Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre bioterapie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8836)

Scotland The Brave 09.09.2011 14:39:59

Habar nu am ce v-a spus dvs domnul Traian si mai cum il cheama,daca ne tutuim cu ,,Jean"dar la noi,ca sa dai un raspuns,trebuie sa il concepi,sa il scrii si sa mai dai si surse.Nu doar copy/paste.Lucruri complet necunoscute pt dvs.Ca si multe altele.Ma faceti sa rad cu pateticele dvs atacuri la credinta mea.Idem si in ceea ce priveste invocarea multimii ,,am aplica cu dvs/nu este bună este rea, suntem noi",metoda a lasitatii.Veti primi raspunsul domnule,nu am timp doar pt dvs,desi mi-ar face o deosebita placere,la ora actuala.

Calculati cate zile v-au trebuit ca sa dati un raspuns ratat ca solicitare,impartiti la 2 si veti afla cat timp imi va trebui mie sa va dau un raspuns.Pai mai nene,tu poti sa dai un raspuns mediocru in nspe zile dar eu trag de timp?!Mai viteazule...stai domol ca vei primi raspunsul.Arde nerabdarea-n tine?Nu te ingrijora este o prefigurare cu privire la soarta ipocriziei.Cea din final.

laviniu 09.09.2011 17:36:46

Citat:

În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU (Post 398281)
Dragii mei, ca să înțelegeți de ce folosește Scotland un așa ton, și să vă fie milă, să nu-l judecați, trebuie să vedeți că nu e de la el ci de la duhul calvinismului care vede în dumnezeul lor un răzbunător pentru onoarea sa lezată, un împătimit de mânie și un strivitor sângeros al făpturii sale. Toți oamenii vor să fie asemenea dumnezeului lor deci nu vă mirați de tonul pe care cu greu îl stăpânește scoțianul, fierbe în el. Vă dau acum un text clasic pe la ei și o să vedeți că Scotland este mult înmuiat, mai apropiat de Ortodoxie, prin rugăciunile unora de pe forum și mijlocirile Stăpânei:

[IÎl așteptăm așadar pe scoțian să lase mânia, răzbunarea, onoarea, duelurile învățate de la dumnezeul lui și să vină la Dumnezeul Cel adevărat, la Hristos care a murit pentru păcătoși ca să-i mântuiască pe toți, dacă vor, adică să vină la iubire ca să devină român și ortodox.

Cu durere și dragoste, Alexandru

Scotianul este un OM instruit si nu reiese ca s-ar fi inchinat vreodata altui Dumnezeu decat cel cunoscut si de noi....Si daca credinta lui nu e cea ortodoxa, nu cred ca se impune vreun atac neelegant...Sa lasam tonul pretins dulce si bland dar cu mult subtil, si mai bine sa creem un climat propice unui dialog decent, conform cu crestinismul ce ne defineste pe toti ! Numai bine!

Manea_Florin 09.09.2011 18:17:37

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 398441)
Habar nu am ce v-a spus dvs domnul Traian si mai cum il cheama,daca ne tutuim cu ,,Jean"dar la noi,ca sa dai un raspuns,trebuie sa il concepi,sa il scrii si sa mai dai si surse.Nu doar copy/paste.Lucruri complet necunoscute pt dvs.Ca si multe altele.Ma faceti sa rad cu pateticele dvs atacuri la credinta mea.Idem si in ceea ce priveste invocarea multimii ,,am aplica cu dvs/nu este bună este rea, suntem noi",metoda a lasitatii.Veti primi raspunsul domnule,nu am timp doar pt dvs,desi mi-ar face o deosebita placere,la ora actuala.

Calculati cate zile v-au trebuit ca sa dati un raspuns ratat ca solicitare,impartiti la 2 si veti afla cat timp imi va trebui mie sa va dau un raspuns.Pai mai nene,tu poti sa dai un raspuns mediocru in nspe zile dar eu trag de timp?!Mai viteazule...stai domol ca vei primi raspunsul.Arde nerabdarea-n tine?Nu te ingrijora este o prefigurare cu privire la soarta ipocriziei.Cea din final.

nu ti-a zis nimeni ca esti cam nesimtit?

DragosP 09.09.2011 18:21:00

Slavă Domnului că i-ai spus tu măi ninja!

un_nepocait 09.09.2011 18:26:01

Citat:

În prealabil postat de Manea_Florin (Post 398503)

I s-au spus multe nerozii Scotianului dar aiasta chiar n-a avut nimeni nesimtirea sa i-o spuna.
Da` tu mai Gigi Becali, ce afaceri ai cu dom`ministru Alexandru Athanasiu?

Scotland The Brave 09.09.2011 19:06:30

Citat:

În prealabil postat de Manea_Florin (Post 398503)

Si daca umanitatea ar fi ratat o sarcina atat de glorioasa ati avut dvs inspiratia sa remediati acesta eroare regretabila.Se pare ca nu sunt complet inutil,cel putin servesc drept exemplu negativ pentru altii.Bravo pustiule,felicitari,pentru concluzia ta,daca stii cate prajituri am la spate ti-le dau pe amandoua.In general o concluzie,spunea unu care se credea destept,reprezinta momentul cand ai inceput sa obosesti sa gandesti.Din acest punct de vedere,privind dialogul,am incercat sa nu obosim prea repede.Sa feresca Cel de Sus sa ajungem si noi doi la concluzia conform careia :,,Inteligenta ma urmareste…dar eu sunt mai rapid".

Bafta.

catalin2 09.09.2011 19:09:42

Draga Scotianule, nu stiu ce s-a intamplat cu tine in ultimul timp, pari un om diferit fata de cel care scria pe forum, mai agresiv. Eu am intrat de mai putin de un an, nu stiu cum erai inainte.
Ai spus ca de la un timp ai dezvoltat o relatie cu un alt user, care nu e nici el prea temperat, poate de aici e schimbarea?
Tu vrei acum neaparat sa demonstrezi ca ortodocsii se inseala, ca doctrina calvina e cea adevarata si te si superi ca noi nu spunem asta, ci credem ca cea ortodoxa. Mai spui ca nici nu putem citi sau intelege cele cinci puncte, ca si cum am avea o inteligenta mai scazuta si nu putem intelege cele cateva randuri. Sau ca ar ascunde niste secrete si abia acum au fost dezvaluite.
Gandeste-te si tu, un singur om a inventat o doctrina. Doctrina ortodoxa a fost transmisa de Apostoli si apoi intarita de mii de sfinti. Calvin nici macar nu facea minuni, ca se spunem ca avea har si Dumnezeu era cu el. Asadar toti sfintii s-au inselat si doar Calvin a gasit adevarul?

catalin2 09.09.2011 19:11:55

Citat:

În prealabil postat de un_nepocait (Post 398507)
I s-au spus multe nerozii Scotianului dar aiasta chiar n-a avut nimeni nesimtirea sa i-o spuna.
Da` tu mai Gigi Becali, ce afaceri ai cu dom`ministru Alexandru Athanasiu?

Acum hai sa facem tabere protestante pe forumul ortodox. Am citit cateva mesaje ale tale si par zeflemitoare, forumurile neoprotestante nu mai prezinta interes?

Scotland The Brave 09.09.2011 19:25:34

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 398512)
Draga Scotianule, nu stiu ce s-a intamplat cu tine in ultimul timp, pari un om diferit fata de cel care scria pe forum, mai agresiv. Eu am intrat de mai putin de un an, nu stiu cum erai inainte.
Ai spus ca de la un timp ai dezvoltat o relatie cu un alt user, care nu e nici el prea temperat, poate de aici e schimbarea?
Tu vrei acum neaparat sa demonstrezi ca ortodocsii se inseala, ca doctrina calvina e cea adevarata si te si superi ca noi nu spunem asta, ci credem ca cea ortodoxa. Mai spui ca nici nu putem citi sau intelege cele cinci puncte, ca si cum am avea o inteligenta mai scazuta si nu putem intelege cele cateva randuri. Sau ca ar ascunde niste secrete si abia acum au fost dezvaluite.
Gandeste-te si tu, un singur om a inventat o doctrina. Doctrina ortodoxa a fost transmisa de Apostoli si apoi intarita de mii de sfinti. Calvin nici macar nu facea minuni, ca se spunem ca avea har si Dumnezeu era cu el. Asadar toti sfintii s-au inselat si doar Calvin a gasit adevarul?

Cataline,o rugaminte,nu te lansa in aprecieri cu privire la viata mea particulara.Nu am dezvoltat nici o relatie cu nimeni de pe forum.Asta ca sa fie clar pentru toata lumea.Daca exista un om,pe acest forum,pe care am incercat sa-l determin sa treaca la confesiunea mea,sa faca un pas in fata.Am mai solicitat asta si a fost tacere.Din fericire nu a fost nimeni mincinos.Am auzit,colateral,despre ce au spus unii despre mine.Nici macar nu voi comenta,nici nu ma intereseaza.Dumnezeu,spre diferenta de orice chip de lut,stie mai bine ce este in sufletul fiecaruia iar Judecata va fi pe masura.

Nici ma intereseaza sa va contest credinta sau convingerile.Nu sunt ale mele,nu eu traiesc in ele si prin urmare nu sunt problema mea,acum sau in viitor,cat timp voi fi pe acesta lume.Singurul lucru pe care l-am cerut a fost o critica corect a ceea ce credem.Asta nu este exagerat.Daca cineva critica sa o faca corect.Singurul scop al postarilor ce va urma va fi ca toti,indiferent de parerea pe care o vor avea,sa vada ce credem in realitate.Apoi pot sa ne critice cum vor,pana cand vor.Dar cand ceea ce crezi este efectiv rastalmacit la modul crancen atunci imi permit si eu sa spun ce cred.Daca nu ar fi critici incorecte si ar fi fost fundamentate as fi fost dispus sa scriu chiar eu o critica a doctrinei calviniste.Nu mai este cazul si daca vreun zelot sare in sus de bucurie il previn ca notiunea de ,,critica"nu inseamna mereu sa dai cu toporu intr-o doctrina ci pote insemna si scoaterea in evidenta a unor aspecte ce pot fi aprofundate.Adica nu are doar scop distructiv.

Nici macar nu ma intereseaza reactia,simpatiile sau antipatiile pe care le voi genera.Ma lasa rece genul acesta de satisfactii meschine.Nu pot sa stau sa discut in contradictoriu cu toti,trebuie sa termin ce am promis in termenul promis.Apoi scapati de mine si toata lumea va fi fericita.Mai suporta inca putin neplacerea de a convietui in acesta colt de lume virtuala si apoi,din punct de vedere al prezentei calviniste,va fi complet pura prin lipsa.Ce usurare.

catalin2 09.09.2011 19:58:25

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 398515)
Cataline,o rugaminte,nu te lansa in aprecieri cu privire la viata mea particulara.Nu am dezvoltat nici o relatie cu nimeni de pe forum.Asta ca sa fie clar pentru toata lumea.Daca exista un om,pe acest forum,pe care am incercat sa-l determin sa treaca la confesiunea mea,sa faca un pas in fata.Am mai solicitat asta si a fost tacere.

Nu ai inteles sau nu am fost eu mai clar, nu despre asta era vorba in niciun caz, de altfel am si spus ca protestantii nu cred ca fac prozelitism in general (sunt aproape la fel ca ortodocsii in privinta asta).
Eu ma refeream la faptul ca spuneai ca ai o amicitie cu Theodor pentru ca apreciaza calvinismul.
Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 398515)
Daca cineva critica sa o faca corect.Singurul scop al postarilor ce va urma va fi ca toti,indiferent de parerea pe care o vor avea,sa vada ce credem in realitate.Apoi pot sa ne critice cum vor,pana cand vor.Dar cand ceea ce crezi este efectiv rastalmacit la modul crancen atunci imi permit si eu sa spun ce cred.Daca nu ar fi critici incorecte si ar fi fost fundamentate as fi fost dispus sa scriu chiar eu o critica a doctrinei calviniste.Nu mai este cazul si daca vreun zelot sare in sus de bucurie il previn ca notiunea de ,,critica"nu inseamna mereu sa dai cu toporu intr-o doctrina ci pote insemna si scoaterea in evidenta a unor aspecte ce pot fi aprofundate.Adica nu are doar scop distructiv.

Nu a spus nimeni ca nu-ti poti sustine ceea ce crezi, observi ca multi care nu sunt ortodocsi o fac. Daca nu o fac in mod agresiv si mai ales atacand pe cel ce nu o sustine e foarte bine si dialogul nu e amiabil. Probelma apare cand este atacata si persoana, doar pentru ca spune ceva despre credinta eterodoxa.
Fiind un forum ortodox e normal ca sunt si critici la adresa altor credinte, nu stiu de ce unii eterodocsi (ma refer aici la unii catolici si neoprotestanti, am in minte de penticostalul) cred ca vor auzi doar cuvinte de lauda despre cultul lor. Adevarul e doar unul, iar noi nu ne putem nega credinta spunand ca alta e adevarata.

Asadar nu e nicio problema sa stai pe forum si chiar sa-ti expui credinta, eu am discutat cu tine pe temele acestea si a fost o discutie amiabila. Dar mi s-a parut ca de data asta e si un pic de agresivitate, cel putin in ultimele zile.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:30:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.