Scotland The Brave |
09.09.2011 19:25:34 |
Citat:
În prealabil postat de catalin2
(Post 398512)
Draga Scotianule, nu stiu ce s-a intamplat cu tine in ultimul timp, pari un om diferit fata de cel care scria pe forum, mai agresiv. Eu am intrat de mai putin de un an, nu stiu cum erai inainte.
Ai spus ca de la un timp ai dezvoltat o relatie cu un alt user, care nu e nici el prea temperat, poate de aici e schimbarea?
Tu vrei acum neaparat sa demonstrezi ca ortodocsii se inseala, ca doctrina calvina e cea adevarata si te si superi ca noi nu spunem asta, ci credem ca cea ortodoxa. Mai spui ca nici nu putem citi sau intelege cele cinci puncte, ca si cum am avea o inteligenta mai scazuta si nu putem intelege cele cateva randuri. Sau ca ar ascunde niste secrete si abia acum au fost dezvaluite.
Gandeste-te si tu, un singur om a inventat o doctrina. Doctrina ortodoxa a fost transmisa de Apostoli si apoi intarita de mii de sfinti. Calvin nici macar nu facea minuni, ca se spunem ca avea har si Dumnezeu era cu el. Asadar toti sfintii s-au inselat si doar Calvin a gasit adevarul?
|
Cataline,o rugaminte,nu te lansa in aprecieri cu privire la viata mea particulara.Nu am dezvoltat nici o relatie cu nimeni de pe forum.Asta ca sa fie clar pentru toata lumea.Daca exista un om,pe acest forum,pe care am incercat sa-l determin sa treaca la confesiunea mea,sa faca un pas in fata.Am mai solicitat asta si a fost tacere.Din fericire nu a fost nimeni mincinos.Am auzit,colateral,despre ce au spus unii despre mine.Nici macar nu voi comenta,nici nu ma intereseaza.Dumnezeu,spre diferenta de orice chip de lut,stie mai bine ce este in sufletul fiecaruia iar Judecata va fi pe masura.
Nici ma intereseaza sa va contest credinta sau convingerile.Nu sunt ale mele,nu eu traiesc in ele si prin urmare nu sunt problema mea,acum sau in viitor,cat timp voi fi pe acesta lume.Singurul lucru pe care l-am cerut a fost o critica corect a ceea ce credem.Asta nu este exagerat.Daca cineva critica sa o faca corect. Singurul scop al postarilor ce va urma va fi ca toti,indiferent de parerea pe care o vor avea,sa vada ce credem in realitate.Apoi pot sa ne critice cum vor,pana cand vor.Dar cand ceea ce crezi este efectiv rastalmacit la modul crancen atunci imi permit si eu sa spun ce cred.Daca nu ar fi critici incorecte si ar fi fost fundamentate as fi fost dispus sa scriu chiar eu o critica a doctrinei calviniste.Nu mai este cazul si daca vreun zelot sare in sus de bucurie il previn ca notiunea de ,,critica"nu inseamna mereu sa dai cu toporu intr-o doctrina ci pote insemna si scoaterea in evidenta a unor aspecte ce pot fi aprofundate.Adica nu are doar scop distructiv.
Nici macar nu ma intereseaza reactia,simpatiile sau antipatiile pe care le voi genera.Ma lasa rece genul acesta de satisfactii meschine.Nu pot sa stau sa discut in contradictoriu cu toti,trebuie sa termin ce am promis in termenul promis. Apoi scapati de mine si toata lumea va fi fericita.Mai suporta inca putin neplacerea de a convietui in acesta colt de lume virtuala si apoi,din punct de vedere al prezentei calviniste,va fi complet pura prin lipsa.Ce usurare.
|