Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Versetul de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2129)

vidoveczandrei 15.07.2010 20:30:37

"Ferciti cei ce plang,ca aceia se vor mangaia"(Mat.5,4)
"[...]Lasa darul tau acolo,inaintea altarului,si mergi intai si impaca-te cu fratele tau si apoi,venind,adu darul tau."(Mat.5 vers.24)

Scotianul 15.07.2010 20:45:09

,,Și, sculându-se în mijlocul lor, arhiereul L-a întrebat pe Iisus, zicând: Nu răspunzi nimic la tot ce mărturisesc împotriva Ta aceștia? Iar El tăcea și nu răspundea nimic. Iarăși L-a întrebat arhiereul și I-a zis: Ești tu Hristosul, Fiul Celui binecuvântat? Iar Iisus a zis: Eu sunt și veți vedea pe Fiul Omului șezând de-a dreapta Celui Atotputernic și venind pe norii cerului." (Marcu 14:60-62)

,,Și Pilat a ieșit iarăși afară și le-a zis: Iată vi-L aduc pe El afară, ca să știți că nu găsesc în El nici o vină.Deci a ieșit Iisus afară, purtând cununa de spini și mantia purpurie. Și le-a zis Pilat: Iată Omul!" (Ioan 19:4-5)

vidoveczandrei 15.07.2010 20:55:16

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 269426)
,,Și, sculându-se în mijlocul lor, arhiereul L-a întrebat pe Iisus, zicând: Nu răspunzi nimic la tot ce mărturisesc împotriva Ta aceștia? Iar El tăcea și nu răspundea nimic. Iarăși L-a întrebat arhiereul și I-a zis: Ești tu Hristosul, Fiul Celui binecuvântat? Iar Iisus a zis: Eu sunt și veți vedea pe Fiul Omului șezând de-a dreapta Celui Atotputernic și venind pe norii cerului." (Marcu 14:60-62)

,,Și Pilat a ieșit iarăși afară și le-a zis: Iată vi-L aduc pe El afară, ca să știți că nu găsesc în El nici o vină.Deci a ieșit Iisus afară, purtând cununa de spini și mantia purpurie. Și le-a zis Pilat: Iată Omul!" (Ioan 19:4-5)

asa e Domnul Scotianul :) suntem rai.Dar Domnul ne-a iertat,Slava Domnului intru Sfintii Sai. :)

vidoveczandrei 15.07.2010 20:58:47

''Iar Iisus zicea:Parinte,iarta-le lor ca nu stiu ce fac[...]"(Luca 23,vers 34)
"[...]Lasa darul tau acolo,inaintea altarului,si mergi intai si impaca-te cu fratele tau si apoi,venind,adu darul tau."(Mat.5 vers.24) spusa de Domnul Iisus catre noi pacatosii :)

Scotianul 15.07.2010 21:04:24

Salut Andrei

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 269431)
asa e Domnul Scotianul :) suntem rai.Dar Domnul ne-a iertat,Slava Domnului intru Sfintii Sai. :)

Eu zic sa scoatem sintagma ,,domnul"de linga nickul meu.E mai simplu de dialogat asa.Am zis sa postez si eu ceva langa citatul dat de tine "Ferciti cei ce plang,ca aceia se vor mangaia"(Matei 5:4)>si daca leg acest citat postat de tine cu cel postat de mine si cu ce ai spus tu mai sus^^ parca intelegem mai usor anumite aspecte.Mie mi-a placut foarte mult si acesta :,,Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor." (Matei 5:10)

O seara placuta Andrei si fie ca Cel de Sus sa fie mereu alaturi de noi toti.

vidoveczandrei 15.07.2010 21:54:04

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 269437)
Eu zic sa scoatem sintagma ,,domnul"de linga nickul meu.E mai simplu de dialogat asa.Am zis sa postez si eu ceva langa citatul dat de tine "Ferciti cei ce plang,ca aceia se vor mangaia"(Matei 5:4)>si daca leg acest citat postat de tine cu cel postat de mine si cu ce ai spus tu mai sus^^ parca intelegem mai usor anumite aspecte.Mie mi-a placut foarte mult si acesta :,,Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor." (Matei 5:10)

O seara placuta Andrei si fie ca Cel de Sus sa fie mereu alaturi de noi toti.

si tie,prietene :)

vsovivi 23.07.2010 10:33:02

„Si lasandu-i, a iesit afara din cetate la Betania, si noaptea a ramas acolo. Dimineata, a doua zi, pe cand se intorcea in cetate, a flamanzit;
Si vazand un smochin langa cale, S-a dus la el, dar n-a gasit nimic in el decat numai frunze, si a zis lui: De acum inainte sa nu mai fie rod din tine in veac! Si smochinul s-a uscat indata.
Vazand aceasta, ucenicii s-au minunat, zicand: Cum s-a uscat smochinul indata?”

Așa trebuie să fie și creștinul ca smochinul! (Așa ne învață CLD)

Asta înseamnă că Domnul l-a iubit pe smochinul fără roade. Căci iată că nu dădea roade pentru burtă nici măcar pentru burta lui Dumnezeu, și era și ascultător căci imediat s-a uscat...

Așa trebuie să facă și Monahul, să dea roade de ascultare, și nu pentru lăcomie...

Dar voi ați înțeles că l-a blestemat că nu i-a satisfăcut Domnului lăcomia ori foamea? Și că l-ar fi ispitit cu nfrunze mari și frumoase? Păi Domnul s-a dus să caute dacă nu cumva dădea și rod n-ainte de vreme... deci dacă nu cumva era un arbore șerpesc ce lucrează pentru burta trecătorilor... dar negăsind rod în el, l-a întărit în Credință... și acesta ascultând până a doua zi a trecut de pe pămînt la CER. Cam așa ca Mădălina Manole. Sau ca Fata Morgana... Fata Lugojana.

Dar ceva tot greșea smochinul? Că l-a și mustrat sau cum cred unii că l-a blestemat!

vsovivi 23.07.2010 10:50:47

Deci ce nu era pe placul Domnului atunci când l-a văzut El de departe pe vicleanul smochin?

Iubirea 23.07.2010 20:54:46

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 271114)
Deci ce nu era pe placul Domnului atunci când l-a văzut El de departe pe vicleanul smochin?

Nu era vorba de plac sau neplac...El era Dumnezeu, motiv pentru care stia ca acel smochin nu are rod si stiind asta nu ar fi fost absurd sa-l pedepseasca? Scopul nu a fost pedeapsa ci invatatura pentru ucenici. La aceasta pilda se substituie pacatul...Dumnezeu nu te pedepseste ca esti pacatos, ar fi absurd...ci pentru ca nu-ti recunosti pacatul.

tigerAvalo9 25.07.2010 18:22:19

Eu citatul acesta il am in minte mereu spre luminarea mea si aflarea Adevarului.

''Eu sunt Calea,Adevarul si Viata''
''Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine''

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:23:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.