriei muzicale si mai toti vorbesc in ele despre dragoste (ma refer la sex) sau la alte prostii de genu asta

RoCkoN 26.06.2010 15:56:57

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 263108)
Pai zi Rockon, cand o asculti si te uiti la clip, poti zice in sinea ta: Nascatoare de Dumnezeu, fecioara, , bucura-te Marie cea plina de dar, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau, ca ne-ai nascut noua pe Mantuitorul sufletelor noastre? :)

Nu exclud posibilitatea, eventual daca o faci dintr-un soi de tristete amestecata cu disperare, dar nu in timp ce admiri ceea ce se aude/vede.

Poti da Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh pentru ca exista aceasta piesa pe pamant? Crezi ca Ingerul tau pazitor se bucura si se veseleste de ea cand o asculti?

nu am de unde sa stiu intreabal:p

Jane Says 26.06.2010 15:58:28

Citat:

În prealabil postat de RoCkoN (Post 263119)
nu am de unde sa stiu intreabal:p

Pai intreaba-l tu, ca pe tine te pazeste :) Sfinte Ingere Pazitorul vietii mele, fac bine? Iti place? Sau te intristez?
Dar la restul cum raspunzi? :)

RoCkoN 26.06.2010 16:06:10

O persoana daca ascult un anumit stil de muzica nu inseamna ca nu e credincios muzica pt mine e ca un hobby. De exemlu cunosc o persoana care e profesor de matematica si e rocker . Are o camera numai cu cd si casete cu rock . Asta nu inseamna ca e satanist sau ceva de genu asta

Jane Says 26.06.2010 16:08:50

Citat:

În prealabil postat de RoCkoN (Post 263130)
O persoana daca ascult un anumit stil de muzica nu inseamna ca nu e credincios muzica pt mine e ca un hobby. De exemlu cunosc o persoana care e profesor de matematica si e rocker . Are o camera numai cu cd si casete cu rock . Asta nu inseamna ca e satanist sau ceva de genu asta

Eu n-am vorbit de satanism.
Te-am intrebat simplu daca tu poti aduce o rugaciune cat de cat sincera de slava si bucurie cand asculti muzica aceasta? Un stih de lauda Maicii Domnului?

RoCkoN 26.06.2010 16:35:57

nu am cu cn discuta . da is rocker . ador rockul . da cum puteti dovedi ca rockul este satanist

bn na va comvine este da si nu sa ma mai vedeti nici odata pe acest forum.

Jane Says 26.06.2010 16:44:07

Citat:

În prealabil postat de RoCkoN (Post 263153)
nu am cu cn discuta . da is rocker . ador rockul . da cum puteti dovedi ca rockul este satanist

Frate, cine te-a facut satanist ?
De ce ne acuzi de lucruri pe care nu le-am scris?

colaps 26.06.2010 17:53:42

Citat:

În prealabil postat de RoCkoN (Post 263153)

Iar s-a ajuns la polemica asta. Nu mai generalizăm.
Asculți în măsura în care nu te influențează în mod negativ și în măsura în care nu te abate de la rugăciune sau de la cărarea duhovnicească.

Dacă nu te rogi și nu-ți pasă ... asta-i cu totul altă problemă.

Însă orice creștin bun va conștientiza că nu poate asculta decât melodiile cu versuri normale. Nu mă refer la ritm. Poate fi el oricât de lent sau rapid.

Dar când ești creștin, nu-ți prea mai arde de melodii cu versuri de genul „hail satan” sau „satan is my master” sau Doamne iartă-mă alte blasfemii. Ălea da sunt foarte satanice și pe față și te minți singur dacă negi lucrul ăsta.

Nu generalizăm, Iron Maiden au unele melodii frumoase despre Dumnezeu spre exemplu (ascultă „Hallowed be Thy Name” și „Rime of the Ancient Mariner”). Dar pentru a-ți da seama dacă te influențează sau nu trebuie totuși să ai un discernământ, să ai o anumită luciditate. Nu doar să negi influențele cu scopul de a te absolvi de vină în fața lumii. Nu așa se procedează.

Trebuie însă să recunoaștem că majoritatea copiilor nu prea au discernământ în ceea ce fac și nu conștientizează posibilele consecințe. Ăsta-i adevărul, mai ales atunci când te uiți la un concert rock mai energic și vezi spectatorii cum efectiv o iau razna. Și ei spun că nu îi influențează în mod negativ?

Dacă tu spui că nu te „manipulează” muzica și e adevăr atunci bravo ție. Însă majoritatea nu sunt așa.

Dragos - NL 27.06.2010 10:19:12

baiatu asta are 14 ani, a intrat ieri pe site si are 11 posturi toate pe un singur topic: asta.

acuma stii de ce a intrat aici si are asemenea debit concentrat? pentru ca ati facut un topic cu un titlu provocator pana in maduva oaselor. ce atitudine religioasa si mai ales ortodoxa o fi asta, nu pot sa pricep.

dar pot sa pricep ca unii trebuie sa scarmane un gen de muzica facuta de cele mai multe ori pentru eliberare. de ce? pentru ca nu accepta sa devii independent fata de biserica.

aceasta idee este sustinuta sub diferite forme pe topicul asta, pana la nebunie chiar si lipsa de discernamant.

de ce lipsa de discernamant? pentru ca acest baiat, din felul in care s-a prezentat pana acum, este dovada ca se poate asculta rock fara sa faci ceva rau cuiva, nici macar tie.

si eu ascult rock fara sa fac rau nimanui. poate cineva demonstra contrariul?!?

aici am impresia ca se afla problema. ortodoxul de pe acest site nu sufera demonstratia pentru ca il impiedica sa imbratiseze prejudecata religioasa cu un patos orb, stupid, discriminatoriu.

de toleranta, mai ales in conditiile in care omul are un comportament rational ati auzit?

The_Fallen 27.06.2010 14:27:58

Atatea pagini de citit si degeaba.De ce nu se ajunge la o concluzie pe care sa o sprijine toti?Estecrestinismul atat de personal si de subiectiv incat fiecare are o interpretare proprie?
Dpmdv rockul este un mediu prin care se transmit mesaje, sataniste sau nu.
Aici cred ca putem cadea de acord.

gabriel 30 27.06.2010 14:36:17

Sunt crestin ortodox,si ascult cantari bisericesti si religioase mult.

Dar de asemenea sunt si fan inrait Metallica,Rammstein,Nightwish,si alte asemenea si nu cred ca m-as putea opri sa le ascult melodiile,in schimb urasc manelele,populara,house-ul si dance.

Mai ascult si hip-hop de calitate,cu versuri inteligente si fara injuraturi.

Jane Says 27.06.2010 14:40:18

Citat:

În prealabil postat de Dragos - NL (Post 263425)
baiatu asta are 14 ani, a intrat ieri pe site si are 11 posturi toate pe un singur topic: asta.

acuma stii de ce a intrat aici si are asemenea debit concentrat? pentru ca ati facut un topic cu un titlu provocator pana in maduva oaselor. ce atitudine religioasa si mai ales ortodoxa o fi asta, nu pot sa pricep.

dar pot sa pricep ca unii trebuie sa scarmane un gen de muzica facuta de cele mai multe ori pentru eliberare. de ce? pentru ca nu accepta sa devii independent fata de biserica.

aceasta idee este sustinuta sub diferite forme pe topicul asta, pana la nebunie chiar si lipsa de discernamant.

de ce lipsa de discernamant? pentru ca acest baiat, din felul in care s-a prezentat pana acum, este dovada ca se poate asculta rock fara sa faci ceva rau cuiva, nici macar tie.

si eu ascult rock fara sa fac rau nimanui. poate cineva demonstra contrariul?!?

aici am impresia ca se afla problema. ortodoxul de pe acest site nu sufera demonstratia pentru ca il impiedica sa imbratiseze prejudecata religioasa cu un patos orb, stupid, discriminatoriu.

de toleranta, mai ales in conditiile in care omul are un comportament rational ati auzit?

Dragule, esti atat de orbit de propria ta importanta incat esti la un pas distanta de delirul paranoid (ei, glumesc).
Dar spune-mi unde am spus ca e muzica satanista sau mai stiu eu ce sau ca a fost vreo secunda vorba de facut rau, asa cum va imaginati voi acest rau (un ACT EXTERN sau cel mult orientat impotriva propriei persoane, dar neaparat cu componenta materiala (gen, imi tai venele)).

Raul e muuuuuult mai nuantat de atat si dupa cum stii crestinii nu se tem doar de actele EXTERNE, MATERIALE, ci mai ales de acel duh rau, de moarte, care ne desparte de duhul lui Hristos.

Despre asta e vorba, nu independenta si alte aiureli la care visati, cum ca voi rupeti gura targului cu libertatea si independenta voastra in timp ce altii sunt prosti, incuiati si ingenuncheati in trista lor resemnare. Rupeti-o (pe gura targului), for all I care.

Dar sunteti paraleli cu esenta problemei pe care nici macar nu o puteti constientiza, pentru ca e mult mai subtila, nu la vedere, si ne face (pe toti) in foi de vitza.

Ajunge sa iti dai seama -- ca presupun ca iti dai -- ca muzica iti influenteaza starea de spirit. Deocamdata e suficient sa fii de acord cu atat.

Eu l-am intrebat pe baiatul acela, dar nu a raspuns, pentru ca banuiesc ca nu a inteles, si era ca tine, setat pe paranoidie (ca noi zicem ca e satanist si alte aberatii), numai ca el avea 14 ani, e intr-adevar trist ca gandeste asa, pe pilot automat, dar si scuzabil.

Nu am discutat satanism si nici macar rau: l-am intrebat: poate sa spuna o rugaciune de lauda sincera Sfintei Treimi, Maicii Domnului, cand asculta piesa aia de la In Flames? Crede ca Ingerul lui Pazitor se bucura si se veseleste de muzica aceea si de clipul acela? Si asta sa se intrebe toti cei carora LE PLACE sa asculte rock, metal, pop, dance si ce se mai gaseste.

Atat. E foarte simplu.
Si poate inainte de toate, la intrebarile astea ar trebui sa raspunda crestinii si sa traga ei singuri concluziile, mai ales ca ei si stiu asa, cat de cat, cam cum e cu Duhul Sfant, cu trairea, cu lucruri pe care un ateu sau agnostic sau whatever nu ar avea de unde sa le stie, deci intrebarea in cazul lui si-ar rata tinta. Dar cand un crestin isi lipeste sufletul (adica ii place, adera, sustine, cauta, isi provoaca si intretine) de duhuri lumesti/agresive/de sexualitate/trufia vietii, are macar marea sansa de a constientiza lucrul asta.

Dragos - NL 28.06.2010 08:41:03

faptul ca topicul isi trage seva din ura si prejudecata l-am subliniat iar paginile de fata sunt exemplul direct.

acum pot sublinia si faptul ca tu iti indrepti ura impotriva unor oameni care nu fac altceva decat sa se intrebe daca aceasta ura este conforma cu crestinismul.

de ce nu privesti lucrurile cu toleranta fata de cei care pur si simplu arata ca nu fac rau? pentru ca toleranta nu iti satisface sentimentele de ura.

blue_cat 28.06.2010 14:18:05

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 260395)

Cam neplacut de privit.. dar este nimic fata de ultimul videoclip al lady gaga (care are cam ca tema tot transformarea spirituala, orgia si blasfemia.. )

http://saccsiv.wordpress.com/2010/06...%9D-lady-gaga/

urasc ipocrizia. autorul blogului zice ca nu ii place lady gaga. ok. fiecare cu parerea lui.
intrebarea mea e: daca nu ii place, de ce studiaza fiecare detaliu din "alejandro"? el zice ca o critica...ok, cui ii place, sa se uite si sa o asculte. cui nu, nu! sau macar sa taca! cam greu de crezut ca cineva isi poate pierde timpul criticand ceea ce e un nonsens pt el.
dar sa privesti cu asa pofta "alejandro" (pun pariu ca a contribuit intens la milioanele de vizualizari), sa iei fiecare detaliu si sa-l intorci pe toate partile, si apoi arunci cu noroi intr-o cantareata, ca vai, blasfemie...hmm...suna a ipocrizie...mai ales ca simbolurile religioase in videoclipuri nu mai sunt o noutate. cu alte cuvinte, omul nostru arunca cu noroi in gaga, dar taaaare ii mai place...
il si posteaza pe site, ca sa ispiteasca oamenii de buna cuviinta care nu, nu asculta gaga, desi sunt la curent cu ultimele ei hit-uri si au descifrat toata simbolistica din "alejandro".
il si posteaza la doar cateva ore dupa ce fusese lansat...adica a stat omul nostru cu sufletul la gura in fata youtube-ului sa vada cat de provocatoare e gaga de data asta.
deci, urasc ipocrizia!

Jane Says 28.06.2010 14:22:06

Citat:

În prealabil postat de blue_cat (Post 263931)
urasc ipocrizia. autorul blogului zice ca nu ii place lady gaga. ok. fiecare cu parerea lui.
intrebarea mea e: daca nu ii place, de ce studiaza fiecare detaliu din "alejandro"? el zice ca o critica...ok, cui ii place, sa se uite si sa o asculte. cui nu, nu! sau macar sa taca! cam greu de crezut ca cineva isi poate pierde timpul criticand ceea ce e un nonsens pt el.
dar sa privesti cu asa pofta "alejandro" (pun pariu ca a contribuit intens la milioanele de vizualizari), sa iei fiecare detaliu si sa-l intorci pe toate partile, si apoi arunci cu noroi intr-o cantareata, ca vai, blasfemie...hmm...suna a ipocrizie...mai ales ca simbolurile religioase in videoclipuri nu mai sunt o noutate. cu alte cuvinte, omul nostru arunca cu noroi in gaga, dar taaaare ii mai place...
il si posteaza pe site, ca sa ispiteasca oamenii de buna cuviinta care nu, nu asculta gaga, desi sunt la curent cu ultimele ei hit-uri si au descifrat toata simbolistica din "alejandro".
il si posteaza la doar cateva ore dupa ce fusese lansat...adica a stat omul nostru cu sufletul la gura in fata youtube-ului sa vada cat de provocatoare e gaga de data asta.
deci, urasc ipocrizia!

Auzi draga, dar eu cand studiam mortii prin anul I de facultate si pe urma in anul VI, la medicina legala, crezi ca ii studiam cu pofta? :) Cand intorceam cate un fragment pe toate partile eram ipocrita ?
Cand studiem fatzetele raului, cand studiem boala, cand studiem tumora canceroasa (ia-o si metaforic, daca doresti), suntem pofticiosi si ipocriti?

Cu boala psihica ar trebui sa se ocupe schizofrenii care nici macar nu constientizeaza ca sunt bolnavi, sau cineva sanatos? Si atunci medicul care investigheaza simptomele pe toate partile e pofticios si ipocrit?

blue_cat 28.06.2010 14:24:54

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 263937)
Auzi draga, dar eu cand studiam mortii prin anul I de facultate si pe urma in anul VI, la medicina legala, crezi ca ii studiam cu pofta? :) Cand intorceam cate un fragment pe toate partile eram ipocrita ?
Cand studiem fatzetele raului, cand studiem boala, cand studiem tumora canceroasa (ia-o si metaforic, daca doresti), suntem pofticiosi si ipocriti?

tu invatai o meserie ca sa salvezi niste vieti. omul asta saliveaza inutil la gaga.
deci e o mare diferenta.

Jane Says 28.06.2010 14:27:42

Citat:

În prealabil postat de blue_cat (Post 263939)
tu invatai o meserie ca sa salvezi niste vieti. omul asta saliveaza inutil la gaga.
deci e o mare diferenta.

Nu stii daca saliveaza sau nu la Gaga, faci presupuneri doar si unele care nu-ti fac cinste.
Eu de exemplu nu presupun automat ca toti barbatii care se uita la Gaga saliveaza. Le mai dau si prezumtia de nevinovatie, pe baza experientelor fericite pe care le-am avut pana acum.

Imi pare rau pentru tine daca experienta ta te invata altceva si te indeamna la asemenea proiectii triste asupra celorlalti.

blue_cat 28.06.2010 14:34:10

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 263943)
Nu stii daca saliveaza sau nu la Gaga, faci presupuneri doar si unele care nu-ti fac cinste.
Eu de exemplu nu presupun automat ca toti barbatii care se uita la Gaga saliveaza. Le mai dau si prezumtia de vinovatie, pe baza experientelor fericite pe care le-am avut pana acum.

Imi pare rau pentru tine daca experienta ta te invata altceva si te indeamna la asemenea proiectii triste asupra celorlalti.

aha, deci ca sa fii un bun crestin trebuie sa vezi ce orgii mai face gaga, ca ai muuuulte de invatat, dupa logica ta.
nu ai citit nici biblia cap coada (ma refer in general, nu neaparat la tine), dar hai sa o studiem in detaliu pe gaga, ca avem intentii bune de fapt.
anumite lucruri pur si simplu nu pot fi mascate.

Jane Says 28.06.2010 14:36:31

Citat:

În prealabil postat de blue_cat (Post 263949)
aha, deci ca sa fii un bun crestin trebuie sa vezi ce orgii mai face gaga, ca ai muuuulte de invatat, dupa logica ta.
nu ai citit nici biblia cap coada (ma refer in general, nu neaparat la tine), dar hai sa o studiem in detaliu pe gaga, ca avem intentii bune de fapt.
anumite lucruri pur si simplu nu pot fi mascate.

Ca sa fii un bun crestin trebuie sa stii ce e pacatul. Daca nu stii sa-l recunosti in tine si in afara in toate formele lui, nu stii impotriva a ce lupti, nu stii cand gresesti, nu stii cand cazi, nu stii nimic.

Fenomenul Gaga trebuie disecat si aratat intocmai ca mizeria ce este, ca sa nu priveasca cineva si sa se lase dus de val ca e misto, e cool, e trendy, e inofensiv. Ar fi, daca noi am fi lobotomizati si daca nu am avea discernamant. Dar avem, asa ca sa il folosim.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:22:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.