Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

apolodor 11.03.2011 19:53:47

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346900)
Se cam vorbește la prezent despre viața veșnică:)) Iar aici se pare că învierea va fi după ce va avea viață veșnică.

Nu vi se pare ca ati pus caruta in fata calului? Cum sa fie invierea dupa viata vesnica?

P.S. Daca vreti sa analizati o un text biblic dupa timpul folosit, va recomand sa cititi Isaia cap. 53. Veti ajunge la concluzia ca Domnul Iisus Hristos a fost pe pamant prin anul 700 inainte de Hristos.

apolodor 11.03.2011 19:58:42

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 346899)
"viata"aceea care s-a intors, noi o numim suflet. Suflet care exista indiferent ca e atasat unui corp sau nu.

Si noi numim viata, sufet. La fel ca Mantuitorul, cand spunea ca-si da sufletul (viata) pentru oile sale.

Dar, niciodata nu facem confuzia intre suflet si o fantoma (ceva care se desprinde de trupul mortului si traieste mai departe, in mod constient). Si, nici Sfanta Scriptura nu face aceasta confuzie.

camy_d 11.03.2011 20:00:26

Citat:

În prealabil postat de apolodor (Post 346904)
Nu vi se pare ca ati pus caruta in fata calului? Cum sa fie invierea dupa viata vesnica?

P.S. Daca vreti sa analizati o un text biblic dupa timpul folosit, va recomand sa cititi Isaia cap. 53. Veti ajunge la concluzia ca Domnul Iisus Hristos a fost pe pamant prin anul 700 inainte de Hristos.

Mai sunt și verbe la viitor.

apolodor 11.03.2011 20:10:18

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346907)
Mai sunt și verbe la viitor.

Unde? Cititi Isaia 53: 2-9 (unde este redata, in chip profetic, jertfirea Mantuitorului) si aratati-mi un singur verb la viitor (desi totul se va petrece in viitor, peste vreo 700 de ani).

camy_d 11.03.2011 20:20:30

Citat:

În prealabil postat de apolodor (Post 346911)
Unde? Cititi Isaia 53: 2-9 (unde este redata, in chip profetic, jertfirea Mantuitorului) si aratati-mi un singur verb la viitor (desi totul se va petrece in viitor, peste vreo 700 de ani).

Ai fi în stare să zici că verbele respective sunt la trecut, am pățit ceva asemănător.

apolodor 11.03.2011 20:27:24

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346914)
Ai fi în stare să zici că verbele respective sunt la trecut, am pățit ceva asemănător.

Dupa cum bine vedeti, profetia din Isaia 53 este infatisata la timpul trecut, desi urma sa aiba loc in viitor.

Dar, sa revenim la discutia noastra: tot mai credeti ca vom mosteni viata vesnica, inaintea invierii? Cum pot invia cei care deja au viata vesnica?

camy_d 11.03.2011 20:29:17

Citat:

În prealabil postat de apolodor (Post 346917)
Dupa cum bine vedeti, profetia din Isaia 53 este infatisata la timpul trecut, desi urma sa aiba loc in viitor.

Dar, sa revenim la discutia noastra: tot mai credeti ca vom mosteni viata vesnica, inaintea invierii? Cum pot invia cei care deja au viata vesnica?

Sunt vii cu sufletul, dar morți cu trupul. Adică după ce mori, trupul se descompune, dar sufletul e un duh care iese din corp și se duce în cer. La sfârșitul lumii va învia și trupul.

tricesimusquintus 11.03.2011 20:34:52

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346918)
Sunt vii cu sufletul, dar morți cu trupul. Adică după ce mori, trupul se descompune, dar sufletul e un duh care iese din corp și se duce în cer. La sfârșitul lumii va învia și trupul.

Sunt cel puțin trei confuzii (ca să nu le numesc inepții) în fraza de mai sus. Unde ați găsit în Scripturi așa ceva?
- vii cu sufletul
- sufletul este un duh
- sufletul se duce în cer

camy_d 11.03.2011 20:38:41

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 346923)
Sunt cel puțin trei confuzii (ca să nu le numesc inepții) în fraza de mai sus. Unde ați găsit în Scripturi așa ceva?
- vii cu sufletul
- sufletul este un duh
- sufletul se duce în cer

Oho, prin multe locuri, sinonimia suflet=duh am luat-o din Scriptură.

tricesimusquintus 11.03.2011 20:45:05

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 346927)
Oho, prin multe locuri, sinonimia suflet=duh am luat-o din Scriptură.

Dați-mi un singur exemplu din acele "multe locuri", să ne lămurim.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:34:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.