![]() |
E mai simplu acum să-nțeleg ce a spus Domnul când l-au întrebat fariseii despre când va veni împărăția cerurilor.
"Și fiind întrebat de farisei când va veni împărăția lui Dumnezeu, le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut. Și nici nu vor zice: iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru." |
Toti vor sa ajunga in rai, dar nimeni nu vrea sa moara!
Da-mi, Doamne, puterea de a schimba lucrurile pe care le pot schimba! Da-mi puterea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba! Si da-mi intelepciunea de a le deosebi Nimic nu inspaimanta mai mult pe oameni decat lucrurile pe care nu le inteleg. (Paul Claudel) Nimanui nu ii pasa daca esti trist, asa ca ai putea la fel de bine sa fii fericit! Cea mai coplesitoare forta majora sub presiunea careia suntem uneori constransi sa lucram este propria noastra constiinta. (Lucian Blaga) |
indemn
-ginditi-va la Dumnezeu macar cit va ginditi la oameni,
- temeti-va de Dumnezeu macar cit va temeti de oameni, - cinstiti-L pe Dumnezeu macar cit ii cinstiti pe oameni, - rugati-va Lui Dumnezeu macar cit va rugati de oameni, -nadajduiti in Dumnezeu macar cit nadajduiti in oameni, -cautati ajutor de la Dumnezeu macar cit cautati de la oameni, - impliniti legea Lui Dumnezeu macar cit impliniti legea oamenilor, - dati multamita Lui Dumnezeu macar cit dati multamita oamenilor, -slaviti pe Dumnezeu macar cit ii slaviti pe oameni! |
"Smerenia este arta de a fi la locul tau" (Kierkegaard).
|
Un om poate avea totul, neavand nimic, si nimic avand totul.
Mihai Eminescu |
Mă rog lui Dumnezeu, spunea Părintele Paisie, ca oasele mele să se înnegrească, ca să pierd slava omenească și s-o câștig pe cea veșnică. Mulți creștini au fost batjocoriți în această viață, iar acum se desfătează veșnic de slava lui Dumnezeu.
|
Știi, știi bine că nici o virtute nu este egală cu răbdarea, ea mai cu seamă este împărăteasa virtuților, temelia faptelor bune, limanul cel neînvălurat, pacea în războaie, liniștea în furtună, întărirea în mijlocul uneltirilor. Răbdarea te face mai tare ca diamantul. Răbdarea nu poate fi biruită nici cu arme, nici de oști, nici de mașini de război, nici de săgeți, nici de lănci, nici de oștirile demonilor, nici de falangele înfricoșătoare ale puterilor potrivnice, nici chiar de diavolul, cu toată oștirea și iscusința lui.
Sfântul Ioan Gură de Aur în Scrisoarea XIII către diaconița Olimpiada a sfântului Ioan Gură de Aur din exil (405) |
Dumnezeu este asemenea unui cerc ale cărui margini nu sunt nicăieri, iar al cărui centru este pretutindeni.
citat din Sfântul Augustin |
Ar trebui sa nu avem nevoie de ajutorul Sfintelor Scripturi, ci sa avem o viata atat de curata incat harul Duhului sa fi tinut locul Scripturilor in sufletele noastre;si dupa cum Sfintele Scripturi sunt scrise cu cerneala, tot asa ar fi trebuit ca inimile noastre sa fi fost scrise cuDuhul Sfant.
definiție de Sfântul Ioan Gură de Aur în Erminia Duhului |
Smerenia nu înseamnă ca un păcătos să se socotească pe sine cu adevărat păcătos, ci smerenie este când cel care știe că a făcut multe și mari fapte bune, să se considere păcătos și nemeritos.
definiție de Sfântul Ioan Gură de AurTrimite |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:02:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.