![]() |
Citat:
Abia acum am vazut unde lucrezi, in profil... |
Citat:
Daca sunt pastor? Nici pe departe. Sunt un simplu functionar cu studii medii, membru al bisericii adventiste de cca 3 ani (dar o frecventez de vre-o 5 ani). In ceea ce priveste pregatirea, nu pot sa ma laud. Sunt adventistii mult mai bine pregatiti decat mine. Eu cred ca ma situez pe la mijloc. Am mai pus. Daca s-ar da mantuirea dupa pregatirea teologica, adventistii ar fi asigurati. Dar, stam rau la vietuirea crestina (stiut mult, facut putin). Si asta o sa ne doara. |
Citat:
|
Citat:
Asadar dvs veniti sa ne lamuriti cu ceea ce vi se pare dvs gresit! Bravo d-le Vasinec. Dar cărei biserici dați dvs socoteală? [COLOR=#ff0000]Apostolii nu îndrăzneau să propovăduiască în afara Bisericii!!![/COLOR] Gal 2.2. "M-am suit, potrivit unei descoperiri, și le-am arătat Evanghelia pe care o propovăduiesc la neamuri, îndeosebi celor mai de seamă, ca nu cumva să alerg sau să fi alergat în zadar. Gal 2 .9.10 Și cunoscând harul ce mi-a fost dat mie, Iacov și Chefa și Ioan, cei socotiți a fi stâlpi, mi-au dat mie și lui Barnaba dreapta spre unire cu ei, pentru ca noi să binevestim la neamuri, iar ei la cei tăiați împrejur, 10. Numai să ne aducem aminte de săraci, ceea ce tocmai m-am și silit să fac." Fapte 13 "1. Și erau în Biserica din Antiohia prooroci și învățători: Barnaba și Simeon, ce se numea Niger, Luciu Cirineul, Manain, cel ce fusese crescut împreună cu Irod tetrarhul, și Saul. 2. Și pe când slujeau Domnului și posteau, Duhul Sfânt a zis: Osebiți-mi pe Barnaba și pe Saul, pentru lucrul la care i-am chemat. 3. Atunci, postind și rugându-se, și-au pus mâinile peste ei și i-au lăsat să plece." Citat:
Adventiștii sunt o turmă care ascultă orbește ceea ce li se dictează la Adunare. Tot ceea ce susțin ei acum coincide perfect cu ceea ce a susținut profetesa mincinoasă Ellen White înurmă cu un secol. |
Citat:
D-le Ovidiu, cand ne veti face onoarea si bucuria sa fiti un om cinstit si onest? Asa vreti sa combateti "ereziile" adventiste? Cu minciuni si postari de link-uri defaimatoare si mincinoase? Sunt singurele dvs. arme? Cui slujiti dvs. de fapt? "aveti de tata pe diavolul... pentru ca in el nu este adevar. Ori de cate ori spune o minciuna vorbeste din ale lui caci este mincinos si tatal minciunii" (Ioan 8:44) |
Citat:
La noi la creștini, apostolii dădeau socoteală unei Biserici! Aceea a lui Hristos: Gal 2.2. "M-am suit, potrivit unei descoperiri, și le-am arătat Evanghelia pe care o propovăduiesc la neamuri, îndeosebi celor mai de seamă, ca nu cumva să alerg sau să fi alergat în zadar. Gal 2 .9.10 Și cunoscând harul ce mi-a fost dat mie, Iacov și Chefa și Ioan, cei socotiți a fi stâlpi, mi-au dat mie și lui Barnaba dreapta spre unire cu ei, pentru ca noi să binevestim la neamuri, iar ei la cei tăiați împrejur, 10. Numai să ne aducem aminte de săraci, ceea ce tocmai m-am și silit să fac." Fapte 13 "1. Și erau în Biserica din Antiohia prooroci și învățători: Barnaba și Simeon, ce se numea Niger, Luciu Cirineul, Manain, cel ce fusese crescut împreună cu Irod tetrarhul, și Saul. 2. Și pe când slujeau Domnului și posteau, Duhul Sfânt a zis: Osebiți-mi pe Barnaba și pe Saul, pentru lucrul la care i-am chemat. 3. Atunci, postind și rugându-se, și-au pus mâinile peste ei și i-au lăsat să plece." Citat:
Iezechiel 13.3 "Așa grăiește Domnul Dumnezeu: "Vai de proorocii cei mincinoși, care urmează duhul lor și nu văd nimic!" Deut.18.22 " Dacă proorocul vorbește în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini și nu se va adeveri, atunci nu grăiește Domnul Cuvântul acela, ci-l grăiește proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el". Ioan 4.1 "Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume." 2 Pet 2.1"Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire;Și mulți se vor lua după învățăturile lor rătăcite și, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită;" |
Citat:
bisericile nu spune vreuna altfel despre Miller dictionarul arata ca era baptist si a mai fost un preot catolic si un misionar din Israel ce au facut acel calcul cu venirea D-lui |
mai studiati biblia si dupaia sa discutati despre adventisti.ca sunteti zero la capitolul asta
Citat:
|
Citat:
|
"limpede" mai sus
|
Citat:
|
Citat:
Citez din cartea " Strabatand veacurile de Ellen G. White, pg 482-483) : "Cand Domnul Hristos vorbea pe vremuri Cuvintele vietii, poporul de jos, Il asculta bucuros; si multi chiar dintre preoti si dintre slujbasi, credeau in El. Dar mai marii preotilor si conducatorii natiunii erau hotarati sa condamne si sa lepede invataturile Lui. Desi li se aduceau de Domnul mereu contradovezi la silintele lor de a aduce impotriviri impotriva Lui; si desi ei nu se puteau impotrivi, de a simti puterea si intelepciunea divina a Cuvintelor Sale; totusi ei se inchideau singuri in prejudecatile lor; ei respingeau cele mai clare dovezi ale Mesianitatii Sale, caci altfel ar fi trebuit sa se faca ucenicii Lui. Acesti impotrivitori ai Domnului erau barbati, pe cari cei din popor erau invatati din copilarie sa-i respecte cu evlavie, si sa asculte neaparat de cuvantul lor. "Cum se face" ziceau ei, "ca mai marii si carturarii nostri nu cred in Iisus? Nu L-ar primi, oare acesti barbati piosi, daca El ar fi Hristosul?" Si astfel, influenta acestor invatatori a facut pe poporul evreu, sa lepede pe Mantuitorul lor. Spiritul care lucra in acei preoti si mai mari, este si azi la lucru in multi dintre cei cu mari pretentie de evlavie. Ei nici nu vor sa examineze marturia Scripturilor cu privire la adevarurile speciale pentru timpurile de azi. Ei se lauda cu numarul lor cel mare, cu avutiile si cu popularitatea lor, si se uita cu dispret la aparatorii adevarului, ca fiind putini, saraci, nepopulari si avand o credinta care ii desparte de lumea aceasta. Domnul Hristos prevazu de atunci, ca necuvenita pretindere a unei asa puteri de catre carturari si farisei nu se termina cu imprastierea Evreilor in lume. Domnul preofetiza despre lucrarea de inaltare a puterii si autoritatii omenesti, ca sa stapaneasca si sa guverneze peste constiinte, - ceea ce a constituit un mare blestem pentru bisericile din toate veacurile. Iar teribilele cuvinte, cu cari Domnul mustra pe farisei si carturari si avertiza pe popor, sa nu asculte de acesti conducatori orbi, au ramas scrise ca invatatura si avertisment pentru generatiile viitoare. Biserica Romano-Catolica sustine, ca numai preotii ei au dreptul sa interpreteze si sa explice Scripturile. Pentru motivul acesta , ca numai preotii pot sa explice Cuvantul lui Dumnezeu, poporul este oprit de a citi Biblia. Desi reforma lui Luther si a lui Calvin puse Scripturile in mana tuturor in popor, totusi acelasi pretext sustinut de Roma impiedica pe multi si in bisericile protestante, de a cerceta fiecare personal Biblia pentru sufletul sau. Caci si aici se spune poporului, sa priveasca invataturile Bibliei numai asa, cum sunt interpretate si explicate de catre biserica. Si sunt multi, cari nu indraznesc sa primeasca nici o invatatura, oricat de clar ar fi aratata ea in Scripturi, daca este contrara cu crezul lor, sau cu invataturile stabilite de catre biserica. Cu toate ca Biblia est plina de avertizari contra invatatorilor falsi, totusi multi oameni sunt gata sa-si incredinteze grija mantuirii sufletelor lor pe mana preotilor. Exista azi mii de oameni numiti religiosi, care nu pot arata alta dovada pentru cele ale credintei lor, decat ca asa a fost invatat de catre conducatorii bisericii lor. Ei nici nu vor sa auda de invataturile clare ale Mantuitorului, ci isi pun toata increderea in cuvintele preotilor si pastorilor lor. Dar sunt acestia oare infailibili? Cum putem noi incredinta sufletele noastre conducerii lor, daca nu stim din Cuvantul lui Dumnezeu, ca ei invata drept? Lipsa curajului moral, de a se abate de la calea cea urmata de toata lumea, face pe multi sa mearga pe urmele invatatilor; iar neplacerea lor de a cerceta Scripturile pentru ei insisi ii face sa ramana prinsi fara nadejde in lanturile ratacirii." Exact reprosurile pe care le fac adventistii ortodocsilor, desi aici E.W. scrie despre BC. Dar nu conteaza; se ia drept bun ceea ce a spus ea cum nu stiu cat timp. |
Citat:
|
D-zeu ne va judeca dupa faptele noastre !
Am si eu o intrebare pentru cei care incearca sa ne convinga pe noi ortodocsii,"care nu stim nimic": de ce nu va traiti viata avand grija de voi,de sufletele voastre? Eu una am decis dupa mai multe cautari,momente de necredinta ,ca cel mai important este ca eu sa nu il mai dezamageasc pe D-zeu.Si cum pot face asta ? Simplu,vazandu-mi de ingrijirea sufletului meu! nu trebuie sa stau sa conving pe nimeni sa vina cu mine la manstire,sa se roage ,usa e deschisa,cine vrea sa intre sa intre! in schimb voi tot incercati sa convingeti lumea sa vina la voi! si eu am fost invitata,am vrut sa ma duc ,ca sa vada ca nu am nimic cu "religia" lor,apoi am avut asa o sclipire de moment : m-am gandit ,dc eu i-as invita sa vina in biserica ortodoxa,ce raspuns mi-ar da ei ? si tot eu mi-am raspuns :NU! de ce ? pai pt simplu fapt ca eu sunt ORTODOXA! Si credeti-ma ca stiu ce zic,eu am suferit mult din cauza respingerii lor,in afara de matusa sotului meu,si a doi unchi,nimeni nu ma iubeste ,din cauza religiei! dar acum dp ce am vb cu o maicutza tare draga ,am inteles : eu nu am nevoie de IUBIREA lor ,ci de IUBIREA lui D-zeu! cel mai haios lucru este ca eu i-am iertat din sulfet ,sincer pt toate rautatile lor,si au fost destule ...iar ei ,nici in al 12-lea ceas ,nu au stiut sa ierte ! fatarnicia e pedepsita ! asa ca dragii mei,cei care scrieti aici ,si nu sunteti crestini ortodoxi ,de ce nu va vedeti barna din ochiul vostru? ieri am luat asa bibilia de la inceput ,am citit despre preoti,si am avut surprinderea sa vad ca dc nu citesc ,pot fi foarte usor indusa in eroare de cei ca voi! nu va urasc,nu va iubesc ,imi sunteti indiferenti,dar ma doare sa vad cum pacaliti lumea ! eu ii multumesc lui D-zeu ca mi-a deschis ochii,si ma rog pt toti ,indiferent de religie,caci pana la urma DUMNEZEU este UNUL pt toti! Sa va ajute Doamne Doamne pe toti ,Amin !
|
Citat:
|
din ce secta esti ? eu nu spun nici un neadevar,eu am trait pe pielea mea ,respingerea,numai pt ca sunt altfel! dc maine m-as boteza la cultul respectiv,si l-as convinge si pe sotul meu ,stiti c e mult m-ar iubi ? ffffffffffffffff mult !
nu mai suport FATARNICIA ! nu am nimic cu tine ,nici cu ei ,dar de ce nu stati pe site-urile voastre ,ce cautati la ortodocsi ? nu inteleg ...vreti mai multe suflete in adunare? de unde atata rautate ? |
Citat:
|
...
Citat:
Doamne ajuta! |
Citat:
|
multumesc de intelegere ! nu schimb nimic,si tin duminica ,deoarece consider ca este ceva ce nu se leaga! de ce as lua de buna, ziua sambata? dc la asta va refereati sa nu schimb!
au mai incercat si altii sa ma convinga ca sambata e ziua a saptea,si aproape reusiseram ,dar D-zeu m-a ajutat sa raman ferma in credinta mea ! |
elenavioletacocos;124890]multumesc de intelegere ! nu schimb nimic,si tin duminica ,deoarece consider ca este ceva ce nu se leaga! de ce as lua de buna, ziua sambata? dc la asta va refereati sa nu schimb!
au mai incercat si altii sa ma convinga ca sambata e ziua a saptea,si aproape reusisera,dar D-zeu m-a ajutat sa raman ferma in credinta mea ! D-zeu sa va lumineze si sa va ajute,Amin! |
Citat:
Problema este daca dvs. chiar credeti ca cele 10 Porunci trebuiesc respectate sau ati spus-o fara convingere. |
Citat:
Eu stiu insa ca NT a inlocuit VT, nu prin anularea legii, ci prin intarirea ei. |
Citat:
"Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau" (Matei 22:37 si poate fi gasita si in VT la Deuteronom 6:5) - Aici sunt comasate primele patru porunci, care se refera la relatia om-Dumnezeu. "Sa iubesti pe aproapele tau, ca pe tine insuti" (Matei 22:39 si poate fi gasita si in VT la Levitic 19:18)- Aici sunt comasate urmatoarele 6 porunci, care se refera la relatia om-semen. In ceea ce priveste detalierea celor 10 Porunci: Sfanta Scriptura, atat VT cat si NT abunda de invataturi referitoare la dragostea care trebuie sa o avem pentru Dumnezeu si pentru semeni. De fapt toata Sfanta Scriptura ne vorbeste de planul de mantuire a lui Dumnezeu, prin Domnul Iisus Hristos, si caracterul lui Dumnezeu infatisat in cele 10 Porunci. 2. Nu stiu ce intelegeti prin lege. Stiu ca Sfanta Scriptura vorbeste de Legea lui Dumnezeu si legea lui Moise (care a fost data tot sub indrumarea lui Dumnezeu, dar are un caracter simbolic si temporar). |
...
Va rog sa nu mai raspundeti provocarilor sectarilor. Exact cum spunea cineva pe alt topic, tot ce vor este sa li se dea atentie! Si nu mai incerecati sa le explicati nimic, pt ca asta asteapta, si fac cum faceau fariseii cu Mantuitorul, sa ne prinda in cuvant! Cand nu intelegeti ceva din Biblie sau din scrierile Sfintilor Parinti, mergeti la preot sa va explice. Nu incercati de capul vostru sa intelegeti, ca ajungeti ca ei, rataciti.
Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Asemenea cuvinte a rostit Mântuitorul:
Matei 7.15 "Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori." Matei 7.6 "Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi." si sf Pavel: Tit 3.10 "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te,Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit. |
am acces la biblie ,nu sunt o persoana inculta,citesc,acum am mai si spus aprofundez biblia,dar dp cum am spus,eu am o teorie... dc cineva ,a facut o mica greseala ,si de fapt sabatul inseaman duminica si nu sambata ? la asta "iluminatilor" v-ati gandit ? Tu nu esti DUMNEZEU ! tu esti un om ca si mine,iti poti da cu parerea ,nu ai dreptul de a ma judeca ,dc este sa gresesc ma las in mainile lui D-zeu ,si o sa imi accept depeapsa!asta se numeste a fi constient de actele tale ! eu ma rog lui D.zeu sa ma judece cand va veni momentul ,dupa fapte ,si nu dupa cate ori am citit biblia intr.o zi ,sau de cate ori m-am dus la biserica duminica ! eu cunosc din cultul tau o pers care se duce sambata la adunare si fura ce zici de asta ?? a fura nu e pacat ?
|
Citat:
Teoria de care vorbesti, ramane doar in aceasta faza, deoarece nu este probata nici de Scriptura, nici de Istorie. Daca ai elemente ce ar putea infirma cele doua surse majore, te rog sa le exprimi liber. Despre persoana de care vorbesti ca fura (desi nu are nici cea mai mica legatura cu subiectul in discutie), poate nu se stie in Biserica. Daca s-ar sti, cu siguranta s-ar lua masuri si anume, ar fi exclusa. Posibil sa nu fie membra a Bisericii, de exemplu sunt multi ortodocsi ce frecventeaza Biserica Adventista... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Comparati Cuvantul lui Dumnezeu cu o uraciune (vitel de aur). "Mai incet cu Biblia", spuneti dvs. Cui slujiti? Sunteti impotriva exemplului pe care ni l-a dat Mantuitorul. Domnul Iisus Hristos si Apostolii Sai se foloseau de Biblie (Vechiul Testament) aproape in orice ocazie. In Noul Testament gasim vreo 80 de exemple in care Mantuitorul sau Sfintii Apostoli isi argumentau invataturile cu "este scris"(facand referire la ce este scris in Sfanta Scriptura). Si dvs. spuneti noua "mai incet cu Biblia". |
Biblia a fost rodul bisericii, nu invers!
|
Citat:
|
Cuvant daruit prin Biserica sa "stalp si temelie a Adevarului" 1 Tim 3.15
|
Citat:
|
Nu există o biserică, ci există doar Biserica, care nu a incercat niciodata sa-și "subordoneze Cuvântul"
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:26:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.