Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dictionar vicleano-roman (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9452)

andreicozia 17.05.2010 22:38:53

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 249571)
Preot nu poate fi Andrei,poate popa...de ala...fost informator...

mda, ce mai, este trista situatia in tara, sa vezi cind incep sa intre in vigoare reducerile drastice de asistenta sociala, de boli, de somaj, salarii. O sa ne fie teama sa mai intram pe Forum!
Ferice de cei care au plecat in lume! Pentru oameni normali, seriosi si cinstiti nu-i de stat in Romania!..parerea mea

anna21 18.05.2010 08:16:50

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 249430)
Eu te iert, desi cred ca lui Dumnezeu trebuie sa-i ceri iertare, in primul rand si evreilor pe care i-ai jignit o data cu mine.

1. Citeam aseara ceva.. si mi-am adus aminte de indignarea ta referitoare la "injuriile" aduse evreilor.
Ia de citeste si tu descoperirile dumnezeiesti ale fericitului Filotei Zervakos, iar daca ai plangeri privitoare la limbaj poti sa te adresezi direct.. Arhanghelului Mihail (ca sa-ti lumineze mintea cu lumina intelegerii).
Nu dau citat.. iti las surpriza deplina: http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...otei-zervakos/

2. Iarta-i pe cei care te-au suparat pe forum si vino si tu in biserica ortodoxa. Daca ai afla cat de frumoasa este invatatura ortodoxa, i-ai intelege pe cei de pe forum de ce o apara cu atata vehementa, chiar ranind pe cei de alta credinta.

"Respectul" fata de religia altuia inseamna lepadare de Dumnezeu, Maria Luisa.
Si iti voi da un exemplu concret ca sa intelegi ce fac cuvintele si ce usoara este lepadarea:
În Viața marelui Părinte al pustiei egiptene, Sfântul Paisie cel Mare (19 iunie) găsim un exemplu viu – cât de ușor se poate pierde harul lui Dumnezeu.
Un ucenic al său mergea odată către oraș să-și vândă acolo rucodelia sa (obiecte lucrate cu mâinile sale). Pe cale a întâlnit un evreu, care, văzându-i simplitatea, a început să-l ispitească, zicându-i: “Iubitule, cum crezi tu într-un simplu om răstignit, care nu este nicidecum Mesia cel așteptat? Nu este El acela, ci altul va veni”. Ucenicul, având o minte mai slabă și o inimă simplă, începu să asculte aceste cuvinte și ajunse până la a rosti: “Poate că ceea ce spui tu este adevărat”.
Când s-a întors în pustie, Sfântul Paisie și-a întors fața de la el și nu a voit să-i adreseze nici un cuvânt. La urmă, după multe rugăminți ale ucenicului, Sfântul îl întrebă: “Tu cine ești? Nu te cunosc pe tine! Acel ucenic al meu era creștin și avea asupra lui harul Sfântului Botez, dar la tine nu văd aceasta. Dacă tu vei fi fiind cu adevărat ucenicul meu, atunci harul Sfântului Botez te-a părăsit și chipul de creștin nu mai este în tine”.
Ucenicul îi povesti cu lacrimi convorbirea cu evreul, iar Sfântul răspunse: “Sărace! Ce poate fi mai rău și mai necurat decât asemenea cuvinte prin care tu te-ai lepădat de Hristos și de Sfântul Botez? Acum mergi și plânge-ți păcatul, căci cu mine nu mai poți fi; numele tău s-a scris împreună cu cei care s-au lepădat de Hristos, cu care împreună vei fi judecat și chinuit”.
Auzind această judecată, ucenicul se cutremură și se aruncă la picioarele bătrânului său, rugându-l să nu-l lepede de la rugăciunile sale. Sfântul, cuprins de milă, se închise în chilia lui și rugă cu lacrimi pe Dumnezeu să ierte păcatul ucenicului său. Dumnezeu ascultă ruga Sfântului și îl învrednici de semnul iertării și milostivirii Sale asupra ucenicului.
Atunci Sfântul îl chemă pe ucenic la sine și-i spuse: “Copile, vino și dă slavă lui Hristos Dumnezeu împreună cu mine, căci duhul cel necurat al hulei s-a dus de la tine, iar Duhul Sfânt de la Sfântul Botez strălucește iar peste capul tău. De acum păzește-te, ca nu cumva din lene și nepăsare dușmanul să te atace iar și, biruindu-te, să te arunce în focul gheenei."

Sper ca din acest exemplu intelegi cat de pagubitoare este acceptarea punctului de vedere necrestin. Inseamna pierderea harului. De aceea crestinii sunt avertizati sa nu poarte discutii teologice cu ereticii/necredinciosii.

maria-luisa 18.05.2010 09:50:53

[/quote]Sper ca din acest exemplu intelegi cat de pagubitoare este acceptarea punctului de vedere necrestin. Inseamna pierderea harului. De aceea crestinii sunt avertizati sa nu poarte discutii teologice cu ereticii/necredinciosii.[/quote]

Care har , Anna? Acela de a judeca pe altii? Nu este un Judecator mai mare decat noi oamenii, care le judeca pe toate cu dreptate? Poate ca marele pacat al omului este ca se concentreaza sa judece prea mult pe altii si prea putin pe sine...
Vorbesc aici strict de judecata omeneasca. Te rog sa nu cosideri aici ca atac cu ceva ortodoxia.

Daniel777 18.05.2010 11:07:36

Sper ca din acest exemplu intelegi cat de pagubitoare este acceptarea punctului de vedere necrestin. Inseamna pierderea harului. De aceea crestinii sunt avertizati sa nu poarte discutii teologice cu ereticii/necredinciosii.[/quote]

Care har , Anna? Acela de a judeca pe altii? Nu este un Judecator mai mare decat noi oamenii, care le judeca pe toate cu dreptate? Poate ca marele pacat al omului este ca se concentreaza sa judece prea mult pe altii si prea putin pe sine...
Vorbesc aici strict de judecata omeneasca. Te rog sa nu cosideri aici ca atac cu ceva ortodoxia.[/quote]

Judecata ,Tatal i-a dat-o Fiului...!!!

maria-luisa 18.05.2010 11:11:54

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 249683)
Sper ca din acest exemplu intelegi cat de pagubitoare este acceptarea punctului de vedere necrestin. Inseamna pierderea harului. De aceea crestinii sunt avertizati sa nu poarte discutii teologice cu ereticii/necredinciosii.

Vorbesc aici strict de judecata omeneasca. Te rog sa nu cosideri aici ca atac cu ceva ortodoxia.[/quote]

Judecata ,Tatal i-a dat-o Fiului...!!![/quote]

Fiul fiind tu, de exemplu ? Tot nu inteleg, de ce unii cred ca au dreptul sa judece in locul lui Dumnezeu?

Daniel777 18.05.2010 11:13:35

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 249684)
Vorbesc aici strict de judecata omeneasca. Te rog sa nu cosideri aici ca atac cu ceva ortodoxia.

Judecata ,Tatal i-a dat-o Fiului...!!![/quote]

Fiul fiind tu, de exemplu ? Tot nu inteleg, de ce unii cred ca au dreptul sa judece in locul lui Dumnezeu?[/quote]

Fiul lui Dumnezeu fiind Iisus Hristos!

maria-luisa 18.05.2010 11:16:21

Ioan
Capitolul 8
1. Iar Iisus S-a dus la Muntele Măslinilor.
2. Dar dimineața iarăși a venit în templu, și tot poporul venea la El; și El, șezând, îi învăța.
3. Și au adus la El fariseii și cărturarii pe o femeie, prinsă în adulter și, așezând-o în mijloc,
4. Au zis Lui: Învățătorule, această femeie a fost prinsă asupra faptului de adulter;
5. Iar Moise ne-a poruncit în Lege ca pe unele ca acestea să le ucidem cu pietre. Dar Tu ce zici?
6. Și aceasta ziceau, ispitindu-L, ca să aibă de ce să-L învinuiască. Iar Iisus, plecându-Se în jos, scria cu degetul pe pământ.
7. Și stăruind să-L întrebe, El S-a ridicat și le-a zis: Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei.
8. Iarăși plecându-Se, scria pe pământ.
9. Iar ei auzind aceasta și mustrați fiind de cuget, ieșeau unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni și până la cel din urmă, și a rămas Iisus singur și femeia, stând în mijloc.
10. Și ridicându-Se Iisus și nevăzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâșii tăi? Nu te-a osândit nici unul?
11. Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Și Iisus i-a zis: Nu te osândesc nici Eu. Mergi; de acum să nu mai păcătuiești.

Daniel777 18.05.2010 11:22:32

Ai facut cumva adulter?

maria-luisa 18.05.2010 11:32:15

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 249687)
Ai facut cumva adulter?

Cine a judecat dintre cei partasi la aceasta discutie asa?
Vezi cum iei totul adliteram si nu intelegi esenta?

Daniel777 18.05.2010 11:39:32

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 249690)
Cine a judecat dintre cei partasi la aceasta discutie asa?
Vezi cum iei totul adliteram si nu intelegi esenta?

Esenta este Iisus Hristos!

AndruscaCIM 18.05.2010 11:45:03

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 249693)
Esenta este Iisus Hristos!

Nu si pentru ea, cred... de moment ce nu este crestina, atunci e clar, vorbim in paralel. Insa nu inteleg ce vrea de la noi, sa apreciem, sau sa iubim o religie care nu crede, si nu Il respecta pe Hristos...desi ar fi trebuit sa o faca?:2:

irodion 18.05.2010 11:46:51

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 249525)
http://savatie.wordpress.com/2009/01.../#comment-3535

Am toata stima pentru evreii ca Nicolae Steinhardt, de o frumusete si profunzime incredibila,care au trait miracolul convertirii la crestinism si care ne-au lasat marturii cu totul speciale.

Am intervenit si eu la un moment dat cu o carte de-a lui Paulescu dar nu a avut nici un ecou pentru ca orgoliile de pe acest forum sunt prea mari si de fapt nu intereseaza continutul si adevarul ci doar forma, out-putul in care sunt servite ideile.
Pentru ca amintesti si tu de Paulescu, va rog dragilor sa cititi acest mic fragment postat de gabriela poate poate va dumiriti asupra pericolului numit Talmud pe care unii il iau in brate.

Iertare

Doamne ajuta!

colaps 18.05.2010 11:50:48

Dom'le, eu zic ca s-a lungit destul discutia asta zadarnica. Aceasta cearta nu da nici un rod, ba chiar ne face sa ne maniem.

Ai dat sfat o data, de doua ori, de trei ori, dar daca vezi ca vorbesti cu peretii incetezi ca iti pierzi timpul.
Propun inchiderea threadului.

maria-luisa 18.05.2010 12:04:33

Unde dai si unde crapa! Propun sa incheim o data discutia asta zadarnica.

maria-luisa 18.05.2010 12:05:16

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 249700)
Dom'le, eu zic ca s-a lungit destul discutia asta zadarnica. Aceasta cearta nu da nici un rod, ba chiar ne face sa ne maniem.

Ai dat sfat o data, de doua ori, de trei ori, dar daca vezi ca vorbesti cu peretii incetezi ca iti pierzi timpul.
Propun inchiderea threadului.

In sfarsit suntem si noi de acord! :)

Daniel777 18.05.2010 12:13:54

Evanghelia de astazi

Zis-a Domnul către ucenicii Săi: vine ceasul când tot cel ce vă va ucide să creadă că-I aduce închinare lui Dumnezeu. Și pe acestea le vor face, pentru că nu L-au cunoscut pe Tatăl Meu, și nici pe Mine. Iar pe acestea vi le-am grăit pentru ca, atunci când va veni ceasul lor, să vă aduceți aminte că vi le-am spus. Dar nu vi le-am spus de la'nceput, pentru că eram cu voi. Acum însă Mă duc la Cel ce M'a trimis, și nimeni din voi nu Mă întreabă: Unde Te duci? Ci pentru că v'am grăit acestea, întristarea v'a umplut inima. Dar vă spun Eu vouă adevărul: De folos vă este ca Eu să Mă duc. Că dacă nu Mă voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi; iar dacă Mă voi duce, Îl voi trimite la voi. Și El, odată venit, va vădi lumea de păcat și de dreptate și de judecată: de păcat, pentru că ei nu cred în Mine; de dreptate, pentru că Eu Mă duc la Tatăl Meu, iar voi nu Mă veți mai vedea; și de judecată, pentru că stăpânitorul acestei lumi a fost judecat. Încă multe am a vă spune, dar nu le puteți purta acum. Dar când va veni Acela, Duhul Adevărului, El vă va călăuzi întru tot adevărul; că nu de la Sine va grăi, ci cele ce va auzi va grăi și pe cele viitoare vi le va vesti.

maria-luisa 18.05.2010 12:14:17

Citat:

În prealabil postat de irodion (Post 249696)
Am intervenit si eu la un moment dat cu o carte de-a lui Paulescu dar nu a avut nici un ecou pentru ca orgoliile de pe acest forum sunt prea mari si de fapt nu intereseaza continutul si adevarul ci doar forma, out-putul in care sunt servite ideile.
Pentru ca amintesti si tu de Paulescu, va rog dragilor sa cititi acest mic fragment postat de gabriela poate poate va dumiriti asupra pericolului numit Talmud pe care unii il iau in brate.

Iertare

Doamne ajuta!

Citeste si comentariile de dupa. Unii chiar stiu ce spun, altii nu stiu decat sa judece, ca de, e mai usor sa scuipe pe altii...

anita 18.05.2010 12:54:38

Citat:

În prealabil postat de irodion (Post 249696)

Iertare

Doamne ajuta!

Citisem si eu din cartea aceea a lui Paulescu ,dar pentru ca spiritele erau mult prea aprinse m-am gandit sa nu mai intervin.
Mai buna mi se pare ideea Gabrielei de a posta acel link unde se vede pe scurt raul propovaduit in Talmud.
M-am cutremurat si e putin posibil ca dr.Paulescu sa fi dat citate din o carte tradusa gresit deoarece pe vremea aceea nu cred sa fi fost mai multe editii ale Talmudului.
Si eu cred ca e momentul sa incheiem aceste discutii si sa ne axam pe subiectul topicului.

maria-luisa 18.05.2010 14:16:43

Totusi pana la urma, ca sa inteleg si eu, aceste judecati inseamna Ortodoxie?

Daniel777 18.05.2010 14:28:26

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 249733)

Aceasta atitudine,care nu reflecta o judecata asupra persoanei tale,pe care nici nu o cunoastem,deci aceasta atitudine de a marturisi ferm pe Iisus Hristos ,ca Mantuitorul nostru,aceasta este Ortodoxie.

anna21 18.05.2010 14:38:32

Citat:

Pai sa vedem, Maria.. Discutia a inceput astfel:
Colaps a citat pe Ier. Amfilohie cu "Au folosit cuvantul toleranta, intercomuniune, diplomatie, inlocuind termeni cum ar fi dreapta-socoteala, care-i maica virtutiilor, sau sfanta apostoleasca si ortodoxa biserica cea tamaduitoare. Diplomatie, in loc de cuvantul vostru sa fie da, da si ce este nu, nu. Ce-i mai mult de la cel protivnic este.

Au inlocuit termeni duhovnicesti cu alti termeni, au indus in eroare ca sa-si atinga scopul, pozand in oameni care ne vor binele, vor pacea. Mincinosi, farisei."

Iar tu ai raspuns prompt cu totul in afara subiectului si foarte nepotrivit: "Dom'le Colaps, sunteti antisemit? Sfat prietenesc: Nu va mai "fariseiti" atata pe-aici, incercati sa fiti om. "
Apoi ai emis si judecata de valoare: "Dictionarul nebunilor: unele cuvinte, cu sens in sine bun, sunt convertite de unii "pseudo-credinciosi", intr-o alta forma negativa, pentru a li se da sensul intereselor dumnealor."

Deci TU ai inceput prin a pune trei epitete.. ba, patru epitete: antisemit, fariseu, nebun si pseudocredincios!
Apoi te dai lovita, ca vai.. cata iubire ai si cat de mult judeca ortodocsii!

Si nu este primul thread pe care deviezi discutia in cearta!
Si noi suntem "pseudocredinciosi" (ca aderam la prima postare a lui Colaps) spre deosebire de tine care esti credincioasa.. dar TII SECRET CREDINTA TA?!

maria-luisa 18.05.2010 14:50:35

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 249738)
Pai sa vedem, Maria.. Discutia a inceput astfel:
Colaps a citat pe Ier. Amfilohie cu "Au folosit cuvantul toleranta, intercomuniune, diplomatie, inlocuind termeni cum ar fi dreapta-socoteala, care-i maica virtutiilor, sau sfanta apostoleasca si ortodoxa biserica cea tamaduitoare. Diplomatie, in loc de cuvantul vostru sa fie da, da si ce este nu, nu. Ce-i mai mult de la cel protivnic este.

Au inlocuit termeni duhovnicesti cu alti termeni, au indus in eroare ca sa-si atinga scopul, pozand in oameni care ne vor binele, vor pacea. Mincinosi, farisei."

Iar tu ai raspuns prompt cu totul in afara subiectului si foarte nepotrivit: "Dom'le Colaps, sunteti antisemit? Sfat prietenesc: Nu va mai "fariseiti" atata pe-aici, incercati sa fiti om. "
Apoi ai emis si judecata de valoare: "Dictionarul nebunilor: unele cuvinte, cu sens in sine bun, sunt convertite de unii "pseudo-credinciosi", intr-o alta forma negativa, pentru a li se da sensul intereselor dumnealor."

Deci TU ai inceput prin a pune trei epitete.. ba, patru epitete: antisemit, fariseu, nebun si pseudocredincios!
Apoi te dai lovita, ca vai.. cata iubire ai si cat de mult judeca ortodocsii!

Si nu este primul thread pe care deviezi discutia in cearta!
Si noi suntem "pseudocredinciosi" (ca aderam la prima postare a lui Colaps) spre deosebire de tine care esti credincioasa.. dar TII SECRET CREDINTA TA?!

asta de ce nu citezi: " Se urmareste, de asemenea, in ziua de astazi, inlocuirea unor termeni ce au existat de mii de ani, cu altii creati de masoni si jidani." ?

Din start se pune in carca unui popor denumit prin "jidani" anumite acuzatii (intemeiate oare pe ce?)...
Da, draga Ana, sunt de partea lor si nu-mi pare rau.

anna21 18.05.2010 14:51:54

Raspunzi doar la ce-ti convine, si nu citesti cu atentie ce ti se scrie.. vezi doar ceea ce vrei sa vezi. Ai citit despre fericitul Filotei Zervakos? (am dat link in alta postare)
Uite ce i-a spus Arhanghelul Mihail:
“Oameni rataciti, nemultumitori, nerecunoscatori, de ce iubiti cele desarte si cautati numai minciuna? De ce-L maniati pe Preaputernicul Atottiitorul Dumnezeu si-L plecati spre furie, scufundandu-va in multimea rautatilor? Pe Acela Care din nesfarsita-I bunatate si iubire de oameni, in multe chipuri si-n multe feluri v-a daruit binefaceri, v-a cinstit cu chipul si asemanarea Sa, v-a daruit porunci, lege sfanta, a trimis la voi profeti, apostoli, invatatori, iar la plinirea vremii L-a trimis pe Insusi Fiul Sau Cel Unul Nascut, care prin rastignirea, moartea si curgerea nepretuitului Sau sange a platit pentru pacatele voastre si v-a rascumparat din osanda legii, v-a eliberat din legaturile iadului si din stricaciunea mortii si v-a asezat iarasi in fericirea cea dintai, in rai? Iar voi v-ati aratat nemultumitori, nerecunoscatori, neam stricat si nerusinat, viclean si desfranat, scorpii, pui de vipere, asemenea iudeilor celor ucigasi de Dumnezeu, spurcati la gura, hulitori, defaimatori ai dumnezeiestilor porunci si indemnuri. Pentru toate acestea veti fi pedepsiti precum aceia, veti fi rusinati pentru roadele necredintei voastre, ale intinaciunilor, ale neascultarii si apostaziei voastre“.

Ce parere ai? Este "antisemit"? Poftim treci de te ofenseaza de ceea ce spune ingerul.

Nu vezi nimic in afara de propriile tale idei... (care ma tem ca nu sunt crestine! Sa vorbesti despre respectarea altor religii si invataturi este o palma pe obrazul lui Hristos Care a murit pentru ca noi sa ajungem sa-L cunoastem pe Dumnezeu).

maria-luisa 18.05.2010 14:56:33

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 249740)
Raspunzi doar la ce-ti convine, si nu citesti cu atentie ce ti se scrie.. vezi doar ceea ce vrei sa vezi. Ai citit despre fericitul Filotei Zervakos? (am dat link in alta postare)
Uite ce i-a spus Arhanghelul Mihail:
“Oameni rataciti, nemultumitori, nerecunoscatori, de ce iubiti cele desarte si cautati numai minciuna? De ce-L maniati pe Preaputernicul Atottiitorul Dumnezeu si-L plecati spre furie, scufundandu-va in multimea rautatilor? Pe Acela Care din nesfarsita-I bunatate si iubire de oameni, in multe chipuri si-n multe feluri v-a daruit binefaceri, v-a cinstit cu chipul si asemanarea Sa, v-a daruit porunci, lege sfanta, a trimis la voi profeti, apostoli, invatatori, iar la plinirea vremii L-a trimis pe Insusi Fiul Sau Cel Unul Nascut, care prin rastignirea, moartea si curgerea nepretuitului Sau sange a platit pentru pacatele voastre si v-a rascumparat din osanda legii, v-a eliberat din legaturile iadului si din stricaciunea mortii si v-a asezat iarasi in fericirea cea dintai, in rai? Iar voi v-ati aratat nemultumitori, nerecunoscatori, neam stricat si nerusinat, viclean si desfranat, scorpii, pui de vipere, asemenea iudeilor celor ucigasi de Dumnezeu, spurcati la gura, hulitori, defaimatori ai dumnezeiestilor porunci si indemnuri. Pentru toate acestea veti fi pedepsiti precum aceia, veti fi rusinati pentru roadele necredintei voastre, ale intinaciunilor, ale neascultarii si apostaziei voastre“.

Ce parere ai? Este "antisemit"? Poftim treci de te ofenseaza de ceea ce spune ingerul.

Nu vezi nimic in afara de propriile tale idei... (care ma tem ca nu sunt crestine! Sa vorbesti despre respectarea altor religii si invataturi este o palma pe obrazul lui Hristos Care a murit pentru ca noi sa ajungem sa-L cunoastem pe Dumnezeu).

Si tu cum procedezi?

o_tzaranca 18.05.2010 15:00:51

Citat:

lasa provocarile
vrei sa fii bagata in seama ,cred ca ai fost destul in centrul atentiei

maria-luisa 18.05.2010 15:08:52

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 249745)
lasa provocarile
vrei sa fii bagata in seama ,cred ca ai fost destul in centrul atentiei

Asa e, draga o_tzaranca, te las pe tine sa fii.

anna21 18.05.2010 15:22:08

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 249742)
Si tu cum procedezi?

Iar n-ai vazut restul postarii? Raspunde intai la aceea.

Cum procedez eu?
Aici nu stiu daca vei reusi sa intelegi ce am de spus, dar hai sa incerc, pt ca daca vei intelege, va fi un breakthrough.
Eu (si alti ortodocsi) am ca sistem de referinta si intelegere a realitatii Sf. Scriptura, Sf. Traditie si duhovnicul.. La acestea ne raportam.
Dar tu? Tu ai un sistem de referinta? Care? Ca refuzi sa spui ce credinta ai!
Si daca nu stim cine esti de ce te-am crede? Ca vorbesti din Biblie? (nici macar aceea din care citezi nu este versiunea acceptata de Biserica Ortodoxa) Si dracii stiu sa dea citate din VT.. deci nu este un argument ca trebuie sa te credem.

Pe scurt: esti o fiinta care isi ascunde apartenenta religioasa, da citate din Biblia protestanta si vorbeste despre o iubire fara de Hristos si un Dumnezeu fara nume (asa ai spus pe alt thread, nu te mai citez).
Ei bine, aceasta nu este credinta noastra si nu avem de ce sa te ascultam.

(PS. jidan provine din yid, yidden care inseamna evreu in yiddish... deci? orice alte presupuneri iti apartin. Ma intreb daca vom trai timpul in care chemarea numelui lui Iisus Hristos va ajunge a fi o ofensa pentru unii!)

maria-luisa 18.05.2010 16:15:01

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 249753)
Iar n-ai vazut restul postarii? Raspunde intai la aceea.

Cum procedez eu?
Aici nu stiu daca vei reusi sa intelegi ce am de spus, dar hai sa incerc, pt ca daca vei intelege, va fi un breakthrough.
Eu (si alti ortodocsi) am ca sistem de referinta si intelegere a realitatii Sf. Scriptura, Sf. Traditie si duhovnicul.. La acestea ne raportam.
Dar tu? Tu ai un sistem de referinta? Care? Ca refuzi sa spui ce credinta ai!
Si daca nu stim cine esti de ce te-am crede? Ca vorbesti din Biblie? (nici macar aceea din care citezi nu este versiunea acceptata de Biserica Ortodoxa) Si dracii stiu sa dea citate din VT.. deci nu este un argument ca trebuie sa te credem.

Pe scurt: esti o fiinta care isi ascunde apartenenta religioasa, da citate din Biblia protestanta si vorbeste despre o iubire fara de Hristos si un Dumnezeu fara nume (asa ai spus pe alt thread, nu te mai citez).
Ei bine, aceasta nu este credinta noastra si nu avem de ce sa te ascultam.

(PS. jidan provine din yid, yidden care inseamna evreu in yiddish... deci? orice alte presupuneri iti apartin. Ma intreb daca vom trai timpul in care chemarea numelui lui Iisus Hristos va ajunge a fi o ofensa pentru unii!)

In momentul in care aduci acuzatii, trebuie sa aduci si dovezi.
Am mai spus si-n alte dati care este credinta mea. In ceea ce am spus, mi-am exprimat credinta. Biblia protestanta nu este tot biblie? Am citat si din cea ortodoxa. Vreau te rog sa-mi arati unde am citat din biblia protestanta si care este diferenta (in citatul meu) fata de cea ortodoxa. Vroiam sa nu mai intru in discutii inutile, ca am senzatia ca vorbesc degeaba. Nu inteleg de ce ma tot provoci...

In contextele folosite de voi, cuvantul este pentru a jigni, hai sa nu ne invartim aiurea in jurul cozii, ca n-are rost.

andreicozia 18.05.2010 16:35:20

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 249742)
Si tu cum procedezi?

Luiza, continua in stilul tau frumos si pasnic sa refuza invitatiile de a "pofti" sa te indignezi la ce zice "ingerul"

Nu spune nici un inger timpeniile acelea!

Novicii astia "super-rivnitori", iuti la minie si la balacareala se arunca in toate textele care le incita si le stirnesc pasiunile si patimile de razbunare, de invidie, etc pe..acel "ceva" imaginar din capul lor

Adevaratii teologi si oameni duhovniceste avansati dupa ani lungi de studiu pot deja sa separe "griul de neghina" din scrierile teologice. "Toate sunt bune dar nu toate SUNT DE FOLOS"

Ideea centrala in alegerea invataturilor draga Luisa este asa cum incerci sa explici si tu celor de aici de mult timp...si anume: este CEEA CE SIMTI IN INIMA SI IN SUFLET IN URMA CITIRII LOR! ! !

Daca simti ura , incitare la dezbinare, la minie, la cafteala, la injurii, la discriminare rasiala. la lipsa de toleranta si respect reciproc..samd,( asa cum vezi printre utilizatorii de mai sus)...poti linistita sa le arunci la gunoi( aceste scrieri "valoroase") asa cum aceste sentimente duc la adormire si nu la trezvie, la viata, la vigoare, la vindecarea fiintei.

Insa cineva care oricum sforaie nu are INCA cum sa realizeze acest lucru , deci nu-ti mai bate capul si nu te lasa trasa in mocirla lor. Mocirla combinata cu mindria si invidia pe cei curati devine un amestec LETHAL din care NU SE MAI IESE!

maria-luisa 18.05.2010 16:40:13

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 249769)
Luiza, continua in stilul tau frumos si pasnic sa refuza invitatiile de a "pofti" sa te indignezi la ce zice "ingerul"

Novicii astia "super-rivnitori", iuti la minie si la balacareala se arunca in toate textele care le incita si le stirnesc pasiunile si patimile de razbunare, de invidie, etc pe..acel "ceva" imaginar din capul lor

Adevaratii teologi si oameni duhovniceste avansati dupa ani lungi de studiu pot deja sa separe "griul de neghina" din scrierile teologice. "Toate sunt bune dar nu toate SUNT DE FOLOS"

Ideea centrala in alegerea invataturilor draga Luisa este asa cum incerci sa explici si tu celor de aici de mult timp...si anume: este CEEA CE SIMTI IN INIMA SI IN SUFLET IN URMA CITIRII LOR! ! !

Daca simti ura , incitare la dezbinare, la minie, la cafteala, la injurii, la discriminare rasiala. la lipsa de toleranta si respect reciproc..samd,( asa cum vezi printre utilizatorii de mai sus)...poti linistita sa le arunci la gunoi( aceste scrieri "valoroase") asa cum aceste sentimente duc la adormire si nu la trezvie, la viata, la vigoare, la vindecarea fiintei.

Insa cineva care oricum sforaie nu are INCA cum sa realizeze acest lucru , deci nu-ti mai bate capul si nu te lasa trasa in mocirla lor. Mocirla combinata cu mindria si invidia pe cei curati devine un amestec LETHAL din care NU SE MAI IESE!

Asa este, Andrei. Multumesc.

ory 18.05.2010 16:41:06

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 249769)

Mare adevar ai grait, echilibrat si obiectiv, ca de obicei. Exact asta este realitatea !

Miha-anca 19.05.2010 03:01:12

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 249762)
In momentul in care aduci acuzatii, trebuie sa aduci si dovezi.
Am mai spus si-n alte dati care este credinta mea. In ceea ce am spus, mi-am exprimat credinta. Biblia protestanta nu este tot biblie? Am citat si din cea ortodoxa. Vreau te rog sa-mi arati unde am citat din biblia protestanta si care este diferenta (in citatul meu) fata de cea ortodoxa. Vroiam sa nu mai intru in discutii inutile, ca am senzatia ca vorbesc degeaba. Nu inteleg de ce ma tot provoci...

In contextele folosite de voi, cuvantul este pentru a jigni, hai sa nu ne invartim aiurea in jurul cozii, ca n-are rost.

Situatia este urmatoarea: adevarul ortodox este o provocare pentru neo-protestanti; iar ceea ce considera neo-protestantii ca este adevar, constituie provocare pentru ortodocsi. Cat timp vedem ca Fecioara Maria, Maica Domnului, nu este cinstita de ne-ortodocsi, ne suparam. Sau daca crucea, cu care ne inchinam, nu este acceptata de acestia, deasemeni ne suparam. Si pe buna dreptate.
Biblia protestanta e biblie protestanta si este defectuoasa, din punct de vedere ortodox.
Dar judecata neo-protestantilor sa o lasam lui Dumnezeu. Noi, ca ortodocsi stim ca nu numai ca trebuie sa nu-i uram pe acestia, dar trebuie sa-i si iubim, fiind aproapele nostru. Ceea ce si facem, chiar daca pentru unii nu este prea evident.

In ceea ce-i priveste pe cei care gresesc, pe acesta sa ii certam, dar noi ca ortodocsi numai pe cei dintr-o BO, nu si pe cei din afara ei, ca altfel nu am mai putea vietui in pace cu nimeni. Asta ne-o spune Sf. Apostol Pavel, atunci cand vorbeste despre certarea celor care gresesc. Si ne spune si cum sa o facem: mai intai intre 4 ochi; apoi cu un martor, apoi in biserica, dar repet doar pe cei din biserica ta, nu pe cei din afara. Ori stiut este, ca nu exista o biserica crestina, ci una ortodoxa, una catolica, etc...

Bine ar fi, ca fiecare sa scrie carui cult apartine, ca sa nu il luam drept ortodox pe cel, care e de alta religie decat cea ortodoxa. S-ar evita pagini intregi de replici. Este prima data cand vad peste 10 pagini de replici intr-o zi la un topic. Macar de s-ar muta interesul si la Sectiunea "Pocainta", "Noul Testament" "Rugaciuni" si altele de acest gen.

Alta data, Maria- Luisa, scrie-ne te rog clar carui cult apartii, daca vrei, evident, ca tot nu am aflat decat prin deductie ca esti neo-protestanta; iar altcineva spunea cu mult timp in urma ca esti adventista, lucru neconfirmat de tine, deci poate ca nici nu este corect. Nu vad din ce motiv sa ascundem credinta noastra; bine ca avem credinta.

In rest sa fim buni crestini si sa aratam dragoste, dar nu asa cum credem noi, ci asa cum ne spune Apostolul:
"Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește raul." Dar nu numai cand ii analizam pe altii, ci si cand e vorba de noi insine. Sa nu ne mai simtim atat de repede ofensati, sa suportam raul, care credem ca ni se face, caci daca Dumnezeu permite, atunci e spre binele nostru ca sa ne smerim. Singura care sufera este mandria. Nu numai sa spunem, ci chiar sa facem acest lucru. Ca sa punem inceput bun in fiecare zi.
Corinteni 13, 5

maria-luisa 19.05.2010 10:24:13

Eu nu vreau sa-mi pun nicio eticheta, intrucat mi-au pus altii destule.
In final, deoarece in esenta aceste discutii au fost despre judecarea evreilor si iudaismului, as vrea sa va spun si eu o poveste.

Intr-o zi va aduna Dumnezeu in fata Sa toate popoarele. Va fi ziua Judecatii Sale in care va privi spre fiecare in parte si va vedea cine i-a fost fidel si i-a ascultat poruncile si cine nu. In acea zi va privi si catre Israel. Il va vedea lovit si va zice:
-Fiul meu, deoarece ai fost lovit de ceilalti frati ai tai, dar ai ramas cu Mine,iti voi da tie tot atatea binecuvantari, cata ocara ai primit de la ei.
Si celorlalti, care l-au judecat, le va zice Dumnezeu:
- Deoarece ati nesocotit porunca mea de a va iubi aproapele, voi lua de la voi binecuvantarile pe care vi le dadusem si le voi da celui pe care l-ati lovit.

Vedeti deci, cum fiecare judecator al aproapelui, nu face decat sa dea din darurile lui primite de la Dumnezeu, celui judecat.
Dumnezeu este drept si cu dreptate rasplateste fiecaruia. Nu ar trebui sa uitam asta niciodata.

Daniel777 19.05.2010 10:25:39

Sa nu uitam ca Judecata o va face Iisus Hristos,si astfel nu va fi valabila afirmatia ta.

maria-luisa 19.05.2010 10:28:41

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 250121)
Sa nu uitam ca Judecata o va face Iisus Hristos,si astfel nu va fi valabila afirmatia ta.

Deci va judeca in conformitate cu ce a zis:

Matei 7:

1. Nu judecați, ca să nu fiți judecați.
2. Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura.
3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, și bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
4. Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău și iată bârna este în ochiul tău?
5. Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău.

Daniel777 19.05.2010 10:31:48

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250123)
Deci va judeca in conformitate cu ce a zis:

Matei 7:

1. Nu judecați, ca să nu fiți judecați.
2. Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura.
3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, și bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
4. Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău și iată bârna este în ochiul tău?
5. Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău.

Nu judecam pacatele tale,ci doar credinta ta.Vad ca citezi din Noul Testament dar in acelasi timp nu crezi in Iisus Hristos! O mai mare ciudatenie nu am vazut.

Grabriella 19.05.2010 12:47:07

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 250124)
Nu judecam pacatele tale,ci doar credinta ta.Vad ca citezi din Noul Testament dar in acelasi timp nu crezi in Iisus Hristos! O mai mare ciudatenie nu am vazut.

Nu este ciudatenie avand in vedere ca toate schismele si sectele sunt creatia satanei si au la baza lupta lui anticrist impotriva 'pruncului nou nascut' al Fecioarei . Lupta a inceput chiar de nasterea acestuia si va continua pana la sfarsit.Razboiul nevazut este de neoprit si se duce prin toti aceia se ridica impotriva Adevarului.
Sf.Ev. dupa Luca:
"Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine. "

Miha-anca 19.05.2010 14:05:48

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 250118)
Eu nu vreau sa-mi pun nicio eticheta, intrucat mi-au pus altii destule.
In final, deoarece in esenta aceste discutii au fost despre judecarea evreilor si iudaismului, as vrea sa va spun si eu o poveste.

Intr-o zi va aduna Dumnezeu in fata Sa toate popoarele. Va fi ziua Judecatii Sale in care va privi spre fiecare in parte si va vedea cine i-a fost fidel si i-a ascultat poruncile si cine nu. In acea zi va privi si catre Israel. Il va vedea lovit si va zice:
-Fiul meu, deoarece ai fost lovit de ceilalti frati ai tai, dar ai ramas cu Mine,iti voi da tie tot atatea binecuvantari, cata ocara ai primit de la ei.
Si celorlalti, care l-au judecat, le va zice Dumnezeu:
- Deoarece ati nesocotit porunca mea de a va iubi aproapele, voi lua de la voi binecuvantarile pe care vi le dadusem si le voi da celui pe care l-ati lovit.

Vedeti deci, cum fiecare judecator al aproapelui, nu face decat sa dea din darurile lui primite de la Dumnezeu, celui judecat.
Dumnezeu este drept si cu dreptate rasplateste fiecaruia. Nu ar trebui sa uitam asta niciodata.

A spune carui cult apartii, este etichetare?!?

maria-luisa 19.05.2010 15:19:10

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 250278)
A spune carui cult apartii, este etichetare?!?

Cat timp exista astfel de judecati, cred ca da, este. Conteaza mai mult eticheta, decat sa fii om cu toti oamenii?

Daniel777 19.05.2010 15:22:11

Niciodata religiile nu vor da mana ,pentru ca numai una detine Adevarul si aceea este Ortodoxia.
Probabil la sfarsitul lumii,se vor unui toate religiile,dar atunci se va introna antihristul.
Asa ca,intelege Maria,ca nu putem fi de acord cu religia evreiasca,in numele prieteniei,a dragostei,sau a ce mai vrei tu sa invoci.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:17:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.