Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Biserica Ortodoxa de Rasarit(Stil Vechi) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=938)

mihailt 22.05.2008 16:37:37

Dom-le prin preasfintitzii si inalt preasfintzitzii Ierarhi din BOR lucreaza foarte clar Duhul Sfant ca doar va aduc anafura sfintzita de dansii care nu s-a mucegait de o gramada de vreme , la fel si cu aghiasma mare.

Cum sa nu se schimbe randuielile si canoanele in Biserica Ortodoxa?
Se schimba dar fara a se schimba esenta.
De exemplu Sfantul Vasile cel Mare si Sfantul Ioan Gura de Aur au scurtat Sfanta Liturghie pentru neputzintza omeneasca.

Un sinod ecumenic are putere sa dea dogme in Biserica Ortodoxa.

Ca daca Biserica Ortodoxa s-ar conduce dupa 20000 de reguli nu ar fi mai Duhul Sfant care mantuieste ci cunostintza si atunci nu ar mai fi Biserica (Crestin) Ortodoxa ci Biserica Gnostica.

Normal ca s-au adus textele de la vechea vorbire la noua vorbire, ar trebui ca pe icoane sa se scrie IS HS (asa cum si sunt niste icoane mai noi) sau MD (Maica Domnului) adica cu litere latine pe romana si nu cu litere chirilice sau grecesti pe nustiuce limba.
Ca nu e mai sfant alfabetu chirilic ca ala latin si limba rusa / greaca ca aia romana.

In legatura cu toate canoanele si scrierile Sfintzilor Parintzi:
Acestea se pot intzelege numai folosind "cheia" Duhul Sfant si nu dupa mintea fiecaruia.
Ca daca e sa o luam pe aia dreapta si Sfanta Scriptura Noul Testament e tot o colectzie de scrieri a Sfintzilor Parintzi ai Bisericii Ortodoxe de au trait in primele veacuri ale crestinismului.

Asa cum e greu sa intzelegi ce vrea sa zica Sfantul Apostol Pavel in epistolele sale asa e greu sa intzelegi si la ce se refera canoanele apostolilor, canoanele sinoadelor ecumenice si alte de acestea.

razvan_m 22.05.2008 16:46:18

Stiu de ecumenism ca e f. mare erezie... Dar s-a ancorat BOR atat de adanc in aceasta erezie? Are contacte in afara de catolici (raul cel mai mic dintre acesti heterodocsi) si cu protestantii (luteranii), cu budistii sau cu necrestinii (precum fostul Papa Ioan Paul al II-lea) si crede sincer ca infratindu-se cu aceste spurcaciuni in credinta va avea de castigat, nu stiu nici eu bine ce?

Cat despre Parintele Proclu, il voi intreba ceea ce m-ai rugat.

P.S. Dar daca fiecare parinte contemporan imi spune varianta sa proprie in ce priveste Adevarata Biserica Mantuitoare a lui Hristos, atunci eu, pacatosul si nepriceputul in cine m-as putea increde?

emanuel2007 22.05.2008 16:47:09

nu spune nimeni sa nu te rogi inainte de masa chiar si daca acolo ar mai fi si satanisti , nu numai sectanti sa catolici ... dar chestia este ca nu trebuie sa te rogi cu voce tare impreuna cu el , caci prin aceasta dai de inteles ca ai acelasi Dumnezeu ca si el sau ca te afli in comuniune harica cu acea persoana ... ori noi nu avem acelasi Dumnezeu ca si satanistii , si nici nu suntem in comuniune harica cu ereticii ...

apoi , frate draga mihailt , eu cel putin te sfatuiesc prieteneste sa te apuci sa inveti canoanele sfintilor parinti , ca altfel te ratacesti in sincretismul ecumenismului ... nu stiu daca ma intelegi , dar Duhul Sfant nu lucreaza prin eretici sau schismatici , asta o spun sfintii parinti , care vorbeau de la Duhul Sfant si stiau ce spun
deci ce are a face calcarea sambetei iudaice cu canoanele ortodoxe ... iti spun eu : nu are nici o legatura ... caci ce legatura este intre necredincios si credincios , sau ce legatura este intre Hristos si veliar ? caci daca Mantuitorul a calcat sambata iudaica are un inteles teologic pe care El Insusi la spus : Tatal Meu pana acum lucreaza si Eu lucrez ... aceasta se intelege asa : Dumnezeu a facut lumea in 7 zile , in care si evreii lucrau , iar saptamana la evrei incepea cu duminica si de aceea ei sfinteau ziua a saptea = sambata ; chestia este ca omul a cazut in pacat in ziua a saptea , si atunci Dumnezeu a fost nevoit sa lucreze si in aceasta zi , de aceea Mantuitorul nu a desfiintat ziua de odihna , caci aceasta ar fi fost erezie , ci numai a mutato in ziua urmatoare , adica in ziua a opta , care cade tot duminica ; de aceea crestinii au trecut sa sfinteasca ziua a opta = duminica , care siombolizeaza era de dupa judecata de apoi , in care Dumnezeu se va odihni definitiv ... de aceea nu este permis ca crestinii sa calce duminica , dar pot calca , si este indreptatit sa calce ziua a saptea = sambata , caci si Dumnezeu a calcato ; si faptul ca Dumnezeu a calcat ziua a saptea = sambata sa nu te faca sa crezi ca El va calca si ziua a opta = duminica , Dumnezeu no va incalca niciodata si vei fi judecat de El ; tu ai auzit de judecata de apoi , unde pacate vor fi pedepsite ? te intreb frateste ... nu te lua dupa minciuno-ierarhii care invata ca in zioua de azi se pot calca canoanele , ca si ei vor fi judecati de Dumnezeu ...

si sa stii ca chiar daca pidalionul nu este dumnezeu de hartie , totusi este sfant ca si sfanta scriptura care este tot de hartie ... si nu ne inchinam la sfanta scriptura dar respectam tot ceea ce ea ne invata ... este o diferenta intre a venera un lucru sfant si a adora pe Dumnezeu : venerarea se poate aplica si invataturii de pe o hartie , dar adorarea nu se poate aplica decat persoanei dumnezeiesti ... asa cum veneram sfanta cruce care este un lemn , dar nu orice lemn , asa veneram si invatatura din pidalion care este scrisa de Duhul Sfant ... ba noi ne si rugam la sfanta cruce ( in acatistul sfintei cruci , asa cum Mantuitorul vorbea cu vantul si marea si acestea il ascultau ) si ne inchinam ei , dar asta nu inseamna ca o consideram dumnezeul nostru , asa cum ne acuza sectarii ... deci fata de canoanele scrise de Duhul Sfant trebuie sa avem evlavie si nu sa le calcam in picioare spunand aceasta minciuna a acestor minciuno-ierarhi : ca canoanele nu sunt sfinte sau ca ele nu sunt glasul Duhului Sfant ... odata ce ele sunt scrise de Duhul Sfant si se numesc dumnezeisti ( chiar si par Ilie Cleopa le numea dumnezeisti , el care spunea ca nu sunt sfinte si deci ca pot fi calcate ) ele sunt glasul Duhului Sfant ...
chiar , ati observat contradictia din cuvintele par Ilie Cleopa : odata spunea ca canoanele sunt dumnezeisti si sfinte , si alta data spunea ca ele nu sunt sfinte si deci ca pot fi calcate de bunavoie ... pai ori sunt sfinte ori nu ... cum acuma sunt sfinte si data viitoare nu mai sunt ... asta nu se poate , caci sfintii parinti au spus clar :

Patriarhul ecumenic Antim VI (1845-1848), impreuna cu ceilalti patriarhi rasariteni: Ierotei al Alexandriei, Metodie al Antiohiei si Chiril al Ierusalimului si Sinoadele lor, in Enciclica din 1848, in numele Bisericii Unice, Sobornicesti si Apostolice au enuntat urmatoarea marturisire de credinta: “…La noi nici patriarhii, nici sinoadele, niciodata n-au putut introduce ceva nou, deoarece pastratorul bunei cinstiri este chiar Trupul Bisericii, adica poporul drept-slavitor, care totdeauna vrea sa-si pastreze credinta neschimbata potrivit cu credinta parintilor sai… Sa tinem marturisirea pe care am primit-o de la atatia barbati, evitand orice inovatie ca pe o insufletire a diavolului; cel care primeste inovatie vadeste nedesavarsita Credinta ortodoxa cea propovaduita. Dar aceasta este pecetluita ca desavarsita, nesuferind nici micsorare, nici adaugire, nici vreo schimbare oarecare si cel care indrazneste sa faca sau sa sfatuiasca sau sa cugete la aceasta, a si tagaduit credinta lui Hristos, s-a si pus de buna voie anatemei vesnice, pentru blestem impotriva Duhului Sfant, ca si cum n-ar fi vorbit drept in Scripturi si prin Sinoadele Ecumenice…, venerabilele Sinoade Ecumenice, acesti sapte stalpi ai casei Intelepciunii… Astfel toti inovatorii: fie ei eretici sau schismatici, care de buna voie “s-au imbracat cu blestemul ca si cu o haina…” (Ps. 108, 17), fie ca sunt papi, fie patriarhi, fie mireni, fie chiar si inger din cer – sa fie anatema!

sa cugete fiecare la ceea ce au spus sfinti parinti : chiar si inger din cer de ar veni sa schimbe canoanele , sa fie anatema ...

emanuel2007 22.05.2008 17:15:21

mie si greu sa te urmaresc frate mihailt , cate prostii poti sa spui chiar si numai intrun singur cuvant , dar ca sa fiu intelegator si cu tine si sa fiu rabdator , am sati raspund cu sfintii parinti la fiecare greseala pe care o faci :

eu stiu ca prin ierarhii bor lucreaza harul , dar stiu de asemenea stiu ca ei se afla intro greseala canonica care deocamdata nui lipseset de acest har ...

faptul ca sfintii au scurtat sfanta liturghie nu este necanonic caci nu exista canon care sa spuna cat de lunga trebuie sa fie sfanta liturghie ; dar ar fi necanonic daca , precum ai spus si tu ar fi schimbata esenta sfintei liturghii , adica de exemplu sa fie scoasa epicleza , fara de care nu se pot sfinti darurile ... ori in slujba patr teoctist a fost scoasa chiar epicleza , care este chintesenta sfintei liturghii , rugaciunea la care se pogoara Sfantul Duh peste daruri ... deci aceasta chintesenta nu poate fi scosa , si deci patr teoctist a cazut sub afurisenie si prin aceast agreseala canonica ...

apoi faci o voita confuzie cand spui : " Ca daca Biserica Ortodoxa s-ar conduce dupa 20000 de reguli nu ar fi mai Duhul Sfant care mantuieste ci cunostintza si atunci nu ar mai fi Biserica (Crestin) Ortodoxa ci Biserica Gnostica " ; faci asta pentru ati justifica erezia ecumenista in care te afli , caci daca biserica ortodoxa nu sar conduce dupa reguli , de unde stii tu de exemplu unde este adevarata credinta ... caci atunci ajungi sa faci ascultare oarba de un papa , sau de exemplu de un sinod care il consideri tu ca este mai indreptatit , in baza a ce nu stiu ?!!!!!
Mantuitorul a spus clar : " veti cunoaste adevarul , si adevarul va va face liberi " , deci duhul sfant lucreaza printro anumita cunoastere ; eu nici nu pot sami pun problema daca ecumenistii nu se conduc dupa reguli , caci in mod obligatoriu au si ei regulile lor , dar intrebarea care se pune este : care reguli sunt corecte , odata ce parerile sunt impartite ? ce crede majoritatea , sau care ? caci majoritari in crestinism sunt catolicii , si stim ca ei sunt in greseala ... in baza a ce te intreb eu pe tine ? , ca eu stiu foarte bine ca in baza anumitor reguli ... deci in mod inevitabil ajungi tot la niste reguli , indiferent ca te iei dupa catolici , sau dupa bor , sau dupa bosv , sau dupa nu stiu eu ce ... dar intrebarea care se pune este : care sunt acele reguli corecte , pe care Domnul lea numit adevar , si care ne elibereaza de minciuna ; sfintii parinti au spus clar : canoanele sinoadelor ecumenice nu pot fi schimbate ...
deci intoarcete de la sincretismul ecumenistilor , care cred ei ( isi imagineaza ) ca nu se conduc dupa reguli , ca asta este o iluzie ... toti se conduc dupa anumite reguli , dar numai regulile sinoadelor ecumenice sunt infailibile ...

una este sa schimbi limba in care se scrie pe icoane si alta este sa schimbi canoanele ; aratami un canon care sa zica ca trebuie scris neaparat intro anumita limba pe icoane ... canoanele nu pot fi scimbate dar limba da ...

intradevar canoanele se inteleg ca si sfanta scriptura numai cu chia duhului sfant , dar ceea ce vreau eu sa zic , est eca aceasta cheie este mai mult la bosv decat la bor

emanuel2007 22.05.2008 17:21:41

dar nici nu exista mai multe variante in ceea ce spun parintii din veacul nostru : nu este decat una : Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica ; care acuma este si in bor ( fii linistit ) si in bosv ... deci Una este biserica mantuitoare a lui Hristos , biserica ortodoxa care este si in bosv si in bor ; numai atata ca parerile teologice sunt impartite in pricinta ecumenismului si calendarului , fapt care a dus la o schisma interna simbolica intre bor si bosv ; deci nai de ce sa te temi , ca nu problema mantuirii se pune aici , dar lucrurile acestea este bine sa le studieze fiecare ca sa nu fie surprins de ce va hotara sinodul al optulea care trebuie sa vina si care este prea de trebuita ...

emanuel2007 22.05.2008 17:29:56

iararhi din bor au acceptat sa treaca prin fumul scos de ritualul unor pagani , care afirmau ca prin asta acei ierarhi vor fi curatiti de duhuri rele ... mi se pare ca bor a avut relatii necanonice si cu pagani , nu numai cu catolici ... eu am vazut si filmul cu trasnaia asta ...
am mai spus , imi pare rau ca sunt pus in situatia de a denigra bor , pe care eu stiu ca are duhul sfant , am dovezi clare in privinta asta ( personale ) , dar o fac din dragostea de Dumnezeu si jur ca nam postat nimic cu rea intentie ... si daca am gresit in ceva , imi cer iertare si va rog pe cei care au sesizat aceasta sa imi spuna si mie unde gresesc , dar sa faca aceasta tot pe baza canoanelor ...

emanuel2007 22.05.2008 17:54:19

pentru ispita_ta : care este programul care trebuie instalat pentru a putea descarca rar-ul acela care lai indicat : o singura inviere.rar
ca eu nam reusit sal descarc ...
nai putea sa mil trimiti prin email la adresa rafaelos_nep@yahoo.com ca eu nu stiu cum sal pot obtine , ca nam gasit pe pagina aia nici un program ...

razvan_m 22.05.2008 18:02:03

Asta chiar n-o mai cred, faza cu acceptarea ierarhilor BOR de a trece prin fumul unui ritual dracesc al unor pagani. Da-mi te rog, frate, o sursa in legatura cu aceasta informatie, pe care oricat m-as stradui, n-o pot crede.
Frate Rafael, ca sa poti deschide o arhiva rar si citi fisierele arhivate, iti trebuie sa descarci de pe net aplicatia winrar.

mihailt 22.05.2008 18:15:19

Ascultarea asta oarba duce la Mantuire...
Care Mantuire este o Persoana adica Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos.
Domle in legatura cu ierarhi BOR care au acceptat sa treaca prin fumul scos de niste pagani...pai nu era scos de pagani iubitzilor fratzi era scos de arderea a ceva.

Nu stiu ce sa zic da eu vad urmatoarea situatzie:
Popoarele dreptei-credintze au fost hranite cu filme pline de eroi care salveaza lumea.

Apoi a inceput o uimitoare campanie de denigrare a BOR in toate presa in care BOR este invinuita ca a calcat nu stiu ce canoane, ca ierarhii sunt ereticii si alte de acestea.

Apoi ne-a fost servit exemplul lui Sfantul Maxim Marturisitorul si a altora prin care Duhul Sfant a aparat ortodoxia si ni s-a zis pompos:
"Sfantul Maxim Marturisitorul, calugarul care a salvat ortodoxia!"

Eu fiind asa mai prost credeam ca Duhul Sfant lucrand prin acela a salvat-o.
Ca daca acela nu vroia sa lucreze printr-ansul nu era nicio problema lucra prin altcineva.

Si acum ni se cere si noua sa fim salvatorii dreptei-credintze!
Si ni se promite nu stiu ce loc de frunte in Rai...

Ba ni se mai sugereaza sa facem si razboaie cu fratzii nostri catolici sub cuvantul ca acestea ar fi bine placute lui Dumnezeu...

Domle io sunt om pacatos si nu sunt vrednic sa ocup un loc de frunte in Rai...ma multzumesc si cu ultimul de acolo. (macar de m-as mantui...)

Cine e om fara pacate si vrednic acela sa se duca sa apere dreapta-credintza si sa se faca "intocmai cu Sfantul Maxim Marturisitorul" ca eu de asa sfintzenie nu sunt vrednic.

Eu nu vreau sa fiu erou si cunosc doar un singur erou pe Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos si doresc sa fiu si eu mantuit in dar de Dansul.

emanuel2007 22.05.2008 18:22:47

stiu ca pentru rar-urile obisnuite iti trebuie programul winrar , dar acel rar de pe pag respectiva mi se pare ca nu era un rar obisnuit ca nu lam putut deschide cu winrar ... ori nu lam copiat eu bine , dat nus cum ca am procedat corect cand lam copiat ... nus ... luminatima ca nu stiu ce sa fac ... si as vrea sa vad si eu acele semne despre calendar , voi cum ati procedat cand lati copiat si deschis ?

am sa iti dau acel link pe care am vazut filmul acela , iti jur pe Dumnezeu ca asa sa intamplat : ca acei ierarhi au trecut prin fumul de la ritualul acelor pagani ... problema este ca eu miam schimbat hardul pe care aveam informatiile pe care eu le tot spun pe aici , ca si linkul acela , si am pierdut o parte din acele informatii , dar voi face tot ce imi sta in putinta sa gasesc din nou filmul acela , ca era pe net ...
mai ai te rog putina rabdare si cu ajutorul lui Dumnezeu voi gasi din nou toate sursele de unde am luat informatiile ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:32:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.