Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dumnezeu Iisus Hristos ne-a miluit si anul asta si a pogorat Sfanta Lumina (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9038)

ben_gal 15.04.2010 17:52:35

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 235472)

"...indrazniti! Eu am biruit lumea!"

singurica?

ben_gal 15.04.2010 18:10:36

aparent?

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 235511)
gindirea de tip wishfull thinking v-a dat un rezultat pentru care ati gasit o ipoteza si o demonstratie aparent adevarate

aparent

Acesta este un cuvint cu putere mare si asta pt. ca de multe ori ne este greu sa primim adevarul.

Ce este cel mai usor? Mintirea de sine.
Ce este cel mai greu? Cunoasterea de sine.
Cind toate ar putea exista doar in mintea noastra, cind toate ar putea fi subiectiv/personale [s-ar parea ca ma repet, dar rabdare], cind nu stim unde este granita dintre bine si rau - ce facem atunci.

Raspunsul habotnicului monoteist: merem la popa/rabin/imam.
Raspunsul unui credincios [eu, de ex.]: ne rugam direct Domnului sa ne lumineze calea si folosim cu logica tot ce stim prin gratia Sa - cele din BIBLIE incluse, cele invatate la facultate incluse. Ajungem la o anumita concluzie si o testam practic, daca putem, pt. ca acest aparent sa fie minimalizat.
Daca nu putem testa, atunci ne mai rugam.

Acesta este procesul logic, insiruirea logica.

Concluzia.
Acel foc este "foc".
Cu respect.

ben_gal 15.04.2010 18:15:14

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 235438)
Nu ar fi nevoie de mult.
Dar acel putin, sa fie clar si de necontestat.

Expresia
"CREDE SI NU CERCETA"
Nu apare in BIBLIE si nici in NT.

Dumitru73 15.04.2010 18:17:45

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235577)
Expresia
"CREDE SI NU CERCETA"
Nu apare in BIBLIE si nici in NT.

nu am spus altfel

ben_gal 15.04.2010 18:25:20

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 235487)
ateul isi astepta moartea ..dupa moarte:nimic

evreul isi astepta moartea,dupa moarte:asteptarea

crestinul isi astepta moartea dupa moarte;viata vesnica

Ateul nu spaera in viata viitoare si incearca sa fie OM in viata prezenta.
Evreul ii seamana din acest punct de vedere.
Musulmanul citeste despre Iad. Acolo va fi jupuit de piele daca nu face JIHAD.
In anumite privinti crestinul ii seamana. Merge la spovedanie, crede ca s-a "curatit" si incepe de la capat stiind ca exista spovedanie/impartasenie.
Crestinul spune ca Yeshua S-a jertit pt. a-l curata pe el, pacatosul, de pacate, dar Yeshua nu repeta actul si daca tot pacatuieste, ce va fi?
Viata vesnica in Iad?

ben_gal 15.04.2010 18:30:43

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 235570)
Domnu' Ben-gozu', fii barbat si respecta-ti cuvantul !

Parca in marinimia voastra ati spus, ca nu mai postati pe acest topic, nu? Postarile dumneavoastra lasa de dorit din moment ce nu va respectati macar cuvantul. Daca nu-ti respecti cuvantul, oare ce respecti? Niste legi apuse de demult?

Deci....

Domnul m-a certat spunindu-mi sa nu va las prada orbirii si superstitiei si nu am alternativa.

ben_gal 15.04.2010 18:32:08

vrabia si si maimuta par la...dos

Nu e rau.

ben_gal 15.04.2010 18:33:55

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 235502)
datele problemei.. lucram cu ele fiecare cum vrem...nu conteaza algoritmul de calcul
rezultatul problemei conteaza

zise Machiaveli si mai lua o gura de fin.

ben_gal 15.04.2010 18:39:15

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 235517)
Dar eu nu fac ce vreau fara sa dau socoteala nimanui

Bineinteles ca nu.
Atei sau credinciosi - avem in noi saminta dumnezeiasca.

o_tzaranca 15.04.2010 18:56:46

asa graieste evreul din buncarul sau din Ierusalim

a sunat iar alarma?

ben_gal 15.04.2010 19:05:19

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 235597)
asa graieste evreul din buncarul sau din Ierusalim

a sunat iar alarma?

OO, tzaranca mioritica!
Fie ca da, fie ca nu, Domnul e cu noi.

o_tzaranca 15.04.2010 19:09:37

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235601)
OO, tzaranca mioritica!
Fie ca da, fie ca nu, Domnul e cu noi.

si ce minuni ale Domnului aveti voi?

mirabela 15.04.2010 19:10:07

Depinde care domn te-a certat!!! Ce-ti soptesc ingerii noaptea??? Sa ne salvezi pe noi????

'Crede si nu cerceta' a spus-o Celsus in sec. al-II-lea.

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235585)
Domnul m-a certat spunindu-mi sa nu va las prada orbirii si superstitiei si nu am alternativa.
[/i]

ben_gal 15.04.2010 19:29:53

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 235604)
si ce minuni ale Domnului aveti voi?

Dupa cum am scris, Domnule cu noi si mereu face minuni pentru noi doar.
E treaba interna, OO, taranca mioritica certata cu algoritmu'!

o_tzaranca 15.04.2010 19:31:45

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235616)
Dupa cum am scris, Domnule cu noi si mereu face minuni pentru noi doar.
E treaba interna, OO, taranca mioritica certata cu algoritmu'!

nu,cu logica.
deci?...minuni?...

ben_gal 15.04.2010 19:34:31

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 235605)
Depinde care domn te-a certat!!! Ce-ti soptesc ingerii noaptea??? Sa ne salvezi pe noi????

'Crede si nu cerceta' a spus-o Celsus in sec. al-II-lea.

Domnul este UNIC. Legatura cu El este nemijlocita.
De ex.:
In Hagada - povestea EXodului - nu e in BIBLIE - sta scris:

"Si Domnul insusi, nu prin vreun imputernicit, nu prin vreun inger, ci insusi Domnul, ne-a scos din robia Eghipetului".

Ii datoram ascultare.

ben_gal 15.04.2010 19:36:05

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 235621)
nu,cu logica.
deci?...minuni?...

OO, tzaranca mioritica!
Nu e treaba ta.

o_tzaranca 15.04.2010 19:39:24

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235624)
OO, tzaranca mioritica!
Nu e treaba ta.

din perlele gandirii tale.

mirabela 15.04.2010 19:47:19

Ok, dar sub ce forma s-a pogorat Domnul? Sau cum i-a scos?

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235623)
Domnul este UNIC. Legatura cu El este nemijlocita.
De ex.:
In Hagada - povestea EXodului - nu e in BIBLIE - sta scris:

"Si Domnul insusi, nu prin vreun imputernicit, nu prin vreun inger, ci insusi Domnul, ne-a scos din robia Eghipetului".

Ii datoram ascultare.

ben_gal 15.04.2010 19:53:23

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 235627)
din perlele gandirii tale.

A trebuit sa cobor caci esti jos.

o_tzaranca 15.04.2010 19:57:11

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235624)
OO, tzaranca mioritica!
Nu e treaba ta.

baga de astea..

intoarcerea in Israel
razboiul de 6 zile
reconstructia templului

ben_gal 15.04.2010 20:13:14

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 235632)
Ok, dar sub ce forma s-a pogorat Domnul? Sau cum i-a scos?

In primul rind L-a ales pe Moise si I-a dat sarcina de a scoate pe evrei din robia Eghipetului.
Mai apoi a departit marea ca evreii sa poata fugi si a inchis-o asupra armiei faraonului.

Apropo,scafandrii arheologi au coborit acolo [Marea Roshie - Akaba] si au gasit care de lupta egiptene acum citeva saptamini.

Pe Muntele Sinai Domnul I-a da lui Moise Decalogul sapat in placi de piatra cu deget dumnezeiesc.
s.a.m.d.

ben_gal 15.04.2010 20:14:45

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 235639)
baga de astea..

intoarcerea in Israel
razboiul de 6 zile
reconstructia templului

OO tzaranca!
Te-ai scos singura din rindul acelora cu care am sanse la dialog constructiv.

o_tzaranca 15.04.2010 20:17:36

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235646)
OO tzaranca!
Te-ai scos singura din rindul acelora cu care am sanse la dialog constructiv.

idem
bye....

Strict secret minunile..:24:

mirabela 15.04.2010 20:22:30

Asta stiu si eu, dar cum s-a pogorat de 'Insusi Domnul'? In ce fel? (Asta nu stiu).

Daca e s-o luam dupa ceea ce ai scris tu, inseamna ca a avut mijlocitor, pe Moise,nu?

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235645)
In primul rind L-a ales pe Moise si I-a dat sarcina de a scoate pe evrei din robia Eghipetului.
Mai apoi a departit marea ca evreii sa poata fugi si a inchis-o asupra armiei faraonului.

Apropo,scafandrii arheologi au coborit acolo [Marea Roshie - Akaba] si au gasit care de lupta egiptene acum citeva saptamini.

Pe Muntele Sinai Domnul I-a da lui Moise Decalogul sapat in placi de piatra cu deget dumnezeiesc.
s.a.m.d.

veverita 15.04.2010 20:31:51

Citat:

În prealabil postat de veverita (Post 230994)
Nu e autentica. E un compus al disulfatului de carbon.Arde ca o lumina vie in contact cu aerul, nu ataca pielea, iar dupa cateva minute devine flacara obisnuita. (in antichitate era cunoscut sub denumirea de foc grecesc). Exista mai multe substante care pot cauza "miracolul acesta".

Chiar va rog sa nu mai spuneti prostii daca nu sunteti informati.Compusii fosforului/magneziului au alte proprietati decat substantele originale.Oricum astea sunt doar cateva din substante,posibilitatiile de combinare fiind mult mai mari.

ben_gal 15.04.2010 20:41:57

Citat:

În prealabil postat de veverita (Post 235654)
Chiar va rog sa nu mai spuneti prostii daca nu sunteti informati.Compusii fosforului/magneziului au alte proprietati decat substantele originale.Oricum astea sunt doar cateva din substante,posibilitatiile de combinare fiind mult mai mari.

Carbon disulfide
CS2, being highly flammable and having one of the lowest autoignition temperatures, cannot be transported easily using commercial means. Worldwide exports of this chemical are negligible
[Universitatea cu laboratorul este aproape].

Autoignition equation
Nu va plicisesc cu formule – rezulta
90 °C (194 °F)

Incalzire locala si punctuala este suficienta. Se produc vapori si facliile se aprind una dupa alta prima fiind cea mai aproape.

Carbon disulfide may be life-threatening because it affects the nervous system.
-
Halucinatii placute [nu pt. veverita, sora mea si putini altii].

ben_gal 15.04.2010 20:55:38

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 235650)
Asta stiu si eu, dar cum s-a pogorat de 'Insusi Domnul'? In ce fel? (Asta nu stiu).

Daca e s-o luam dupa ceea ce ai scris tu, inseamna ca a avut mijlocitor, pe Moise,nu?

Scrisesem:

Cuvintul pogorat nu apare la mine.

Moise Mijlocitor? Da.
Acum eu sunt un mijlocitor aici.

mirabela 15.04.2010 21:57:14

Te contrazici, iata ca pe Moise l-a avut ca imputernicit ( Bunu Dumnezeu n-a aparut in fata tuturor evreilor sa le spuna iata Decalogul, ci i l-a dat lui Moise, adica l-a imputernicit).

Evreii au fost poporul ales, dar...DAR, dupa evenimentele cu Mantuitorul Iisus, au mai fost profeti? Hagada apare in jurul anilor 600, dar tot in jurul anilor 600 apare si Islamul. Mohamed a avut un vecin evreu sau crestin, nu se stie sigur, de unde s-ar fi inspirat pt Qu'ran, de aici inexistent firul epic in Qu'ran, faptele fiind amestecate. Mohamed din dorinta de a-si impune islamul prin sabie, a cucerit tot mai multe triburi, teritoriul islamic include astazi, tari precum Iordania, Siria, Liban, etc.

De la Mantuitor si pana in zilele noastre, au evreii liniste?

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 235667)
Scrisesem:

Cuvintul pogorat nu apare la mine.

Moise Mijlocitor? Da.
Acum eu sunt un mijlocitor aici.

ben_gal 15.04.2010 22:34:55

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 235710)
Te contrazici, iata ca pe Moise l-a avut ca imputernicit ( Bunu Dumnezeu n-a aparut in fata tuturor evreilor sa le spuna iata Decalogul, ci i l-a dat lui Moise, adica l-a imputernicit).

N-as spune. Nu a fost vreun inger sau vreun trimis - ambii de origine divina, ci UN OM nascut din dragostea parintilor sai.

Citat:

Evreii au fost poporul ales, dar...DAR, dupa evenimentele cu Mantuitorul Iisus, au mai fost profeti?

1) Expresia "popor ales" a dus la pogroame din invidie. Din acest motiv evit s-o folosesc. Pentru mine e aproape o injuratura si trezeste amintiri rele.
De altfel expresia apare fugitiv doar in Deuteronom a carui origine nu este clara.
2) Ultimul profet, Maleahi, a trait 300 de ani inaintea lui Yeshua.

Citat:

Hagada apare in jurul anilor 600, dar tot in jurul anilor 600 apare si Islamul. Mohamed a avut un vecin evreu sau crestin, nu se stie sigur, de unde s-ar fi inspirat pt Qu'ran, de aici inexistent firul epic in Qu'ran, faptele fiind amestecate. Mohamed din dorinta de a-si impune islamul prin sabie, a cucerit tot mai multe triburi, teritoriul islamic include astazi, tari precum Iordania, Siria, Liban, etc.

OK

Citat:

De la Mantuitor si pana in zilele noastre, au evreii liniste?

Nu. Nu au avut liniste.
Noul Testament, necerut de Yeshua, a provocat milioane de victime in rindul evreilor, popor mic oricum.
Doar dorinta lui Dumnezeu ne-a salvat de la extinctie totala.

topcat 15.04.2010 22:40:54

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 235516)
ce tip da gandire ...da un astfel de non-sens

Am spus ca am sa caut un exemplu si am sa ti-l dau din domeniu :)
O gindire de tip wishfull thinking ajunge la concluzia ca Dzeu e iubire, desi stie foarte bine ca, si dau numai un verset, nu e asa, pentru ca nu satana vorbeste aici, ci insusi simbolul iubirii absolute si al altruismului desavirsit:
Matei 5:22
Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; și cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.
Incearca insa sa aduca doar anumite argumente, si chiar sa le deformeze, numai ca sa isi demonstreze concluzia.

o_tzaranca 15.04.2010 23:19:42

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 235738)
Am spus ca am sa caut un exemplu si am sa ti-l dau din domeniu :)
O gindire de tip wishfull thinking ajunge la concluzia ca Dzeu e iubire, desi stie foarte bine ca, si dau numai un verset, nu e asa, pentru ca nu satana vorbeste aici, ci insusi simbolul iubirii absolute si al altruismului desavirsit:
Matei 5:22
Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; și cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.
Incearca insa sa aduca doar anumite argumente, si chiar sa le deformeze, numai ca sa isi demonstreze concluzia.

nu stiu sa raspund
daca nu vei primi explicatii pe forum,voi intreba duhovnicul meu si iti voi raspunde

aurora314 16.04.2010 09:01:23

La toti Ben_Gal, Fiul_Valului ureaza sanatate.

@
Dragi forumiste/forumisti

Ben_Gal, Fiul_Valului m-a rugat sa va cer sa-l scuzati. Nu va mai posta aici caci intrarea i-a fost restrictionata fara a primi notificare, fara vreun PM explicativ si acum in dreptul numelui sau este mentionat "Guest". In partea dreapta ete mentionata Religia - N/A, adica non applicable.
Deci avem aici un oaspte cu religie neaplicabila.
Ben_Gal, Fiul_Valului transmite complimente sorei sale, Carmina, maria-luisa precum si altora cu care a avut dialog placut si iarta si intelege felul in care a fost tratat de conducere.
Intelege si iarta, insa nu are o parere buna despre combinatia religie-politica in Romania.
Si aici este Romania.
#

In caz ca cineva va dori sa continue dialogul cu Ben_Gal, Fiul_Valului, va putea, in anumite limite, obtine e mail-ul sau de la mine prin PM.
Ben_Gal este active sip e alte forumuri si foloseste acelasi pseudonim.

Semnat,
In numele lui
Ben_Gal, Fiul_Valului, Conte.

PS: rog "conducerea" a lasa acest mesaj neatins pentu a nu a-si adauga la pacate.

o_tzaranca 16.04.2010 11:06:21

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 234943)
Va incaleca pe wonder woman si va rezolva problema.
If wonder woman won't be available, than a ride on a peasant will also solve the issue.

Regulamentul forumului:

1. NU sunt acceptate desconsiderarea Bisericii (batjocura, blasfemia)

si aviz evreilor care mai vor sa intre pe forum:

credinta lor, tine pana unde incepe credinta mea

aurora314 16.04.2010 12:03:27

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 235911)
Regulamentul forumului:

1. NU sunt acceptate desconsiderarea Bisericii (batjocura, blasfemia)

si aviz evreilor care mai vor sa intre pe forum:

credinta lor, tine pana unde incepe credinta mea

"si aviz evreilor care mai vor sa intre pe forum - credinta lor, tine pana unde incepe credinta mea"

probabil ca si asta tine de regulament.

Mi-e rusine, uneori, ca sunt om.

Langu 16.04.2010 12:23:25

Aurora,nu trebuie sa-ti fie rusine ca esti om.Este atat de greu de inteles ca nu se poate intra intr-o sala de muzica cu un fluier de politai?Este un forum crestin-ortodox nu unul de gimnastica,nu poate fi compatibila gandirea si comportamentul crestin cu opusul acesteia.Ii doresc toate cele bune Contelui si tie, si tuturor oamenilor de pe planeta dar trebuie sa intelegem ca tot ce se bazeaza pe credinta nu se poate schimba oricat de multi artisti in ale trucurilor ar actua.Toate cele bune!

zoridezi 16.04.2010 12:39:33

Citat:

În prealabil postat de aurora314 (Post 235869)
@
Dragi forumiste/forumisti

Ben_Gal, Fiul_Valului m-a rugat sa va cer sa-l scuzati. Nu va mai posta aici caci intrarea i-a fost restrictionata fara a primi notificare, fara vreun PM explicativ si acum in dreptul numelui sau este mentionat "Guest". In partea dreapta ete mentionata Religia - N/A, adica non applicable.
Deci avem aici un oaspte cu religie neaplicabila.
Ben_Gal, Fiul_Valului transmite complimente sorei sale, Carmina, maria-luisa precum si altora cu care a avut dialog placut si iarta si intelege felul in care a fost tratat de conducere.
Intelege si iarta, insa nu are o parere buna despre combinatia religie-politica in Romania.
Si aici este Romania.
#

In caz ca cineva va dori sa continue dialogul cu Ben_Gal, Fiul_Valului, va putea, in anumite limite, obtine e mail-ul sau de la mine prin PM.
Ben_Gal este active sip e alte forumuri si foloseste acelasi pseudonim.

Semnat,
In numele lui
Ben_Gal, Fiul_Valului, Conte.

PS: rog "conducerea" a lasa acest mesaj neatins pentu a nu a-si adauga la pacate.

Bre ben_gal, pare rau de tine. Imi fusei simpatic, chiar daca ne-am ciondanit.
Multa sanatate si tie :)

aurora314 17.04.2010 14:27:40

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 235931)
Aurora,nu trebuie sa-ti fie rusine ca esti om.Este atat de greu de inteles ca nu se poate intra intr-o sala de muzica cu un fluier de politai?Este un forum crestin-ortodox nu unul de gimnastica,nu poate fi compatibila gandirea si comportamentul crestin cu opusul acesteia.

e o spusa:
"nu baga un elefant intr-un magazin de portelanuri"
dar ben_gal nu este elefant [si nici politist, desi are fluier ciobanesc] si nici voi nu sunteti de zahar.

Citat:

Ii doresc toate cele bune Contelui si tie, si tuturor oamenilor de pe planeta dar trebuie sa intelegem ca tot ce se bazeaza pe credinta nu se poate schimba oricat de multi artisti in ale trucurilor ar actua.Toate cele bune!

Nu cred ca ben_gal a vrut sa va faca evrei.
Va doresc numai bine.

aurora314 17.04.2010 14:28:17

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 235940)
Bre ben_gal, pare rau de tine. Imi fusei simpatic, chiar daca ne-am ciondanit.
Multa sanatate si tie :)

Va doresc numai bine.

aurora314 17.04.2010 14:31:47

Citat:

Aurora,nu trebuie sa-ti fie rusine ca esti om.

S-o "punem" altfel:

Mi-e rusine de rusinea unei tzaranci, a unui eugen si a admin-ului.
Ultimii doi - si inculti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:08:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.