Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Biserica Ortodoxa de Rasarit(Stil Vechi) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=938)

razvan_m 22.05.2008 18:27:16

Rafael, ti-am trimis la adresa indicata aplicatia wrar3.60.exe care-i shareware, adica trebuie platita dupa un numar de zile de utilizare + aplicatia nolimit si fisierul de sistem mod.dll care impreuna te ajuta sa-i pui o alta data de expirare pt. aplicatia wrar3.60, sa zicem programul asata e shareware pe 30 de zile. Tu ii poti indica prin nolimit o data de expirare sa zicem 31 decembrie 2010 sau mai tarzie.

razvan_m 22.05.2008 18:37:54

Frate Rafael, dar de credinciosul catolic , australianul Mel Gibson, cu al lui film, platit din buzunarul propriu, "Patimile lui Hristos", ce imi poti spune? Crezi ca are posibilitatea sa se mantuiasca, fiind un heterodox, dar filmul despre patimile Mantuitorului pe care el l-a regizat m-a miscat foarte si poate i-a adus si pe alti heterodocsi sau non-crestini la credinta adevarata...
De asemenea, episcopul catolic englez, Cr. Wiseman, care a trait in sec. XIX si care e autorul cartii "Fabiola Sau Biserica din Catacombe", scrisa in purul limbaj al cartii "Actele Martirice" si care m-a facut sa plang prin modul in care a descris supliciile la care au fost supusi credinciosii crestini ai Bisericii Primare a lui Hristos de catre imparatul pagan Maximian.

emanuel2007 22.05.2008 19:50:30

da am gasit ceea ce cautam cu ajutorul lui Dumnezeu :
iata adresa l acare poti sa vizionezi filmul despre ecumenism de care ziceam ; la adresa asta ai sa gasesti partea a saptea din acel film care are in total 8 parti ... te sfatuiesc sa vezi oate cele 8 parti si sa fii atent si la comentariul care se face in engleza la film , ca sa intelegi mai bine ce se intampla acolo ; in aceasta parte a saptea ai sa vezi ca intro bis catolica , au intrat niste aborigeni din australia , si au inceput un ritual de purificare ( vei auzi asta in comentariul in engleza ) a bisericii , ritual in care chemau si zeii lor ( care nu mai trebuie sa spun ca sunt draci ) ; apoi au aparut reprezentanti de la 13 religii , printre care si ierarhi ortodoxi , care au trecut prin fumul purificator al aborigenilor ; aborigenii ( 2 ) erau in fata " sfintei mese " catolice iar fumul respectiv era pus in fata lor la 2-3 metri ... ierarhii ortodoxi au trecut prin acel fum numit curatitor , dupa care aborigenii au luat vasul acela care scotea fum ... mai apoi vine si un reprezentant al bis catolice si tine un discurs , in care spune ca acel fum era curatitor ...
ce sa mai zicem de asta ??? imbratisarea mortii dintre ortodoxi si paganism ...

catolicii nu se pot mantui prin religia lor , ci numai daca se pocaiesc si trec la religia ortodoxa ; aceasta o spun sfintii parinti ... apoi a spune cine se va mantui si cine nu , in final , aceasta va fi numai judecata lui Dumnezeu , caci chiar si daca un om moare in credinta catolica si , bineinteles se duce in iad , asta nu inseamna ca sufletul lui nu poate fi scos pana la urma de acolo ( dar nu poate fi scos decat daca trece la credinta ortodoxa , acolo in iad fiind ; asa cum si proorocii vechiului testament au trecut la credinta ortodoxa in iad fiind si iudei fiind ei , nu ortodoxi , cand Sa pogorat Mantuitorul la ei ) ; cum spune si apostolul pavel despre un credincios care a trecut la o erezie din vremea lui : " se va mantui dar ca prin foc " ... asta nu inseamna ca este adevarata credinta catolicilor cu existenta purgatoriului , caci nu exista decat iad si rai , dar sufletele celor morti pot fi scoase din iad chiar si daca au murit in credinta gresita , numai ca ei nu se pot mantui cu usurinta asa ca ortodoxii , ci foarte greu , cum zicea sfantul apostol pavel , ca prin foc ...

insa pentru mantuire nu este de ajuns sa faci un film bazat pe descoperiri de la ingeri ( cum a fost filmul " patimile lui Hristos " al lui mell gibson ) si care dupa parerea mea este un film bun ; cum am mai spus toate acele rani care se arata in acel film sunt reale , caci sau descoperit in vedenia unui sfant ortodox , de catre un inger ... de aceea mia placut acel film , caci intradevar , cred ca este o realizare de exceptie , si imi place sal vad de multe ori ... iti da o putere de rabdare deosebita in fata necazurilor , caci te gandesti : daca Mantuitorul a putut rabda asa o rautate , pai eu nici a mia parte din acele suferinte nu indur ... si asta te smereste si te face sa vezi foarte diferit necazurile ... mie cel putin mia ajutat acel film ; lam urmarit in momente de deznadejde ... dar asta nu este de ajuns pentru mantuire , sa faci un asa film ... nici sa faci carti chiar si foarte bune despre sfintii mucenici nu este suficient pentru mantuire ...
pentru asta trebuie sa fii ortodox activ , adica sa faci pocainta de toate pacatele indicate de sfintii parinti ...

emanuel2007 22.05.2008 19:54:06

ooo , da stai , uitucul de mine , ca am iutat sa pun adresa despre care am spus :

http://www.youtube.com/watch?v=dLvkxH0kp_k&feature=related

sau cum trebuie pusa ? asa ?

emanuel2007 22.05.2008 19:54:46

ha ca merge linkul

emanuel2007 22.05.2008 20:09:32

prin fumul acela curatitor al paganilor au precut reprezentantii a trei biserici ortodoxe : romaniei , constantinopolului si a antiohiei ...

razvan_m 22.05.2008 20:18:15

Hmmmm, chiar daca vad toate cele 8 parti ale filmului si ma conving ca acei ierarhi de frunte ai BOR care au trecut prin acel fum sunt eretici, totusi s-ar putea ca Lucifer sa-si vare coada intre gandurile mele. asa ca mai bine voi da filmul sa fie urmarit si de un parinte ortodox sporit sa-si dea si el cu parerea asupra chestiunii in discutie.

emanuel2007 22.05.2008 20:43:11

pai chestia este ca atata timp cat acei ierarhi sunt eretici si sunt in continuare recunoscuti de sinoadele ortodoxe ca ierarhi , apoi rezulta ca insasi acele sinoade sunt eretice ... ce mai vreti ? si daca asta ar fi singura dovada ca sinodul bor este eretic ... dar problema e ca nu este singura dovada in acest sens , ba chiar sunt multe astfel de dovezi ... pacat de crestinii din ziua de azi ca se lasa condusi de asemenea maimutoi : lupi imbracati in piele de oaie ... dupa faptele lor ii veti cunoaste ... si daca toti crestinii , in loc sa stea intro biserica eretica precum este bor , constantinopolul etc , ar veni in bosv unde se gaseste si azi adevarata credinta a sfintilor parinti si adevarata traire a evlaviei , nar fi acest un lucru placut lui Dumnezeu ??? de ce sa stai si sa te lupti pentru o cauza care oricum este pierduta , aceea a ecumenismului , si sa nu vii tu acolo unde este inca adevarata flacara a evlaviei si credintei sfintilor parinti , pentru care au murit atatea zeci de mii de sfinti mucenici ? aici veti gasi inca vie acea flacara care va va aduce pacea in inimile voastre : cand veti cunoaste adevarul atunci veti fi liberi ... de ce sa te lipsesti de aceasta desfatare a inimii pe care no mai poti gasi in bor ? eu adevarul lam gasit cu adevarat in bosv ...

emanuel2007 22.05.2008 20:53:36

cu ce a gresit bosv , prin faptul ca tine si in ziua de azi canoanele ortodoxe ? dar nu au fost zeci de astfel de incercari care dea lungul istoriei sau abatut peste biserica ortodoxa , decimand mii de credinciosi care au facut parte din acele biserici locale care au trecut in schisme fata de adevarata biserica ortodoxa , care a rezistat dea lungul a doua mii de ani prin jerfele a mii de mucenici ? ce anumne va face sa credeti inca ca bor are dreptate ? faptul ca sunteti cu mult mai multi decat ortodoxii din bosv ? dar oare catolicii nu sunt mai multi decat voi ? si asta cu ce ii avantajeaza ? ganditiva in mod serios la aceast a, caci va veni ziua cand va trebui sa dati un raspuns in fata dumnezeirii , si se va pune in acea zi si problema mantuirii voastre ... cine cauta va gasi ...

dorstor 22.05.2008 22:04:28

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007
iata citat dintrun ziar unde se arata ca teoctist a slujit cu catolicii missa romana :

" Slujba religioasa funerara se va desfasura vineri, la orele 10, in Piata San Pietro, si va fi prezidata de cardinalul Joseph Ratzinger, prefectul Congregatiei pentru Doctrina Credintei. La ceremonia liturgica vor participa si numerosi patriarhi si episcopi ai Bisericilor Ortodoxe, ca semn al dragostei fratesti si al apropierii de ideea reunificarii crestine dorite atat de mult de Sfantul Parinte.
O liturghie comuna catolica-ortodoxa s-a oficiat si la vizita Patriarhului Teoctist la Vatican, din 2002, atunci cand prima parte a slujbei, Liturghia Cuvantului - si inclusiv "Crezul" -, s-a oficiat conform ritului ortodox, iar cea de-a doua parte a liturghiei s-a oficiat dupa ritul catolic[/color][/b]

Conform surselor noastre de la Vatican, este foarte posibil ca patriarhii ortodocsi care se vor deplasa la Roma vor participa direct la slujba de inmormantare a Papei. Cerand unirea intre catolici si ortodocsi, Papa Ioan Paul al II-lea a relansat la Bucuresti, in 1999, speranta reunificarii crestinismului.

Patriarhii Teoctist, Bartolomeu si Christodulos au confirmat participarea

Romania va fi reprezentata de Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care va fi insotit de IPS Daniel, mitropolitul Moldovei, si de IPS Iosif, arhiepiscopul roman pentru Europa Occidentala si Meridionala. Patriarhia ecumenica a Constantinopolului va fi reprezentata de seful ei, Patriarhul Bartolomeu.

Patriarhia Ortodoxa a Greciei va fi reprezentata, de asemenea, de intai-statatorul acesteia, patriarhul Christodulos.

Pana la aceasta ora nu se cunoaste inca daca Bisericile Ortodoxe din Bulgaria si Serbia vor fi reprezentate de patriarhii acestora, fiind biserici apropiate indeobste de pozitia Moscovei, care a respins cu vehementa apropierea de Biserica Catolica.

A. Isidor

eu am lipsit si am de raspuns la mai multe .incep cu acest citat.nu inteleg de ce considerti as ceva mixt?Indiferent cum se continua,daca s-a trecut de Crez este o liturghie ortodoxa pt ca pe Sf disc se afla paine dospita si nu azime.Eu as vrea sa vad acea liturghie.Daca insa s-a adus azima atunci este liturghie catolica si este treaba lor daca au vrut din respect pt ortodoxie sa faca pregatirea pana la ,,usile.usile' dupa rit ortodox.La liturghie pot asista mai multe categorii de persoane.Imparatul(seful atatului)chiar fiind pagand poate sta in altar in timpul Sfintei liturghii,iar papa este seful unui stat nu numai a unei biserici.Ce nu spune ziarul este cine a oficiat.
ca atare acest citat nu dovedeste nimic nici bun si nici rau.Pe mine ma intereseaza cine a faxcut epicleza.Pt ca trebuie stiut ca papa oficiaza liturghia ajutat doar de un preot si chiar daca sunt mai multi clerici(chiar catolici)acestia nu oficiaza impreuna cu papa ci doar asista.Deci este imposibil ca un patriarh ortodox sa oficieze impreuna cu papa o missa.Poate doar asista.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:23:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.