Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   joc interactiv- intrebari din Biblie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14007)

osutafaraunu 14.11.2011 20:09:16

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 410446)
Bine ca eu am spusu din punct de vedere ortodox si tu incepi cu din punct de vedere biblic. Sa ne intelegem ceea ce sustii tu sunt ratacirile unei secte, numita adventista. Fiecare secta, cult sustine niste conceptii si e sigur ca asa scris in Biblie, nici mort nu crede ca nu e asa. Asadar, fiind pe un forum ortodox, pentru noi aceste rataciri sunt erezii, hule impotriva Duhului Sfant, ca vad ca unii nu inteleg.
Noi nu suntem iudei, asta cu Seol e din invatatura iudaica. Vad tot mai mult ca adventismul e de fapt un iudaism combinat cu crestinism.

Bun, am înțeles că fiind pe un forum ortodox aceștia au dreptul să-i insulte pe adventiști. Dacă mai ai și alte nelămuriri privitoare la chestiune (care oricum a fost depășită) postează-le pe alt topic mai adecvat că se supără iar doamna Ioanna. Mulțumesc.

ioanna 14.11.2011 20:41:05

intrebarea era:
Precizati contextul din Galateni (cap.4) in care Apostolul Pavel aminteste de Agar si Sara.

de fapt nu e intrebare :)

Mihailc 14.11.2011 23:54:54

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 410456)
intrebarea era:
Precizati contextul din Galateni (cap.4) in care Apostolul Pavel aminteste de Agar si Sara.

de fapt nu e intrebare :)

Căci scris este că Avraam a avut doi fii: unul din femeia roabă și altul din femeia liberă. Dar cel din roabă s-a născut după trup, iar cel din cea liberă s-a născut după făgăduință. Unele ca acestea au altă însemnare, căci acestea (femei) sunt două testamente: Unul de la Muntele Sinai, în Arabia, și răspunde Ierusalimului de acum, care zace în robie cu copiii lui;Iar cea liberă este Ierusalimul cel de sus, care este mama noastră. Căci scris este: "Veselește-te, tu, cea stearpă, care nu naști! Izbucnește de bucurie și strigă, tu care nu ai durerile nașterii, căci mulți sunt copiii celei părăsite, mai mulți decât ai celei care are bărbat". Iar noi, fraților, suntem după Isaac, fii ai făgăduinței. Ci precum atunci cel ce se născuse după trup prigonea pe cel ce se născuse după Duh, tot așa și acum. Dar ce zice Scriptura? "Izgonește pe roabă și fiul ei, căci nu va moșteni fiul roabei, împreună cu fiul celei libere". Deci, fraților, nu suntem copii ai roabei, ci copii ai celei libere. (Galateni 4: 22-30)

ioanna 16.11.2011 08:05:21

Bine Mihai, ai cuvantul!

Mihailc 16.11.2011 14:01:02

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 410601)
Bine Mihai, ai cuvantul!

Mulțumesc! Cum îl descrie Evanghelia pe Sf. Ioan Botezătorul? Cu verset vă rog!

lore86 16.11.2011 14:36:41

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 410626)
Mulțumesc! Cum îl descrie Evanghelia pe Sf. Ioan Botezătorul? Cu verset vă rog!

O descriere o gasim in in1,23
"Eu sunt Glasul celui ce striga in pustie!"

Mihailc 16.11.2011 14:40:24

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 410628)
O descriere o gasim in in1,23
"Eu sunt Glasul celui ce striga in pustie!"

Bun răspunsul, dar e incomplet. Există un verset unde avem o descriere a sfântului, e ușor de găsit!

lore86 16.11.2011 14:57:39

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 410629)
Bun răspunsul, dar e incomplet. Există un verset unde avem o descriere a sfântului, e ușor de găsit!

Atunci adaugam si Mc 1, 6-7
Și Ioan era îmbrăcat în haină de păr de cămilă, avea cingătoare de piele împrejurul mijlocului și mânca lăcuste și miere sălbatică.
7. Și propovăduia, zicând: Vine în urma mea Cel ce este mai tare decât mine, Căruia nu sunt vrednic, plecându-mă, să-I dezleg cureaua încălțămintelor.

Mihailc 16.11.2011 15:03:30

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 410630)
Atunci adaugam si Mc 1, 6-7
Și Ioan era îmbrăcat în haină de păr de cămilă, avea cingătoare de piele împrejurul mijlocului și mânca lăcuste și miere sălbatică.
7. Și propovăduia, zicând: Vine în urma mea Cel ce este mai tare decât mine, Căruia nu sunt vrednic, plecându-mă, să-I dezleg cureaua încălțămintelor.

Răspuns corect și complet. E rândul tău să întrebi!

lore86 16.11.2011 15:12:19

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 410631)
Răspuns corect și complet. E rândul tău să întrebi!

ce bine! de cand nu a mai fost randul meu?am si uitat...

Intrebare:Ce apostol isi marturiseste credinta de a-l urma si in moarte pe Hristos?(cu citat biblic, va rog)

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:44:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.