Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Diferente intre versiunile Scripturii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8430)

Illuminatu 27.03.2012 20:50:19

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437500)
Păi acesta este tocmai unul din sensurile lui apoleipetai, nu a scos nimic.

NU.
"leipetai" inseamna "a ramane".
"apoleipetai" inseamna "a ramane in urma, a parasi"
http://www.greekbible.com/index.php

osutafaraunu 27.03.2012 20:53:43

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437528)
NU.
"leipetai" inseamna "a ramane".
"apoleipetai" inseamna "a ramane in urma, a parasi"

Cum se face, că niciunul din traducătorii ortodocși n-a sesizat acest sens? Și v-am dat 6 exemple. Dacă-l puneți și pe Bădiliță în rândul ortodocșilor (a trecut la greco-catolici după ce a tradus Biblia), aveți 7!:39:

Illuminatu 27.03.2012 20:55:58

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 437522)
Concluzie eronata. Adventistii sarbatoresc ziua a saptea (sambata) asa cum a poruncit Dumnezeu (ca o sarbatoare a creatiei impreuna cu Creatorul).

Si noi sarbatorim tot o a 7-a zi, Duminica asa cum a poruncit Cuvantul Creator intrupat spre mantuirea noastra (Dies Domini care apare in Apocalipsa 1, 10, daca tot e sa vorbim "apocaliptic": "În ziua Domnului (Dies Domini, adica Duminica) eram în Duhul. Și am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trâmbițe.."

osutafaraunu 27.03.2012 20:57:59

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437532)
Si noi sarbatorim tot o a 7-a zi

Ba să avem pardon! De anul trecut de când B.O.R. a recunoscut oficial (prin noua formă a calendarului) că duminica e prima zi a săptămânii nu mai aveți nicio justificare! Gata, s-a terminat cu minciuna de veacuri!

Illuminatu 27.03.2012 20:59:46

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437531)
Cum se face, că niciunul din traducătorii ortodocși n-a sesizat acest sens? Și v-am dat 6 exemple. Dacă-l puneți și pe Bădiliță în rândul ortodocșilor (a trecut la greco-catolici după ce a tradus Biblia), aveți 7!:39:

Eu cred cu putere ca si Dvoastra.ati fost inzestrat(a) cu inteligenta de Creator si urmand cursul link-ului atasat aveti capacitate de analiza.
Va sugerez sa vizitati link-ul pe care vi l-am dat si apoi sunt deschis la discutii, asta ca sa nu discutam "paralel".

Illuminatu 27.03.2012 21:01:06

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437533)
Ba să avem pardon! De anul trecut de când B.O.R. a recunoscut oficial (prin noua formă a calendarului) că duminica e prima zi a săptămânii nu mai aveți nicio justificare! Gata, s-a terminat cu minciuna de veacuri!

Eu nici nu am spus ca Duminica nu este ziua I. Eu doar am sugerat ca serbam tot a 7-a zi ca zi de odihna (Shabbath).

osutafaraunu 27.03.2012 21:05:48

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437534)
Eu cred cu putere ca si Dvoastra.ati fost inzestrat(a) cu inteligenta de Creator si urmand cursul link-ului atasat aveti capacitate de analiza.
Va sugerez sa vizitati link-ul pe care vi l-am dat si apoi sunt deschis la discutii, asta ca sa nu discutam "paralel".

Linkul acela nu-mi spune nimic despre asta (verificați). Dar v-am pus o întrebare mai directă, de ce o evitați?

osutafaraunu 27.03.2012 21:06:23

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437535)
Eu nici nu am spus ca Duminica nu este ziua I. Eu doar am sugerat ca serbam tot a 7-a zi ca zi de odihna (Shabbath).

ordinea zilelor o stabilește Dumnezeu, nu omul. O asemenea interpretare haotică a poruncilor lui Dumnezeu ar duce la anarhie.

Illuminatu 27.03.2012 21:15:48

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437537)
Linkul acela nu-mi spune nimic despre asta (verificați). Dar v-am pus o întrebare mai directă, de ce o evitați?

Pasi de accesare ai link-ului:
1.Se da click stanga pe adresa de mai jos:
2.In lista derulanta in jos denumita "Passage" se selecteaza optiunea "Hebrews".
3.In fereastra imediat dreapta a listei "Passage" se trece numarul capitolului din Evrei, adica 4.
4.In fereastra urmatoare din dreapta se insereaza versetul dorit, adica 9.
5.Se apasa butonul "Go" si veti fi teleportata la versetul cu pricina.
6.Faceti click stanga pe cuvantul "ἀπολείπεται" si veti obtine intr-o fereastra noua, mai mica traducerea in limba engleza.

Va rog sa-mi spuneti daca ati reusit sa obtineti traducerea engleza a cuvantului "ἀπολείπεται".

osutafaraunu 27.03.2012 21:23:01

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437544)
Pasi de accesare ai link-ului:
1.Se da click stanga pe adresa de mai jos:
2.In lista derulanta in jos denumita "Passage" se selecteaza optiunea "Hebrews".
3.In fereastra imediat dreapta a listei "Passage" se trece numarul capitolului din Evrei, adica 4.
4.In fereastra urmatoare din dreapta se insereaza versetul dorit, adica 9.
5.Se apasa butonul "Go" si veti fi teleportata la versetul cu pricina.
6.Faceti click stanga pe cuvantul "ἀπολείπεται" si veti obtine intr-o fereastra noua, mai mica traducerea in limba engleza.

Va rog sa-mi spuneti daca ati reusit sa obtineti traducerea engleza a cuvantului "ἀπολείπεται".

Mulțumesc pentru Help, dar tot ați evitat răspunsul. Ori nu aveți încredere în traducătorii ortodocși ai Bibliei? Amândoi nu suntem specialiști în greacă (poate nici în aprecierea exactă a sensurilor, mai ales în context- de altfel pagina respectivă ne avertizează de posibila inacuratețe a definiției), cei care au terminat monumentala operă de traducere a Bibliei sunt. Ce părere aveți? Au greșit toți 7 în traducerea lui apoleipetai?

Illuminatu 27.03.2012 21:28:29

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437539)
ordinea zilelor o stabilește Dumnezeu, nu omul. O asemenea interpretare haotică a poruncilor lui Dumnezeu ar duce la anarhie.

Oh! Folositi acuze mari: "interpretare haotica".
"42.Și stăruiau în învățătura apostolilor și în părtășie i, în frângerea pâinii j și în rugăciuni." Fapte 2.
"7.Iar în ziua cea dintâi a săptămânii, când noi ne-am adunat să frângem pâinea, Pavel, care avea să plece a doua zi, a stat cu ei de vorbă și și-a prelungit cuvântul până la miezul nopții." Fapte 20.

BO staruieste in serbarea zilei I asa cum o faceau Sf.Apostoli si Biserica primara.
Voi frangeti painea in ziua I a saptamanii?

osutafaraunu 27.03.2012 21:30:59

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437552)
Oh! Folositi acuze mari: "interpretare haotica".
"42.Și stăruiau în învățătura apostolilor și în părtășie i, în frângerea pâinii j și în rugăciuni." Fapte 2.
"7.Iar în ziua cea dintâi a săptămânii, când noi ne-am adunat să frângem pâinea, Pavel, care avea să plece a doua zi, a stat cu ei de vorbă și și-a prelungit cuvântul până la miezul nopții." Fapte 20.

BO staruieste in serbarea zilei I asa cum o faceau Sf.Apostoli si Biserica primara.
Voi frangeti painea in ziua I a saptamanii?

Nu contează când o frângem noi, contează când serbau apostolii sabatul. Pâinea o frângeau zilnic (Fapte 2,46)
http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif

grasu77 27.03.2012 21:33:37

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437535)

Domnul ne porunceste sa pazim exact ziua a saptea (singura zi binecuvantata si sfintita), nu "tot a saptea zi", care este ziua intaia.

Illuminatu 27.03.2012 21:37:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437553)
Nu contează când o frângem noi, contează când serbau apostolii sabatul. Pâinea o frângeau zilnic (Fapte 2,46)
http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif

Sambetistii frang painea zilnic?
De ce nu conteaza cand frang sambetistii painea? De ce nu respectati frangerea painii Duminica asa cum o faceau Sf.Apostoli?

Illuminatu 27.03.2012 21:38:28

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 437555)
Domnul ne porunceste sa pazim exact ziua a saptea (singura zi binecuvantata si sfintita), nu "tot a saptea zi", care este ziua intaia.

Ei! Ne intoarcem la problema binecuvantarii specifice zilei de sambata.
Va intreb Dle.Grassu77, ziua de sambata are o binecuvantare aparte?

Illuminatu 27.03.2012 21:40:06

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437548)
Mulțumesc pentru Help, dar tot ați evitat răspunsul. Ori nu aveți încredere în traducătorii ortodocși ai Bibliei? Amândoi nu suntem specialiști în greacă (poate nici în aprecierea exactă a sensurilor, mai ales în context- de altfel pagina respectivă ne avertizează de posibila inacuratețe a definiției), cei care au terminat monumentala operă de traducere a Bibliei sunt. Ce părere aveți? Au greșit toți 7 în traducerea lui apoleipetai?

Nu au gresit, dar va rog sa luati in considerare si traducerea I.P.S.Bartolomeu, traducere care mie mi se pare mai corecta si care corespunde "descoperirii mele epocale":
"9.Așadar, poporului lui Dumnezeu i s'a lăsat o altă sărbătoare de odihnă."

osutafaraunu 27.03.2012 21:40:52

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437559)
Sambetistii frang painea zilnic?

Nu, că de regulă e feliată:4:

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437559)
De ce nu conteaza cand frang sambetistii painea? De ce nu respectati frangerea painii Duminica asa cum o faceau Sf.Apostoli?

Tocmai am scris că o frângeau zilnic, nu doar duminica.

osutafaraunu 27.03.2012 21:44:19

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437562)
Nu au gresit, dar va rog sa luati in considerare si traducerea I.P.S.Bartolomeu, traducere care mie mi se pare mai corecta si care corespunde "descoperirii mele epocale":
"9.Așadar, poporului lui Dumnezeu i s'a lăsat o altă sărbătoare de odihnă."

"Mi se pare" e totuși o părere... Părere bazată pe o fraudă lingvistică - ca să mă exprim mai elegant. Dacă m-aș exprima mai brutal, aș zice că Înalt Prea Sfinția Sa are o mare problemă de nu s-a pocăit de fraudarea textului sacru!

Illuminatu 27.03.2012 21:46:18

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437563)
Nu, că de regulă e feliată:4:

Vedeti, in Cartea Ecclesiastului spune o vorba de duh: daca te inhaitezi cu cel nebun, vei ajunge nebun si tu.
Tocmai v-ati dat arama sambetista pe fata batandu-va joc de ceea ce Mantuitorul a poruncit: "Sa faceti aceasta spre pomenirea mea."

osutafaraunu 27.03.2012 21:50:57

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437567)
Vedeti, in Cartea Ecclesiastului spune o vorba de duh: daca te inhaitezi cu cel nebun, vei ajunge nebun si tu.
Tocmai v-ati dat arama sambetista pe fata batandu-va joc de ceea ce Mantuitorul a poruncit: "Sa faceti aceasta spre pomenirea mea."

Domnule, v-aș răspunde tot cu un verset de-al înțeleptului (probabil știți care), dar încerc să fiu mai finuț....

Pomenirea Lui nu se face doar prin frângerea pâinii, ci și prin a bea paharul. Și încă ceva (dar ne depărtăm prea mult de topic)... Dar acum era vorba de ziua de odihnă, nu de Cina Domnului. Mai precis de diferența între versiunile Scripturii cu privire la Evrei 4,9.
http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1232.gif

Illuminatu 27.03.2012 21:54:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437566)
"Mi se pare" e totuși o părere... Părere bazată pe o fraudă lingvistică - ca să mă exprim mai elegant. Dacă m-aș exprima mai brutal, aș zice că Înalt Prea Sfinția Sa are o mare problemă de nu s-a pocăit de fraudarea textului sacru!

I.P.S. a fost, din cate stiu eu, membru onorific al Academiei romane, iar la traducerea aceasta a lucrat si Andrei Plesu, care e o somitate in limbile clasice, recte greaca veche.
Vorbiti cam prea usor despre niste lucruri care, cu siguranta, va depasesc cu mult.
Iar atitudinea de "acuzator" (apropo, in greaca "acuzator" se traduce in "diabolos") este specifica intunericului legalist in care va zbateti.

Illuminatu 27.03.2012 21:58:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437569)
Pomenirea Lui nu se face doar prin frângerea pâinii, ci și prin a bea paharul.http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1232.gif

Asta chiar e o carcoteala..
Sf.Scriptura vorbeste de frangerea painii, iar eu am folosit cuvintele versetului.
Bineinteles ca aveti dreptate in ceea ce priveste modalitatea celebrarii, dar nu v-ati putut abtine..
Nu-i nimic, va iert pentru asta!

delia31 27.03.2012 21:59:19

Citat:

(cel putin asa sustineti, desi nu credeti in invierea mortilor - adevarat manifestarea a credintei in Invierea Domnului). [u].

???? de unde ai dedus o asemenea elucubratie??

stefan florin 27.03.2012 22:07:50

Citat:

dar ai omis raspunsul. Voi frangeti paine asa cum o faceau apostolii IN FIECARE ZI, deci si duminica?

stefan florin 27.03.2012 22:09:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437563)

Amice, AI OMIS sa dai un raspuns! Voi "frangeti painea" in fiecare zi asa cum faceau apostolii, DECI SI DUMINICA?

osutafaraunu 27.03.2012 22:29:57

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437570)
I.P.S. a fost, din cate stiu eu, membru onorific al Academiei romane, iar la traducerea aceasta a lucrat si Andrei Plesu, care e o somitate in limbile clasice, recte greaca veche.
Vorbiti cam prea usor despre niste lucruri care, cu siguranta, va depasesc cu mult.
Iar atitudinea de "acuzator" (apropo, in greaca "acuzator" se traduce in "diabolos") este specifica intunericului legalist in care va zbateti.

Nu am acuzat diletantismul părintelui, Doamne ferește! Chiar apreciez traducerea dumnealui (poate mai mult decât a lui Cornilescu prin unele părți -dar sst, să nu mă audă frații). Ci frauda (adăugarea de cuvinte în textul sacru), în cunoștință de cauză. Or asta îl învinovățește cu atât mai mult, potrivit Sfintei Scripturi. Repet: pe cel ce adaugă (ori scoate) ceva din Biblie, îl acuză Dumnezeu, nu eu. Eu nu am de unde ști dacă nu s-a pocăit și a corectat. Poate editorii sunt vinovați că n-au tipărit corectura...
În "întuneric legalist" se zbate cel ce crede că prin respectarea regulilor poate accede în Cer. Recte prin păzirea Legii, ori prin programa de "nevoințe" și canoane. Dar asta e o altă problemă [spinoasă]...

osutafaraunu 27.03.2012 22:30:51

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437574)
Asta chiar e o carcoteala..
Sf.Scriptura vorbeste de frangerea painii, iar eu am folosit cuvintele versetului.
Bineinteles ca aveti dreptate in ceea ce priveste modalitatea celebrarii, dar nu v-ati putut abtine..
Nu-i nimic, va iert pentru asta!

Mulțumesc pentru mărinimie!

osutafaraunu 27.03.2012 22:31:36

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437579)
dar ai omis raspunsul. Voi frangeti paine asa cum o faceau apostolii IN FIECARE ZI, deci si duminica?

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437580)
Amice, AI OMIS sa dai un raspuns! Voi "frangeti painea" in fiecare zi asa cum faceau apostolii, DECI SI DUMINICA?

Puțintică răbdare stimabile, vorbeam la telefon!
Nu, nu o facem zilnic, dar parcă nici voi n-o faceți zilnic, de nu mă înșel...

Illuminatu 27.03.2012 22:42:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437587)
În "întuneric legalist" se zbate cel ce crede că prin respectarea regulilor poate accede în Cer. Recte prin păzirea Legii, ori prin programa de "nevoințe" și canoane. Dar asta e o altă problemă [spinoasă]...

Si eu asa cred, ca daca faci din "nevointe" si canoane un scop in sine, nu este prea mult castig duhovnicesc.
Dar va intreb, cel ce serbeaza sambata se va mantui?

osutafaraunu 27.03.2012 22:44:02

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437596)
Dar va intreb, cel ce serbeaza sambata se va mantui?

Depinde. Nu de faptul că o serbează, căci Legea nu mântuiește, ea doar ne arată păcatul și ne îndreaptă spre Cel ce poate ierta păcatul. L-am numit aici pe Iisus. De El depinde. Și de disponibilitatea noastră în a-I accepta oferta harului prin credință (ce aduce și mântuire).

Illuminatu 27.03.2012 22:59:22

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437548)

Va rog sa vizitati si link-urile de mai jos, dar sunt necesare cunostinte de limba engleza mai mult decat de nivel conversational pentru a parcurge materialul lingvistic:
http://www.perseus.tufts.edu/hopper/...a%29polei%2Fpw

http://www.perseus.tufts.edu/hopper/...9poleipte%2Fon

osutafaraunu 27.03.2012 23:06:39

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437602)
Va rog sa vizitati si link-urile de mai jos, dar sunt necesare cunostinte de limba engleza mai mult decat de nivel conversational pentru a parcurge materialul lingvistic:
http://www.perseus.tufts.edu/hopper/...a%29polei%2Fpw

http://www.perseus.tufts.edu/hopper/...9poleipte%2Fon

Mulțumesc încă o dată. Nu știu în ce măsură ne pot ajuta trimiterile la clasicii limbii culte grecești. Noi avem de-a face aici cu dialectul koine și cu ocurența termenului apoleipetai în scrierile apostolului Pavel. Totuși am mai mare încredere în cei 7 erudiți bibliști (chiar ortodocși fiind - apreciați acest lucru vă rog!) decât într-un lexicon.

Illuminatu 27.03.2012 23:15:46

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437598)
Depinde. Nu de faptul că o serbează, căci Legea nu mântuiește, ea doar ne arată păcatul și ne îndreaptă spre Cel ce poate ierta păcatul. L-am numit aici pe Iisus. De El depinde. Și de disponibilitatea noastră în a-I accepta oferta harului prin credință (ce aduce și mântuire).

Si atunci intreb si eu ca tanarul bogat din Sf.Evanghelie: ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?
Nu cred ca am gasit in raspunsul Mantuitorului referirea la pazirea sambetei.

Aceasta argumentatie alaturi de cea care spune: "Tatal Meu lucreaza pana acum si Eu lucrez" sunt probe suficiente pentru a elimina indreptatirea ce vine din respectarea poruncii a 4-a, adica fie ca-ti opresti lucrul tau sambata, fie Duminica, timpul alocat pentru comuniunea cu Dumnezeu trebuie sfintit.
De la Mantuitorul Hristos incoace, netinerea sambetei nu mai este pedepsita. Pentru ca indreptatirea vine prin har, prin credinta. Si chiar si evreii care cred in Mantuitorul Hristos
si se increstineaza vor trebui sa serbeze Duminica, asemenea fratilor lor crestini.

Legea a fost data din cauza neputintelor oamenilor; ca urmare si legea a 4-a a fost data STRICT pentru ca omul sa se opreasca din lucrul sau si sa-si indrepte mintea si inima catre Dumnezeu.
Nu exista binecuvantari speciale specifice zilei de sambata, si dupa caderea in pacat sambata a devenit o amintire a creatiei, creatie ce a fost supusa, din nefericire, mortii.

delia31 27.03.2012 23:18:09

Citat:

Cat despre moartea Domnului, intradevar si aceasta se comemoreaza (nu se sarbatoreste) cu ocazia Sfintei Impartasanii. "Pentru ca ori de cate ori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului pana va veni El" (1 Corinteni 11:26).

Intr-adevar, voi comemorati, nu sarbatoriti.
Stii care e diferenta? A comemora inseamna a-ti aduce aminte de o persoana care nu se afla de fata, a-i cinsti memoria, a-i aduce un omagiu, pe cand a sarbatori presupune prezenta Sarbatoritului in mijlocul celor care il serbeaza.

Ai recunoscut, fara sa-ti dai seama , ca voi de fapt comemorati un personaj absent , pe cata vreme noi Il sarbatorim pe Cel care a zis: “iata Eu cu voi sunt pana la sfarsitul veacurilor” ( in chip mistic, in taina Painii si Vinului din Sf. Potir, din Sf. Liturghie Ortodoxa care se savarseste ZILNIC … “si frangand painea a zis: acesta este Trupul Meu “...

Illuminatu 27.03.2012 23:28:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437606)
Mulțumesc încă o dată. Nu știu în ce măsură ne pot ajuta trimiterile la clasicii limbii culte grecești. Noi avem de-a face aici cu dialectul koine și cu ocurența termenului apoleipetai în scrierile apostolului Pavel. Totuși am mai mare încredere în cei 7 erudiți bibliști (chiar ortodocși fiind - apreciați acest lucru vă rog!) decât într-un lexicon.

http://www.biblestudytools.com/ylt/hebrews/4.html

osutafaraunu 27.03.2012 23:30:22

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437612)
Si atunci intreb si eu ca tanarul bogat din Sf.Evanghelie: ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?
Nu cred ca am gasit in raspunsul Mantuitorului referirea la pazirea sambetei.

Nu e singura poruncă pentru care nu găsiți referință acolo. Asta nu înseamnă că trebuie eliminate respectivele porunci ale Decalogului din viața creștinului.

Citat:

Aceasta argumentatie alaturi de cea care spune: "Tatal Meu lucreaza pana acum si Eu lucrez" sunt probe suficiente pentru a elimina indreptatirea ce vine din respectarea poruncii a 4-a

Argumentația e valabilă pentru Dumnezeire, nu și pentru om. Dumnezeu e Legiuitorul, nu omul.

Citat:

adica fie ca-ti opresti lucrul tau sambata, fie Duminica, timpul alocat pentru comuniunea cu Dumnezeu trebuie sfintit.

Timpul "alocat" îl stabilește Dumnezeu, nu omul. Iar acesta este ziua a șaptea din săptămână : binecuvântată și sfințită (Facerea 2,3). Deci alocată și consacrată.

Citat:

De la Mantuitorul Hristos incoace, netinerea sambetei nu mai este pedepsita.

Neținerea celor 10 porunci nu mai este este pedepsită de om. N-aș pune mâna-n foc că Dumnezeu va lăsa nepedepsite călcările poruncilor Lui! Ba cred că întreg sufletul va fi pus în foc pentru călcarea poruncilor...

Citat:

Pentru ca indreptatirea vine prin har, prin credinta.

Corect.

Citat:

Si chiar si evreii care cred in Mantuitorul Hristos
si se increstineaza vor trebui sa serbeze Duminica, asemenea fratilor lor crestini.

Puteți da o referință biblică(fie cu privire la evrei, fie cu privire la neamuri) unde scrie porunca păzirii duminicale?

Citat:

Legea a fost data din cauza neputintelor oamenilor; ca urmare si legea a 4-a a fost data STRICT pentru ca omul sa se opreasca din lucrul sau si sa-si indrepte mintea si inima catre Dumnezeu.

Legea celor 10 porunci într-adevăr nu mântuiește pe nimeni. Acesta nu e motiv ca să fie călcată în picioare.

osutafaraunu 27.03.2012 23:31:07

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 437615)

Versiunea YLT nu diferă de cele postate de mine...

stefan florin 27.03.2012 23:34:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 437589)
Puțintică răbdare stimabile, vorbeam la telefon!
Nu, nu o facem zilnic, dar parcă nici voi n-o faceți zilnic, de nu mă înșel...

te inseli. Sunt manastiri in care se oficiaza zilnic frangerea painii (Sf Liturghie), inclusiv la Patriarhie. Atunci voi nu respectati ceea ce faceau apostolii.

delia31 27.03.2012 23:36:04

Citat:

A aparut o curiozitate, despre care va rog sa ma lamuriti. Scriptura ne spune ca Sfanta Imprtasanie este o comemorare a mortii Domnului. Duminica sarbatoriti invierea Domnului.
Intrebare: ce se sarbatoreste duminica, atunci cand se da Sfanta Impartasanie? Moartea Domnului (prin Sfanta Impartasanie) sau invierea?

Am si eu o curiozitate: Dupa opinia adventista, ce a sarbatorit apostolul Pavel intr-o zi de Duminica, despre care ni se relateaza in Faptele Apostolilor, el si cei impreuna cu el atunci? Moartea Domnului sau Invierea?

„În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții” ( Fapte 20,7).

Conform AZ7, daca Invierea e un eveniment care trebuie comemorat la cina Domnului din luna Nissan (indiferent in ce zi a saptamanii cade), care e motivul pt. care primii crestini se strangeau in prima zi a saptamanii dar si in celelalte zile pt. frangerea painii?

De ce au frant painea intr-o zi de Duminica dupa ce trecuse 16 Nissan? Ce comemoreaza crestinii la acea data?
De ce primii crestini frangeau zilnic painea? Ce comemorau ei zilnic prin asta?
Cum respecta AZ7 acest episod al Sf. Pavel? . Frangerea painii intr-o zi de Duminica dupa 16 Nisan.
De ce adventistii nu savarsesc zilnic frangerea painii asa cum faceau primii crestini?

In Biserica Ortodoxa se savarseste zilnic Sf. Liturghie (cu exceptia catorva zile aliturgice)

osutafaraunu 27.03.2012 23:39:03

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437619)
te inseli. Sunt manastiri in care se oficiaza zilnic frangerea painii (Sf Liturghie), inclusiv la Patriarhie.

Ai dreptate, noi nu suntem și nu avem călugări.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437619)
Atunci voi nu respectati ceea ce faceau apostolii.

Există o poruncă apostolică să se "frângă pâinea" zilnic?

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:03:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.