![]() |
Citat:
Dar toti trecem prin ABC ca sa putem ajunge sa citim si sa scriem; toti cadem gramada cand invatam sa mergem. Eu nu stiu cum e cu revarsarile de har insa cei care le-au trait, dintre sfinti, spun ca nu se compara cu nimic cunoscut/trait/experimentat. Si erau oameni in varsta care traisera de toate la viata lor si puteau face comparatia. Eu la 27 de ani nu mi-as putea da seama, pentru ca nu am trait inca totul, dar ei sigur stiau. Ce nu inteleg eu e de ce ne raportam atat de mult la ceilalti.. adica nu inteleg de ce credinciosia si manifestarile celorlalti ar trebui sa fie determinante pentru mine? Daca 90% gresesc (printre care si eu) la inceput, asta nu inseamna ca nu exista 10% care se roaga asa cum trebuie, in duh, ridicandu-se cu totul deasupra trupescului si sentimentalului. |
Citat:
|
Citat:
Si de la poate zecile de schizofrenici cu care am stat de vorba pana acum si care mi-au descris starile lor [ un profesor de psihiatrie din Romania, care a facut in anii 50 un experiment cu mescalina, si-a descris detaliat, in timp real, stari psihotice provocate de drog, cauta online daca esti curios ] nu am gasit niciodata ceva asemanator cu lucrurile scrise de Sfinti. Nici vorba de euforie si contopire cu universul si chestii de genul asta la ei. PS: vorbeste si descrie frumos tipa, dar grandoarea trairilor ei n-are nimic comun cu harul ;) |
Sigur ca nu e acelasi lucru. Doar ca experienta ei ne arata ca nefunctionarea corecta (intr-o mai mica sau mai mare masura) a creierului ne poate purta prin lumi minunate, dar care exista exclusiv in sinapsele noastre, desi foarte reale pentru cel ce le traieste.
|
Citat:
Contactul cu Dumnezeu asa cum am citit eu despre el nu este "o lume minunata". * ma refer la cei care sufera de disolutia identitatii si se "contopesc" cu mediul si nu pot sa mai puna nici o ordine in stimulii primiti, nu toti au parte de nefericirea asta. Care poate fi impletita cu delir mistic si de grandoare, no problem. Pe urma, nefunctionarea corecta a creierului e logic sa se vada undeva: pe CT/RMN/SPECT. Dar daca ar fi cineva sa faca experimentul sa analizeze creierele oamenilor religiosi dar clinic sanatosi si ale celor schizofrenici / dementi / cu avc, ma astept ca rata de malfunction decelabil imagistic sa fie mult mai mare in a doua grupa si mult mai scazuta in al primul. (si asta in relatie directa cu incadrarea intr-un grup sau altul, ca exista si schizofreni religiosi si credinciosi cu accidente vasculare). Io am vazut CT-uri la pacienti religiosi, depresivi. Si erau normale. Si un CT al unei persoane care nu era pacient psihiatric ci avusese un accident de masina, fusese foarte credincioasa inainte a fost si dupa. 55 ani, creier perfect. RMN-uri mai putine, ca-s scumpe si oricum erau ale unor pacienti psihotici iar in psihoza e aproape imposibil sa mai tragi linia, daca nu stii cum a fost omul inainte si chiar si asa e o discutie nesfarsita despre potentialul psihotic de dinainte si despre evolutia de dupa episod, niste ape tulburi din care e greu sa mai pescuiesti ceva 100% pur. In ceea ce priveste emisferele, nu putem spune ca doar "stangistii" pot fi credinciosi pentru ca printre oamenii credinciosi gasesti de toate felurile, inclusiv calculatoristi si ingineri care n-ar fi in stare sa verbalizeze nici o banala stare de neliniste la venirea primaverii, si pe care daca i-ai pune sa scrie o compunere, ca exercitiu de creativitate, ar scrie "Ana are mere". Si asta fara a fi retarzi :) |
Citat:
Ce stii despre inducerea starilor AVC de oboseala avansata si nehrana indelungata? |
Hai, ca i-ati terminat pe atei, sunt varza, abia daca mai murmura pe forum, o campanie de "epurare" tipic romaneasca...mai, trebuia sa apelati la un "nazist" ori poate un "stalinist", pentru consiliere...
Cica sa mai cumperi raid din comertu' capitalist...dai cu el, si, ce sa vezi, ateii nu numa' ca nu mor, da' cresc ca brazii...:24: |
Citat:
|
|
Citat:
|
Citat:
Eu nu vreau sa ma creada, ca nu sint vreun apostol, sa ma creada. Ca tot ce zic eu poate fi verificat foarte usor. |
Citat:
Obraznicia acestor indivizi cu atitudine golaneasca sub masca politetii si limbajului stiintific, topcat si Dumitru, se vadeste din nou. Unul ameninta cu bataia, celalalt sustine ca Sfintii erau schizofrenici. Sa le fie rusine! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dictatura??? Ascultati bine: Credinta nu e o dictatura, Dumnezeu ne-a lasat aceasta libertate. Ati face bine sa respectati si dvs acest lucru. |
Citat:
Credința este o dictatură, mă iertați, dar în aceasta privință sunt 100% sigur. Este Dictatura lui Dumnezeu. Nu te joci de-a "libertatea" aici. Libertatea este un concept fals, creat de oameni sub influența celui rău. Nu "doar exprimă ceea ce cred ei" ci terfelesc credința și pe Hristos Dumnezeu. Care Hristos, este Dictatorul meu; Nu înțeleg ce vă este atât de neclar. Ați spus "Din cate vad, ei nu au atacat pe nimeni, doar exprima ceea ce cred ei." Cum adică nu au atacat pe nimeni? Au atacat pe însuși Hristos, și fac asta de ani de zile pe acest forum. Eu unul m-am cam săturat de ideile lor agresive "sunteți proști"; "nu sunteți raționali"; "sunteți fanatici". Majoritatea probabil sunt la o vârstă fragedă și din teribilism, plus faptul că "e la modă" atacă credința; în plus au și nesimțirea cruntă să o faca pe un forum creștin ortodox. M-am săturat de cei care spun "e părerea mea";"îmi expun punctul de vedere". Aceste lucruri au apărut în lume datorita umanismului, revoluției franceze, care pe lângă cunoscutul slogan "libertate, egalitate, fraternitate" avea un altul, mult mai elocvent "cu mațele ultimului popă vom spânzura ultimul rege". De atunci, de când lumea a hotărât ca nu-L mai vrea pe Hristos Dumnezeu, pe Tatăl Si pe Duhul Sfânt, ne aflăm într-un continuu declin. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
La inceputul postarilor iti versi nervii, improsti cu acuzatii sau ameninti cu bataia si la sfarsitul lor spui: „Hristos s-a Inaltat”... Apoi esti suparat ca nu ti se raspunde la salut. Daca ti s-ar raspunde si la amenintari si injurii? |
Citat:
Nu am "improșcat cu acuzații". De amenințat cu bătaia, am amenințat. Ba chiar cred că aș trece la fapte, dacă întalnesc pe un om în realitate, care spune că Sfinții Părinți sunt schizofrenici, e posibil să-l pocnesc. Sunt un om neputincios, nu am sfințenie, evlavie, și așa mai departe, așa că este posibil să îmi pierd cumpătul. Mă iertați, dar totuși smerenia nu înseamnă să îi lași pe alții să îți terfelească credința. Repet, cum adică "nu fac nici un rău"? "nu jignesc pe nimeni?" Adică dacă afirmi că un Sfânt e bolnav psihic de fapt, nu jignești pe nimeni??? Mă jignești într-un mod de-a dreptul oribil, josnic. Mai rău decât orice se poate imagina. Pot face o carte întreagă de afirmații jegoase, hulitoare, blasfemii ordinare, spuse pe acest forum, de 2, 3, 4 indivizi. |
Citat:
|
Citat:
Numai că și încercând să stau departe, tot dau de ei, că scriu peste tot, își dau cu părerea peste tot, în aproape fiecare postare într-un mod hulitor. Eu unul am mai spus, am părasit de mai multe ori acest forum perioade lungi de timp, tocmai datorită ateilor, sectanților, și celor care deși se numesc Ortodocși, prezintă uneori păreri numai ortodoxe nu. Tot îmi vine să-mi cer scuze la fiecare mesaj, pe de altă parte trebuie să spună cineva lucrurile astea. Nu am nimic cu nimeni, personal. Țelul meu e să vă iubesc pe toți, că așa zice. O frumoasă cântare ortodoxă zice "să spunem fraților și celor ce ne urăsc pe noi". Dar presupun că își dă oricine seama că e o problemă atunci când cineva vine și Îl hulește pe Hristos în fața ta. Și nu oriunde, ci "la tine acasă". Și nu ocazional, ci sistematizat, plănuit. Și nu doar tu auzi și vezi ocara, ci mii și mii de oameni. Și știi că supărarea, durerea pe care ți-o provoacă cel care spune toate urâciunile alea, o simt și alți credincioși... Repet: Un forum ortodox trebuie să fie "în duh" Ortodox. |
Calm..
Se spune ca in momentul cand se scufunda Titanicul,capitanul s-a uitat in jur si a observat ca pasagerii se calcau in picioare pt un loc in barca sau pt o vesta de salvare.Atunci le-a spus celor din echipaj,,Be British, boys, be British".Adica sa nu-si piarda cumpatul si sa ramina calmi si mai ales sa dea un exemplu altora.Cred ca aceste sfaturi sunt valabile si in cazul acestui forum desi nu stiu cati britanici sunt pe el.Sigur e un ,,scotian" :))
Dar sa nu-i abanonam momentan pe britanici>mai va aduceti aminte de Phileas Fogg? Britanicul tipic care a facut ocolul Pamintului in 80 de zile(cel putin in varianta francezului de Jules Verne>asta da ironie:)Desi nu ma simt Passepartout va invit la Ocolul Pamintului in...80 de sec(o asemnea cursa ar trebui sa va ,,oboseasca"suficient...) http://www.youtube.com/watch?v=2N8NaUHR5XI Daca nici dupa acest ocol rapid nu va linistiti>atunci faceti o vizita la Polul Nord pt a-i vizita pe... http://www.youtube.com/watch#!v=V3k-...eature=related Daca toata lumea s-a relaxat(i hope)...va doresc o seara placuta. |
Citat:
In rest, numai bine va doresc! :) |
Atei merg in iad si noi suntem foarte pacatosi si mergem si noi cu pasi repezi daca nu ne pocaim dar ei vor sa fie siguri ca ne duce in mana lui lucifer. Trebuie alungati cei hulitori din acest forum!
|
sunt de aceias parere cu anatolie
cei ce nu sunt ortodocsi sa ne caute prin alta parte ,sectari pe forumul sectaresc si ateii pe forumul lui ticu lor drwinica.penticostalul sta la pinda ca un pradator si cind vede o rana cit de mica la un ortodox baga degetul si o face cit vrea el[cit camila]
|
Ai o perceptie gresita draga Gibi.
Eu, daca vad o rana la cineva si cred ca e cazul sa intervin (nu au fost decat rare cazuri), o tratez ca sa se vindece. Dar asa e, uneori mai doare putin, scuze. |
penticostalulmantuibil te rog sa argumentezi de ce voi penticostalii o huliti pe Maica Domnului? de ce? si inca ceva, voi vorbiti in limbi adica nu? poi te luam pe tine sau un penticostal care vorbeste in limbi si aducem un francez , un englez , un grec , un rus , un egiptean , un israilean , un maghiar , un polonez , un norvegian , un spaniol si un turc. Si voi sa vorbiti in limbi si fiecare sa inteleaga pe limba lui. Daca o sa inteleaga eu sunt de acord cu vorbirea voastra. Dar vorbirea asta satanica a vostra care va face sa faceti spume la gura si sa va strangeti si sa va manifestati precum niste demonizati nu este inteleasa de nimeni , nici macar de voi!
|
Citat:
Citat:
Eu vorbesc in limbi. Cauta-i si pe ceilalti 11 si organizeaza evenimentul! |
Vorbiti voi in limbi pentru ca e usor sa scoateti sunete aiurea dar puteti sa faceti si restul profetiilor din Biblie ?
"17. Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi, 18. Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși. " Marcu 16 Avand in vedere ca nu vreau sa va vad mort nu o sa va rog sa luati serpi in mana, sa beti otrava o sa va rog doar sa mergeti intr-un spital si sa vindecati toti oamenii de acolo. Asa vom stii ca sunteti oamenii lui Iisus altfel sunteti impostori. Acelasi lucru este valabil pentru TOTI crestinii. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Insa, sa nu cadem in ispita sa spunem ca ar trebui vindecati TOTI bolnavii. Nici Hristos nu a vindecat toti bolnavii, ci numai pe cei ce veneau la El. Apostolii nu ii vindecau pe toti, ci numai pe cei pe care Dumnezeu voia sa-i vindece. Chiar si apostolii mai erau bolnavi cateodata. Darul de vindecare este dat omului, dar actioneaza numai la dorinta lui Dumnezeu. La fel si otrava nu trebuie sa o bem ca sa ne dam in spectacol ca avem viata lunga. Dar daca se intampla ca cineva sa vrea sa te otraveasca tu poti refuza mancarea. Dar daca tu nu stii ca ti-a pus otrava, sau stii dar nu poti sa te opui, Dumnezeu te va pastra in viata daca ai credinta in El. Deci , ideea e sa fii un om intelept si cu frica de Dumnezeu. Daca Dumnezeu ti-a dat un dar, l-a dat pentru a-L sluji, nu pentru show sau ambitii personale. Si trebuie sa-L slujesti cu frica, deoarece ai in mana ta comoara nepretuita a lui Dumnezeu si puterea lui, care, daca nu e folosita altruist, poate devenin o sabie cu doua taisuri. |
Citat:
nu-mi place deloc cand aud pe cineva ca "ei" sunt diferiti de "noi" sau de "voi". apeleaza la pronumele personal ca sa ne atraga atentia ca nu suntem la fel sau ce? de ce nu putem sa fim toti "noi"? atatea diferente si conflicte cand in esenta suntem toti la fel 8-| in loc sa ne rugam incontinuu, pentru ca asta ne mai tine-n viata si sa credem in continuare in Dumnezeu, ce facem? intram pe forumuri, facem 30 sau 150 de pagini in functie de subiect si incepem o conversatie care nu are sanse sa se termine. pai daca ia cineva aceste 30 de pagini si citeste fiecare post in parte, pai din 30 de pagini ajunge la 2, maxim 3 pagini :| |
Citat:
|
Citat:
Eu nu fac diferente intre oameni in general vorbind. Fac diferente intre modul in care posteaza utilizatorii forumului. Unii sunt sinceri, altii vor doar sa se distreze pe seama cuiva. Tu crezi ca izotaurel mi-a scris de bunacredinta? El a scris sa se dea mare smecher, uita-te te rog la postarea lui, ce intelegi din ea? Eu am inteles un singur mesaj: „ ba baiete, orice-ai face esti un impostor”. Cand intalnesc atfel de mesaje, ma leg de un cuvant, doua si ma distrez deturnand postul lui. Nu cred ca tipii merita altceva. Nu le lua si tu pe toate asa in serios. Suntem aici ca sa ne mai si distram. |
Citat:
Anatoli s-a inchis singur in propunerea lui. S-a bagat in cusca, a pus lacatul si a aruncat cheia departe. Daca tot vrei sa-l ajuti, cauta cheia si du-i-o! :10: Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:16:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.