Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Cine s-ar casatori cu o desfranata ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8410)

Miha-anca 15.03.2010 19:26:45

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 224152)
Oricum... mi-a ramas in minte o anumita intrebare adresata pe acest thread: Oare cu cine s-ar fi casatorit Mantuitorul, cu o femeie desfranata...sau cu una cuminte ( facand referire la o usera de pe forum, care avea pretentia normala de a afla un baiat cuminte, fara anumite atitudini si experiente incompatibile cu ea si cu stilul ei de viata in acest moment)?:22:...si m-a frapat faptul ca parca in directia aia...se uitase de Fecioara Maria ca un indiciu foarte clar...practic ne mai fiind nevoie de alte comentarii si ipoteze pe langa aceasta evidenta.

Mantuitorul nu S-ar fi insurat cu nici o femeie. Adica nu S-ar fi insurat deloc.

AndruscaCIM 15.03.2010 19:45:17

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 224188)
Mantuitorul nu S-ar fi insurat cu nici o femeie. Adica nu S-ar fi insurat deloc.

Bine, iti dai seama ca intrebarea e foarte ciudata..dar la concluzia asta a ajuns cineva care s-a insurat cu o femeie care ar fi avut anumite experiente in trecut...tot citind pe aici diverse postari, si ajungand sa isi imagineze ca o desfranata e mai presus decat o fata cuminte care vrea si ea...cum e ideal si crestinesc de altfel, un om cuminte cu care sa fie pe aceeasi lungime de unda!!!:2:

windorin 16.03.2010 08:51:59

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 224195)
Bine, iti dai seama ca intrebarea e foarte ciudata.. dar la concluzia asta a ajuns cineva care s-a insurat cu o femeie care ar fi avut anumite experiente in trecut. Tot citind pe aici diverse postari, si ajungand sa isi imagineze ca o desfranata e mai presus decat o fata cuminte care vrea si ea... cum e ideal si crestinesc de altfel, un om cuminte cu care sa fie pe aceeasi lungime de unda!

A pune problema care este "mai sus", nu imi pare un lucru bun.
Este evident ca binele si curatul este cu mult mai inalt decat raul si intinatul, insa numai Domnul stie care este cu adevarat curat si care este intinat, iar nu omul. Poate unii sunt curati din politete sau buna crestere, din rusine sau altceva, iar nu pentru Domnul si pentru nevointa cea intru sfintenie. Si tot asa. Domnul singur cunoaste inimile oamenilor.

Si mai facem o greseala. Noi taxam prezentul, privind spre trecut.
Domnul insa rasplateste sfarsitul, privind spre intreaga viata, adica atat spre trecut cat si spre viitor.

ella87ella 16.03.2010 09:17:05

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 224317)
A pune problema care este "mai sus", nu imi pare un lucru bun.
Este evident ca binele si curatul este cu mult mai inalt decat raul si intinatul, insa numai Domnul stie care este cu adevarat curat si care este intinat, iar nu omul. Poate unii sunt curati din politete sau buna crestere, din rusine sau altceva, iar nu pentru Domnul si pentru nevointa cea intru sfintenie. Si tot asa. Domnul singur cunoaste inimile oamenilor.

Si mai facem o greseala. Noi taxam prezentul, privind spre trecut.
Domnul insa rasplateste sfarsitul, privind spre intreaga viata, adica atat spre trecut cat si spre viitor.

Ce frumos ai raspuns doar "Domnul singur cunoaste inimile oamenilor".

ella87ella 16.03.2010 09:25:46

Citat:

În prealabil postat de ella87ella (Post 224131)
Eu am vrut sa pun povestiri despre desfranate pentru a da putere celor care au fost desfranati sau sunt desfranati, si eu sunt o desfranata pe cale de indreptare.
Nu am uitat de Fecioara Maria,de fecioria,sfintenia,puritatea,vrednicia ei si ea e alaturi de desfranatii care doresc sa se indrepte.

Si eu inainte judecam si taiam si daca mi-ar fi spus cineva ca eu nu o sa-mi pastrezi fecioria pana la casatorie ma faceam foc si para(niciodata sa nu judeci, ca nu sti cand si tu vei cadea sau te vei afla in situatia celuilalt) si a venit si ispita in fatza caruia am fost slaba si putin credincioasa, l-am intalnit pe el, si uite asa am cazut in pacat,am trait 3 ani in desfrau alaturi de el,crezand ca traiesc iubirea, si ce m-a trezit la realitate, faptul ca el ma inshela, umbla si cu altele, nu i-am fost deajuns doar eu , si faptul ca imi cerea chestii necuvincioase,e greu sa realizezi ca omul pe care l-ai iubit nu a existat, a fost doar un prefacut...si ce este mai greu sa crezi ca Dumnezeu te poate ierta(ispita e mare, celalalt iti sopteste pacatoaso chiar crezi ca poti fi iertata, chiar crezi ca meriti sa fi iertata dupa tot ce ai facut, crezi ca ai puterea de a te schimba, crezi ca cineva te va mai iubi, crezi ca meriti iubire din partea cuiva)e greu sa te ierti pe tine insuti si pe cel langa care ai trait toate , e greu sa l ierti.

Vladimir-Adrian 21.03.2010 22:02:34

Citat:

În prealabil postat de ella87ella (Post 224329)
Si eu inainte judecam si taiam si daca mi-ar fi spus cineva ca eu nu o sa-mi pastrezi fecioria pana la casatorie ma faceam foc si para(niciodata sa nu judeci, ca nu sti cand si tu vei cadea sau te vei afla in situatia celuilalt) si a venit si ispita in fatza caruia am fost slaba si putin credincioasa, l-am intalnit pe el, si uite asa am cazut in pacat,am trait 3 ani in desfrau alaturi de el,crezand ca traiesc iubirea, si ce m-a trezit la realitate, faptul ca el ma inshela, umbla si cu altele, nu i-am fost deajuns doar eu , si faptul ca imi cerea chestii necuvincioase,e greu sa realizezi ca omul pe care l-ai iubit nu a existat, a fost doar un prefacut...si ce este mai greu sa crezi ca Dumnezeu te poate ierta(ispita e mare, celalalt iti sopteste pacatoaso chiar crezi ca poti fi iertata, chiar crezi ca meriti sa fi iertata dupa tot ce ai facut, crezi ca ai puterea de a te schimba, crezi ca cineva te va mai iubi, crezi ca meriti iubire din partea cuiva)e greu sa te ierti pe tine insuti si pe cel langa care ai trait toate , e greu sa l ierti.

ella87ella, chestia cu inselatul nu e o chestie asa neobisnuita. Am citit un studiu facut pe americani, parca, din care reiesea ca infidelitatea (la un moment dat al vietii) atinge 60% pentru barbati si 40% pentru femei. La noi o fi vreo 40-50% pentru barbati (caci noi suntem mai traditionalisti ca americanii), asa ca tot raman jumatate din barbati din care poti alege.
In privinta tipului trebuie sa-l ierti (pentru ca si tu sa fii iertata de Dumnezeu pentru pacatele trecute si viitoare) si sa-l uiti, mai ales ca din ce spui tu nu era om de incredere. Vei cunoaste pe cineva si poate vei pretui mai mult caracterul decat alte calitati, si vei fi un pic mai vigilenta, mai realista si va fi bine, cu ajutorul lui Dumnezeu.

luminita- 28.03.2010 21:41:33

voi spuneti ca femeile sunt desfranate(unele din ele)dar barbatii?pe ei nu ii mai acuza nimeni?eu am intalnit fete cuminti dar baieti cuminti nu...scuzati-ma daca aduc acuzatii pe nedrept

windorin 29.03.2010 12:31:45

Citat:

În prealabil postat de luminita- (Post 229053)
voi spuneti ca femeile sunt desfranate (unele din ele) dar barbatii? pe ei nu ii mai acuza nimeni? eu am intalnit fete cuminti dar baieti cuminti nu... scuzati-ma daca aduc acuzatii pe nedrept

Citeste tot topicul.

Se spune adesea ca intre baiat si fata nu exista nici o diferenta la Domnul, amandoi trebuind sa se aduca pe sine neintinat de desfranare in momentul savarsirii Tainei Cununiei, iar nu doar fata, cum gresit gandesc si spun multi oameni lipsiti de minte.

Daca nu ar fi fete desfranate, nici baietii nu ar mai fi, caci nu ar mai avea cum sa isi puna in fapta gandurile si caderile.
Daca nu ar fi baieti desfranati, nici fetele nu ar mai fi, caci ar cauta si nu ar gasi pe nimeni spre a face... prostii.

andreicozia 29.03.2010 18:20:30

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 224188)

Familia lui Iisus, fratii si surorile Lui erau de religie Iudaica, adica erau observatori a obiceiurilor din scrierea de baza a iudaismului, Torrah, in care legea de baza a barbatilor era aceea de a se casatori si a procrea. Altfel ai fi fost diferit de toti ceilalti si nu pica prea bine.

Miha-anca 29.03.2010 18:57:16

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 229307)
Familia lui Iisus, fratii si surorile Lui erau de religie Iudaica, adica erau observatori a obiceiurilor din scrierea de baza a iudaismului, Torrah, in care legea de baza a barbatilor era aceea de a se casatori si a procrea. Altfel ai fi fost diferit de toti ceilalti si nu pica prea bine.

Daca vorbesti de familia lui Iisus Hrisos, atunci da; ca iudei erau pentru casatorie si procreere. Dar noi vorbeam aici de Iisus Hristos, Mantuitorul nostru, la care posibilitatea de a pacatui nu exista; nici dorinta de a se casatori, caci el nu avea de ce sa-si caute "jumatatea" (idee citita de curand pe forum), El fiind Om si Dumnezeu totodata, conceput si nascut fara de pacat.
Intrebarea pusa era: "Oare cu cine s-ar fi casatorit Mantuitorul, cu o femeie desfranata...sau cu una cuminte".
Raspunsul este: cu niciuna; adica deloc.

philalex 30.03.2010 11:57:29

eu, sa va spun sincer nu m-as mai casatori de loc, avand in vedere vremurile si majoritatea fetelor.....m-as duce undeva, sa am liniste, sa aud ciripitul pasarelelor...si sa uit de acesta nebunie in care coexistam din pacate...putine lucruri mai imi plac aici, si nu stiu de ce....in fine sa ne rugam...e saptamana mare!

eugenia petre 30.03.2010 16:18:15

Sotul meu spune acelasi lucru, ca nu s-ar mai insura nici sa il pici cu ceara, dar mai spune ca s-a saturat sa traiasca langa una care miroase a tamaie, care da toti banii la popa si care petrece mult prea mult timp cu duhovnicul.
Ai tot dreptul sa te plangi de starea fetelor din ziua de asta, dar nici noi nu mai stim ce sa facem. Se pare ca asta isi doresc majoritatea barbatilor: desfranate.
Si eu mi-as dori sa fug de sotul meu care imi administreaza corectii fizice, dar imi aduc aminte de vorbele Sfintelor Scripturi care ma indeamna sa rabd si sa realizez ca el are dreptate, fiind barbat.

luminita- 30.03.2010 20:59:32

Citat:

În prealabil postat de eugenia petre (Post 229666)
Sotul meu spune acelasi lucru, ca nu s-ar mai insura nici sa il pici cu ceara, dar mai spune ca s-a saturat sa traiasca langa una care miroase a tamaie, care da toti banii la popa si care petrece mult prea mult timp cu duhovnicul.
Ai tot dreptul sa te plangi de starea fetelor din ziua de asta, dar nici noi nu mai stim ce sa facem. Se pare ca asta isi doresc majoritatea barbatilor: desfranate.
Si eu mi-as dori sa fug de sotul meu care imi administreaza corectii fizice, dar imi aduc aminte de vorbele Sfintelor Scripturi care ma indeamna sa rabd si sa realizez ca el are dreptate, fiind barbat.

nimeni nu spune ca trebuie sa il asculti pe el doar pt ca e barbat..ce daca este?de fapt toti suntem egali,in plus sotul este o persoana pe care ai dreptul sa o alegi si alaturi de care sa te simti bine(sa te protejeze,sa te respecte,sa va implicati in relatie),iti dai seama ca din moment ce nu te respecta nu te iubeste,iar iubirea este principalul motiv pt care o casatorie sa reziste,nu este ca familia pe in care te nasti si pe care nu o poti schimba

Xosroviduxt 30.03.2010 21:43:23

Citat:

În prealabil postat de luminita- (Post 229763)
nimeni nu spune ca trebuie sa il asculti pe el doar pt ca e barbat..ce daca este?de fapt toti suntem egali,in plus sotul este o persoana pe care ai dreptul sa o alegi si alaturi de care sa te simti bine(sa te protejeze,sa te respecte,sa va implicati in relatie),iti dai seama ca din moment ce nu te respecta nu te iubeste,iar iubirea este principalul motiv pt care o casatorie sa reziste,nu este ca familia pe in care te nasti si pe care nu o poti schimba

nu va mai obositi :).E clar ca dumnea...ei(?) e un "troll".

moshu 01.04.2010 12:53:52

Citat:

În prealabil postat de Xosroviduxt (Post 229777)
nu va mai obositi :).E clar ca dumnea...ei(?) e un "troll".

in plus, corectiile fizice invioreaza, nu? Pai voi nu ati vazut la TV ca pentru o viata sanatoasa trebuie un minim de 30 de minute de miscare pe zi? Daca nu alergi, nu faci sala, plimbarea nu e chiar sport (trebuie ceva mai hardcore), atunci ce iti ramane? Ce noroc cu sotul tau ca se gandeste la toate, si la binele tau! Noroc cu el!

P.S. EU m-as marita cu o desfranata. Dar sa aiba multi bani. :4: Din nenorocire, daca ati citit cumva cartea lui Balzac, "O fiica a Evei", ati vedea cum sunt surprinse cu o mare profunzime gandirile si sentimentele femeii. In acea carte se spunea ca in situatia actula, un barbat este obligat sa isi aleaga o sotie care: ori a fost crescuta ca la manastire, ori stie toate dansurile, e un party animal, canta la pian, are nevoie de ultimele cochetarii etc etc. Asta a fost atunci. Parerea mea e ca aceasta situatia e intrucatva asemanatoare, dar putin depasita: in zilele astea un barbat are de ales din: ori panarame, ori imbecile. Sa gasesti o fata potrivita e foarte greu, si cand o gasesti, ... are prieten, situatia mea, de exemplu. Da, m-as marita cu o panarama. Pentru ca ar fi mult mai inteligenta si sensibila decat varianta b), ai putea sa vorbesti cu ea si sa o schimbi, si ar putea sa aiba si bani, asta ar fi misto. Cu bani faci orice, din pacate.

luminita- 01.04.2010 14:57:59

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 230290)
in plus, corectiile fizice invioreaza, nu? Pai voi nu ati vazut la TV ca pentru o viata sanatoasa trebuie un minim de 30 de minute de miscare pe zi? Daca nu alergi, nu faci sala, plimbarea nu e chiar sport (trebuie ceva mai hardcore), atunci ce iti ramane? Ce noroc cu sotul tau ca se gandeste la toate, si la binele tau! Noroc cu el!

P.S. EU m-as marita cu o desfranata. Dar sa aiba multi bani. :4: Din nenorocire, daca ati citit cumva cartea lui Balzac, "O fiica a Evei", ati vedea cum sunt surprinse cu o mare profunzime gandirile si sentimentele femeii. In acea carte se spunea ca in situatia actula, un barbat este obligat sa isi aleaga o sotie care: ori a fost crescuta ca la manastire, ori stie toate dansurile, e un party animal, canta la pian, are nevoie de ultimele cochetarii etc etc. Asta a fost atunci. Parerea mea e ca aceasta situatia e intrucatva asemanatoare, dar putin depasita: in zilele astea un barbat are de ales din: ori panarame, ori imbecile. Sa gasesti o fata potrivita e foarte greu, si cand o gasesti, ... are prieten, situatia mea, de exemplu. Da, m-as marita cu o panarama. Pentru ca ar fi mult mai inteligenta si sensibila decat varianta b), ai putea sa vorbesti cu ea si sa o schimbi, si ar putea sa aiba si bani, asta ar fi misto. Cu bani faci orice, din pacate.

daca te insori cu una usuratica nu faci nimic decat sa te murdaresti aiurea si sa renunti la posibilitatea de a-ti face o familie si in plus mai atragi si barfele apropiatilor ca stii cum se zice,,cine se aseamana se aduna"

in ziua de azi baietii vor fete cat mai multe si cuminti dar nu le merita..eu una sa fiu in locul fetelor nici nu as accepta pe unu care a avut pe cineva inaintea mea,lucru pe care il fac oricum

felixlivadaru 01.04.2010 16:59:29

Eu as lua-o de la capat

Eu nu m-am casatorit cu o desfranata insa m-am casatorit cu o fosta desfranata care a renuntat pentru totdeauna la trecutul ei.
Pe langa faptul ca este frumoasa si desteapta este si o sensibila si o delicata si o persoana deosebit de sufletista.
Noaptea nuntii a fost prima noastra noapte petrecuta impreuna si pot spune ca a fost cea mai frumoasa noapte din viata mea . Acum mi-a nascut o fetita si daca ar fi sa o iau de la capat as face-o cu siguranta.
Pentru ca este o dulce i-am cumparat de ziua ei onomastica un inel si de ziua de nastere ii voi lua si un lantisor. Si ea a facut destule lucruri frumoase pentru mine.
M-a frapat faptul ca stie exact cam cum mi-as dori eu sa fie si incearca sa fie asa, adica sa fie pe placul meu insa in relitate am descoperit ca nevointa ei este mult mai mare. Cand spun asta ma refer la rugaciune, post, milostenie etc.
Credeti ca am pierdut ceva ca nu m-am casatorit cu o virgina?

forfota 01.04.2010 17:37:15

Citat:

În prealabil postat de felixlivadaru (Post 230407)
Eu nu m-am casatorit cu o desfranata insa m-am casatorit cu o fosta desfranata care a renuntat pentru totdeauna la trecutul ei.
Pe langa faptul ca este frumoasa si desteapta este si o sensibila si o delicata si o persoana deosebit de sufletista.
Noaptea nuntii a fost prima noastra noapte petrecuta impreuna si pot spune ca a fost cea mai frumoasa noapte din viata mea . Acum mi-a nascut o fetita si daca ar fi sa o iau de la capat as face-o cu siguranta.
Pentru ca este o dulce i-am cumparat de ziua ei onomastica un inel si de ziua de nastere ii voi lua si un lantisor. Si ea a facut destule lucruri frumoase pentru mine.
M-a frapat faptul ca stie exact cam cum mi-as dori eu sa fie si incearca sa fie asa, adica sa fie pe placul meu insa in relitate am descoperit ca nevointa ei este mult mai mare. Cand spun asta ma refer la rugaciune, post, milostenie etc.

Ferice de tine! Probabil avea nevoie de afectiune si in naivitatea ei sincera a crezut in acei barbati carora s-a daruit inaintea ta. Odata ce te-a descoperit si ai fost capabil sa o iubesti, sa o ocrotesti, de ce ar mai fi continuat sa caute?

Domnul sa va ocroteasca si sa va sporeasca dragostea!

Langu 02.04.2010 01:51:45

Citat:

Nu, n-ai gresit.Am un prieten care s-a insurat cu o virgina,i-a avortat primii doi copi si este dispusa tuturor barbatilor simpatici.Bietul om nu mai are nici un prieten...Asa ca nu toate virginele termina bine cand isi descopera apetitul,cum nici toti barbatii sunt mono...Casa de piatra,sa fiti fericiti!

moshu 03.04.2010 13:30:24

Citat:

În prealabil postat de luminita- (Post 230349)
daca te insori cu una usuratica nu faci nimic decat sa te murdaresti aiurea si sa renunti la posibilitatea de a-ti face o familie si in plus mai atragi si barfele apropiatilor ca stii cum se zice,,cine se aseamana se aduna"

in ziua de azi baietii vor fete cat mai multe si cuminti dar nu le merita..eu una sa fiu in locul fetelor nici nu as accepta pe unu care a avut pe cineva inaintea mea,lucru pe care il fac oricum

Sunt de acord cu ceea ce au spus toti mai sus. Din pacate nu cred ca m-am facut inteles luminita. Ai dreptate, nu m-as insura cu una usuratica, am vrut sa spun ca m-as insura cu una fosta desfranata. Pentru mine nu ar conta mare lucru asta, ar conta cum spun si altii, sa fie inteligenta si sufletista, si sa aiba puterea sa se schimbe in bine.

Insa ceea ce m-a surprins putin la postul tau e ceea ce ai spus de baieti, ca baietii vor cat mai multe fete si cuminti dar nu le merita. Cred ca gresesti aici; nu toti baietii sunt dinozauri sexuali si chiar daca ar fi, nu ar avea ei vina completa pentru asta! Eu cred ca sunt si baieti de treaba (asa ca mine :24:) pe care sunt multe fete sa nu ii merite.:10:

mm 03.04.2010 14:21:33

mi se pare o prostie

1. Sunt atatea fete/femei singure, care-si vad de treaba, incat chiar nu inteleg de ce un barbat ar lua de nevasta o (fosta) desfranata. Nu invocati chestia cu iubirea aproapelui, "indiferent de cat e de murdar" etc. Asta e dragoste fata de oameni in general, adica nimeni nu trebuie sa urasca pe nimeni, indiferent de ceea ce face. Dar de aici si pana la a construi o viata alaturi de o (fosta) desfranata e cale lunga.
2. Desfranarea, dupa parerea mea, e de doua feluri, ambele incalificabil de grave. Prostitutia - amorul pe bani - practicata din comoditate (e cea mai simpla cale de a face bani multi, de ce sa mearga sa aiba grijaj de un batran, de un copil, de ce sa spele pe jos, mai bine recurg la smecherii din astea) si al doilea tip este desfranarea de viciu. Acele femei care se dau multora, tuturor, nu pentru bani sau favoruri, ci pur si simplu pentru ca au in ele o pofta nestapanita.
Ambele sunt de evitat, in opinia mea, de femeie. Barbatii gandesc altfel si cad mai usor in diverse capcane, deci s-ar putea sa ma contrazica. Imi permit la final o mica gluma, spusa de un vechi prieten: "Sigur ca am mancat si eu din acea prajitura buna, dar am mancat la cofetarie, nu am luat-o acasa".

luminita- 03.04.2010 21:41:16

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 230823)
Insa ceea ce m-a surprins putin la postul tau e ceea ce ai spus de baieti, ca baietii vor cat mai multe fete si cuminti dar nu le merita. Cred ca gresesti aici; nu toti baietii sunt dinozauri sexuali si chiar daca ar fi, nu ar avea ei vina completa pentru asta! Eu cred ca sunt si baieti de treaba (asa ca mine :24:) pe care sunt multe fete sa nu ii merite.:10:

fara suparare,nu te acuz,e posibil sa ai dreptate in legatura ca nu toti sunt la fel sau ca tu nu esti,dar toti zic asa,,nu toti sunt la fel,eu nu sunt ca ei" si pana la urma sunt la egalitate cu ceilalti,toti cei pe care i-am intalnit eu pana acum(nu am fost cu ei dar vorbesc cu ei ca si colegi,ca si amici)toti au dovedit ceea ce am zis eu,din moment ce eu nu am inatalnit pe cineva diferit nu am cum sa cred ca ar exista exceptii

eu niciodata nu m-asi marita cu un baiat care a avut mai multe inaintea mea

Gabriela4ever 04.04.2010 09:26:44

Ai dubii???

Citat:

Sper ca nu ai vreun dubiu in legatura cu alegerea ta, indiferent de ce ti-ar spune altii...O virgina este o persoana care nu-si cunoaste sexualitatea si comportamentul ulterior, ti s-a dat si un exemplu mai sus...Eu cred ca te-ai casatorit cu o fata buna si ca oricat ai cauta nu mai gasesti alta ca ea. Sper sa o meriti si sa nu o tratezi niciodata ca pe o fosta desfranata, ci ca pe sotia ta pe care o iubesti, o respecti, o apreciezi si care ti-a dat si un copil....Nu e cazul sa tanjesti dupa virgine. Oricum virgina esti doar o data....caracterul si valoarea unei femei nu stau in virginitate. Eu cred ca ai avut mare noroc sa o intalnesti, ea la fel cu tine. Sper sa pastrati ceea ce aveti si asa cum se straduieste ea sa fie cum vrei tu, asa sa faci si tu! Pentru ca daca tu ai fost virgin iar ea o fosta desfranata, nu inseamna ca ii esti superior....Sper ca nu crezi asta!!!
De asemenea...s-ar putea sa fii luat peste picior de "lupii moralisti", dar am vazut ca nu prea s-au bagat. Sa nu bagi in seama daca ti se intampla. Fiecare are drama lui, povestea lui si multi incearca sa para cu totul altceva decat sunt...

Florin-Ionut 05.04.2010 12:11:05

Lumea in care traim

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 209747)
Cine s-ar casatori cu o desfranata ?

Uite cine:

Stateam de vorba cu preotul din parohia mea si la un moment dat mi-a dat un exemplu de cat de dificila este misiunea de duhovnic. Ce urmeaza sa spun nu este banc luat de pe Internet.

Vine intr-o zi la el un cuplu pentru spovedania dinainte de casatorie. El e politist si ea prostituata. S-au cunoscut la strada, s-au placut, s-au hotarat sa faca nunta.

Dupa ce au marturisit toate acestea, ei i-au spus preotului ca se castiga bine din meseria asta, asa ca au hotarat ca ea sa presteze in continuare in specializarea aleasa.

Inca o data: el politist, ea prostituata.

Imaginati-va ca sunteti in locul preotului respectiv, care trebuie teoretic sa-i dezlege de pacate pentru taina casatoriei.

heaven 06.04.2010 10:24:04

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 231211)
Uite cine:

Stateam de vorba cu preotul din parohia mea si la un moment dat mi-a dat un exemplu de cat de dificila este misiunea de duhovnic. Ce urmeaza sa spun nu este banc luat de pe Internet.

Vine intr-o zi la el un cuplu pentru spovedania dinainte de casatorie. El e politist si ea prostituata. S-au cunoscut la strada, s-au placut, s-au hotarat sa faca nunta.

Dupa ce au marturisit toate acestea, ei i-au spus preotului ca se castiga bine din meseria asta, asa ca au hotarat ca ea sa presteze in continuare in specializarea aleasa.

Imaginati-va ca sunteti in locul preotului respectiv, care trebuie teoretic sa-i dezlege de pacate pentru taina casatoriei.

Aici este altceva...este trist ca femeia respectiva alege sa practice in continuare asa ceva,iar barbatul,de dragul banilor o lasa.
Din punctul meu de vedere aceasta nu este iubire,ci eventual patima amestecata cu multe alte lucruri urate.
Banuiesc ca preotul nu ar avea cum sa le dea binecuvantare,pana nu fac un canon si pana ei nu renunta al acest gand si practica.

heaven 06.04.2010 10:27:34

Citat:

În prealabil postat de mm (Post 230829)
1. Sunt atatea fete/femei singure, care-si vad de treaba, incat chiar nu inteleg de ce un barbat ar lua de nevasta o (fosta) desfranata. Nu invocati chestia cu iubirea aproapelui, "indiferent de cat e de murdar" etc. Asta e dragoste fata de oameni in general, adica nimeni nu trebuie sa urasca pe nimeni, indiferent de ceea ce face. Dar de aici si pana la a construi o viata alaturi de o (fosta) desfranata e cale lunga.
2. Desfranarea, dupa parerea mea, e de doua feluri, ambele incalificabil de grave. Prostitutia - amorul pe bani - practicata din comoditate (e cea mai simpla cale de a face bani multi, de ce sa mearga sa aiba grijaj de un batran, de un copil, de ce sa spele pe jos, mai bine recurg la smecherii din astea) si al doilea tip este desfranarea de viciu. Acele femei care se dau multora, tuturor, nu pentru bani sau favoruri, ci pur si simplu pentru ca au in ele o pofta nestapanita.
Ambele sunt de evitat, in opinia mea, de femeie. Barbatii gandesc altfel si cad mai usor in diverse capcane, deci s-ar putea sa ma contrazica. Imi permit la final o mica gluma, spusa de un vechi prieten: "Sigur ca am mancat si eu din acea prajitura buna, dar am mancat la cofetarie, nu am luat-o acasa".

Maria Magdalena a fost o desfranata care apoi a ajuns o sfanta.Oare Iisus Hristos,Cel caruia spuneti ca vreti sa ii urmati,a alungat-o?Oare nu a primit parerea ei de rau si lacrimile cu bratele deschise?Daca Fiul lui Dumnezeu a facut asta,noi de ce am avea trufia sa damnam si sa alungam dintre noi astfel de persoane?

heaven 06.04.2010 10:30:59

Citat:

În prealabil postat de luminita- (Post 230959)
eu niciodata nu m-asi marita cu un baiat care a avut mai multe inaintea mea

Ma faci sa zambesc...oare crezi ca faptul ca un baiat este virgin iti ofera vreo garantie?
Daca dupa cativa ani,neavand experienta necesara va fi extrem de curios sa vada cum e si pe alte pajisti frumos colorate?

windorin 06.04.2010 11:49:25

Citat:

Ce urmeaza sa spun nu este banc luat de pe Internet. Vine intr-o zi la el un cuplu pentru spovedania dinainte de casatorie. El e politist si ea prostituata. S-au cunoscut la strada, s-au placut, s-au hotarat sa faca nunta. Dupa ce au marturisit toate acestea, ei i-au spus preotului ca se castiga bine din meseria asta, asa ca au hotarat ca ea sa presteze in continuare in specializarea aleasa.

Pe scurt, eu nu le'as da binecuvantare.
Daca s'ar iubi cu adevarat, ei nu ar putea pune asemenea conditii, iar daca nu se iubesc, ce sa caute la Sfanta Taina a Cununiei ?!

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 231537)
Aici este altceva...este trist ca femeia respectiva alege sa practice in continuare asa ceva,iar barbatul,de dragul banilor o lasa. Din punctul meu de vedere aceasta nu este iubire,ci eventual patima amestecata cu multe alte lucruri urate.

Asa este. Nu am mai auzit nici eu pana acum asa ceva.
Cu Nunta nu ne jucam, nici nu "iesim la o plimbare". Este nevoie de o iubire cat mai matura, din partea amandorura.

Noesisaa 06.04.2010 12:08:04

Citat:

Uite cine:

Eu nu vad unde este dilema. Preotul are dreptul, daca nu si obligatia, sa nu dea dezlegare si iertare daca nu vede cainta si dorinta de indreptare, cea ce nu e cazul mai sus. Preotul nu trebuie sa ii dezlege. Apoi in cazul de mai sus nunta ar fi o bataie de joc la adresa Sf Duh, plus motiv de scandal si exemplu prost in societate.

AndruscaCIM 06.04.2010 13:09:02

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 231545)
Ma faci sa zambesc...oare crezi ca faptul ca un baiat este virgin iti ofera vreo garantie?
Daca dupa cativa ani,neavand experienta necesara va fi extrem de curios sa vada cum e si pe alte pajisti frumos colorate?

Sustii cumva experienta vasta inainte de casatorie, in baza careia instant dupa ce te casatoresti, inchei capitolul "curiozitati"??:71:

Nu sunt de acord, indiferent de motivul pentru care nu poti sa iubesti o persoana in vederea casatoriei, sau a unei relatii de durata...ai plecat pe drumul tau, ca e desfranare, patima jocurilor de noroc, consumul dulciurilor in exces....sau croiul pantalonilor, pur si simplu asa e normal sa stea lucrurile...dragostea pentru aproapele nu e acelasi lucru cu sentimentul ca vei trai toata viata cu o persoana, asa cum e ea in totalitatea ei.

Vladimir-Adrian 06.04.2010 13:19:06

aici nu mi se pare nimic dificil

Citat:

Uite cine:

Situatia nu mi se pare deloc incurcata:

Prostituția este o practică interzisă cu desăvârșire

29Să nu-ți necinstești fata, dînd -o să fie curvă, pentruca nu cumva țara să ajungă un loc de curvie, și să se umple de fărădelegi.(Lev19.29)

Să nu fie nicio curvă din fetele lui Israel, și să nu fie niciun sodomit din fiii lui Israel.(Deut23.17)

Să n'aduci în casa Domnului, Dumnezeului tău, cîștigul unei curve, nici prețul unui cîne, ca împlinire a unei juruințe oarecare; căci și unul și altul sînt o urîciune înaintea Domnului, Dumnezeului tău.(Deut23.18)

Ei trebuie sa se casatoreasca ca sa nu mai traiasca in pacat (el in pacatul curviei, ea in pacatul desfranarii pe bani), iar ea sa-si gaseasca o meserie cinstita, iar amandoi sa renunte la lacomia de bani caci se stie ca banul e ochiul dracului sau ,,radacina tuturor relelor"(1Tim6.10)

heaven 06.04.2010 18:05:08

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 231603)
Sustii cumva experienta vasta inainte de casatorie, in baza careia instant dupa ce te casatoresti, inchei capitolul "curiozitati"??:71:

Nu sunt de acord, indiferent de motivul pentru care nu poti sa iubesti o persoana in vederea casatoriei, sau a unei relatii de durata...ai plecat pe drumul tau, ca e desfranare, patima jocurilor de noroc, consumul dulciurilor in exces....sau croiul pantalonilor, pur si simplu asa e normal sa stea lucrurile...dragostea pentru aproapele nu e acelasi lucru cu sentimentul ca vei trai toata viata cu o persoana, asa cum e ea in totalitatea ei.

Fiecare experimenteaza viata in mod diferit,tot ce incercam eu sa ii spun este ca faptul ca cineva este virgin/a la momentul casatoriei nu iti ofera vreo garantie pe viata.

luminita- 06.04.2010 18:15:58

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 231545)

sincer mi-ar fi scarba de un astfel de baiat...vrea fete?se gasesc pe toate drumurile dar nu la mine in familie si in plus sa am eu grija mai incolo de un barbat care a fost a altora inaintea mea?niciodata,asa cum nici pe mine nu ma intereseaza experiente de genul asta asa nici pe el sa nu-l intereseze...daca s-ar intampla sa ma marit cu unu din asta nu as putea sa-l respect cat de putin,iar in cazul in care ar avea vreo problema de ce sa-i fiu alaturi?sa se duca la fetele pe care le-a iubit atat inaintea mea,sa ii fie ele alaturi...stiu ca suna mai dur sau unii ar zice ca sunt copilarisme dar eu niciodata nu as accepta un baiat de ,,second hand",as accepta doar unul serios,,de casa,care sa isi vada de treaba lui,nu sa descopere sute de fete...eu una vreau unu si acelasi,nu ar fi corect fata de mine ca el pt mine sa fie primul si eu pt el a 10-a

vasalie 06.04.2010 21:35:12

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 209747)

Cati dintre noi ar putea iubi sincer o desfranata ? ... In afara de Hristos, eu nu cunosc pe nici un altul.

Profetul Osea a primit porunca de la Dumnezeu sa "ia de nevasta o curva" (Osea 1:2) si sa iubeasca "o femeie iubita de un ibovnic si preacurva" si sa o iubeasca "cum iubeste Domnul pe copii lui Israel" (Osea 3:1)

Foarte sugestiva cartea profetului Osea referitor la dragostea si suferinta lui Dumnezeu.

flying 06.04.2010 22:01:48

toti suntem(sau am fost) desfranati si vicleni , la vedere sau in "ascuns" .
Sf.Vasile spunea : femeie n-am cunoscut ,dar nici feciorelnic nu pot spune ca sunt.
daca ai primit un singur gand de desfranare esti desfranat la fel ca si prostituata de pe trotuar ,nu esti cu nimic mai bun ca ea, poate chiar mai rau ,ca o judeci si te crezi mai bun ca ea , desi te afli in acelasi pacat.
intrebarea ar putea fi pusa si asa : daca o desfranata ar fi de acord sa se casatoreasca cu unul care e MAI desfranat ca ea( dar in "ascuns",si nu la vedere ca ea)

AndruscaCIM 06.04.2010 22:58:44

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 231751)
Fiecare experimenteaza viata in mod diferit,tot ce incercam eu sa ii spun este ca faptul ca cineva este virgin/a la momentul casatoriei nu iti ofera vreo garantie pe viata.

In fine...nu as zice ca e vorba de garantii, ci mai mult de un glas interior lasat de Dumnezeu in om, care il indeparteaza sau il apropie de anumite persoane, in functie de ceea ce transmit ele, de ceea ce exprima...cumva ceva inexprimabil, asa cum banuiesc ca se intampla atat in cazul celor care se casatoresc cu "desfranati"...cat si in cazul celor care se casatoresc cu oameni cuminti din punct de vedere al experientei sexuale.

aurelia1984 07.04.2010 06:32:04

Citat:

În prealabil postat de luminita- (Post 231760)
sincer mi-ar fi scarba de un astfel de baiat...vrea fete?se gasesc pe toate drumurile dar nu la mine in familie si in plus sa am eu grija mai incolo de un barbat care a fost a altora inaintea mea?niciodata,asa cum nici pe mine nu ma intereseaza experiente de genul asta asa nici pe el sa nu-l intereseze...daca s-ar intampla sa ma marit cu unu din asta nu as putea sa-l respect cat de putin,iar in cazul in care ar avea vreo problema de ce sa-i fiu alaturi?sa se duca la fetele pe care le-a iubit atat inaintea mea,sa ii fie ele alaturi...stiu ca suna mai dur sau unii ar zice ca sunt copilarisme dar eu niciodata nu as accepta un baiat de ,,second hand",as accepta doar unul serios,,de casa,care sa isi vada de treaba lui,nu sa descopere sute de fete...eu una vreau unu si acelasi,nu ar fi corect fata de mine ca el pt mine sa fie primul si eu pt el a 10-a

Inteleg perfect, Luminita! Uita-te pe la inceputul topicului, vorbeam si eu cam de acelasi lucru si multe controverse s-au mai declansat.

heaven 07.04.2010 08:24:03

Citat:

În prealabil postat de luminita- (Post 231760)

Oare scarba de semeni este un atribut al iubirii crestinesti?Sau este mai mult o caracteristica a unei defensive ce apartine unei persoane care nu are suficienta incredere in ea si considera ca prin posesie va dobandi siguranta dupa care atat tanjeste?Mai gandeste-te...
Cel de langa noi nu este o proprietate,iar iubirea este ceva liber,ce nu are nevoie sa fie constrans pentru a exista langa noi.
Crezi ca daca cineva a mai cunoscut si alte femei anterior casatoriei,asta il face musai depravat,incapabil de a iubi sau a fi cinstit?
De unde stii ca nu si-a trait si el ca fiecare propriile dezamagiri si experiente de viata,crezand de fiecare data ca respectiva este aleasa?Daca lucrurile nu au mers intre ei,oare ti se parea firesc cu indiferent ce pret sa ramana impreuna?
Cuvintele tale izvorasc din nesiguranta si teama,iar teama este opusul iubirii.
Cel mai bine este sa ramanem intr-un echilibru si sa ne ferim sa judecam astfel pe cei din jur pentru ca numai bunul Dumnezeu stie ce a fost si este in inima fiecaruia.

AndruscaCIM 07.04.2010 12:01:20

Citat:

În prealabil postat de aurelia1984 (Post 232000)
Inteleg perfect, Luminita! Uita-te pe la inceputul topicului, vorbeam si eu cam de acelasi lucru si multe controverse s-au mai declansat.

Iti dai seama ca unii sunt cam razna, si or fi uitand ca "sfantii' astia care s-ar insura cu desfranate, in opinia lor...ar putea fi de fapt aceiasi "sfinti", si or avea atata capacitate de a iubi crestineste...incat inaintea desfranatei or fi parasit vreo 3 fete din motive care nu i-ar fi impiedicat sa se mantuiasca alaturi de ele, dar au ales desfranata...doar pentru ca a existat acea chimie, si deci poate in cele mai multe cazuri fara alte conotatii marete si inaltatoare!!!:71:

Nu au de ce sa te intereseze controversele sau datul cu parerea al celorlalti la adresa vietii tale, si a principiilor tale de viata...ba chiar sa iti vezi de treaba, pentru ca e clar ca asa te-a lasat Dumnezeu sa simti lucrurile...si are un plan cu tine.

windorin 07.04.2010 12:29:35

Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 231865)
Profetul Osea a primit porunca de la Dumnezeu sa "ia de nevasta o curva" (Osea 1:2) si sa iubeasca "o femeie iubita de un ibovnic si preacurva" si sa o iubeasca "cum iubeste Domnul pe copii lui Israel" (Osea 3:1) Foarte sugestiva cartea profetului Osea referitor la dragostea si suferinta lui Dumnezeu.

Multumesc pentru ca mi'ai amintit de acest lucru - Cartea lui Osea. Chiar acum vreo saptamana am inceput sa citesc Vechiul Testament. Am deschis la Cartea I Regi, acolo unde se vorbeste despre Saul si David. Cum termin Cartile Regilor, astept sa incep Profetii.

Da, este tare minunat si greu de inteles acest episdo din viata lui Osea.
Prin aceasta, cred ca el L'a preinchipuit pe Hristos, care a luat firea umana, intru o unire neamestecata si vesnica.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:44:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.